Regn och rusk...

Och snart fotbollsmatch! Den näst sista för säsongen - ska avnjuta (?) en till på lördag, har jag tänkt. Men sen blir det paus i flera månader - och vem vet om man ens är intresserad av fotboll nästa vår igen!? Beror helt och hållet på om dottern ska fortsätta att spela... <:-) För egen del föredrar jag faktiskt att titta på Spanska Ligan hemma i tv-soffan! Om Real Madrid fortsätter spela så som de gjorde i helgen - då ska jag hålla på dem i vinter! :-D

Vinter förresten... Det var det ju nästan i morse!

Men sen blev det sol och fint - ett tag iallafall:


 

Men inte nu längre alltså... :-/ Grått, vått och riktigt råkallt! Suck...

 

I morgon är det förresten första oktober... Det märks!?

 

/AnnaKK

 

 

 

 


Brrr...!

Ishavskylan är här! Tjocka frostlager på rutorna på de bilar som har stått ute i natt. :-/

Skrapa, skrapa is, alltså... Isch! Men det är mysigt att tända en brasa i kaminen och lyssna på sprakandet från den när man äter frukost. :-)


Jag vill ha ett apelsinträd!?! :-D


/AnnaKKSpeciellt för Dej, sonen... :-)


För idag är det ju din alldeles speciella dag!!

Som redan har börjat med skönsång och presenter på sängkanten... :-)
Ha en toppenfin dag, Jocke - ikväll blir det tårta också!! :-D


Kramar från hela familjen!!!
Lite upptagen idag...

...eller vad jag ska säga!? <:-)

Förmiddagen försvann i ett nafs, dels på grund av jobbet men framför allt på grund av att sonen försov sej en aning och inte hann med bussen - så då fick jag ju agera taxi och skjutsa honom till skolan. Hå-hå-ja-ja...

Men det var nog sista gången!?! >:-) Inträffar det igen, får han nog överväga att själv ringa till skolan och tala om vad som har hänt + meddela att han kommer så fort han kan med en senare buss...

För från och med i morgon är han nämligen myndig! Och får alltså själv sköta sin när- och frånvaro, och sina utvecklingssamtal och gud vet allt!

Och där har vi den andra orsaken till att jag inte har haft tid att göra detta blogginlägg förrän nu; Jag har helt enkelt haft lite födelsedagsbestyr för mej inför den stundande 18-årsdagen. Varit och fixat presenten, till exempel - och lite annat smått och gott! :-)


Det gjorde förresten inte så mycket att förmiddagen idag "försvann", för det var rätt regnigt och trist väder här då. Men nu har det bättrat sej betydligt, så att t o m solen kikar fram lite då och då. :-)

Dags att gå ut en stund och koppla av - eventuellt med kameran! (Jo, så blir det nog!? Även om det är i lite blåsigaste laget för foto...).

/AnnaKKBloggfri söndag, trodde jag nästan...

Men:Idag är vädret ännu en aning mer "höst-ruskigt" än igår, och om ett par timmar ska jag dessutom gå på fotbollsmatch...

Stackars mej! ;-)

/AnnaKK


Lördagsnöje...?

Sista lördagen i månaden, och som alltid är det långöppet i affärerna i städerna runt omkring.

Men eftersom båda barnen skulle ha lite roligt i helgen, och dessutom var panka, så försvann min shoppingkassa redan igårkväll... Hrmf!!!

Lusten att åka iväg nånstans idag fanns ändå kvar, så istället för plånboken tog jag med mej kameran på en liten tripp med bilen. :-)

Fast det var då inget roligt väder att ge sej ut på fotosafari i, måste jag säga... :-/ Duggregn, och ibland lite mer än duggregn - och om det vid något tillfälle inte var vått i luften, så var det så uselt ljus att nästan inga foton blev som jag hade tänkt mej dem! Suck... 

Övervägde faktiskt att kasta in handsken, men då var det visst nån som redan hade kastat ut skorna...!?Ehhh...??? Annorlunda motiv, får man väl åtminstone säga... :-)

Och genast kände jag mej lite mer inspirerad!  Så styvt 150 foton hade jag med mej hem - och nu ska jag forstätta titta igenom dem, och kanske även redigera några för kommande blogginlägg... :-)

Trevlig lördagkväll!!!

/AnnaKKEn glimt ur mitt spännande liv... :-)

Eftersom följande har inträffat:(Nye ägaren var och hämtade den igårkväll).


...så har sonen numera bara "en riktig bil":Fast den får han inte köra själv ännu!

Dock närmar ju sej uppkörningsdagen, så eftersom han slutade skolan redan klockan 13 idag tyckte vi att det var lämpligt att övningsköra lite privat denna eftermiddag.

Meningen var att jag skulle möta upp honom vid skolan med Saaben, men hur det nu var så hade han råkat få med sej nyckeln till den... Men det finns ju reservnyckel, så det var inget problem!

