En randig...


Men helt outstanding när det gäller "Dagens" är Josephzohn!


Nu börjar det förresten dra ihop sej till Dagens Fotbollsmatch också. :-)

Divison fyra, damer, hemmaplan - och dessutom en så kallad "måste vinna"-match!

Spännande, spännande!!! :-)

/AnnaKKDagens...

ETT:

Dagens Bedrift -  har förmodligen Demi utfört!? Visserligen är ju klockan bara strax över middagstid ännu idag, men det blir nog ändå svårslaget!? Hon har baske mej läst hela min blogg!!!

-----------------------------------------

[ D E M I ]  (demi@gmail.com) om Ja, hur var det nu med pinsamheten - egentligen!?:
Haha! Nu har jag läst hela din blogg, och gissa om jag garvat. HAHA!
IP: 84.249.101.149

-------------------------------------------

Jamen, vad GLAD man blir över sådana kommentarer, alltså! TACK, Demi!!! :-)TVÅ:

Dagens Humla
- Den kommer här! :-)


TRE:

Dagens Lunch
- var är den??? Borde JAG ha lagat den?? När skulle jag ha hunnit det...!? Ähum...

/AnnaKKJa, hur var det nu med pinsamheten - egentligen!?

Är det jag, publiken eller rent av foto-objekten som är mest pinsamma!?!Jag stod faktiskt och väntade LÄNGE på att den här killen skulle "ta och veva in" apparaten, men icke!!! :-/

Så han får verkligen skylla sej själv! ;-)

/AnnaKK


Jag var ju vid sjön igår......och det var en liten chansning, för på vägen dit ösregnade det. Men det höll faktiskt uppe när jag kom fram, och jag hann ta en hel del foton innan det kom en ny våldsam skur.

Ärligt sagt valde jag att åka dit just för att vädret var som det var - jag hade t o m en viss förhoppning om att vara alldeles ensam på stranden, men riktigt så väl var det inte. :-) (Nåja... Upp till 10 pers klarar jag numera "nästan så gott som helt oberörd" av att ha som publik omkring mej, när jag fjantar runt bland änderna och knäpper bilder på dem som en annan himla paparazzi...! Särskilt om publiken står med ryggen mot mej - det skulle de kanske inte ha gjort om de visste...!? Eller!? Hm...).

Några av bilderna från igår använde jag till Fototriss (två inlägg längre ner i bloggen), men sen blev det ju några bilder också som jag inte riktigt vet vad jag göra med... :-)

Och då är ju risken stor att de hamnar här i bloggen!

Däremot var väl risken inte så stor att de här båda fiskarna skulle få nåt där de stod och metade från badbryggan, men det såg ändå mysigt ut - ända tills regnet kom och skrämde bort dem.

(Men... Brukar det inte nappa som allra bäst just när det regnar, förresten!?).Kvarglömda - men förhoppningsvis inte bortglömda!? :-)

/AnnaKK


Och EM-guldet gick till...


Vi bara njöt i soffan framför TV:n igårkväll!!! :-D


/AnnaKK & And-gelica

 


Fototriss!

Då har jag funderat klart!

Givetvis måste det bli ÄNDER för min del, när temat är djur och min blogg heter som den heter... :-)

Dessutom är bilderna alldeles dagsfärska - tagna i Älmhult för ett par timmar sen!

Regnet hängde tungt i luften och det var bara en liten baderska i farten - en tysk liten flicka, gissningsvis kommen från den intilliggande campingplatsen, som tyckte det var roligt att jaga änderna i strandkanten. De blev dock inte särskilt rädda och hon slutade strax... :-)

"Tre änder och en ända", kallar jag förresten denna bild...! ;-)Fåglarna simmade därefter iväg till en brygga, där de la sej för att sova... (Efter att först ha rist vattnet ur vingarna och putsat fjädrarna en liten stund). :-)Avslutar trissen med ännu en ända... :-)Och fler Fototriss-bidrag hittas här! Varför inte själv delta, förresten!? Gör det!!! :-)

/AnnaKKNy fotoutmaning!

Fototriss ska jag vara med i! :-) Och det allra första temat kan ju knappt passa mej bättre - djur! :-)

Så nu ska jag alldeles strax rota runt bland mina foton och sätta ihop en lämplig triss... Återkommer med den lite senare idag! :-)

Här är förresten ytterligare en bild från trädgården igår...En liten uppkäftig spindel som skymtade fram bakom ett "berg" av förnödenheter... :-)

/AnnaKK


Vad händer i trädgården?

Gomorron, alla söndagspigga!!! :-)

/AnnaKK

En humla idag också... :-)


Jag gör verkligen inga anspråk på att det här är en bra bild - men det är tveklöst en humla! Ibland räcker det (får det räcka!) med det... :-)

/AnnaKK, som eventuellt inte är tillbaka här på bloggen igen förrän i morgon. Fick plötsligt mycket att göra/fixa/ordna! Ha en fin eftermiddag och kväll!!! Det kommer jag garanterat att ha! :-)


Avfotat från lokalblaskans seriesida i förrgår...


...som en lite påminnelse om att aldrig få för mej att skylla en eventuell "bloggtorka" på att det inte finns något att skriva om... :-)

Frågan är vad det finns att fotografera idag!? Det har jag inte undersökt ännu... :-) Nya små fågelungar i trädgården, kanske!? Fler humlor... Vissnade rosor, och rosor som börjar se riktigt taskiga ut på grund av de senaste dagarnas regnande... Bladlössen har inte gett upp ännu, och myrorna kryper omkring ungefär överallt...

Men ännu mycket hellre skulle jag vilja plåta änder!!! (DET var väl KONSTIGT...!? ;-D). Ja, jag tycker allt att mitt bildarkiv över sådana börjar bli lite urmjölkat nu... Vore helt enkelt himla KUL med lite nya and-bilder att skapa händelser och situationer och dialoger och monologer kring! :-)

/AnnaKK


Det är så gulligt med småbarn! :-)

Inte minst fågelungar är söta - eller hur!?!

Ha nu en fin fredagkväll, allihopa! :-)

/AnnaKK


Konsten att (miss!?)lyckas med en humla...

Speciellt för Ella - och alla andra insektsälskande fotonördar! :-)Det är en fördel om det tänka huvudmotivet verkligen blir ett huvudmotiv i bilden...Att få med hela humlan på bilden är oftast också en fördel... Vissa avkapningar kan väl vara coola, men knappast denna...

TIPS: Försök hitta så STORA och SLÖA humlor som möjligt - dem är det lättast att hinna med! :-)Visar sej humlan från sin bästa sida!?

TIPS: Ta alltid god tid på dej när du komponerar ditt foto! :-) Pröva olika vinklar och perspektiv - och fundera ut var du vill att skärpan ska ligga! Använd inte allt för kort skärpedjup, men inte heller så långt att bakgrunden tenderar att ta överhand i bilden... Flyger humlan iväg medans du funderar...? Lugn! Det kommer snart en ny! Ha TÅLAMOD!!! :-)Ta MÅNGA bilder - på EN av dem kanske humlan gör något lite extra kul!?Men bildbehandla inte "pang-bilden" till ÖVERDRIFT!!!

