Problem att lösa...

Nummer ETT:

Gul har blivit ful... :-/

Sonen fick påhälsning i sidan när han var ute och körde - av ett svart helvete framfört av någon som möjligen kan köra rally på avlysta vägar men inte vanlig bil i vanlig trafik... MORR!!!Någon som vet hur mycket bevismaterial som krävs för att självrisken ska bekostas av den person som verkligen är skyldig till en olycka???Att "rallybilen" framfördes i en helt horribel hastighet, och att föraren av den faktiskt också direkt tog på sej skulden för smällen, räcker inte enligt försäkringsbolaget. Så jag undrar om ens ovanstående foto är bevis nog...? SUCK!!! Det finns nämligen en praxis när det gäller olyckor på grusvägar, att man delar skulden 50-50, men OM vi kan bevisa att "rallybilen var över på a-traktorns väghalva så KANSKE...

Skönt iallafall att sonen var uppmärksam, och kastade ut a-traktorn i vägkanten så mycket det bara gick - annars hade det här slutat med en frontalkollision... HUA!

---

Problem nummer TVÅ:

En systemkamera (och ett teleobjektiv!) är förmodligen inte nog längre i denna familj! ;-)

Maken lånade fotoutrustningen en stund i gårkväll, och kom hem med bland annat denna bildserie:
Jag har knappt fått tillbaka grejerna än! ;-)

---

Problem nummer TRE:

Var ligger "Specialistkliniken Ortodonti" i Kristianstad???

Ska infinna mej där tillsammans med dottern om tre timmar, så det är nog hög tid att börja söka på Hitta.se...

Förresten... Varför kan stället inte heta något som man vet hur det uttalas!? Jag menar... Vad är det för fel på ordet tandreglering...? ;-)

/AnnaKKLördag!

Har farit som en tätting sedan igårkväll (med lite sömn emellan, förstås!) och ska snart fortsätta med det... Än hit och än dit! Phu... Men jag får faktiskt lite uträttat också, så jag ska inte bara klaga! ;-)

Men... Det blir inte mycket bloggande idag, och kanske inte i morgon heller. :-/

Fast tids nog återkommer jag! :-)
Tills dess:

Ha en toppenfin helg allihopa!!! :-)

Kramar!

/AnnaKK


När det handlar om att fotografera djur...

...så blir det vissa gånger en rent våldsam trängsel framför kameran! 8-)För alla vill ju så klart vara den, som blir snyggast och som syns mest, på bilderna! :-D

Men andra gånger (och de är fler än "vissa gånger"...) får man väl vara nöjd om man......åtminstone har fått till några skapliga porträtt av stängselstolparna... <:-)

/AnnaKK

Har ni koll på begagnat-marknaden??? 8-)

Det hade INTE jag - tills typ igår...! :-)

Numera vet jag därmed att exempelvis Blocket.se långt ifrån bara är bilannonser och hundvalpar! Och det visste jag väl i och för sej innan också - men inte att det strömmar in SÅ-Å-Å många annonser om kameror, objektiv och andra fotoprylar...! Varje dag!! WOW, liksom... En sån AHA-upplevelse! :-D

Även på Fotosidan.se kommer det förresten in många annonser, såg jag.

Mimmi ska sälja sina kameror och Lisa jagar bra begagnade objektiv - och jag skulle inte bli förvånad om det är fler som brukar kika in här som också brukar kolla annonser, eller lägga ut egna? :-)  

Jag tänker fortsättningsvis lusläsa såna här annonser innan jag rusar iväg och köper nytt - det går ju att hitta nästan nya prylar, sparsamt använda och med garanti kvar, för tusentals kronor under nypriset. Luktar det inte FYND, så säg!? :-DTror ni man kan hitta ett Canon 70-200 L f/2,8 IS-objektiv för si så där 10 lax??? 8-)

Go´natt!

/AnnaKK

"HA!!! Där fick jag dej allt!" ;-DDet är inte mycket att komma med, mitt objektiv som bara går till 200, när det gäller småfåglar - speciellt inte småfåglar som inte vill vara närmare mej än 15 meter eller så... <:-) Men igår lurade jag allt rödhaken!!

Befann mej under äppelträdet och höll på att fotografera denna "ljusbåge";(Klicka på bilden om ni vill se den större!)

Den stackars lilla rödhaken såg ju alldeles förfärad ut i blicken, när den upptäckte att den hade råkat landa mindre än två meter från linsen! ;-)

Jag sköt - den flög... Och så var vi nöjda båda två! :-)

/AnnaKK
Fjärilar!

På längden och på tvären, hade jag också tänkt skriva i rubriken, men... Alla mina fjärilsfoton ser ju för böveln nästan exakt lika dana ut!? 8-XEller tycker jag bara så för att det är samma sorts fjäril...? 

Läste förresten i nån fotoblogg idag att "bakgrunden är 90% av bilden". Klart tänkvärda ord! :-) Och med utgångspunkt från dem, kan jag säga att jag själv är mest förtjust i mitt nedersta fjärilsfoto...

