Hon har precis fått en egen kategori...

...allas (?) vår lilla favvo-spindel! :-)

Och hon visar själv var du ska leta i fortsättningen!/AnnaKK


And-gelica har något att säga (nu igen...!)...


Utslagen!Det här tycker jag är ganska fräcka blomster - tuffa och lite uppkäftiga på nåt sätt!? :-)

Men... Trots att de har ett kvinnonamn så tycker jag inte att de är det minsta feminina...? För mej hade de hellre fått heta Ivar, eller nåt sånt... Undrar just hur den Iris, som man får anta att de är uppkallade efter, var...? :-)

/AnnaKK


Livet sett ur en myras perspektiv.../AnnaKK


Smörblommor i kvällssol...Önskar att jag hade kunnat få lite mer skärpa på de små insekterna/flugorna, men det gick inte - den här gången... :-)

/AnnaKK


Så var alla mätta och belåtna!

Även "Ärtan"! :-)Fortsatt trevlig fredagkväll och helg!

/AnnaKK

Det börjar bli dags att förbereda inför kvällens grillning...

Jag har varit och handlat, och nu ligger bla kycklingfiléer på upptining i köket. :-)

Ungarna ska ha flickvän + kompis och eventuellt lite annat "löst folk" på besök här i kväll, så det är nog lika bra att räkna med att vi blir många kring bordet.

Tror inte "Ärtan" har ätit ordentligt på några dar nu, för hon höjde klorna (så får man väl säga när det handlar om en krabbspindel!?) på ett högst obehagligt sätt mot hunden när den passerade hennes rosenbuske för en stund sen...


Nu önskar jag alla läsare en jättehärlig fredagkväll, och än en gång:


TACK för alla era supergoa kommentarer!!! :-)


/AnnaKKKamera, fototips, bildbehandling och sånt där...

...finns från och med nu som en ny kategori här på bloggen! :-)

Det är så pass många som frågar vad jag har för kamera, och det har jag redan skrivit nånstans... Men det blir kanske bättre och mer överskådligt med en speciell kategori för det, istället för att leta runt i arkivet!?

(Jag är förresten MYCKET VÄL medveten om att det här är en EXTREMT rörig och förvirrande blogg!! När jag får tid (eller lust!?) ska jag åtgärda den saken också... :-) Men en sak i taget! Och nu var det alltså kamerorna...).

Jag vill gärna börja med att visa på en bild som vi kan kalla "Förr och Nu"... :-)


I den dammiga (eller om det låter bättre med gråa!?) väskan ligger min SYSTEMKAMERA. Så jag har en sådan - men den är inte digital utan analog. Den har jag inte använt en enda gång sen jag köpte min första digitala kompaktkamera. Herre gud sådan stenålder, att bara kunna ta 24 eller 36 bilder och sen behöva vänta i en hel vecka på att få se (de i regel inte så där jätte-jättebra) fotona... Men på den tiden visste man ju inget annat, så jag fotade på så gott jag kunde iallafall - eller så mycket som jag hade råd med, kanske är ett mer korrekt uttryck. Nu minns jag inte exakt vad det kostade att framkalla en 36-rulle, men med dubbla kopior tror jag att det var 129:-...?

Något foto på min första digitala kompaktkamera har jag inte, men det var en Nikon Coolpix med 3,2 megapixlar. Den köpte maken och jag tillsammans sommaren 2004, och då fotade vi mest vår hund (som var valp då) på längden och tvären och på alla andra håll också. :-) Det var så himla KUL att fota digitalt!!! Och sedan kunna greja vidare med fotona i datorn också!

Varför köpte vi inte en digital systemkamera???

Tja... Dels hade vi väl inte råd, men framförallt hade jag redan långt tidigare insett att det inte var kameran i sej som gjorde bra fotografier. Medans jag släpade omkring på min tunga och klumpiga kameraväska hade min kompis en liten smidig kompaktkamera i jackfickan, och medans jag krabbade med att byta objektiv hit och dit tog hon en massa superfina foton! När jag väl kom till skott var kanske mina foton bättre vad det gällde skärpan och färgerna, men hennes foton hade något annat som jag sällan eller aldrig ens var i närheten av! De hade DET - dvs de talade till betraktaren, förmedlade något, innehöll känslan av något, berättade och visade. Min kompis var helt enkelt mångdubbelt mycket bättre än jag på att både se motiven och fånga dem i lite annorlunda vinklar och perspektiv! :-)

Nu ska jag inte fortsätta med att säga att det är helt oväsentligt vilken kamera man har, men krasst sett tycker jag ändå att om man har lust att fotografera så är det det man ska göra, och inte stirra sej blind på all teknik som finns tillgänglig idag och sukta efter det allra senaste på marknaden. Utbudet av kameror är ju närmast enormt, och det kommer nya modeller var och varannan dag (känns det som!?), men i sista änden är det ändå alltid den som står bakom kameran som betyder mest för hur fotona blir! 