Eller, jo... Det var det! :-/ För det fanns nämligen inget batteri i den, märkte jag när jag skulle låsa upp bilen. Tryckte och tryckte på knappen, men inga dörrar öppnades. Så då stack jag nyckeln i låset, och öppnade på det gamla hederliga viset. Gick ju bra det också - ända tills jag tog tag i dörrhandtaget, för då gick larmet!!! 8-X

Inte vet jag hur man stänger av det när man inte har batteri i nyckeln - så det fick helt enkelt tuta klart! Här ute på vischan är det helt meningslöst med billarm, kan jag meddela - inte en enda granne kom och undrade vad som stod på! Och då hade jag ändå utlöst larmet si så där tre gånger, innan jag insåg att det inte ens gick att starta bilen så länge jag inte lyckades avaktivera larmet... Hå-hå-ja-ja...

Så det fick bli S60:n upp till skolan - och när sonen väl kom ut på parkeringen och skulle ta över rattandet, så kom jag på att övningskörningsskylten ju låg i Saaben. <:-/ Fast nu är det väl inte direkt den man kör med (och dessutom skulle den ju faktiskt kunnat ha trillat av bilen under körningens gång...), så sonen fick göra sitt träningspass iallafall!

Och det gick så bra så! :-)

--------------

För att återvända till a-traktorn, så minns säkert trogna läsare att sonen blev påkörd för ett tag sen när han var ute och körde med den. Vi var lite oroliga att ansvar och självrisker skulle delas lika enligt "grusvägs-praxisen", men det blev allt så att motparten fick ta rubbet. Och eftersom sonen valde att göra sina reparationer själv, så fick han ut en summa pengar från försäkringsbolaget. Det var egentligen på gång att skicka iväg a-traktorn till lackeraren nu, men så kom det en spekulant emellan... Som la ett bud på den som den var - och sonen tog det budet.

--------------

Nu är det dags att börja "fira" fredagkväll! :-) Ha det så mysigt allihopa!!!

/AnnaKK
365 Foton 2009 - Tema nr 112, 141, 331, 290

Nädå, jag har INTE gett upp den här fotoutmaningen - men jag stressar i och för sej inte heller med den... :-)


/AnnaKK
Skit oxå! Vilket piss-väder... :-(

Ja, nog för att jag visste att regnet hängde i luften - men hunden behövde ut och röra på sej en sväng, så han och jag traskade iväg. Utan paraply - för solen sken ju just då!


Det gjorde den givetvis inte fem minuter senare, och det var som om himlen öppnade sej! Jädrar, så blöta vi blev båda två - och som vi SPRANG hemåt! (Så den dagliga motionen fick vi iallafall med råge...! Hm...).


Nå... Skam den som ger sej! :-) Nån timme senare var det återigen lite sol, fast då föredrog hunden allt att bli kvar inne - så jag tog kameran med mej ut en sväng istället! Kom inte ens utanför grinden förrän det började stänka... Suck! Men solen försvann inte helt, så jag slank in i uterummet och avvaktade där en stund. Passade på att ta detta foto då:Regndroppar på fönsterrutans utsida, räcket till altanen samt några kaprifolblommor...

När det hade slutat regna (för den stunden...) så dröjde sej det mysiga ljuset kvar. Hittade ett par vissnande blommor som gjorde sej fint genom linsen:Reflexerna i bakgrunden kommer från solbelysta regndroppar i gräs och grönska.

Ja, sen började det så klart regna igen... Dubbel-suck!!

---

För att det inte ska bli trippel-suck också, så ska jag avslöja en rolig nyhet!

Jag har fått Spotify på laptopen!!! :-D (Ja, ja... Men någon måste ju faktiskt vara sist med allt...!?).

Dottern installerade det åt mej igårkväll, så idag har jag lyssnat på en massa musik samtidigt som jag har stökat i köket - det blev faktiskt mycket roligare då! :-) Är till och med så gott som klar med sorterandet/rensandet - det återstår egentligen bara att hitta en plats för våffeljärnet... :-) Och så har maken ett smärre berg av både det ena och det andra, som han ska få ta och gå igenom ikväll... Det ligger förtillfället mitt på köksbordet... (Och nu var det nära att trippel-sucken kom iallafall - men jag bet av den! ;-) He!).


Nu skiner solen igen!!! :-)


/AnnaKK

 

 

 


Gu-u-u-u´, va´ mycke´ SAKER!?!

X-(~

Hittills i mitt liv har jag haft en föreställning om att källare är det värsta man kan ta i tu med när det gäller att röja bland sitt gamla skräp... Men nu vet i sjutton om jag inte har ändrat uppfattning, lite grann iallafall!?

De senaste dagarna har jag nämligen sorterat bland mina köksprylar. Nog för att köksutrymmena har varit betydligt mindre än våra källarutrymmen, men det allra mesta av det som har hamnat i källaren har ju redan fått stämpeln av "halvskräp" på sej - så då tycker jag inte det är så svårt, vid en eventuell utrensning, att komma fram till vad som ska sparas och vad som ska slängas av "den skiten"... >:-)

Det är mycket-mycket värre att sortera bland köksprylarna, måste jag säga! Särskilt som jag inbillade mej att jag inte alls skulle behöva sortera något, utan med lätthet skulle få in allt igen i de nya skåpen och lådorna...

Host, harkel...! Där nånstans har det uppenbarligen gått lite snett!?! Eller nåt...? <:-/

För även om skåpen och lådorna ÄR väldigt rymliga, så vill jag inte fylla dem till bredden! För då är man ju där igen, att man inte hittar någonting för att allting ligger underst... Nej, tack! Så ska jag INTE ha det mer!!!

Så nu sorterar jag, och försöker förmå mej själv att t o m vara så drastisk att jag direkt slänger bort saker som inte används eller rent av är sönder, UTAN att låta dem ta den vanliga omvägen om den där källaren... Hm!! <:-)

Vi får väl se hur det slutar, men förhoppningsvis kommer alla papperskassar med kasserade föremål iväg till Återvinningsgården på lördag - och jag hoppas innerligt att ingen snubblar över dem innan dess och bryter benen av sej eller så... För ner i källaren ska de som sagt var INTE! (Inte ens för tillfällig förvaring, för jag vet allt hur "tillfällig" sådan brukar ha en förmåga att bli! Fniss!!).

Från det ena till det andra!

I förrgår fick jag denna söta award från Kerstin!Tusen tack!!! :-)

För övrigt undrar jag lite grann hur vädret har tänkt vara idag!? Det verkar aningens instabilt... Ena stunden regnar det, eller blåser... Nästa stund kan solen titta fram, så det ser riktigt fint ut! Men just nu verkar det vara något slags mittemellan-läge... Får se om det blir en sväng ut med kameran i eftermiddag!
Nähä... Nu pockar köket på lite uppmärksamhet igen... <:-)

Ha en fin dag allihopa!

/AnnaKKHöstrusket kryper närmare...

Igår var det delvis regn och blåst här - men då kröp jag upp i soffhörnet med en bra bok!

Så det är inte bara nackdelar med att gå allt längre in i den här årstiden. Åtminstone ibland, är det lite mysigt också... :-)Ovan: Foto från en solig morgon, för några dagar sen.

Nedan: Foton från en fin höstdag vid sjön.

Vid närmare eftertanke är hösten ändå allra mysigast de dagar när solen skiner och det fortfarande är så varmt att man kan ha sommarkläder på sej... <:-)

Men jag hoppas att regnet igår satte fart på svamparna i skogen!? Är lite avis på Elena!!! :-)

Trevlig onsdag allihopa - och idag ska jag inte läsa så mycket så jag inte hinner svara på era kommentarer!

Kramar! :-)

/AnnaKK... :-)


Träffade en liten hare på jobbet igår. Den satt under trappan, men fick lite bråttom när jag kom.  Fast inte mer bråttom än att den stannade ett tiotal meter bort. Ja, det verkade faktiskt som om den bara väntade på att jag skulle plocka fram kameran!? :-)
/AnnaKKGo´månda´! :-)

Hur har helgen varit??

Här har det mest handlat om att få köket lite mera färdigt - och det får man faktiskt säga att det HAR blivit! SKÖNT!!! :-)

Alla skåpen är nu på plats exakt där de ska vara (och fast förankrade i väggarna), spisen står där den ska vara och fläkten är också på plats (fast strömmen dit kommer tillsvidare via en förlängningssladd). Även nya diskbänken är fastlimmad där den ska vara, och förhoppningsvis kommer rörmokaren i morgon och fixar blandaren och vattenledningarna.

Om nån undrar vad stapeln av järngrytor mm är, så är det en tvättäkta bänkpress! ;-) Vi hade nämligen inte tillräckligt många tvingar att klämma fast diskbänken med när vi limmade den. Den blå glassburken är full med mynt (riktigt tung!) och den röda rörformade burken innehåller en "senapskula" (som väger 2-3 kilo). Pärmen innehåller alla våra räkningar angående detta köksprojekt, och är därmed blytung!!! ;-) (Närå!!).

Den uppmärksamme läsaren har kanske även noterat att vi har bytt fönstret!? :-) Det var kanske inte alldeles nödvändigt, men inom ett par år skulle det har gjorts iallafall. Och då är det ju bättre att ta det nu, när det inte finns något kakel och nån tapet som riskerar att bli förstörda i samband med det ingreppet.

Kakel och tapet har vi förövrigt inte ens tittat på ännu. Phu! Och knappt bänkskivor heller, för den delen... Det blir nästa grej att ta i tu med!

Hur fint väder det var i helgen märkte jag tyvärr knappt, men det ser inte ut att bli så pjåkigt idag heller! Ska unna mej några timmar tillsammans med kameran lite längre fram på dan!

:-)Borde kanske fixa en tårta eller nåt också förresten... Maken och jag har faktiskt bröllopsdag! 17-årig sådan, minsann! :-)

Önskar alla en trevlig dag!

/AnnaKKDet blir en lördag i köket!

Det har inte hänt så mycket i veckan angående köksrenoveringen - men nu är det ju helg igen, och då tar vi nya tag! 

Susar strax iväg till bygghandeln och gör av med ett par tusenlappar till! Hm... <:-)

Uppdaterade mitt Flickr-galleri igår, med en del personliga favoriter som har varit med här i bloggen tidigare. Något komplett galleri över alla mina foton lär det nog aldrig bli, men det kan ju vara kul att samla åtminstone de bästa på ett ställe - som dessutom är lättöverskådligt. :-)Lika vit som mina Lidingö-köksluckor! ;-)

Ha en riktigt skön helg allihopa!!!

Kramar! :-)

/AnnaKKPå jakt efter höstfärger...

Gick en liten promenad igår eftermiddags, och letade efter "riktiga" höstmotiv.

Lyckades inte fullt ut, kanske man kan säga...

För i år är visst inte ens flugsvamparna speciellt röda!?! <:-)


Ja, den var verkligen så här dassigt orangebrun!

Antagligen på grund av att det är så torrt...?

I morse fick jag förresten skrapa is från bilrutorna - DET är ju också ett hösttecken, eller om man rent av ska kalla det för ett vintertecken... Brrr!

Får se om kylan kan locka fram lite gult och rött på träden framöver!?

Trevlig fredag allihopa!!! :-)

/AnnaKK


Torsdag...

Fick börja arbetsdagen som tvättmaskinsreparatör... Spännande jobb man har, eller hur!?

Det var slangen till avloppet hade lossnat, med en lättare översvämning som följd - som dock bara vara att hjälpa lite på traven ner i golvbrunnarna... Det var betydligt värre att få tillbaka slangen på sin rätta plats, kan jag säga. Maskinen verkar väga ett par hundra (!?) kilo, och är nästan orubblig för en klen liten dam som mej! <:-) Så jag fick försöka åla mej in bakom den så gott det nu gick iallafall... Och sen låg jag där och bände och vred, och kämpade så svetten lackade med att få slangen att gripa tag hela vägen runt avloppsröret i golvet. Phu, vilken osamarbetsvillig mojäng!!! Men till sist så lyckades det iallafall... Rörmokare är ett av de sista yrken jag skulle vilja ha - det är då ett som är säkert!!!

Utanför höll förresten vaktmästaren samtidigt på att försöka få liv i röjsågen - den var visst inte heller på humör idag!? <:-)


Det var dessa tre foton jag la upp på Flickr igår... :-) Skulle väl tro att de får sällskap av fler vart det lider, men inte idag... Har femtioelva saker att fixa nu eller inom det snaraste, så jag ska ägna en stor del av dagen till att åtminstone börja med några av dem...

Fast känner jag mej själv rätt så kan jag nog inte låta kameran ligga orörd hela dagen - det blir nog lite foto inklämt nånstans i schemat också! :-)

/AnnaKK
Flickr... :-)

Kommentar från igårkväll:

Lisa - InkyWings  


Du - när ska du skaffa dig ett flickr-galleri???
Tycker jag du ska ta och knappa in ett litet konto redan nu på stört och börja lägga upp lite av dina underbara bilder där si du! Japp, då säger vi så då! ;-DHej & Hå, tänkte jag då...!

Fast...!?

Man har ju hört talas om det iallafall - det där som först verkar vara en felstavning, men som man sedan börjar undra om det inte snarare är nån slags förkortning för något som man inte riktigt begriper vad det är!? <:-)

När man har noll koll står man inför två val... Antingen fortsätter man ha noll koll, eller också försöker man ta reda på mer så man åtminstone har li-i-ite koll!!

För tillfället vet jag inte om jag har så mycket mer koll än innan, men jag har iallafall ett Flickr-galleri nu - och till och med tre foton upplagda i det! :-) Klicka här för att se...

Nån mer som läser detta som lägger upp foton där??? Vad är i så fall din åsikt om Flickr? Fördelar, nackdelar - allt vill jag veta och höra synpunkter kring!! :-)Värsta linslusen ju, min lilla rödhake i äppelträdet! :-D

/AnnaKKGo´morron!


Ut och fånga dagen nu, allihopa! :-)


Gärna på bild - det ska jag göra!! (Men först ett arbetspass...)


/AnnaKK


PS! Det VAR verkligen GOD fika på föräldramötet igårkväll! Äppelmuffins och kaffe... :-)~ DS!
I kväll...

...är det föräldramöte på dotterns skola.

När alternativet är att stöka i köket här hemma, så måste jag säga att det känns helt okej! Även om det är långt att åka för bara lite info i största allmänhet - men man kan ju alltid hoppas på en god fika också!? ;-)

En annan kväll (för några dagar sedan) var det fotostund...Tja... Man har väl trots allt ett ganska omväxlande liv!? Med hyfsat stora möjligheter att fylla dagarna (och kvällarna!) med både det ena och det andra. :-)

Här nedan har vi förresten spåret som dottern transporterar sej till skolan på...Men maken och jag omväxlar, och tar bilen till Växjö! :-)

/AnnaKKStäda FÖRE...

...det kommer hantverkare!? X-/

Ja, det var ju otroligt korkat gjort... Kan jag nu krasst konstatera - efter en minst fyra (eller fem???) gånger så lång städinsats EFTER att de åkt hem!!!

Så jag hann inte med att hälsa på i allas bloggar idag (sängen kallar nämligen nu), men i morgon så...!

Promise!!! :-)


Foto taget med 40D:n - gillar bara den kameran mer och mer!!! :-)

Och så tycker jag det var gulligt av rödhaken att posera så här fint:Go´natt!