/AnnaKK

365 Foton 2009...

Det händer visst inte så mycket här just nu, så det blir bara det ena inlägget efter det andra relaterat till någon fotoutmaning... <:-)

Dock har det skett ett väderomslag idag - och kanske kan följden av det bli ett lite annorlunda fotograferande!? I mulet väder är det ju ett helt annat ljus än vad det har varit om dagarna på sistone, och nån gång skulle det faktiskt vara roligt att klä på kameran en "regnkappa" och ge sej ut och fota i ösregn! :-)

Men nu till:Eftersom jag ligger så långt efter med den här utmaningen, så fortsätter jag med att publicera några stycken teman på samma gång... :-)/AnnaKK


Tisdagstema!

Roligt, som är dagens tema, är ett relativt begrepp... :-)

Vad jag tycker är roligt - att fotografera djur till exempel - kan andra därför ha en helt motsatt åsikt om:Se övriga tisdagstema-deltagares bidrag här:

/AnnaKK365 Foton 2009!Det ser precis ut som i Vilda Western!? Eller i varjefall som på High Chaparral... :-)


(Tema 175 - Look Alikes)Och jag var där igår, och tassade runt bland de spännande byggnaderna tillsammans med kameran... :-)

Fast så klart var jag inte i Vilda Western, utan vid:

(Tema 332 - Torn, Borg eller Fästning)(Ja, ett fort är väl ungefär som en borg eller fästning!?)

Fort Swanson är egentligen baksidan av en resebyrå, som har specialiserat sej på Amerika-resor. :-)

Men det är så klart en turistattraktion också, och genom fönsterna till vagnmuseet kunde jag fotografera denna tjusiga detalj från en diligens:

(Tema 79 - Dörr)Dörren på vagnens andra sida hade också en vacker motivlackering:

(Tema 238 - Kraft)Visst är de magnifika, de kraft-fulla bisonoxarna som dundrar fram över prärien!? :-)

Genom andra fönster på fortet kan man kika in lite grann i exempelvis affär, bank, fängelse och telegrafstation... Och så finns det en sån här där också:

(Tema 267 - Skola)Tog ännu fler foton, men dem sparar jag till något inlägg längre fram... :-)

Fast den här härliga skylten måste ni få se genast! Den är bara så-å-å-å cool, tycker jag! :-D Nästan mer en skulptur än en skylt!?

(Tema 242 - Gratis Konst)

/AnnaKK, som skulle vilja besöka detta ställe igen nån gång när det är öppet för allmänheten... :-)

Så var det måndagmorgon igen...

Trevligt nog ska jag inte behöva tvinga iväg någon av ungarna till skolan idag - dottern är nämligen ledig, och sonen ska ha praktik (och sådan har han iallafall, skönt nog, ännu så länge aldrig varit minsta lilla motsträvig att infinna sej till).För egen del har jag idag ett nytt tvättberg som väntar på mej på jobbet... Ska ge mej i kast med det om ungefär en timme, har jag tänkt. I övrigt är dagen ren och oplanerad - bara att börja fylla den med något trevligt, alltså! :-)

Förresten! Den där nya "foto"-prylen jag nämnde i ett inlägg i förrgår... Det var inget särskilt spännande alls - bara en extern hårddisk! Jag har ju funderat rätt länge på att skaffa mej en sådan att dubbelspara mina foton på, och nu har det äntligen blivit av. Däremot har jag inte tagit mej tid till att använda den ännu - men rätt vad det är så kommer det väl en regnig dag igen, så... :-)

Men en "riktig" fotopryl, som jag gärna skulle vilja ha nu, är ett kul-ledat kamerafäste till mitt stativ! Försöker räkna ut om det går att byta det nuvarande fästet till ett sådant, eller om det är så illa att jag måste köpa ett helt nytt stativ för att kunna ha ett sådant... Får nog konsultera en expert för att bli klok på den saken... <:-)

Ha en fin dag allihopa! :-)

/AnnaKK
Rolig fotoutmaning! :-)

Alla är ju inte med i någon trevlig fotoklubb, men min vän Lisa är det - och inget hindrar väl egentligen att andra hänger på samma sak som hon och hennes fotokompisar gjorde igår!? :-)

Jag har iallafall testat att fotografera samma teman som Lisa fick som utmaning, men snålade in lite till på tiden eftersom jag ju redan hade fått en hel del betänketid mellan det att jag läste hennes inlägg och tills jag fick för mej att jag också ville göra detta.

Så efter en halvtimme i trädgården kunde jag plocka fram följande bildserie ur kameran:


Denna fotoutmaning hade så klart varit ännu roligare att utföra någon annan stans, med lite fler möjligheter angående motivval och så där, men det var verkligen helt okej att göra den i all enkelhet här hemmavid också!

Testa gärna ni också!!! :-D

Läs reglerna mm i Lisas blogginlägg! Och OM någon verkligen prövar, så kan du väl lägga upp dina fem foton i din blogg, och lämna en länk till dem här så jag får se dem - och lämna gärna en kommentar hos Lisa också, för det skulle hon alla gånger tycka var jätteskoj!

