Man ska lära sej minst en sak varje dag...

Och nu ikväll har jag lärt mej att det tar närmare tre timmar att plocka ner innanmätet i en minigrävare, för att komma åt nyckeln ifall den trillar ner i ett visst hål i golvet...!

SKITKUL, säger jag bara!!! X-(

Speciellt som det föll på min lott att egentligen bara stå bredvid och titta på...

Hade faktiskt kameran med mej, men det här var ju så in i h-vete DUMT att det bara inte gick att ta kort på det också!?! (Fast nu, när jag har fått en timmes distans till det hela så har jag nästan ångrat mej...! Li-i-ite kul hade det nog ändå varit med en bild eller ett par!?).

Men, men... <:-)

Jag stoppar in den här istället! Som jag faktiskt är himla nöjd med!!!Go´ natt!!!

/AnnaKKProblem...?Men jag anar att räddningen är nära!?! Eller vad säger du, And-Marie???Jag undrar om inte både hon och And-gelica är på gång här igen i augusti...?

Och augusti - det är väl i morgon det!?! 8-D

/AnnaKKFler fallfärdiga byggnader...

I den här trakten skyller vi boende numera ALLT på antingen Gudrun eller Per!!! ;-D

(Stormarna, alltså!!!).

Vår vedbod t ex... Den håller på att rämna sönder och samman ENBART för att det har blivit så mycket (alldeles för mycket!!!) ved efter dessa stormar... >:-I

Och våra fågelholkar har antingen blåst ner, eller följt med ramlade träd ner... :-/
Uppdatering:

Gick ut en liten sväng, och vad fick jag syn på då om inte...

Nåja! Ska väl inte deppa ihop alldeles över detta...

Faktum är ändå, att ännu så länge ser faktiskt det stora flertalet holkar på vår tomt ut ungefär som den här nedan! :-)/AnnaKKOmväxling förnöjer?Minsann, minsann! Här var det en så gott som grönskelös, och framför allt helt insektsbefriad bild! (Och finns det några kryp där ändå, så syns de iallafall inte). :-)

Känns som att det behövs en sån då och då!? För omväxlingens skull...

Dessutom går det förmodligen att göra en oerhört intressant bildanalys utifrån detta foto!? Och förmodligen säger det också en hel del om både mina livsvillkor och min personlighetstyp!? ;-D

Ja, ja...

Mer omväxling: Eftersom semestern är slut är jag nu (snart iallafall - fast "snart" kan förstås vara ett ganska relativt begrepp!) på väg till jobbet... :-)

/AnnaKK
Hur svårt kan det va´!?!

Att få en liten värnlös humleusling, att le stort in i kameran och bara se lite GLAD ut???

Ibland är det ta mej tusan nästan omöjligt! <:-/Men jag ska ta i tu med det där!

I morgon!!! :-)

/AnnaKK


Om det var någon...

...som tyckte synd om "Ärtan" i förrgår, så behöver ni nog inte göra det längre! :-)

Nu har hon nämligen bunkrat upp med så mycket mat, att man skulle kunna tro att hon ska ha kalas eller nåt!?/AnnaKKMåste bara få säga...

...TACK!!!Alla kommentarer jag fick på mina två sista inlägg igår, gick verkligen rakt in i hjärtat och värmde där så gott så gott!

Ni är helt underbara!!!
 
/AnnaKK
Några fjärilar...

Det står rent stilla i skallen - är det det här som är nässelfjäril??? Hm??? Det borde man ju verkligen ha koll på! Men om det inte är det - vad är det då??? Kan absolut inte komma på vad alternativet i så fall skulle heta...? <:-)Den här sista bilden blev lite väl tajt i högerkanten - men det intressanta tycker jag är hur påfågelögat å ena sidan (ovansidan!) är så otroligt färgsprakande grann, och å andra sidan (undersidan...) egentligen inte har nån färg alls!? (Om man nu anser att "mörk" inte är en färg! ;-) Men ni förstår hur jag menar!?). Den är "inget" när den har vingarna ihopslagna - och när den slår ut vingarna är den "allt"!!! :-)

Här kommer förresten också:/AnnaKKTre bilder...

...från kyrkogården.Det var så vackert!

Alldeles intill gravplatsen finns en konstgjord bäck med ett litet vattenfall, som mynnar ut i en damm med näckrosor och guldfiskar. :-)

Jag hoppas jag kan återvända dit med kameran en annan dag också - när ljusförhållandena är lite snällare än vad de var i eftermiddags. De här bilderna gör egentligen inte platsen alls rättvisa, men jag vill ha dem här i bloggen iallafall...

/AnnaKK


Jag har...

...varit på begravning idag.

En av de finaste begravningar jag har varit på - sorglig men mycket, mycket vacker.Om jag nu hade varit lite duktig på det här med att länka musik till bloggen, så skulle det nu spelats "Som en bro över mörka vatten" här...

Men istället får ni tänka er den!

Hör ni tonerna??? Jag gör... :-)


/AnnaKKTisdagstema!Längdhopp eller tresteg, gräshoppan!?

Men denna bild vill jag både illustrera dagens Tisdagstema som är just hopp, samt önska allas vår Carolina Klüft lycka till i OS om ett par veckor! :-)

Hur andra deltagare har tolkat temat kan du se här!

/AnnaKK


Tisdag...


/En som lever på hoppet... :-)

Monster-show!!!Try again!?! :-)

Sorry, "Ärtan"! Det blev ingen flugbagge till lunch! <:-)

/AnnaKK, som nu definitivt har tappat bort numreringen på blomkrabbspindlarna!

Surr-realistisk!?Fick den här sländan (vilken sort det nu är?) framför linsen häromdagen. Är den inte lite söt när den blygt viker fram vingen framför ansiktet!? :-)

Och så här tar den sej ut i  färg...Den ser nästan inte riktigt riktig ut!?! Lite som en gräll plastleksak, eller nåt...? <:-)

Jag har fler läskigheter på bild på gång, men ligger efter i redigerandet... Phu, pust, stön!

(Hav tålamod...!?!)

/AnnaKK, måttligt förtjust i denna VÄRME... 30,3 grader enligt mätaren nu... IRK!!!Vivan tog ett foto...

...och tyckte att jag skulle få göra något med det! :-)

Tyvärr var det så låg upplösning på det att jag inte kunde "laga" t ex näbben på den främsta anden... Men vad sjutton! Det går ju att sätta ord till fotot iallafall! :-)

Så nu har jag gjort det... Hoppas, du gillar det, Vivan!? :-)/AnnaKKFjäril i morgonljus...

/AnnaKK


Humlor kan ta slut (i lagret!), men knappast flugbaggarna!?!/AnnaKK


Fredagsfärger!

Jag har precis fått nys om en ny fotoutmaning! :-)

Jag uppfattar det som så att man ska avporträttera färger (en ny varje fredag!?), så då kan det inte vara speciellt betungande att hänga på!?

Att jag hoppar på nu beror på att veckans färg är ROSA, och det bara kryllar av rosa bilder i min kamera just nu!Ser nån fjärilsnunan, som kikar fram mellan de rosa rosenvialblommorna!? :-)

/AnnaKK
Från land till strand - en bildkavalkad över gårdagen...

Så svenskt!?! :-)

/AnnaKKHej & Hå!

Då har jag precis varit och jobbat ett par timmar. Kunde ju befara vad som helst i omklädningsrummen efter gårdagens Kändis-fotbollsmatch (TV-laget, kallar dom sej visst!?), men bortsett från att det var nytt rekord i antal starkölsburkar måste jag ge både kändisarna och motståndarna (ett sammansatt så kallat hemmalag från gränstrakterna Skåne/Småland) en stor eloge för att de lyckats att inte spilla ut en enda droppe vare sej på golven eller bänkarna! :-)

Däremot har jag aldrig sett massagebänken så KLETIG!?! Det måste väl ha varit från Patrik Ekwalls hår...!? ;-)

Hittade en handskriven lapp med kändisarnas laguppställning, men den stämmer inte riktigt med det upptryckta programmets laguppställning, så jag väntar lite med att publicera den... Vore förstås väldigt kul också att veta vem som har skrivit den!? 8-D

Vidare tycks kändisarna vara sponsrade med underkläder från Calvin Klein - det fanns nämligen åtskilliga tomma kalsongförpackningar kvar efter dem! Dessvärre inga kvarglömda kallingar... (Host!). Och faktiskt tog jag inte hem det synnerligen vältuggade tuggummit som någon kändis "glömt" på bänken, eller ens zoo-godistabletten som någon annan (eller samma!?) kändis tappat på golvet... Men en kvarglömd handduk skulle kanske vara hett stoff - om jag nu hade vetat vem som använt den + låtit bli att köra den i tvättmaskinen... 8-/ (Vilket misstag!?!).

Ja, ja...

Den här figuren är iallfall mycket, mycket sötare än Patrik Ekwall! ;-D/AnnaKKFototriss: Vatten!En mås som flyger över vatten... :-)

Gult vatten??? Ja, det är faktiskt inte alltid som sjövatten är blått - eller åtminstone mörkt. Det beror på vilken omgivning som speglar sej i det, och när på dygnet det är! :-)Här speglar sej en "skog" i vattnet, en kväll om våren.

Jag har vridit fotot 180 grader, för att det ska se ut mer som skog än som vatten. :-)Också detta foto är vridet 180 grader... (Universaltrick!?! ;-) Hm!)

Och... Vad KAN det vara för ett (o)djur som speglar sej i vattenytan!?!

Fler fototrissbidrag finns samlade här! :-)

/AnnaKKBilder från igår...

...kommer imorgon!? :-)

Eller... Ja, det beror på om jag hinner redigera dem idag - i såfall stoppar jag in dem här efter hand, så klart. :-)

Men om jag hinner det, beror helt på vad jag ska göra idag - har inte bestämt det än! Det enda säkra är att jag ska jobba en stund, nångång... Vilket egentligen vore bäst att göra redan nu under för middagen... (Fria arbetstider kan va´ ett riktigt påhäng ibland! Fritiden går åt till att bestämma sej för när man ska jobba... Typ!!).