/AnnaKKGrymt...

Ja, man ska väl inte klaga så länge man inte har fått svininfluensa... Men det KÄNNS faktiskt som om det sitter en liten borstig spädgris på tvären i halsen idag... X-(~

Förtog mej kanske lite i helgen, men jag har verkligen inte tid (och inte lust heller, för den delen!) att vara sjuk den här veckan!

Så därför tänker jag inte var det heller!!! >:-] (Hm... Host, snörvel...).

C-vitaminer är bra mot förkylning - och gott! Särskilt "hemlagade"... :-)

Måste städa upp byggarbetsplatsen (köket, alltså!) lite grann nu, för elektrikern kommer faktiskt redan idag. Men sen bara måste jag få en stund till övers för en liten bloggpromenad också!

Tack så hjärligt för alla positiva och påhejande kommentarer ni har lämnat i helgen!!! :-)

Ha en jättefin måndag!!!

/AnnaKK

 

 

 

 


Fredagkväll till söndagmiddag... :-)
Så har helgen varit. Och köket blivit!

Nu kan vi inte göra mer förrän elektrikern och rörmokaren har hälsat på, vilket förhoppningsvis blir under veckan som kommer. :-)

/AnnaKKPå gång i helgen...Nä, det är ingen som ska flytta - och faktiskt inte heller en utrensing till förmån för nån loppis eller så...

Men vi ska ju ha nytt kök, så nu har det gamla fått börja röra sej lite grann mot utgången...! Först och främst ska hörnskåpet väck! Uj, vad saker vi hade i det... <:-)

På det övre fotot kan ni se att det ligger en liten bräda på diagonalen. Exakt där ska det byggas upp en ny vägg, och det blir ett av helgens projekt. Sen ska helst alla skåpstommarna från IKEA sättas ihop så vi kan se att allt är helt och redigt...

Ja, kort sagt: Hörs jag inte av på några dagar nu, så vet ni vad jag har för mej! ;-)

/AnnaKKCanon EOS 40D

Testing, testing... :-)

Alltid lika spännande att se hur de första fotona med en ny kamera tar sej ut!

Objektivet som satt på var mitt 18-200 mm´s, utan närbildslinsen... :-)

Om dessa foton kan jag väl lite kort säga att det översta är hårt beskuret, det mittersta normalt beskuret och det nedersta lite grann beskuret... Mest intressant är nog att det nedersta togs igårkväll när det hade börjat skymma lite grann. Fotot är taget med ISO 1600 - en inställning som är helt hopplös på 450D:n! Men på den här kameran går det ju alldeles utmärkt - så jag ger 40D högt betyg vad det gäller ISO och anti-brusegenskaper! :-)Små detaljer fastnar uppenbart också bra. Fast den här bilden gör sej bättre i ett större format än vad jag kan visa här i bloggen... Hoppas ni ser den lilla spindeln + björkfröet!? :-) Fotot är beskuret lite grann bara...

Det är ju inte så mastodont-många megapixlar i den här kamerans bildsensor - "bara" 10,1 - men det är ju bland annat det som ger den goda brusegenskaper, och jämfört med de drygt 12 som finns i 450D:n så verkar inte dessa rymma mindre bildinformation, snarare mer!? Ska dessutom inte vara några som helst problem att göra utskrifter i A3-format, om man skulle vilja det.

Att använda 40D är lite (eller rent av ganska mycket) annorlunda än att använda 450D... Inställningarna är väl på det stora hela de samma, men display och knappar skiljer en hel del - men sånt lär man sej efter hand! (Instruktionsboken är bra - och på svenska, så klart!!!).

Sökaren är förresten enormt mycket bättre i 40D! Nu ser jag verkligen vad jag fotar, och behöver inte längre mer eller mindre gissa om jag har fått skärpan på rätt ställe! WOW!!! 8-D

Tyngden och storleken... Tja!? En del skulle säkert kalla 40D för klunsig, men jag tycker att detta mest bara "känns kvalitet"!!! Den är rejälare byggd än 450D, och mer vädertålig. Tyngden gör den stabil, särskilt om man har ett stort objektiv på. Och i handen ligger den perfekt!

Att valet föll på att köpa just denna modell, som jag knappt ens har sett åt tidigare...? Tja! Det är nog så att när jag väl fick upp ögonen för den (har allt varit ganska förblindad av 50D innan!), och började läsa tester och användarrecenssioner, så stod det snart ganska klart för mej att det här är en BRA kamera - som dessutom snart inte längre finns att få tag i! Det är ungefär två år sen modellen kom, och nu är den redan uppföljd av både 50D och 7D... Tvivlar på att den tillverkas längre... Sen har jag spånat en del med min vän Lisa, som också är nybliven 40D-ägare, och den infon som hon har delat med sej av har naturligtvis också haft stor betydelse. Tack, Lisa!!! :-)

Nypriset har givetvis dalat åtskilliga tusenlappar, och att köpa en 40D på begagnatmarknaden visade sej inte bli så värst mycket billigare än att slå till på en helt ny. Begagnade hus ligger ofta kring 6-7000 spänn, och jag gav 7 590:- för mitt i Fotokungens nätbutik. Det är absolut värt någon tusenlapp extra att få ett helt oanvänt exemplar i sin hand - och garanti också, förstås! :-)

Ett CF-kort har jag fått köpa till också, förresten. Såna här "proffs"-manicker levereras tydligen inte ens med ett fjutte-kort på 16 mb!? ;-) Om jag även ska kosta på den ett extra batteri, får jag se...