Lycka till!!! :-)

/AnnaKK
Lördag...Semester och semester...

Jag har jobbat gott och väl två timmar under förmiddagen idag, och nu skulle jag mycket väl kunna jobba vidare här hemma i eftermiddag minst lika länge till och med exakt samma syssla (tvätt!)  - men DET vet jag faktiskt inte om jag vill!? >:-)

Nä, jag kanske ska ägna en stund istället åt att försöka begripa mej på min nya "foto"-pryl...? :-)

/AnnaKK

Är den läskigast...

...i svart/vitt eller i färg??? :-)Om nu något som, om den så spärrar ut benen aldrig så mycket, ändå inte ens är en centimeter långt kan sägas vara speciellt läskig!? Jag tycker att den mest bara är söt. :-)

Trevlig fredag allihopa, och hoppas att ni får en riktigt fin helg sedan också!

/AnnaKK
Det var för blåsigt för foto...

...så jag gick en sväng utan kameran... :-)Lustigt det där med allt annat som också brukar följa med hem i svamppåsen...

Jag menar: Aldrig att man ser några kryp när man plockar svamparna - men när man väl kommer hem med godsakerna, så bara väller det ut en massa spindlar och sniglar och flugor och skalbaggar ur påsen!? 8-X

Och med tanke på hur uppbökat det var på flera ställen i skogen, så är det förmodligen bara en tidsfråga innan det slinker med en liten vildsvinskulting också bland kantarellerna!? Fast det ser jag faktiskt fram emot! ;-)

/AnnaKK
Härligt sensommarväder! :-)

Tror minsann kvällstidningarna fick rätt den här gången - eller om det rent av faktiskt var SMHI som låg bakom orden på löpsedlarna häromveckan!? Hur som helst... Det ÄR verkligen SOMMAR igen nu - och det fina vädret anlände samtidigt med skolstarten, precis som det var förutspått... :-)

Men nu är sommaren allt lite kryddad med höstfärg också - det går inte att bortse ifrån... Fast vad gör det egentligen - det är ju så VACKERT!!!/AnnaKK

Hästskoj(are)... :-)Det rikliga hovskägget på Mamma Häst får mej att åtminstone misstänka att de tillhör rasen tinker...!? Men det kan "tinkas" att jag har fel i den saken, och i såfall så... S(t)o what!? :-)

Däremot vet jag nu svaret på Björnes funderingar häromdagen!

Det som kvinnor, iförda såna här heltäckande kåpor, har under alla tyglagren är ju faktiskt bara helt vanlig:Burk-mat!?! :-D

/AnnaKK
På väg... :-)

Mot Växjö! Mot John Bauergymnasiet!

På väg mot sin första dag på gymnasiet är i detta nu:

Lycka till, älskade dotter!! :-)

/Mamma

Tisdag...Tänk om......en liten förändring......faktiskt skulle kunna göra en STOR skillnad!?

/AnnaKK

365 Foton 2009 - Sommar!

/AnnaKKDet är över nu...

Sommarlovet, alltså! :-/

Ska kanske inte påstå att det också är HÖST nu - inte enbart för den sakens skull iallafall... Men ändå!? Det känns iallafall bara mer och mer för varje dag som går nu, att den årstiden kommer allt närmre och närmre...

Ja, ja!

Om en dryg timme är det hur som helst upprop inför höstterminen i sonens skola... Och jag behöver nog inte säga att han inte direkt jublar över att behöva gå dit...? <:-)

Men numera slipper han ju åtminstone att räkna (äpplen och) päron!Och gå om kursen i engelska A blir nog inte heller aktuellt, även om det väl skulle behövas... 

Däremot kan jag verkligen föreställa mej hur supermycket han kommer att uppskatta att ha religionskunskap!! Gaaah...

Nä, om hans kommande läsår säger jag faktiskt bara: Måtte det gå fort till studenten i juni nästa år!!! <:-)

---

Dottern har sommarlov i två dagar till - hon börjar först på onsdag.

/AnnaKK


Söndag!
/AnnaKK, som var på kräftfest igår och glufsade i sej 115 kräftor delat med 6 samt tränade A (som ska på affärsresa till Ryssland om några dagar) i att dricka stora mängder vodka... Anlände hem i gul taxi (den som framförs av sonen!) nån gång kring midnatt... :-)

Fler jämförande bilder! :-)

Eftersom regnet vräker ner utanför fönsterna här intill datorn, så får jag idag ägna mej åt foto på något annat vis än att vara ute i trädgården och leta efter småkryp... <:-)

Så varför inte spinna vidare lite grann på det inlägg jag skrev i förmiddags!? Har ju redan fått en massa intressanta kommentarer till det, och ni tog upp saker som jag själv inte tänkte på när jag skrev det. :-)Anki skrev lite om hur man kan fokusera med tanke på bakgrunderna när man fotograferar med en kompaktkamera, och bilderna här ovan (tagna med min Canon Powershot SX100 IS) kan väl funka som illustration till hennes ord:

du kan få suddig bakgrund med kompakten också, om du är riktigt nära och ser till att ha luft bakom eller så står du lite på avstånd och zoomar t ex fjärilen, då får du den suddiga bakgrunden. :-)

Anki nämnde även systemkamerans fördelar när det gäller att fotografera i svagt ljus, och Pia skrev att hon ganska allmänt upplever foton tagna med kompaktkamera som mer brusiga än bilder tagna med systemkamera. Jag håller med er båda två! Jag får nog bildbehandla minst dubbelt så mycket på ett foto taget med kompakten, som på ett taget med systemkameran.  