När jag köpte min första helt egna digitalkamera förra sommaren, så valde jag en som jag ansåg att jag kunde ta ungefär samma sorts fotografier med som jag tidigare kunnat ta med min analoga systemkamera. Dvs, det var viktigt att den hade en hyfsad zoom och en lång rad manuella inställningsmöjligheter parallellt med programmen och det automatiska läget. Jag ville givetvis också ha fler megapixlar och större display än vad den gamla Nikon-digitalkameran hade. Valet föll på den här:Jag har tagit bortåt 8500 bilder med den nu, och försöker att alltid ha den med mej i handväskan - för man vet ju aldrig när något intressant att fota kan dyka upp! :-)

Lite snabba tekniska fakta om den: 6 megapixlar, 4 x optisk zoom, bildstabilisering... Och ett dumt specialbatteri som bara tar tvärslut, och sen kan jag inte fota mer förrän det är laddat igen... Det där med batteriet var högst avgörande när jag köpte ny kamera igen tidigare i våras! Plus att jag ville ha ännu mera zoom och ännu fler manuella inställningsmöjligheter... :-)Det här är min "förstahands-kamera" (oj, så dammig den är! Ähum...) numera, en Canon Power Shot SX100 IS. Det är alltså också en digital kompaktkamera, och den kostade strax under 3000:-. Den har inget dumt specialbatteri, utan drivs med två stycken vanliga (förslagsvis uppladdningsbara) AA-batterier. Med 10 x zoom, 8 megapixlar och möjligheter att ställa in både tid och bländare manuellt, tycker jag att den är MINST lika kompetent som min gamla analoga systemkamera! Skrolla nu upp till första bilden i det här inlägget igen, och jämför storleken. Vilken utrustning tar man helst med sej när man ska ut och fota!?! :-)

Någon egen erfarenhet av digitala systemkameror har jag inte - ännu! :-) Men det är givietvis så att man rent kvalitetsmässigt får ut mycket mer av en sådan än med en digatal kompaktkamera. Men som jag har sagt tidigare - fotografen betyder alltid snäppet mer för det slutliga bildresultatet, än knivskarp skärpa och perfekt färg- och detaljåtergivning! :-)

/AnnaKK


And-gelica tipsar!


Fredag - snart är det helg igen!Men först lite arbete... :-)

/AnnaKK

PS! Jag tycker det är lite häftigt att maj inte ens är slut, men att det redan hänger små röda äpplen i fruktträden! :-) DS!Dry Brush-filter...

räddade denna bild... Eller vad jag ska säga!? :-)Tyckte om färgerna i den, men skärpan var verkligen inte hundra...

Så jag gjorde om fotot till en målning av nåt slag i bildbehandlingsprogrammet (som i mitt fall heter Picture It!). Ibland kan jag tycka att det är lite väl simpelt att redigera foton med ett enda litet knapptryck ungefär, men så är det nu för tiden! Vissa gånger är det faktiskt inte så svårt att "gilla läget"... :-)

Ha nu en härlig kväll!!!

/AnnaKK


Det är så här det känns om dagarna nu!


Vet inte om det syns, förresten, att det sitter ett par små gröna löss på bladen!? Märkte det inte själv förrän jag fick upp bilden på datorskärmen. :-)

Undrar hur länge detta HÄRLIGA väder ska hålla i sej!? Bara det inte blir ett enda evighetslångt regnande hela semestern sen...? 

/AnnaKK
Fler blommor att bli GLAD av!

Lupiner t ex! Så-å-å somriga!!! :-)De här gula blommorna är väl mera vår, men de står sej ju fina fortfarande!Egentligen är det insekten som gör den här bilden! En liten randig grej att också bli lite smått lycklig av!?

/AnnaKKOch när jag ändå är inne på artbestämning...

...så finns det kanske någon som kan hjälpa mej med den här blomman!? :-)


Kan det vara nån gammaldags pingstiljesort???

Jag gillar dess uppnosiga look en hel del, men ännu mer hur otroligt GOTT den luktar!!! :-)

Den växer i resterna av en över 100 år gammal trädgård, och liknar verkligen inte de moderna pingstliljor som blommade här hos mej för ett par veckor sen...

/AnnaKK


Misumena vatia

Så lyder det latinska namnet på "Ärtan" - har jag tagit redan på nu, äntligen!!! :-)

Och enligt mina källor (diverse sidor på internet - ingen nämnd, efter som alla redan är glömda igen...) är "Ärtan" dessutom en hona, och tillhör familjen krabbspindlar. Hennes specifika art är blomkrabbspindel, som ska vara relativt vanlig förekommande.Som jag redan har konstaterat så fångar inte krabbspindlar sina byten i nät, utan de sitter på en blomma eller ett blad och "syns inte" - och när en lämplig mumsbit kommer tillräckligt nära attackerar de blixtsnabbt!

/AnnaKK

Gårdagens gås-...

...blider kommer här.


Har inte hunnit fundera så mycket på dagens fotograferande ännu - försov mej lite lätt faktiskt, och har (inte riktigt, men nästan!) stressat med frukost och morgonbestyr. Det är väl följden av att inte komma i säng om kvällarna, men det tar ju emot så förfärligt att gå och lägga sej när kvällarna är så fina och ljusa och det luktar så underbart gott i trädgården från syrenbuskarna... :-)

/AnnaKK


Hoppas att "Ärtan" inte blåser bort!?


Det var inte många sekunder det var vindstilla, men jag hann få det här fotot på "Ärtan" idag. (Plus flera stycken suddiga också... Hm!).

Det blåser ganska duktigt, och rosenbuskens blad gungar rejält emellanåt!

Det är ju konstigt hur man fäster sej vid sina foto-objekt!? När senast brydde jag mej om en liten spindel??? Men nu måste jag säga att jag verkligen kommer att SAKNA den här, den dagen den inte längre är kvar utanför min ytterdörr...

/AnnaKK


Ointressant vetande...

Jag har nyss fått bloggen flyttad.

Vet ju att Blogg.se håller på med nån slags flytt, men i övrigt är jag helt oinsatt. Men jag tyckte det var lika bra att hänga med i flytten nu - så jag slipper köa angående det längre fram!? Och det verkar ju ha gått bra!? Bloggen finns åtminstone kvar!!! :-)Vid det här laget är maken förmodligen framme i Helsingfors, och kanske på god väg till Lathi också!? :-)

/AnnaKKSå var det dags igen...