Lagom brukar va´ bäst! :-)Eller behåll dina bästa bilder precis som de är!!! :-)/AnnaKK

PS! Samtliga foton i reportaget togs med min Canon Powershot SX100 IS. Som var inställd på "AV" - dvs programfunktionen där jag väljer bländaren och kameran tiden. Jag hade blädare 3.5 (om jag inte minns fel) samt ISO 100 och "närbild"... Ingen zoom... DS!


Ännu en dag på jobbet...

Det händer aldrig, eller i varje fall mycket sällan, att man möter någon innanför grindarna... Däremot möter man ibland, eller t o m ganska ofta, något...

Med det var första gången jag mötte dessa! (Möjligen har jag någongång någonstans mött personen som borde vara i dem...?).De ville hur som helst bli insläppta i omklädningsrummet, för att kika i bauta-kartongen för "Diverse Upphittade Attiraljer" - de hoppades att deras borttappade fotbollsspelare skulle ligga i den... Men... Sorry!

En annan "konstighet" på jobbet är den före detta grusplanen, som bytte färg förra sommaren! Konstgräs var "Plan B" när vi behövde utöka  - nu är den vår B-plan. :-) B som i Bäst, förstås! :-) (På den här bilden ses den belägen "en nivå upp" - där målen står!).

Till en början skulle vi bara komplettera A-planen med en vanlig gräsplan avsedd för knatte- och ungdomslagens 7-manna spel, tänkte vi... Som det kan bli istället!? Men det är en annan historia! :-)En av södra Sveriges finaste konstgräsplaner, om inte rent av den allra finaste, enligt all experits! :-)Behöver inte linjeras... Och inte klippas... Och inte gödslas...Fast lik förbaskat är det stora korn av naturgödsel mest var och stans på den!?! :-D

Hoppas att hararna inte ÄTER av den bara!? Hm... Ser inte stråna lite naggade ut...? Eller??? <:-/


/AnnaKK, INTE planskötare! :-)Tick-tack... Tick-tack...


/AnnaKK

Nästan det första man möts av...

...här i bloggvärlden denna morgon är en tydlig påminnelse om vad jag EGENTLIGEN borde ägna mej åt i denna arla morgonstund...

Jag får se hur upplägget angående den aktiviteten blir! Jag gillar personligen bäst tanken på att JAG städar på mitt jobb, och MAKEN städar inför sina jobbarkompisars visit, men...

Jag är förresten jätteglad över att Spanien vann gårdagens semifinalmatch i EM! :-) Andra halvlek var alldeles lysande från Spaniens sida! Samtidigt som ryssarnas fighting spirit lös med sin frånvaro... Sken som eldröda solar gjorde alla spanjorer på läktaren! :-)

 Ella vill ha tips på hur man lyckas med humlebilder, så jag ska se om jag kan sätta ihop något om det  - eller något om hur man INTE ska göra, kanske... Ähum! (Det är jag trots allt ännu mer insatt i... Bra bilder utgör defintivt undantaget av det som kommer ut ur min kamera - speciellt när det gäller bra bilder på humlor!).Nu kallar plikterna! :-)

/AnnaKKDet blev visst ingen EM-bild idag...

...och nu är ju matchen redan igång, så!Denna eldiga humla får därför symbolisera Spanien! HEJA DOM!!! :-)

/AnnaKK


Kontring, Josephzohn!Som svar på detta inlägg! :-)

Eftersom hela Ankaida-serien inte är färdig ännu har jag tillsvidare låtit bli att publicera dessa bilder på Blogspot, men om någon vill se ett par till så finns det några i "Album III" på Spaces...

Vadå hela serien inte färdig, förresten!? Jag vet inte ens vad jag har för ambition med den... Varken hur många bilder det ska vara totalt, eller vad de som ännu inte är gjorda ska handla om... :-) 

Men ändå! Vad sägs om att ha rubbet klart lagom till julafton!?! (Innan blir nog svårt, för det har en ruskig förmåga att hela tiden dyka upp en massa spontanprojekt i stället! Jag blir typ aldrig färdig med någonting som jag verkligen borde bli färdig med... Hm...).

Jaha... Det forsade vatten på kvarnen i samma ögonblick som jag skrev raden ovan...! Maken ringde och sa att här ska bjudas på eftermiddagskaffe (hans arbetskompisar) i morgon klockan 14.00!

Jag hörde tydligt den underförstådda, om än outtalade, uppmaningen att STÄDA HELA HUSET nu-nu!!!

Stön... <:-) (Hörs jag inte av mer här idag, så vet ni vad jag gör...!).

/AnnaKK


Det är då märkligt, men...

...när jag äntligen hittar nyckelpigor att fotografera - så håller dom på så här!?! :-I/AnnaKKDet var ett präktigt...

..gap, må jag säga!Det där var väl ovanligt kloka ord...!?

----------------

En bit längre bort, i en annan damm, pågår en traditionell barnaktivitet...

Låt oss gå dit och titta på! :-)

/AnnaKKDas(s) Haus...

...skulle man kunna tro!Alldeles bedårande liten byggnad med vackra vyer runt omkring. Vore det vänt på andra hållet hade det varit så gott som sjöutsikt också (dock är vattnet "bara" en damm).


Det skulle kunna vara ett utedass för barn!? (Inte för vuxna - eller åtminstone inte för välvuxna vuxna...).

Men det är det inte! :-)

Går man runt det, och tar ett litet fotografi från baksidan... Så ser det nämligen ut så här:Det är ett rökeri!!!

Så in med några nyfångade firrar (från den intilliggande fiskdammen) i huset!

Det rostiga till vänster eldar man i, och sen kan jag tänka mej att det pyser ut en massa rök under husets tak och mellan väggbrädorna och knutbrädorna och lite var och stans!?

Observera termometern på väggen... När rätt antal grader har uppnåtts, och tillräckligt lång tid har gått, har man nyrökt regnbågslax till lunch! :-)~

Om någon blev besviken för att detta inte var ett dass, så kan jag varmt rekommendera ett besök hos Josephzohn. Där finns det små underbara dass som man blir alldeles lyrisk av att titta på!!! (Dock inte att sitta på...!). :-)

/AnnaKK


Ny dag - nya lag!Och det blev turkarna iallafall som fick resa hem till sin ände av världen igår - men att det skulle behöva gå till slutmintutrar i matchen innan Tyskland slog in den avgörande bollen i mål!? Undrar just hur tyskarnas "kvalitet" står sej i finalen sen - om det kommer att räcka att bara "blixtra till" då och då där...

Och vilket motstånd de kommer att få - det ska vi få veta i kväll! :-) Hjärtat håller på Spanien, men när nu tyskarna vann igår vill jag faktiskt ännu hellre se Ryssland spöa dem i finalen!!

Svenska damlandslaget var ju förresten på Irland igår och matchade... En enkel 5-0-seger, och EM-biljetten blev klar... :-)

/AnnaKK


Slutar dagen som jag började den...

...med en rar liten kalv! :-)

Ha en fin kväll - jag ska tillbringa min i soffan framför TV:n. EM-match som bekant... Törs jag säga att Tyskland kommer att vinna lätt!? Eller...? Tänk om Tur-kiet (tack för den avstavningen, Fröken And-ersson!) slår till igen...?

