... :-)PS!DS!
PS en gång till!

Jag kommer att svara på kommentarer mm imorgon istället - för nu står jag med grädde upp till armbågarna, undrar var raclettegrillen är nånstans samt misstänker att jag nog har glömt att köpa hem något viktigt...? ;-)

Ha ett underbart kul och trevligt nyårsfirande allihopa! :-)

/AnnaKK

En fotografisk utvecklingsbetraktelse...

(Hm!? Kan man säga så??? 8-D Öh...?)

Hur som helst!

Förra inlägget fick mej att börja fundera över mitt fotograferande det senaste året... :-)

Bilden på svanarna var ju ursprungligen ett högst mediokert foto... Ja, döm själva förresten!Originalfotot (det övre blåaktiga, alltså) representerar inte desto mindre merparten av mina foton från förra sommaren och längre tillbaka i tiden. Det är lite si och så med exponeringen, och skärpan med för den delen - för på den tiden handlade mitt fotograferande mest om att överhuvudtaget komma till skott med kameran! :-)

Men nångång på senhösten ifjol vaknade jag (äntligen!!!) upp, och började tänka lite mer innan jag tryckte av! Började komponera bilderna lite grann i displayen, och pilla lite med de (få!!!) manuella inställningar som fanns på min dåvarande kamera (en Canon IXUS 80 IS).

Och så började jag se mej om efter nya motiv, och kunde plötsligt få för mej att gå ut och verkligen aktivt leta efter något intressant att fotografera.

En insekt i köksslasken bland potatisskal och morotsbitar fick vara modell en gråtrist novemberdag 2007...Där föddes nog intresset för macrofoto, tror jag!? Och för att avbilda småkrypens skönhet, fast i sin naturliga miljö. :-)

Några dagar innan jul ifjol, knatade jag ut i skogen och letade upp ett litet vattenfall som jag inte hade varit vid på säkert flera år... Tog ganska många foton på det, och det var flera som blev riktigt bra.Och med detta foto la jag ribban för vad jag fortsättningsvis alltid skulle försöka sträva efter i mitt fotograferande. :-)

Ett par veckor därefter hittade jag änderna i sjön Möckeln precis utanför Älmhult, och under 2008 har det blivit säkert flera tusen foton tagna på dem!

Och jag fick för mej att jag måste byta kamera till en som hade mycket mera zoom... :-) Så i början av mars köpte jag min Canon Powershot SX100 IS - oj, vad mycket roligt jag har haft med den!!! :-D

Och har fortfarande förresten - för den är ju numera min andra-kamera, och brukar få följa med i handväskan vart jag än ska.

En dag tidigt i våras (ja, det var i februari närmare bestämt) så började änderna prata...Och sedan dess har jag bloggat om dem!!! :-D

Och om foto i största allmänhet...

Och om lite annat smått och gott också, för den delen... :-)

Det passar väldigt bra så här alldeles i slutet av 2008, att konstatera att även om man tycker att ett år är en ganska kort tidsperiod, så hinner man faktiskt med ganska mycket på det iallafall!?!/AnnaKK

PS! Alla bildgåte-fantaster kan ju ta sej en funderare på detta foto, förresten! Vad är det jag speglar mej i!? DS!

Har fått en and-lig hälsning...

...från Artlover! :-) Som även har en GULD-bild i sin bogg...

Tror minsann att det var dessa inlägg tillsammans, som inspirerade mej att göra denna lite lätt guldglänsande fågelbild!? :-)


Detta var den enda användbara motljusbild jag hittade i fotoarkivet, och när jag såg originalet så suckade jag mest bara tungt...!

Men är det något jag har lärt mej på sistone så är det att verkligen pressa fotona i bildbehandlingsprogrammet, så efter omständigheterna är jag nu rätt så nöjd med bilden!

Och jag hoppas att jag kommer att kunna göra något ännu vassare framöver, när jag har lärt mej ännu mer!? :-)

TACK Artlover, och alla andra bloggare som på olika sätt bidrar med massor av inspiration, kunskap mm!!!

/AnnaKK
Tisdagstema!

Jag sa nåt häromdagen om att jag inte har några nyårslöften... :-)

Det var visst fel!? ;-)Vad andra Tisdagstema-deltagare har för nyårslöften kan du se här! :-)

/AnnaKK
Snart i fatt med alla fotoutmaningar! ;-)

Tänkte att om jag redar undan Fredagsfärger här och nu...