Här kommer iallafall Dagens Ända som jag aldrig orkade lägga in igår, eftersom vi kom hem ganska sent... Det är en duva, som slog sej ner på en trädgren för att "sova natt" (tror jag!?), och det var egentligen lite för skumt för att fotografera så bilden blev lite suddig... Men duvan såg så kul ut när den vred på huvudet och kikade bakåt på oss som satt vid en husvagn några meter nedanför... Så nu har jag micklat lite med fotot och tycker att jag faktiskt kan visa upp det ändå! :-)Det jag och maken och dottern + dotterns kompis gjorde igår, var alltså att skippa den där kändis-fotbollsmatchen (som jag kallt räknar med att jag ändå kommer att få höra "allt" om + kunna läsa referat från i morgondagens tidning!) - och istället åkte vi till havet och hälsade på makens campande föräldrar. :-)

Det kändes som det mest rätta att göra när det var så soligt, varmt och skönt!!! Och dessutom en av semesterns allra sista dagar... :-)Det är förresten VATTEN som är temat för veckans omgång av Fototriss - men jag tror faktiskt inte att jag ska delta med detta havsvatten...? Har nog något "bättre" i arkviet...

Men det återkommer jag också till längre fram idag! :-)

/AnnaKK


Lördag!!!

Semestern lider snabbt mot sitt slut nu, och även om inte "allt" ska göras idag (för det inser jag ju, att så mycket som inte har blivit gjort så här långt denna semester, finns det inte en chans att hinna med det på bara en dag - eller ens om jag tar hjälp av morgondagen också) - men EN grej ska jag göra idag, iallafall... :-)


Jag ska faktiskt åka och fotografera NÅN HELT ANNAN STANS än i min trädgård!!

Och det ska bli så-å-å skönt att få ta lite semester från de här påflugna baggarna!!! ;-D

På återhörande!

/AnnaKKBetydligt mer värdig än en geting!


/AnnaKK

Inför helgen...

...har vi faktiskt undersökt hur läget är på en av våra favorit-campingplatser. :-)


Fullbelagt... :-(
Nåja! Det händer lite här hemmavid också, iallafall i morgon.

Det ska vara nån kändis-fotbollsmatch med Patrik Ekwall i spetsen... Kanske att jag går och tittar - defintivt att jag går och städar efter dem på söndag... :-)

/AnnaKKFler faror i trädgården...Nedfallande frukt är ju en sak - men anfallande!?!

Detta lilla hårda gröna äpple klipper nämligen mer än gärna till förbipasserande personer (på trädgårdsgången precis inunder det) mitt i skallen! 

Sen fick jag ett, med tanke på fästingarna som gillar högt gräs i fuktig miljö, farligt uppdrag att utföra signerat Kristina:

Citat:

Kristina Andersson om Fototips!:
Tålamod, det är fiskarens bästa vän! citat ur Lotta på Bråkmakargatan
Så nu är frågan, Hur är det med firren som vi såg här för ett tag sedan? Den där du försökte rädda?
IP: 81.231.96.46
......................................

Alltså fick jag bana mej väg fram till vår lilla damm och titta efter... :-)Resultat:

Knappt att vattnet syns på bilden!!! Mycket gräs, lite vatten, ingen firre...? OM det ändå finns nån firre (modell gräskarp!), tycks den iallafall inte äta speciellt mycket gräs!?(Den här bilden är tidigare publicerad i min förra blogg; http://handerblandander.spaces.live.com/).

De enda jag träffade på när jag äntligen lyckats böka mej fram till vattenbrynet var de här:Asså!?!

Till mitt försvar vill jag dock hänvisa till denna kommentar:

Ella  (foto-ella@hotmail.com) om Fototips!:
Dom där tycks VILJA visa upp sig! XD
För mig är det såhär: Flugor brukar vänta baken åt mig när jag ska fota. Eller så ser jag en fluga, smyger mig fram för att fota och PRECIS när jag ska trycka av är dom borta! ELLER såhär: Dom påbörjar sin kärleksakt mitt framför näsan på mig. Eller framför linsen på mig ;-) Det har hänt två gånger nu! XD
IP: 130.239.112.145

........................................................

Just det! Det är INTE JAG som är PERVERS - det är KRYPEN!!!

Så det så!!! ;-D

/AnnaKK


Apropå getingar...Diskuterade denna "ohyra" med Ella häromdagen, och var glad över att jag inte hade några sådana i trädgården - än...

Nu har jag... Blä!!!

Och getingarna (så väl de vanliga som bålgetingarna) går direkt in på andra plats på hat-listan, (som dock toppas av fästingar...)!

((På delad tredje plats: mygg och knott...)).

Alla andra kryp tycker jag (jämförelsevis!) JÄTTEMYCKET om!!! :-)

/AnnaKK

PS! Inte en chans, förresten, att en geting får äran att vara Dagens Ända! ;-D DS!
Ha-Ha!!! ;-D

En kommentar till - som jag kan ta och kommentera i brist på något vettigare (?) att göra... ;-)

Postat av: Susanne

Fast jag undrar allt om du inte gör något annat än väntar på rätt ögonblick, fotograferar det, redigerar fotot och slänger in ett blogginlägg. För du upptar det mesta utrymmet på min google reader jag har lagt in på min blogg. :-)

2008-07-24 @ 14:00:28
URL: http://sassa.webblogg.se/foto

-------------------------------------------------------------------

Nä, exakt så är det! :-)

Och jag förstår inte riktigt hur jag ska få livet att gå ihop från och med nästa vecka, när semestern är slut... Det blir nog knepigt!? <:-/

Tack gode gud att jag iallafall inte är begåvad med ett heltidsarbete - till!!! Det räcker gott och väl med det jag redan har i och med bloggandet... Hm!

Och när jag inte bloggar så läser jag till exempel vykort från mina semestrande vänner... Har fått ett idag, faktiskt! :-)

Eller om det kanske egentligen skulle till han, den där speddvaj-snubben...? Tror nära på det!? ;-)


/AnnaKK

PS! Idag om fem månader är det julafton...! DS!Fototips!

En kommentar:

Postat av: Kristina Andersson

Prata om att ha sinne för detta med bilder och texter! =)
"Fånga dagen" är ju skitsnack, FÅNGA ÖGONBLICKET är det rätta. ;) Det KAN du!

2008-07-24 @ 08:34:44

-----------------------------------------------------

Jo, ibland händer det ju faktiskt att ögonblick verkligen fångas på bild! Tex det som Kristina kommenterade här ovan... :-)

Hur går det till då...? Tja...

Det ligger MYCKET i vad flugbaggen på denna bild säger:Man måste ha TÅLAMOD, plus TID att kunna VÄNTA in de rätta tillfällena...

Förr eller senare kommer krypen fram...

Förr eller senare gör de "något"...

Och det är DÅ som kameran ska tryckas av - varken förr eller senare!!! :-)

/AnnaKK
Det är frågan det...???

Alltså... Jag har fotograferat en blomkrabbspindel nu igen... :-)


Och frågan är...

Finns det nån här som kan hjälpa mej att se om det är "Ärtan IV" (som i så fall har kommit tillbaka efter någon dags frånvaro) eller "Ärtan VI" (isåfall en ny spindel som dykt upp i närheten av där "Ärtan IV" syntes senast)!?! ;-D

Och när vi ändå är inne på att "se", så...

...fick jag en fråga igår ställd av Vivan:

-----------------

Fattar inte hur du gör...du måste ha en höks syn..hur hittar du dem..eller är det de som hittar dig...kanon fina kort som vanligt...kramiz:)

2008-07-23 @ 22:44:17
URL: http://vwellermo.blogg.se/
----------------------------------------------------------------

Jag ser inte så jättebra, faktiskt... Det är nog mer att jag ser det jag VILL se!? :-)

"Det man riktar sin uppmärksamhet mot tenderar att öka...", eller hur man brukar uttrycka det!?

Det är så det funkar för mej iallafall!!! :-)"Ärtan med okänt nummer" är absolut synlig för blotta ögat, men kan ändå vara svår att upptäcka - såvida man inte har bestämt sej för att hitta henne! För då ser man henne direkt!!! (Eller!?! Nja, det tog visst en stund innan jag gjorde det, faktiskt... Rätt klent!? Hm...!).

/AnnaKK


Dagens Humla


Om det också blir den enda humlan idag återstår att se... :-)

Men nu ska jag iallafall gå ut i solskenet en sväng!

/AnnaKKJaha...

Bilderna på islandshästarna i morgonljus blev inte riktigt som jag hade tänkt mej - men inte fullständigt skit heller, så de kanske dyker upp här i bloggen så småningom iallafall! Vi får se... :-)

Tills vidare bjuder jag på den här från igårkväll istället...Badboj eller Bad Boy...? ;-)

/AnnaKK


Go´morron!!!

Blev uppkörd i svinottan idag... Fick åka med maken ut i skogen vid halvsex-tiden, och sedan köra bilen hem igen - maken ska nämligen ta ett annat färdsätt sen när han själv ska hem igen framåt kvällningen...

Men det var en himla FIN morgon, så jag tycker verkligen inte att jag har försakat något! (Långa sovmorgnar är egentligen rätt överskattade!?!).

Stannade till på ett ställe och tog några foton på ett par islandshästar i en dimhöljd hage. Har inte kollat hur de blev, men jag HOPPAS att de blev okej (men tvivlar lite, för ljuset var ganska svårt...). 

Egentligen hade jag önskat få chansen att fotografera älgar, eller åtminstone rådjur, men de lös med sin frånvaro... Jo, ett rådjur såg jag, men det var inte tillräckligt intressant som fotoobjekt... (Börjar man bli kräsen på nåt vis nu, eller!?! Räcker det inte med ett rådjur??? Måste det se ut på ett visst sätt eller göra något speciellt också??? Hm... Ja, jag tror faktiskt det!?! ;-D).
 
Undrar om jag körde över några sniglar på vägen hem...? 8-I Tyckte inte att jag såg några, men...?

/AnnaKK


Så klart att detta inlägg måste med i bloggen idag också!Detta är nämligen ingen mindre än "Ärtan V", som jag hittade igår... :-)

Och hon ville så väldigt gärna bli detta:OCH detta:Visst blev det en häftig bild!?! :-)

Go´natt!!!

/AnnaKK


Här har vi dem också!!!

Skånegässen, alltså... :-)Det vill säga... Inte den vita i mitten, för det är en italiensk gås, hona! :-) Men de båda andra är tvättäkta skånegäss! Fast hanen (till höger) är feltecknad - det får inte vara så-å-å mycket grått på halsen, iallafall inte om man ska platsa på en fjäderfäutställning... Man ska hellre se ut som honan till vänster - hon som inte vill visa sitt vältecknade huvud... Ja, ja!!! Skånegäss, som sagt var!  :-)

Fick förresten plocka fram ett gammalt fotoablum och plåta av en papperskopia från de analoga kamerornas tid... Det blev inte så bra, men iallafall...