/AnnaKK


Det är inte så blåsigt idag...

...men vissa motiv kan, av helt andra anledningar, dessvärre inte röra sej alls längre... :-/


Vissa andra motiv känns också ganska förgängliga... Man får passa på att njuta av rosorna medans tid är! :-)
Liksom av de här små go-bitarna!/AnnaKKI kväll är det EM-match igen... :-)
/AnnaKK & And-gelica


Jag ska bara...! (Som en annan Alfons Åberg...)

Eller som det blir nu istället - en helt timme senare (hm!!!):

Jag skulle bara...
 
...kolla lite snabbt i kompisarnas bloggar, innan det var dags att sticka iväg och jobba. :-)

Tiden går fort när man har roligt!!! Och så inspirerad man blir av dessa bloggrundor, dessutom!

Men nu får jag skynda mej iväg, så det blir tid över sedan till dagens tänkta bild- och foto- projekt också!!!
Alla Ni som regelbundet hälsar på här, och lämnar härliga kommentarer efter Er - Ni är defintivt mina Ko-mpisar!!! Bloggen vore inte alls lika rolig att hålla på med utan Er!!! :-)

/AnnaKK


Det är alldeles hopplöst att fota insekter...

...när det blåser på det här viset!!!

Om krypen inte rent av blåser bort, så gungar växtligheten de sitter på/i alldeles för mycket i vinden för att det ska gå att ta några skarpa bilder... Lite trist, tycker jag! :-/

Så det blir bara en massa "gammalt" i bloggen idag - som de här humlebilderna från i lördags! :-)

Jag har förresten avstått Tisdagstema idag - ämnet var "förvaring" och det kändes inte riktigt som min grej. Funderade i och för sej på att bygga ett torn av USB-minnen och föreviga det, men det stöp på att det bara finns två stycken hemma just nu (maken har de andra med sej på jobbet, och han kommer inte hem igen förrän sent i kväll).

I kväll är det förresten "Morden i Midsomer" på tv - första avsnittet. Och eftersom det är spelledig dag i fotbolls-EM så ska jag absolut se det! Har följt den deckarserien flera somrar innan också, och gillar den! :-)

Ha en trevlig kväll allihopa!!!

/AnnaKK
En till liten groda!


Den här bliden kunde ha bilvit så BRA! Om skärpan hade suttit där den skulle, vill säga - vilket den inte gör, för den hamnade snarare på bladet än på grodan (eller om det nu är en padda!?)...

Men det är ju en spännande siluett ändå! Så därför gjorde jag om fotot till en "tavla" istället, med hjälp av mitt favoritfilter "dry brush"! :-)

/AnnaKKVisst var det en hoppande groda, Ella!

Eller kanske en padda, förresten!? Och dessutom en mycket liten en! Mindre än en tumnagel! :-)

För någon vecka sen var den ett yngel bland tusen och åter tusen andra grodyngel i dammen, men nu har den gått upp på land för att utvecklas/växa vidare där. :-)

Den här bilden blev något bättre än den i förra inlägget, fast det är inte samma groda/padda. Det fanns hur många som helst - man fick se sej för ordentligt var man satte ner fötterna! :-)/AnnaKKSer ni vad det här är!? :-)Det är något jag hittade en kväll i helgen. Fotona blev helkassa! :-)

Samma kväll tog jag (om möjligt ännu sämre!) foton på kanadagåsfamiljen, mest för att jag ville se hur tillståndet verkade vara med den unge som hade problem med ögonen för ett tag sen. Det såg ut att vara bättre!!!

/AnnaKK


Gomorron!!!Känner mej inte riktigt lika piggelin som denna lilla myra - det har varit ett fasligt blåsande i natt, och nån gång kring halvtvå-tiden blåste sovrumsfönstret, som stod på glänt, igen med en rejäl smäll. Tog flera timmar att somna om efter det... Blä! :-/

/AnnaKK
Experimenterande...

...har det inte blivit så mycket av på sistone... Men här är iallafall en bild från igår, som jag har lekt lite grann med! :-)/AnnaKK

Pust!!!Nä, det är väl ingen risk att man har nån Room Service - och det skulle väl inte behövas heller, om man bara PLANERADE lite bättre!?! <:-)

Man måste ju t ex inte sitta uppe till långt in på nätterna och glo på sega fotbollsmatcher - fortsättningsvis kan de väl börja direkt med förlängningarna i EM, och hoppa över de där tämligen meningslösa 90 minutrarna i början då det ändå inte händer särskilt mycket sevärt...!? (Fast jag är väldigt nöjd med att Spanien vann igår! :-)  Iker Casillas, säger jag bara! Världens BÄSTA målvakt!!!).

Och man måste inte nödvändigtvis somna om när väckarklockan ringer, bara för att man har möjlighet att flexa på jobbet... (Men nu är iallafall dagens arbetspass avklarat!).

Vad man däremot verkligen måste: sköta om sin blogg! ;-)

/AnnaKK


Dagens boll-koll!/And-gelica


Från min fotosafari i kohagen.../AnnaKK


Och så gick det med det!Mitt heta tips om att Holland skulle bli Europa-mästare i fotboll har spruckit... :-/

Det enda som möjligtvis var bra med det, är väl att man nu nog måste omvärdera Sveriges insats häromkvällen litegrann!? Grabbarna kanske inte var så sabla dåliga iallafall!? Ryssarna kanske faktiskt var jäkligt BRA!?! Hm...

Go´natt!!! :-)

/AnnaKK


Dans är som sagt var inte min grej.../AnnaKK


I kväll är det dans i skyttepaviljongen...

...för dem som pallar!

Inte jag! Jag håller ett öga på EM-matchen mellan Holland och Ryssland istället. :-)

Maken däremot har fyra huliganer på cykel att hålla (förhoppningsvis!) båda ögonen på - de ska till dansen!

Mitt engagemang sträckte sej iallafall så pass långt att jag hjälpte flickorna att binda blomsterkramsar i eftermiddags...Att jag inte följer med till dansen beror helt enkelt på att jag AVSKYR dans!! :-)

/AnnaKK


Tips på ett lite småkul bildbehandlingsprogram!

Sitter som sagt vid datorn idag, och för en stund sen kikade jag igenom en mapp med gamla bilder. (Eller gamla och gamla - allt är ju relativt! De var från förra sommaren!).

Hittade den här bilden t ex:


Såna fotocollage går det att göra i bildbehandlingsprogrammet Picasa! :-)


Och man kan åstadkomma en hel del andra lite småroliga effekter också i det programmet - som dessutom är hur enkelt som helst att använda!

Om man är helt nybörjare på bildbehandling så rekommenderar jag absolut Picasa - inte så mycket för resultatet man uppnår, utan mer för att man kan få ett hum om vilka resultat man kan uppnå i ännu bättre program, sedan när man lärt sej lite mer! :-)

Bäst av allt är kanske att Picasa är helt gratis att ladda ner från nätet!? Så den som inte har något speciellt för sej idag, och blev lite sugen att testa detta, tycker jag ska surfa vidare till denna sida nu, och läsa lite mer om Picasa där! (Länk till stället där man laddar ner programmet finns förstås också där!).

Lycka till!!! :-)

/AnnaKK


På tapeten idag...


