En sån här dag är det idag:Fullt jämtförbar med ett fläcksjukt löv, fastsmetat i regnet på en illorange motorhuv...

Solen tittar förvisso fram då och då, men så fort jag sticker näsan utanför ytterdörren börjar de ta mej tusan genast att spörenga!? SUCK!!

Känner mej helt se-e-eg... :-(~

Kaffe kanske kan hjälpa!?

/AnnaKK
En föraning om julen...?


Ibland blir man lite osäker på vad som faktiskt är upp respektive ner på vissa bilder!? Jag tror att den här fotograferades på andra hållet, men när jag bildbehandlade den så snurrade jag runt den än hitan och än ditan...


I det här läget påminner väl ormbunksbladet nästan om en liten julgran... :-)

Tja, om två månader är vi ju på väg in i adventstid, så! Det går så rasandes fort!!! 8-/

/AnnaKK
Tisdagstema!

Temat idag är vild... Och jag har ju många foton på både vilda djur och vilda växter här i datorn, men inte så många på vilda situationer direkt... Vilket naturligtvis skulle vara mycket roligare att visa upp!

Hittade iallafall ett par foton på hunden i snö - ett element som alltid tycks hetsa upp honom lite extra. För att inte tala om snöskottning! (Ja, även grusskyffling har samma effekt, förresten...).

Så detta får bli mitt bidrag den här gången: Maken och hunden skottar trädgårdsgången!


Det är alltså fullt drev på snöskyffeln, och våldsamma utfall mot den snö som kastas iväg... '

Fråga inte mej varför maken låter hunden göra på det viset - jag hade aldrig tillåtit det! Hm...

Fler vilda foton från andra deltagare finns här! :-)


/AnnaKKDen sista september...

Men jag tror faktiskt inte att det här är den sista rosen i trädgården!? :-) Ifjol blommade de nästan ända fram till jul, vill jag minnas... Men så var det ju ingen frost heller!Det var rättså full rulle hela dagen igår, i och med att sonen fyllde år och skulle firas med kalas för de närmaste på kvällen. Allt blev trevligt, lyckat och bra - men jag hann ju inte med så mycket bloggande precis... Men idag ska jag ta mej tid att hälsa på hos er alla! :-)

/AnnaKK

Jag var ju på bio igårkväll...

...och om jag ska se filmen som jag hade tänkt se då, får jag gå på bio nästa söndagkväll också!!! 8-D

Det blev lite fel, med andra ord... <:-)Istället för Mamma Mia blev det nån amerikansk actionkomedi om agenter och ryssar och kärnvapen och gud vet allt!?! Det sjukaste var nog att i denna film spelades det faktiskt en ABBA-låt i inledningen, så det tog en bra stund innan jag och min kompis som var med fattade att det var nåt som inte stämde!?! Efter en dryg halvtimme eller nåt sånt började vi bli ganska övertygade om att det INTE var Mamma Mia, men vad det var fick vi inte veta förrän vi gick ut efter filmens slut.

DÅ läste vi på affischen vid ingången - DET ska jag fortsättningsvis ALLTID göra INNAN jag går in på en biograf!!! ;-D

På en annan affisch stod det att Mamma Mia visas nästa helg. Så nu VET vi!!! :-)

/AnnaKK

PS! Spindeln på fotot har ingenting med detta att göra - den är helt oskyldig!!! DS!Grattis Sonen - 17 år idag!!! :-)Efter som det var lite klent med presenter i morse (men visst sjöng vi vackert för dej iallafall!?), så vill jag nu ge dej en musikvideo! Bil har du redan, och mekaniker är du på god väg att bli, tjejer fattas uppenbart inte heller - och nu ska du bara lära dej gilla ROCKMUSIK också! :-D

Ta en titt här - lyssna och njut!!! (Tillåtet för alla andra också så klart! ;-D).

Och presenterna kommer ikväll - jag lovar!!! :-)

/MammaFototriss!

Temat den här gången är mjukt.


Mjuk mossa i skogen...Mjukt ljus på krokusar...Mjuka rörelser gjorde detta foto...

Fler tolkningar av mjukt finns här! :-)

/AnnaKKSå var det slut...

...med fotbollen för i år... I alla fall med seriespelet!

Dam-A-laget spelade sin sista match i eftermiddags, och vi var och tittade. Det blev oavgjort 2-2, och resultatet ändrade inte placeringen i tabellen; de blev sexa. Inför säsongen siktade de lite högre än så, men jag tycker det här är en helt okej placering - och framförallt så spelar de ju kvar i fyran nästa år också. Och DÅ!!! ;-)Föreningens herr-A-lag lyckades förresten också hålla sej kvar i sin serie (som avslutades igår) och spelar därmed vidare i femman även nästa år. Viktigt! Där pågår ett generationsskifte, men jag tror att den värsta biten är gjord nu!? Hoppas iallafall att de ska kunna hålla sej på övre halvan i tabellen nästa år! :-)

Ikväll ska jag göra något som jag inte gjort på år och dar... Jag ska gå på BIO!!! ;-D

/AnnaKKKänns som att det kommer att...

...att bli en slö & slapp dag i dag också!? :-)/AnnaKKÄn finns det fjärilar!


Åtminstone en! :-)


Ha en trevlig lördagkväll nu, allihopa!!!


/AnnaKK


Brygga vin, någon???


Själv vet jag inte riktigt hur man gör - föredrar nog faktiskt att köpa mina alkoholhaltiga drycker, framför att tillverka dem själv... <:-)  Särskilt om man ska ha i gäster i sörjan också, och då menar jag förstås inte bara i form av trampande fötter... Hu!

Ska det bli nåt vin till middagen i kväll lär jag definitivt få köpa det - och förmodligen innan klockan ett, på ett visst bolag...

/AnnaKK

PS! Russin är gott - iallafall de från affären... DS!
Dagens Pizza: Makabra...

Apropå Mumaris nya fotoutmaning... Så kikar jag plötsligt lite extra efter makabra fotoobjekt! ;-)

Ett trevligt inslag i dagens tidning...


Trodde dagens middagsproblem var ur världen - det fanns ju recept och allting!!! :-)~

Men...!Jag tror jag nöjer mej med oäkta pizza i fortsättningen också! ;-) Brukar nämligen göra bottnen av sconesdeg, och den är det varken gäst eller jäst i - utan bakpulver! (Men det är inte säkert att jag vill veta vad bakpulver faktiskt innehåller...!? Host!!!).

/AnnaKK
Sovit gott på saken!? ;-)

Faktum är att jag nästan fick lite dåligt samvete för att jag var så taskig och inte avslöjade svaret på bildgåtan redan igårkväll... <:-)

Men här kommer det nu - äntligen!!!Eftersom ingen hade rätt får ni nu en ny chans att artbestämma äpplet!?! ;-D

AnnaKK

PS! Det fanns en helsidesannons i dagens tidning signerad Sparbanken 1826. (Mer info på www.sparbanken1826.se...). Tydligen var inte äppelfodralet nåt gammalt grejs från förr (som jag trodde) utan nåt helt nytt!?! DS!
Ha-Ha-Ha! ;-D

Elena CN om Jag håller er på sträckbänken...:

Ja men hallå! Nu har jag väntat länge nog!!
Vinet är slut och osten uppkäkad...kanse dags att somna på soffan.

---------------------------

Men hallå...! Det är ju ingen som ens har varit i närheten av att gissa rätt ännu, ju!!!

Så jag väntar nog tills i morgon med att avslöja svaret! (Elak, jag vet!!! ;-D)

Men för att citera Elena: "slut" och "uppkäkad". Det kan jag bjuda på som ledtrådar! Och det var himla GOTT också - saftigt och sött... Och rött... :-)~

Förresten!Den här bilden ovan förstår jag inte riktigt hur jag kunde missa, när jag letade efter nåt brunt till Fredagsfärger innan...? Men, men! <:-)

/AnnaKKJag håller er på sträckbänken...

...en stund till! Angående att gissa i det här inlägget, alltså! ;-)/AnnaKKFreaky Friday Foto!

Har precis skuttat på ännu en fotoutmaing - nämligen denna - som finns på bloggen Mumari.se!

Den är helt ny, och första temat är makabert.


Eftersom jag bara fotograferar snälla varelser ( He!) så trodde jag att det skulle ta lite tid för mej att arrangera en makaber scen att plåta... Men vid närmare eftertanke så har jag ju faktiskt ett spöke på bild här i datorn, så! ;-)

En ganska makaber typ att plötsligt upptäcka att man har bredvid sej i passagerarsätet när man är ute och kör bil, eller hur!? Sen tycker jag att de lysanade ögonen på föraren är rätt läskiga de också...!

(En annan bild på spöket finns här, samt en förklaring till vad det egentligen är).

/AnnaKKFredagsfärger!

Den här veckan ska det vara foton på något brunt i utmaningen Fredagsfärger. :-)


Hm... <:-) Högsta ISO, för att överhuvutaget kunna fotografera i skumrasket häromkvällen, gav onekligen fotot ett lilafärgat trist brus... Och älgen ser väl tyvärr inte fullt så brun ut som den faktiskt var...

Men den var FIN iallafall! :-)

Andra deltagares bruna foton hittas genom att följa länkar här!

/AnnaKK
Har ni bollkoll? ;-)

Måste få delge er lite info innan jag ger mej i kast med dagens alla MÅSTEN...!

På jobbet fick jag först och främst veta att dam-B-laget vann sin match igår, och därmed blev de tvåa i sin serie. Dottern var inte med och spelade den matchen, men GRATTIS till henne  iallafall - och till de andra tjejerna i laget! Riktigt BRA gjort!!! :-D

Sen fick jag en "boll" när jag dumpade av sonen vid busshållplatsen... Tydligen hade banken en kampanj av nåt slag och delade ut presenter till alla bussresenärer - och jag fick minsann en jag också! Nåt gammalt grejs de hittat i källaren eller på vinden, skulle jag tro. För nog heter de Swedbank numera!? ;-)

Kan ni gissa vad som är i bollen??? (Ja, i den orange plastkulan, alltså!).
Där har ni nåt att klura på tills jag är tillbaka här igen! :-)

Ha det fint!!!