...så är jag ju faktiskt helt rätt på Tisdagstema i morgon!?! 8-D

Temat i Fredagsfärger den här gången är svart och vit, och med risk för att bli lite tjatig så kommer det nu ännu ett foto på den svarta hunden - denna gång busandes i vit snö! :-)/AnnaKK
Vi går mot ljusare tider igen! :-)Plötsligt går det ju riktigt bra att fotografera igen - till och med när det är lite molnigt!? :-D

I början och mitten av december var det så himla mörkt även mitt på dagen (dessutom regnade det för det mesta då också), men den senaste veckan har det varit bättre väder - och framförallt ett helt annat ljus!

Här har det en viss förmåga att bara vara soligt och klart väder mitt på dagarna nu, och molnigt på morgonen och eftermiddagen... Men OM det skulle råka vara klart DÅ istället, så är ljuset helt magnifikt - särskilt i samband med att solen går ner!!!

/AnnaKK
Hemma på lunchrast bara... :-)

Idag är det JOBBA som gäller!

Och eftersom det var ett tag sen sist känns det riktigt kul - t o m att polisha golv...! :-DHar fått en lång rad kommentarer som jag inte hinner svara på just nu - men innan dagen är slut så ska jag nog ha hunnit med det också!

Ha en jättefin dag allihopa! :-)

/AnnaKK
Fototriss!

Den här gången får man välja mellan ett par olika teman - och då har jag valt genom. :-)

Hittade nämligen några foton från 2006, när vi var på Evedals slottsruin utanför Växjö och turistade oss, som passar superbra till det temat. Där finns det många ställen att fota just genom på!De här fotona är förresten tagna med min första digitalkamera; en Nikon Coolpix med 3,2 miljoner pixlar. :-)

Fast nu har de manglats i bildbehandlingsprogrammet, så de är ju inte helt identiska med originalbilderna längre förstås... Men iallafall! Det var ingen direkt dålig kamera, faktiskt - även om jag inte skulle få för mej att använda den idag. Vilket i och för sej allra mest beror på att displayen inte är större än ett frimärke... :-) Och till ungarna duger den för övrigt fortfarande!

Fler Fototriss-bidrag hittas här!

/AnnaKK

En vildvuxen i det vildvuxna...

Onekligen ser det ut att vara dags för trimning/klippning snart igen...

Kanske en lätt toning av de grånande öronen också vore på sin plats...!? (Nädå!!!).

/AnnaKK

Freaky Friday Foto!!!

Har varit lite dålig på att vara med i Mumaris fotoutmaning på sistone - men den här gången är det ett tema som passar mitt fotoarkiv! Nämligen Hide and Seek

För det var ungefär vad jag och filuren på dessa foton sysslade med en dag i våras... :-)

/AnnaKK
Söndag... (Eller!?)... ;-)

Man blir ju helt dagvill av helger som tar vid efter helger...!? Jag VET att det är söndag idag, men däremot är jag inte helt säker på att det känns som att det är söndag!?

Mest kanske det beror på att maken kröp ur bingen redan vid fem-tiden i morse (som vid en vanlig arbetsdag, ungefär) - han och svärfar är nämligen bjudna på en så kallad klappjakt (har inget med julklappar att göra...) ute på västkusten nånstans idag, och de skulle vara på plats klockan 8 (tror jag att det var!?).

Själv har jag ju inte behövt stiga upp tidigt till nåt arbete på ganska länge nu, så för mej är det inte nån större skillnad på vardagar och helgdagar - särskilt inte nu när ungarna har jullov. Så idag hade lika gärna kunnat vara en måndag! Eller en tisdag, eller vilken himla dag som helst...! :-)

Jag har inte studerat mitt arbetsschema för januari så jätteingående ännu, men jag vill minnas att det är så gott som fullbokat på konstgräset veckan runt. Utomhussäsongen börjar med andra ord vid nyår - eller iallafall senast efter trettonhelgen! Och de flesta lagen vill ha tillgång till omklädningsrum, så då blir det jobb 6-7 dagar i veckan för min del. Inga åttatimmarspass förstås, men ett par timmar per dag iallafall.Har tänkt lägga några timmar nu i mellandagarna på att polisha golven... Inget roligt jobb precis - men det behövs!

Och så blir det ju fint... :-)

Men idag ska jag inte ens se åt en dammtrasa eller skurhink!

Idag ska jag - tror jag iallafall - ge mej ut och fotografera!!! :-D

/AnnaKK


Mellandags-REA!!!

Jag har fyndad något att ha på mej på nyårsafton! :-D

Prissänkt med 50%, och därför min för 200 spänn...

Tja!?!
Förmodligen är både möster, färg och modell helt ute - kan det här vara en rest från sommarens modekollektion, kanske!?

Nåja... JAG är ganska förtjust i mörkblått och svart - även om jag oftast undviker randigt... Men den här modellen var inte så pjåkig, och den fanns inte i enfärgat. Så att! :-)

Dessutom får man passa på när man för en gångs skull hittar något på rea som faktiskt är i rätt storlek! (Jag tyckte åtmistone det i provhytten... Fast...? Hm!? Men eftersom rea-varor ändå inte får bytas, så ÄR det min storlek!!! Definitivt enklast så!!! ;-D).

/AnnaKK
Städar på Blogger, typ...

Jag har en slumrande blogg hos Blogger också... Som jag plötsligt fick, vad ska vi säga, lite dåligt samvete (??) över...

Den hade inte uppdaterats sedan i somras nån gång, upptäckte jag.

Så vad göra!?

Jo, jag slängde in ett par inlägg, varav det sista verkligen fick bli det sista... <:-)Det är ganska typiskt mej att vilja avsluta saker och ting när ett år går mot sitt slut, som det ju onekligen gör nu när det ju bara är dagar kvar av 2008... :-)

Däremot är jag inte den som formulerar några långa listor av nyårlöften, eller så. Inte ens korta listor, för att vara exakt... Det vill säga; jag har inga nyårslöften alls!!!

Det blir som det blir med saker och ting - även med mitt bloggande.

Och om jag ska våga mej på att sia något om framtiden, så skulle jag faktiskt  tro att mitt bloggande 2009 kommer att bli både likt och olikt det som har varit i år!! :-)

/AnnaKK, kryptisk! ;-)
Sov till nio idag! :-)

Och det var nog välbehövligt efter en lång rad sena kvällar... Det är lite jobbigt med julfirande, eller visst!? ;-)

Jag tycker det är SKÖNT att det är vanlig lördag och söndag nu, faktiskt... :-)Vitare jul än lite frost och någon enstaka snöflinga blev det förresten inte på dessa breddgrader, så nu kan man ju nästan inrikta sej istället på att snart få användning för ett föremål som det på bilden här ovan!

En hövändare, alltså... :-)

Om 5-6 månader, så!!! Då är det förhoppningsvis SOMMAR igen! :-D

/AnnaKK


Ny fotoutmaning!

Jag fick en inbjudan:

Jag har startat en fotoutmaning som jag tycker att du ska var med i.
http://fredagsfoto.blogspot.com/

åsa gillar rosa


---------------

Det är klart att jag hänger på! :-)

Temat är ljus, och jag väljer att göra en bokstavlig tolkning./AnnaKKMina julklappar...

...till mej själv! ;-)De här böckerna skickade jag efter från First Publishing Group nån dryg vecka innan jul, och de hann fram i tid för att hamna i julklappssäcken.

Jag har inte hunnit läsa så många kapitel i den första (på bilden den högra) boken, men så här långt är jag mer än nöjd. Det här är BRA böcker om digitalfoto, och jag rekommenderar dem absolut till ALLA som har fotografering som hobby och vill utveckla sej inom detta! :-)

Många av tipsen kan man ha nytta av även om man inte har en systemkamera utan "bara" en enkel kompakt, och det är lätt att förstå råden och instruktionerna.

Författaren Scott Kelby har även en hemsida/blogg - den finns här! :-)

/AnnaKK, som inte ska göra speciellt mycket alls idag... Möjligen gå ut en sväng med kameran!?

Juldagen 2008... :-)/AnnaKKJulafton!!! :-DJag önskar Er Alla en helt underbar julafton!!! :-)

/AnnaKKHej alla glada! :-)

Och alla mindre glada med, för den delen!