Vårt stall ska bli en verkstad istället... En annan slags hästkrafter ska skötas om här framöver...

Maken, sonen och sonens kompis sätter upp gipsskivor i taket idag.

Själv har jag satt mej vid datorn... Tror jag ska göra så lite som möjligt idag, faktiskt!? Möjligen ge mej ut en sväng med kameran - men bara om det inte regnar! :-)

/AnnaKK


Några bilder från igår... :-)En söt liten midsommarstång konstruerades... :-)

Utan lupiner, kan tilläggas - men jag tror att det här är första gången som vi istället för lupiner har använt fingerborgsblommor!? De är ju precis lika fina de! :-) (Men brukar antagligen inte blomma riktigt så här tidigt annars, utan kanske snarare i juli!?)Om den här "pricken" fick säga det själv, så var han sötast på festen! :-)

En fyra månader gammal tysk jaktterrier-valp.

Men han hade stark konkurrens av en kull kattungar! Jag tycker nog att de var snäppet sötare... :-)En av de tre kattungarna - samtliga var lite lätt långhåriga och med detta bruna inslag i pälsfärgen.Lite uppvärmning inför EM-kvartsfinalen mellan Kroatien och Turkiet... :-)

Som vanligt var det alldeles för mycket god mat, och som vanligt åt vi alldeles för mycket...

Annars var det bra med allting - inte minst med vädret!!!

Och gissa vem som vann tipsrundan!? ;-D

/AnnaKKTypiskt midsommar...

...att det alltid ska regna åtminstone en liten skvätt!?


Men kan man söka skydd på ett sånt här vackert ställe, behöver man kanske inte klaga!? :-)


Och, så sant som det är sagt:
Nu ska jag snart börja tänka på kvällens festligheter! :-) Det har fallit på min lott att fixa salladen...

Alltså, ärligt sagt, hur gott är det på en skala 1-10 att äta sallad till matjessillen!? Minus fem, enligt mej!!! Fast nu äter ju inte alla på festen sill, en del vill t ex hellre ha något grillat, och då är det ju en helt annan sak... :-)

/AnnaKK

TACK!!!

Goa Susanne har gjort ett inlägg i sin blogg tillägnat mej! Titta här!!!

Jag blev både GLAD och lite RÖRD! :-)


/AnnaKK

Nu önskar vi...

...Er alla en riktigt  trevlig, rolig, underbar och:/Fotografiskan & And-gelica 


Igår kväll...

...blev det tre poäng med hem från Näsum, och fem kilo gädda!

Vet inte vad som var mest dramatiskt - när Näsum la en hörna i sista matchminuten, som vår målvakt gick bort sej på men där en av mittbackarna istället kunde rensa undan bollen på mållinjen så matchen INTE slutade 2-2, eller när sonen och hans fiskekompis skulle ha upp "gammelgäddan" i den lilla-lilla-lilla båten!? :-)

Det gick iallafall BRA med alltsammans! Dotterns lag vann fotbollsmatchen med 2-1, och sonen fick upp sin hittills största fiskefångst (men hade förstås hoppats på att den skulle ha vägt ännu mer...).


Jag tycker förresten INTE om att fotografera med blixt! Möjligen blixt på dagen i motljus, men blixt i mörker ger sällan några fina bilder... Men i det här fallet handlar det ju bara om ren dokumentation, så att! :-)


En ganska mager gädda faktiskt - den hade ju kunnat haft en 2-kilos artfrände i magen, så hade vikten mer stämt överens med sonens önskemål också! ;-D

/AnnaKK, med personligt gäddrekord på strax under 5 hekto...


Underbart är kort...Min favoritros, som jag just nu har glömt bort namnet på, blommar bara i några få dagar. Sen drösslar blombladen av och lägger sej i drivor på marken runt omkring... Lite tråkigt att den inte står sej längre, för den luktar ju så gott och har så läcker färg...

Det här är ett av de första fallna blombladen, och jag tyckte det låg så fint mot singeln. Måste förevigas! :-)

Bäst som jag låg där på knä och letade efter bästa bildvinkeln så kom det en liten myra kilandes rakt över bladet, och snart upptäckte jag att det fanns många myror bland stenarna. Dem ville jag så klart också fotografera!

Men det blev inte en enda skarp bild på myrorna, och rätt som det var hade jag fått en av dem upp i byxbenet också - som glatt satte käftarna i mitt smalben. AJ!!!

Nu bär det snart iväg mot kvällens övningar. Ha det fint allihopa - och 1000 TACK för alla härliga kommentarer! :-)

/AnnaKK


Vem är i störst behov av klippning

- hunden eller gräsmattan!?Rätt svar på denna fråga borde egentligen vara: JAG SJÄLV!!! Ähum...

Men hur stor är sannolikheten att jag idag blir färdig till att ringa till min frisörska och beställa en klipptid - särskilt som jag ändå inte lär bli klippt innan midsommarafton, och det ju egentligen är tills dess jag skulle behöva vara klippt!?

/AnnaKK

PS! Ja, är det inte lite komiskt...? Hunden heter faktiskt Andie (And-ie)! :-) Och det blev han döpt till långt-långt innan jag hade börjat fotografera några änder och fj-and-a mej med bloggar av det här slaget! ;-DAjöss Sverige...

Men - frustration! - vilken DÅLIG match våra svenska killar gjorde igår, alltså! Ska väl inte säga att jag är jättebesviken eller så, men jag tycker att de underpresterade nåt enormt. Alla utom Andreas Isaksson, som iallafall gjorde ett par riktigt briljanta räddningar! Ryssland var närmare 5-0 än vad Sverige var att ens reducera...

Ja, ja...Ikväll är det ny match för min del! Dottern och hennes lag spelar borta i Näsum klockan 19.00. :-)

/AnnaKK


I sjuttinionde minuten...

And-gelica: Nu går jag hem...


Det gick snabbt!

Hann ju knappt lägga upp bilden innan Pialotta knäckte bildgåtan! :-) GRATTIS till dej - tyvärr har jag inget pris, men ÄRAN är väl inte dum den heller !?

Visst är det en hund (cockerspaniel) som leker med en (ganska skallig) tennisboll!/AnnaKK, som väntar och väntar på att MATCHEN ska börja! :-)Bild-gåta...

Vad är det här???/AnnaKK


I kväll gäller det!!!
Fotografiskan: Herre gud, And-gelica! Vad har ni nu för er!!! Gör ni rena rama terror-attacker mot svenska fans??? Överlevde den här fallskärmshopparen - jag tyckte han föll som en sten mot marken sedan ni hade trasslat till linorna för honom!? Och varför hejar ni på Ryssland??? Vad är det för dumheter, har ni ens varit där nångång, eller känner ni nån ryss - ni är ju för sjutton svenska änder i Sverige!!!
En till från pionbusken...Nu har äntligen humlorna kommit till min trädgård! Det var inte många sådana här innan, men sedan pionerna började blomma har de verkligen ökat i antal! SKÖNT! Ett tag trodde jag ju nästan att humlorna hade dött ut...! <:-)

/AnnaKK


Varför läser JAG inredningstidningar?

Ja, inte är det för att jag är intresserad av heminredning iallafall - för sådant ägnar jag mej så gott som aldrig åt...

Ändå har jag stora travar av Sköna Hem, Allt i Hemmet, Hus & Hem och vad de nu heter. Gång på gång trillar jag dit på dessa tidningars erbjudanden om provprenumerationer, och jag lånar t o m hem dem från biblioteket titt som tätt! Dessutom slänger  jag ytterst ogärna bort en sådan tidning, utan sparar dem i åravis! Man skulle nästan kunna säga att mitt hem är inrett med inredningstidningar... :-)

Nåväl, säga vad man vill om dessa tidningar - de inspirerar säkert många till att lägga större delen av sin fritid på att fixa och pyssla i hemmet, bygga om och förändra, eller rent av totalrenovera... Nån gång kanske även jag kommer dit hän, även om jag tvivlar lite lätt på den saken.

För egen del attraheras jag helt enkelt av alla vackra bilder - de inspirerar ofta mej i mitt eget bildmakeri! :-)/AnnaKKHär sitter man "mitt i natten" och väntar...

...på att sonen ska komma hem. Han är och fiskar!


Ringde honom för en stund sen, och eftersom det inte hade nappat ännu då så skulle han fortsätta en stund till... Så minst en timme till skulle han vara iväg! Gäsp...

Och snart är kvällens EM-matcher slut, men de har faktiskt inte intresserat mej så mycket. Laddar inför morgondagen istället! :-)

Däremot var det ju fullständigt JÄTTE-TOPPEN att "mitt" herrlag i division fem faktiskt vann sin hemmamatch i kväll!!! Vem hade trott det - mot ett av seriens absoluta topplag dessutom. Och hela 4-0 blev det! HÄRLIGT!!! (Trodde jag såg fel, eller att siffrorna hade blivit omkastade, när jag läste resultat på internet - men målskyttarnas namn stod också med, och då var det ju ingen tvekan längre!).Go´natt!!! :-)

/AnnaKK


Life gås on...Jag lovade ju lite halvt om halvt i förmiddags att ge mej ut på gåsfotografering igen. :-)

Och det gick väl nästan bra, iallafall... Följde spåren på dammvallen, och till sist så - allra längst bort, som så ofta förr!Men de har ju alltid så bråttom ner i vattnet - så fort de får syn på mej (och det får de alltid på långt-långt håll!) så plumsar de i! Och simmar sedan precis lagom långt bort för att de, ärligt sagt, ska vara skittråkiga att fotografera... :-(

Det drog ihop sej till regn också, så jag hade lite bråttom hem igen - därför blev det bara ett par bilder...

Den vita pilen på den här bilden markerar en unge som verkar ha ögoninflammation eller liknande. Det kunde jag se först här hemma i datorn när jag fick upp bilderna på helskärm... Och tyvärr har den det på båda ögonen... Hoppas det läker, och att det inte smittar till syskonen! Frågan är väl om ungen klarar av att äta ordentligt och så där, när den förmodligen inte ser så bra och kanske även har ont eller klåda...? Finns tyvärr inget BVC för de här föräldrarna att vända sej till när barnen inte är helt okej... :-(

/AnnaKK


På jobbet i morse...

...tog jag denna bild på en regnvåt prästkrage. Syns det att det står ett fotbollsmål i bakgrunden!? Jag hade bara IXUS-en med mej, och den väljer själv vilken bländare den vill fotografera med. Om jag hade fått välja, hade jag valt en bländare som gett ett något större skärpedjup... Men, men! :-)Åker förresten på ett arbetspass till i eftermiddag, för det är sån där "fotbollsskola" nu (igår och idag), och i kväll ska det dessutom vara A-lagsmatch. Så jag får väl röja upp lite innan spelarna anländer till den... :-)

/AnnaKK


Tisdagstema!

Det var "ögon" som var temat den här veckan - och såna fanns det gott om i datorn. Här är t ex fyra stycken - nåja, tre och ett halvt då... :-)Det är min dotter och hennes kompis som poserar. Hur jag har efterbehandlat bilden kommer jag tyvärr inte ihåg, men den har förmodligen lekts med i "Picture it!" mer än en gång...!? Höll på rätt mycket med sånt, och liknande, experimenterande i vintras. :-)

Fler ögon förevigade av andra Tisdagstema-entusiaster finns här!

/AnnaKK


På gång i veckan...Själv har jag nog lite enklare (?) utmaingar att leva upp till den här veckan, faktiskt...

Beträffande midsommarafton lär det t ex räcka med att jag handlar några grejer, så ska jag nog platsa på den fest som jag + familjen är bjuden till. :-)

Vidare så är det tisdag idag - dvs dags för ett nytt Tisdagstema. Har inte kollat än vad det är som ska avbildas den här veckan, men alldeles strax ska jag göra det!

Får väl försöka hitta på nåt kul (?) att lägga upp här i bloggen i morgon, inför Sveriges EM-match mot Ryssland...

Och så vill Josephzohn se gäss!? Ja, jag får väl traska iväg till dammarna nån dag snart igen och se om de vill posera. Man kan aldrig vara riktigt säker på det! Men ett försök är det ju värt... :-)

/AnnaKK


Dagens Anka...

...är egentligen ett nerlagt projekt, men det var väl ett rätt så bra namn på rubriken till det här inlägget, iallafall!? :-)/AnnaKK


Då var det måndag igen...

Får se vad den här veckan kan innebära för fotografiska utmaningar och/eller projekt!? :-)

Blommor som "pratar" har jag gjort förr, och den här tycker jag verkligen har anledning att yttra sej - ja, rent av klaga lite grann:Finns det inget annat att fotografera just nu så finns det iallafall bladlöss...! :-/

/AnnaKK


Kristianstad DFF - Umeå IK 0-2

Äsch...! Jag har inte haft något speciellt att göra idag, och nu är bilderna från matchen klara - så då är det väl lika bra att jag lägger in dem i bloggen på en gång!?

(Så hinner jag före lokalblaskan, för den kommer ju inte ut förrän i morgon bitti! He! ;-D).

En av anledningarna till att åka och se denna match, var så klart att vi ville se "Världens Bästa Kvinnliga Fotbollsspelare" - Marta! Men... Nu bar det ju sej inte bättre än att hon blev utvisad i en match tidigare i veckan, och därmed var hon avstängd i den här... :-(

Men!!!

Det här var onekligen lite originellt! :-) Inte precis vad vi brukar syssla med hemma på Lindvallen när bollarna ska fram inför våra division fyra och fem matcher...Särskild läktare för bortalags-fansen har vi inte heller på Lindvallen...
 
Den här heja-klacken var inte så stor, men hördes bitvis mycket mer än vi andra ca 2 700 stycken matchbesökare... :-)

Två spelare nickade ihop, och fick tittas om en liten stund.

Så småningom blev det halvlekspaus också...
Dessa underliga fötter satt på...Hm!? ;-D

(Glöm den, och koncentrera er på matchen!!!).

Umeå var det bättre laget, men KDFF kämpade på bra! Jag tycker nog att de kunde ha varit värda ett mål... :-) Men att Umeå gjorde två och vann, det har jag inga invändningar emot.Även om det bara blev tio minuters spel eller nånting sådant, så var det väldigt roligt att få se Hanna i aktion! Får hon bara vara skadefri så är hon helt klart en given spelare i landslaget!!! :-)

/AnnaKK


Blommor på födelsedagen...

...dels till svärfar och dels till kusin E-L! GRATTIS!!! :-)/AnnaKK


Och i EM-matchen mot Spanien...

...gick det inte så bra...Visserligen gjorde ju Zlatan mål, men vem vet om han inte kunde gjort ett till - eller rent av två till - om han hade laddat upp med laget i går eftermiddags, istället för att drälla omkring på Vilans IP i Kristianstad!?

/AnnaKK


Det var "Årets Match" i Kristianstad igår...

...när KDFF mötte Umeå IK i damallsvenskan! :-)

Jag och dottern var på plats - och att vi skulle se just den här matchen bestämde vi nog samma dag i höstas som det blev klart att KDFF hade gått upp i allsvenskan. :-)

Givetvis hade jag kameran med mej, men...Umeå vann matchen med 2-0, och jag var inte ens i närheten att fånga något av målen på bild... <:-)

Däremot har jag 150 bilder av lite annan karaktär (i skiftande kvalitet...), och dem (de bästa, iallafall!) ska jag sätta ihop till nån slags collage...

Någon gång under de närmaste dagarna!!! :-)

/AnnaKK


Utan tvivel sötast i ankdammen!Men från det ena till det andra... Idag borde ju bloggen fyllas med fotbollsrelaterade bilder, eftersom det ju är Sverige-match i EM i kväll igen. Men närmare fotboll än denna dun-boll tror jag tyvärr inte att jag kommer... Tiden till det finns inte idag! Så kan det vara ibland... <:-)

Men i morgon hoppas jag kunna visa bilder från en annan fotbollsmatch, som jag ska se i eftermiddag. :-)

Och på väg hem från den matchen hoppas jag att jag kan höra åtminstone lite av EM-matchen i bilradion... :-)

Resten av kvällen ska jag spendera på ett födelsedagskalas! :-)

Ha en härlig lördag!!!

Och än en gång: TACK så hjärtligt för alla söta, goa, härliga, inspirerande och uppmuntrande kommentarer!!! :-)

/AnnaKK

Fler bilder från igår...Jag uppehöll mej ju en stund (en ganska lång stund t o m - vad är det för fel på mej!?! ;-D) vid ankdammen i byn, och kunde konstatera att åtminstone vissa där har en rätt så kaxig attityd...

Och jag vet inte, men det här var väl nästan på gränsen till ett skamligt förslag!?/AnnaKK


Mer alster från min lilla fotopromenad i byn...

...får jag nog visa i morgon istället. Det är många bilder som behöver redigeras lite mm.

Fast här är en till som är klar!


Nu önskar jag alla läsare en SKÖN fortsättning på dagen, och en HÄRLIG kväll! :-)


/AnnaKK

Vad man gör en fredagsförmiddag i byn...

...tog jag reda på för ett par timmar sen! :-)

Bland annat så plockar man skräp!Bytte de från gula västar till  nån typ av våtdräkt istället, så skulle de tydligen kunna fortsätta sitt arbete i sjön också... :-(Andra ser till att änderna inte svälter ihjäl... :-)Och någon tar hand om alla barnen.../AnnaKKBästa läget!?Hade några myror framför linsen igår, bland annat den här som satt i/på en prästkrage. :-)/AnnaKK


Än en gång blev det ingen foto-promenad...

...för det kom en skolavslutning emellan! :-)

Jag blev bjuden på eftermiddagskaffe hos dotterns kompis och hennes mamma!

Och det är alltså dottern och hennes kompis som nu har börjat sitt sommarlov - och det ska de fira med att tälta i natt...! (I regn och rusk, bland miljarder myggor och knott... Hu!).

Några foton från trädgården har det däremot blivit, och jag undrar om det inte är just en mygga som poserar här - eller är det nån slags fluga "bara"...? (Jag är inte särskilt duktig på insektsnamn...). Växten den sitter på är iallafall en kaprifol! :-)/AnnaKK
TV hos stockholmarna i kväll, And-gelica!?


Hälsningar från någon...

...som har krockat med en ruta...Ska allvarligt överväga detta, faktiskt!

/AnnaKK

PS! Efter en stund lugnade fågeln ner sej och flög sin väg igen - möjligen med en lättare hjärnskakning...? DS!


Nu var det ett tag sen...

...jag la upp några serier på min sida på blogspot.com... Men det har det precis blivit ändring på! :-)

   
 

/AnnaKKHm...Nädå, det går väl inte utför med allting - men idag är det rysligt tomt på bilder att lägga upp här i bloggen. Jag mesade ur min tänka "foto-promenad" igår på grund av vädret (jovisst - vädret kan man alltid skylla på! Är det inte för varmt så är det ju för kallt - defintivit aldrig lagom! Eller...!?), och här är alltså konsekvensen av det: Inga bilder till bloggen!

Det måste det så klart bli en ändring på! Direkt efter jobbet idag ska det FOTOGRAFERAS!!! :-)

/AnnaKK


Med kameran i rabattenDet här är nåt självsått kungsljus eller liknande, och jag vet inte om jag tycker det är så fint - men den här bilden på dess första utslagna blomma blev faktiskt lite häftig!? :-)

Hade tänkt mej en promenad tillsammans med kameran, men kom inte längre än till trädgården... Herre gud, plötsligt FRYSER man så fort man bara går utanför dörren!?

Och nu har det börjat regna också - och det, käre gud, BEHÖVS!!! :-)

/AnnaKK


Ähum!!!

De hade så rätt så! Andreas spikade igen och Zlatan gjorde mål. :-)

Nu börjar jag faktiskt lite smått fundera på om den här bloggen behöver en egen kategori för fotboll...? Men riktigt så nördig ska jag väl inte vara!? ;-)

/AnnaKK


Idag gillar man gult (och blått)!Det var HÄRLIGT att Sverige vann sin match mot Grekland i gårdagkvällens EM-fotbollsmatch!!! :-)

/AnnaKK


Det kändes lite grann som höst...

...igår när vädret slog om och blev mycket svalare, mulet och blåsigt. Och jag tog några bilder i trädgården som definitivt hade mer av höst- än sommarfärg i sej. Som den här nedan t ex...Fick muntra upp motivet lite grann!

Russin är GOTT!!! :-)~

/AnnaKKEn skitbild...

...som någon fågel har "konstrat" till! :-)/AnnaKK


Vi är svenska fans allihopa...!?!


Grönt är skönt!Men jag vet inte om jag tycker det ser så skönt ut att äta i den där ställningen!?

/AnnaKK


Nu har hon visst något väldigt viktigt att säga igen...?


Tisdagstema

"Retro" lät svårt - och krävde en del funderingar... Men ser jag på mitt eget liv i retroperspektiv så ingick det en sådan här för si så där 35 år sedan... :-)Det var min morfar som en bit in på 1970-talet fortfarande använde häst, och inte traktor, i sitt lilla jordbruk. :-)

Fler bidrag hittar du här.

/AnnaKK

PS! Det är förstås inte morfars häst som är på bilden, men en lika dan - nordsvensk! DS!

Jag har ju letat lite grann efter...

