Ko-ll på ko-smos...

Eller på en av fysikens lagar iallafall! ;-)En liknande bekantskap med tyngdlagen har dotterns pojkvän gjort... Någon gång i gårkväll tappade han sin mobiltelefon - antagligen någon stans utomhus. Den ska vi snart ge oss ut för att försöka hitta igen!

Önska oss lycka till...!? <:-) Och jag hoppas verkligen att han inte har den på ljudlös, eller att batteriet har tagit slut...

/AnnaKKVolvo betyder jag rullar...
Men den här har nog rullat klart!? <:-/Undrar förresten om min nästa bil ska bli en sån där Geely???

/AnnaKK, som inte saknar att äga Volvoaktier - men bankkillen igår hade kanske en poäng i att man ska satsa på kines-fonder nu...? 8-X Börjar faktiskt mer och mer gilla att det även finns en BMW i garaget! Och DET hade jag ALDRIG trott att jag skulle göra när vi mer eller mindre impulsköpte den förra sommaren! <:-)PS! Den stackars Volvon på bilderna i detta inlägg har aldrig varit i min ägo - inte ens ingått i min sons folkrace-stall. Och vad som har hänt med den vet jag inte... Men den ville gärna vara med på bild! :-) DS!
Go´morron Världen - Det är fredag!!! :-)

Och jag kan bara konstatera att höstlovsveckan inte gick ett dugg långsammare än någon annan vecka - snarare tvärt om!?

Den höstlovslediga (dottern alltså) har jag dock inte sett till så mycket. Att umgås med mamma står lågt i kurs jämfört med att vara med kompisarna och pojkvännen. Och det har jag full förståelse för! :-)


På tal om lågt i kurs... Så har det svängt uppåt på börsen igen nu ju, så aktier mm står iallafall inte lika lågt i kurs nu som för ett åt sen. Inget som jag bryr mej så värst mycket om till vardags, men nu var det så att vi blev uppringda av vår bank i tisdagskväll och blev erbjudna en ekonomisk genomgång tillsammans med en bankkille - och redan igårkväll var vi och träffade honom. Han lyckades genast övertyga maken om att flytta sitt månadssparande från en trygg räntefond till en mera riskbenägen aktiefond - men själv kände jag att jag behöver lite seriös (!?) ekonomisk rådgivning från annat håll (Pappa! Hjälp!?! :-D) innan jag gör några drastiska förändringar.

Tydligen har jag 0,15% ränta på mitt sparkonto... Om jag hittar en tia på marken (och det har faktiskt hänt!) så tjänar jag nästan mer på det än på mina sparpengar (om jag nu är så tjuvaktig att jag behåller tian - och det är jag! He!!). Kompletterar jag tian med att samla pantburkar/-flaskor jag hittar i diket när jag är ute och går med hunden - ja, då tjänar jag lätt mer på att panta dem än vad jag gör på bankräntan!! That´s it!!!

Man kanske skulle köpa aktier i något skrotåtervinningsföretag, förresten...? Eller i en läskfabrik...?!

Och så det där med att man gärna vill vara lite etisk också, men att man INTE KAN vara det - iallafall inte om man ska tjäna BRA med pengar på sina aktier!? För det säger väl sej själv, att det jämtöver är företagen som har de lägsta omkostnaderna som går bäst - alltså de som inte tar något större ansvar för de miljöproblem mm som de direkt eller indirekt orsakar, och som åtminstone i något tillverkningsled enbart har kvinnor och barn på sina avlöningslistor...

Om ett tag ska vi träffa bankkillen igen för att se över vår framtida ekonomi - den vi ska ha som pensionärer, alltså... Det blir nog riktigt nattsvarta siffror det!! 8-X

Men tills vidare slösar jag glatt vidare - inte minst med foton! :-D Så här kommer ett par till:Ha en fin-fin dag! :-)

/AnnaKKLove Löv!!! :-)

 
Hunden och jag busade med höstlöven i förrgår... :-)  Och jag skulle förstås försöka fotografera samtidigt.

Det gick si så där - hunden håller onekligen lite för högt tempo ibland! För högt för mej iallafall...

Och så ska ni vara glada att ni slipper höra hans evinnerliga bjäbbande till, förresten! Cockerspanielkillen KAN göra två saker samtidigt - men för det mesta skulle jag föredra att han bara gjorde en, och att det INTE VAR att bjäbba... <:-)
(Bjäbba är det samma som att skälla-skälla-skälla-skälla, alltså - men det visste ni nog redan!?)

/AnnaKK
PS! Tack så jättemycket till alla er som bekräftade att nya bloggdesignen syns som den ska även i andra webläsare än min! DS!

 

 

 

 


Fotourvals veckotävling 44 - Kyla
Har nyligen hittat till bloggen Fotourval, och där anordnas det en liten fototävling varje vecka. Den här gången är temat kyla, och då kom jag att tänka på bilden ovan och att jag kanske skulle kunna delta med den... :-)

Tog fotot för ganska precis en månad sen, på morgonen efter en av höstens första frostnätter.

/AnnaKKGissa...

...tre gånger vad jag har haft för mej idag!?! ;-)

Fast nu undrar jag bara... Ser det ut så här i andra webläsare också???
Jag har IE... (Och inte ens den senaste versionen...)

/AnnaKK, i experimentlusta!
Äntligen en naken häst!Fast den var allt lite blyg inför kameran... <:-)


/AnnaKK
Tisdagstema - Kusligt...Se andra deltagares tolkningar här!

/AnnaKK
PS! Egentligen ser slottet på bilden ut så här! :-)Och det är Teleborgs slott i Växjö. DS!De finns än!Blommande rosor och nyckelpigor... :-)

Åtminstone finns det fortfarande en av vardera!

/AnnaKK


Måndag - och höstlov! :-)

Om man nu ska dra på så stora växlar vad det gäller höstlovet, förresten, för det är bara dottern som har sådant och hon brukar vara duktig på att sova bort sina lov...

Sonen har i och för sej lov han också, men jobbar - och maken jobbar så klart, och även jag ska ta mej ett eller annat arbetspass under veckans gång. Ungefär som jag brukar... :-)


 


Tänkte ni på vad ljust det var i morse??? Jag trodde jag hade försovit mej, men klockan var halvsju - precis som den skulle vara. :-) Tyvärr ser det ut att bli en regnig grådag idag också... Men det ska jag nog strunta i, för det kliar så-å-å i fotofingrarna! :-)


/AnnaKK

 

 

 


Regn, regn, regn - och mörker!?

Som ett klockrent svar på att vi i natt lämnade sommartiden, kanske...? Ja, inte vet jag - men det är ett faktum att senhöstrusket är över oss nu. Idag blir det nog inte ljust på hela dagen...

Fast det finns en person som alltid lyser upp, och idag är det dessutom hennes födelsedag!

Grattis, Lisa!!! :-)

(Som inte läser detta, för datorer och internet är inte riktigt hennes grej. Hon är min makes farmor och idag blir hon 90 år! Pigg och alert som bara den - och alltid med glimten i ögat och nära till ett skratt!).


Nästa söndag ska Lisa fira tillsammans med barn, barnbarn och barnbarnsbarn genom att åka till mysiga Möckelnsnäs Herrgård och äta middag.

Det var bland annat för att ekipera mej lite inför det, som jag var i Hässleholm och shoppade igår. Hittade vad jag behövde, och blev inte ens ruinerad på kuppen - så jag är riktigt nöjd!

Har länge velat ha ett par stövletter, förresten, och igår sprang jag minsann på ett par som både var på rea och hade rätt storlek. Så de fick följa med hem! :-)
Men några gummistövlar har jag inte, och walkingskorna läcker i ett par trasiga sömmar... Så någon skogspromend blir det inte idag - heller... Och förmodligen blir det inte ens en promenad längs med vägen...

Avskyr detta regniga ruggiga gråväder!!! :-(~

Blir nog en dag mestadels vid datorn, skulle jag tro... <:-)

Go´morron!!!

/AnnaKKLördags-stim! :-)

Har en lång-lång inköpslista att försöka bocka av idag... Innehållandes allt möjligt mellan skithuspapper, bröd & pålägg, gå bort-present till A & R som vi ska till ikväll samt eventuellt ett nytt finklädesplagg till ett kalas nästa söndag... Vet inte om jag känner mej på så där jätteoptimalt shoppa loss-humör - men det är nog bara till att se glad ut och åtminstone försöka! <:-)


Den här tjusiga höstkransen hade tjejerna som går på floristutbildningen gjort. Den låg vid entrén på JB-gymnasiet i Växjö, där vi var och kikade lite grann förra lördagen när de hade Öppet Hus. Kunde bara inte låta bli att fotografera den - men sen fick jag snabbt gömma undan kameran när vi kom fram till frisörernas avdelning på skolan - annars hade nog inte dottern kännts vid mej där och då! ;-)

Trevlig lördag till er alla!!! :-)

/AnnaKKKonstigt... :-)

Häromdagen hittade jag följande intressanta tankar i en blogg jag kikar in på då och då.

Ja, nog kan man fundera både hit och dit på vad man vill med sitt fotograferande - särskilt de gånger när man känner att man skulle vilja ta det till en ny nivå... För att inte tala om när man vill uttrycka fler ting och mera känslor/stämningar än vad som egentligen finns i motivet...

Hur ska man då bära sej åt - om man nu fortfarande vill hålla sej till foto, och inte slira över till någon annan konstform som måleri till exempel?? 

Hur utnyttjar man rent praktiskt/tekniskt kamerans och fotografiets potential ännu lite till???

Ja, där har man kort sagt en ordentlig utmaning åt sej själv att bita i... :-)

Och medans jag funderar vidare på dessa saker, så fortsätter jag att överskrida originalfotons gränser i bildbehandlingsprogrammet... :-)

/AnnaKK

 

365 Foton 2009 - Diverse teman... :-)


Ett slott, tänker man sej, är en kunglig (tema nr 256) byggnad...


...men Teleborgs slott i Växjö uppfördes faktiskt av en Bonde. :-)
Slottet har en intressant arkitektur, och särskilt vid entrén finns det spännande detaljer (tema nr 13).

