Lägesrapport Fredag!Mulet och blåsigt...

Fast i och för sej inget regn - och temperaturen är faktiskt över tjugo... Men var är solen???

Min semester är ju som bekant slut, och nu sjunger även makens på sista versen...Om man hade haft några vingar, ja!

Men...

En biltur i eftermiddag!?

Inte omöjligt... Faktiskt inte omöjligt alls!!! :-)

/AnnaKK
Onsdag!Eller om en del föredrar go´middag vid denna tid!? :-) Det gör jag nästan själv - fast kanske inte riktigt ännu ändå... Men go´förmiddag, borde det ju vara... Men, men!

Efter gårdagens semesterlater så var det arbetspass igen idag. Började tidigt, så att jag också kunde sluta tidigt. Så därför är resten av dagen också lite semesteraktig - om jag vill!

Och när det gäller mej och min familjs semester, så vet väl alla vid det här laget att det ligger väldigt nära till hands att greppa en hammare eller färgpensel... :-) Och målning är nog exakt vad jag ska ägna åtminstone en viss del av dagen åt! Må-å-å-åste få klart hallväggarna snart - så vi kan få upp klädhängaren igen...

När jag stack ut näsan genom ytterdörren vid 6-tiden i morse kände jag tydligt att det var nästan frost ute - och mycket riktigt; termometern visade bara 8 grader! Brrrr... Vilket ju betyder att täckjackorna snart måste fram igen - och då är det så klart väldigt bra om klädhängaren är på plats! <:-)

Nåväl... Tillbaka till gårdagen, och till den lilla semesterutfärden vi gjorde då!

Jag, maken och dottern entrade tåget strax efter nio, och en timme och en kvart senare skuttade vi av på centralstationen i Malmö. I strålande solsken t o m, minsann! :-)

Eftersom dottern var med blev det mycket klädaffärer - och eftersom maken var med blev det mycket mat (restaurang och glasskiosk iallafall). Men jag "tvingade till mej" ett par saker också, bland annat ett besök på Foto Video där jag både fick se, hålla i och testa lite grann en kameramodell som jag dessvärre bara kan drömma om att äga... Men drömmar är väl till för att förverkligas, så vem vet vad som kan hända en vacker dag!? :-) Och jag ska väl förhoppningsvis också fylla femti en gång!? ;-)


Något jag däremot fick närmast avsmak för i Malmö är turistfotgrafering! Herre gud... Vi skulle bara korsa ett torg, och på den måttliga sträckan gick vi i och ur bild hos inte mindre än tre karlar som höll på att föreviga sin och familjens dag i storstan... Och de fotograferar ju inte nu för tiden, de filmar!!! 8-X I ren protest mot detta tog jag inte ens upp min kamera (kompakten...), utan den fick ligga kvar längst ner i väskan hela dagen...

Inte för att jag har något emot videofilmande egentligen, men det går inte lika enkelt att undvika att komma med på bild när någon filmar som när någon "bara ska ta ett kort" och man kan stanna upp i två sekunder för att låta den saken ske ostört. Filmaren däremot kör ju vantligtvis sin kamera oavbrutet i många minuter, och vem orkar vänta tills han/hon är klar - eller ens "gå runt scenen"...? Känns samtidigt ändå lite taskigt att ränna förbi på nära håll mitt framför kameran, för man vet ju att man "förstör" filmen genom att göra det. Men, men... <:-)

/AnnaKK
Jag har så fantastiskt bra koll...

...på precis allting!?

Eller inte... <:-)

Men vore det inte logiskt iallafall, att man körde igång redan på måndagen om man nu hade tänkt börja träna den här veckan???

Men för ett par timmar sen blev jag sakligt informerad av dottern om att damlaget inte börjar träna förrän på onsdag - och det kan man t o m läsa om på föreningens hemsida... <:-) Fast den är jag aldrig inne på - för det behövs ju inte, om man bara är lite logisk! Ähum & Host...!Inga som tränar ikväll betyder (också i enlighet med logikens alla regler...) att jag inte har något städjobb att utföra imorgon!? Med andra ord: En till semesterdag!!! :-D

Då blir det tågresa söderut!!!