Det är mina egna gäss, som jag hade då för länge sen, för 12 år sen var det nog, -96!? :-) Herta, Svea och Herbert... 

Nu har förresten den andra förvirringen också löst sej!!! :-D

/AnnaKKEn gås är en gås är en gås...???

Någon är högst förvirrad...

Däremot inte jag - TRODDE jag!!!

Men...???Alltså vaddå...???

Mycket ska man höra, men DETTA!?!

Resolut gick jag till min bokhylla och rev lite bland de dammiga "banden"...

Visste väl att jag hade räddningen där nånstans! :-)"Nordens Fåglar" av Staav/Fransson...

Sidan 59!Ingen tvekan!

"Min" gås är en kanadagås! Och Josephzohn har med (så gott som) all säkerhet fotograferat vitkindade gäss!

Men hur en skånegås ser ut, får jag däremot be om att få återkomma med... <:-)

/AnnaKKDubbelt upp!

För att ytterligare tydliggöra humlors olika hårlag... :-)

Denna är nästan lite punkig i frisyren!?


Och... Nu känns det som att ordningen börjar bli återställd... Två gånger Dagens Humla - nu är det väl ändå ingen tvekan om att det är i MIN blogg dessa ska va´!?! ;-)


/AnnaKK, som nu  ska börja redigera gårdagens alla SPINDEL-bilder... Jubla!?! ;-D


Dagens flugbagge...Upptäckte en ny humlesort i trädgården igår! Humlekraken på den här bilden tycks vara korthårig/släthårig jämfört med "alla andra"!?!

Eller är den rent av strävhårig!? Jag klappade den aldrig... :-)

/AnnaKK, som har haft hundar i samtliga hårlag...Humlor!


Tänka sej, förresten! Det fanns en till som var beredd att vara vikarierande Dagens Humla/Dagens Ända igår! ;-D

/AnnaKKNä, så här kan det INTE va´! ;-)

Det där sista inlägget igår, asså...!

Fick sina följder, kan man säga!!!Postat av: josephzohn

Bara en :)))!!!

2008-07-22 @ 16:13:16
URL: http://josephzohn.blogspot.com/


Postat av: AnnaKK

Just det! Bara EN!!! Vissa dagar kan t o m jag besinna mej lite! ;-D

2008-07-22 @ 16:16:08
URL: http://handerblandander.blogg.se/


Postat av: josephzohn

Bara en, men en j*kligt snygg bild ...
Jag är nöjd :)))
Med bara en!!

2008-07-22 @ 21:54:04
URL: http://josephzohn.blogspot.com/

------------------------

Resultatet av denna återhållsamhet blev ju att Linda fick se till att Dagens Humla ändå blev publicerad igår ...! Och Dagens Ända kunde man se hos Ella (okej, i förrgår, men iallafall!).

Så tyvärr, Josephzohn! Jag tänker bums återgå till mitt gamla vanliga koncept! :-D

Många bilder, många insekter - en och annan spindel! Förhoppningsvis kan det också komma en och annan fågel snart igen!!!

Börjar dock med en ros... :-)(Plus en liten randig fluga...).

/AnnaKKIngen dag utan åtminstone ETT småkryp!

Och idag är jag rätt så nöjd med att ha lyckats fånga en flugbagge på bild, som faktiskt INTE håller på att snuska sej med en annan flugbagge... He! :-)


/AnnaKK


Tisdagstema

Tro...

Mitt bidrag till veckans omgång av Tisdagstema blir denna bild, som mycket väl skulle kunna vara en religös symbol med ljuset från himmelriket osv...

Men så vill jag själv inte tolka den! :-)

Jag tog den under en kvällspromenad i förrgårkväll, och det regnade när vi gick hemifrån... Men när vi hade kommit nästan "varvet runt", och befann oss ganska högt uppe på en backe med utsikt över skogen, sprack himlen upp och solens strålar letade sej fram mellan molnen.

Så för mej betyder den här bilden "bara" en tro på ett bättre väder! :-)Och det kan tilläggas att igår var det verkligen jättefint och soligt, skönt väder precis hela dagen!!! :-)

Hur andra Tisdagstema-deltagare har tolkat tro kam man se här!

/AnnaKKNågot att bita i...

TRO - hur fångar man det ordet i en bild, tro!? :-)

Ja, inte vet jag - men det är iallafall det som gäller i Tisdagstema! Får se om jag kommer på nåt, eller får passa...

Däremot så tror jag att grillning blir mycket bättre med ett sådant här till!?! :-)


Ja, det kan ju t o m få vara ett helt glas rött... :-) Ett att avnjutas under matlagningen, och sedan ett till att avnjuta under måltiden...

Ska minsann passa på att visa några bilder på vår suspekta grill, när jag ändå snuddar vid ämnet! För det första kan man tro att den är anlagd långt ute i vildmarken...Ser ni att det ryker uppe till höger!? :-) Nånstans där, fast en bit ner i grönskan, står grillen... Och fotot är taget på vår altan, och inte alls i Amazonas eller i någon liknande djungel...!Kanske konstruktionen trots allt är mer intressant än omgivningarna!? Ett praktverk till hemmabygge - ingen lär välta den av misstag iallafall, och jag tror inte den är speciellt stöldbegärlig heller för den delen! Praktisk??? Nja... Men det är väl lite snyggt med all mossa och lava på den - och se så väl den rostiga koltändaren till höger, jämte vinglaset, matchar!?! ;-)Mera mossa... Och rök! För att inte tala om de ljuvliga dofterna - fast dem kan jag ju inte förmedla via en bild...

Men det blir faktiskt GOTT, det som grillas på den här skapelsen - igårkväll var det en flintastek! MUMS!!!

Och det röda i glaset...? Two Oceans BIB (cabernet sauvignon + merlot) från Sydafrika... :-)

/AnnaKK
En sista bild för idag! :-)Eller visdomsord från en lätt krockskadad (?) snigel, om man så hellre vill!

Natti-natti! :-)

/AnnaKK


Rätt svar på "Bildgåtan"!Dysnomia's  (lindas.inbox@gmail.com) om Inte fullt så färgstark...:
Alltså.... *S*
Det är en fjäder som ligger på huven på en BMW 318 (svart, högpolerad, coupé från nittiotre!) med tillhörande spegelbild som är lite himmel, lite träd och lite pippibörd.

:-D
IP: 82.196.115.3

--------------------------------

Ja, just det!

Eller INTE!!! ;-D Host!!!

Men överlag har ni annars haft BRA idéer om denna bild, måse jag säga! :-)

Synd att ingen knäckte den helt och hållet, för nu blir jag tvungen att erkänna att mitt "facit" också är lite fel... Ähum!

Dunet måste ha suttit högre upp än vad jag har markerat på bilden!?

Men bortsett från det så!!! :-)

Jag har alltså fotograferat ett fågeldun OCH genom två galsrutor i vårt uterum, och därmed även fått med "skrämseldekalen" - som ju borde ha förhindrat att den stackars fågeln överhuvudtaget flög emot rutan!? (Nu har jag i och för sej inte hittat nån döing, så just den fågeln som tappade de här dunen överlevde nog... Får vi hoppas!).

KUL att ni hänger på mina knäppa "Bildgåtor"! :-D TACK!!!

/AnnaKK

Fjäril...Vad det här är för sorts fjäril, vet jag inte...? Men jag tycker bilden på den blev lite cool i och med att det sitter en liten bagge (också av obestämd sort) på undersidan av bladet. Det gula grässtrået i bakgrundens högerkant stör jag mej däremot på, och hade jag kunnat så hade jag vikit undan det redan innan jag tog bilden. Men det gick inte, för då hade fjärilen garanterat inte suttit kvar...

Återstår då att fixa bort grässtrået i datorn, men jag orkar nog inte det... Det kanske inte ens blir så bra, så...

Ibland kan man gott låta misstagen sitta kvar på bilderna, som tydliga påminnelser om att inte göra om dem! Iallafall inte så ofta... :-)

/AnnaKK


Dagens Humla...

...är ju för det mesta bara en pseudonym för:Alltså!? Med tanke på HUR MYCKET denna spindel äter...

Blir det verkligen inte mer skit än så??? 8-D

/AnnaKKFlugbaggarna håller allt jämt på...

...och precis som sist kände jag mej inte riktigt välkommen...! ;-)
Om det skulle råka vara några såna här färre nästa sommar, så är det förmodligen mitt fel... <:-)

/AnnaKK


Gula bilder...

Efter allt rosa och vulgo-rosa igår, varierar jag med gult + blomflugor idag! :-)

(Alla dessa bilder ser typ lika dana ut... Hm!?!).


Detta är iallafall roliga insekter att fotografera, det här - och för det mesta sitter de ganska snällt och stilla kvar på blommorna, trots att man sticker fram kameran så tätt in på dem. :-)

/AnnaKK 


Inte fullt så färgstark...Skulle kanske rent av fungera som bildgåta!? Nån som kan räkna ut hur jag har tagit denna bild? :-)

För vad det är, utgår jag ifrån att ni ser... Eller? ;-)

/AnnaKKKomplettering! :-)

Det blev lite "snällare" ljus fram på dagen, och då gick det bättre att fotografera svamparna jag skrev om i det här inlägget...


Och här har vi en trolig hyresgäst i nåt av bohålen...
Det är en nötväcka - vet i tusan vad den har gjort med frisyren!? Tror den är blöt... Men så har det ju regnat ganska många gånger idag, så! :-)

/AnnaKKOch den här bilden är vulgo-rosa...?


/AnnaKK, som nu önskar alla en fortsatt trevlig dag! :-)

Rosa!

Kanske inte min favoritfärg... Eller, jo! I trädgården ligger den nog rätt så i topp, iallafall!?! :-)

/AnnaKK

(Kanske lite styggt att smyga med "Ärtan IV" på det här viset!? Ähum!)Fototriss!

Den här gången är det något gammalt som ska avbildas på tre foton - andra deltagares tolkningar finns som vanligt här! :-)

(Den som ännu inte har testat detta, tycker jag absolut ska slänga av sej blygheten nu, och våga och prova! Det är KUL!!!).Det här var det "gamlaste" jag kunde hittat utan att lämna trädgården...