Idag fungerar slottet som konferensanläggning, hotell och restaurang......och även om dessa sittplatser ute (tema nr 220) kanske inte lockar så värst nu i oktober, så kommer det ju snart en ny vår och sommar... Det ljusa som skymtar mellan träden i fotots ovankant är sjön Trummen. Tänk att få sitta här och fika en fin vårdag i lövutsprickningens tid! :-)


I slottsparken hittade jag bland annat denna vackra trätunna dekorerad (tema nr 214) med gräddvit prydnadskål och lila ljung, samt en liten damm med en vacker fontän...
...där vattnet sprutade friskt och klart mot en orange (tema nr 212) bakgrund av höstlöv. :-)

/AnnaKK100% påklädda hästar...

...var det i hagarna kring ridskolan i Älmhult idag. :-/

Så jag får väl nöja mej med fotot från häromdagen iallafall... Det på den enda hästen utan täcke - och trots att jag bara har fått med halva kusen, och knappt ens det. <:-)Det jag skulle göra med den nakna hästen var alltså att skita ner den lite grann! :-) Genom att lägga på en textur på bilden... Så här:


Det är flagnad färg från ett järnräcke...

Men jag vet inte om jag tycker det blev så bra!? Ser ju mest bara ut som om hästen har gått sönder... Stackarn! <:-)

/AnnaKK
Torsdag!

Först som sist en liten rättelse angående fågelbilden i mitt go´morron-inlägg från igår...


Min käre make protesterade mot mitt förslag att det där skulle vara en björktrast, och efter lite googlande så håller jag med honom om den saken... Troligtvis är det istället en taltrast. (Förstår bara inte varför den isåfall inte kunde tala om den saken själv...? Men, men!).Nån som ser vad det här är för fågel(stjärt) då? :-) Den lilla rackaren lurade mej igen...! Den är nästan omöjlig att få på bild... Trodde jag hade den i carporten den här gången, men så klart flög den bara ut genom spjälväggen, så där fick jag stå och försöka fotografera mellan två brädor medans den satt och flinade (?) åt mej på en elkabel utanför... <:-)

Ska ägna mej åt lite större djur ett tag nu, har jag tänkt. Har hittat några fina fotomodeller vid ridskolan, nämligen.
Funderar på om de har täcken för att inte frysa, eller för att inte skita ner sej...?

Jag skulle allra helst vilja hitta nakna hästar, som jag själv kan "skita ner" lite grann i bildbehandlingsprogrammet sen. :-) 

Men hittills har jag bara hittat en som inte var påklädd... Nåja! Det finns väl fler hästar i trakten än de på ridskolan, så jag ska leta vidare. Kanske redan idag!?

/AnnaKK
Award + Sju Saker om mej

Ett stort TACK till Kerstin som igår tilldelade mej denna:

Med awarden följer ett uppdrag att berätta sju saker om sej själv.

Men precis som Kerstin, har jag också varit ganska återhållsam med att berätta en massa privata detaljer om mej själv här på bloggen... Och tänker inte göra det nu heller, faktiskt - men sju lite mindre privata saker, fast ändå lite småintressanta och som ni inte har hört innan, ska jag nog kunna komma på iallafall. :-)

---

ETT: Kan ju börja med ett litet tips! ;-) Om ni vill framstå som intressanta i mina ögon, så ska ni inte presentera er med namn + yrke när vi träffas för första gången! Berätta mycket-mycket hellre vad ni helst ägnar er åt på fritiden (och det behöver inte alls vara foto eller bloggande!). Jag tycker nämligen att människor som mer eller mindre identifierar sej med sitt jobb är så-å-å tråkiga. Därmed inte sagt att de ÄR tråkiga, men de framstår tråkigare än vad de behöver vara - i mina ögon alltså! 

TVÅ: En logisk uppföljning av punkt ett måste väl vara varför jag är så ointresserad av jobb och yrkesliv... Möjligen på grund av att jag inte skulle hinna sätta sprätt på min lön om jag vore högutbildad "nånting fint" och jobbade heltid eller t o m ännu mer, och det vore väl synd!? ;-) Jag föredrar att inte jobba mer än vad jag behöver, och när lönen är slut så är den... Det är oviktigt i förhållande till allt roligt jag hinner göra på min rikliga fritid!!