/AnnaKK

Måndag!

Hade inte så jättemycket att dona med på jobbet idag - snyggade bara till lite grann i största allmänhet, så allt är okej i kväll när damlaget infinner sej till sitt första träningspass efter sommaruppehållet. :-) Herrarna körde nåt pass redan i förra veckan, märkte jag, men de är så få på träningarna numera att de knappt skitar ner nåt längre...!? Ungdomslagen och knattarna börjar nog inte förrän om ytterligare någon eller några veckor.

Får väl se hur mycket fotboll dottern kommer att hinna med framöver. Hon ska ju gå i skola på annan ort och kommer att få lägga rätt mycket tid varje dag bara på resandet då... Men ikväll ska hon vara med på träningen iallafall. :-)

Jag behöver förresten också träna, för:Innan jag har komponerat klar och hunnit trycka av kameran, så är de på god väg att fladdra ut ur bilden...

Hå-hå-ja-ja! <:-)

/AnnaKK

Slut!

Min sista semesterdag har just gått... I morgon är det jobb igen! <:-)/AnnaKK
Hälsningar från Simrishamn...Hej! :-)

Gårdagen spenderade jag på Österlen - eller mest i bilen då, på diverse olika ostskånska vägar och i sällskap med maken och vännerna M & N.

Inte det allra vackraste sommarvädret, men inget regn iallafall, och det var riktigt skönt att sitta alldeles vid kajkanten i Simrishamn vid 12-tiden och mumsa på en fiskburgare. :-)

Och så klart fick svanfamiljen smaka lite grann de också! ;-)

Förresten... Man vet aldrig vad man hittar om man bara kommer tillräckligt långt hemifrån:Ja, ni minns väl min plate spotting - den som jag egentligen skulle sluta med... <:-)

Men jag har sett nummer 102 flera gånger (på olika bilar), och nu signalerade även denna tjusiga John Deere-traktor tydligt och klart att jag inte alls är färdig med registreringsskyltarna ännu! Hm...

/AnnaKK
Paus!

Blev visst inget blogginlägg igår... Bloggpaus!?

Nja! Det tycker jag nog inte att man ska kalla det - snarare ett litet missöde i planeringen! ;-)

När vi äntligen hade härjat klart i hallen (tagit bort de gamla tapeterna, spacklat och putsat och satt upp renoveringsduk på åtminstone en vägg) så var klockan ganska sent, och medans jag var på toa och tvättade ren penseln från lim STÄNGDE maken AV datorn!!! 8-X För att HAN var trött och tänkte gå och lägga sej!

Hm... >:-] Gör man så, eller???

Jo, uppenbarligen... Och när jag kände efter lite grann, så var ju faktiskt jag också ganska trött - iallafall så pass att jag inte orkade starta upp datorn igen... <:-)

- - -

Idag tar vi däremot paus från hallen!

Har lite problem med att hitta lämpliga tapeter, nämligen. Tänkte dottern skulle vara smakråd, men hon har för tillfället flytt fältet och är med sin pojkvän. KANSKE att hon kommer hem en stund idag och kikar på tapetproverna, men det är inte helt säkert... Känns som om vi inte kommer vidare nu, om vi inte kan bestämma oss för tapet!?I morgon är det förresten jag och maken som flyr fältet - och då blir det antagligen "bloggpaus" igen!

Vi ska ut och åka en sväng då... :-) Eventuellt i sällskap med ett par kompisar.

Ha det så toppenfint allihopa!!!

/AnnaKK
Äntligen är det...

...så pass uppstädat i köket igen, att jag kan våga mej på att visa en bild på det som blev istället för:Luftigt och ljust var det ju i och för sej - men inte ens på dessa breddgrader varar sommaren längre än till max oktober/november, så...

Ta-Dam!!! :-)Det var faktiskt rätt skönt att kunna dra igen dessa dörrar redan på kvällen samma dag som vi tagit upp hålet i väggen - det vill säga i fredags. :-) Särskilt med tanke på hur det sen regnade i lördags, och har gjort till och från dagarna därefter också...

Varmt och skönt vill man ju ha det - men även LJUST! Och det blev det verkligen med denna vita pardörr, som är hela 150 cm bred. Höjden på glasrutorna är förresten också 150 cm - så snacka om skillnad mot det mörkbruna fönstret som satt där tidigare:Så småningom ska byggställningen bytas ut mot nån slags balkong - men det blir nog knappast nu i sommar, men förhoppningsvis under hösten! :-)

Ska väl ge mej på att fixa gardiner till pardörren här näst, och det blir säkert ett helt företag bara det... Men jag har faktiskt övat lite redan idag, så! ;-)

Eftersom dottern inte hittade panelgardiner av det slag som hon ville ha på IKEA, så slog hon istället till på 5 meter tyg! Ur den massan har vi lyckats klippa fram fyra bitar som är si så där 43 cm breda och bortåt 2½ meter långa, och den första av dessa bitar har vi även sytt klart. Det tog typ halva dagen!!! <:-/

Med det gamla fönstret försvann förresten även fönsterbrädan, så för tillfället står mina krukväxter uppställda på en stol. Och det är väl också något jag får försöka göra något åt inom de närmaste dagarna... Kanske ska köpa amplar och hänga upp blommorna i taket??? För piedestaler är nog inte riktigt min grej...

Och så en sak till... Vän av ordning har kanske lagt märke till att vår taklampa inte hänger mitt över köksbordet!? Också något som ska fixas snart - inte helt omöjligt att det blir gjort redan ikväll faktiskt! :-)

Så vida vi inte ska läsa...Tre blytunga volymer tapetprover från färgaffären ska plöjas igenom!

Undrar om kaprifolen ovan skulle passa i hallen...? 8-)

/AnnaKK

Ny (arbets-)vecka (igen)! :-)/AnnaKK
PS! Medans färgen har torkat på väggar och lister har jag försökt få tid vid datorn...

...men åskmuller har gång på gång satt stopp för det... :-(

Får se hur det går nu!? <:-) DS!
Trevlig shopping och god mat...

...är viktiga ingredienser i receptet på en lyckad semesterdag!! :-)

Och jag tycker dessutom att denna dag faktiskt har varit både lugnare och mer vilsam än de flesta andra innan i veckan! ;-)

Tror förresten att vi blev lite inspirerade till dagens shoppingutflykt av sonen... Han var nämligen en sväng till IKEA igår, och satte sprätt på en semesterersättning som han inte hade räknat med att få! :-DBegåvat nog så lånade han sin kompis A-traktor, som har större flak än hans, och det var verkligen precis att jättekartongen fick plats på den!! Bara några få centimeter till godo - men det räcker ju!

Vad som låg i? Jo, en soffa... :-)

Dottern och jag shoppade alltså loss på samma ställe i förmiddags, och för ungefär samma summa. :-)  

Fast vi fick många fler prylar (till dotterns nya rum), och hade dessutom inga som helst problem med att få in dem i vanliga personbilen! ;-)Utöver pall, lampor och matta inhandlades även nya sängkläder, tyg till gardiner och en grej att hänga byxor på (som maken just håller på att försöka fästa upp i en av dotterns garderober)...

Nöjda och belåtna med allt, faktiskt! :-)

Och för att lyxa till dagen ännu mer, tog vi i eftermiddags upp lammkotletter ur frysen samt korkade upp en flaska rött...Ja, ja... Lite regn är väl inget att deppa ihop över!? Och både mat och dryck smakade alldeles förträffligt!

Imorgon skiner förhoppningsvis solen igen!!! :-)

/AnnaKK
Det blir nog faktiskt en vilo(sön-)dag idag!? :-)/AnnaKK
Oväder...