/AnnaKKV-A-R-N-I-N-G ! ! !Tvättstugan är full med smutstvätt - det blir både mer av den varan, OCH mer "spännande" att försöka få den ren, i samband med att sonen jobbar eller praktiserar... Han tycks nämligen vara av den uppfattningen att man inte är en riktig mekaniker om man inte själv är lika oljig och skitig som den gamla bilskrutt man håller på att laga är... :-/

Hur som helst! Jag förutsätter att han åtminstone tömmer fickorna innan han lägger kläderna vid tvättmaskinen - vilket han inte alltid gör... Men jag har lärt mej genom åren att det brukar gå bra ändå - för maken är ungefär likadan, och jag har med tiden samlat ihop till ett riktigt litet reservdels-kit till skogsmaskin och /eller motorsåg ovan på tvättmaskinen!

Men den där stora svarta bulten på fotot ovan är sonens! När den skramlade omkring i tvättmaskinen trodde jag faktiskt att glaset i luckan skulle spräckas och trumman bli skev eller bucklig...! Hm...

Fast jag har aldrig blivit räddare än den gången jag kom på att jag hade slängt en av makens skjortor i maskinen (och även satt igång den) utan att rädda en femhundralapp som JAG faktiskt VISSTE OM att han hade i ena bröstfickan...! Skönt nog var den bara våt (och väldoftande!) efter tvätten, och hade INTE krympt till en femtiolapp.... <:-)

Så min första varning idag får bli att om man är rädd om sin tvättmaskin, eller misstänker att någon har lagt lösa sedlar i fickan, så bör man känna igenom fickorna även om klädägaren bedyrar att det redan är gjort och att de är tomma.

Sen har jag en varning till att komma med:

Det kan hända att jag inte gör fler inlägg här i bloggen idag! :-)
Ni behöver INTE vara OROLIGA om jag inte hörs av igen förrän i morgon!!! Har massor på gång idag, och sonen fyller år på måndag och ska firas med kalas, och jag vet inte ens vad vi ska ge honom i present, och huset måste städas och gräset ska klippas och det ena med det tredje...

Ha en fin dag!!! :-)

/AnnaKK


Höstfärger!Jag knäppte ju några foton innan idag, fast det var just inget speciellt som fastnade på dem... Vackra färger, kanske!? :-)Båda dessa foton har jag dessutom lekt lite grann med i bildbehandlingsprogrammet. Det första har jag gett en gradvis oskärpa, och det andra är kört genom filtret "dry brush"...

Snart läggdags!?

/AnnaKKSolen skiner!

Och huvudvärken klingade av framåt förmiddagen - peppar, peppar! :-)

Gick en sväng i trädgården på jakt efter nåt intressant att fotografera, men det fanns inte så mycket!? Och bilderna är fortfarande kvar i kameran, så jag slänger in de här fjärilsbilderna som jag tog för ca 3 veckor sen istället. Kan faktiskt inte påminna mej att jag har sett någon fjäril sen dess - men jag hoppas att jag minns fel om den saken!

Vill att det ska vara åtminstone li-i-ite SOMRIGT ett tag till! Iallafall så som det är idag!!! :-)

/AnnaKK


Vid Vätterns strand...

...(tror jag att det var!?)...hittade Lill-Paula ett litet trevligt och högst villigt fotoobjekt! :-)Tack för att jag fick låna dessa foton, Paula! Det var helt klart publicitet anden var ute efter! ;-)

/AnnaKK


Man kunde ha önskat sej...

...en bättre början på dagen än att vakna med bultande huvudvärk! X-[ Tror jag har sovit alldeles för lite om nätterna på sistone...?

Har dock inte så mycket annat att välja på, för stunden iallafall, än att masa mej iväg till jobbet... Får väl gå och lägga mej igen lite längre fram på dagen!? <:-)That´s life!

/AnnaKKNär man...


...spatserar omkring här i bloggvärlden, och lämnar lite avtryck efter sej här och var...


Så händer det ganska ofta att man träffar på någon att bli vän och kompis med! :-)Det tycker jag är så mysigt!!!

Ha en fin kväll, alla goa bloggvänner! :-)

/AnnaKKTillbaka!!!

Det var verkligen inte meningen att skrämma upp någon med min frånvaro här! <:-) Jag hann bara inte förvarna om den, eftersom den kom helt hastigt och alldeles oplanerat på...

Men nu är jag här igen!!! :-)


/AnnaKK
Go´morron!


Känns som om hösten definitivt är här nu!?! Regn, rusk och mörker igårkväll - och det är helt "murrigt" ute nu också...

Ligger, bortsett från jobbandet, lågt med planer för dagen - låter nog vädret styra dem en hel del!? Blir det sol kan det bli foto! :-)

/AnnaKKFick en fråga igår...

...kopplad till dessa foton:

Photos by Storm
 (elisabeth1212@gmail.com) om Fototriss!:

Är han klar med verkstan ännu?/Lis

--------------------------

Det slog mej då att jag har nog faktiskt inte visat några foton på det där bygget sedan det blev klart!? :-)

En verkstad kanske aldrig blir riktigt klar, förresten, men nu är den iallafall så pass färdig att den går att använda - och ser ut så här:


Bonusbild:
/AnnaKK

Höstdagjämning...

...är det visst idag!?

Jag tror iallafall att det var det det talades om på (klock-)radion innan jag lyckades vakna till så mycket att jag klarade av att ta mej ur sängen. Jo, det var det bestämt!?


Nu åker jag snart iväg till jobbet... :-)


Tack så hjärtligt för att härliga kommentarer som strömmade in under gårdagen!


Ha en fin dag!!!


/AnnaKK


By The Way...

När jag körde (bil) hem igårkväll, "swoschade" jag förbi ett stort mörkt huvud med stora öron som stack upp ur en massa buskar och snår invid vägen.../AnnaKK - Den (nästan) alltid kamerautrustade Fotografiskan

PS! Tänka sej att jag både hann stanna, fumla fram kameran + ställa in den (någorlunda rätt...) samt få upp bildörren och ta ett foto innan de flydde in i skogen!? :-D DS!

Nu ska det avslöjas...

...vad jag har för lik i garderoben osv! :-S

För jag har nämligen blivit utmanad av Evelyn!


Det bästa med det här var väl att jag fick städat (lite åtminstone!) i badrumsskåpet - och att jag inser att jag måste frosta av frysboxen snart och eventuellt också röj-röja i gadroben... ;-)

Jag utmanar ingen speciell att visa upp sina prylar (det går förresten bra att bara räkna upp dem skriftligt, om man föredrar det!), utan häng på ni som vill!!! :-)

/AnnaKKGlömde...!

Skulle ju för sjutton fira inlägg nummer 600 idag! Men det missade jag... <:-) Och det var Fototriss som blev det...

Så nu får jag vänta 98 inlägg till innan jag kan fira nummer 700 istället... Ähum!

Tur man har anledning att fira något helt annat hela dagen istället då!!! Det är nämligen min och makens bröllopsdag idag!!! :-)Den 21/9-92 slog vi till... :-)

/AnnaKK
Det är tid att se om huset inför den kalla årstiden...


Ha nu en riktigt FIN söndag, allihopa!!! :-)


/AnnaKK
Fototriss!

Kroppsdelar är temat för veckans omgång av Fototriss. :-)

En viss typ av sådana har ju varit rena rama följetongen ("Dagens Ända", alltså!) i den här bloggen i sommar...  Men inga favoriter i repris - inte så länge det finns opublicerat material, iallafall! ;-)

Så istället hittade jag en serie foton som jag tog på sonen i somras, medan han höll på att bygga sin verkstad. :-)


Se fler kroppsdelar genom att följa länkar från Fototriss sida! :-)

/AnnaKK

PS! Jodå! Keps är visst en kroppsdel - åtminstone på 17-åriga killar! DS!Söndag, sega söndag... <:-)

Om det var någon som trodde att jag inte skulle lyckas komma upp klockan sex i morse, trodde den personen rätt... Men jag var på jobbet vid sju iallafall, så! ;-) Snabba ryck!!! Hm...Nu har jag inte tänkt göra särkilt mycket alls till idag! Det ska bli riktigt SKÖNT!!! :-)

/AnnaKKKväll...Uj-uj-uj... Det blev en heldag med kånkande på flyttkartonger mm - men det innebar ju också att vi fick mycket gjort, vilket är bra för fortsättningen! :-)

Men nu känner jag mej rätt seg, faktiskt... Ett tag övervägde jag att åka till jobbet och röja upp efter dagens A-lagsmatch redan nu ikväll, men det får nog va´ tills i morgonbitti ändå...

Och då kommer min vän klockradion att börja väsnas klockan sex!

Lugn och ro på helgmorgnar existerar i princip inte i mitt liv... <:-) Så är det!

Ha en skön lördagkväll nu, allihopa! :-)

/AnnaKK07.44Yes!!! Vad jag känner mej utvilad och superpigg...! Eller inte... <:-/

Blev det möjligen fyra timmars ordentlig sömn i natt? Tror knappt det... Ungar som kommer hemdrällande 01.30 istället för som överrenskommet 00.30, hund som vaknar vid 4-tiden (varför nu detta också - han som alltid sover ordentligt annars???) och klockradio som sätter igång vid sju...

Jippi... :-(~

Ska åka till min uppväxtort idag, och hjälpa ett par släktingar med en flyttning... :-) Blir borta hela dagen.

/AnnaKKDagens look-alike...

En och annan oätlig svamp fanns det i skogen idag... Som den här, till exempel...


Men vad är det här... En slags "tvilling" till ovanstående???Ser ni att det är ett äggskal...? :-) Undrar just vad det är för fågel som har värpt det ägget? Och om någon annan fågel möjligtvis rövade bort det ur boet och åt upp innanmätet...? X-(

Förresten! En fråga till alla förståndiga mammor (och pappor också kanske!?) som brukar kika in här då och då...

Vad sjutton ska man göra när ungarna bara slåss och slåss???Bör jag gå emellan, eller försöka medla på nåt vis...?


Ha nu en toppenfin fredagkväll allihopa!!! :-)

/AnnaKKNä, men...!

Kolla! :-DMaken hittade trattkantareller på väg hem från jobbet!

Då kan det bli svampstuvning till middag en annan dag... Åtminstone om vi hittar några trattisar till inom de närmaste dagarna...

Mums-mums!!! :-)~

/AnnaKKÄsch...!