Nu närmast: Ut och fota mer!!! :-D

/AnnaKK


...Eller var det så att jag bara klick-, klick-, klickade på en knapp i en nätbutik!? 8-D

Hur som helst! 450D:s storebror 40D har hittat hem till oss nu, så fortsättningsvis har jag och maken varsin systemkamera när älgarna kallar på oss! :-)

Jag har inte hunnit prova nyförvärvet så mycket ännu, så jag återkommer med mer info om den längre fram. Men mina första intryck av den är iallafall överlag väldigt positiva - jag har absolut fått mycket kamera för pengarna! :-) 40D är ju en modell på utgående ur Canons sortiment, och många butiker säljer den inte längre. Men det går fortfarande att hitta den i bland annat vissa nätbutiker, och bäst av allt är ju att priset är väldigt förmånligt nu! Jag har gett 7590:- för huset inklusive frakt, och jag handlade hos Fotokungen.
Kanske bäst att genast säga att dessa älgfoton INTE är tagna med 40D:n, utan med min kompaktkamera! Så de är väldigt brusiga, och lite oskarpa i största allmänhet... <:-)

Men ser ni hur den stackarn ser ut??? 8-X Hela ansiktet är ju liksom snett, och tungan hänger konstant ut ur munnen. Förmodligen har han varit ute för en olycka av nåt slag...

---

Mitt fotostativ heter förresten också kung! Eller King Best, rättare sagt. :-) Använder det nästan aldrig, så när dottern behövde ett stativ fick hon ta det.Jädrar i det, vilken proffs-salong det plötsligt blev på hennes rum!!!

Och värsta kändisarna kommer dit...?
Död och antagligen även begravd, men ändå... Visst ÄR det Michael Jackson!?! 8-)

/AnnaKK
Error...


Hej!

Verkar som om Blogg.se har tekniska krångel nu igen...?

Jag kan iallafall inte lägga upp bilder för tillfället - det gick varken igårkväll eller nu, men jag hoppas så klart att problemet snart åtgärdas!

Och tydligen går det inte att kommentera i inlägget nedan...

Ja, det kanske inte ens går att publicera detta inlägg!?

OM dessa rader går fram, så önskar jag er alla en fin fredag! :-)

På återhörande så fort bloggen funkar som den ska igen!

/AnnaKKPS! Repris på fotona från inlägget nedan! :-)
Det går visst inte att kommentera i detta inlägg heller - men har du något på hjärtat så går det bra att lämna några rader i vilket annat inlägg som helst en bit ner... <:-)

Nu ska jag maila Blogg.se och KLAGA!!! >:-]

DS!
 

 


Höstrufsigt i rabatterna... :-)Man borde börja städa upp efter sommaren nu. Ta bort det som är visset, och klippa ner en del och ansa annat...

Men! <:-) Det är inte så kul!?

Jag är mer typen som gillar att bara lalla omkring i trädgården...

...och som klick-, klick-, klickar på allt och inget! 8-)

/AnnaKK, i ett ganska soligt nordskåne med just nu mycket behagliga 21 grader i skuggan.


Go´förmiddag!

Inga skrattande skator här idag - inte än iallafall...

Eftersom det inte är så sannolikt att jag kommer att kunna visa upp några bra foton på de här albino-skatorna, så letade jag efter andra på nätet för att eventuellt kunna länka någon sida eller bild. Fick då lära mej att dessa skator inte alls är albinos, utan har en färgförändring som heter leucism. :-)

(Intresseklubben antecknar febrilt, hoppas jag!? Fniss! Nädå... Men rätt ska vara rätt!).

Samma fenomen dyker då och då upp bland älgarna här omkring, och bara för att bevisa att detta hus verkligen behöver en till systemkamera (!!!) så tänker jag visa en vit älg som maken fotograferade med sin mobiltelefonkamera på ett kalhygge förra året. Ni ser nog inte ens att det är en älg, men färgen syns iallafall - alltid något! :-DHa en jättefin dag allihopa! :-)

/AnnaKK


Underbar höstdag! :-)

Solen strålar från en klarblå himmel, det är precis lagom temperatur och så gott som vindstilla!

