365 Foton 2009 - Tema 207, 349, 311

Den här majsodlingen har jag fascinerats av hela sommaren, kan jag berätta! Otroligt vilken växtkraft!!! Plantorna var säkert tre meter höga nu, och det är ett rejält stort fält dessutom.

Har nästan sett lite exotiskt ut! :-)

Men det var visst i grevens tid jag tog de här fotona i förra veckan - för nu har tröskan varit där (eller vad man nu använder för maskin för att skörda majs??) så nu är det bara är stubb kvar... <:-)

/AnnaKK
Kommentarer
Postat av: anki

jo dom har nog en tröska som dom skördar med, tror det är galler eller nått som man kan sätta på en vanlig tröska, :-)härliga bilder som vanligt som du bjuder på,, här har det varit sur väder hela dagen, var ut en sväng med hundarna på åkerarna, ja vad Tintin gjorde kan du läsa mitt senaste inlägg.. säger bara yackha en skön kväll, nu blir det schweizernöt och cola framför tv..... :-)

2009-10-19 @ 19:45:33
URL: http://www.engstromsfoto.se
Postat av: Yvonne

Kanske en popcornsfabrik i närheten? ;) Sen kommer jag osökt att tänka på Stephen Kings Children of the corn...huuu! Kanske finns det en och annan kolv kvar att plocka upp! Majs är gott...fast det fastnar i tänderna...

2009-10-19 @ 19:47:40
URL: http://yvonneeblogg.blogspot.com
Postat av: annette

Visst är ett majsfält mäktigt, och så mkt gott man kan göra av skörden!! Härliga bilder på majsen, gillar oxå dom små fina cyklistskyltarna.

Ingen risk att jag sitter av tiden på jobbet, sköter dosering av Waran via dator och en hand, full fart;)

Härlig natt Du har framför Dej, hela köket fullt med älgkött! Men måste Du ta hand om allt inatt?

Går det inte att böka in det i kylen över natten?

Fast å andra sidan är det ju skönt att få undan det, måste nog ha koll i affäerna nu och kolla om dom fått in lite älgkött, är så gooooooott.

Hoppas det går bra!annette

Postat av: Kerstin

Vilka bra tolkningar du fick till i den här serien. Snyggt. :) Jag undrar också hur man skördar majs.

Ha en fin tisdag.

2009-10-19 @ 23:24:51
URL: http://kerstinsfoto.blogspot.com/
Postat av: Jen

Åhh, nu fick jag en liten minnesbild från förr,

när pappa tog med mig och syskonen till ett majsfält för självplock. Skoj! :)

Jag fullkomligt älskar majs, men då helst hela kolvar att knapra på.

Aldrig inför folk dock...det blir inget vackert leende efter. :D

2009-10-19 @ 23:52:43
URL: http://pansky.blogg.se/
Postat av: Anki N

I majsfält kan man leka kurragömma, man behöver aldrig bli hungrig om man går vilse eller om ingen finner en. Vi har ett härligt fält ute vi den stora, stora vägen den där E22, undrar just om fält de med. Jag gillar maj - de e gott att knapra.

Ha en kul dag.

Kramiz Anki N

2009-10-20 @ 07:07:37
URL: http://herrnilssonsfru.blogg.se/
Postat av: Gärdsmygen

Det har blivit vanligt att odal majs tycker jag. Eller är det för att jag fått upp ögonen för det i år. Precis som du skriver, mäktigt högt växer den.

2009-10-20 @ 10:18:55
URL: http://litenfagel.blogspot.com
Postat av: elena cn

Ja, det låter verkligen exotiskt! Vi har börjat köpa färsk majs och det är fler i familjen mumsar på dem som annars inte alls gillar majs.Helgen bjöd på full aktivitet...jag hann knappt vara hemma! Silversmideskursen var två dagar från 9.45-16.30 så det blev många timmer försjunken i min egen värld. Såå härligt och fridfullt. Inte ett enda barn som roppade mitt namn:) Jag experimenterde med en massa olika metaller, mynte förblev orörda. Det har varit så fullt upp med annat också så jag har inte ens kunnat föra ver mina bilder från kameran...men ikväll så (behöver låna sonens dator)!

2009-10-20 @ 15:51:22
URL: http://elenassida.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback