Att ansa lite bland buskarna...På plats i pappas trädgård!

Nu ska björkarna ner - sju stycken, närmare bestämt. Lycka är att aldrig mer behöva räfsa löv efter dem!

Men det kunde ha blivit att skyffla upp glasbitar istället... 8-ODär blev det nästan lite för spännande, måste jag säga - men som tur var så var inte trädet längre än att toppgrenen precis strök emot huset... Hua!

Då var det lugnare när den största björken damp... :-) Den växte visserligen nära huset, men lutade ordentligt ifrån det.

Hur mycket ris som helst (nästan...) ligger nu kvar (tog detta foto efter två träd, så det blev ju mycket mer än så här innan allt var klart), men vi ska återkomma en annan lördag och ta hand om det också!

Ikväll ska jag och maken göra något så ovanligt som att gå ut och äta på restaurang! :-) Får väl erkänna att det inte är vår egen idé, utan ett par vänner som har övertalat oss att följa med dem. Å andra sidan var vi inte alls svårövertalade! Det ska bli kul - och GOTT!!! :-)~

Ha en jättefin lördagkväll allihopa!

/AnnaKK


Lite ord- och bildlek... :-)Det var så fint på jobbet igår morse, när solen steg upp bakom trädridån bortanför A-planen.

Jag har varit "lite slarvigt klädd" på sistone, och inte så ofta haft någon kamera med mej i handväskan. Men igår låg Powershoten där - och då kunde jag ta dessa foton. :-)

Reklamskylten på hästarna är väl söt!? :-D

Jag har också ätit som en häst till frukost (fast kanske inte direkt hö då...) - om ett par timmar ska det ju kroppsarbetas! (Se sista stycket i förra inlägget om du vill veta vad som är på G!) . Överlever jag så är jag tillbaka här igen framåt kvällen.

Ha en fin dag! :-)

/AnnaKK

Den där hunden... :-)

Jag glömde ju att sätta på kommentar-granskningen, så det blev ju inte mycket till gissningstävlan av det där!

Men det gjorde nog inte så mycket!? :-)

Mycket hundar ser förresten ut så här:Och hunden i "bildgåtan" var definitivt slipad! :-)

WTFDC var allra mest rätt på det med denna kommentar:

Det måste vara en inslipad vovve i sidan av en ...bil?

Grattis - det vann du den STORA äran på! :-D

Närmare bestämt är hunden inslipad i sonens projektbil som ska bli en a-traktor, och i original ser den ut så här:Jag är barnsligt förtjust i former och mönster som "bara dyker upp"...! :-)

I morgon kan det hända att jag inte dyker upp så mycket här - ska till min far som bor på en annan ort si så där 6 mil bort. Där är det ett trädgårdsprojekt på gång som tarvar både traktor, vinsch och ett antal motorsågar. Själv nöjer jag mej nog med att titta på, och kanske fotografera lite grann. (Det kan ju tänkas att försäkringsbolaget i efterhand betalar bra för bilder som kan bringa ordning i vad som egentligen hände... Host!?).

Natti!!! :-)

/AnnaKK
Fredagsfärger!Nix... Det är inte en blomstjälk i något missfärgat vatten...

Det är faktiskt ett sugrör i en dryck! :-)

Och dagens färger är:
Andra deltagares bidrag hittas här!

/AnnaKK

Fredag - Redan!?Allt som inte har blivit gjort innan i veckan måste följdaktligen göras idag - för att inte säga NU!!!

Ni som ville ha något att klura kring... :-) Det kommer säkert riktiga bildgåtor också så småningom - hoppas jag iallafall! Men den här hunden tål med att funderas lite kring. Ursprunget (underlaget) till den närmare bestämt.

Ett adjektiv på sex bokstäver som börjar på "s" och slutar på "d".
Förslag??? ;-)

/AnnaKK
Titta...

Vad som har tittat upp idag! :-)De första vårblommorna är ju bara bäst, typ! :-D

/AnnaKK
Jag har rotat runt...

...i dammiga skåp och lådor...

Absolut inte i nån släng av städmani, eller så! Utan bara för skojs skull... :-)

Tänk vad mycket grejer man har, fast att man så ofta tycker att man inte har nånting!? :-D

Vad tror ni till exempel att jag fick fram när jag drog i den här snodden???Hittade gamla kläder också! En del blev rätt snygga igen - dock bara på bild!Knäckte ni snodden på första bilden, förresten??? :-)

Den hör ihop med den här:Min analoga kompaktkamera! :-D

Jösses, vilken superzoom det var på den då! Och jag hade helt glömt att den var av märket Olympus... 

Kollade faktiskt inte om det satt film kvar i den... (Och vet inte om jag vill veta det heller!? För den är väl i så fall antagligen förstörd av ålder nu...).

/AnnaKK

Torsdag!

Och idag ska jag inte vara "djup och grubblig" som jag var igår! :-DFörresten...

Torsdagar har aldrig varit speciella städdagar, eller så va´? Visserligen ser jag ju ett enormt behov - huset är så gott som helt igengrott och hur fönsterna ser ut ska vi bara inte tala om... Men man får väl inte veckostäda förrän tidigast på fredagar, och helst inte förrän det har blivit lördag också!?

Säg att det är så!? ;-)

/AnnaKK


Vintern sjunger på sista versen...?

Vill man gärna tro, iallafall!? Om några dagar så är det ju faktiskt mars, så!

Jag vill ha vår!!! :-)

Och som på de här bilderna.....ser det iallafall INTE ut här längre!

Idag har det slaskat mest hela dagen, och även om det fortfarande finns en del snö så omvandlas den snabbt till först is (halt på vägen utanför huset är bara förnamnet!) och sedan smältvatten...

Som får det att porla lite extra i ån som rinner förbi en bit bort! :-)Det är vårt hus som skymtar i bakgrunden.

(Fotona i detta inlägg togs den 13-14/2).

/AnnaKK
Hinner inte riktigt med... Eller vad det är???

Jag antar att ni som brukar kika in på den här bloggen har lagt märke till en viss skillnad vad det gäller innehållet nu jämfört med i november, december och januari...? Då hade jag mer eller mindre tre månaders semester, och all tid i världen för foto och bloggning. :-)

Nu är det jobb sju dagar i veckan, och även om det bara rör sej om en eller ett par timmar per arbetspass så både styr det och "hackar sönder" tillvaron en hel del. Och jag märker iallafall själv att det går ut ganska mycket över bloggen och fotograferandet - utmaningen 365 Foton 2009 har jag till exempel skolkat från i flera dagar nu... För att inte tala om Fototriss, som jag har hoppat över vecka efter vecka fast att jag har haft idéer till temanen. Tiden till att förverkliga dem på bild har inte funnits. :-(

Så nu funderar jag som bäst på hur jag ska prioritera framöver. Vet ju vad jag vill lägga krutet på, men då går det ut över något annat som jag egentligen också vill hålla på med (fast kanske ändå inte riktigt lika mycket)... Till exempel alla olika fotoutmaningar.

Ja, ja... Fotoutmaningarna finns väl förhoppningsvis kvar sedan också (när jag får semester igen)!? Just nu är det nog viktigare att vara rädd om, och på bästa sätt förvalta, idéerna jag har till mina andra bloggprojekt!? :-)  Det räcker ju med att slänga ett öga på den långa raden av olika kategorier den här bloggen har - och samtidigt konstatera att i stort sett vart enda inlägg jag gör nu (om det inte är en fotoutmaning, vill säga) hamnar i kategorin "Vintern -08/-09"...

Och så tråkig vill jag inte vara!!! :-DFörresten... Vilken kategori är ni läsare mest nyfikna på fortsättningen av???

Trevlig onsdag! :-)

/AnnaKK

Tisdagstema - Figur!

Det var några veckor sen jag senast var med i Tisdagstema, men nu är det dags igen!

Den här figuren......hittade jag på makens kallingar!

Minns mycket väl när figuren i fråga var aktiv på världens stora tennisbanor, och hur jag själv ofta stod och slog bollar mot garageporten och försökte greppa racket precis som han... :-)

/AnnaKK
Man kan ju inte gå in...

...i en bokhandel denna dag utan att köpa något!? Eller...? <:-)Men det var varken många titlar, eller ens speciellt många kunder, i bokhandeln på min ort, måste jag tyvärr konstatera... Den sämsta bok-rean där nånsin, skulle jag faktiskt tro!? Men det har väl blivit allt svårare för bokhandlarna på mindre orter att konkurrera dels med stormarknaderna och dels med nätbokhandlarna, och ibland undrar jag hur stor del av deras omsättning som faktiskt har med böcker att göra. Undrar om de inte snarare lever på att sälja kontorsmaterial, frimärken och lotter...?

Hur som helst så slog jag till på boken på bilden ovan! :-) Har inte hunnit titta i den ännu, men vid snabbgenombläddringen i butiken kändes den helt okej iallafall. Ska väl dock mycket till för att jag ska få ett lejon framför linsen - men man kan ju alltid hoppas på att lodjuret dyker upp igen, och att jag hinner få bild på mer än bara spåren i snön efter den då!!! ;-)

/AnnaKKTisdagen den 24/2...

Nyss hemkommen från jobbet... Och ska strax dra igen!

För idag börjar ju BOK-REAN!!! :-DDe sista åren har jag i och för sej inte köpt särskilt mycket böcker - men det hör absolut till ändå att åka och titta på utbudet. Och man vet ju aldrig... Det kan ju tänkas finnas någon bok som man helt enkelt bara måste ha när man väl ser den!?

Nån mer som ska på bok-rea? Eller redan har varit, kanske!? Vissa bokhandlare slår väl upp butiksdörren redan vid midnatt!? :-)

Ha en fin dag allihopa!

/AnnaKK
Måndag!

Sportlovet är slut och ungarna ska tillbaka till skolan.

Gissa hur glada de är på en skala...? <:-)Sonen drabbades av ett inte allt för vanligt (för honom, alltså) ryck igår kväll, och började röja och möblera om på sitt rum. Sen föreslog han även att vi ska åka till IKEA nån kväll i veckan!?! Trodde först jag hörde fel! ;-)

Men de två närmaste kvällarna är redan avsatta till annat. Föräldramöte i dotterns klass idag, och i morgon ska vi till hennes klassföreståndare (eller heter det kanske "mentor" nu mera, förresten!?) på utvecklingssamtal...

Det brukar snarare bli inveckling än utveckling av de här samtalen, tycker jag...? Och allra värst är det att ha sådana med sonens "mentor"!!! Där är det inte heller en halvtimme eller trekvart det handlar om att genomlida, utan bortåt två timmar!! Den mannen är helt makalös på att hela tiden glida in på sidospår och andra oväsentligheter - sonens resultat i skolarbetet brukar jag efter ett sådant möte vara så gott som lika ovetandes om som innan jag gick dit...

Jag tycker det skulle underlätta en hel del om eleverna fick betyg (utskrivet i svart och vitt på ett papper!) efter varje termin, precis som under de sista åren på högstadiet - men nu har sonen gått snart 3½ termin på gymnasiet, och inte ett enda betyg eller ens ett litet intyg om genomförd kurs har vi sett skymten av... Ska det verkligen vara så??? (Ja, jag vet - det är en fråga jag borde ställa på utvecklingssamtalet! Men det går ju knappt att få en syl i vädret där!? Och allra minst hålla kvar samtalen, iallafall inte i mer än typ två minuter, kring sådant som faktiskt är relevant... STÖN!!!).

Dottern går ju sista terminen i 9:an nu, så det är framförallt de viktiga slutbetygen som är på tapeten både på föräldramötet och utvecklingssamtalet. Och för dotterns del gäller det verkligen att hålla studieångan uppe och prestera på hög nivå hela den här terminen också, eftersom hon har sökt till ett gymnasieprogram där intagningspoängen ifjol snittade på 230. Jag vet knappt hur man räknar fram dessa poäng utifrån de nuvarande bokstavsbetygen - visst känns det lite konstigt att X gånger G, VG och MVG kan bli exempelvis 230??? Nåja...

/AnnaKK

När är det påsk???

Spelar ingen roll, förresten! Jag håller med de här tre gynnarna fullständigt i vilket fall som helst:Gud, vad jag frös på matchen i eftermiddags - och dessutom blev det storstryk med 12-1...

Nä, fotboll ska spelas i åtminstone 15 plusgrader, och när det varken regnar eller blåser! Nån gång efter påsk kan vara en lämplig tid! Och motståndarlaget får dessutom gärna vara lite (men bara lite!) sämre än det egna laget!

Då är det riktigt kul med fotboll! ;-)

Go´natt!!!

/AnnaKK
Först si så där en decimeter snö...

Sedan plusgrader och duggregn... :-(~

Till råga på allt så ska jag vara publik på en fotbollsträningsmatch i eftermiddag - och det finns ingen takförsedd läktare, precis... Hu!

Kom nyss hem från jobbet, efter att ha sanerat efter gårdagens matcher, och samtidigt som jag gick började vaktmästaren att ploga konstgräset. Hoppas han hinner får det klart till middagstid!? Även parkeringen behöver plogas, och så ska det handskottas fram till alla dörrar på omklädningsrummen osv... Jag borde kanske ha stannat kvar och hjälpt till lite med det!? Hm...Trevlig söndag! :-)

/AnnaKK
WTFDC´s Fotoutmaning!