TRE: När jag var liten pressade omgivningen på en hel del om att jag borde bli journalist. Det ville dock inte jag! Jag skulle bli författare istället. Fast det har jag inte heller blivit... Däremot har jag varit tidningsredaktör (ideellt arbete) och sålt en och annan novell till tidningar. :-)

FYRA: Jag har aldrig fått något foto publicerat mot ersättning (inte ens i form av en triss-lott eller så). Den dagen någon betalar mej för ett foto - då ska jag börja kalla mej fotograf åtminstone i bloggheadern. Nu är jag bara en glad amatör-fotografiska som leker med kameran, och gör precis vad jag själv vill med både den och mina bilder. :-)

FEM: Jag är en teoretiker ut i fingertopparna! När jag blir riktigt intresserad av något så sätter jag mej verkligen in i ämnet och läser in mej ordentligt på ALLT jag kan hitta om det. Däremot är samma fingertoppar inte speciellt praktiskt lagda... Den enda tekniska apparat de klarar av att sköta är nog faktiskt kameran, och datorn också kanske...? Verktyg är inte lönt att sätta i händerna på mej - inte mer avancerade sådana än sopkvastar och diskborstar iallafall... <:-)

SEX: Det är möjligt att min ohändighet har ett samband med att jag även har stora problem med att skilja på höger och vänster??? I huvudet vet jag ju mycket väl vad som är vad, men be mej peka åt ett av hållen och jag kommer att vifta en lång stund med båda händerna innan jag har bestämt mej för vilket som är det rätta - plus att det kan visa sej vara fel håll iallafall...! STÅNK...

SJU: Med tanke på hur illa jag stavar bitvis här i bloggen, men framförallt när jag lämnar kommentarer i andra bloggar, så finns det antagligen en och annan som undrar om jag alltid har haft problem med den saken... Svar NEJ - det beror på att jag trots att jag har använt mej av tangentbord i 30 år fortfarande måste titta på det för att hitta rätt bokstav, och att mitt tangentbord numera ser ut så här:That´s it!!! :-) (Fast jag har förstås inte slitit på just detta tangentbord i 30 år... Men borde de inte hålla sej läsbara i lite mer än tre-fyra år???).

/AnnaKK, som väljer att inte skicka awarden och uppgiften vidare till sju speciellt utvalda utan istället föreslår att vem som helst som känner sej manad tar den!
Go´morron!
Ännu så länge finns det lite vackra höstfärger kvar att njuta av - men de bleknar onekligen lite mer för varje dag som går nu. Fågeln är nog en björktrast... :-)

Hoppas förresten att det blir solsken fram på dagen idag!!När jag tog det här fotot av mina gamla stövlar i förra veckan, låg jag på knä på marken med ändan mer eller mindre i vädret - och dessutom riktad ut mot den lilla grusvägen som går förbi vårt hus. Förutom grannen kör det inte många bilar här förbi, men vad tror ni det är för bil som passerar exakt just då??? Jo, en POLIS-bil!!! 8-X

Ja, jag får väl vara glad att de inte stannade och anhöll mej för förgargelseväckande beteende eller nåt... Men det skulle inte förvåna mej om det blev en liten minnesnotering typ "underlig figur bor i XX".

/AnnaKK
Om en liten hund på landet... :-)


Jaktcockerspaniel!? Nja... Kanske inte... Men ett pälsmonster som vill vara med husse överallt och alltid-alltid-alltid - det är den här hunden i ett nötskal! :-)

Och hare är (näst efter husse, förstås!) det som luktar godast - inte älg...

Men idag luktar nog hela vårt hus älg i en liten hundnos - för vi höll på med kött från förra veckans jakt igårkväll och till långt in på natten. Phu och gäsp! Men nu är det iallafall finemang att ha både stekar och grytbitar och färs i frysen igen! :-)~

/AnnaKK365 Foton 2009 - Tema 207, 349, 311

Den här majsodlingen har jag fascinerats av hela sommaren, kan jag berätta! Otroligt vilken växtkraft!!! Plantorna var säkert tre meter höga nu, och det är ett rejält stort fält dessutom.

Har nästan sett lite exotiskt ut! :-)

Men det var visst i grevens tid jag tog de här fotona i förra veckan - för nu har tröskan varit där (eller vad man nu använder för maskin för att skörda majs??) så nu är det bara är stubb kvar... <:-)

/AnnaKK
Det var som fåglarna...

...vad jag tog många foton i helgen!!! 8-)

Så nu vet jag vad jag ska göra den här veckan... Gå igenom och redigera - och kanske lägga ut ett och annat här på bloggen... :-)Hm... Ja, att ålägga mej själv fotoförbud blir nog svårt... Men jag kanske måste börja gallra hårdare bland bilderna och inte spara så många som jag gör, och inse att jag inte behöver material till tio bloggar...

Nästa månad ska jag iallafall göra en ny kategori: "Minns i november den ljuva september", eller nåt sånt! Åtminstone skulle jag lätt kunna ha en sådan kategori... <:-)

Nu en cool trast:Den sa dock inte så mycket, för den hade näbben full med rönnbär. :-)


/AnnaKKFototriss!

Temat är rost! :-)


Och den rostiga kedjan ingår i processen att få upp vatten ur brunnen vid ett gammalt hus... :-)


Vad andra Fototriss-deltagare har hittat för rostiga saker kan du se här!


/AnnaKKLöv...

...är temat i en ny fotoutmaning som jag precis råkade snubbla över.

Det är egentligen en lördagsutmaning, så mitt bidrag är en dag sent...

Hoppas att det inte gör nåt!? :-)


/AnnaKK

 
Idag var jag...

...här:


Och här och här:Och nu har jag ett hundratal foton att gå igenom, främst ifrån slottet och slottsparken... :-)

Det blev alltså en blandning av shopping, foto och besök på dotterns skola i Växjö idag.