...att skrämma slag (nästan...) på kanadagås-familjen... Suck!

image153


Jag försöker verkligen ta mej fram till dammen lugnt och försiktigt och utan att skrämma dem, men de är ju "aldrig" där jag tänker mej att de ska vara!? Därför blir det lite tokigt ibland... (Eller allt som oftast! Ähum...).


Som idag, t ex! Jag tittade i vattnet och i strandkanten, men rätt var det var började det prassla i gräset 15 meter bort istället - och där kom hela gänget rusandes! Då hade de varit långt uppe på land och käkat gräs (skulle jag tro), och jag var på god väg att hamna mellan dem och vattnet. Vilket så klart hade varit väldigt illa ur deras synvinkel - eller enligt deras instinkt att söka skydd i vattnet, kanske jag ska säga istället...

Hå-hå-ja-ja! :-)

Men de coolade ner sej rätt fort, och strax därefter kunde jag få bättre bilder på dem. Som jag inte har redigerat klart ännu, så de kommer senare idag - eller i morgon.

/AnnaKK


Så var det onsdag!

Dagarna, och veckorna med för den delen, går så fort! Alldeles för fort, för det mesta - men man har inte så många andra val än att bara "åka" med, så...! :-)

Det är iallafall väldigt ROLIGT att logga in här i bloggen varje morgon och läsa kommentarer. TACK alla Ni som tar Er tid att lämna sådana. Jag uppsakttar dem JÄTTEMYCKET! :-)

Nu kallar strax jobbet, men först en liten hälsning från "Ärtan":

image152


/AnnaKKTisdagstema!

Den här fotoutmaningen har jag haft lite span på ganska länge, och nu har jag bestämt mej för att gå med!

Veckans tema är "randig", så här kommer följdaktligen ett "randigt" foto. :-)

image151

/AnnaKK

PS! Om någon vill veta mer om detta, eller se andras bidrag, så har jag lagt in en länk i länklistan här ute till höger! DS!En lättsmält bild efter allt det här mordiska...

image150

Ha nu en riktigt SKÖN och TREVLIG kväll, allihopa! :-)

/AnnaKK


Kan det vara sant!?!

"Ärtan" verkade ha nåt på gång igen, så jag körde in kameran i rosenbusken en gång till...

image148


Det var verkligen FRUKOST han/hon åt innan idag - för här var ju helt uppenbart lunchen på gång!!!

image149

Jag fattar knappt hur den lilla "skiten" har kunnat både fånga och ha ihjäl ett sånt stort byte - och inte verkar det som om den har nåt nät heller!? Jag är faktiskt lite förbryllad - och märker att jag kan väldigt lite om spindlars liv och leverne!

Det blir väl mardrömmar i natt efter allt detta...?

/AnnaKK, som hittills aldrig har haft spindelfobi...


Vallmo

Idag har en för mej definitiv försommarblomma slagit ut!

image147


Ett flyg- (flug-!?)fä var snabbt på plats för en första inspektion...

/AnnaKK
"Ärtan" har flyttat...

Den här lilla spindeln, som jag kallar för "Ärtan" eftersom det är ungefär (knappt!) så stor den är, har flyttat några decimeter och bor för närvarande på (eller under) ett rosenblad. Men fortfarande precis utanför husdörren, så jag har full koll på den! :-)

image144

Överraskade den mitt i frukosten lite tidigare idag... (Känsliga läsare kan blunda nu! Hm...).

image146

Jag sa väl nåt häromdagen om att "Ärtan" har kraftiga käkar!? Och att jag tycker det är skönt att den inte är större än vad den är... <:-I

Undrar hur länge den håller sej mätt på den där flugan!? Borde väl kunna räcka ett tag, eller...?

/AnnaKK

And-gelica bloggar...

image143

När det kom till kritan...

...så kunde jag faktiskt inte motstå att gå ut en stund med kameran i regnet igår eftermiddags iallafall! :-) (Tillsammans med ett stort paraply).

image141

Här har en spindel och några bladlöss sökt skydd under ett lönnlöv - naturens paraply! :-)

image142

Och den här figuren verkade vilja undvika att lägga ner magen i det våta... :-)

/AnnaKKEn frisyr till!

En till mej närstående person saknade en look i dagens tidigare trendspaning... 

Så nu finns även den här lätt överkammade varianten i bloggen!

image140

(Skulle eventuellt kunna sortera under wet-look också...)

/AnnaKK - fotar i ur och skur! :-)


Det regnar...

...och det är bra! Fast lite tråkigt också...

Hade planer på att gå ut en sväng och fotografera (högst ovanligt!? ;-D), men det lockar inte längre. Eller rättare sagt - det går inte, för jag har ingen "våtdräkt" till min kamera! :-)

Däremot skulle jag ju kunna fotografera inomhus - det hade verkligen varit KUL att ha lite grejer till det! Nån vit skärm eller dylikt som bakgrund, och något som kunde reflektera ljuset... Jag fotograferar förresten ytterst sällan med blixt, och vid inomhusfotografering bör man ju absolut ha något bättre i bilxtväg än de inbyggda i mina kompaktkameror...

Är det inte jul snart, så jag åtminstone kan få skriva en lång-lång önskelista på fotoprylar jag vill ha!?! Risken att jag ska få allt jag önskar mej är väl inte så stor, men iallafall! :-)

image139


Det här fotot tog jag för nån dryg vecka sedan... :-)

/AnnaKKTrendspaning...