Sen var det det där med att det inte går att ställa fokus manuellt med alla kompaktkameror... Med min Powershot går det i och för sej att göra det - men det är ganska krångligt, och framförallt svårjobbade knappar/rattar till den inställningen, så jag har nästan aldrig gjort det - och därför fått väldigt-väldigt-väldigt många foton där autofokusen har lagt skärpan på ställen där den inte alls borde ligga... :-/

Nu får jag visserligen ganska många foton tagna med systemkameran där skärpan också har hamnat fel, men då beror det inte på kameran utan på mej! Det blir fel titt som tätt både med autofokusen (för att jag placerar punkterna som styr den fel...) och med den manuella fokusen - för att inte tala om alla misstag jag gör med inställningarna som berör bländaren och/eller slutartiden... <:-) Men som Gärdsmygen säger:

det öppnar sej om inte en ny värld så i alla fall ngt nytt som gör att det blir mycket roligare och på köpet faktiskt svårare..!

Så sant så! :-) Ska man kunna utveckla sitt fotograferande efterhand så måste man ju se till att stegra svårighetsgraden pö om pö också! Det är ju det som är roligt - att lära sej mer, och efter hand märka att man faktiskt blir bättre och säkrare och får en allt högre procent fullträffar.

Det som däremot blir betydlgit lättare när man tar steget från kompaktkamera till systemkamera, är just de där momenten att göra de manuella inställningarna! Systemkameran är ju avsedd för att fotografera med såna, och har därför knappar och rattar som både är logiska och enkla att sköta - bara man först har lärt sej var nånstans på kameran de sitter! :-DBilderna ovan är tagna på samma ställe och på samma sorts fjäril, dock inte på samma dag och med olika kameror.

Den övre är tagen med kompakten inställd på autofokus...Jag tycker det är en rätt orolig bakgrund, och i överkant grälla färger dessutom - men allra tråkigast är väl att den flygande fjärilen inte är mycket mer än en kontur...? Visst ser man att kroppen är lurvig och vingarna gula, men...

Låt oss istället titta närmare på den nedre bilden, tagen med systemkameran inställd på manuell fokus:Här ser man tydligt hur systemkameran fångar upp mycket mer detaljer, tex hur vingarna är ådrade. (Syns förstås ännu mycket bättre när man kan klicka upp bilden på hela datorskärmen!). Jag är också mycket mer förtjust i hur bakgrunden ser ut på detta fotot jämfört med det andra, fast färgerna kunde väl ha varit något piggare förstås...

Antagligen hade autofokusfunktionen al-servo (som följer/låser sej vid ett rörligt motiv) gett ett ännu bättre resultat, i stil med detta foto:Det är just den här detaljrikedomen som gör att man kan beskära väldigt hårt i foton tagna med en systemkamera utan att bildkvaliteten försämras särskilt mycket. :-) Även om en kompaktkameras sensor har lika många megapixlar som en sytemkameras, så skiljer det ändå en hel del beträffande hur mycket bildinformation som ryms i varje pixel på sensorn.

Men hur man än lyfter fram systemkamerans alla fördelar så återkommer man ständigt till det där med priset... Är det verkligen värt prisskillnaden (som kan handla om tiotusentals kronor om man vill ha flera olika objektiv till sin systemkamera) att ha en sådan, när man klarar sej nästan lika bra med en kompaktkamera?

Och den frågan, tror jag, att varje enskild fotograf bara kan svara på inför sej själv... :-)

/AnnaKK

Powershot V.S. EOS

Igår tog batteriet i systemkameran slut igen - utan att jag hade varit förutseende nog att ladda upp reservbatteriet...

Och eftersom det var så många fjärilar i trädgården, plockade jag fram kompaktkameran och lekte lite med den en stund. Det var riktigt kul! :-) Särskilt att försöka komma så där jättenära fjärilarna (och de andra krypen) som man ju kan göra med en sån, till skillnad från systemkameran som har betydligt snålare närgräns. :-) Och vad liten och smidig min Powershot är jämfört med systemkameran när både telezoomen och närbildslinsen är påmonterade på den. :-D

Men duger bildkvaliteten som Powershoten åstadkommer??? Tja...
Man kan väl inte klaga så jättemycket faktiskt!? :-) Inte med tanke på att Powershoten dessutom bara kostar en bråkdel av vad systemkameran + optik gör!!! Lite platt och mindre detaljerat är det väl, men ska man bara ha fotona till bloggen så här spelar det verkligen ingen större roll!Man får inte riktigt samma mjuka och oskarpa bakgrund som man kan få med en systemkamera - men det kan man ju ha lite i bakhuvudet när man fotograferar, och försöka rikta kameran på ett vis så att allt för störande inslag i bakgrunden helst hamnar utanför bild. :-) På de här fjärilsfotona använde jag dessutom blixten, för att få dem att framträda lite extra mot bakgrunden.

Men Powershoten i all ära... Det finns bilder den inte kan ta ens i närheten så bra som min EOS 450D gör:När man vill ha ALLT i ett foto (direkt i kameran alltså, och inte efter att ha kört fotot fram och tillbaka X antal gånger i bildbehandlingsprogrammet!) - då är det bara systemkamera + bästa möjliga optik som gäller! :-)

Sen är väl frågan om man behöver ta sådana foton...? Jag vill nog påstå att för egen del behövde jag inte det - inte förrän jag väl hade en systemkamera, och möjligheten till det fanns! :-)

/AnnaKK
Ordning och reda - pengar på freda´!?Sonen gör sista dagen på sitt sommarjobb idag, och smart nog har han bett om att få all lön utbetalad vid ett enda tillfälle - nu när han slutar! (Han kunde ha fått veckovis istället, om han hade velat det, eller vid två olika tillfällen).

Pengarna ska han ha till en bil sen när han fyller 18 i slutet av september, och förhoppningsvis också tar B-körkortet. Så genom att inte ta ut lönen förrän nu, räknar han kallt med att allt (eller iallafall det mesta...) ska finnas kvar sedan när rätt bil dyker upp på till salu-marknaden. :-)

Tydligen lämnade hans arbetsgivare in "utbetalningspapirerna" till sin bank igår, och sen brukar det visst ta två arbetsdagar innan pengarna är inne på kontot. Så nu blir det spännande att se vad som händer...  För vår bank (där alltså även sonen har sitt konto) ska nu över helgen ändra en massa kontonummer (givetvis också sonens...). Så vi får väl se hur det slutar med den där lönen - om den fastnar nånstans i bankernas datasystem på grund av felaktigt kontonummer!? Hm...
 
Sonen fick ju sin gula a-traktor godkänd för trafik i tisdags, och nu är den även försäkrad och påställd så att han kan använda den. :-)Vet inte riktigt vad den kan vara värd på öppna marknaden (30 000:-, kanske?), men den har inte kostat så mycket att tillverka iallafall! Men om sonen skulle haft timlön för all tid han har lagt ner på arbetet med att bygga den, så skulle den väl förstås snarare få värderas i 100 000:-... :-)

Letade upp lite bilder på den under förvandlings-resans gång:En rishög från början, får man allt säga - men ändå inte en alldeles hopplös skrothög!!

Sonen är dessutom en riktig fena på rostlagning och andra plåtarbeten.Såna här fordon ska ha dubbla växellådor. Eftersom jag inte begriper mej på ens vanliga växellådor, så tänker jag inte ens försöka förklara vad dubbla är - men på något vis svetsar man ihop två vanliga efter varann till en dubbel... Och den saken utförde sonen också själv - liksom det mesta av slip- och spacklingsarbetet samt frakten till lackeraren:Den orangea a-traktorn är eventuellt till salu redan nu - nån som är sugen!? ;-)

/AnnaKK
Ser ni djuret!? :-)Jo-o-då! Bland de andra pinnarna, löven och barren mm finns det en levande pinne.

Den mest pyttelilla kopparorms(ödle!)bebis jag nånsin har sett, ringlade förbi över en skogsstig framför mej igår förmiddags! :-) Dumt nog hade jag inte närbildslinsen på kameran just då, men ett foto fick det så klart bli iallafall.

Sedan gick jag hem och monterade  på linsen! Får nog börja fundera på att på något vis alltid ha den med mej när jag är ute med kameran!? Har tyvärr inget bra fodral eller så, att förvara den i när den inte används... Med skyddande UV-filter på går den nämligen inte ner i burken som den levererades i... <:-)Det lär ju vara nyckelpigeinvasion på sina ställen nu! Ute vid kusten är det tydligen så många nyckelpigor överallt att badgästerna flyr stränderna - de bits visst, de små rackarna!? :-)

Även här i inlandet har antalet nyckelpigor ökat rejält - jag såg säkert 10 igår! ;-) Var av den här ovan var den som poserade bäst...

Annars är det dåligt med spännande/ovanliga insekter i trädgården nu, tycker jag...? Humlor, bin, några sorters fjärilar, blomflugor och vanliga flugor dominerar...Börjar faktiskt undra när jag såg exempelvis en skalbagge senast?? Vart har de tagit vägen nu??? Inte gått till vintervila redan, väl?Bärfisar räknas inte som skalbaggar, va´? :-) Såna finns det rätt många av, men man ser dem ofta inte förrän man verkligen börjar se sej om efter dem! De smälter för det mesta väldigt bra ihop med sin kringmiljö - nästan som små kameleonter. :-)

Och på tal om kameler! ;-)

I gårdagens tidning stod denna artikel att läsa. Det var nästan så VILL HA-känslorna vaknade när jag läste den! Visst är de oemotståndligt söta!? :-D (Och som tur är, kanske, olösligt dyra också! Hm...).