Temat är busigt/lekfullt, och jag tror faktiskt att jag har något här som kan passa... :-)

De tre översta bilderna är ju helt klart lekfulla - och den nedersta kan man kanske (med lite god vilja iallafall...) kalla för busig!?Go´natt!!!

/AnnaKK
...Innan i förmiddags skojade jag lite med WTFDC om att jag skulle skicka in ett bidrag till Mumaris "Lördagshatten" så fort jag bara fått tag i lodjuret och hunnit sy en sån där cool mössa med svans på och allting, ni vet!?

Men nu har ett mera rovdjursvänligt alternativ dykt upp! Hav lite tålamod - så ska jag bara karda till tussen, spinna lite garn och virka mej en lodjursmössa!!! 8-D

Maken har nämligen följt lodjurets spår idag, och bland annat har det hoppat (klättrat...?) över viltstängslet som löper längs med Riksväg 23... Och på det fastnade dessa pälsstrån, som maken tog med sej hem, och som jag nu har fäst i en bit tejp samt försökt få till ett foto på. (Hade en spegel under, så de ser fler ut än vad de egentligen är! Host!).

Efter att ha passerat viltstängslet, vägen och en färist har "kissen" styrt kosan mot grannbyn. Hoppas att våra fårägande vänner som bor där slipper få påhälsning!? Fast så här års har de fåren inne, så det är nog lugnt...

/AnnaKK

PS! Min blogg-kompis Anki har lyckats fotografera ett lodjur inne i en fårhage! Kolla här!!! DS!


Prat om mat! :-)

Häromdagen fotograferade jag en citron...Igår lekte jag först med den i Picnik......och sedan mixade jag båda bilderna med varann i mitt vanliga (MS Picture It) bildbehandlingsprogram, för att få till ett slutresultat som kändes lite mera "eget". :-)Och nu får denna citron illustrera en äcklig mat-utmaning som jag har fått av Jen! :-)

Inte för att citroner är direkt äckliga, men jag sätter inte gärna tänderna i en sådan rakt av iallafall! Ja, möjligen tillsammans med en tequila, då... Men inte annars!

Men innan vi går in på min verkliga hat-mat, så ska vi kika lite på Jens lista...

1.Blodpudding: Bara tanken på
att den är gjord på...blod.
Gahh!
Vidrigt!
2.Lever: Samma sak där...ett organ! Uhg! -ryser-
3.Ostron: Konsistensen gott folk,
säger väl allt.
4.Tunga: Varför ens tänka tanken på att trycka in tunga i käften....
5.Grisfötter: Ärligt talat så spyr jag av att bara tänka tanken
på att suga på ett par fötter...Urk matens numero 1!

Måste säga att hon och jag har ganska lika uppfattning! :-) Fast lever kan vara gott! Min farmor kunde göra jättegoda stekta leverskivor, tex! Men själv lyckades jag inte få kläm på hur hon gjorde, och nu är det 20 år försent för att fråga igen... <:-( Så därför serveras det aldrig lever i detta hus - mer än i form av leverpastej, som förövrigt bara äts av mej och dottern.

Blodpudding, tunga och grisfötter hoppar jag gärna över, och ostron har jag visserligen aldrig smakat, men...Urk-mat enligt AnnaKK:

1: Musslor! I en skola jag gick på för många herrans år sedan hade vi mycket matlagning på schemat, och en gång skulle vi göra fisksoppa. Jag är inte så jätteglad i soppor, men den här verkade inte alls dum - till en början. Men så skulle den lyxas till lite grann med musslor också, och jag som aldrig ätit såna förr trodde att det var mumsigt... Men det var det INTE!!! Säger samma som Jen sa här ovan om ostronen; "konsistensen"!!! Så fruktansvärt slemmiga de var, fast att de var kokta!?! Ry-y-y-ys!!!

2: Oliver! Har varit med i sammanhang där andra har käkat oliver direkt ur burken som om det vore smågodis, typ. Tyckte det såg gott ut, och smakade givetvis... Men ÖRK!!! (Borde väl egentligen ha begripit att jag inte skulle gilla det ,eftersom jag inte är så överdrivet förtjust i smaken av vanlig olivolja... <:-) Hå-hå-ja-ja...).

3: Hare! Som jägarhustru får jag ju hem ett och annat jaktbyte att tillreda, och det jag uppskattar allra minst är nog harkött!? Eventuellt lagar jag till det på helt galet vis, för det är verkligen inte gott... De senaste gångerna har förresten jägaren själv fått stå för anrättningen - och han har inte lyckats ett dugg bättre än jag! :-(

4: Tamkanin! Eftersom jag tycker det är lite mer etiskt rätt att själv föda upp och slakta än att handla kött i butik, så har jag haft en del sådana projekt för mej... Det absolut mest misslyckade var uppfödning av kaniner till slakt! :-( Tror inte jag skriver mer än så här om den saken...

5: Stekt ål! Kan jag bara INTE med... Ål ska vara rökt, och den ska serveras på julbordet. Punkt slut... <:-)

Nu ska jag enligt regelverket utmana fem andra bloggare att avslöja sin hat-mat, men jag gör helt enkelt så att jag låter den som vill anamma denna utmaning! I så fall ska ni börja med att berätta om det finns något på min lista som ni faktiskt kan tänka er att äta... :-)

/AnnaKK

När man bor i skogen här där vi bor...

...kan man förvänta sej ett vildsvin i trädgården! (Vilket inte har hänt, och det är jag dessuom väldigt tacksam över!)...

Men det djur som passerade förbi vårt hus för si så där en halvtimme sen - det har jag aldrig sett annat än i djurparker innan, och jag trodde nog inte att jag nånsin skulle få se det i det fria nångång heller. Men nu har jag gjort det!!!

Tack vare maken, bör tilläggas! :-) För det var han som stod vid fönstret och tittade ut, och det var ungefär som i Triss-reklamen: "Plötsligt bara händer det", ni vet!? 8-D

Han sa, och i helt alldaglig ton, dessutom:

- Nu passerar XX. (Nä, jag tänker inte avslöja än vad det var för djur! ;-D).

- Du skämtar, sa jag.

- Nä!

Och då sticker jag också fram snutan i föstret och hinner se XX.

- Vad häftigt! säger jag  i nästa sekund, och kilar ut för att kunna se ännu lite bättre! Det var väl säkert inte i mer än i en halv minut som jag kunde se XX innan den försvann bak en krök på vägen, men ändå! Det var en rätt mäktig naturupplevelse, fast jag är samtidigt glad att vi inte längre har några små shetlandsponnier i lösdrift här...!

Givetvis har jag fotograferat spåren som XX lämnade efter sej i snön. Bilderna blev inte bra för det var skumt, men jag visar dem ändå...

Om jag hade fått syn på dessa spår i morgonbitti istället, hade jag säkert inte begripit vad det var för spår - kanske rent av bara trott att det var grannens stora shabrador som varit på rymmen en sväng!?

Men både jag och maken såg ju LOKATTEN med egna ögon! 8-)

/AnnaKK

PS! För att nu inte göra detta märkvärdigare än vad det faktiskt är, så hänvisar jag till denna artikel från vår lokaltidning... Gisslaboda är dock inte här, men dels rör sej väl dessa djur inom ganska stora områden och dels lär det finnas fler än ett... DS!

365 Foton 2009 - Utvalt Mål!

Änderna i all ära, men häromdagen såg jag bara svanen! :-)

Jag såg den från bilen när jag passerade, och när jag hade hittat en parkeringsplats och var på väg till fots mot vattnet så var det fortfarande bara svanen jag brydde mej om - den eller inget skulle förevigas på bild!


På detta foto är det dessutom svanens spegelbild som är i fokus - mitt utvalda mål... :-)

/AnnaKKPS! Fotot är alltså roterat 180 grader - om någon tycker det ser konstigt ut med ett par upp och nervända fötter i nedankanten, så beror det på det! DS!

Tips för leksugna! :-)

Eftersom jag alltid är så sen av mej (host...) så upptäckte jag inte denna online-bildbehandlingstjänst förrän häromdagen...

Det är rätt kul (ibland iallafall) att kunna åstadkomma "underverk" med bara ett enda knapptryck. :-)


Den här bilden har jag dock provat det mesta på, så det rör sej nog om 20-30 knapptryck snarare än ett. ;-)

Och "gratis är gott", som en av mina universitetslärare brukade säga (höstterminen 2005)...

:-D

/AnnaKK
Natti - Natti!Sov gott - Dröm sött!!! :-)

/AnnaKK

Torsdag eftermiddag...Har prioriterat annat än datorn idag - åtminstone en stund i förmiddags! :-)

Fast nu när jag sitter här med min mugg kaffe (ja, jag vet att man absolut inte ska dricka kaffe vid datorn - det vanligaste datafelet lär ju vara just kaffe utspillt över tangentbordet...?), så känns det som om jag lik förbaskat gjorde en felprioritering!?!

Jag borde ha bakat nån god kaka, förstås!!! Men det gjorde jag inte, för jag storstädade sovrummet istället... Vilket verkligen behövdes - men... En kaka??? Jag är så sötsugen just nu, så ni anar inte!!! X-(~ Och det finns inte minsta lilla kex ens i huset... Stön...

/AnnaKK
365 Foton 2009 - Vinter!

Kanske bäst att använda vinter-temat medans det faktiskt är vinter!? :-)

/AnnaKK

365 Foton 2009 - Stol!En vanlig stol med ovanlig klädsel - får man nog säga att skapelsen till vänster är. :-)

Till höger har vi en trappstege, tror jag, och den kan man väl i nödfall också använda som stol... De små söta moss-krukorna sitter ju iallafall jättefint på den, eller hur? ;-)

Och visst är det ett härligt ljus som faller in i rummet!? :-)

Möblerna står i detta så kallade orangeri:Som finns vid Hovdala slott... :-)

/AnnaKK
Ordlös Onsdag - Skimrande...

Detta är en fotoutmaning som jag under en längre tid har funderat på att testa... Så...

Idag sker det! :-)/AnnaKK
Den vita världen består!Även om det inte är riktigt så här mycket rimfrost på träden idag. (Fotot är från stoppet i Björkviken i söndags).

Idag är morgontemperaturen "bara" minus åtta grader, men jag säger BRRRRR ändå!

Fast... Det är ju inte så illa med ett sportlov här i södra Sverige när det verkligen ÄR vintrigt, och läge för såväl pulka-, skid- och skridskoåkning. :-) Det händer verkligen inte varje år! Dessvärre blir inget av detta gjort av vare sej mej eller mina sportlovslediga tonåringar... Inte för att vi är totalt osportiga av oss, men just vintersport är väl kanske inte riktigt vår grej!? Hm... <:-)

Idag vet jag inte alls vad jag ska göra, utöver att jobba en stund förstås...

Önskar alla besökare en FIN dag!!! :-)

/AnnaKK

365 Foton 2009 - Metall!En aluminium-profil och en zink-vattenkanna... :-)

Ni har säkert redan gissat att jag har fotograferat genom glaset på ett växthus!? Som fanns i trädgården på Hovdala.../AnnaKK

Minus tio grader... (Och ingen har lust att bada!?).Att det ska behöva vara så kallt om morgnarna??? Lusten till att fara iväg till jobbet tidigt är ungefär noll, men samtidigt blir dagen lite "förstörd" när jag skjuter arbetspasset framför mej och kanske inte får det gjort förrän kring middagstid...

Annat som står på dagens Att Göra-lista är en sväng till mataffären, banken och eventuellt också till Biblioteket...

Jag läser inga böcker för nuvarande (är periodare vad det gäller såna), men Biblioteket har ju många trevliga tidningar för utlån också, så såna brukar jag ta hem några stycken då och då. Gärna heminrednings- och/eller trädgårdstidningar! Vet egentligen inte varför jag attraheras så otroligt mycket av sådana - det är verkligen inget intresse som avspeglas i det egna hemmet eller trädgården precis... En annan låne-favorit är Foto. Den tidningen sätter bilden och fotografen i centrum, till skillnad från de flesta andra fototidningar som har lagt tyngdpunkten på tekniken och photoshoppandet...

Det ser förresten ut att kunna bli solsken igen idag, så kameran ska få åka med! :-)

/AnnaKK
365 Foton 2009 - Spänning, Thriller eller Skämmas!

Jag måste använda detta tema innan Akson upptäcker att hon har glömt r-et i skämmas - för visst ska det väl egentligen vara skrämmas!? Men inte i min tolkning - där blir skämmas helt perfekt!!! ;-)

Det har ju snackats en del på sistone om mer eller mindre urspårade examensarbeten av elever på Konstfack... Jag skiter väl egentligen i det där - det är så löjligt så man inte ens kan bli provocerad av det - och jag kan mycket väl föreställa mej hur spännande det var att både spela psykotisk och klottra ner den där vagnen. Verkligen! Som att vara med i en thriller, ungefär!!! Men vad jag inte begriper är hur en skola kan stå bakom sånt här, och dessutom påstå att det är konst!?

HA-HA-HA!!!

Tyvärr skämmer de inte bara ut sej själva, utan alla alla andra konstskolor och alla seriösa konstnärer också...

/AnnaKK

Foton från igår...