Hur ska man egentligen ha håret i sommar??? Kanske så här...?

image133image134image135


Ja, det är inte lätt att veta!? Själv borde jag verkligen gå till frissan och klippa håret nu, men som vanligt kan jag ju inte bestämma mej för vilken frisyr jag ska ha... Men just nu är håret iallafall ungefär så här:


image136

Vilket verkligen inte är kul, så vad som helst skulle givetvis vara bättre! Utom möjligen det här...

image138

/AnnaKK


Mors Dag idag!

Jag har begåvats med en ny vattenkanna i morsdags-present. Vilket var precis vad jag önskade mej när frågan kom på tal tidigare i veckan. Skönt att slippa obehagliga överraskningar, eller hur!? :-)

Snart väntar middag och eftermiddagskaffe hos svärmor, och ikväll är det fotbollsmatch.

image132

Abolut är det det!!! :-)

/AnnaKK

PS! Svar till "Sjuksyrran" som lämnat en kommentar: Ja, det är en riktigt spindel. Men fråga mej inte vad det är för sort, för det har jag ingen aning om. :-)

"Ärtan" är uppkäftig...

image131

Onekligen är lilleplutt-spindeln utrustad med kraftiga käkar...

Men jag tycker det är nästan ännu häftigare, att det faktikst ryms så pass mycket luden behåring på dessa pytte-pyttesmå ben!? :-) 

/AnnaKK, som skippar Melodifestivalen...
Gullungarna en gång till!

image130


Dottern har flängt iväg till en kompis och varken maken eller sonen är heller hemma, så nu har jag obegränsad tillgång till datorn!


Har redigerat bilder en stund, och här klippte jag ut gässlingarna ur ett "familjefoto"... Bilden är lite pixlig, men jag tycker den funkar ändå... Vad jag däremot har velat hit och dit med, är om den halva ungen till höger verkligen ska vara med - men den tillhör ju ändå gänget, så att säga, så det känns synd att kapa bort den bara för att få en eventuellt lite snyggare bild!?

Nä!!! Jag får skylla mej själv att bilden brister, på grund av min egen bristande uppmärksamhet när jag tog den...! (Det var inte fösta gången, och garanterat inte sista heller!!!). :-)

Ha en härlig kväll - det är visst dags för Melodifestival på tv:n nu...

/AnnaKK

En liten promenad med kameran...

...(som alternativ när dottern inte ville låta mej låna datorn!), resulterade i följande foto på "mina" kanadagäss...

image128

De hade hamnat i en damm med rejält stora fiskar i (som då och då nafsade efter dem!) - därav deras oroliga uppsyner. De höll mer utskit efter "hajfenor" i vattenytan än efter mej...

Sen fick jag ÄNTLIGEN en bild på en gräsandshona med ungar!!! :-) Fast den blev inte särskilt bra, för de for ut ur vassen framför mej som små blixtar, och jag hann inte ratta in kameran riktigt rätt... Och det tog inte många sekunder förrän de hade försvunnit bakom en liten ö också... Men jag sätter in bilden här på bloggen i allafall! :-)

image129

Som små racerbåtar ungefär!!!

Det här är alltså inte någon halvtam And-gelica (eller väninna till henne), utan en verkligt vild gräsand mer eller mindre från obygden. Skygg som bara den!!!

/AnnaKK
And-gelica bloggar...

image126image127

Ta det säkra före det osäkra...

image125

...så blir det förhoppningsvis en underbar fredagkväll!? :-)

/AnnaKK


Det expolderar...

...i naturen! Nya vår-, och t o m sommarblommor, slår ut varje dag - så man får ligga i en del om man ska hinna få med allt på bild! :-)

Den ambitionen har jag väl egentligen inte, men "lite lagom" plåtande blir det förstås - både i naturen och i trädgården!

image122

image123

image124


Den här nedersta bilden är på en pytteliten näva, och flugan var i verkligheten så liten att den knappt syntes! Det är bland annat sånt här som jag tycker är så fascinerande att faktiskt kunna fånga med kamerans hjälp... :-)


/AnnaKK


Två nya serier...

...finns förresten upplagda på Blogspot nu! :-)

 

/AnnaKK


Okej...

...nu har vi en deal, den här damen...

image119

...och jag! Hon ska få göra lika många blogginlägg som vad jag har gjort "Händer Bland Änder"-serie med henne i huvudrollen. Tyvärr är det en hel del...

/AnnaKK

Men Herre Gud!!!

Vad har hänt på MIN blogg!?!

Här har jag väntat på And-gelica en lång stund, men hon kom ju aldrig... Och hunden blev pinknödig så jag måste gå ut med honom en sväng...

Det verkar som om And-gelica var här medans jag gick med hunden??? Och själv la in sitt material på bloggen!?

Jag är både chockad och djupt upprörd, och antagligen ganska kränkt också (fast det har jag inte hunnit känna efter ännu...) över vad den lilla ankan har hittat på här...!!!

Var sitter DELETE-knappen???

/AnnaKK


And-gelica bloggar!

image114image115image118image117

Vad skvalpar dom nu om...?

image118

/AnnaKK, lätt oroad...Undrar just hur det här kommer att bli...?

Har nu haft ett litet samtal med And-gelica, som jag har träffat och fotograferat några gånger på stranden i Älmhult. Hon har frågat om hon får blogga hos mej - jag tror hon sa att hennes egen blogg har blivit avstängd!? (Eller om det möjligen var hennes internetabonnemang som hade blivit det...?).