(Vädret är lite nyckfullt, och jag hade ingen lust att riskera att plötsligt hamna i ett skyfall kilometervis hemifrån. Orka släpa på både kamera och paraply!?! Nä, nä...!!!).

Tyvärr kan jag inte säga hur gammalt det är, men jag kan berätta det jag vet om det iallafall... :-)

Tror det framgår av bilden att det är ett träd, eller t o m ett före detta träd... En gång i tiden var detta en mycket stor och ståtlig lind, som fungerade som vårdträd först till huset som låg här för länge sedan och därefter till vårt hus (byggt på 80-talet). Problemet med det var just att det var stort OCH gammalt... Och hade så att säga två kronor (en i var klyka, se bilden ovan!), var av den ena kronan lutade lite lätt men högst oroväckande mot vårt hus...

I god tid innan stormarna "Gudrun" och "Per" tog vi därför ner kronorna, men lät trädet finnas kvar i form av en högstubbe. Vi valde att behålla så mycket som möjligt av trädet främst för att det var så många fågelbon i stammen. Jag har aldrig räknat hur många hål det finns, men det är iallafall lite grann som ett höghus för starar, nötväckor, bålgetingar och t o m fladdermöss! :-)Nu har det väl snart gått tio år sen kronorna försvann, men så sent som härom året levde stubben fortfarade och slog nya skott i toppen. Men nu har den dött, och den gröna ruskan, som syns en bit upp i högerkanten på den här bilden, är helt enkelt en vildhallonplanta som har självsått sej i en glipa innanför barken!

Barken håller förresten på att trilla av - spricker upp mer och mer... Men själva stubben är fortfarande stabil - maken kände på den med skogsmaskinen häromdagen, och den stod emot så bra så. Och så länge ingen röta eller murkenhet kan konstateras får alltså stubben stå kvar! :-)Förutom hallon (om det nu är det???) växer det en hel del mossa och lava på barken, och längst upp i toppen har det börjat komma en massa trädsvampar (som jag dock inte lyckades ta någon bra bild på)...

Biologisk mångfald i ett gammalt träd - det var mitt fototrissbidrag denna vecka, det!!! :-)

/AnnaKKYtterligare ett experiment...

Även det utfört på "säkert avstånd"! ;-)

Ja, det går helt enkelt inte att vara riktigt nära när man vill fotografera flygande fjärilar - de försvinner väldigt kvickt ur sökaren/displayen ändå när de börjar fladdra omkring!

Även dessa bilder är tagna med SCN-inställningen "lövverk", men jag vet inte vilken exponeringstid kameran har valt... Men för MIN del låter de ju bättre att skylla suddigheten på lite för lång slutartid än på att jag skulle ha bommat skärpan!! :-D

Vill främst publicera de här bilderna som ännu ett bevis på att färgerna blir något extra med "lövverk"!?!
Och nu ska jag leta upp nåt gammalt, så jag kan vara med i veckans omgång av Fototriss!!!

/AnnaKKDe där bilderna på spindeln igår...

...kom verkligen till av en slump!

Jag var ute i trädgården med kameran i ett helt annat avseende, nämligen... :-)

Jag har ju inte haft den här kameran mer än ett par månader, och hela tiden haft den inställd ungefär lika dant. Närmare bestämt i fotograferingsläget "AV", som innebär att jag väljer bländaren och kameran anpassar slutartiden efter det. Sedan har jag egentligen bara växlat mellan avståndslägena ("nära" eller "oändligt") beroende på om jag har fotograferat blommor/småkryp eller annat. Och det har ju fungerat bra, så därför har jag inte kommit mej för att mixtra med så mycket annat trots att det finns massor med olika motivprogram mm...

Men igår skulle jag alltså äntligen göra det! :-)

Möjligen bidrog fästingbetten häromdagen starkt till denna lätt drastiska åtgärd... Host!

Jag rattade in läget "SCN" och valde "lövverk", som ska passa bra inte bara till lövverk utan även till insekter och annat smått. Sägs ge lite distinktare färger med, och jag tror faktiskt att det stämmer - på den här kameran! (Däremot inte på min gamla IXUS, där jag tvärtom tyckte att det läget gav usla bilder jämfört med att ställa in kameran manuellt...).De här bilderna på rosen och blomflugan är dessutom tagna på lite avstånd, kanske en meter. Så förutom att kameran har varit inställd på "lövverk" och "nära", har jag även använt telezoomen.

Närbild utan att behöva vara nära - det är bra om man vill minimera risken att få en massa äckliga fästingar på sej!!! ;-)

Fast okej då... När "Ärtan IV" dök upp föll jag genast tillbaka till när-närbild och tog de fotona på mellan 1 och 3 centimers avstånd... :-)

/AnnaKKEn ände med förskräckelse...


Minsann, minsann! Det är en "Ärta" igen - den fjärde i ordningen! :-)


Bäst som jag satt och kikade på "Ärtan IV" i kameran, kom det en söt liten randig fluga flygandes......och valde olyckligtvis att landa på just denna blomma...

Och nu VARNAR jag å det bestämdaste alla Er som har svårt för spindlar, jakt och ond bråd död!!! Titta INTE på följande bilder, om Ni inte är alldeles säkra på att Ni vågar - jag vill inte höra nåt om mardrömmar sen, iallafall...! <:-)

Olyckligtvis (eller kanske inte!? Ähum...!), blev jag själv så stirrig att jag bommade skärpan på denna bild...!Men i ett huj hade i varje fall "Ärtan" grabbat tag i den arma flugkraken...

Och flugan hade verkligen inte en chans... 8-I

/AnnaKK
När det gäller!

Humlor har det!!!


Fotografer har det ibland...

Det som kanadagäss ALDRIG har...!
 

Rätt inställning, alltså! :-)

/AnnaKKBara för att han...

...Josephzohn är så begeistrad i dessa här... :-)

En bild från en bilresa för någon tid sedan. Fick syn på kanadicker på en åbrink nånstans, och det var enkelt att parkera alldeles intill. Ut ur bilen - upp med kameran! Och vad möts man av???Så fruktansvärt sura dessa varelser alltid ska vara!?! >:-(

/AnnaKK


Har ingen aning om vad jag ska göra idag...Men riktigt så här "spännande" ska jag nog inte ha det!? :-)

/AnnaKK


Det var inte igår!!!


Har gått en liten promenad... :-)

Den här kanada-gåsfamiljen, som bor vid en större damm en bit här ifrån, har jag visat bilder på här i bloggen då och då tidigare i sommar... Men nu var det ett bra tag sen sist!

Ingen större skillnad på föräldrarna och ungarna nu längre - undrar om "de små" har lärt sej flyga ännu? :-)

/AnnaKK


Jag har inte fått nån glass idag!?Men annars har det varit bra med det mesta! :-)

Jag, maken och dottern har varit i Växjö och förlustat oss. Strosat runt på stan (i regnet), gjort lite inköp, fikat gott, varit på en stormarknad i utkanten av stan och kikat på bland annat kameror...

Och nu har vi varit hemma ett par timmar och ätit och sovit! Blev så otroligt PROPPMÄTT av två grillade hamburgare med bröd och alla tänkbara tillbehör, och skulle bara lägga mej ner på soffan efter maten och "pusta ut" en minut eller två... Tog det trettio sekunder innan jag hade slocknat!?! Hm...!

Nåja... Nu är jag lite lätt på gång igen, men regnandet vill visst inte ge med sej så jag tvivlar på att det blir så mycket mer gjort idag... Har inte tagit ett enda foto förresten!?

Det här ovan är från i söndags när vi var vid havet. Vem pojken med glassen är vet jag inte, och han vet nog inte heller att jag tog det här fotot... Lägger ut det i bloggen eftersom det knappast är möjligt att identifiera honom - jag försöker vara ganska noga med att inte publicera bilder på folk mot deras vilja, men om jag gör det ändå (och/eller utan att fråga om lov) låter jag ytterst sällan några ansikten vara med/vara igenkänningsbara på bilderna.

/AnnaKK


En till som gillar att ta risker!?Vara där när det händer... :-)

Och framför allt:

Vara nära det som händer!!! ;-)

/AnnaKKEtt bra sätt att börja dagen på! :-)Ett mindre bra sätt att börja dagen på:

Upptäckte att jag hade inte mindre än två glupska fästingar på mej!!! UÄRKKKK!!!

Det har sina risker att krypa runt så mycket i gröngräset som jag har gjort den här sommaren... :-(~

Hunden har haft tusentals fästingar (känns det iallafall som) genom åren och aldrig blivit sjuk av dem, så jag hoppas att jag också ska överleva den här attacken...

Fästingar är väl förresten ett spindeldjur, om jag inte missminner mej, och just den sortens "spindlar" ska jag isåfall villigt erkänna att jag INTE tycker är vare sej söta, fulsöta eller ens det minsta trevliga!!!  Fy f-n!!!

/AnnaKK


Blåklockor och...Känns som om allt är på plats den här dagen också!? Ja, förutom Dagens Humla då - men vem frågar egentligen efter den!? ;-)

Har varit i så kallade "stan" idag, och kilat runt i diverse butiker. Mest i klädbutiker - lite i fotobutiker. Dagens upplevelse - eller om det nu var det egentligen - var att hålla i en Nikon D80. Inte för att det gjorde ont, men var det ändå inte nånting he-e-e-elt annat med de analoga systemkamerorna från slutet av förra årtusendet!? Nu vill jag titta på Canon-systemkameror nånstans!!! :-)

/AnnaKK, som absolut inte ska köpa någon ny kamera!!!


Kan inte låta bli...!

Så fort jag lägger upp en spindelbild här i bloggen skriker några rakt ut (hur nu det går till via en kommentar, men jag märker tydligt att nackhåren har rest sej på dem iallafall!), medan andra tittar på dessa bilder med tydlig skräckblandad förtjusning - och skriver att de faktiskt gillar dem och till och med tycker spindeln är rätt så söt (trots att de har spindelfobi). :-) 

Det tycker jag är så KUL!!! :-D

Så därför lägger jag in det här fotot också - trots min egen stora motvilja att vara med på bild! ;-)Tog detta när "Ärtan" hade rymt ner på marken, alltså, och jag fick vika undan några grässtrån för få fri sikt med kameran. Här ser man ju också hur liten spindeln är (förutsatt att jag inte har fruktansvärt stora fingrar - men det tror jag inte!? ;-) Hm!?). Och SÖT!!! :-)

/AnnaKK

PS! Sen finns det ju flera besökare här på bloggen som är lika förtjusta i spindlar som vad jag är, ska tilläggas! Alla är så klart inte "livrädda" för dessa bilder - SKÖNT NOG!!! :-) DS!