Foton från Hovdala slott, beläget strax söder om Hässleholm.Byggnaderna på dessa bilder (som förövrigt är samma bild fast den ena är i färg och den andra i svartvitt...) är inte själva slottet - för det fick  jag tyvärr inte till något visningsbart foto på... <:-)

I den närmaste längan ligger det en restaurang, och där var jag på julbord häromåret tillsammans med maken och hans chefer + jobbarkompisar.Detta foto är från slottsträdgården. Måste åka dit igen till sommaren och se hur där egentligen ser ut! :-)

Lustigt nog var jag inte den enda varelsen i denna trädgård där och då - jag var inte ens den enda som var kameraförsedd! I andra änden satt nämligen en kvinna på huk vid en annan odlingsbädd, och tog närbilder på nån vissen växt... Och när hon såg att jag också fotograferade så började hon prata. :-)

Det visade sej att hon är medlem i Hässleholms Fotoklubb, och var det så jag var intresserad så fick jag gärna bli med i den. Hon tipsade om att de även finns representerade på Fotosidan.se, så jag har varit inne där och - tror jag - hittat henne. :-)

På ett vis vore det ju kul att vara med i en Fotoklubb, men frågan är om det skulle bli av att åka till Hässleholm och delta på möten och så där...? Det är nog lite i längsta laget för det - 4 mil enkel resa...

Är det förresten någon som brukar titta in här som är med i en Fotoklubb??? Isåfall vore det jättekul att få höra vad du tycker om det!? Vad gör ni när ni träffas???

/AnnaKK


Måndag - Första Sportlovsdagen!

Det vill säga; Mina barn har sportlov - inte jag. :-)

Och känner jag tonåringarna rätt så kommer de att ligga och sova halva dagarna, och sen vara uppe jättelänge om kvällarna, och däremellan kommer de väl att vara med kompisar och hitta på lite smått och gott... Skulle inte tro att jag kommer att se dem så värst mycket, faktiskt!?!


Ser lite tveksamt ut angående solsken idag, förresten... Men man kan ju alltid hoppas! :-)

Nu får det bli ett litet "besvara kommentarer"-ryck, och sedan ska jag till jobbet. Nu har träningsmatcherna kommit igång, förresten, och av någon underlig anledning blir det minst dubbelt så skitigt efter matchande spelare som efter bara tränande spelare. Det är så jag tror att adrenalin är skadligt för synen!? Ja, för de missar ju aldrig målet så ofta som när det är match - och papperskorgarna ser de uppenbarligen inte alls!?!

Hm... ;-)

/AnnaKK
365 Foton 2009 - Förvriden!Möjligen vred någon för hårt på lyse-knappen...? 8-X Eller så var det kanske någon som var på lyset som blev vred...?

Hur som helst blir det nog inte lätt att vrida denna lykta rätt igen... :-/

Synd, för den var fin så länge den stod upp.../AnnaKK

Idag har det varit...

...en  toppendag! :-D

Underbart väder, kört en sväng med bilen - och fotograferat MASSOR!!!Jag har inte hunnit redigera så många foton ännu... Men det här ovan är iallafall från Björkviken vid Finjasjön strax söder om Hässleholm. Vet inte om jag har sett denna sjö isbelagd nån gång tidigare, faktiskt...? Brukar inte passera här, och förknippar framförallt denna plats mycket mer med sommar och bad...

Men frågan är om det nånsin är vackrare där än en sån här vinterdag!?! :-)

Det var många som passade på att ta sej en sväng på skridskor över sjön - såg himla mysigt ut!

/AnnaKK

Morgonstund...Men jag förväntar mej iallafall en hyfsad soluppgång när som helst! :-)300 dagar solsken om året... Det skulle man ha!!! :-)

En till solig dag kan det nog bli idag, iallafall. Hoppas det blir det hos er andra också!!!

Nu försvinner jag strax iväg till jobbet, och sen blir det nog någon slags söndagsutflykt lite längre fram på dagen.

Gårdagen går förresten inte till historien som nån av de mer intressanta Alla Hjärtans Dag-dagar jag har upplevt... Den var rätt trist, faktiskt!!! <:-)

Trevlig söndag! :-)

/AnnaKK

Go´morron, alla Hjärtan! :-)

Jag har ingen bra bild att illustrera den här dagen med, men hur som helst så önskar jag Er alla en riktigt fin och mysig Alla Hjärtans Dag!!!Ska strax till jobbet, och längre fram på dagen hoppas jag att det händer något kul! :-)

/AnnaKK

365 Foton 2009 - Kallt, Kyla!


Iskallare vatten än detta får man leta efter... :-)
/AnnaKK

Japp!! :-)Helt enastående vackert väder har det varit här idag!!! :-D

Dessutom älskar jag att köra bil på sånt här väglag! :-) Riktigt hårdpackad snö ska det vara, utan en massa grus och salt. Förutsätter förstås att man har bra däck - och det har jag.

Så det är INTE jag som har kört ner snöpinnen... :-)Synd bara att det var så otroligt dåligt med intressanta fotoobjekt idag... Men om det fina vädret håller i sej, så ska jag fortsätta jakten på sådana i morgon! :-)

/AnnaKK
Mycket hundar, men...När jag i godan ro krälade omkring i naturens lägre regioner i förmiddags, och försökte hitta en intressant vinkel att avbilda detta eklöv ur utan att samtidigt få den låga solen rakt in i kameran... Då kom det plötsligt en best från ingenstans, och nästan skrämde skiten ur mej!!! 8-XBilderna är oskarpa, men de blev lite häftiga ändå, tycker jag... :-)

Jag har inte en aning om vad det där är för jycke (jo, en hamiltonstövare förstås), var den hör hemma eller vem som rår om den... Men oj, vad den var fokuserad på sitt harspår!!! :-) Kändes som att den inte ens såg mej, fast att den nästan sprang rätt på mej!?

Och hade jag varit hare hade jag förmodligen varit död nu!! <:-)

/AnnaKK
Hundväder...Men...!

Idag tror jag det kommer att vara uppehållsväder - eller jag HOPPAS det iallafall! :-)

Önskar mej även solsken från en klarblå himmel.

Och lagom kallt - ett par tre minusgrader blir perfekt!

Sammanfaller allt detta, så vet jag EXAKT vad jag ska göra idag! :-D

/AnnaKK
365 Foton 2009 - Lekplats!


Egentligen ska det ju bara vara en bild till varje tema, men... <:-)

Eftersom det bara snöar och snöar här - sånt där smått "fjös" som kryper in överallt och "dammar" ner kameran och verkligen inte fyller någon som helst vettig funktion - så har jag istället låtit en krukväxt i ett söderfönster vara min foto-lekplats idag... Min OCH ödlans! :-)

/AnnaKKFör kännedom: Det snöar...!

Vädret börjar kännas som en tjatig repris dag efter dag nu. Men så är det!