Ja, eftersom hon alltid har varit bussig och ställt upp när jag har velat fotografera, så är det klart att jag känner att jag ska vara bussig tillbaka nu. :-)

Det här är tydligen loggan som hon använde i sin blogg...

image113

Eftersom jag inte har någon egen logga så får jag hemskt gärna låna And-gelicas i fortsättningen...

Men det här är ju trots allt MIN blogg, och jag vill helst bestämma själv hur min eventuella logga ska se ut...

Och faktiskt känner jag en viss oro över hur innehållet här i bloggen katastrofalt kan förändras nu när And-gelica ska vara med på ett hörn också...!?

Hon ska komma hit med sitt material på USB om en stund...

/AnnaKK
Gult är fult...

...brukade jag och mina kompisar rimma som barn...

Lustigt hur det där sitter i ännu!? Jag har åtminstone väldigt svårt för gula kläder, t ex... Och gul heminredning undviker jag till och med vid påsk...

Men löjligast av allt!?! Ett tag hade jag för mej att jag inte skulle ha några som helst gula blommor i min trädgård!!! För jag ville att allt i mina rabatter bara skulle gå i romantiskt blått och vitt och rosa... STÖN!

Nu var jag väl alldeles för lat för att verkligen genomföra den idéen. :-) Det är förresten mycket troligt att den stöp på maskrosorna!? För hur i all världen skulle jag ha lyckats bli av med alla dem - de är typ fler än grässtråna i gräsmattan!?!

Och jag orkade heller aldrig ta bort riktigt alla plantorna av den gula blomman här nedan, som jag just nu inte kommer på namnet på... Idag tycker jag de är FINA, och de växer nästan överallt i hela trädgården!!! :-)

image111

image112

/AnnaKK, som nu ska iväg och träffa en liten gäst-bloggare, som förhoppningsvis gör entré här i morgon! :-)


Plötsligt var luften full av...

...något jag först trodde var luddiga små frön av nåt slag. Men det var det inte - det var hundratals (eller tusentals?) små bladlöss! :-)

Och en av dem klättrade uppför ett syrenblad och blickade ut över kanten...

image110


/AnnaKK

 


Säga vad man vill om bensinpriset...

...men fotriktiga skor och kvalitetscyklar kostar en hel del de också! :-) 

 Låt oss se vad en vanlig liten liljekonvalj har för ståndpunkt i frågan...

image109

/AnnaKK

Det är iallafall sant...

image108

...att hur man än väder sej så har man ändan bak. Hur mycket man än stressar och jäktar än hit och än dit förblir det faktiskt så! Och då kan man ju lika gära ta det lite lugnt ibland, och t o m sätta sej ner på ändan en liten stund då och då... :-)

/AnnaKK


Lite konstiga...

...i färgen är de här vitsipporna!? Övermogna, kanske...

image107


Tror knappast att jag hittar några fler vitsippor att plåta den här våren iallafall! :-)


/AnnaKK

Givetvis blir det en idag också!

En bild på mina vänner vid dammen, alltså! :-)

image106

/AnnaKK


Krossade drömmar?

Hur många dagar är det kvar till midsommarafton???

image105

Hur som helst... Om de här lupinerna hade ambitionen att få pryda någon midsommarstång, så har den nog spruckit nu!? Kan inte tänka mej att de fortfarande är i blomning om en dryg månad...

Tog fotot i morse... :-) Visst är det vackra blommor - eller räknas de som ogräs???

/AnnaKK


Sommarmat!?

image104

/AnnaKK, med nån slags vintermat (?) på spisen - en köttgryta som kanske inte ens blir färdig förrän i morgon... Hm!? :-)

En till på äppelblommorna!

image103

Har en känsla av att det är sista dagen idag som de här blommorna är något så när fina... Och de var nog dessutom som allra bäst att plåta i motljuset i morse!?

Har inte kollat dem sen jag kom hem från jobbet... Men i naturen (och i trädgården också för all del!) tar som väl är aldrig fotomotiven slut - de bara växlar från dag till dag, vecka till vecka och årstid till årstid! :-)

/AnnaKK


Regnvåta syrener...

image101

...och äppelblommor!

image102

Båda fotona tog jag i morse, med Canon Power Shot SX100 IS... :-)

/AnnaKK


Vad regn gör...

image100

Regn rensar luften och sköljer bort allt äckligt pollen och damm - och så ger det maskrosorna en ny frisyr! :-)

Det plaskade på rätt duktigt under några timmar igårkväll (givetvis samtidigt som dottern hade sin fotbollsträning...), och nu i morse var allt som NYTT i naturen! Avtvättat, rent och fräscht!

Det är ju inte så dumt heller att man kan styra sina arbetstider själv rätt mycket, så jag tog mej en sväng med kameran vid 8-tiden istället för att åka till jobbet. Solen sken och det var så FINT! :-)

Nu har det börjat komma en del moln, så då får det väl vara arbets-tajm...

Förresten! TACK alla NI som tar ER tid att kika igenom den här bloggen, och dessutom lämna såna HÄRLIGA och VÄRMANDE kommentarer!!! :-)

/AnnaKK
Toppform?

image99

/AnnaKK, med kroppsform!


Med risk för att bli tjatig, men...

...de är ju bara för SÖTA!!! :-)

image97

image98

/AnnaKK


Växer så det knakar (nästan)...

...gör gässlingarna! Idag har jag tittat till kanadagåsfamiljen igen, och samtliga ställde upp för fotografering den här gången också! :-)

image94


Ärligt sagt så bryr de sej mindre och mindre om mej. Och det är ju bra inför fortsättningen - jag vill så klart gärna ta fler bilder av dem!

image95

image96

/AnnaKKDet blev inte så många...