Tror jag lufsade runt i skogen en hel timme tidigare i eftermiddags - och vad hade jag för det!?Det blir iallafall INTE svampstuvning till middag, kan jag säga! ;-)

/AnnaKKFredagsfärger!

Guld är färgen för den här veckan, och med risk för att verka tjatig så bara MÅSTE jag få använda en fotbollsbild den här veckan också! :-)

Fotot är taget strax efter slutsignalen i fjolårets sista seriematch. Dottern och hennes lag har inte bara precis vunnit den matchen, utan hela serien - och är därmed klara för att flyttas upp en division. :-)

Så guldhattar på, dusch i Pommac samt FEST hela kvällen lång!!! :-)


Se fler guldglänsande foton på Fredagsfärgers sida!

/AnnaKKGo´middag! (Är det väl snart!?)

Ännu en morgon och förmiddag med en massa kringflängande än här och än där - men nu ska det kunna vara lugnt resten av dagen. :-)

Det är då märkligt, förresten, att det kan vara hur soligt och fint som helst medan jag har annat för mej...? Sen, när jag väl skulle kunna ha lite glädje av solskenet - ja, då drar det genast fram en massa moln på himlen och klumpar ihop sej precis rätt över där jag befinner mej!?

Nåja...

Ett ställe som man förresten inte gärna befinner sej längre än nödvändigt på denna veckodag är centrala parkeringsplatser invid mataffärer!?! Fredagar måste vara den dag då flest 90-åringar är ute och kör bil, och som flest plåtskador uppkomna på parkeringsplatser rapporteras in till försäkringsbolagen???

Idag såg jag i och för sej inga olyckor när jag var och veckohandlade, men det var precis lika mycket slirande på kopplingar och gasen i botten som vanligt på fredagar...

Jag ställer förresten aldrig min bil på en viss parkeringsplats i centrala Älmhult längre, sedan jag för åtskilliga år sen blev påbackad av en äldre herre i hatt... Och jag ger mej tusan på att det hände på en fredag dessutom!?! Och inte nog med att han körde på mej - han tänkte smita också! När det tog emot bakåt (på grund av att min bil alltså befann sej där!) la han i ettan istället och körde ur sin parkeringsruta framåt, och det gick så bra att han tydligen hade tänkt köra ut från hela parkeringsplatsen också! Gaaah! Jag ska bespara er detaljerna från det som sedan följde, men en liten varning i största allmänhet kan vara på sin plats: Reta ALDRIG upp mej - särskilt inte på en fredag!!! Jag drar mej nämligen inte för att bruka nödvändigt våld...! Åtminstone inte verbalt...! Hm... >:-[

Det här kanske är en idé att vidareutveckla, förresten:Visst vore det ganska praktiskt med träbilar!? Småbucklor och repor skulle ju vem som helst kunna åtgärda själv med hjälp av enbart spackel och sandpapper - och när det blev dags för helrenovering vore det ju bara att ringa Martin Timell, eller nån annan klämkäck hemmafixare med tigersåg och elslipmaskin... 8-D

Man skulle förstås också kunna tänka sej att inte ha så ny och fin bil, utan en gammal skrutt där varje ytterligare skavank enbart ökar det exklusiva intrycket av gedigen antikvitet... ;-)/AnnaKK

En ros i kväll igen...

För de söta drömmarnas skull!? :-)


Ja, jag vet att bilden är upp och ner...

Men jag tycker rosknoppen liknar en liten lampa så här!? Med milt, varmt, välkomnande sken... :-)

Precis vad man behöver här ute i ödsliga skogsbygden, nu när höstmörkret tränger sej på mer och mer...

Natti! :-)

/AnnaKKHej!Har inte varit hemma så mycket idag, utan stimmat omkring på annat håll... Phu! (Dock inte jagad av kor, kan jag lugna er med! ;-) Hm...).

Nu väntar femtielva eftersatta sysslor här hemma, så det blir nog inte så mycket mer tid vid datorn idag - kanske! (Eller kanske inte!? Vi fär väl se!!!).

Tack för alla goa kommentarer - det är alltid så kul att logga in här och läsa dem! :-)

Ha det fint!!!

/AnnaKKStora ko-skräcken...
/AnnaKK

PS! Jag är förmodligen "bortskrämd" från bloggen hela dagen...! DS!Go´natt!Dröm sött! :-)

/AnnaKKEn liten promenad blev det...


För att vara en färgbild är denna ganska grå...?

Vädret slog nämligen om, och solskenet förbyttes mot moln. Trevligt nog inget regn... :-)

Denna syn gör Baverket överlyckligt, skulle jag tro!?De har varit duktiga under våren och avverkat alla träd inom 20 meters avstånd från spåren - på den östra sidan... När stormade det här från det hållet senast, om jag får fråga!?

Men visst... De ska ta den västra sidan också vart det lider, så klart. Så det slutar väl med en si så där 50 meter skogsfri zon genom hela landskapet där stambanan Syd drar fram... Inte så vackert - men det är ju inte deras tunnelprojekt genom Hallandsåsen heller, så! >:-]

De här blommorna är däremot riktigt söta - har dock inte en aning om vad det heter...? :-)/AnnaKKNähä!

Solen skiner utanför fönsterna, så om man skulle traska ut en sväng och se om det vill hända något framför kameralinsen!?! :-)/AnnaKK


Uppdrag barn...

...ska jag blogga lite om nu! :-)

Följande text har jag hämtat från http://www.uppdragbarn.se:


Childhood och Vattenfall vill främja debatten om utsatta barn i världen. Därför ger vi dig möjlighet att kommentera alla inlägg i vår blogg - dessutom skänker Vattenfall 20 kronor för varje inlägg du gör i din egen blogg som länkar till uppdragbarn.se. Pengarna går oavkortat till Childhoods verksamhet. Använd gärna våra
bilder på din blogg och tipsa dina vänner om detta.


Genom detta inlägg bidrar jag alltså till att Vattenfall skänker 20 kronor - vilket Du också kan göra om Du skriver ihop ett inlägg liknande detta och publicerar det i Din blogg! Bra, va´!? :-)

Mer information och instruktioner finns här:

http://www.uppdragbarn.se/skriv-om-oss/
Hoppas att iallafall någon vill hänga på!?! :-)

/AnnaKKInnan hararna börjar beta i träden...

...eller äpplena själva kliver ner på marken och försvinner... Är det nog dags att skörda!? :-)Snacka om låg frigång, va´!? Kan det vara två centimeter - max!!! :-)

Det är så mycket äpplen på våra två äppelträd att vissa grenar har tyngts ner ända till marken... Dessvärre är det sena sorter, så de är knappt riktigt mogna ännu, men fåglarna verkar inte tycka att det gör nåt... Vid ett tillfälle igår när jag passerade det ena trädet, flög det upp en hel svärm med koltrastar som satt på marken under det och pickade på nedfallna äpplen... Så antingen skörda nu och hoppas att äpplena mognar i efterhand - eller också bygga fågelskrämmor och hoppas att grenarna inte knäcks eller att hararna inte tar de äpplen som hänger lägst...? <:-)

/AnnaKKBrrr...!


Det var bara +1,4 grader när vi steg upp i morse - dock inte i sovrummet, utan ute... Men iallafall!

På jobbet möttes jag faktiskt av frost i gräset på naturgräsplanen - konstgräset däremot, tycks ha hållit värmen bättre, för det hade sin vanliga gröna friska färg. :-)

Få se nu om den här köldknäppen sätter fart på höstfärgerna i träden!? Så löven blir så där härligt sprakande gula och orange-rödfärgade. Ännu så länge är de flesta träden här fortfarande gröna - men på bilderna i detta inlägg syns det ju ett visst inslag av rött i en av våra lönnar, iallafall! :-)/AnnaKK


Snart TV-tajm!

Det är inte så ofta jag följer tv-serier, men om en halvtimme si så där ska jag se iallafall första avsnittet av "Främmande Fågel". :-) Har läst boken (och författarens övriga också, för den delen) och gillade den, men samtidigt är jag ofta sån att jag tycker "boken är bättre än filmen"... Men jag hoppas att den här filmatiseringen är BRA!Uppdatering:

Nja... Jag tycker som vanligt - boken är bättre! ;-)

Natti!!!

/AnnaKK
Tusen TACK Ingalill...

...på Krakelgårdens blogg, för denna fina utmärkelse:Den blev jag JÄTTEGLAD över!!! :-)

Men jag skickar den inte vidare, utan hänvisar till detta istället. Som jag som bäst håller på att dra upp riktlinjerna för... Hav tålamod!!! :-)

/AnnaKKBadminton, någon!? ;-)/AnnaKKTisdagstema!

Höst...


Se andra deltagares höst-bilder här! :-)

/AnnaKKDet har förstås sina fördelar...

...att komma hemifrån en dryg timme tidigare än vanligt! Arbetsdagen tar ju också slut motsvarande tid tidigare!!! ;-)

Idag var det dessutom ganska lite att göra på jobbet, så jag är faktiskt redan hemma igen!


Sista "Dagens Ända"... Jo, det finns faktiskt ett slut på allting... Tror ni mej inte!? ;-)


Jodå! Kolla här till exempel!!!

(Visst är den BRA!?! 8-D)


/AnnaKK
Att passa en tidig tid...

...är vad som kommer att gälla för min del de kommande veckorna! Så:Strax ilar jag iväg! :-)

/AnnaKK

PS! Det är sonen som ska ha några veckors APU nu, så egentligen ska det bli mest skönt att äntligen veta vilka tider som gäller - och slippa de kaotiska schemaändringarna som har pågått mer eller mindre dagligen (!) ända sedan terminstarten...! Men lite jobbigt är det allt att tänka att man nu ska behöva åka iväg 07.15 varje dag!? Är inte van vid det längre!!! <:-) DS!

Skymningsbild...

Tog detta foto i lördagskväll - när det egentligen var alldeles för skumt för att fotografera. <:-)

Men kameran var med, och jag såg att bocken bara hade ett horn - så då var det ju värt att iallafall försöka föreviga den!

Lite bråkande i bildbehandlingsprogrammet ville det till, och inte kan man påstå att det är ett BRA foto - det är en BILD på ett rådjur, rätt och slätt! :-)Natti! :-)

/AnnaKKJag har äntligen kommit igång! :-)

Har ju lovat och lovat att jag ska hitta på något alternativ till de utmärkelser och nomineringar som jag och bloggen har fått... :-) Idag har jag börjat!