/AnnaKK

Onsdag...Isch, vilken TRÖTT morgon - säger JAG då! <:-) Försov mej lite halvt om halvt... Mest i den bemärkelsen att jag inte märkte när maken steg upp, utan kom ur bingen som först när han skulle köra iväg till sitt jobb. Men nu har jag iallafall fått i mej både macka och kaffe, satt igång datorn och även så smått börjat fundera på vad jag ska göra denna dag. Lär bara ha ett litet kort arbetspass, så det kommer nog att finnas tid över till både det ena och det andra... :-)

/AnnaKK, redan lite mindre trött och pigg på att göra nåt KUL!
Hemma igen! :-)

Tåget hittade till Helsingborg - men jag hittade inte till centrum...

Eller... Jodå, så småningom gjorde jag ju det - och antagligen låg det på exakt samma ställe som för 20-25 år sedan, fast jag minns det som att det låg åt ett helt annat håll... <:-)

Well, well, cykelställ - eller nåt sånt!!! Och ge mej en GPS-manick i julklapp, kanske!?

För övrigt var det helt okej där nere i Sundets Pärla! :-) Och dottern var snäll och morrade inte minsta lilla, trots att hon fick gå en sån hiskelig omväg till butikerna...Medans vi satt på tåget i förmiddags, var sonen på Bilprovningen med sina gula skönhet för registreringsbesiktning. Det gick BRA, så nu är den godkänd som A-traktor och kan tas i trafik så fort den blivit påställd och försäkrad. :-) Allt, utom lackeringen, har han gjort alldeles själv - så vilken KÄNSLA att få igenom den utan minsta lilla anmärkning på nånting!

/AnnaKK
Nån som tror att det är sol här idag...

...så man kan få testa sin reflexskärm???

Ånä... Det är helt igenmulet, och regnet hänger i luften... :-/ Typsikt!

Men jag drog med dottern ut på trappan en liten stund igårkväll, bara för att som hastigast se vad skärmen gjorde för skillnad med ljuset och skuggorna i ansiktet vid porträttfotografering - tog dock inga bilder.

Och jag kan väl säga att resultat snarare var strilande än strålande...! X-/ Hon blev nämligen så bländad att tårarna nästintill började rinna! Hm... Och det var ju inte riktigt vad jag hade tänkt mej...

Nå! Vi får testa mer en annan dag! Nu bär det iväg med tåget igen om några timmar - denna gång siktar vi på Helsingborg! :-)

Porträtt på dottern tagna i förra veckan:Lite skuggor i ansiktet - såna som jag har tänkt mej få bort med hjälp av reflexskärmen...Här håller dottern själv upp en stor vitlackerad blank spånplatta framför sej i brösthöjd, som lättar upp skuggorna och reflekterar solljuset på ett ganska trevligt vis - men gissa om det var TUNGT för henne att hålla den så!? Efter bara fem-sex foton var hon ganska slut i armarna, och det bär sej ju inte... <:-)

Typen nedan hittade jag förresten i krusbärsbusken igårkväll, och jag frågade faktiskt inte om den ville hålla skärmen själv - annars hade den väl i och för sej haft ett eller annat ben till övers för den saken... :-)Oavsett om det regnar eller solen skiner på er:

Ha en toppenfin dag allihopa!!! :-)

/AnnaKKHjälp!?! 8-X

Nån som vet hur man får tillbaka en reflexskärm med diametern 80 cm i sin lilla påse på si så där 30 centimeter i diameter...???

Jag har försökt en bra stund nu, men lyckas inte! Hm... <:-)Foto från igår - det var nog sjutton bättre iallafall att plåta utan reflexskärm!? ;-)

/AnnaKK, ohändig eller...!?Uppdatering:

Tack gode gud för Google, säger jag bara!!! :-D

Trodde faktiskt ett tag att vi verkligen skulle behöva ha det typ så här resten av livet:En åbäkig reflexskärm hängandes på handtaget till toadörren... <:-/

Det "lilla runda svarta" är alltså påsen som den egentligen ska förvaras i... Och inte tänkte jag på att kolla hur skärmen låg i den när jag slet fram den för inspektion! Hm...

Men tack vare Google, där man alltid kan hitta svar t o m på sina mest korkade frågor, så vet jag nu hur man ska vika ihop skärmen! :-) (Vill du också veta hur man gör - klicka här!)

Go´natt!
Måndag!

Jobba, handla, posta brev, besöka banken, kanske hämta ut mitt paket - om det nu har hunnit fram till utlämningsstället... Så ser schemat ut för min förmiddag idag! :-)

I eftermiddag kommer pappa och hälsar på. Och ikväll ska antingen jag eller maken göra ett par timmars ideellt arbete åt idrottsföreningen - eller som man också kan säga: åt dottern! För det är egentligen hon som är uppsatt på tjänstgöringsschemat för loppisbutiken, men hon vill hellre gå på kvällens träningspass... Och inte mej emot att spana in butiken och alla roliga prylar en stund! Måndagkvällar är det öppet för inlämning, så arbetet består i att ta emot, prismärka och placera ut varorna i lokalen. :-)Kan meddela att ekorrarna, sedan ungefär två veckor tillbaka, helt och hållet har övergivit min restaurang... Misstänker att det har ett starkt samband med att årets grankottar verkar vara mogna nu!?