Vaknade till dånet av ösregn utanför sovrumsfönstret i morse, som sedan även övergick till dundret av åska - dock inte speciellt nära. Men det känns i luften nu, att det nog kommer mer av den varan innan dagen är över. Så-å-å klibbigt och kvavt! Irk... :-(~

Och regnat mer har det gjort titt som tätt hela dagen, men jag och maken hade bestämt redan igår att vi skulle koppla av lite idag och bland annat åka tåg till Hässleholm och shoppa lite där under förmiddagen.

Sagt och gjort, men jag kan inte påstå att det var så kul i regnet - men det gick inte heller åt speciellt mycket pengar då, och det var ju faktiskt bara bra!

Vi räknar ju snarare semesterkassan detta år i kvadratmeter laminatgolv än i impulsiva klädinköp på rea och/eller fikor på stan !!! ;-)

- - -

Nu ska jag visa vad vi gjorde igår!Faktiskt INTE en ny entré eller så, utan dessa brädor på härsan och tvärsan ska föreställa början till en (provisorisk) byggställning...

Efter elektrikern (som besökte oss häromdagen) fanns det bland annat ett litet hål rakt genom köksväggen:Om man kikade genom det lite på snedden, så kunde man faktiskt se ekorrarnas restaurang! ;-) Men igår fanns det inte en ekorre i världen som vågade sej fram till den!!! Det sågades och hamrades friskt i åtskilliga timmar, och så småningom hade hålet vuxit till sej en hel del:Kommentar från Anki N:


Ja vad ska ni göra under köksfönstret. Jag gissar på att ni ska öppna upp, antingen ska det dit en altandörr eller ett modernt stort fönster nästan från golv till tak. Ja de blir min gissning för jag måste ju bara gissa..hihi

Ja, något dera av det som du gissade på var det, som skulle dit där det tidigare alltså satt ett helt vanligt köksfönster av standardmodell!

Fortsättning följer! ;-)

/AnnaKK

PS! Eftersom det alltså regnar och är allmänt osomrigt väder, så avbröt vi vår "dag för semesterslöande" efter att vi ätit middag vid 14-tiden. Och i detta nu är maken och dottern i full gång med att lägga nytt golv i hennes rum... :-) DS!

Idag hände det...

...äntligen igen!

Att jag tog mej en liten promenix med systemkameran... :-)

Visserligen inte längre än till postlådan - men iallafall!!!

Bland annat kikade jag efter spindlar, men jag såg inga... Trodde jag - tills jag tittade på fotona på datorn! För då fanns det plötsligt med en blomkrabbspindel på ett av dem. :-DJag  la bara märke till humlebaggen vid tagningen... Och möjligen också till den lilla filuren som är precis till höger om den... Men den röda flugbaggen, som skymtar i bakgrunden under humlebaggen, såg jag inte heller förrän bilden kom upp på datorskärmen.

Så "överraskande" är det titt som tätt när man fotar småkryp! :-) Iallafall är det så för mej... <:-)

Undrar om spindeln faktiskt fångade nåt av de där krypen till middag sen, förresten...?

- - -

För övrigt så har kompaktkameran varit framme några gånger under dagens gång, för att återigen dokumentera ingreppen vi gör här i huset...

Men de fotona är fortfarande kvar i kameran, så dem får jag visa en annan dag. :-)

/AnnaKK
Vi är rätt bra på att påbörja projekt...

Men hur är det med att slutföra dem??? ;-)


Det var ju ett tag sen vi byggde den... Men nu (läs i söndags) har t o m gräsfröna kommit i jorden!!

Boden är förresten ett före detta hönshus, men de senaste 5 åren (eller nåt sånt) har det stått tomt - och så lär det nog fortsätta ett tag till... Men en annan sommar bygger vi kanske om det till gäststuga, bastu eller...!? ;-)

Ett annat projekt som varit på gång ett tag börjar närma sej slutet, för:Det var visst redan i slutet av maj som sonen forslade iväg sitt A-traktorbygge till lackeraren... Men nu är den ÄNTLIGEN färdigmålad! :-) 

Under kvällen har sonen monterat tillbaka lyktor och stötfångare mm, så nu ska det väl inte dröja allt för länge förrän den ska vidare till bilprovningen för granskning... Spännande!