Och så här långt ser det (vad det nu ska bli!? Jag vet knappt själv än! ;-D) ut så här:Ni anar kanske att det här inte blir något "pris" som mottagaren ska skicka vidare...?

Nä, för det jag kommer att göra blir helt personligt, och bara för en blogg (och bloggare!) i taget. :-) 

Nu ska jag fundera lite till... :-)

/AnnaKKHöstfint...! :-)I fredags fick jag blommor - det händer verkligen inte varje dag! :-) Det var en kompis som kom hit och hade med sej denna härliga bukett med dalior.

Själv fixar jag inte att odla sådana - eller närmare bestämt; jag fixar inte att vinterförvara rotknölarna! Det är för knöligt för mej...? <:-) Jag har ingen jordkällare, nämligen, och de lär må bäst i en sådan under den kalla årstiden... Frostfritt och med perfekt luftfuktighet!?

Däremot förstår jag verkligen hur de som har "de rätta förutsättningarna" fastnar för just dalior! De är ju helt fantastiskt vackra och finns i hur många olika variationer som helst, tror jag! Dessutom måste det vara superkul att själv försöka korsa fram nya varianter!? :-)

Den här typen träffade jag, förresten, i rabatten igår:/AnnaKKSovit gott i natt? :-)

Inte jag... X-/

Väckt klockan 01.30 av dottern som inte kunde sova, och som var uppe och åt en macka...! Sen låg jag vaken i säkert två timmar och vände och vred på mej - och var så pigg att jag nog också kunde ha gått upp och käkat nåt...!? <:-)

Men när klockradion skramlade igång 06.15 sov jag iallafall, och då var det så-å-å segt att vakna...

Men hur som helst!Hoppas alla får en fin-fin dag!? :-)

/AnnaKKJag inte bara bloggar...

Jag läser en hel massa bloggar också, bland annat härliga Mumari!

Det kan man t o m bli Veckans Läsare på att göra! :-)

Vilket jag tycker var otroligt KUL att bli utsedd till - TACK!!! :-)/AnnaKKFototriss!

Tog lite tid innan jag kom ur startgroparna angående Fototriss idag... :-)

Jag är inte så förtjust i att publicera bilder här i bloggen på personer som går att känna igen, så därför var jag lite betänksam till att använda följande foton till temat "underifrån" - även om jag tycker de är jätteperfekta till det!

Men nu har jag gjort om dem till svartvitt, och då blir barnen på dem iallafall lite anonymare (tycker jag!?) - dessutom är fotona flera år gamla, så!Fler bidrag hittas här! :-)

/AnnaKKFortsätter med det ko-miska... ;-)

På en liten promenad igårkväll kom jag (och maken + hunden) förbi en annan koflock i en annan hage...

De är lite fina i kanten, de där, och inte alls intresserade av att vara med på bild. Nervösa varelser, rent ut sagt, av den tjusiga franska rasen blonde "duck-itän"... ;-)/AnnaKK


Den lilla söta kalven då???

Jo, den fastnade också på bild igen igår - inklusive Mamma-Ko! :-)Jag undrar hur gammal kalven är!? Den har ju fortfarande kvar resterna av navelsträngen (syns på fotona som en mörk "tråd" under magen) . Så det kan nog inte vara så många dagar sedan den föddes, eller???

Här kommer förresten några haddfasta råd från en med mycket mer ko-vana än vad jag har!


anki  (anki@coffeebreak.se) om Gårdagens fotoutmaning! :-):

Härliga bilder. :-) Kor är otroligt nyfikna av sej, kommer jämt så fort dom ser en. Stora djur, jo då visst kan dom bitas men oftast inte. :-) Den sträva tungan är rätt häftig, och så lång den är. Tjurar och kvigor är mer oberäkneliga än kossor, från lugn till världens utbrott och vad du än gör, spring inte ifrån dom, då springer även dom och det går liksom lite snabbare för dom. :-)

.............................................

Så är det!!! :-)

/AnnaKKGårdagens fotoutmaning! :-)

Jag fick ju inte så jättebra foton på den lilla söta kalven häromdagen - så igår ville jag göra ett nytt försök!

Otur... Koflocken var inte ens i närheten av vägen - jag kunde skymta dem långt-långt borta i hagen... Inte ens superzoom räcker på det avståndet... Så... Gå hem igen med ogjort ärende!? Nja... ;-)

Hagen är stor och delad av stängsel eller stenmurar här och var - kossorna kan gå runt dessa, men jag tror knappast att de hoppar över...? Så eftersom det fanns en stenmur mellan mej och koflocken så vågade jag mej faktiskt på att gå in i hagen - och kila bort till stenmuren och klättra upp på den. Där kände jag mej säker, och hade plötsligt kossorna på bara 10 meters håll - och de kom strax ännu närmare. :-)
Kor bits inte! Iallafall har jag aldrig blivit biten av en ko... :-)

De bara slickar på en... (Med en tunga som de först har haft uppkörd i näsborrarna, visserligen... Ähum!). <:-)

Hästar däremot kan bitas så in i h-vete... Och hundar... Och katter... T o m kaniner... :-/ Ja, många insekter också, förresten!

Men INTE kor!!! Det kan vara bra att veta! :-)

Ändå är jag faktiskt lite smårädd för dem... Men vad gör man inte för bra foton!?! ;-D

/AnnaKKSovmorgon, minsann! :-)Hoppas att det är fler än jag som har kunnat ligga lite extra länge i sängen idag, och njuta av att faktiskt inte ha någonting alls att behöva stressa upp och iväg till!? :-)

Nu är det frukost, kaffe och - ja, sen vet jag inte!? Men jag tänker bara göra sånt som jag vill göra idag - och bara roliga saker! :-)

/AnnaKKEn gammal...

...favoritlåt finns att lyssna på hos Dysnomia´s! Till mej! :-D

Här har vi nog självaste Ebba (i det) Grön(a), förresten...? :-)


Natti!!!


/AnnaKK
Dagens märkligaste foto...På väg hem från svampskogen mötte jag maken i svärfars traktor - och tog ett foto genom glasrutan i dörren på vår hund som var med i hytten. (Han älskar att åka med i maskiner - ju större desto bättre! ;-D).

Men det som syns allra bäst på detta foto är ju jag, kameran och min svamppåse!?!

Efter att ha öppnat dörren kunde jag ta detta foto på hunden...Det börjar visst bli hög tid igen för ett bad och en omgång med maskinsaxen...! <:-) (Och det tycker han inte fullt lika mycket om som att åka traktor...).

/AnnaKKOm man nu inte lyckas få med sej...

...nån dödligt giftig svamp hem bland kantarellerna - så kan man riskera livet på andra vis när man vistas i skog och mark! Så här till exempel... (Host!).

Och nu är jag inte längre så säker på att det var ett rådjur som tog en tugga på denna svamp... Kolla här:


Hupp!!! 8-/

Det där hålet har ett (eller flera!?) VILDSVIN bökat upp! Och inte för så värst länge sen...

/AnnaKK, som även har varit INNE i en kohage - men de fotona visar jag nog en annan dag! :-) Jag kan bara konstatera att jag numera har lite större förståelse för krigskorrespondenter och andra personer som utsätter sej för livsfara varje dag i jobbet! ;-D
Plockat svamp... :-)De senaste dagarna har jag läst i andras bloggar om den ena lyckade svampexkursionen efter den andra... :-)

Så uppmuntrad utav det, gjorde jag ett nytt försök idag! Och minsann, så tror jag att dessa trattkantareller ska räcka lite längre än de gula kantareller som jag plockade häromdagen gjorde! ;-)

Egentligen ska man ju plocka svamp i korg, men det är onekligen enklare att bära med sej en platspåse i fickan... <:-)

/AnnaKK

PS! De här "trattisarna" är inte så stora ännu - så det finns kanske en viss risk att de liknar någon annan slags svamp lite grann!? I bästa fall nån som bara är osmaklig, och i värsta fall någon som är giftig!?! 8-(

Så!!! Använd inte mina bilder som "guide" på svamppromenaden, utan ta med en riktig svampbok, eller ännu heller någon van svampplockare som kan visa vad som ska plockas och vad som ska undvikas!!! :-) DS!Vill ni veta varför dessa djur är så långsamma av sej!? ;-)
/AnnaKKPhu & Pust!!! :-)


Här syns lite av vad jag har sysslat med nu på morgonkvisten... Svettiga fotbollsdräkter! :-)


Och skitiga omklädningsrum... Fast dem tog jag inte kort på!


När jag åkte iväg till jobbet vid halvåtta-tiden i morse sken solen, men nu har det mulnat på. Lite synd - jag hade tänkt mej en fin dag med bra fotomöjligheter inne i skogen! Men nu vet jag inte...? Får se om molnen lättar igen. :-)

Idag känns förresten min fot ganska okej igen - och OM jag nu ger mej ut i markerna i eftermiddag så LOVAR jag att ta MOBILEN med mej! ;-)

/AnnaKKNågot hände faktiskt...

...på min sida hos Bloggkoll efter förra inlägget - så det funkade nog, fast att det inte funkade som jag trodde att det skulle funka!? 8-)

Och som sagt: + Följ bloggen-knappen där ute till höger funkar perfekt! :-DTrevlig fredagkväll nu, allihopa! :-)

/AnnaKKBloggkoll!

Följ min blogg med bloggkoll


Har fått för mej att jag ska "ta kontroll över min blogg", som det så tjusigt heter på Bloggkolls sida. Inte för att jag riktigt fattar hur jag ska göra - men jag testar lite så får vi se vad som händer! ;-)

(Och skulle det här lyckas så är det väl typ första gången i mitt liv som jag verkligen har KONTROLL!?! Ha!?!).

Igår lyckades jag få dit en knapp från Bloggkoll. --------> (Ja, där ute nånstans till höger! ;-D). Dock är jag väl inte riktigt nöjd med placeringen - men tills vidare ändrar jag inget där!

Förresten är jag lite missnöjd med hela Bloggkoll idag, för det tar ju ett halvt dygn innan nya inlägg på de bloggar som jag prenumererar på visar sej där!? Men det är förhoppningsvis ett tillfälligt fel som snart är tillrättat igen!? :-)/AnnaKK

PS! Verkar inte som om jag gjort rätt!? (Angående länken överst i inlägget). Men det hade jag ju knappt heller väntat mej, så! <:-) Men om nån har lust att börja prenumerera på den här bloggen, så kan ni trycka på + Följ bloggen-knappen till höger - den funkade åtminstone igår! DS!Fredagsfärger!

Idag är det GULT som gäller. :-) Tänkte först på alla gula blommor i trädgården, men jag tror att de här små "blommorna" i gula tröjor passar ännu bättre...!?


Fotot är från 2005, och det är taget i samband med "Landslagets Fotbollsskola" som vår idrottsförening har kört ett par dagar varje sommar sedan dess.

2002-2007 var jag ledamot i ungdomssektionen, och därmed också högst inblandad i detta arrangemang. Ni kan kalla mej kökschefen! ;-) Mellan pastakoken och fikastunderna hann jag dock ut på planen (tillsammans med kameran!) en och annan liten runda - och på det här fotot pågår en show med självaste världsmästaren, fotbollsjonglören och bolltrollaren Tomas Lundman.

Länkar till fler gula bidrag hittar man på Fredagsfärgers sida! Bli med du också, vet jag!?! :-)

/AnnaKKKanske smaka på...?


Jag gillar FÄRGEN på den här sortens svampar!!! :-)


Någon annan gillar tydligen SMAKEN...!?! Det kan nog vara ett rådjur som har tagit sej en tugga, tror jag. Man ser märkena efter tänderna... Gulligt! :-)

/AnnaKK, som själv bara äter kantareller och köpe-champinjoner...Nine Eleven...

Det var ju inte vilken dag som helst igår, utan dunderolycksdagen den elfte september...

Klart man skulle hitta något riktigt makabert då!? :-/


Mitt på golvet i uterummet låg dessa båda stendöda bålgetingar - varav den ena även har fått huvudet avknipsat på nåt vis... ÖRK!!!


/AnnaKK

Swosch!!!

Så var det fredag igen!?

En vecka känns knappt som att den är en vecka lång längre...? Med den här takten kommer det väl att bli jul nån gång i mitten av november... Hm!?

Innan det blir snö och kallt behöver man kanske ta sej tid att se om sitt hus också.../AnnaKK


Skymningsbilder

Det har varit så hiskeligt svårt att blogga om kvällarna på sistone - antagligen på grund av att Blogg.se har varit lite överbelastat då!? Så jag har inte kunnat lägga in följande foton vid den tid jag har velat - i skymningen... :-)

Risken är väl att det snart blir lika segt igen, så därför lägger jag nu in dem lite innan det har blivit småskumt ute. Egentligen har det ju ingen betydelse, för ni som kikar in här gör ju det vid så olika tidpunkter under dagens lopp, så!

Men ibland är jag lite petig av mej!!! ;-)Vill minnas att det var i söndagskväll som jag tog dessa foton! :-) Himlen var så fin, och så var det dimma över ängarna i bortankanten av den nedersta bilden - på andra sidan vattnet. Ringarna på ytan kommer från en fisk som slog. :-)


Trevlig kväll!!!

/AnnaKK
 Nä, det var ingen ko! ;-)

Det var nämligen en liten söt sån här...
...som var svaret på Bildgåtan som var insmugen i mitt förra inlägg! :-)

Men alla som gissade var ju inne på ko, och det måste ni ju åtminstone få stilpoäng för! :-)Dessutom är det ju möjligt att den lilla kalven är en blivande ko!? Kunde inte se om det var en han eller hon på grund av det höga gräset och långa avståndet... :-)

/AnnaKKIdag ska JAG vara med på bild!

Eller min vänstra fot, iallafall... ;-)


Jag har aldrig vrickat varken den eller den andra foten (Japp, jag har två! ;-) Ännu så länge åtmistone, är det kanske bäst att tillägga...) förut nångång - bara stukat dem (och inte båda samtidigt!) lätt nån gång då och då...

Och jag har nog fortfarande inte vrickat någon av dem, men den här vänstra åkte helt klart på en rejäl stukning igårkväll... AJ!!! <:-/

Jag var förstås ute med kameran när olyckan inträffade. Vilken farlig hobby man har, egentligen!?! Slog det mej i ungefär samma ögonblick som jag stöp i backen...! Skulle bara göra ett litet graciöst språng från en trillad granstam till stadiga marken - men marken var inte så stadig! 8-[ Och definitivt inte jag heller, som stod på öronen med buller och bång... Eller kanske inte - det hördes nog bara ett lätt krasande från min stackars vrist... Men det var ju illa nog! :-( Trodde faktiskt att jag bröt foten allra minst... Hm!

Och OM jag nu hade gjort det - och inte kunnat ta mej ut ur skogen för egen maskin - vad hade hänt då??? Jag är nämligen inte så bra på att varken tala om exakt vart jag går när jag ger mej iväg ut med kameran, eller på att ta med mej mobiltelefonen... <:-)


Jag får helt enkelt börja tänka lite mer på sånt där i fortsättningen!? Hm...


Eftersom foten gjorde ont även när jag vaknade och steg upp i morse, så undrade jag lite hur det skulle gå att jobba idag. Men det kan jag meddela har gått bra! Man har ju en arbetsplats där det finns gott om sjukvårdsväskor, så! ;-)


Funderade först på att leta fram bandage, och lägga ett stödförband... Men så kom jag på att det ligger en liten grej i lådan för "upphittade kvarglömda attiraljer" - nämligen det blåa vristskyddet (ja, inte vet jag vad det egentligen heter på fackspråk!?) som kan ses på bilden här ovan! Det har jag lånat - det gör mycket bättre nytta på min fot än i den där lådan!!! :-) Det är förstås inte i min storlek, men med strumpan under så tycker jag faktiskt att det känns som att det funkar och hjälper...? :-) (Och då ska man inte förringa betydelsen av en eventuell placebo-effekt! ;-D).

Ja, ja...

Vad det var jag skulle fotografera i skogen???

Ingenting... <:-) Jag skulle bara ta en liten genväg! (Snacka om senväg!?!).

Men jag tog mej fram till slutmålet, trots allt, och tog några foton bland annat på det här:/AnnaKKNu hastar jag strax iväg till jobbet! :-)Har ni (också... Host!) några fördomar, förresten??? ;-)

/AnnaKKTusen tack...

...till Mumari, som har gett mej denna fina nominering:Jag blir lika GLAD varje gång detta händer! :-)

Plus att jag skäms ytterligare lite till över att jag aldrig tycks komma igång med mitt eget nominerande...?

Men jag ska, jag ska, jag SKA!!!  :-D

Har ett litet frö till idé angående det, nämligen, men det har inte grott färdigt riktigt än - men snart så!!!

(Och: JA, det är så-å-å typiskt mej att inte bara rätt och slätt skicka nomineringen vidare till sju andra bloggare, som man ju ska göra, utan tvunget måste krångla till allt och göra på mitt eget sätt. Sån är jag! Var glada att ni slipper bo, jobba eller nåt liknande ihop med mej, säger jag bara! ;-) Fniss!!!).

Ha en underbar dag allihopa!!! :-)

/AnnaKKSå var det kväll igen...

Men hoppsan, då... :-/ 

Förresten är inte det här nån mode- eller trendblogg, And-gelica!!!

/AnnaKKJag har lytt råden...

...som fanns bland kommentarerna till detta inlägg! :-)

Och speciellt de här visdomsorden har jag tagit fasta på:

Malin B  (frippesmatte@hotmail.com) om Äntligen har jag hittat kantareller!!!:

"Svampar är som godast när man inte har många."


---------------------


Positivitet - det är grejer det! Och kantareller också, förstås!!!

Så nu har jag varit ute och skördat!!! :-D
Tilläggas ska att jag inte alls är av den uppfattningen att man ska LEKA med maten - men man ska ha KUL när man lagar mat!!! ;-)

/AnnaKKDags att möta dagen!


(Hoppas att ni hör den småländska dialekten!? ;-D)


/AnnaKK, strax på väg till jobbet!Go´morron!!! :-)Sitter här vid datorn och njuter av lugnet! Inga ungar och ingen hund är vakna än - och maken åkte till jobbet för flera timmar sedan (när även jag fortfarande sov)... Riktigt fridfullt är det!

Det här är den bästa tiden på hela dagen, tror jag!? :-)

/AnnaKKElena ville gärna se...

...syrenhortensiorna på lite närmare håll! :-)

Så här kommer, speciellt för dej, några bilder på blommorna på min egen (lilla förkrympta...) buske!

/AnnaKK
 


Äntligen har jag hittat kantareller!!!


/AnnaKK, som dock inte tyckte det var lönt att plocka bara tre stycken... :-)Jag har fått en utmärkelse...

...av goa Ansi! TACK!!! :-)/AnnaKK

PS! Snart ska jag börja referera bloggar och sprida utmräkelser, jag också! Snart!!! :-) DS!Tisdagstema!

Dagens tema som är HUMOR ger en ju nästan lite skrämselhicka!? Ja, jag menar... Jag som nästan gör anspråk på att ha en humoristisk fotoblogg... Nu ska man alltså upp till bevis då!? Ähum... 8-D

Men det är ju ingen konst att göra humor av i stort sett vilka foton som helst - bara man får trixa lite med dem!?! Smäcka dit en pratbubbla, eller nåt... :-)

Men foton som är roliga/humoristiska i sej själva...? Det är en helt annan sak!

Fast här är ett...Nog ser de här båda krabaterna ut att HA humor iallafall!?! :-)

Fler Tisdagstema-bidrag hittar man genom att följa denna länk!

/AnnaKKSvar på tal 2!

Har fått e-post från min Pappa-Språkpolisen, som påstår att jag inte kan skriva "parvel"om mej själv (se förra inlägget ). "Parvel" är nämligen en liten pojke... ;-)

Nåja... Jag var väl ganska mycket pojk-flicka när jag var liten, så! Men okej då... Jag kunde ha använt uttrycket "snoris" istället - det är det stående i en bekants vokabulär iallafall, och omfattar all världens barn och ungdomar av båda könen mellan låt oss säga 0 och 25 år!? :-D

Min egen 15-åriga "snoris", som verkligen är snorig (och dunderförkyld...) ska jag strax forsla till läkarstationen för en konsultation... Hon har nämligen fått ont i bihålorna nu också... :-/"Ett äpple om dagen håller doktorn borta från magen" - är det så man säger!?! ;-) (Om det nu alls är äpplen på den här bilden - nån slags prydnadsäpplen isåfall...?).

/AnnaKK


Svar på tal! :-)

Denna kommentar får skingra eventuella dimmor angående taggtrådsstängsel:

Dysnomia's
 (lindas.inbox@gmail.com) om Varför taggtråd?:

2005 blev det förbjudet att sätta upp taggtråd till hästar. Befintliga staket får dock sitta kvar 2009 ut, sedan blir det totalförbud.


-------------------------

Ska erkänna att jag inte har brytt mej om att kontrollera sanningshalten i detta - men å andra sidan har det aldrig hänt förr att Dysnomias har haft fel! ;-)

Och jag tycker själv att det låter ganska troligt, så! :-)

Men... Oj, vad mycket taggtråd som ska viras ner efter nästa betessäsong då!?!  Tur man inte har nån sådan att bekymra sej om, säger jag bara!!! Och inte några hästar heller för den delen... <:-) He!

(Fast på den tiden då jag hade hästar, så hade jag elstängsel - har själv en taggtrådsskada vid ena ögonbrynet (som jag ådrog mej som liten parvel) så jag gillar verkligen inte den sortens stängsel! Men överlag är de ju fortfarande vanliga - fast kanske mest till nötkreatur då...).

Och nu ska jag visa bilder som inte gick att visa igår!!! Vet i tusan vad det var med Blogg.se i gårkväll, men det gick nätt och jämt att logga in och definitivt inte att göra några inlägg... Men nu tycks allt funka bra igen, så var så goda:

Vi hade både åska och störtregn här under sena eftermiddagen igår, men framåt kvällningen tittade solen fram igen... :-)

/AnnaKKVarför taggtråd?

Ja, det kan man ju faktiskt undra...?Om taggtråden vore tänkt för att hålla hästarna kvar i hagen så sitter den ju faktiskt monterad på fel sidan av stolpen!!!

Jag kollade igenom mina bilder, men jag har dessvärre varit noggrann med att inte få med stängselt i sin helhet på bild!

Men faktum är att hästarna är omgärdade av delvis "brädstaket" och delvis riktig gärdsgård (liknande denna). Taggtråden ligger nog överst bara som en ren säkerhetsåtgärd...? Om den inte fanns där skulle väl hästarna förmodligen välta ner eller bryta sönder staketet, när de la halsarna över brädorna/slanorna för att snappa åt sej gräs och andra godsaker på andra sidan...? <:-)

Jag är inte helt säker på att det är förbjudet med taggtråd, förresten!? Men man får däremot absolut inte blanda taggtråd och elstängsel!!!

/AnnaKKHästar gillar...

...inte äpplen...?

Nä, för hästar gillar NYPON!?! :-DDet är ju typ så där giraffer brukar göra, när de går och betar i de där taggiga höga träden "vad de nu heter" på Afrikas savanner!?!

Det såg riktigt KUL ut!!! :-)~

/AnnaKKAtt vända kunskapen ryggen...?Är det nåt fel på äpplet, tro!?

Eller är det fel på hästen???

Kanske var det jag som var det stora felet, förresten? Om inte jag hade stått där och siktat med den otrevliga kameran, hade väl ändå kusen tagit äpplet...?

/AnnaKK, som aldrig lär få svar på dessa frågor... <:-)Fler fina blommor...

Det här är i mitt tycke en av höstens absolut vackraste växter:


Syrenhortensian blommar för fullt i dessa trakter nu! :-)


De här tjusiga exemplaren hittade jag i Älmhult i fredags... Jag har faktiskt en sådan buske själv, men den har jag nog inte planterat på något optimalt ställe i trädgården, för det är en liten tanig krympling som knappt har några grenar alls!? Fast blommar gör den faktiskt, den också - men inte på långt när så prunkande som de på bilden! :-)

/AnnaKK


Hur har det gått??? ;-)

fråga 1 svarar jag NEJ!

Men jag missade faktiskt bara med två minuter... 08.03 visade klockan i bilen på, när jag svängde in på parkeringsplatsen - och den går två minuter för fort! Men innan jag var inne i lokalerna så var väl realtiden typ 08.02... Så att! <:-)

fråga 2 har jag inget svar ännu, men det blev stimmigt eftersom jag missuppfattat tiden som sonen skulle börja idag. Jag trodde han började vid 12, men det var tydligen vid 11.30 istället. Så med andra ord hann jag knappt komma hem från jobbet förrän jag fick kasta mej in i bilen igen och skjutsa upp honom till skolan i Älmhult - men han kom dit i tid iallafall! Irriterar mej bara mer och mer på att det inte kan vara åtminstone li-i-ite tätare bussförbindelser... Men hem får han ta bussen iallafall - även om det innebär en halvtimmes väntan på den...

Och vädret, som jag funderade på angående fråga 3... Herre gud, har jag ens hunnit titta efter hur det är med den saken??? Känns inte så!!! 8-[ Men kikar jag ut genom fönstret nu, så ser det molnigt ut... Varken regn eller sol!?Det är lite grått väder, kan man nog säga!? Men kanske inte fullt sån gråskala som i den här bilden, förstås... Tror nog det kan bli tillfälle till att gå ut med kameran lite senare idag... :-)

Förresten! Det fanns flera stycken jättetjusiga spindelnät i och kring ingången till jobbet i morse - daggvåta och fulla av små fina vattendroppar, ni vet, och det hade gått hur bra som helst att fotograferat dem i motljus där och då...! Bara det att maken har lånat min IXUS och inte lämnat tillbaka den... Så med andra ord hade jag ingen kamera med mej i handväskan... :-/ Men det ska jag tänka på tills imorgon - om det är liknande väder då!! :-)


 
Så vill jag säga TACK SÅ MYCKET till alla er, som både visste vad blomman här ovan heter och  tog er tid att skriva ner det till mej! Så gulliga ni är! :-)

Rosenskära, heter den alltså! Såna får jag kanske försöka mej på att odla nästa sommar då!?

/AnnaKKGo´morron!!!

Tre aktuella frågor:

1. Kommer jag att hinna vara på jobbet klockan 08.00 idag???

2. Hur kommer sonens skolschema att se ut denna vecka??

3. Är det regn eller dimma som känns vått i luften nu på morgonkvisten - blir det sol längre fram på dagen?Jag återkommer med svaren efter hand som de uppenbarar sej! :-D

Ha en FIN dag allihopa!!!

/AnnaKK

PS! Är det någon som vet vad det är för slags blomma på den här bilden??? Jag tycker den är jättefin, men känner inte alls igen den? Kan det vara nån slags ettårig sommarblomma man sår som frö eller köper som planta på våren??? DS!
Hoppsan...!

Har inte så mycket att göra i eftermiddag - alldeles för lite, uppenbart, eftersom jag började googla helt planlöst...!?

Upptäckte då detta!


Googlar man på "änder" kommer den här bloggen upp som tredje förslag, och min gamla blogg som femte...!

Jisses...

Internet är verkligen en himla soppa, där det inte är lätt att finna seriös fakta om nånting!?! ;-D

/AnnaKK, som hoppas att alla skolbarn som eventuellt har fått i uppgift att göra ett arbete om änder även har fått en klar och tydlig order att enbart söka fakta på Wikipedia...!!


UPPDATERING!!!

Det kom svar direkt på detta inlägg... :-//And-gelica & And-MarieFörklaring nummer 2...

...angående veckans Fototriss! :-)

Pingvinerna hör hemma i den här mojängen!


Det är ett kitschigt (?) pennställ! :-)

Pennorna ska ner i hålet på ovansidan, och pingvinerna skvimpar alltså omkring i vatten och blå gelé i tomrummet mellan pennhålet och kubens ytterväggar...

Högst märklig tingest... Men rätt söt!? :-)

/AnnaKKFototriss!

Utmaningen den här gånger är att presentera tre foton på temat trekantigt. :-)

Jag presenterar först och förklarar sen, tror jag...


Jaha... Tre foton på...?

Men visst är  väl dessa varesler li-i-ite trekantiga i formen - om man tittar noga och har god fantasi... <:-)

Och de har placerat sej i en trekant...!


----------------------------


Förklaring!

Jag tänker mej att det här är:Se vad de andra Fototriss-deltagarna har hittat för trekantiga fotoobjekt genom att klicka här!

/AnnaKK

PS! Om ni undrar vad pingvinerna egentligen är för nåt, så klicka här! DS!En kul kommentar! :-)

Angående denna bild:anki  (anki@coffeebreak.se) om Äsch...!:

Sista bilden på bollen är en skön bild.
Ser du att bollen har ögon och en leende mun? Läckert!

--------------------------

Nä, jag tänkte faktiskt inte på det - men det stämmer ju!!! Jag borde så klart ha gjort bilden så här istället då! :-DMen det var en helt annan sak som fascinerade mej med detta fotot... :-) Det är min dotter, som är femton år, som är på väg att ta emot bollen. Spelaren hon har i ryggen ser inte helt purung ut, och eftersom det var jag som fyllde i laguppställningen i matchrapporten så kikade jag ju lite på motståndarnas uppställning - och såg att de hade en spelare född -68 och en född -69. Så jag gissar helt fräckt att det är någon av dem som jag har fått med på bilden!? :-) Och  i såfall är ålderskillnaden mellan henne och min dotter nästan 25 år!!! Det tycker jag är häftigt! :-D Ibland hittar man faktiskt laguppställningar på den här nivån av damfotbollen, där både mor och dotter ingår i samma startelva.

/AnnaKK

PS! Det är bara en sak som förbryllar mej... Hur är det möjligt att den där gamla tanten är YNGRE än mej??? 8-/ DS!
Hösttecken...

Var uppe rätt sent igår kväll - vilket automatiskt ledde till att jag "försov" mej i morse, och kom till jobbet mycket senare än vad jag hade tänkt mej... Ähum! (Men jag har ju flextid, så!).