...foton tagna igår - iallafall inga som blev speciellt bra.

image93


Så jag får väl göra nya försök idag...? :-) Vädret ser lovande ut, men det har varit kallt i natt med lite frost. Verkar dock inte som om grönska och växtlighet har skadats.

/AnnaKK

De två senaste Händer Bland Änder-serierna...

 

Finns även här!

/AnnaKK


Köpa hund???

image90

Det är ungefär fyra år sedan vi köpte vår hund - en engelsk cockerspanielkille. :-)

Idag har han utsatts för kamning, och efter det hade vi (nästan) två hundar...!

/AnnaKK


Nya serier!

   

Finns också att se här, i lite större format! :-)

/AnnaKK


Passar inte sällskapet!?

image86

Man ska inte låta sej hindras av andra från att ha kul!! :-)

/AnnaKK, som nu ska gå ut med kameran en stund och försöka fånga nya bilder till bloggen...


Stressa aldrig fram en lösning!

image85

/AnnaKK


Lite snärjigt...?

image84

...det mesta brukar förr eller senare lösa sej - frågan är hur...? :-)

/AnnaKK


Bevingat...

image82

Knipor i luften...

image83

...och kanadagäss på marken...

Båda fotona tagna i förrgårkväll, med Canon Power Shot SX100 IS. :-)

/AnnaKKVad gör du för att trösta dej...

...nu när det tyvärr inte ens blev brons i hockey-VM?

image80

/AnnaKK
Efter semifinalförlusten i hockey-VM...

image79


Ja, vi får väl se om det kan bli en bronspeng åt grabbarna iallafall...

Min egen tid som hockey-nörd ligger dock 25 år tillbaka i tiden - numera är jag fotbollsfreak! :-) Ska se två damlagsmatcher i helgen, minsann.


/AnnaKK

Så gick det...

image77


Det blev bara ett par stycken gåsfoton - samtliga mer eller mindre bakifrån och på långt håll... Ja, ja! Men som jag sa - det är ju den som ska bli plåtad som måste få bestämma förutsättningarna! :-)

På hemvägen hittade jag en annan "fotomodell"...

image78

Trevlig fredag-kväll!!! :-)

/AnnaKK


Hur gås det...?

image76


Funderar på att gå till gässen om en stund. Ungarna växer så fort, och jag vill gärna dokumentera det - men bara om gässen själva vill, förstås!


/AnnaKK

Doften av äppelblom...

...i VERKLIGHETEN är nånting he-e-e-elt annat än den dito syntetiska, som finns i till exempel billiga parfymer, tvätt- och skurmedel! :-)

image74

image75

Det är UNDERBART att stå med huvudet instrucket mellan äppelträdets grenar, och fota insekter, och ha all denna DOFT så nära och tätt in på sej!!! :-)


/AnnaKK


Visdomsord från två maskrosfrön...

image73

/AnnaKK


Sötnosarna på jobbet...

image72

...sticker upp överallt i gräsmattan runt omkring fotbollsplanen.

De växer nog ute på planen också, men där kommer de sällan till blomning eftersom gräsklipparen drar fram där betydligt oftare...

/AnnaKK


Viktigt eller oviktigt... Fin eller ful... ???

image71

Man kanske rätt och slätt kan säga att:

Smaken är som baken...!? :-)

Tack för idag!
 
/AnnaKK


Den lilla "fulingen" en gång till!

Jag är lite imponerad av den här typen!

image70


Den sitter på samma ställe i en buske utanför dörren dygn efter dygn... Så jag antar att det är en hona som vaktar sina ägg!?

Trots att hon (?) är pytteliten och jag, (iallafall med hennes mått mätt!) det mest gigantiska odjur man kan tänka sej, så höjer hon garden och gör sej redo att slåss!!!

Det kallar jag mod och dådkraft! :-)

/AnnaKK

PS! Vivan! :-) Nä, jag har inte nån så speciellt avancerad kamera faktiskt... De flesta bilderna här är tagna med en Canon Power Shot SX100 IS - en digital kompaktkamera. DS!
Å´ vem är du då?

image69

...säger den här lilla krabaten, som jobbar hårt i mitt äppelträd idag...

Ja, jag har inte påstått nåt annat heller, och jag är väldigt tacksam över den insats han/hon gör! :-)

/AnnaKK


Tala aldrig med en viol om hennes ålder...

image68

/AnnaKK


Det händer att man blir tvungen att göra sådant som man nästan inte alls törs...

image67

/AnnaKKNu doftar de underbart!

Mina syrener, alltså!

"Konserverar" även dem här på bloggen... :-)

image64

Gillar de vita syrenerna bäst - varför vet jag inte...

image65

...men de lila är ju för all del inte så pjåkiga de heller! :-)

/AnnaKK

(PS! Jag märker själv hur inkonsekvent jag är både med bildbehandlingen och märkningen av mina bilder. Ingen är den andra lik... Men det är väl å andra sidan det som är att vara unik!? :-) DS!)

Så vackert det är!!!

image63

Alla fruktträd blommar för fullt - eller är t o m redan överblommande (som plommonträden tex). Underbart är kort, heter det ju... Men här i bloggen kan iallafall de här äppelblommorna få finnas kvar i "evighet"... :-)

/AnnaKKSmygfotografering...

image60

Igårkväll gick jag tillbaka till dammen för att försöka få fler bilder på gåsfamiljen... :-) De är ganska vaksamma, men här har de faktiskt ingen större koll på mej - samtidigt som avståndet mellan oss är så stort att jag knappast heller störde dem. (Tack till min kamera som har ett hyfsat zoomobjektiv!!!).

image61

Efter en stund tyckte nog ändå föräldrarna att jag var lite irriterande...?