Och ett litet besök på min gamla skola (universitetet) blev det minsann också - maken och jag fikade där efter att vi hade varit vid slottet som ligger alldeles intill. Tror inte de har några fotokurser där, och i vilket fall som helst så har väl ansökningstiden till vårterminen precis gått ut. Kan inte påstå att jag saknar min studietid där ett dugg - däremot hade det varit roligt att vara i Växjö lite oftare än vad man är, för det är en fantastiskt fin stad med naturen nästan ända in i centrum.

/AnnaKK
Lördagsgodis!


Läckra höstfärger blir man inte fet av - så det är bara till att FROSSA!!! 8-)


/AnnaKK

Go´natt! :-)I morgon blir det Växjö - shoppa eller fota, det är frågan det!?


Sover på saken... :-)


/AnnaKKFredag! :-)

Har ni fått nån snö i natt???

Inte jag... Och det är skönast att slippa, tycker jag! <:-)

Men iskallt vatten kan jag bjuda på iallafall:Vinterbadare, eller nåt sånt... Brrr!
Det där är inget för mej! <:-)

Så jag gick och "värmde mej" på rönnarna i bakgrunden istället. Fast fotona på dem har jag inte redigerat ännu, så dem får ni se en annan dag. Kanske... :-)

Snart helg igen, förresten! Eventuellt blir det en tripp till Växjö i morgon, för det ska vara Öppet Hus på dotterns skola och hon ska vara där och ha lektion i fyra timmar då. Tydligen stämmer inte tågtiderna så bra med hennes skoltid då, så vi får nog ta bilen - annars blir det inte mycket lördag över för hennes del... Och några timmar i Växjö är ju helt okej. Kan tänka mej att både kika runt lite på skolan och gå på stan. :-)

/AnnaKKGenom kameralinsen - med självutlösaren på...

Vad blir det då??? ;-)

Jo: Typ hundrafemtielva exponeringar, men ändå bara ETT självporträtt som går att visa upp!

Och givetivs inte utan en rejäl omgång i bildbehandlingsprogrammet först... <:-) Men hur som helst...

Skulle ni känna igen mej nu, om vi möttes på stan!? :-D


Herre gud, förresten... Jag måste köpa hårtoning??? 8-X

/AnnaKK

 

 

 


Himlen blir mer och mer blå...

...ju längre morgonen framskrider - och inga moln ännu så länge iallafall.

Verkar lovande! :-)


Sonen har fräst iväg till skolan (och dottern också förstås, fast henne skjutsade jag - och bara till tåget som tar henne vidare till Växjö).  

Sonen har varit ledig i tre dagar i och med älgjakten. Den var ju visserligen över redan i måndagskväll, men det har varit annan jakt mm i tisdags och igår. Med tanke på att han ska jobba hela höstlovet sen, så tycker jag att han var värd att få vara ledig dessa dagar istället. :-)


Sista fotot på den här sortens blomma - frosten har knäckt samtliga nu. Och även anemonerna är förbi för den här hösten...
Men något finns väl fortfarande kvar ute i rabatterna, och det kan hända att jag kikar närmare på det genom kameralinsen längre fram på förmiddagen idag. :-) Kanske! Eller så blir det på något annat... Genom kameralinsen blir det defintivt! :-)

God Morgon!!!

/AnnaKKCanon EF 50mm f/1,4 USM

Nu har jag provskjutit mitt nyförvärv mot både det ena och det andra... :-)

Efter att ha haft telezoom i 10 månader så var det lite ovant med ett fast 50mm´s objektiv - men det var också himla roligt! En klart spännande brännvidd som passar till mycket!

Porträtt tex - fast sonen var lite ovillig först... Tyckte det kunde räcka med det på körkortet, som han precis hade varit och hämtat ut:Båda fotona är tagna inomhus i befintligt ljus. Det översta med bländare 1,6 och det nedersta med bländare 3,2. Och båda är ganska mycket bildbehandlade också, är det kanske bäst att jag tillägger... :-) Men ändå! Objektivet funkade precis som jag hade tänkt mej till detta ändamål.

Och till "normal"-situationer utomhus är det också finemang:Höst-rufs på altanen! :-) Bländare 4.Gillar att den här brännvidden inte förvränger vinklar och linjer och så där... :-) Bländare 7.Men något macro-objektiv är det inte, även om flugan visserligen fastnade på bilden... :-)  Bländare 7.Men lagom små (eller stora, då) detaljer går bra, eftersom närgränsen är runt 30 cm. Bländare 1,6.

Jag uppskattar framförallt att detta objektiv är så fantastiskt ljusstarkt, men också att det ger en fin-fin skärpa om än inte på de allra största bländaröppningarna. Bokehn i exempelvis äppelbilden kan jag verkligen inte heller klaga på - trodde knappt man kunde få den så luddig med bara ett 50mm´s, men det går tydligen bra.

/AnnaKK, nöjd Japan Photo-kund
Fortfarande onsdag... :-)


Men...

Känner mej nästan lite taskig att jag inte tar mej tid nu att svara på kommentarerna jag har fått... Men jag gör det sen idag, givetvis! Ikväll eller så!!! :-)

Nu ska jag UT, och fortsätta att testa det som låg i paketet:Verkar vara ett rent ut sagt SKITROLIGT objektiv!!! :-D Fotona ovan är tagna med det. Längtar efter att någon familjemedlem ska komma hem så jag även får testa hur det är att ta porträtt med det. Känns iallafall som om det skulle kunna vara riktigt bra till sådant... Hoppas känslan är rätt!?! :-)

/AnnaKK
PS! "Tannamagaren" har jag ännu så länge inte fått tag i. Tydligen går praktiken så bra att han bara behöver jobba vissa dagar!? Hm...! DS!
Onsdag!

 

Dagen kunde ha börjat bättre... Tappade en plomb i frukosten - eller nåt sånt. :-/ 

Så nu blir det till att ringa tandläkaren IGEN...! Suck! Samma sabla tand, naturligtvis, vars lagningar brukar trilla bort efter ett tag. Senast var väl i våras nångång...

Tur iallafall att jag redan har lagt in beställningar angående diverse kostsamma varor!! ;-) För annars hade jag väl antagligen bromsat såna nu!? <:-I

Och då hade det inte blivit några granitbänkskivor till köket, till exempel - iallafall inte på den här sidan jul och nyår! Hm... Och mitt lilla paket, som antagligen just nu ligger och väntar på mej på Postens närmaste utlämningsställe... Hade det blivit av??

Nä, det var nog trots allt rätt dag som plombuslingen valde att lossna!?

Nu åker jag strax och löser ut paketet!!!:-D

/AnnaKK


Tisdagstema!

Det var faktiskt så att när jag åkte från älgjägarna igår, så passerade jag en ridskola... :-) Och där hittade jag ett motiv som passar bra till dagens Tisdagstema som är texturer/mönster.

För visst är det väl ett härligt mönster på detta hästtäcke!? :-)Texturer har jag ju faktiskt också pysslat en del med på sistone, så jag slänger in en bild med sådant också.Små gröna tomater, som nog inte hinner mogna innan vintern...  <:-)

Se andra Tisdagstema-deltagares texturer och mönster här!

Önskar alla en jättefin dag! :-)

/AnnaKK
I skyttens tecken och älgens vänkrets!Nu blir det inte fler foton från årets älgjakt - för den är nämligen redan över! 

I kvällningen stöp det andra och sista djuret på licensen... Det har jag dock inte varit ute och fotat... Får väl hoppas att någon av de andra fotograferna hade fått ordning på sina kameror vid det laget!? ;-)

Om ett par dagar blir det påfyllning i frysboxen! :-)

/AnnaKK
En liten sväng ut i skogen för att kolla läget...

Som det går till under älgjakten!?

Man skulle knappt tro det om det inte fanns bildbevis... ;-)

/AnnaKK
I Fotografiskans fågelholks-björk...

...tycks nötväckan ha fått bryderier...Tro de´!?

/AnnaKK


Den ständiga jakten på födan...


Så här års springer man då och då på stora högar med morötter eller äpplen ute i skogen.
Till dessa restauranger hittar både älgar, rådjur, vildsvin och...Ja, är det serverat så är det!?!

Le in i kameran! :-D

/AnnaKK, som har lånat dessa foton från en bekant som i helgen har haft en kamera uppmonterad vid utfodringsplatsen. Men det var väl inte riktigt meningen att det skulle komma dit förrymda hästar också... :-)365 Foton 2009 - 285, 15, 100!
Med dessa bilder etsade på insidan av ögonlocken, ska jag nu bege mej ut i grådis och småregn för att införskaffa en flaska röd dryck från ett visst inköpsställe som fortfarande en bra bit in på tvåtusentalet har monopol på att sälja dessa...

I kväll är det fest med byns älgjaktlag!

/AnnaKK, som önskar alla besökare en jättetrevlig lördag! :-)

Är det ett faktum, eller...?

Att höstfärgerna är rätt tama i år, jämfört med vad de brukar vara???

Många verkar tycka det iallafall - så ock jag! <:-)

Och jag letade faktiskt fram bilder från förra hösten för att kunna göra en "strikt vetenskaplig" jämförelse...På kuppen blev jag lite nostalgisk - oktober -08 var ju sista månaden jag hade min kompaktkamera som första-kamera. Så fotona här ovan är alltså tagna med den, en Canon Powershot SX100 IS.

Det var inte så pjåkiga färger på höstlöven då, nä! :-)

Å andra sidan......så är nog denna bild, på årets löv, ännu mer färgstark!!! ;-)

(Fast den har förstås trimmats lite extra i bildbehandlingsprogrammet, får jag ju erkänna... Dessutom är det en multiexponering, med tre olika höstlövsfoton inblandade).

---

Nä, det är nog faktiskt så att om man vill ha lite kraftfulla färgklickar i fotona nu, så får man satsa på att leta upp säsongens sista blommor......och en och annan färgglad fågel! :-)

Trevlig fredagkväll på er allihopa!!!