Hur som helst! :-)

Höstkvällar och tänd utelampa är det samma som att bålgetingarna (som bor i detta träd) drar sej till ljuset. Så när jag skulle släppa ut hunden en sista gång innan läggdags, så var det ett rejält brummande i luften på och kring vår veranda. (Ja, bålgetingar brummar - och vanliga getingar surrar!!). Och på lampan kröp de omkring i mängd och parti... In och hämta kameran!!! ;-D


Bålgetingar är ju giftiga saker, men till deras försvar ska sägas att de är (för att vara getingar, iallafall!) fridsamma varelser som inte går till anfall utan en verklig orsak. Så det var absolut ingen fara att stå nån meter från lampan och fotografera dem. :-)


/AnnaKKEn utmärkelse... :-)

Började dagens bloggande med att upptäcka att jag har fått denna fina:Tusen hjärtliga och varma TACK, Elena!!! :-) Kika gärna lite i hennes fina blogg, som bland annat innehåller en massa vackert och supersnyggt pyssel - ja, det är kort sagt en mycket inspirerande blogg hon har!!! :-)

Eftersom jag alltid får sån kraftig beslutsångest när jag i min tur ska ge utmärkelser vidare, så skjuter jag upp detta till en annan dag... <:-)

Nu närmast ska jag nämligen bekymra mej över trekantiga saker till veckans omgång av  Fototriss - det låter inte helt enkelt, eller!? (Vilket det väl krasst sett inte ska vara heller - det ÄR ju en UTMANING!!! ;-D).

/AnnaKKÄsch...!

Det var då en tråkig fotbollsmatch TV4 bjöd på... :-/ Bara 0-0 mot Albanien - då känns det faktiskt lite piggare med 2-2!? ;-)

Jag hade kameran med mej på matchen i eftermiddags, och även om det som vanligt inte blev något man precis kan mejla in till tidningen så blev det åtminstone ett par blider som kan platsa här i bloggen!

Jag har ännu aldrig lyckat fånga ett mål på bild - men här är iallafall lite glädjescener från vårt ledningsmål i början av matchen!0-1!!! Målskytten längst till höger, och dottern längst till vänster... :-)

Sen blev det halvleksvila, och redan då var slutresultatet klart - d v s det stod 2-2. Men lagledaren hade förstås ett par briljanta idéer angående hur matchen skulle vinnas, och de försöker han i stora drag förklara för tjejerna här nedan! :-)Ja, nu gick det ju inte så bra med det där, och 2-2 stod sej alltså tills slutsignalen gick...

Mitt fotograferande gick nåt liknande... Men här är iallafall ett par bilder där jag har lyckats få (nästan...) skärpa på bollen! ;-)/AnnaKKDet blev bättre framåt dagen!

Med vädret, alltså! :-)Så eftermiddagens fotbollsmatch (som dottern var med i) kunde avnjutas i uppehållsväder och nästan solsken.

Matchen däremot var väl ingen solskenshistoria, precis, utan ganska bökig och stökig. Men med mycket vilja och kämpatag gick det att bärga hem en poäng iallafall. 2-2 blev det. :-)

Nu är det snart dags för mera fotboll på tv - svenska herrlandslaget mot Albanien i VM-kvalet...

/AnnaKKIdag hade jag tänkt påta lite i mina rabatter...

Men det slipper jag nu när det regnar!?! ;-)

Det får bli lite trädgårdsfoton här i bloggen istället - som jag knäppte i Älmhult igår... :-)

Traskade rakt igenom ett bostadsområde som jag aldrig ens sett tidigare... Först tänkte jag bara kika runt där lite i största allmänhet, men rätt vad det var hade jag visst dragit upp kameran - och förevigat bland annat detta:


Ett "plank" av armeringsmattor - det var ju både smart och snyggt!!!

Något som jag mycket väl skulle kunna tänka mej någon stans i min trädgård! :-)

Så vida jag inte ska avveckla trädgården och alla mina odlingar, förresten!?Det finns en viss poäng i att bara ha en minimalistisk liten gräsplätt + en lättskött krukväxt som trädgård... :-)

Sen måste jag bara få visa också vilka snygga betongsuggor de har i detta område!!!


Inte för att en båt av betong är min högsta önskan, men... Jag som faktiskt bor vid vatten har inte ens en uppblåsbar gummibåt!?!


Dock har jag en brygga... Alltid en början! :-)

/AnnaKK


Lördag morgon...

Ska strax ila iväg till dagens arbetspass - ska blir riktigt SKÖNT att svepa omkring med kvasten och golvmoppen en stund...! Efter gårdagkvällens frossande i smörgåstårta och godis och vanlig tårta, och allt vad det nu mer var på födelsedagsbordet, behöver jag defintivt RÖRA på mej en stund!!! Phu... <:-)

Men GOTT var det!!! Och ett roligt kalas! :-)~

Desto tråkigare med dagens väder... Regn, regn, regn... Illa med tanke på att idrottsföreningen idag håller en loppmarknad! :-( Dåligt väder skrämmer ju alltid bort en del kunder helt och hållet, och köplusten hos dem som ändå kommer brukar inte vara riktigt den samma i strilande regn som i strålande sol... Hoppas iallafall att de som ska stå i stånden lyckas kränga tillräckligt mycket bråte för att få ihop till min lön åtminstone!?! ;-)


Annars kanske jag får börja fundera på att engagera mej i en något mer pengastinn sport istället...? ;-)

/AnnaKKStressa - stressa - stressa!?! 8-/Närå! Det är det INTE!!! :-D Men...

...som vanligt när jag har en plan, så spricker den!?! Hm...

Dagens plan var att i lugn och ro strosa omkring i Älmhult (kanske även ta en sväng till sjön) medans sonen avverkade sina dagens två lektioner mellan tio och tolv, typ... (Jag hade alltså än en gång lovat honom skjuts både till och från skolan).

Hann inte ens in i första butiken förrän dottern ringde och undrade om jag kunde kolla efter en bok åt henne på biblioteket!? Öh...? Kan jag (som bor i Osby kommun) låna böcker i Älmhult??? Det sa dottern att hennes svenskafröken hade sagt att man kunde... Så jag fick vända och gå åt andra hållet - mot biblioteket! De har ett riktigt fint sådant i Älmhult, kan jag meddela! Och mycket trevlig och hjälpsam personal! ;-) På mindre än fem minuter hade kvinnan i utlåningsdisken både ordnat ett lånekort åt mej och fixat fram boken som dottern behövde (som förövrigt alltså inte fanns på Biblioteket i Osby). Perfekt!!! :-)

Sen hann jag knappt tillbaka till centrum förrän dottern ringde igen - nu hade hon fått veta att hennes sista lektioner för dagen blivit inställda, och ville att jag skulle hämta henne klockan halv ett. I Osby, alltså... Ja-happ...!!!

Där sprack min plan angående när jag skulle jobba idag, kan man säga! Det var egentligen DET jag hade tänkt göra typ klockan halv ett... Men, men!

För att göra ett snabbt slut på denna historia: Jag hann inte gå i så många butiker som jag hade tänkt mej, men jag hann å andra sidan både skjutsa hem sonen och vara på plats på dotterns skolas parkering innan klockan passerade 12.30 - och jobbet infann jag mej på strax efter klockan 13... Irriterande nog var där mer att göra idag än vad jag hade trott, så nu har större delen av eftermiddagen "bara" försvunnit!?

Så de FOTON som jag tog under mina kringelikrok-vandringar i Älmhult i förmiddags, hinner jag nog inte ens titta själv på just nu - härnäst på dagens program står nämligen att uppvakta svärmor som fyller år idag!

GRATTIS, svärmor!!! :-)

/AnnaKKSnokar vidare... :-)

/AnnaKK


Fredagsfärger: Grå!


Veckans färg i Fredagsfärger är grå! Kika här för att se andra deltagares grå bilder! :-)


När jag började titta efter grå bilder i datorn hittade jag först bara en massa svartvita, eller på annat vis tilltrixade bilder - och så ett par på vår silverfärgade bil... Men någon av de bilderna kändes det faktiskt lite lågt att delta med... :-)

Andra gråa saker då? Eller nåt grått djur???

Jo, men visst!!! En grå (+ gul och svart) liten fågel, med likaledes gråa ungar - det har jag ju på bild!!! :-)

häckande forsärla får bli mitt bidrag!

Ha en FIN dag, alla Fredagsfärger-fans!!! :-) (Och alla andra också, förstås!).

/AnnaKKHär fick man inte heller något smajl...

Det var mer väs och fräs! ;-)

Rackarn gjorde utfall mot objektivet också - men jag erkänner att jag var ganska närgången... Som en äkta paparazzi!!!

Fast jag anser förstås att jag bara har gjort den en tjänst... :-) Nu kommer den ju att få "evigt liv" här på internet, och vem vet... Kanske blir den kändis på nåt vis också!? He...


Dagens sötaste tunga, eller hur!? :-) (Och nu vet jag att minst hälften av besökarna här vrålar NÄÄÄJJJJ!!! ;-D Tänk då på att detta bara är en alldeles ofarlig liten snok... :-) Ingen huggorm!)./AnnaKK
Risig...

...men söt ändå! :-)

Ljungen, alltså!Go´natt! :-)

/AnnaKK


Inte för att det här är...

...någon inredningsblogg - men iallafall! :-)

Med husägandet följer ju rent automatiskt en massa pyssel och fix, och ibland får man till och med för sej att RENOVERA...

Våra renoveringsprojekt brukar i och för sej åka upp på hatthyllan innan vi ens hunnit påbörja dem - och det är säkert bäst så!? Åtminstone billigast!? ;-)

Så därför har jag inget tjusigt hem att exponera här i bloggen...

Men ett par bilder på vår traumatiska hall tänker jag faktiskt dela med mej av... :-)


Så nu har jag plötsligt löst ett av problemen kring min nya höst-/vinterjacka, som jag snart måste inhandla! Den ska INTE vara svart!!! :-)

/AnnaKK

PS! Jag lyckades blidka vädergudarna!? Det HAR faktiskt varit riktigt FINT väder här idag! :-) Lite blåsigt bara... DS!Apropå att skaffa sej nya fotoobjekt...

Jag skulle vädligt gärna vilja vara duktig på porträttfotografering! :-)

Men för det första har jag ingen villig modell (ingen mänsklig, iallafall!), och även om jag hade haft det så tvivlar jag på att det hade blivit några bra porträtt ändå... Det är så mycket runtomkring som måste vara på topp också - inte bara en modell på topphumör!? Nä, det ska vara bakgrund och ljussättning också till exempel... En studio!? (Hit med en studio!!! :-) Genast!!!).