Har redan varit ute en liten sväng med kameran. :-) Det finns två jättespännande fotoobjekt alldeles i faggorna, men det verkar vara fullkomligt lögn att komma tillräckligt nära dem. Jag hade den ena på si så där 50 meters håll, men hann inte ens få upp kameran förrän den var försvunnen igen - och även om jag hade hunnit fota så hade den säkert bara blivit en liten suddig prick... :-/ De rackarna skrattar förresten till på köpet åt mej!! Även nu hör jag dem då och då genom det öppna vardagsrumsfönstret... Irriterande! Men jag ska inte ge mej ännu - det kan de vara fullkomligt övertygade om, de rackarns skatorna! >:-D

Det intressanta är att det inte är alldeles vanliga skator. :-) Det är en flock syskon från i år, skulle jag tro, och en av dem är albino och en annan är partiell albino (resten har normal färg). Den sistnämnda är ganska ful, lite brokig liksom, men helalbinon skulle jag verkligen vilja få ta ett BRA foto av nån gång. :-) Den är förresten inte helvit, utan det som är svart på en vanlig skata är ljust-ljust grått på denna - man skulle eventuellt kunna ta den för en mås!? :-) Jag har sett vita skator här förr om åren också, så albinismen (heter det så??) är troligtvis ett släktdrag för skatorna häromkring.
Snart dags att skörda vinet, minsann! :-)

/AnnaKKSom en fortsättning...

...på dagens tidigare inlägg... :-)

...kan jag meddela att S60:n gick igenom besiktningen med enbart samma "gnäll" om glapp i ena framhjulet som förra gången! Men - och det bör antagligen understrykas! - jag var INTE med!! Utan maken fick fixa det på egen hand.

Det går ju som bekant så mycket bättre då - det är det ju bara till att konstatera än en gång!

Däremot var jag med till IKEA direkt efteråt, och nu har vi lagt en order som det bara är till att aktivera den dagen vi har lust att hämta hem skåpen (dock senast den 8/10). Allt vi ska ha finns på lagret, och vi både plockar ihop och transporterar hem det själva - troligtvis om 1-2 veckor. :-)Kanske inte så lätt att se hur det kommer att bli utifrån denna bild, men en liten vink iallafall...

Köksön som vi också ska ha är redan på plats - och behövs därför inte på denna bild!

Den blev en kompromisslösning, som föll sej väldigt naturlig i och med att vi sprang på ett intressant side-board på fyndavdelningen häromsistens!

Originalbordsskivan tog vi bort, och ersatte den med en 120 x 60 cm stor bordskiva. Vips hade vi en helt okej köksö för under 700 spänn! Även barpallen är förresten från IKEAs fyndavdelning - inhandlad för 75 spänn, och modifierad så till vida att benen har kapats cirka 5 cm. :-) En annan gång hittar vi kanske en till!? ;-)

Det vi däremot inte hittar på IKEA är en rejäl diskbänk, så den saken ska maken nu försöka ordna genom sin snickarbekant - och förhoppningsvis kan denne även hjälpa oss att få hit en rörmokare när det blir dags att mixtra med vattnet. Det elektriska kommer vår elektrikerbekantskap och tittar på imorgon, och till helgen börjar vi eventuellt riva bort delar av den gamla inredningen så att vi kan bygga upp en vägg i hörnet där spisen fortsättningsvis ska stå. :-)

Blir ju inte så rackarns dyrt nu när vi valde ett kök från IKEA, så det blir nog råd till nytt golv också - som isåfall ska läggas innan nya köket monteras på plats...

Maken borde nog ta ut nån veckas semester!? 8-)

/AnnaKK
Man vet aldrig vem man möter...

...när man är ute och kör. :-)Den här gången var det två kossor som hade gett sej av på en egen liten utflykt från hagen på en granngård. Jag fick tag i bonden, och tillsammans kunde vi se till att de kom helskinnade hem. :-)

Gula a-traktorn fick ju däremot sina skråmor för ett tag sen... Men nu är den klar för att tas i trafik igen, om lusten skulle finnas! Visserligen har den inte fått ny gul färg ännu, men det är egentligen inte så bråttom med den saken. Kanske bättre att den finns till hands att köra i ytterligare nån månad, eller hur lång tid det nu tar innan sonen får uppkörningstid. 18-årsdagen närmar sej iallafall snabbt nu, och han pluggar teori och övningskör flitigt på bilskolan ett par gånger i veckan. :-)

Och om någon minns den orangea a-traktorn, så kan jag avslöja nu att den har "förvandlats" till en riktig bil!
Ja, det vill säga... Den a-traktorn är alltså såld nu - och pengarna har använts till att köpa det fordon som nycklarna här ovan passar till! :-)

Får se om en bil till kanske blir till salu efter denna dag!? 8-X

Det är nämligen dags att kontrollbesiktiga vår S60, och eftersom jag ska följa med den till Bilprovningen så kan man ju nästan vara säker på att det blir minst en tvåa i protokollet - om inte körförbud, rent av!!! Stånk... Sist jag var dit med den lyckades i och för sej inte besiktningskillen hitta något allvarligt fel, men han var ändå tvungen att notera ett glapp. Det aktuella hjulet har hittills ingen annan kunnat känna något sådant i, så därför är det inte heller vidgjort... Så det ska bli lite intressant att se vad som sägs om det idag! För övrigt har jag antagligen all anledning att även oroa mej över handbromsen, och som sagt; Med mitt flyt på det där stället så... :-/

Om vi fortfarande har tillgång till en körduglig bil efter besöket hos Bilprovningen, så är ett besök på IKEA återigen inplanerat. En sista check vad det gäller lådor och skåpsinredningar bara - sen ska vi beställa! :-)

/AnnaKKVem släckte lampan...?