/AnnaKK

Fredag!Idag blir det en liten sväng till jobbet - och därefter en stor sväng till mataffären!!

Det var nätt och jämt att det gick att hitta en acceptabel frukost i kök och kyl idag... <:-/ Jag är egentligen ingen större vän av mackor, men äter såna ändå till frukost - men när det bara finns mörkt, sötaktigt fullkornsbröd av det slag som liksom växer i munnen... Då är det riktigt illa! Dessutom glufsade jag och maken i oss sista ostbiten igårkväll, och sådant bröd utan ost!? 8-X

Ett i-landsproblem - jag vet...

Ett annat sådant är att jag inte har fått nåt kaffe än. <:-)

Ska fixa den saken nu, och sen hoppas jag att motgångarna är över för den här dagen!? ;-)

/AnnaKK
Typ inspiration!?

Vid tio-tiden i förmiddags sken solen här - så inte sjutton hade jag lust att åka till jobbet då, inte! (Tack, gode gud, för flextid! :-D).

Det blev istället en promenix med kameran - fast besluten att hitta nya/andra/annorlunda motiv.Jaha... Rådjur fotograferade jag förvisso igår också - men de är ju så söta, så låt gå för det då! Och det är dessutom ett par andra; Get med ett kid, den här gången... :-)Sen hittade jag en blomma...

Och därefter var det typ helkört - och det blev BARA foton på de gamla vanliga favoritmotiven!!!

Ja, ja... <:-)

Fast jag har iallafall bildbehandlat lite annorlunda! Alltid något... :-)
Texturer - det är ju riktigt roligt det! :-D

/AnnaKK
Blå och orange...

...är den sista färgkombinationen i Tankebubblors temavecka.

För att hitta ett foto som passar till den fick jag faktiskt rota runt en stund i bildarktivet... Tills jag hittade en nyckelpiga på nån blå blomma "vad det nu är för sort"... :-)


Just när man kikar runt bland sina vår- och sommarfoton känns det onekligen lite tråkigt att det är höst nu, och att det bara blir färre och färre blommor och insekter för var dag som går...

:-/

Men... Antingen får man stoppa in kameran långt in i ett skåp nu, och låta den va´ tills det blir vår igen - eller också får man ta tjuren vid hornen, och börja se sej om efter andra motiv och andra fotografiska utmaningar!

Vilket alternativ väljer ni??? 8-)

/AnnaKK
Gul och lila...

...är dagens färger i Tankebubblors temavecka.

På väg till jobbet fick jag syn på en rådjursfamilj alldeles intill vägen. Stannade till, vevade ner bilrutan och försökte fotografera dem med kompaktkameran som jag som vanligt hade med mej i handväskan. :-)

Första fotot är hemskt suddigt, men visst är hon söt där hon kikar fram i grönskan!?

När det gäller den andra bilden så blev det bestämt ett rejält lila färgstick i den!? Och lite gula höstlöv finns där ju också...! ;-)Det var mamma rådjur som snällt lät sej fotograferas - men kiden gömde sej längre in i vegitationen. Hon har faktiskt tre stycken - och det var det en get som hade här förra året också, så det är kanske samma. Duktig mamma! :-)

På jobbet hittade jag också lite gula och lila saker:


Men den bild jag redan i måndags bestämde mej för att visa på detta tema är den här:Det är en väggmålning på ett litet gult hus som ligger alldeles intill stationen i Älmhult. :-)

/AnnaKKGo´morron! :-)

Denna dag behöver piggas upp med sol, vackra höstfärger + några trevliga små varelser!

För hu så grått och vått och ruggigt det är där utanför mitt fönster... :-/ Men termometern visar faktiskt närmare 14 grader - och det ska absolut tillföras pluskontot! Än är inte värsta årstiden på sin höjdpunkt, tack och lov...!

Eftersom sonen tog bilen till sin skola idag också, så har jag inte behövt ge mej i väg till jobbet ännu. Men jag gör det nog snart, och hoppas på att det har slutat regna tills jag kommer hem igen! (Fast det är nog inte så troligt - men iallafall...). Vill ju ut och fotografera nu när jag äntligen har lite tid igen till det!! :-) (Ja, ja... Visst KAN man fotografera i regn också, och det är faktiskt ett större problem att jag inte har några bra regnkläder än att kameran inte skulle tåla att tas ut! <:-) Hm...).

/AnnaKKTvå roliga tisdagar i rad! :-)

För sonen, speciellt!

Förra tisdagen fyllde han ju 18 år, och idag har han tagit körkortet! :-DFy, vad JAG var nervös när han var ute och körde med inspektörn... :-/ Men det hade gått hur bra som helst - han KAN det där, och har ju rattat bilar i många år redan. Hemma på gårdsplanen, på folkracebanor mm, och så har han ju kört a-traktor i drygt 1½ år... Och jag har ju åkt med honom som handledare ett tag nu, och aldrig haft anledning att känna mej det minsta orolig - bara tjatig! Och det tänker jag minsann fortsätta att vara - han fick en lång-lång rad förmaningar för en stund sen när han satte sej i sin Saab för att köra till skolan...! ;-)

Teoriprovet skrev han igår - i Kristianstad. Det gick över förväntan bra, med 63 rätt av 65 möjliga. Så skönt!!!

Nu ska jag strax bege mej till jobbet. På återhörande! :-)

/AnnaKK


Hej!

Lite (eller mycket då...) sen med dagens blogginlägg - kan möjligvis bero på att jag inte har kunnat bestämma mej för vilken bild jag ska delta med idag i Tankebubblors temavecka!? ;-)

Denna:


Eller denna:Det får helt enkelt bli båda två! :-)

Och om det inte redan har framgått ganska tydligt, så handlar det om att visa upp komplementfärger - och idag är det rött kontra grönt som gäller.

På onsdag är det två nya färger och på torsdag ytterligare två - men dem återkommer jag till då!

/AnnaKK
PS! Att jag inte har hunnit med något blogginlägg tidgare idag har givetvis en bättre förklaring än den jag försökte dra till med här ovan... <:-) Det är helt enkelt så att sonen är i slutspurten angående sitt körkort, så han och jag har bland annat varit ute och övningskört i ett par timmar idag. :-) DS!
Fototriss - Inspirationskällor!

Jag är ständigt på jakt efter ny inspiration, så veckans tema i Fototriss måste jag ju givetvis ta mej an!

Jag gillar ju kombinationen bild och text, så därför fastnade jag verkligen för denna tavla:Så till den milda grad att jag alldeles glömde bort att kolla vad konstnären som målat den heter... <:-/ Sorry!!! Men den hängde iallafall i Orangeriet på Hovdala Slott utanför Hässleholm förra helgen. :-)

Tavlans sprakande färger och spännande former tillhör också sådant som inspirerar mej, och när jag bildbehandlar mina foton har jag gärna något i stil med denna tavla i bakhuvudet... :-)

Färgerna och formerna jag fångar med min kamera hittar jag för det allra mesta ute i naturen, som givetvis också är en stor inspirationskälla. Ser ni hjärtat som liksom ringar in humlan i fotot nedan!? Tänk att blomskaft kan bli till hjärtan... :-)Små söta djur är också väldigt inspirerande - särskilt uttrycksfulla djur, som dessutom verkar ha något viktigt på hjärtat... :-)Nu ska jag ta mej en titt på vad som inspirerar andra Fototriss-deltagare, och vill du också göra det så hittar du länkarna till dem här!

/AnnaKK

Idag förstår jag inte...

...hur jag kunde tycka att det var dåligt väder förra lördagen!? :-/

För det var det INTE - iallafall inte jämfört med hur det har varit (och fortfarande är!) idag!!! Hm...

Hur som helst... I detta regn och höstrusk, och i en inte allt för imponerande utomhustemperatur, har jag tillbringat gott och väl tre timmar vid sidan om fotbollsplanen. En ökande grad av blåst har jag förresten också varit utsatt för - ISCH!!!

Men... Det värmde iallafall att "mitt" lag vann - och dottern gjorde t o m ett mål idag! :-) Förövrigt var det sista seriematchen, men jag har inte riktigt koll på hur de placerade sej i tabellen - troligtvis någonstans i mitten. Och det är i såfall ett helt okej resultat!

Nu närmast väntar resterna av de smörgåstårtor vi hade på sonens kalas igår - mina svärföräldrar är på väg hit för att hjälpa oss att äta upp dem! :-)

Hittade förresten några foton från förra lördagen som jag har "glömt" att visa upp. Det var bland annat till detta ställe jag styrde kosan då:
I slottets orangeri pågick en liten konstutställning, och jag tog bland annat ett kort på detta verk som tilltalade mej lite extra:Blir så inspirerad av sånt här! :-) Kanske skulle ägna en del av framtiden (läs hösten och vintern) åt att försöka skapa lite bilder med händerna också, och inte bara med kameran!? Fast sånt där har ju en viss förmåga att stanna vid bara tanken...

Ja, ja...

Ha nu en skön lördagkväll! Det ska jag ha!! :-)

/AnnaKK
Som en besökare på min egen blogg!?

Ja, ungefär så känner jag mej för tillfället... <:-) Kikar bara in här som hastigast då och då...

Men det ska snart bli mer tid till bloggandet igen - jag lovar!

Och för kameran också!!! :-)Men igårkväll var det grädde och majonnäs upp till armbågarna som gällde, och idag ska jag röja upp i huset så vi på något vis kan vara 20 personer här och kalasa. Det är sonens 18-årsdag som ska firas lite mer officiellt i kväll, och både närmsta släkten och kompisarna ska komma. :-)

Ska dock börja dagen med att åka och jobba ett par timmar - lagom uppvärmning!?

Ha det så fint allihopa, och nån gång under helgen hoppas jag att jag kan hälsa på er och läsa ifatt lite grann i era bloggar! :-)

/AnnaKK
Så var oktober här...


Men det finns ju tack och lov annat som flyger och far kring husknutarna desto mer under vinterhalvåret...

Det har blivit dags att fylla på fågelfröautomaterna igen! :-) (Fast jag får nog börja med att köpa en ny, förresten... Hm!).

/AnnaKK