Sen ska man kunna samspela med sitt fotoobjekt också, och ha förmågan att locka fram dennes absolut bästa sidor...

Där skiter det sej vanligtvis fullständigt!? Aldrig att jag möts av några hollywoodleenden genom kameran precis... <:-)


Nä, man får väl inte ha för höga ambitioner med sitt fotograferande, antar jag... Och alla inblandade måste ju tycka att det är kul!

Fast... Vissa har faktiskt inte en chans att slippa undan! Så det är väl dem det är lämpligast att åtminstone börja öva sej i porträttfotografering på!?! ;-)/AnnaKKGår det att blidka...

...vädergudarna genom att sätta in solskensbilder i bloggen!?

Gör ett försök iallafall... :-)

Men på det stora hela får man ju snart börja se sej om efter andra fotoobjekt än insekter... <:-)

Och efter varmare kläder!!!

Undrar just om jag lyckas hitta en höst-/vinterjacka i år!? Det är nog tre höstar sen jag började jakten, och än har jag inte ens varit nära att hitta någon som jag verkligen har velat ha... Men den fem år gamla kappan är helt körd nu iallafall... Inte bara hiskeligt omodern och sjabbig i största allmänhet, utan söndrig och fullständigt utsliten! Kan nån fatta varför jag inte har slängt bort den??? Jo, för man måste ju gardera sej... Om man nu inte skulle lyckas hitta en ny, så måste man ju ändå ha nåt på sej!? <:-/

/AnnaKK
Ett inlägg i...

...bandybolls-debatten! ;-)


/AnnaKKOch vad är det jag...

...krabbar med i datorn, då!?

Jo, jag tänkte att jag skulle förekomma katastrofen den här gången!? 8-D

Maken och barnen är nämligen övertygade om att datorn kommer att krascha precis när som helst - ja, de räknar inte längre dagarna, utan snarare timmarna och minutrarna... Och påstår att de inte kan göra nånting på datorn utan att den jävlas, hänger sej eller bär sej otillbörligt åt på något annat vis...

Det är ju vädligt konstigt, förstås, att jag däremot kan göra allt jag vill utan att datorn trilskar så värst??? Okej, ibland hänger den sej - men bara ibland!!!

Nåja... Idag har vi utökat innehavet av datorer, och den nya blir väl precis som den gamla "allas" - fast jag säger att den är min!!! ;-)

Och nu håller jag som bäst på att föra över mina mest värdefulla dokument, bilder och mappar till den. Och lättar också efter hand lite på trycket i den gamla datorns hårddisk... Ska ta bort en del program också så småningom - det finns flera stycken som aldrig används...

Förhoppningsvis så kommer den gamla datorn att hänga med ett tag till - och om inte så är iallafall det viktigaste överfört till den nya nu, och därmed räddat från risken att försvinna om kraschen (som alla utom jag - host! - förväntar sej) inträffar...

Bra, va´!? ;-)/AnnaKK


Fick den här...

...sötingen av Paula! :-)

En liten skyddsängel!

Ja, det kanske jag kan behöva en... Är i full färd med att rensa i datorn, och nu gäller det verkligen att inte förstöra något viktigt... Hm!

Denna lilla ängel kan jag nu skicka vidare... Vilket jag jättegärna gör!  Så... Alla trogna läsare här, som känner att de behöver en skyddsängel - varsågoda!!! :-)

/AnnaKKDet dök upp...

...betydligt angenämare saker att göra än att städa, kan jag meddela! Där emot tänker jag inte tala om exakt VAD ännu... Men jag kan nog inte vara tyst så länge, så innan kvällen har jag säkert avslöjat det!? ;-)/AnnaKK


Grått och regnigt idag...Om det även blir en TRIST dag återstår att se... Men den saken kan man ju som väl är påverka en hel del själv! :-)

Känns som att jag borde vara HUSLIG idag, och fixa och dona inne - det är ganska eftersatt... Får se hur lusten till det är längre fram... (Ha! Känner jag mej själv rätt så var det där en riktigt låg-oddsare!!! ;-D).

Nu närmast är det iallafall lite jobb som gäller. :-)

TACK för alla goa kommentarer ni lämnar här i bloggen - det är så himla KUL att läsa dem!!! Och så kan jag i min tur hälsa på i era bloggar och lämna nån krumelur där. :-)

/AnnaKK


Hösten är rosa?

Några traditionella höstfärger i sprakande gult, orange och rött syns inte till här ännu... Ja, gulnade och vissnade blad av diverse sorter finns ju, men inte så där intensiva och brinnande i färgen som man vill att de ska vara!?


Gillar man rosa så finns det flera blommor i den färgen som står sej fina ännu! :-)

/AnnaKK


Den rackarn har ju krympt!?!

Inte för att det var någon jättestek - men nu är den iallafall defintivt bara en mycket liten stek... :-/

Fast jag har å andra sidan fått en faslig massa sky istället i grytan! Sås är gott!? ;-D

Lovade ju Dysnomias middag här i morgon - hela familjen, till och med...! Ja, steken räcker kanske till dom - ifall jag drygar ut med en svampstuvning också, eller nåt...?

Jag och min familj får åka och ta oss en pizza istället! Nemas problemas!!!

Svampstuvning, förresten... Champinjoner är mumsiga - och växer väl i skogen nu???

Måste säga att jag ALDRIG nånsin skulle VÅGA plocka en svamp som ser ut som en champinjon...! 8-IJag säger inte att svampinjonen här ovan inte är en champinjon - men jag tvivlar på det! Och det räcker som anledning till att INTE plocka den!!!

Jag bröt där emot loss den och kikade på undersidan...Jag TROR att detta är en flugsvamp... Rätta mej gärna någon!?!

/AnnaKKÄlgsteken puttrar på spisen...

...och här sitter jag och väntar på att den ska bli klar! <:-)

Roar mej under tiden med att redigera bilder ...

Älgstek är förresten bland det drygaste jag vet!!! Både att laga till - samt hela proceduren dessförinnan, med jaktlag och jägare och slakt och styckning och fan och hans moster! Älgsenor i köttkvarnen är förresten inte heller nån hit...!

Detta är ingen älg! :-)


/AnnaKK
 


Onyttig(heter)...

Tisdag - och dags för Tisdagstema igen! :-)

Den här veckan är temat "onyttig", som väl ofta kan vara ett relativt begrepp!?

Äpplen är ju nyttiga - men knappast detta!?


Och även om det skulle kunna gå att nytta (skånska för ordet använda!) detta äpple (och dess kompisar), så blev resultatet ganska onyttigt det också!? ;-)Se vad andra deltagare tycker är onyttigt här! :-)

/AnnaKKVad som däremot är BRA...

...med denna dag - den första september:Från och med nu kan man förvänta sej att badsäsongen (i stort sett) är över!!!

Så man får ha stranden (så gott som) för sej själv - även de vackra dagarna! :-)

/AnnaKKEtt annat kaos...


Vill de ha en rondell, eller...? :-/


/AnnaKK
 


Vad jag OGILLAR skolor!?!

Ska inte direkt skylla på lärarna - för de hamnar ju alltid i skottlinjen, och säger ju sej alltid vara alldeles oskyldiga... ;-)

Men SCHEMALÄGGAREN som har (eller rättare sagt INTE har) gjort min sons schema skulle jag vilja ha ett snack med! Här, nu, genast, rätt upp och ner!!! Den varelsen måste vara fullständigt inkompetent!?! (Kan det vara en DATOR, tro!?! Hm...).

Efter två skolveckor fanns det inte något ordentligt schema - och idag har de fått nytt schema två gånger... Sonen och hans klasskamrater vet alltså inte från dag till dag vad som gäller, och knappt ens från timme till timme!?! Hur många nya scheman kommer de att få i morgon??? >:-[

Enligt schemat från förra veckan hade sonen bara ett pass samhällskunskap i eftermiddag. Huruvida han, enligt dagens nya scheman, borde ha infunnit sej tidigare till någon annan lektion har jag över huvudtaget inte orkat kolla upp än...

Men iallafall... Eftersom bussarna stämmer så dåligt med skoltiderna ställer jag upp och skjutsar, men idag var det helt i onödan visade det sej. Samhällskunskapslektionen var inställd... Gaaahhh!!! Kan man skicka bensinräkningen till rektorn???

Den bästa skolan är för övrigt den man slipper gå på - t ex Växjö Universitet, som antagligen har höstterminstart idag. :-) För ett år sen var jag på väg dit för att läsa fortsättningskurs i historia - men snubblade över mitt jobb i exakt samma veva... Och jag har inte ångrat en sekund att jag valde det istället för att plugga mer!!!

Inte för att det är nåt fel med universitetsstudier - det passar bara inte mej... Varken då, tidigare eller nu!

Jag tänker aldrig bli utbildad! Den bästa ursäkt man kan ha i ALLA lägen är nämligen att man bara är inbillad... ;-D/AnnaKKPlaner för resten av dagen...

1. Laga middag till mej och sonen - han jobbar nu under förmiddagen.

2. Efter att ha ätit skjutsar jag sonen till skolan, och medan han avverkar sin lektion (eller två, är det kanske?) så handlar jag - och går INTE vilse i Älmhult! ;-)

3. Hem och laga middag till maken och dottern...

4. Eventuell fotopromenad i kvällningen??? :-)Nånstans i programmet måste givetvis även en FIKA-STUND klämmas in, så klart!!! Mellan punkt 2 och 3, skulle jag tro... :-) Utomhus om vädret tillåter (och om jag vill...)!! Sen kan det förstås gärna vara fika nångång i kväll också... ;-)

/AnnaKK


Så var det...

...måndagmorgon igen... :-)

Snart dags att åka iväg och jobba en stund - men innan dess får jag väl bjuda på en bild!?Tycker den här är ganska skön - ser ni att det växer kaprifol även innanför fönstret!? Busken måste alltså ha letat sej in genom väggen nånstans...? Undrar hur stor den faktiskt är på insidan av huset??? (Som inte är ett bostadshus, utan ett litet uthus - men iallafall!).

Nå, idag är det ju den första september, så nu kan man ju anta att växtkraften börjar avta för den här säsongen...

Hur har ni det med höstkänslorna, förresten???

Önskar er alla en fin dag!!! :-)

/AnnaKK