/AnnaKK
Radikala förändringar!Go´dagens! :-)

Fjärilarna har eventuellt gäckat mej nog nu!?

Tog till helt nya grepp med dem idag nämligen, och det blev faktiskt riktigt bra resultat.

Jag har använt stativ, manuella programinställningar och även fokuserat manuellt. :-)

Samt kasserat si så där 95% av de tagna fotona...

/AnnaKK
Vad man kan göra på en lördag...

...om man inte har nåt bättre för sej! :-)


Jag har skissat på kök nu igen! Större delen av eftermiddagen... Det är ju ändå alldeles för varmt och gassigt för att vara ute, så... <:-)

Nu testar jag hur det skulle kunna bli med spisen i hörnet... Tycker egentligen inte om att den placeringen stjäl så mycket plats, men ska det bli nån synlig skillnad mot hur köket är planerat idag så får man kanske dra till med den lösningen iallafall!?

Sånt jag borde ha gjort för länge sen hamnade under alla kökskataloger och ritpapper... Kanske inte får nån lön den här månaden!? Hm... Men F, som fyller 7 år i morgon, ska få sitt paket så fort som det bara är möjligt - jag lovar att posta brevet i morgon!!! Eller iallafall som allra senast på måndag... <:-)

GRATTIS så jättemycket på dej så länge, gumman!!!

Sen har jag nästan lite samvetskval också över att jag har varit så dålig på att besvara kommentarer de senaste dagarna... Förlåt!!! Så fort det blir lite sämre väder igen (och när jag har fått min köksritning klar... Host!) så kommer jag att sitta mycket mer vid datorn än för tillfället. :-)

Har förresten varit ute en del och jagat fjärilar med kameran de sista dagarna - det är ju verkligen deras tid nu! Men några speciellt bra foton på dem har det inte blivit...Maken lyckas förhoppningsvis bättre med det han håller på med:Snart har vi en balkong!! :-D

Ha en toppenfin lördagkväll allihopa!

På återhörande! :-)

/AnnaKK

Snabba ryck!

Surfade runt bland diverse nätbutiker med fotorelaterade prylar i sortimentet tidigare i eftermiddags... Tack för tips! :-)

Men... Jag hittade en firma alldeles på egen hand som heter Kaffebrus - och till den klickade jag iväg en beställning.

Och... Skoj-skoj!!! Mitt paket är minsann redan på väg!! :-D

Mest spännande prylen det innehåller är en reflexskärm... :-)

Har förstått att man (nästan!) inte kan leva utan en sådan!? Iallafall inte om man vill ägna sej åt lite seriös porträttfotografering... Dessutom tänker jag mej att man både kan öka på och styra ljuset vid annan fotografering också med hjälp av en sådan. Så kort sagt: Ska bli jätteskoj att testa den sen! :-)Förmodligen bra mycket smidigare iallafall än att använda en hel spegeldammsyta som ljusreflektor...!?

Trevlig fredagkväll! :-)

/AnnaKK, som alldeles strax ska tända fyr i grillen - om nu inte maken hinner före!?
 


Fredag!Hejsan!

Efter en trevlig dag i Lund igår, blir det förmodligen en ganska ordinär hemmadag idag... :-)

Ska masa mej iväg till jobbet en stund också, förstås - och kylskåpet gapar ganska tomt, så jag måste även handla.

Det blev faktiskt några foton tagna igår iallafall, fast bara på tåget. :-)Metro på danska är mycket typiskt för dessa tåg, som är danskägda och har sin färdväg genom både Sverige och Danmark. Närmare bestämt från kust till kust, Helsingör - Kalmar och tillbaka igen.

Dottern ska ju gå i skola i Växjö framöver, så då är det de här tågen hon ska pendla med varje dag. Inte omöjligt att hon åtminstone läser på flytande danska efter tre år! ;-) Tågets personal är däremot svensk, och tur är nog det för dansk artikulering är inte att leka med ens för en infödd skåning - och jag som egentligen är smålänning förstår vanligtvis inte ett ord av talad danska... <:-)

Vad fick vi uträttat i Lund igår då?? Tja... Som väntat var det dottern som shoppade - och jag som betalade... Men nu är hon iallafall ekiperad till skolstarten! :-)

Jag hittade förresten inte en endaste fotoaffär i Lund... Men funderar på att skicka efter några saker jag vill ha via postorder istället... Nån som läser detta som brukar handla fotoprylar över nätet, och som kan tipsa om bästa stället/ställena att köpa ifrån???

/AnnaKK

Eftersom...