Och så länge det snöar blir det inte mycket fotograferat, och så länge det inte blir det så har jag inte heller mycket att bidra med här i bloggvärlden... <:-)/AnnaKK
365 Foton 2009 - Passar perfekt!/AnnaKKPS! Ja, det är baske mej en manipulerad bild igen... DS!
Senaste väderprognosen!/AnnaKKBildmanipulation...

...är inget jag sysslar med i någon större utsträckning - men igår gjorde jag ett undantag!

Ni var ju faktiskt några stycken som la märke till juicepaketen, och då är det givetvis inte mer än rätt att ni får veta sanningen om dem. :-)
Fotot på trappan funkade helt enkelt inte utan något som drog till sej betraktarens intresse...
Så jag klistrade in apelsinjuicen gånger två i bilden!

Men...

Jag hoppas att jag någon gång ska kunna visa upp en bild på den här trappan när den används - för OJ vad den ANVÄNDS!!! Det är verkligen en SYN det, ska ni veta!!! :-D

Om ni tittar noga i bildens högerkant anar ni järnvägsspår och ett godståg. Trappan finns alltså i nära anslutning till perrongen på Älmhults Station - och om man går upp för den, och sedan ner för en ungefär likadan trappa ett hundratal meter bort, så befinner man sej vid IKEA. Och inte bara vid varuhuset då, utan vid IKEAs alla olika kontorshus också, och lagret ligger inte heller så långt därifrån. Början av lagret, alltså - det är ju flera kilometer långt, bara det...

Kan ni föreställa er vilket lämmeltåg det är om morgnar och kvällar i denna trappa när de tågpendlande IKEA-anställda ska till och från sina jobb!?! 8-)

För några år sen tågpendlade jag till Växjö, och då brukade jag ibland roa mej med att försöka räkna hur många det var som steg av tåget i Älmhult - men det var så många så det gick helt enkelt inte! Men efter Älmhults Station var det iallafall aldrig några problem att få sittplats. :-)

/AnnaKK

Snö, snö, snö...!

Idag går det nog inte att blunda för behovet av att faktiskt skotta lite... <:-)


Cirka en decimeter nysnö har vi fått vid det här laget idag, och det snöar allt jämt.

Den här veckan hade varit som klippt och skuren för sportlov!?! :-) Men här infaller inte det lovet för ungarna förrän nästa vecka, och vad det är för väder då återstår att se...

Jag har förresten knappt några bilder kvar i mappen där jag samlar sånt jag ska ha till bloggen, så jag får väl försöka ta mej ut lite med kameran också kanske... Den är onekligen ett roligare sällskap än snöskyffeln! <:-)

/AnnaKK
365 Foton 2009 - Trappor!Har sladdat efter lite med den här fotoutmaningen......de senaste dagarna - i och med att jag har varit sjuk. <:-)

Valde trapptemat idag, för det känns i kroppen ungefär som om jag har traskat upp (bara upp??) för just långa branta trappor hela dagen. Men sanningen är att jag är helt färdig fast att jag knappt har gjort nånting!?

/AnnaKK

Funderingar...

Det är ju många som på sistone har tröttnat på Blogg.se, och jag räknar mej på sätt och vis till dem jag också...

Idag tänkte jag registrera annakk.blogspot.com - men det var redan upptaget... :-/Om du vill veta vad som däremot var ledigt, så är det bara till att klicka på bilden här ovan!

/AnnaKK
Freaky Friday Foto

Ämnet är stjärnglans! Fast mitt bidrag visar väl egentligen det motsatta förhållandet... <:-)

Blåmesar på motsatta sidan av kameralinsen, är dock alltid små stjärnor att ha att göra med! :-)Hur andra har tolkat temat kan du se här!

/AnnaKK

Wtfdc har ju fixat till en ny...

...fotoutmaning, så att vi nördar alldeles säkert ska ha nåt att göra även på lördagar! :-D

Men det går väl bra att kliva på den här även på en måndag, så...

Och temat är avund/vrede!/AnnaKK
Go´morron! :-)

Tack så hjärtligt för alla krya på dej- och födelsedagshälsningar som jag har fått i helgen! :-)

Och för denna fina......som jag har fått från goa vännen Carina/Stamparina! :-) Den som gillar scrapbooking, eller att pyssla egna kort, bara måste ta en titt i hennes blogg!!!

Som alla nog förstår, så mår jag idag mycket bättre än i lördags - och något bättre än igår! :-) Men att säga att jag känner mej frisk vore en grov överdrift, så det är inte säkert att jag orkar svara på alla kommentarer, och läsa ifatt alla inlägg på Bloglovin, idag... Men jag betar av allt och alla efter hand, iallafall! :-)

Vintern har hittat tillbaka hit, och jag hoppas verkligen att jag ska orka gå ut med kameran åtminstone en liten stund nån gång idag. Men överst på dagens måste göra-lista står att uppsöka min arbetsplats, och åtminstone hjälpligt sanera efter helgens träningar... Och så vill sonen bli hämtad på sin skola vid 13-tiden...

Dottern har ju varit i Sälen över helgen, och kom hem sent i går kväll. Trots att hon blev krasslig ungefär samtidigt som hon anlände dit i torsdagskväll, så har hon ändå kunnat vara med kompisarna ute i backarna den mesta tiden. Men idag är hon sjukanmäld, och jag skulle inte bli förvånad om hon kommer att sova större delen av dagen.

Nähä... Jobbet, var det...

Ha en fin dag allihopa!!! :-)

/AnnaKK
Ny lägesrapport... <:-)

Lägesrapport...


Jag brukar inte ha så ont av att vara sjuk...

Inga nära döden-upplevelser iallafall! <:-)Men invärtes känns det som om jag befinner på nån typ Nordpolen-expedition nu!? Helt otroligt att man kan frysa så när det ändå är bortåt 25 grader varmt i huset... :-(

Men Alvedon-drogen är underbar... Ska strax svepa in mej en dos igen - och sedan go´natt!

Tusen tack för alla uppmuntrande kommentarer och krya på dej-hälsningar!

Så fort orken är tillbaka så tittar jag inom i era bloggar! :-)

/AnnaKK


Fredag!

Hej & Hå...

Vaknade med ett bultande huvud som kändes alldeles fyrkantigt!? Och med känslan av att ha bortåt 40 graders feber - fast det berodde nog mest på de dubbla täckena + strumporna...?

Två Alvedon, en frukost, massor av juice och en kopp kaffe senare,  + en stunds slöande i soffan tillsammans med bärbara datorn, så känner jag mej nu rätt så okej igen!?!

SKÖNT!!! :-)

Avvaktar dock en stund till med att ge mej iväg till jobbet...