Knäpper det knäppa!?!Finns inga gränser för vilka dumheter som fastnar på bild...!

Sen ska man nödvändigtvis göra något av smörjan också...! ;-)

/AnnaKK
Små, små blommor...

Beklagade mej lite igår över att det blåste lite för mycket, och att många foton (särskilt de på "Ärtan III") därför blev oskarpa...

Men kryper man närmare marken är det oftast lugnare, och det finns fina fotoobjekt där också! :-)

Jag har inte en aning om vad de här små vita blommorna heter, men visst blev de fina på bild!?


/AnnaKK


Hoj-hoj...!Speedway-hojjen är fixad!

Dunungen också...!

Återstår att se om kullsyskonen vill ingå i teamet...? Eller någon annan?? Frivilliga???

Given lagledare finnes här!

Jag önskar bara LYCKA TILL!!! :-)

/AnnaKK


"Ärtan" den tredje - mindre än minst!!!Jag har lullat omkring med kameran i närområdena mest hela dagen idag... På jakt efter allt och inget...

Nu skulle jag behöva hitta en speedway-motorcykel - blir förmodligen en övermäktig uppgift!?! Hm! <:-)

Däremot har jag hittat en pytteliten blomkrabbspindel - ungefär så stor som ett knappnålshuvud! :-)  Och jag tappade bort den så gott som genast igen... Klantigt, men tyvärr... :-/ Det blåste så pass att det inte gick att ta några skarpa bilder, och då skulle jag vika ner blomman den satt på lite grann... Men det gillade INTE spindeln, som raskt tog till livlinan och försvann ner på marken... Sen var det till att leta efter en nål i en höstack, typ - eller ge upp...! (Vilket jag gjorde...).

/AnnaKK


Det var visst alldeles för lätt - igen!!! ;-)

Visst var det en NYCKELPIGA bakom det lite småläskiga nyllet i bildgåtan! :-)

Alla har gissat rätt - GRATULERAR!!!/AnnaKK


Lite pyssel & knåp för sommarlata! :-)

Det var ju typ en hel vecka sen jag hade en BILDGÅTA senast - så var så goda!!! :-)


/AnnaKK


Humlor och lite annat...Dagens Häck eller Dagens Ända - det är väl shit the same!? ;-)

/AnnaKK


Hej & Hå!Idag har jag faktiskt tagit mej lite sovmorgon! :-) Vi var av igårkväll och hälsade på ett par bekanta, och det blev ganska sent.

TACK för alla goa kommentarer som låg här i datorn nu och väntade på mej! Det är alltid lika KUL att logga in på bloggen och se vem som har varit här sen sist! :-)

Bilden ovan gjorde jag igår - det där blåa tisdagstemat fastnade jag verkligen för!

Men varför jag skrev dit "blåa drömmar" har jag redan glömt!? Fast jag tänkte mej väl att tvestjärten blickade ut över den stora vida världen (mellan plastbanden i en trädgårdsstolsrygg) och fundrade på "vad den ska bli när den blir stor"... Typ! ;-)

Nu känns det som att det lika gärna kunde ha stått "Dagens Ända" istället!? Ja, ja...

/AnnaKK
Oooops!!!

Höll ju på att alldeles glömma...! Kan INTE lämna bloggen förrän den här är på plats också!

Återigen ingen humla, men änd-ock... Direkt från Traryds Djurpark:


Dagens Ända!!! ;-)

Och NU önskar jag alla (en gång till!) en riktigt, riktigt BRA dag!!! :-)


/AnnaKK

Dagens insekter! (Vad är det för FEL på dom, egentligen???)


--- :-/ --- SUCK!!! --- :-/ ---
Ha nu en riktigt HÄRLIG DAG, allihopa!!! :-)

/AnnaKK (det tredje vulgot!?)Några alternativa bilder...

Tror jag tar och slänger in några av de bilder som "inte blev mitt Tisdagstema-bidrag" här i bloggen iallafall... :-)Det här fönstret har ju en gardin i blått som jag tycker är riktigt fin! :-) Eller rättare sagt, kanske - gardinen blir fin på bilden, och just för att den hänger i detta gamla nötta och slitna fönster!?! De rostiga beslagen matchar nån brunaktigt nyans i gardinens blommönster så himla bra... :-)

Så vid närmare eftertanke var ju inte den här bilden så där jätteblå faktiskt...!

Och inte den här heller, egentligen:Blåtonad - javisst! Men det är väl nästan lite fusk!?! ;-)

Tycker bättre om den i "vanligt" svartvitt...Och  i original - färgbild - gillar jag den inte alls!?! Hm.../AnnaKKTisdagstema!

Veckans tema är färgen blå. :-)

Den här gången var det inte svårt att hitta lämpliga bilder - däremot att välja ut bara en av dem!?

Till sist fick det iallafall bli den här:


(Som ju egentligen består av fyra bilder! ;-) Men det låtsas jag inte om!!!).

Och eftersom bakgrundsbilden på den är hämtad från ett av fotona (det högra!) i denna bild...


...så smusslar jag med den också! ;-D

Samtliga foton är från Listerlandet (Hällevik och Nogersund)  i Blekinge.

Länkar till alla andra Tisdagstema-bidrag finns här!


/AnnaKK
Gårdagens Inte Djur-bilder! ;-)

Ett par träd  blåste omkull strax norr om vår trädgård för ett tag sen...

När det nu råkade stå en skördare i närheten (typ på garageinfarten!) så kändes det väl inte så motiverat för maken att plocka fram motorsågen...? Så istället plockade han fram dottern, och lärde henne hur man gör (kör!?)...

Och det gick så bra så! :-)

/AnnaKK


Och så...


/AnnaKK
Fototriss!

Då ska vi se... :-) Långt om länge har jag äntligen blivit färdig till att ta i tu med Fototriss, och den här gången är temat "byggnader". Här finns alla fakta om denna fotoutmaning samlade + länkar till alla deltagares bidrag!

Små stugor har alltid legat mej varmt om hjärtat, så därför tänker jag bjuda på några sådana!Dessa små hus ligger i Lerberget bara metrar från havet... Måste vara fantastiskt häftigt att bo i nåt av dem!? Inte minst under vinterhalvåret när stormarna ryter och vågorna sköljer långt upp över hustaken...?Den här söta stugan finns i Botaniska Trädgården i Göteborg. :-)Och den här ligger strax intill campingen vid Evedal i Växjö. Helt ljuvlig med sina små spröjsade fönster och små försterluckor + gräs på taket! :-)

/AnnaKK


...Tycker hon har en liten (obs! Bara LITEN, men iallafall...) poäng i detta, faktiskt...!? <:-)

/AnnaKK


Några bilder från igår...Det blev en sväng ut till västkusten för mej och maken igår. :-)

Det var lite skiftande väder - i Arild t ex, där vi åt lunch, var det hur fint som helst med sol och ingen blåst... I Lerberget (som var vårt slutmål - vi hälsade på några som campade där) var det däremot konstant molnigt och bitvis även blåsigt. Så nåt solande eller badade blev det inte för vår del...

Men havet är ändå havet! :-)/AnnaKK


Ingen sovmorgon här inte! :-)

Men det verkar Helena som håller i Fototriss ha tagit sej!? ;-) Tänkte annars att jag skulle ha kommit igång med veckans fotoutmaning med en gång nu, men hon har alltså ännu inte lagt ut temat, så... Jag får lugna mej! :-)

Förövrigt så lutar det starkt åt en ny liten semesterutflykt idag/i eftermiddag... Västerut isåfall... Till havet! :-) 
 


Den här genomdränkta humle-kraken glömde att söka skydd under en av åskskurarna igår... Men som väl var kom ju solen fram igen och torkade till den!

Han/hon får förresten fungera som både Dagens Humla och Dagens Ända! :-)

/AnnaKKMärker att den här saknas...

...om den inte är med varje dag!?! ;-DHa en fortsatt trevlig dag!!! :-)

/AnnaKK

Det har åskat!

I timme efter timme har det mullrat runt omkring, och den ena störtskuren regn har avlöst den andra... Fast nu verkar det ha lugnat ner sej, så då vågar jag mej på att starta upp datorn igen. :-)Tyckte ju igår att blogginnehållet började bli lite enformigt, men det visade ju sej också vara ganska svårt att bryta det invanda mönstret...!

Så nu prövar jag ett nytt grepp - de gamla vanliga motiven, fast i svartvitt! :-)

Behärskar inte tekniken att omvandla färgbilderna till detta så väl, men man lär sej förhoppningsvis efter hand!? Svartvitt i sej är ju bara en knapptryckning i bildbehandlingsprogrammet... Men sen då??? Jag har micklat en hel del med ljuset, och lite med kontrasten, samt tonat bilderna lite lätt i olika färger... Är det rätt väg att gå???Den här bilden på en malva överexponerade jag rejält redan i kameran, som ett experiment i sej - men jag vet inte om den blev speciellt intressant ens i svartvitt...?Den här bilden på en vitklöverblomma VAR överexponerad, men jag mörkade ner den igen i bildbehandlingsprogrammet... <:-)

Slutligen:Krusbären är mogna nu, och jättegoda!!! :-)

(Det är inte precis dom vibbarna man får när man tittar på den här bilden, va´!? Hm...).

/AnnaKK
Inte fotografera fler djur nu,

sa jag till mej själv när jag tog med kameran ut igårkväll. Och inga blommor heller! :-)

För det FINNS ju faktiskt mer än en trädgård kring huset... Vi har rätt stor tomt och en himla massa "grejs" överallt, så...

Men! (Detta "men" som alltid ska komma emellan och ivägen och förstöra ens goda föresatser!?! ;-D Hm...). Det första jag går på är en typ som jag har saknat hela sommaren så här långt - en vanlig röd sjuprickig nyckelpiga!!!

Ett så exklusivt (!) fotoobjekt KAN man bara inte gå förbi!!!

De två sista bilderna är inte helt lyckade vad det gäller skärpan och så där - men huga vad FUL nyckelpigan blev när den fällt ut vingarna och skulle flyga iväg!?! Jag har alltid trott att nyckelpigor "ser ut på insidan ungefär som på utsidan"!? Men det gör de ju inte alls!!! <:-)

/AnnaKK


Är det inte för mycket djur här nu...???

Det är för sjutton så att jag själv blir TRÖTT på dem!? Hm...

Har en mapp här på datorn där jag samlar bilder som jag tycker kan passa att publicera i bloggen... Och just nu är det bara djur, djur och åter djur i den!!!

Tog ju en hel del foton i Traryds Djurpark i onsdags... Kanske lika bra att jag slänger in dem här nu, så jag BLIR AV med dem åtminstone!? <:-)

/AnnaKK
Jag har faktiskt ingen humla idag...

Men däremot delar av en humlebagge!

Det får väl duga!? ;-)


/AnnaKK
 


Det blev en sväng till Kristianstad...

...och det regnade duktigt där också, iallafall till att börja med. ISCH!!!

Men det blev glesare och glesare mellan regndropparna, och när det var dags att åka hem så sken minsann solen! :-)

Hade ingen större framgång i klädbutikerna - drar väl samma storlek som "alla andra", så det fanns i stort sett bara pygmé och bauta kvar på rean...

Men jag har lite större fötter än genomsnittet (eller???), för skor lyckades jag faktiskt hitta i rätt storlek. :-) Så nu ska jag glassa omkring i ett par svarta Lacoste... Tssss!Dagens mer omfattande inköp stod maken och sonen för - de var nämligen på Biltema mfl liknande ställen... Köpte grejer till både den blivande verkstaden, BMW:n och ena mopeden...

/AnnaKK
Regniga fredag...

Oj, vad det öser ner utanför fönsterna just nu - en närmast åskskur!!

Välbehövligt för min uttorkade trädgård, i och för sej, men ska det hålla på så här får jag kanske ändra mina planer för dagen!? Hm... Hade tänkt åka till Kristianstad och "shoppa loss", men...? Ja, vi får väl se - slutar det bara att regna, så!Den här bliden hade jag funderingar på att gjort en bildgåta av, men visst hade det varit alldeles för enkelt!? :-)Nu tog det precis i att regna ännu mer...!!! :-/

/AnnaKKRätt svar!Visst var det en PÅFÅGEL som "gömde sej" i gårdagens bildgåta. :-)

Först med rätt svar blev  Ansi. GRATTIS!      

Linda kunde t o m se att det  var en hona, och lärde oss dessutom vad påfågel heter på latin. 

Även Anki hade på känn att det kunde vara en påfågel.

Som vanligt har ni vunnit den stora ÄRAN! :-D

/AnnaKK
Allt och inget...

Det var väl några dar sen jag la in en sån här i bloggen...?


Nä, det är inte vinter - som väl är! Bara en förvirrad humla som har kraschlandat på ett vitt plastskynke... :-)

Smusslar med den här bilden också!För övrigt så gissar ni inte så pjåkigt på bildgåtan... :-) Men jag talar inte om rätt svar förrän i morgon, så den som inte har gissat ännu har fortfarande chansen att dra till med nåt!

/AnnaKK


Bildgåta!


Kameran hade faktiskt lite svårt för att se vad detta var för något, och missade därför lite i skärpan... Ähum!


Men! Ni är väl smartare än en kamera, hoppas jag!?! ;-) Ni ser väl vad det är???

Ledtråd: Fanns inte på Hästveda Marknad... (Men skulle kunna ha gjort - idag!).

/AnnaKKFler marknadsbilder...

Idag är det djurmarknad på morgonen och förmiddagen nere i Hästveda. Den hoppar jag dock över i år...

Och några kreatur fanns det ju på marknaden redan igårkväll, så! :-)

Tiger var nog sötast!?Men Ella håller kanske inte med!? Hon gillar nog mera den här varelsen...? :-)Och så skickar den här overallutprovande jycken hälsningar till Linda & Co, som vet vad små lurviga hundar helst inte vill utsättas för... :-)/AnnaKK9:e och 10:e juli...
Ja, det var alltså på Hästveda Marknad jag var igårkväll. Riktigt trevligt! :-)

Dels var vädret helt perfekt - dels var det inte fullt så mycket folk som man kunde ha befarat. Riktigt lagom, faktiskt!

Fick leta en stund efter änder, men så klart fanns det såna med. På en marknad ska ALLT finnas - annars är det ingen RIKTIG marknad!? :-)
/AnnaKKFrån dagens första utfärd(-s hemfärd)... :-)Svängde inom på ett ställe som jag inte har varit på på år och dar! Nämligen Traryds Djurpark! :-)

Har inte hunnit göra vid mer än den här bilden ännu så länge - resten får komma en annan dag. 

För snart bär det iväg på dagens andra utfärd, och om det inte regnar ska jag ta kameran med mej då också... :-)

På återseende igen i morgon!

/AnnaKKOffentliga toaletter...

...på offentliga platser... ÄCKLIGT!!!

Undviker att gå in på sådana...

Därför har jag bara fotograferat denna skapelse från utsidan...Den ska likna en fyr, förresten... Löjligt!

Nä, jag skulle nog hellre se att mina skattepengar användes till nåt bättre!? Bevarandet av kulturbyggnader, till exempel...

Gamla utedass är defintivt kulturbyggnader! :-)

Det luktar inget vidare innanför dörren på den här toaletten heller, ska erkännas, men det beror snarare på att folk nu för tiden inte vet hur ett "riktigt skithus" ska skötas!? :-)

Jo, en vet!

Nu vet han också hur detta dass ser ut!Inklusive haspen!

/AnnaKKSmygfotat...!/AnnaKK


Länge sen det var...

...några änder här!?

Man kan ju undra vad dom gör om dagarna nu?Jo, det är väl faktiskt så att de har dragit sej undan lite - de vill helst inte vara med på bild nu under ruggningen! <:-)

Men jag är väldigt välkommen att komma ner till sjön igen med kameran om några veckor, hälsar de. När deras nya fjädrar har vuxit ut!

Undrar just om jag verkligen kan hålla mej därifrån så länge!? Vi får väl se... :-)

/AnnaKK


Utan Anmärkning, minsann!Maken var och besiktigade vår gamla 940 igår, och det gick så bra så! :-)

Själv har jag defintivt slutat med sådant nu - kommer jag dit med en bil så är det ALLTID nåt fel på den!?! Jag fick körförbud på 940:n förra året, och till och med vår "nästan nya" S60 ansåg de sej behöva kritisera lite grann i fjol (bara för att det var jag som kom dit med den, utgår jag ifrån!?!). Fast då blev det inga nuffror i protokollet i och för sej, utan bara en liten notering i kolumnen för sådana. Och i år tror jag inte att den ska besiktigas...? (Lugnast så! ;-D).

Hå-hå-ja-ja!

Nu är iallafall 940:n till salu, oavsett vad hunden har för åsikter om det, och första spekulanten kommer och tittar på den i dag... :-)

/AnnaKKTisdagstema!

Jag visade ju innan idag vårt överflöd (?) av motorfordon... Men det kunde ha varit ännu värre - men TACK & LOV så har sonen slutat köra folk-race!!! :-)

Däremot passar några bilder från hans karriär i juniorklassen för något år sedan bra till dagens Tisdagstema!Så här såg det nämligen ut i starten, d v s FÖRE... Det är sonen som kör den blå/gula Volvon, och så här långt ser det ju riktigt bra ut! :-)

Efter ett par varv var han dock och "hälsade på" i räcket kring banan, och sen var det inte lika bra längre, d v s EFTER...Alla Tisdagstema-bidrag finns som vanligt samlade här!

/AnnaKKOch så måste jag berätta......att jag redan (!) har lyckats tappa bort Ärtan II... :-/

Hon finns inte längre kvar på blomman där jag hittade henne i fredags... Kanske valde hon att flytta till ett mer regnskyddat ställe i samband med lördagkvällens åskregn??? I söndags morse var hon iallafall försvunnen...

Jag kommer att kolla runt lite efter henne i växtligheten, så klart, men hon är förmodligen inte så lätthittad i den "djungeln"...!?

/AnnaKK


Jag har fått...

...en nominering från Anki!!! :-)Tack så hjärtligt mycket för den, Anki!!! :-)

Måste fundera lite på om jag  nu ska utse 7 stycken bloggar/bloggare som jag vill nominera, eller om jag gör lika dant som häromdagen... Dvs passar, av det skälet att jag varken vill eller kan välja ut favoriter - särskilt inte i den ringa omfattningen... Lutar nog åt att det blir så!?! 

/AnnaKKNär dottern får fatt i kameran...

...blir det allt som oftast lite skojiga bilder! :-)

De här på Andie till exempel, tagna ifrån - ja, jag vet faktiskt inte!? Kan hon ha stått på trappstegen, kanske!?Bildvinkeln gör iallafall att han ser helt konstig ut! Och vart har svansen tagit vägen??? :-)

Vår första cocker köpte vi 1988, och hon var svanskuperad. Jag tror att förbudet mot svanskupering infördes 1989, så Andie som är född 2004 bör ju ha lång svans... Men...?Cockrar är helt enkelt såna glada hundar, att de ALLTID viftar på svansen! Och när de gör det med typ ljusets (eller i varjefall ljudets!) hastighet, så hinner helt enkelt inte kameran med att registrera den!? :-)

/AnnaKKIdag!

Saker och ting är som de är omkring mej just nu, men min blogg ska inte behöva vara en dyster plats att kika in i! :-)

Surfade in på Tisdagstema för en stund sen och kollade upp vad det är som ska avbildas under den här veckan, och det är "före/efter" som gäller. Tror jag mest har "efter"-bilder faktiskt - kommer ofta på lite för sent att det kunde vara kul att ha ett foto på "vad det nu är" så som det såg ut innan vi/jag gav oss i kast med att förändra det...

Men jag ska kolla lite i bildarkivet sen - kanske det finns nåt "före/efter" där ändå!? :-)

Följande bild hoppas jag verkligen inom snar framtid kan kallas för en "före-bild"!!!


Trafiksituationen på vår garageinfart börjar bli ganska kaotisk!!! :-D (Och då är ändå inte ungarnas cyklar och mopeder med på bilden - och inte skogsmaskinen och husvagnen heller, för den delen...).

Antingen får vi bygga en rondell, eller sälja någon av bilarna!?

Faktum är att 940:n i mitten ska besiktigas idag, och går den igenom så kommer den att vara till salu! (Sugen, någon??? :-) Den är jättefin och jättebäst! Hm...).

/AnnaKK

Tisdag...Tusen tack, EvaLena och Vivan, för era kommentarer i mitt sista inlägg igår! Era ord värmde väldigt mycket - och gör så fortfarande! Min släkting avled lite senare igårkväll...