Och på dotterns rum har nu tapeten fått sällskap av ytterligare en mörk fondvägg - inne i sovalkoven...Vi hoppas innerligt att allt målningsarbete i hennes rum kan avslutas under morgondagen!!!

Natti!!! :-)

/AnnaKK
Liten lägesrapport...

...på sena kvällskvisten! :-)

Om jag får säga det själv, så har vi faktiskt varit ruskigt effektiva de senaste dagarna...! :-)Så pass att dottern nu har övergått från "väggmålningar" till att istället fixa sina nya möbler (fyndade på second hand).Det mesta i hennes nya rum ska nämligen gå i vitt... Så det är en hel del som ska målas om! Gammalt som nytt...

Fast fondväggen, som syns till vänster nedan, bryter (tack och  lov!?) av det vita en hel del:Den där tapeten var jag förresten lite "skraj" för - jag (läs gärna vi...) hade ju aldrig förr tapetserat med vare sej mönsterpassning eller så dyra tapeter... Men det gick över förväntan! Tittar man inte allt för kritiskt och allt för nära, så ser det faktiskt nästan perfekt ut! ;-) Det är väl några skarvar som kunde blivit ännu bättre, om vi hade tänkt så långt som till att dra på lite mörk färg på den vita väggen under där tapetvåderna möts... Men, men! Någon lärdom ska man ju alltid ta med sej till nästa gång, så...! <:-)

Men visst är tapeten läcker i färg och mönster!? 8-)

Jag återkommer med fler foton på dotterns rum sen när allt är helt färdigt - vilket nog tar ett tag till för det ska målas mer, sättas tillbaka en massa lister mm, nytt golv ska in, och så ska det givetvis "piffas & puffas" en massa också!!

- - -

Köket har det  däremot inte hänt så mycket mer med ännu, men i morse klängde iallafall maken omkring på ytterväggen under ena fönstret:Exakt vad som ska hända där tänker jag inte avslöja ännu, men det han gjorde då var att bana lite väg för en elektriker som kommer imorgon... Vi vill inte ha några elledingar i väggen under det köksfönstret längre, nämligen, utan de ska ner i golvet istället... :-)

Nu borde jag nog gå och lägga mej om jag ska orka med morgondagen också... Hoppas innerligt att det kan bli en stund till övers att besvara kommentarer på då + hälsa på i era bloggar!!!

Kramar!!! :-D

/AnnaKK
Måndag kväll... :-)Hinner inte riktigt med bloggandet nu, märker jag... <:-)

Slänger iallafall in några bilder, och hälsar så gott till alla som kikar in! Besvarar kommentarer så fort jag bara får en stund till övers för det - någon sådan har det inte funnits än idag, och lär nog inte bli heller... Men det kommer fler dagar!!! :-)

/AnnaKK, mitt i byggkaoset!
En del trams borde man aldrig...

...ha börjat med, eftersom det är så fruktansvärt vanebildande - för att inte säga omöjligt att sedan sluta med igen!

Till exempel plate spotting! 8-)Under senhösten 2006 fick jag för mej att jag skulle testa, efter att ha hört om någon annan som höll på... Trodde ju att det var ganska snabbt gjort att se/hitta bilregistreringsskyltar i nummerföljd 001-999. Men det var det INTE!!!

Förra sommaren bestämde jag mej för att skita i det där när jag äntligen hade sett nummer 080 - men det enda jag slutade med var visst att notera mina observationer i ett litet anteckningsblock... <:-) Ögonen och hjärnan kunde nämligen inte bara sluta hux-flux så där, så de senaste 12 månaderna (typ...) har jag minsann sett alla nummer 081 till 099 också... Men samtidigt så har jag även successivt verkligen förberett mej rent mentalt för att defintivit sluta när jag sett nummer 100!!! Och som synes här ovan så har det hänt nu ! :-D 

Nummer 100 till och med förevigades på bild, alltså, som en liten extra festlig detalj i avfirandet av denna extremt påhängsna och svårbortkopplade "hobby". :-)

Det var bara det att mindre än fem minuter (!) senare fick jag möte med en bil med nummer 101 på registreringsskylten...