Så de samlade ihop sin barnaskara och simmade över till dammens andra sida... :-)

image62

/AnnaKK


Yes! Gäss!!

image59

Okej, jag har tjatat om andungar ett tag nu - att jag vill få se (och gärna även fotografera) årets första sådana. :-)

Men i morse hittade jag de här dunbollarna istället, modell kanadagäss, i en damm jag passerade på min och hundens lilla promenad.  GLAD!!! :-)

/AnnaKK


Gårdagens och dagens!

 

Finns som vanligt även på min andra blogg... :-) Där kan man se dem lite större än här...

/AnnaKK


Idag har internet mest bara krånglat...

...och varför har jag inte en aning om!?

Men så plötsligt, så där hux-flux och utan någon uppenbar anledning eller förklaring, så funkade allting igen!?

SKÖNT!!! :-)

image55

/AnnaKK
Nästan som strutsar på en afrikansk savann...

image54

...men det är "bara" tranor på en torr (men nysådd) åker i norra Skåne... :-)

/AnnaKK


Festat i helgen?

image53

Jag var vid sjön en sväng idag igen. Tydligen hade det varit fest på stranden nån gång under helgen... Synd bara att de där "prissarna" varken kan ta hand om sej själva eller sina sopor!

/AnnaKK


Internet är en farlig plats...

image52

Så kan det gå!

/AnnaKK


Vildarna i trädgården...

Djuren i naturen - speciellt de som hittar in i trädgårdarna - är väl trevliga!?

Fångade denna flugsnapparhona på bild i eftermiddags...

image50


För att vara vild ser hon kanske lite tam ut, faktiskt...?


Men det här är defintivt ett skräckinjagande vilddjur:

image51

Inte ens så stor som en ärta... :-)

/AnnaKK


De tre senaste...

...Händer Bland Änder-serierna...

 


...som också finns att se här!

/AnnaKKPollen är inte så kul, fast...

image45

Jag är inte alls särskilt gnällig angående min allergi - det finns väldigt bra receptfria läkemedel på Apoteket! Ögondroppar + nässpray = så gott som symptomfri! :-)

/AnnaKK


En bild från trädgården...

image44


Ibland funkar kameran lika bra som ett förstoringsglas!? Det är alltså så här "den lilla flugan i den lilla blomman" faktiskt ser ut! :-)

/AnnaKKDet är ju pingst...

image43

...och då får man kolla vad som händer i kyrkan - om någon bekant kanske slår till med ett litet bröllop eller så!?

Så verkade dock inte vara fallet, och jag ska erkänna att jag hade blivit väldigt förvånad i såfall, för i min bekantskapskrets handlar det numera betydligt oftare om att skilja sej än om att gifta sej... :-(

Men jag hittade något annat trevligt utanför kyrkan! En liten konfirm-and, minsann!!! :-)

/AnnaKKKamera - eller kameror...

image42

Kanske jag skulle ta och presentera mina kameror!? :-)

Mina kompakta digitalkameror, alltså - jag har inte riktigt kännt behovet än av att "måste ha" en digital systemkamera. Ibland tar det väl i och för sej på, men det brukar faktiskt gå över ganska snabbt. Jag har ändå inte råd att köpa den "värstingkamera" som jag isåfall skulle vilja ha... Så enkelt är det med den saken! :-)

Istället håller jag mej med en Canon IXUS 800 IS, som är liten och nätt och därför alltid BÖR ligga i handväskan (fast det gör den inte, men ganska ofta iallafall!), samt en Canon Power Shot SX100 IS. Den är lite större och har fler finesser och framförallt 10 gånger optisk zoom, och det är den jag vanligtvis använder när jag har planerat att fotografera.

IS är förresten rysligt bra - det är Canons anti-skaksystem, som gör det möjligt att ta skarpa bilder även med långa slutartider. Därför behöver jag så gott som aldrig släpa runt på något stativ eller så, vilket passar den diskreta framtoning jag föredrar att försöka hålla under mina plåtningar... :-)

/AnnaKKDet där med det tekniska...

image41

Tja! Fotosoppa är kanske det rätta ordet faktiskt!? Jag är defintivt den som "tager vad jag haver". :-)

Photoshop "haver" jag till exempel inte - jag redigerar och trixar/fixar med mina bilder i ett program som heter Picture It! från Microsoft. Fick det i julklapp av maken för flera år sen, och tycker att det duger bra till mej och mina behov fortfarande. Jag är ändå inget redigerings- eller manipuleringsfreak - eftersom jag inte kan det där särskilt bra, och knappast heller har tålamod nog att lära mej det ordentligt från grunden! :-)

Så bilderna får bli som de blir - och det BLIR de...!

/AnnaKK, som hellre jobbar med texter och uttryck än lager och nivåer...

PS! Ha nu en UNDERBAR dag i solen - hoppas ni är lediga från jobb och så!? (Själv redade jag undan mitt arbetspass tidigt i morse, och nu ska jag gå UT! :-) Kameran får nog hänga med...) DS!Äppelblom...

image40

Den här lilla kraken, vad det nu är för insekt, får slita hårt om den (näst in till...) ensam ska lyckas pollinera alla blommor på våra fruktträd. Var är alla humlor och bin??? Undrar om de frös ihjäl under alla kalla nätter för ett tag sen...?

/AnnaKK


Hur kommer det att gå för de små?

image39

Det finns tydligen EN fördel med humus då!? :-)

/AnnaKK


I uterummet verkar det dessvärre fortfarande vara höst...

image38

Måste göra i ordning där snarast! Och lammet ska förstås få komma ut i solskenet!