/AnnaKKDenna dag......har varit lite grann som för myran på bilden här ovan...

Inte för att jag har stått vid en avgrund direkt, men jag har idag varit och hälsat på en nära släkting som är på väg bort ifrån oss... Och känt mej liten som en myra... Maktlös, hjälplös - hopplös...

Det är lite tungt just nu, men i morgon tar jag nya tag!

Önskar er alla en fin kväll!

/AnnaKK
Det skymmer.../AnnaKKTog det här fotot igår......på världens sötaste lilla gröna fluga! Den hade otroligt coola vingar, som den vevade omkring med som nån annan slags pytteliten väderkvarn!? :-)

Idag ska jag resa bort, och är troligtvis inte tillbaka igen förrän sent i kväll. Osäkert om jag kommer att göra något mer blogginlägg - eventuellt är jag inte tillbaka här igen förrän imorgon.

Ni som har lämnat kommentarer och inte fått svar än: Tusen TACK för alla uppskattande, varma och goa ord!!! :-) Jag kommer och hälsar på er i era bloggar så fort jag bara hinner!

Ha en fin dag allesammans!!! :-)

/AnnaKK


Bildgåtan...

Jodå! Visst var det två såna här figurer som stod och tryckte i beckmörkret! :-)Eller så som det EGENTLIGEN var... Ähum!

Bilden som blev Bildgåta var nämligen ett stort misstag från min sida - jag blev ju så till mej när det plötsligt stod älgar alldeles invid vägkanten och jag hade kameran i väskan. (Vi kom körandes i bil alltså!). Så ner med bilrutan och upp med kameran - och blixten glömde jag slå ifrån!

Så i verkligheten var det ju bara lite skumt, men med blixten på så blev det en "svart" bild där bara ögonen syntes. Vilket ju i och för sej var lite fräckt - men jag är förvånad över att inte älgarna stack iväg bums!?

Eller blev de helt enkelt paralyserade av blixten, kanske...? <:-)

Hur som helst hann jag ju göra "de rätta (??? mer rätta, iallafall!!!) inställningarna" och ta ett par bilder till på dem, innan de lommade in i en granplantering.

Och någon BRA bild är ju inte detta, men det är ändå så kul varje gång man överhuvudtaget får se dessa djur på nära håll - och att då dessutom faktiskt ha kameran med sej... Ja, det är nästan lite stort! ;-D

Bilderna blev tillräckligt bra för att intressera traktens älgjägare, skulle man kunna sammanfatta det hela med! Hm... :-)

Och allra snabbast med att gissa rätt var familjen Nygårds i Rälta, med Lisa i spetsen. Grattis!!! Fler var inne på samma spår, så grattis till er också! :-)

/AnnaKK


En surrande......får bli helgens och veckans sista inlägg! :-)

På återhörande i morgon!

/AnnaKK


Nämen...!

Jag har fått pris!?! :-)

Av Vivan!!! TACK så jätte-jättemycket!!! Blev så GLAD!!! :-)Nu har jag i min tur möjlighet att ge detta pris vidare till fem av mina favoritbloggar, men det känner jag att jag nog inte kan...

Inte till BARA fem!?! Helt omöjligt för jag har många, många fler favoritbloggar än så! :-)

Men ni som vet med er att ni ofta få besök av mej, Ni ska allesammans tänka så här nu: "OM AnnaKK hade fått lämna ut ett större antal av denna utmärkelse, så hade just JAG varit en av dem som hade fått den!!!"

Så ligger det till!!! :-)

Jag är alltså lite sån där "alla eller ingen"... 

Tack än en gång, Vivan!!! :-)

/AnnaKK


Nu du Linda, ska du få nåt att bita i! ;-D

Den här bildgåtan måste väl ändå vara lite svårare än den jag hade igår!?!Jag vill helt enkelt veta vad det är för två figurer som man på den här bilden bara ser ögonen på!?! :-)

Ledtråd: Tillsammans har de åtta håriga ben...

Och givetvis får ALLA vara med och gissa - Linda har förhoppningsvis tagit sej en lång-lång sovmorgon idag!? ;-D (Och även om hon, eller någon annan gissar rätt, så ska jag knipa igen och inte avslöja något förrän i morgon!!!).

/AnnaKK
En bild från igårkväll...Tyckte det här var så otroligt typiskt "Ung på 2000-talet", så jag var bara tvungen att smälla av några bilder på dottern!?! :-)

Tänk att inte ens kunna stå vid grillen en liten stund, utan att också nödvändigtvis behöva SMS:a med bästa kompisen samtidigt...

Men för all del! Tjejer KAN ju göra mer än en sak samtidigt - karréskivorna blev helt perfekta!!! :-)~

/AnnaKK


Fototriss - Tre Färger

Så var det hastigt och lustigt söndag igen - vart tar dagarna bara vägen!?

Men söndagar numera är ju riktigt kul, eftersom det då kommer en ny fotoutmaning vad det gäller Fototriss!!! Ta en titt på den sidan, se övriga deltagares bidrag och hoppa gärna på utmaningen du också!!! :-)

Veckans tema är Tre Färger... Kan nog bli intressant!?

Eftersom jag är ungefär lika insnöad på insekter som på änder när jag fotograferar, så blir småkrypen den här gången ett slags bi-tema (hö-hö...!) i mina färgbilder!

Den första bilden får representera GRÖNT - och det är min favvospindel "Ärtan" som poserar på ett rosenblad. :-)Bild nummer två går i VITT, och jag tror det är nån slags blomfluga (?) som sitter på äppelblomman... En väldigt vacker insekt är det iallafall! :-) (Om någon som ser detta vet insektens artnamn - berätta det gärna för mej!).Den tredje och sista bilden i denna veckas Fototriss representerar ROSA, och också här är det en slags fluga (sort???) som poserar i mitten av en pion. :-)/AnnaKK


Från byggarbetsplatsen...


Det var det här som innefattade lite cementblandning i morse!

Ett befintligt porthål i stallväggen ska sättas igen - och ett nytt ska tas upp på en annan vägg. I princip hela södergaveln ska bli till en port, så att så stora fordon som möjligt ska kunna tas in i den blivande verkstaden sen när allt är klart. :-)

Ha nu en jättetrevlig kväll allesammans! Det ska jag ha - vi ska grilla hos svärföräldrarna, närmare bestämt! :-)

/AnnaKK
Det gick snabbt...!

Linda knäckte bildgåtan direkt! IGEN!!! :-)Här är ytterligare en bild på föremålet, men eftersom Linda beskrev det mycket bättre än vad jag skulle kunna göra så klistrar jag in hennes svar här! :-)

Linda  (lindas.inbox@gmail.com) om Bildgåta!:
Det där är en färg- (och cement-)blandare. Man sätter den helt enkelt på borrmaskinen och använder den till att röra runt i de stora färgbuttorna med för att skona sina armmuskler. Alternativt använder man den då till cementblandning. :o) På samma sätt.
IP: 82.196.115.3Det är just cementblandning den har använts till här idag, förresten! (Och Dagens Ända sitter på min son... :-) Han blir nog jätteglad om han råkar få se denna bild... Ähum!?).

/AnnaKK

PS! Fotbollsmatchen gick si så där... Det var F15-laget som spelade, och där brukar egentligen inte min dotter vara med, men när de har svårt att få ihop tillräckligt många spelare brukar det gå att övertala henne. De förlorade med 1-2... Plågsamt varmt var det ju också att spela klockan 12 i denna tryckande hetta... Det var fullt tillräckligt varmt och svettigt att bara vara publik! <:-) DS!
Bildgåta!

And-Marie an(d)tyder nåt om att det är fruktan(d)svärt onödigt med katergorier som inte an(d)vänds...

Så det är väl bäst att jag lägger in en kluring nu genast!? :-)


Den här gången blir det "Gissa Föremålet" - alternativt räkna ut vad man ska ha det till... :-)

Fortfarande inga priser att vinna... Men ÄRAN är verkligen inte att förkasta! :-)

/AnnaKK, strax på väg till en fotbollsmatch...
Och så...

...har jag VÄRLDENS GREJ att visa upp!!! ;-DÄrtan II
har äntligen dykt upp i min trädgård!!! JUBLA!!!

(Och ni som inte tycker om spindlar flyr väl här ifrån nu...? <:-) Eller...?).Titta så SÖT hon är!? :-)

Det var förresten lite av kurragömma-lek att fotografera henne! Hon flyttade sej nämligen hit och dit kring blomstjälken, och försökte (i förhållande till mej och kameran!) att hela tiden vara bakom den...

Vidare är hon knappt hälften så stor som den förra Ärtan. Men jag hoppas att hon blir kvar på den här blomman ett tag (och äter och växer till sej!), för då ska jag inte ge mej förrän jag har fått en bild på henne där hon ler stor rakt in i kameran! Så hjälp mej nu att hålla tummarna!!! :-)Blomkrabbspindel, var alltså artnamnet. Misumena vatia, på latin... :-)

/AnnaKK


Eftersom...

...det blev så mycket humlor och humlebaggar (inte minst!) igår kväll, så skippar jag Dagens Humla. :-)

Och varierar blogginnehållet med lite KONSTHANTVERK istället!  Fotograferade de här båda figurerna i Osby för ett par dagar sedan, men så ville jag ha namnet på personen som gjort dem innan jag la in bilden här i bloggen... Trodde att jag visste, men ville dubbelkolla. Och tur var nog det, för jag hade så klart fel! :-)

De är faktiskt omskrivna i dagens tidning (Norra Skåne), och enligt den heter de Herr och Fru Ek och är "trollfigurer". Och de är gjorda av Nisse Neumann - och inte av Sven-Ingvar Johansson, som jag till en början trodde (men blev osäker på i samband med att jag fotograferade dem och tittade på dem på nära håll). Och de är alltså framskulpterade ur grova ekstockar med hjälp av motorsåg  - en konstform som framförallt Sven-Ingvar är en verklig fena på! Men jag tycker att Nisse har lyckats rätt bra han också! :-)

/AnnaKK


Humlebagge!

Tusen tack, Ella, för artbestämningen! :-) Jag har nog aldrig hört namnet förr - möjligen att jag har sett såna här tidigare, men utan att direkt tänka på det...? Nyfikna kan förresten läsa mer om humlebaggen här! :-)

Nu börjar det bli kväller... Fast det är ju fredag, så riktigt ännu ska jag iallafall inte gå och lägga mej!