...en ny liten spindelkompis... :-)

Men om den nu ska vara liten så funkar INTE denna!!! Hade jag haft en pingisboll så skulle jag lagt den jämte, för jämförelsens skull...! (Och då hade pingisbollen förvisso varit större - men inte mycket!!!).
/AnnaKK


Bling-bling...Vi har ju förstått att And-gelica inte är så mycket för fotboll, men att inte sätta på Mus-tafa en blå eller gul flytväst IDAG, är väl ändå snudd på hädelse!?

Tur att Greklands flagga eller matchdräkter inte går i rosa de heller...

/Fotografiskan

PS! Josephzohn - så klart Holl-and finns representerat i gadroben! Tack för den in-puten!!! :-) DS!
Barnlediga And-gelica roar sej visst omåttligt idag, eller...???


Trädgårdens rosa-röda...

Pion...Löjtnantshjärta...Och borstnejlika.../AnnaKK


Avancerad akrobatik.../AnnaKK


Besynnerlig ohyra!?Ja, inte liknar den någon av de andra bladlössen som kryper och krälar på det mesta i trädgården nu...

Och det gör inte den här heller! Kanske en korsningsbastard mellan fluga och får!?För läsare som inte bor i Skåne (eller kan skånska) så är "mögig" dialekt, och betyder smutsig. :-)

/AnnaKK


Dagens EM-and(e)...


Sommarkvällar luktar gott!

Lagom tills syrenernas blommor har skrumpnat ihop till några bruna torra "ruskor", har kaprifolens blommor börjat slå ut. Mmmmmmm..........! :-)

Ett tag i går eftermiddags trodde jag nästan att jag blivit bönhörd (?)!?Men det var väl ett alldeles för litet moln för att kunna bli nåt regn av det...? Och snart gassade solen på för fullt igen...


/AnnaKK


Idag orkar jag inte vara ute...

Tycker det är alldeles för varmt!!!

Tog ett foto av gräsmattan för en stund sedan (och då var jag förvisso ute - men inte en sekund längre än nödvändigt! Hm...). Jag undrar om gräset överhuvudtaget lever längre???Just nu önskar jag nästan att det fanns ännu fler maskrosor i gräsmattan än vad det redan gör (och det är inte så få - alla kom defintivt INTE med på bilden!)...

Nä, i väntan på lite svalare temperatur (framåt kvällen, förhoppningsvis!) så sitter jag bra här vid datorn - och skapar knäppa bilder till bloggen... :-)

/AnnaKK


EM-febern...

...är det allt fler som drabbas av nu...


/AnnaKKDet här går inte väl...?


/AnnaKK, humlefotograf...

Humlor...

...är tacksamma fotoobjekt! Förhållandevis stora och inte allt för snabba... :-) Undrar om det går att fånga deras personlighet också på bild - om de nu alls har någon!? Hm...???Skulle vilja få till en knivskarp närbild på en flygande humla där man även kan se vingarna ordentligt... Det får kanske bli min "Dagens personliga lilla fotoutmaning"!? Och utmaningen är så klart fri att anta för vem som helst som har lust! :-)

/AnnaKK


Jag orsakade ett trauma...

...häromdagen i samband med att jag skulle fotografera kanadagässen. :-(

Den hysteriskt folkskygga gräsandshonan och hennes lika rädda ungar märkte inte att jag kom - och i vanlig oordning så såg ju inte jag dem heller, förrän katastrofen redan var ett faktum... SUCK!Mor och några barn flydde åt ena hållet... Några barn flydde åt andra hållet... Och så var det en liten stackare som inte kunde bestämma sej för att fly åt något håll alls, och därför blev kvar där den var...
Nu vet jag iallafall att familjen är lyckligt återförenad igen, så därför kan jag publicera dessa bilder idag! :-)

/AnnaKK


Ny dag - nya äventyr!?Lite spännande att få se vad som kommer fram när dessa blomblad vecklar ut sej - är det kanske INTE, men ganska vackert iallafall! :-)

Eftersom torkan allt jämt håller i sej, får man nästan vara glad för att något fortfarande växer och utvecklas i trädgården. Mycket går ju bakåt också, skrumpnar ihop och mer eller mindre försvinner... Och det är TRIST, men inte mycket man kan göra något åt... Eller är det dags för en gammal traditionell kollektiv indiansk regndans nu kanske!?

/AnnaKK
Vad är det nu för väsen, And-gelica!?!


Fotbolls-EM!

Ingen har väl kunnat undgå att märka att fotbolls-EM börjar idag? :-)

/AnnaKK
Äppel, päppel...


/AnnaKK

Hur ska du förklara det här, And-gelica!?


När jag ändå var vid vattnet igår...

...så letade jag upp de här krabaterna igen!Hade inte sett dem på en dryg vecka, och OJ vad ungarna hade ändrats!!!

Nu är de gråa och nästan lite fula, och har börjat få riktiga fjädrar på huvudet... :-)

Tråkigt nog var det bara fem ungar nu - undrar vad som har hänt med den sjätte...?

/AnnaKK


Ännu en spindel...Jag ser spindlar överallt nu!? Spanar väl mest efter en artfrände till "Ärtan", men det har jag inte hittat någon ännu.

Den här "åttabeningen" hade sitt nät i några sävstrån alldeles i vattenbrynet. Tråden den hänger i syns knappt - men den finns där iallafall! :-)

/AnnaKK


Vad (h)änder i kväll???


Fler hjärtan - i långa rader!De här blommorna är söta - men jag får INTE till mina foton på dem! Blir inte klok på hur jag ska komponera och fokusera... Många andra har tagit så jättemysiga foton av löjtnatshjärta och lagt upp i sina bloggar - och nångång ska jag väl också lyckas, men jag får nog träna ett bra tag till... :-)

/AnnaKK
Gomorron!

Det bästa med Nationaldagen är väl att den är en ledig dag...? :-) Fast inte för mej - men jag behöver iallafall inte iväg till jobbet i svinottan idag, för det ska inte vara några matcher eller så. Och eftersom A-laget spelade borta igårkväll har jag bara tvätten att ta hand om. Så det känns lugnt och skönt! Nästan som en ledig dag!!! Och riktigt ledig kommer jag faktiskt att vara både i morgon och i övermorgon - när hände det senast!? Arbete 6-7 dagar i veckan har annars länge varit melodin för idrottsföreningens lilla "lokalvårdare och allt- i-allo". :-)Tog det här fotot igår morse. Trots torkan fanns det lite-lite dagg på rosenbladet, men det syns nog inte så bra på bilden i det här lilla formatet. Men ser ni bladformen!? Kände mej faktiskt lite kreativ när jag upptäckte hjärtat, och komponerade bilden utifrån det... :-)

/AnnaKK


Men And-gelica... Har DU barn???


Tog det här vilsamma fotot i morse...


Men sen dess har det mest bara varit en massa  jäkt och stress!!!

Jobba, hämta sonen på skolan (sommarlovet har börjat nu!), handla, köa på Systembolag och Bank, fixa blombukett till sonens kompis som tar studenten och det ena med det tredje... Phu!

Jag har dock hunnit läsa tidningen, dricka kaffe och kolla kommentarer här på bloggen. TACK alla ni som tar er tid att skriva en liten rad eller två då och då. Det är verkligen UPPSKATTAT!!! :-)

/AnnaKK


Det är spännande...