Eeeh... Klockan är inte ens nio, men det är jättemörkt ute... :-/

Gillar INTE detta så värst med hösten, kan jag ju erkänna...

Ljusterapi, tack!!! :-)Det nordiska ljuset mitt på dagen så här års är ju faktiskt inte så pjåkigt...

Riktigt bra fotoljus, tror jag minsann! :-)

Natti!

/AnnaKK


Måndag!


Tillbaka i bloggvärlden igen! :-)

Dessvärre inte riktigt vaken än, men jag har iallafall klarat av dagens arbetspass...

Fan... Det känns ju som om det var JAG som firade 90 år i lördagskväll!? X-(

Märks iallafall MYCKET tydligt numera, att man inte är 22 längre... <:-X

Hoppas att alla andra är pigga och vakna iallafall!? Jag kommer och hälsar på er i era bloggar under dagens gång!

Kramar!!! :-)

/AnnaKKPS! Kalaset för "90-åringen" i lördags var alltså för min syster och svåger - som tillsammans uppnår denna ålder detta år! Och det jobbiga med 90-årskalas är inte att det firas speciellt våldsamt eller så, utan att en annan är för gammal (...) för att orka stiga upp till jobbet i svinottan efter festkvällar! <:-) Det blev dessutom två i rad, eftersom min svärmor har fyllt år i helgen och hade sitt kalas i fredagskväll. La mej jättetidigt igårkväll, men vaknade ändå inte när klockradion startade i morse... Isch!! DS!
Ganska mycket på gång...

...idag och de närmaste dagarna. Har t o m fått skriva ihop en "att göra"-lista! Phu...

Men jag har redan kunnat bocka av två saker från den idag, så det känns helt okej - ska säkert hinna med resten också vad det lider! :-)

Dock tror jag att det får bli en bloggfri helg...

Så därför vill jag redan nu önska er alla en jättefin fredag, och en riktigt skön och kul helg!!! :-)

Ha det toppen - det ska jag ha (när alla "måstena" är avklarade!).

/AnnaKK

Fotograf: Maken! :-)

Bildbehandling: JagOm du fotograferar mej...
...så fotograferar GIVETVIS jag dej! ;-)

Har inte en aning om vad det var frågan om igår på stationen, men det var iallafall väldigt tätt med systemkameror på perrongen vid 14-tiden. Minst fyra såg jag, och allra mest den som tjejen på bilden här ovan håller i. (Kan det vara min drömkamera hon har, tro!?).

Hon fotograferade ALLT, men när även jag sveptes in i hennes sökare så kunde jag faktiskt inte låta bli att kontra genom att dra upp Powershoten ur handväskan!

Så... KLICK på dej, vem du nu är! :-)
/AnnaKK

 


Kvällens älg... :-)


Jag är verkligen DÅLIG på att få syn på älgar... <:-)

Trots att de är så stora, och ibland t o m står jättenära...

Men det är lugnt ändå! Är maken med så missar nämligen INTE han dem!! :-)

Inte ens när älgen är mer än hundra meter bort, och det knappt är mer än ett par öron som sticker upp ur slyet...

Den här nedan fick han "falkögonen" på när vi gick kvällspromenaden med hunden... :-)Jag tog ganska många foton, men det var bara något enstaka som blev hyfsat skarpt...Sen blev det "slagsmål" om kameran! ;-) Och maken tog både den och detta foto:Resten av kvällen har jag ägnat åt att bland annat sukta efter denna nyhet: Canon EOS 7D!

Jag jublar dock inte över priset... :-/ Men kanske sjunker 40D och 50D rejält nu...?

Man kan ju alltid hoppas! :-) Det ska ju "liasom" först och främst bli råd till en ny köksinredning, ju... 

(Eller??? Det är onekligen roligare att fota än att skala potatis! 8-D Hm...).

Natti!!!

/AnnaKKTjo-ho! Här är jag!! ;-)

Är väldigt sen med dagens inlägg, men å andra sidan var jag väldigt tidigt på jobbet!!

Har nämligen fått extra att göra där, och det tackar man ju inte nej till även om det väl inte precis är ett höjdarjobb... (Faktiskt mer åt värsta "toalettdyknings"-hållet... Host-Harkel-Uäck!!!).

Men lite mer i lönekuvertet skadar ju trots allt aldrig! :-)Direkt efter arbetspasset åkte jag och maken till IKEA (han började inte sitt jobb förrän vid 12 idag), och nu har vi (och det var ju minst sagt på tiden!!!) kommit ytterligare ett par steg mot en ny köksinredning! :-)

Det är inte långt kvar till inköp nu, kan jag meddela, fast vi måste först kolla upp om vi kan fixa diskbänk, blandare och bänkskivor nån annan stans ifrån... Men det kan väl inte vara nåt större problem, hoppas jag!?

Solen skiner idag igen, så nu ska jag traska ut en stund... :-)

/AnnaKKFörsta september...

Är HÖSTEN här nu!? 8-X


Som väl är så brukar september vara en FIN månad. :-)

Skiner solen så är det i regel också en frisk och klar luft, och det är varken för varmt eller för kallt...

Faktiskt helt i min smak! :-)

Återstår att se om det blir nåt solsken idag!?

/AnnaKK