/AnnaKK


För kännedom:Hej!!!

I ett moln av byggdamm nedtecknas följande rader... :-)

Väggen mellan hall och kök finns inte längre - de flesta fragmenten av den har under förmiddagen idag förpassats till ortens återvinningsgård.

Köket har vuxit till nästan dubbla bredden, och hallen närmast badar i ljus!

Härligt-Härligt!!! :-D

Men oj vad vi har mycket att laga nu...! 8-X

Kommer att få tapetsera om i både hallen och köket, paneler och lister måste delvis bytas ut och ska även målas. Golven borde egentligen också bytas...

Den svara cockerspanieln är numera sågspånsgul och behöver ett bad...

Och så ska vi göra en ny planskiss över köksinredningen, förstås! :-)

Så... Om det är lite tyst från mej ett par dagar nu, så vet ni iallafall vad jag gör! <:-)

Ha det så toppenfint allihopa!

/AnnaKK, semsterfirare
Bara timmar tills...

...även maken får semester! :-)

Själv har jag ju varit ledig i en dryg vecka nu, men det känns ändå inte som om semestern börjar (inte på riktigt iallafall) förrän även maken blir fri. Men SNART, alltså!!!

Med risk för att bli riktigt tjatig, så visar jag humlefoton idag också... :-)Nu flyger de minsann äntligen in framför linsen ordentligt! 

 Och fastnar på bild i ett åtminstone hyfsat skarpt skick... :-)

Men även om jag verkligen gillar utmaningen i att försöka fotografera kryp i rörelse, så tycker jag ändå att det är allra-allra roligast att försöka hitta och avporträttera dem som bjuder på det där lilla extra:/AnnaKK
Torsdag...Hrmpf...!

Det är väl snarare jag som ska tycka att det är skönt att slippa humlorna för ett tag!?

Eftersom det regnar här idag ser jag ingen större anledning till att jaga flygfän med kameran, utan det blir nog så att jag jagar andra saker istället. Matvaror på Maxi t ex... <:-)

/AnnaKK
Far och flyg, kryp!! (Typ...)


/AnnaKK
Några skott...

...från igårkväll!Här lyckades jag faktiskt fånga Christer Sandelin i Style när han stack fram snutan riktigt långt, nästan över scenkanten - men det var väl ungefär allt... :-/

Men när jag nu inte stod så bra till för att se särskilt mycket av själva uppträdandet, så blev det att jag kikade lite extra på närmsta omgivningen istället. Och lite (mycket???) fotoskadad som man är, missade jag så klart inte vad liften jag ett tag hade strax till höger om mej var avsedd för... :-)Storleken HAR betydelse - det var BARA de med meterlånga objektiv som kom på tal för en tripp upp i det blå...


Så där kunde jag stå och skämmas med min kompakt! ;-)


Å andra sidan så tycker jag att hela festivalens COOLASTE fotograf var denna lilla goding:
Här plåtar hon EMD lite snett bakifrån, och rakt igenom de myggnätsliknande draperierna som var upphängda på scenens kortsidor. :-)

Jag plåtade också EMD - fast lite tidigare på dagen när de satt på en mindre scen och skrev autografer...Ja, roligare fotoupplevelse än så här var det faktiskt inte. <:-) Men OM jag ska iväg på nån mer konsert så lovar jag att ta med mej systemkameran istället!

/AnnaKK
RIX FM Festival 2009Musikkonsert i sommarkväll - det är rätt okej semester-feeling, va´!? :-)

Nu stod jag inte så bra till att jag såg så mycket av alla artisterna, men jag hörde dem alldeles utmärkt iallafall. Och lite foton blev så klart tagna ändå - men dem får jag visa ikväll eller imorgon. :-)Det ska tydligen vara ett planerat strömavbrott här idag mellan 9 och 14, så nu ska jag bara som hastigast kolla vad jag missade när jag inte satt klistrad vid datorn hela dagen igår, och sen måste jag hinna duscha och helst köra en maskin tvätt också innan E-ON "drar ur kontakten".