Trevlig helg!!! :-)

/AnnaKK
Våren går så fort!!!

image36


Häromdagen fotograferade jag "hjärtan" i trädgården, och igår såg jag att häggen var utslagen... Det är mycket nära att även syrenerna börjar blomma nu, och isåfall...

...är tiden mellan hägg och syren NU!!! :-)

image37

/AnnaKK
De blir bara fler och fler!

 

Och som vanligt finns de även på blogspot.com... :-)

/AnnaKK

Hm...

image33


/AnnaKK

Inga bebisar idag heller...

Nu har jag kollat efter andungar vid sjön två gånger den här veckan, men inte en enda dunboll har synt till... När ska de komma, tro!?

Träffade däremot på de här båda solande och badande damerna - med en modern syn på familjen, eller vad man ska säga!?
 
image32

Det framgick inte om det fanns några pappor med i bilden, eller om de tänkte vara två mammor om de små, eller vara ensamstående var för sej...

Men vi kan väl önska dem lycka till iallafall!!! :-)

/AnnaKKTvå till...

 

...som även går att se här!

/AnnaKK


Vad skvalpas det om idag då?

image29


Det kunde man just tro...!!


/AnnaKK

Ett par seriösa till...

Jag tror faktiskt att det var med de här bilderna som allt började!?

image27


Den här bilden heter "Tvättar håret"... :-) Den är tagen på kanske en halvmeters håll - jag sträckte fram kameran, mot den av min närvaro till synes helt oberörda andhonan, och tryckte av mer eller mindre på måfå, eftersom jag ville få en så låg bildvinkel som möjligt. Autofokusen svek mej inte - ibland har man dubbeltur, för att inte säga trippeltur!

image28
Dett är "Me AND You" - också en bild som talar bäst för sej själv. :-)

Jag har tagit kanske tusen andfoton efter dessa, men håller fortfarade de här båda för att vara mina bästa. Händer Bland Änder-serierna har till viss del uppkommit som ett sätt att lyfta (eller över huvud taget få användning för...) bilderna i mitt (alltså relativt omfattande) and-arkiv.

/AnnaKKInte ett skämt - men kanske ett troll???

image26


Alla foton jag tar blir inte "galenskaper", och vissa talar så bra för sej själva att de inte behöver några pratbubblor... :-)


/AnnaKKDet där med teknikprylar...

image25


/AnnaKKIdag hämtar jag mina motiv från trädgården...

...så jag slipper gå så långt, och slita så hårt på stegräknaren som jag (kors i taket!) för en gångs skull faktiskt har monterat på mej! :-)

image24


Jag är däremot defintivt ett blåbär när det gäller stegräknare!!! Trots att jag har haft en ganska länge... Batterierna i den självdog - förmodligen av depression i mörkret i byrålådan dit den förpassats ganska snart efter införskaffandet... Så kan det GÅ!!! :-I

Räknaren jag har på mej idag är en present från en tidning, som jag tog en provprenummeration på för säkert ett helt år sen, och den har också dött nu. Fast bara tillfälligt, på grund av min oerhörda inaktivitet här vid datorn... Energisparläge - det har man väl alltid hört att det ska vara nånting bra!? Så det är det nog nu också!!! ;-D


/AnnaKKÄnnu en underbar vårdag - som nästan känns som sommar!

Men...

image23

/AnnaKK

Det är nåt som inte stämmer...

image22


...men de som gillar lite lagom med sol och värme trivs nog ypperligt med vädret som vi har just nu!?

/AnnaKK, mest förskansad inomhus (tex vid datorn!) på grund av björkpollenallergi...


Två till...

...Händer Bland Änder-serie finns på Blogspot.com:

 

/AnnaKK

Barnarbete...

image19

Kanske bara en av alla livsnjutare med lite extra förkärlek till rom av ädlaste kvalitet, förresten!?

/AnnaKK

Att göra en groda...

image17

image18

Såna här krabater fick jag framför linsen då och då för lite sen. Vän av ordning har väl redan noterat att det inte är grodor utan paddor!? :-)

Jag tycker ganska bra om den här sortens djur, men de är ändå inte lika roliga att fotografera som "mina" änder. Jag hoppas det kan bli tid nån dag nu i veckan att åka till sjön och se om det har kläckts några ällingar än.

/AnnaKK

Fåglar som skådar...image15image16

/AnnaKK

Två nya Händer Bland Änder på blogspot.com

 

Se dem större här! :-)

/AnnaKK

När kameran alltid är med...

...kan det bli en massa foton från vardagen, som dokumentation av ingenting särskilt och allt möjligt...

Sen är ju jag sådan att jag inte kan låta bli att leka lite med många av mina foton. Därför kunde det bli så här av ett ganska mediokert foto av en spindel i duschen på jobbet.

image10

/AnnaKK, som vårdar lokaler åt en fotbollsförening
Pssst!

image8

Nej, alla kan förstås inte gilla det här... Men Du kanske gör det!? :-)

/AnnaKK

De senaste...

...Händer Bland Änder-bilderna:

   
   

Klicka här för att se dem större! :-)

Respektera upphovsrätten - titta jättegärna på mina serier, men stjäl dem inte!

/AnnaKK


Välkommen!


Händer Bland Änder
är en fotografisk humorserie av AnnaKK 2008. På den här bloggen gör jag bara lite reklam för den... :-)


image1

I övrigt kommer detta att vara en fotoblogg med lite varierat innehåll.

/AnnaKK