...att balansera på den yttersta randen...Och lite farligt också!!!/AnnaKK


Fåglar äter ju också...Det kan mycket väl ha varit ungefär så det gick med "Ärtan"... <:-I

/AnnaKK


Man behöver faktiskt inte ha vingar...

Sin förmåga kan man alltid pröva ändå!!! :-)Det viktiga är att man är tillräckligt NYFIKEN för att VÅGA!!!

/AnnaKK, ofta en liten fegis... :-)


Några bilder bara...Den här sortens aklejor tycker jag är så himla söta - särskilt då i lite "gräddiga" färger som tex denna! :-)Inte fullt lika söt, är den här skalbaggen (med två kompisar - fast dom syns knappt) - men blomman är ganska fin!? Jag har inte en aning om vad det är för sort - någon som vet???

/AnnaKK


Bildbehandling


Jag är av den uppfattningen att när det gäller mina fotografier iallafall, så blir de alltid bättre av att göras vid lite grann i datorn innan jag publicerar dem! :-)

Därmed inte sagt att man ska lägga en massa energi på att fixa till helt misslyckade foton, och man underlättar väldigt mycket för sej själv vad det gäller efterbehandlingen om man anstränger sej lite och försöker göra fotona bra redan i kameran.

Men de flesta bra foton kan bli ännu bättre om man ger dem någon minut eller två i bildbehandlingsprogrammet! Spara dock alltid originalbilden precis som den är, och gör istället en kopia som du kan laborera med!

Inte sällan har man hållit kameran lite snett - det är t ex mycket vanligt att horisonten lutar lite på landskapsbilder - och då gör en upprätning av bilden mycket för helhetsintrycket. De flesta bilder kan också behöva en beskärning.

Det jag i regel gör med alla mina foton är att ändra lite-lite grann i ljus och kontrast - det ger extra sting åt foton som annars kan kännas lite dassiga... Ibland ger jag mej på färgerna också, ifall jag tycker att det finns irriterande färgstick eller om jag vill ge bilden ett varmare eller kallare intryck...

En av de mest användbara funktionerna i bildbehandlingsprogram anser jag är markeringsverktyget, som gör det möjligt att skilja ut delar ur fotot så att man kan bearbeta endast dem. Med hjälp av detta kan man skapa massor med effekter; t ex frilägga motiv, softa bakgrunder, ge extra skärpa/ljus/mörker/kontrast osv åt delar av bilden, göra en vinjettering mm mm.

När man ändå är igång med bildbehandlingen skadar det inte heller att på något vis märka de bilder man ämnar lägga ut på Internet. Upphovsrätten skyddar ju inte från att bilderna stjäls - den gör bara agerandet olagligt och ger fotografen en möjlighet att driva en process mot bildtjuven, förutsatt att man vet vem tjuven är... Ytterligare ett sätt att göra sina bilder mindre intressanta för bildtjuvar är att publicera dem i så låg upplösning som möjligt.

/AnnaKKDiverse småkryp


Den här lite lurviga natt(?)fjärilen hade ladat på trappan häromdagen. Tyckte den var fin! :-)


Sen har jag försökt att fota myror som kryper på pionknopparna, men det är svårt att få till dem. De är aldrig stilla särskilt länge, och hinner ofta kila ut ur fokus innan jag blir färdig till att trycka av kameran.

Och så hittade jag en spindel i löjtnantshjärtat.../AnnaKK


Nu har det gått några dagar...

...sedan And-gelica hade sin (något utflippade...) fest på stranden... Och allt verkar ha lugnat ner sej, och återgått till det normala igen - SKÖNT!!! :-)

Men vi är ju några stycken som fortfarande är vansinnigt nyfikna på vad det var som And-gelica fick i present...?


Vad 17 är det där???
/AnnaKK


Tisdagstema...

...är det ju dags för idag igen, och nu ska fotot ha något med "upp" att göra.

Kanske det här kan passa!? Jag höjde ju kameran lite grann uppåt när jag tog denna bild! :-)


/AnnaKK


PS! Länkar till alla deltagares bidrag finns här! DS!


En liten rapport...

...angående gårdagens resultatlösa efterforskningar...Det verkar som om "Ärtan" har lämnat min rosenbuske för gott...

Men världen är ju full av fotomodeller som bara väntar på att bli upptäckta, så jag hittar nog snart en ny! Men hon är onekligen saknad, lilla "Ärtan"... <:-)

/AnnaKK


Något växer visst trots torkan!Granarna ser minsann riktigt frodiga ut! Det är annat än vad de flesta gräsmattor börjar göra nu, och vissa träd har t o m ett och annat höstfärgat (gult...) blad...

Men nu vankas det ju skolavslutningar snart, så då löser det väl sej med vädret per automatik!? Examen och regn brukar ju ha en viss förmåga att sammanfalla... (Fast inte alltid, så för dem som har tänkt sej ha studentfesten i trädgården håller jag så klart en tumme för att sommaren består lite till!).

/AnnaKK


Ännu en ny kategori...

För att bringa åtminstone en VISS ordning och reda så lägger jag efter hand till en och annan ny kategori. :-)

Nu finns det en för "sommarbilder", och med sådana menar jag t ex:

En blandad kompott av bilder som bara känns SOMRIGA helt enkelt! :-)

/AnnaKK

Sista måltiden???Nu har det förskräckliga hänt...! "Ärtan" är borta!?!

Tog det här fotot på henne i morse när hon åt frukost...

Sen har jag sett henne ett par gånger till idag - men för en stund sen när jag gick förbi rosenbusken så syntes hon inte till. Letade ändå en bra stund efter henne i den närmaste omgivningen, men icke...

Undrar vad som har hänt...?

/AnnaKK, som kanske får börja leta efter en ny liten blomkrabbspindel - det blir väldigt tomt utan en sådan ju! Både här i bloggen och på det rent privata planet... :-)

Nya Händer Bland Änder-serier...

...finns nu upplagda på min Blogspot-sida! :-)

   

/AnnaKKGomorron, And-gelica!


Fotografiskan: Du hade visst kalas på stranden igårkväll, And-gelica? Jag hörde på byn att det hade varit ett fasligt håll-igång - men är det verkligen sant att Polisen fick göra en utryckning också??? Och att de fick göra fler magpumpningar på Växjö lasarett i natt än under hela förra midsommarhelgen??? Man tror ju inte sina öron, menar jag...

Jag skulle väldigt gärna vilja veta vad som egentligen hände!?
Fotografiskan: Då stämmer det alltså att det var And-marie som ringde till Polisen och larmade Sjöräddningen??? Det var ju tur att någon hade lite sinnesnärvaro...

Men nu glömmer vi det här, And-gelica! För den här gången iallafall!!!

Din pojkvän And-ree mår väl förresten inte så bra idag, kan jag tänka mej...? Och hans killkompisar är väl i ungefär samma skick...? De är kanske kvar på lasarettet fortfarande, eller???Fotografiskan: Åh!? Ja, just det! Vad fick du för presenter??? Det bara måste du ju berätta också!?! Snälla And-gelica!!!

Vänta, And-gelica! Gå inte!!! Jag är ju jättenyfiken!!! Vänta då!!!

...