Hinner jag inte besvara alla kommentarer nu, så vet ni att jag gör det så fort jag får tillfälle igen!

Kramar!!! :-)

/AnnaKK

Måndag...Planer för dagen:

Hitta lite semester-feeling nånstans!? :-)

/AnnaKK
Go´kväll! :-)

Idag har det regnat en del - och gör fortfarande - men vi har sluppit åska.

Maken och jag har flyttat möbler i köket, och försökt komma fram till vad det skulle innebära att riva en vägg mellan köket och hallen. :-) Inget beslut är defintivt fattat ännu, men det lutar ändå starkt åt att väggen ryker! Om nån vecka eller så, när maken har börjat sin semester...

Har inte ens petat på kameran idag, men det finns ju lite foton i lager så jag kan väl visa något från tidigare...

Ett grässtrå i kvällsljus till exempel:Och lite annat smått och gott:Undrar om jag inte har bilder kvar i kameran från i förrgår, förresten!? Gräshoppa och liten padda "modellade"  på kvällskvisten den dagen, vill jag minnas. :-) Kanske de dyker upp här i bloggen i morgon!

/AnnaKK
Diverse från de senaste dagarna...Ni har säkert sett såna här flugor nån gång, som ibland står alldeles stilla i luften under några sekunder. Tillräckligt länge för att man faktiskt ska hinna både hitta fokus och trycka av! :-) Skärpan är inte 100 på den mittersta bilden, men vingarna blev så häftiga så jag tog med den ändå.

Man brukar väl säga att början av juli är:Och det stämmer iallafall i min trädgård, för nu blommar allihopa! :-) Några bara en kort tid, som albarosen här ovan eller Henri Martin här nedan:New Dawn får man däremot njuta av länge:

Det är även dagliljornas tid nu, förresten:Och kaprifolen blommar för fullt:Och det är verkligen fullt drag på alla humlor och bin med flera!Försöker få till bra foton på flygande humlor, men än har det inte velat sej så pass att jag tycker fotona duger att visa upp. Men jag experimenterar vidare! :-)

/AnnaKK
Måste nog tusan investera... :-/Till mitt försvar kan jag bara säga att batterierna VAR laddade!!

Men de är så gamla och dåliga att de tydligen inte längre går att få tillräckligt med ström på...? :-( Åtminstone inte tillräckligt för att driva kompaktkameran... Använder samma batterier till datormusen/-tangentbordet, och då funkar de.

Hå-hå-ja-ja! Men nu står det iallafall uppskrivet på inköpslistan att jag ska köpa nya... Snarast!

Och så får jag väl ge mej ut på en ny resa igen inom de näramste dagarna! :-)

/AnnaKK

PS! Kajan badade i en fontän på torget i Hässleholm. Och när jag nu inte kunde fotografera, så fick jag så klart gå i affärer istället - vilket var helt okej det också! De flesta butiker har väldigt trevliga air condition-mackapärer, som går för fulla muggar nu när det är så hett! ;-) DS!

Ja, hur överlever man!? ;-)

Kommentar från mimmi  om Hupps!:

katastrof ,,.. inget bredband på två dager .. hur klarade du det utan att bli nerv vrak:)

-----------------

Svar: Måste säga att det gick oväntat bra! :-D

Istället för att sitta här vid datorn på morgonkvisten och besvara kommentarer, så gick jag ut i trädgården med kameran si så där vid sjutiden. Solen på väg upp, lite daggstänk på växtligheten och lagom fart på insekterna. Perfekt!!! :-)

Kvart över sju i pionen:

/AnnaKK

Hupps!

Jag hade FEL angående vädret. Det kom visst regn framåt kvällen - och ÅSKA!

Vilket i sin tur ledde till att jag har haft ofrivillig bloggpaus i nästan två dygn - på grund av att blixten slog ner nånstans i teleledningarna, eller nåt sånt... :-X

Men nu är bredbandet iallafall igång igen! :-) SKÖNT!!!
/AnnaKK