Köpte en liter jordgubbar innan idag, och dom skulle man ju faktiskt kunna mumsa i sej nu...! :-)~

Ha det fint!!!

/AnnaKK


Dagens bloggrunda...

...inbringade bland annat denna Gotlands-hälsning från Josephzohn - den tog jag förstås till mej direkt! :-)

Sen har And-Marie blivit tillägnad följande inlägg i  Lindas blogg - vilket hon är MYCKET glad och stolt över!!!

Vidare så har både jag och And-Marie ett problem, som kanske någon läsare kan hjälpa oss med...?

Ta en titt på den här bilden...


Kan någon hjälpa oss att artbestämma "inte humlan"??? Jag blev nästan lite rädd för den...! <:-) Den kom uppkravlandes från "ingenstans" ur den där luddiga blomman när jag höll på med humlefotografering. Hux-flux hade jag den stirrandes in i kameralinsen på typ två centimeters avstånd... Hu! Undrar om den bits???

/AnnaKKFestliga fredag!!! :-)~

Men ta det lite försiktigt med vissa drycker - iallafall om du är karl (och vill fortsätta vara det!).


/AnnaKK


And-Marie vill säga en sak till...Alltså... Jag har ju VETAT ett bra tag att detta fanns - men det var faktiskt inte förrän härmodagen som jag äntligen började utnyttja tjänsten. (Dvs det var härmodagen som And-Marie såg till att jag började göra det... Ähum!). 

Bloggkoll är BRA!!! Fast lite sur blev jag över att sajten hade pajjat ihop igår eftermiddags, och låg nere i många timmar... Men när den FUNKAR är den verkligen JÄTTEBRA!!! :-)

/AnnaKK och And-Marie
 

En enda ända...

Men eftersom den sitter på en HUMLA, så kvalificerar sej bilden genast till:/AnnaKKAn(d)sökan om utök-and-e av kategorier

Efter gårdagkvällens bil(d)gåta bestämde jag och Linda att vi ska kolla upp med And-Marie om vi möjligtvis kan få ha Bildgåta som en egen kategori här i bloggen. :-)
Linda  (lindas.inbox@gmail.com) om En bil(d) att fundera över... :-):
Nu brukar jag ju kika in här med jämna mellanrum ändå (eftersom jag gillar din vinkling med kameran hårt!), men om du skapar en sådan underkategori så kommer jag att titta in ännu oftare! ;-)
Bara ikväll har jag ju varit här MASSOR just för din bildgåta! S
(Och varför fungerar inte * i blogg.se? Samma bekymmer jämt.. :-D)
IP: 82.196.115.3


Linda  (lindas.inbox@gmail.com) om En bil(d) att fundera över... :-):
Jag följer! *Står främst i kön och kollar samt mutar sekreter-and
Och så kanske jag ska erkänna att jag länkat från min blogg till din. Så du vet..
S* Fast jag inte gett mig tillkänna här inne förrän nu..
IP: 82.196.115.3


Just nu håller And-Marie som bäst på att läsa igenom Lindas argument för en bildgåte-kategori, och själv sitter jag här tyst bredvid och bara hoppas på bifall... :-)

...

...

...

YES!!! :-D

Förslaget har an(d)tagits!!!

/AnnaKK, Linda och And-MarieEn bil(d) att fundera över... :-)Det här är inte precis en bildgåta, men det kan ju ändå vara lite kul att se om någon kan räkna ut vad det är och hur bilden togs!? :-)

/AnnaKK


Jag trodde nästan...!?!


Men, nej! Det var ingen "Ärta"... Fast ganska lik ändå!!! :-)

(Men OM det hade varit "Ärtan", så hade så klart larven varit uppäten för länge sen!).(Förlåt, förresten, att larven ser så äcklig ut... <:-) Borde kanske ha klippt bort den ur bilden... Hm!?).Men visst är spindeln ändå lite "ärtig"!? :-)

/AnnaKK


Det har kommit ett vykort!
Isaksson byter klubb!Ja men, det blir säkert jättebra! Bara killen får spela lite, så!!! :-)

/AnnaKK


Allt i ett!Inte illa... Humla OCH ända i en och samma bild, minsann! :-)

/AnnaKK


14.09:-Ja, inte är det JAG som har handlat, iallafall...! Möjligen betalat...? Det måste ha varit värmen!?

/AnnaKK, ägare av 0 bilar! (Brukare av desto fler...).
Från Lindvallen till Banvallen...

...gick dagens arbetsrunda! :-)Första tåget som passerade...

Nedan ankommer just det femtielfte...Omklädningsrum till höger - stambanans trafik till vänster...

Avstånd? Vet inte riktigt, men defintivt mindre än det mellan straffpunkten och mållinjen... :-/

Nåja! Detta är numera bara en träningsplan - använd som matcharena endast i yttersta nödfall!Förlorande motståndarlag kallar den ofta för Sorka-vallen...

Inte sällan har deras bästa spelare (om detta ord ska utläsas i singularis eller pluralis beror på hur stor förlusten blev!) vrickat fötterna i nån underjordisk gång redan på uppvärmningen - eller så har bolljä-eln studsat snett på nån jordhög så målvakten missbedömde dess bana...

Men det är väl gott så!? Man måste ju ha något att skylla på - helst någon! :-)


/AnnaKKDär kunde man räkna in till fem ändor!!!

Han ska alltid vara värst, den där Josephzohn! ;-)

Men matchen är inte slut än, så...!!!

Jag kvitterar med de här båda ändorna, från måndagskvällens fotbollsmatch! :-)Och så tar jag ledningen med den här tjusiga bakdelen av ett godståg... :-)/AnnaKK

PS! Detta inlägg hamnade av nån outgrundlig anledning i kategorin Reklam...??? DS!Gårdagens...

...ändor har vi här! :-)Ingen månad är bättre än juli för den som vill göra bra bilaffärer!

Eller...? Bilarna blir defintivt inte bättre av att det är juli, iallafall...

/AnnaKK

Dagens...

Jag rådgjorde lite med And-Marie igårkväll om att lägga till ytterligare en ny kategori i bloggen, men det blev avslag direkt...! :-/

Dagens And kunde hon gå med på, men Dagens Ända an(d)såg hon var bara för mycket! Hm...

Men här kommer bilden iallafall!Insmusslad i kategorin Dagens Humla... ;-)

/AnnaKKTisdagstema

Temat är "sommar" och det var riktigt svårt...! Och då menar jag förstås valet mellan att gå ut och knäppa en helt ny sommarbild, eller välja en gammal.

Nu har jag bestämt mej för att delta med en bild som är ett par somrar gammal, och tagen vid en havsvik i Sölvesborg. "Sommarkväll i Tredenborg", kort och gott! :-)


Övriga deltagares bidrag hittas här!

/AnnaKK


Denna lilla rara, söta, duktiga, snälla varelse...

...behöver jag verkligen nu!!! :-)
Jag har fått alldeles för mycket att stå i och hålla reda på - TACK, And-Marie, för att du alltid är en sådan klippa och hjälper till att styra upp saker och ting när det fullständiga kaoset står på tröskeln!

/AnnaKK
SEKRETER-ANDENS

Att Göra-Lista


- Se till att Fotografiskan infinner sej på sin arbetsplats senast klockan 9.00 på vardagar och senast klockan 7.30 på lördagar/söndagar.

- Se till att Fotografiskan inte sitter för länge vid datorn åt gången, för då får hon ont i benen.

- Se till att Fotografiskan inte glömmer bort att dricka eftermiddagskaffe, för då får hon ont i huvudet.

- A(n)dministrera Fotografiskans deltag-and-e i Tisdagstema och Fototriss.

- Hålla koll på Fotografiskans blogg-and-e vänners uppdateringar, an(d)teckna det viktigaste samt formulera utkast till de kommentarer som Fotografiskan sedan ska lämna i samb-and med sin dagliga bloggrunda.

- Se till att Fotografiskan absolut inte missar att besöka någon av vännerna under sin bloggrunda.

/And-MarieDagens Humla


Påminner väl nästan lite om en sådan där sengångare!? :-)

Tror den var lite överförfriskad på nektar, faktiskt...? Men lätt att fotografera när den inte hade en tanke på att flyga sin väg!!!

/AnnaKK

Nyheter!

Eftersom en ny månad börjar idag, tänker jag "fira" med att införa några nyheter här i bloggen! :-)

Två nya kategorier har precis lagts till, nämligen "Dagens Humla" och "Sekreter-anden". Den första var kanske inte helt oväntad!? Och den andra tänker jag presentera lite närmare längre fram under dagen. :-)

Bilden nedan innehåller däremot förmodligen inga nyheter...För de flesta är nog redan fullt införstådda med att sniglar är tämligen tomma i huvudet!?! Och att deras tankar närmast kan liknas vid små vita luddiga bomullstussar...?

Eller??? Finns det kanske nån här som faktiskt kan tyda den här lilla snigelns tankar??? :-)

Eftersom det är tisdag idag igen, så är det också dags för en ny fotoutmaning i Tisdagstema, förresten. Den här gången är det självaste sommaren som ska fångas på bild! :-)

/AnnaKK


Gomorron!!!Jag ska be att genast få dementera bilden ovan - den stämmer faktiskt inte just nu, iallafall! :-)

Här skiner solen, och det ser riktigt lovande ut vad det gäller vädret idag. (Fast man kan ju aldrig vara för säker förstås... Det har hänt förr att vädret plötsligt har slagit om, om man så säger! Hm...).

Men igårkväll när jag gjorde bilden var det ungefär så! Kyligt, blåsigt, och om inte regn, så nästan iallafall... FRÖS på fotbollsmatchen!!

Men resultatet värmde! 2-0 till mitt lag - kunde blivit mycket mer, dessutom. Dottern var lite sur efteråt ,och tyckte att hon skulle ha gjort två mål bara under de tio minuter i slutet av matchen som hon spelade... Tja - hon var åtminstone väldigt väldigt närta att göra det! En annan gång så!!! :-)

Hade kameran med mej, och tog några bilder under första halvlek då det fortfarande tittade fram lite solstrålar - i andra halvlek var det lite för skumt för bra foton, så då la jag ner projektet...

Ni ska heja på laget i vita dräkter - det är åtminstone vad jag gör! :-)

Men kolla!?

Var det inte svarta moln på himlen som gjorde bilderna mörka? Var det bara en svartklädd tränare???

/AnnaKK