Maken ringde till dottern i Sälen vid åtta-tiden. Där var det frukost-tajm, och sen skulle de ge sej ut i backarna. Dottern var förkyld hon också, sa hon, fast inte åt det febriga hållet utan bara åt det snoriga... Får ju innerligt hoppas att hon inte blir liggandes där uppe!?


Hoppas ni andra överlag är friska och krya, och att ni får en jättefin dag!!! :-)


/AnnaKKSjuk...! :-(~

Värsta vinterförkylningen har slagit till, och jag har legat på soffan och ömsom frusit och ömsom kokat från sena eftermiddagen och hela kvällen... Blä-hä...

Ska släpa mej i säng alldeles strax - hoppas jag är kry igen i morgon!? <:-) (Önsketänkande, men tankens kraft gör underverk ibland iallafall!!).


Natti!

/AnnaKKRuggigt och ruggig...

Det som såg ut att vara ett fint och fluffigt snöfall i morse - allafall när man beskådade det från fönsternas insida - visade sej snart nog vara av den där riktigt tunga och våta sorten...

Irk!!! Hoppas den försvinner lika snabbt som den kom!?!Efter att jag varit och lämnat av dottern och hennes packning vid bussen till Sälen, så åkte jag till jobbet. Där såg det ut värre än f-n... Det snöade ju redan igår kväll, så de lag som var och tränade då lyckades så klart dra in MASSOR med snöslabb på golven i samtliga utrymmen - och med detta snöslabb följer det också alltid in en massa salt och små-små-små gummikulor från konstgräsplanen. Kort sagt så hade jag att göra en bra stund med att sopa upp alla dessa gummikulor och få väck saltet som torkat in i stora fläckar. Kan nog se fram emot en lika dan procedur i morgon igen...

Ja, ja!

När jag väl kom hem igen så gick jag iallafall ut en liten sväng med kameran (obs! INTE iförd foppa-tofflor!!!), men det dröjde inte länge förrän jag tröttnade på att få en massa dropp från träden både på mej och på kameran... Blev det ett tiotal foton tagna, kanske...? Har inte kollat på dem än. 

Just nu känner jag mej så sabla frusen och småruggig att jag faktiskt skulle kunna gå och lägga mej! Hoppas att jag inte håller på att bli sjuk...? <:-/ 

Snart ska jag ringa dottern och se hur långt bussen har kommit! :-)

/AnnaKK
Torsdag!Idag är det en hel del på gång! Ja, kanske inte direkt för min del, men li-i-ite involverad på ett hörn är jag iallafall. Jag ska åtminstone utföra en "livsviktig" leverans vid middagstid! ;-)

Dottern och ett 50-tal andra skolungdomar ska åka på skidresa till Sälen. Bussen går vid 12, och fram till halvtolv skriver alla nior nationellt prov (svenska, uppsats...) så det kan tänkas bli lite stressigt... Men jag ska iallafall möta upp vid skolan si så där tjugo i tolv, ha all packningen + lite mat med mej (för äta i skolan hinns absolut inte med...) och skjutsa henne till stället som bussen går ifrån (ligger i och för sej inte mer än ett par hundra meter från skolan).

Så dottern var uppe långt innan klockan sex idag, för att säkert hinna bli klar med både sej själv och den sista packningen! En viss överdrift, har vi kunnat konstatera, för nu har hon plötsligt inget att göra och det är en halvtimme tills skolbussen kommer... :-D

Hon kommer hem igen sent på söndagkväll, och förhoppningsvis utan några gipsförband...! Denna resa arrangeras varje år och hon var med i fjol också, och de hade haft så otroligt skoj - så det hoppas jag verkligen att de får i år också!!! :-)

Från det ena till det andra:

Igår fick jag denna lilla fina söta......av Jules! TACK så jättemycket!!! :-)

Mer igår så började det snöa på kvällen, så nu har vi ungefär 1½ cm nysnö! Underbart ljust och vackert. Tänk att så lite faktiskt kan göra så stor skillnad!?! :-D Vädret känns verkligen 10 gånger - MINST! - roligare än vad det har gjort den senaste dryga veckan.

Sist och slutligen så vill jag skicka en stor, stor, stor KRAM till Ragnvi. Eller nä, förresten! Inte bara en, utan många! Jättemånga!!!

/AnnaKK
365 Foton 2009 - Från Marknivå!Står på en trottoar (eller en gå-gata var det nog, förresten) i centrala Kristianstad, och zoomar in en spännande växt på en balkong en våning upp. Äkta plastblomma, skulle jag tro - men väldans tjusig ändå! :-D/AnnaKK
En liten titt i min fotoryggsäck...

...beställd av Anki! :-)

Modellen heter alltså Lowe Pro Slingshot 100 AW, och det är en liten fotoryggsäck! Den som vill ha hela utrustningen med sej på en gång ska inte köpa en sån här, utan något betydligt större! :-)

Men jag ville ha en så liten säck som möjligt - och det är verkligen precis att kameran går ner i den här... Fast det räcker ju! Och ifall jag köper mej ett macroobjektiv framöver så får det också plats. :-)

Däremot är det inte att tänka på att packa med sej nån kaffetermos eller så... Men en frukt eller bulle och en liten Festis (i tetraförpackning) ryms iallafall i det översta facket. (Det med kartongremsa kvar i... Host! Någon produktfotograf blir jag nog aldrig!?! ;-D).


På foto nummer två (man kan också säga; det mittersta fotot av de tre som överlappar varann) ligger säcken förresten på det viset som man "får fram den på magen när man ska använda kameran". Det är det som är grejen med "sling" - man behöver inte ta av sej säcken för att komma åt innehållet i den, eftersom man bär den i en rem som går via höger axel och runt kroppen istället för i två remmar som man har trätt båda armarna igenom... (Om ni förstår hur jag menar??? Är inte så bra på att förklara tekniska detaljer...). När man drar i remmen "vandrar" säcken under vänster arm från ryggläget till magläget ,och säcken blir där nästan som ett litet "bord". Och när man öppnar den kan man alltså enkelt lyfta ur kameran rakt uppåt... :-)

Jag får väl komplettera med en utvärdering av hur den funkar i praktiskt bruk sen när jag har använt den lite grann...

/AnnaKK
Dotterns födelsedag! :-)Jo, vi kan väl spela en favoritlåt för henne så här på morgonkvisten... :-) (Klicka på länken! Själv kan jag tyvärr inte höra den, för nu har tydligen ljudet lagt av på datorn... <:-/ Men jag VET att den är BRA!!!).

GRATTIS, Sandra!!! :-)

/Mamma

PS! Go´morron allihopa, förresten! :-) DS!
Tisdagstema!

Dagens ämne är "mjukt"...Fast min bild bör tolkas som en hård protest mot hur det i dagarna har visat sej gå till på sina håll inom dunindustrin!!!