...jag och dottern har tänkt ta oss en tripp med tåget idag igen......så kan det väl passa bra att illustrera inlägget med rallarrosor!? :-)

Destination Lund, är det som gäller - och det blir nog återigen en resa utan kamera, för nåt mer än insidan av stadens alla klädaffärer räknar jag inte med att få se! <:-)

Ha en fin-fin torsdag allihopa! :-)

/AnnaKK

365 foton-foton! :-)

Tema 269, Mogen (Fast... Vill man ens smaka...?):Tema 89, Vissen (Kanske rent av död...?):Tema 53, Klockor (Modell blå!):Tema 74, Farlig (Ser så ut iallafall!?!):Tema 55, Kortklippt (Är vad sonen här blir av dottern!):Och om ungarna visste att jag publicerade detta foto på dem, så skulle jag antgligen bli tillklippt av dem båda två!? :-D

/AnnaKK
Sen...?! <:-)

Borde egentligen redan varit klar med dagens arbetspass... Men jag har ju inte ens kommit iväg än, så...

Solen sken så grannt, så istället för att åka till jobbet vid sju-halvåtta knatade jag ut en sväng med kameran. :-)

Därefter skulle jag bara sitta vid datorn en li-i-i-iten stund, tänkte jag. Men det gick ju kvickt både en halvtimme och trekvart.

Fast likväl hann jag ändå inte föra över mina nytagna foton från kameran!? Hm... <:-)

Och nu måste jag ge mej iväg - annars har ju hela halva dagen gått innan jag är hemma igen!/AnnaKK
Tisdagstema!

Hur länge som helst sen jag senast var med i Tisdagstema-fotoutmaningen... :-)

Den här veckan är temat upp och ner, och i det läget tillbringar bland annat humlor en stor del av sin arbetsdag:Att röra sina vingar upp och ner kan resultera inte bara i en fladdrig flygtur, utan även i ett......ganska knasigt stilstudie-foto!!! :-)

Andra deltagares tisdagstema-bidrag hittas här!

/AnnaKK

Vanlig vardag igen...Semestrar är minst lika flyktiga som ekorrar... <:-I

Idag har även maken börjat jobba igen.

Själv har jag inte fått tummarna loss till att åka till mitt jobb än - men jag ska, snart...

Sedan vet jag inte riktigt vad jag ska göra mer idag, men om det inte börjar regna så får jag kanske ge mej ut på jakt efter nya foton till bloggen. Det är lite tunt i arkivet nu igen, faktiskt.../AnnaKK

Rådjur!

Fotade från bilen:Visst är de söta!? :-)

Det är ganska ofta som jag och maken tar en tur med bilen i skymningen och spanar efter vilda djur...

Han kör, och jag fotograferar - om det är tillräckligt ljust! :-)

Och jag lovar!! Jag försöker verkligen att få de vilda djuren att posera vackert och uppföra sej framför linsen... Fast... Tja!? <:-)- - -

Igår kväll parkerade vi bilen, och testade att istället sitta i ett jakttorn och hålla utkik över en äng... Första halvtimmen var så-å-å dryg - men rätt vad det var så kom han fram ur skogen, råbocken. :-)Tyvärr uppskattade han inte ljudet från kamran så värst, och stannade därför inte särskilt länge...

Men han kom riktigt nära tornet innan han stack till skogs igen. :-)Sen skrämde han nästan skiten ur iallafall mej, för plötsligt stod han nånstans inne i granplanteringen bara några meter bakom ryggen på oss - och skällde ut oss på ett vis som jag aldrig har varit med om tidigare!!! I flera minuter höll han på, och mellan skallen var det fnysningar och nån slags ilskna/förnärmade grymtningar också! :-D

Försökte hitta en ljudfil på hur skällande rådjur låter, och här är en... (Scrolla till du kommer till "Deer" och klicka sedan på den översta högtalarikonen!) Men jag tycker skallet är lite svagt och klent jämfört med hur det kan upplevas i verkligheten... Ni som själva har hört nångång kommer nog att hålla med mej - men iallafall! :-)

Önskar alla som kikar in här en jättefin söndag!

/AnnaKK
Ni är så smarta! ;-)

Fådda kommentarer:


Från annette:

"Det måste vara ngt som drar väldigt mkt i den delen av Sverige, hoppas Du haft en bra dag i Skånelandet!"

Från
Ragnvi:
"Kan det vara den där kameran som drar ändå kanske?!"
Ha-Ha! Säger jag!!! Så rätt ni (nästan!) har!!! :-)

Ragnvi syftar ju på vårt besök i ett par fotoaffärer häromdagen, och det var verkligen för att titta ännu mer i dem som vi åkte till Malmö igår igen. Särskilt för att titta i denna affär, som jag tycker är helt kanon - eller Canon, menar jag förstås! ;-)

Det var från dem - fast via postorder  - jag köpte min närbildslins i våras, och sedan dess har jag varit väldigt nyfiken på att besöka deras butik i Malmö.

Det är helt suveränt att kunna gå in där, och både få se och testa prylarna i verkligheten - och dessutom få helproffsig hjälp och rådgivning från personalen. Kan varmt rekommenderas!!!

Maken är ju inte lika fotogalen som jag, men ändå inte helt ointresserad... Det är nästan så han också vill ha en systemkamera nu! ;-)

Men han får nöja sej med att låna min ett tag till... :-)/AnnaKK