Andras Tisdagstema-bidrag finns här!

/AnnaKK


Hemma igen!

Hu, vad det var KALLT och RUGGIGT i Hässleholm - mycket värre (och mörkare!) än det var här hemma när jag körde iväg vid halvtio-tiden i förmiddags. Så det blev inte något av med den tänkta fotosessionen... Sorry, men det finns gränser för vad jag utsätter mej för... <:-/

Fast det var bra att kameran var med iallafall, för då kunde jag prova ut en lämplig fotoryggsäck! :-D Hittade en Lowe Pro Slingshot 100 AW på Expert, nämligen. Tvekade lite, och gick en sväng till på stan innan jag bestämde mej för att slå till på den iallafall. Och jag hade faktiskt inte kunnat köpt den billigare från Cyberphoto, så jag är nöjd! :-) (Men någon annanstans kan det väl tänkas att den finns till ett lägre pris - men skit samma!).

Presenten till dottern löste sej också på ett både smidigt och prisvärt vis! SKÖNT!!! :-)

(Och så gick det än en gång inte att ladda upp en bild i inlägget... Får väl göra det vid ett senare tillfälle då - för nu kallar kastrullerna i köket! Hög tid att laga middag! :-D).

/AnnaKKUppdatering - Bild!!!(Fjärde gången gillt...! Hå-hå-ja-ja...)

Tisdag!


Eller om det rent av är go´middag!? :-D Jag har iallafall varit igång ovanligt tidigt idag, och är därför redan klar med jobbet.

Nu närmast väntar en shoppingrunda... Har inte lyckats hitta det som dottern ska få i födelsedagspresent här på hemmaplan, så nu får det bli en "expedition" lite längre iväg... Håll gärna en tumme eller två för att jag hittar det jag söker där. Hm!?

Funderar på att ta kameran med mej och göra detta till en liten fotosession också! Det är ju aldrig fel att förena nytta med nöje, heter det ju. :-)

Ha en fin dag allihopa!

/AnnaKK365 Foton 2009 - Graffitti!


En gångtunnel under järnvägen i Kristianstad...

Graffitti och graffitti, förresten... Det är nog mest klotter, bara!? <:-) Fast det gröna lejonet är iallafall li-i-ite gulligt!?!/AnnaKK
Utmanad av...

...Kerstin, som vill se det sjätte fotot i min sjätte mapp i bildarkivet. :-)Det är ungefär två månader sen jag tog en serie foton på traktorn på min arbetsplats. :-)

Den ska nämligen säljas, fast ännu så länge har det inte blivit någon annons vare sej på Blocket.se eller någon annan stans. Sugen, nån??? Ge ett bud!!! ;-)

Idag skulle den kanske sitta fint i London - eller vad säger du, Bella!? :-D Skopan rymmer en hel del snö, och räcker inte det så finns det ett snöskär till den också!

Jag utmanar ingen speciell angående att visa upp sin sjätte bild i sin sjätte mapp, utan;

Häng på den som vill!?! :-)

Klockan 12.35 var jag förresten och hämtade sonen på hans skola. Strax innan dess klarade jag mej galant förbi en fartkontroll -och strax efter var jag j-ligt nära att krocka med en annan bil i en korsning...! Hupp...

/AnnaKK
Nu har jag kollat lite grann...

...i bloggarkivet angående röran bland kommentarerna.

Tre kommentarer från idag finns kvar, en från den 25/1 - och sen är det ett långt hopp till den 15/12. Om allt därefter finns kvar har jag inte ens brytt mej om att kolla...

Undra om alla dessa saknade kommentarer från igår och i princip hela januari och halva december är borta för alltid, eller om de plötsligt kommer att dyka upp igen i arkivet??? De kanske finns nånstans, fast på fel plats...? Orkar inte leta... <:-) 

Alla kommentarer finns iallafall kvar i själva bloggen ute på nätet - så jag får väl gå dit istället, nu när jag ska fortsätta där jag slutade igårkväll; med att svara på kommentarer jag har fått de senaste dagarna!

Har ändrat inställningarna så att era kommentarer kommer att publiceras direkt, förresten...

Det verkar onekligen säkrast!?! 8-X


Nu väntar jag närmast på att få ett SMS från sonen så att jag kan planera dagen utifrån hur han ska gå i skolan idag! Vilket han inte hade en a-a-aning om när han gav sej iväg dit för en timme sen...

Men hur som helst så ska jag hämta honom när han slutar, för vi ska fixa några inköp i Älmhult tillsammans då.

Ha en jättefin dag allihopa! :-)

/AnnaKK
Idag ser det spännande värre ut...

...här inne i "hjärtat" av min blogg!?! Världens oordning bland allting, tror jag!?! Hur kommentarerna visar sej eller inte visar sej här, förstår jag faktiskt inte alls...?

Blogg.se upphör visst aldrig att förvåna en!!! :-D

Och nu mera har jag nästan vadslagning med mej själv inför skapandet av nya inlägg... Kommer det att gå att ladda upp bilder? Kommer inläggen överhuvudtaget gå att publicera - och i såfall; kommer alla funktioner/länkar att fungera???(WOW! Det blev verkligen en bild!!! ;-) Tog så lång tid att jag knappt trodde det, faktiskt! Men där ser man...! (Ja, jag är jätteglad över det lilla!!! Det måste man kunna vara om man ska stå ut med Blogg.se! Tssss...)).

Kan berätta att gårdagens dubbel-födelsedagskalas blev både lyckat och trevligt. Inte minsta lilla räkmackebit fanns kvar nu till frukost - men en hel del tårta återstår, så den får vi väl smaska vidare på ikväll eller så. :-)

Den som var närmast att fylla år igår, och som var med på kalaset, var faktiskt dotterns pojkvän. Idag blir han 17 år. GRATTIS, Danne! :-) På onsdag fyller dottern 16, och själv får jag vara ung och vacker i ytterligare några dagar - först på söndag är det dags att lägga till en "nuffra"... :-)

/AnnaKK
365 Foton 2009 - Skimra!Man kan ju undra varför man fotograferar räkmackor utan att först ta bort plasten som ligger över dem!?

Men tack vare den så uppstod ett visst skimmer - och det passade ju bra till tema nummer 102! :-D/AnnaKK
Söndag!Det SÄGS det, ja...! Inget är dock klart ännu, så vi får väl se... 8-)

Men elvispen har iallafall varit igång, och räkorna ligger på upptining. Äggen är kokta och tårtbottnarna inköpta! Så det finn nog HOPP iallafall!! ;-)

Jag ligger efter med att svara på kommentarer, men förr eller senare kommer jag och hälsar på er i era bloggar och lämnar en rad eller två! :-)

Ha en jättefin söndag allihopa!

/AnnaKK