Jag har själv tillbringat en dryg halvtimme i kö på banken idag, så jag vet precis hur humörförstörande det är när flytet man lixom behöver (för att inte säga måste!!!) ha idag på olika sätt och vis avbryts... <:-)

Däremot gick det förvånansvärt bra i mataffären. Allt jag behövde fanns, och det enda jag glömde köpa kan jag klara mej utan tills efter jul (ett par glödlampor...). Och där hade inte köerna hunnit bli speciellt långa heller. SKÖNT!!!

Och nu är jag hemma igen, och tomteluvan (inte riktigt) på! :-D


De sista dagarna har jag varit lite dålig på att svara på kommentarer, men den saken ska jag försöka rätta till nu!


Den dagen jag känner att jag inte hinner svara på kommentarerna jag får, då ska jag allvarligt överväga att sluta blogga. För det är ju kontakten med er andra bloggare som är det roligaste - tveklöst!!! :-)

Ha det toppenbra allihopa!

Julkramar från

/AnnaKKNäst sista luckan i...

...julkal-änder-n... :-)/AnnaKK
Dan före dan före dopparedan... :-)

Hej & Hå!

Tänka sej, det känns faktiskt som om jag har riktigt BRA KOLL på julklapparna nu!?

SKÖNT!!! :-)Jag och dottern var i Kristianstad i förmiddags, och shoppade det sista. Ja, det som går att shoppa vill säga - nu återstår några julklappar som ska tillverkas med hjälp av egna händer. Men det ska inte behöva vålla några större problem.

Ser fram emot en lugn och avkopplande pysseldag i morgon! :-)

Och så ska det fixas med julmaten då också... Mmmmm! :-)~

Trevlig kväll på er!

/AnnaKK


Lucköppningsdax!!! :-)/AnnaKK, som nu kastar sej i bilen för att fara iväg till "stora staden" och kriga med tusentals andra om de sista julklapparna...! Gaaahhh... 8-X
Luckan den fjärde advent...

...ser ut så här...Klicka på den för att komma till julkal-änder-n! :-)

/AnnaKK


Lördag!

Som det ösregnar ute just nu! 8-(

Känns väldigt avlägset med en vit jul, kan jag säga... Fast man kan ju alltid hoppas! :-)


Trodde för en stund att vårt bredband hade skrotat ihop, för det var omöjligt att komma ut på nätet. Men det hjälpte med en omstart av datorn! Alla fel som inte går att åtgärda på det viset, är i regel fel som överstiger mitt förstånd - och såna har jag INTE tid med nu inför jul och slutspurten av julkal-änder-n och allt vad det är. <:-)

Sen skulle jag behöva besöka min tandläkare inom det snaraste också - men jag är rädd för att det inte finns en chans att komma till där varken innan jul eller ens innan nyår och trettonhelgen...

Helvetes sega kolor de bjöd på på julbordet igår!!!

Kände så fort jag fick den i munnen att den var av värsta plombutdragar-typen... Hu! Och mycket riktigt, när jag äntligen hade fått ner eländet i magsäcken till all julmaten (varför åt jag inte ännu mer sådan - då hade jag kanske inte orkat med gottebordet också???), så var det bara till att konstatera att en bit tand också hade följt med... Gaaahhh!!!

Som väl är var det inte någon jättestor bit, och det kunde ha känts mycket värre i munnen än vad det trots allt gör... Frågan är bara om det ska nöja sej så här, eller om tanduslingen tänker avge fler bitar så fort jag tuggar något hårdare än flytande föda!? 8-X

Annars var det ett riktigt okej julbord! :-)

Ska ha lite fest här hemma i kväll, tillsammans med ett par vänner och deras barn, så jag borde egentligen flänga omkring med dammsugaren nu istället för att sitta här och beklaga mej...

Men allt har sin tid - så väl bloggar som dammråttor!

Ha en trevlig lördag allihopa, och;
 
UNDVIK allt SUPERSEGT julgodis!!! Håll er till mjuk och snäll marknadsnougat istället!!! ;-)

/AnnaKK
Inte många luckor kvar att öppna...

...i julkal-änder-n nu... :-)/AnnaKKLucka nitton!/AnnaKK
I köket...

...mitt i julstöket! :-)

Eller inte riktigt, kanske... Det VERKLIGA julandet vad det gäller maten har jag inte börjat på än - det blir på tisdag!

Vi har nämligen som en liten familjetradition att alltid äta julbord här hemma (bara vi fyra; jag, maken och barnen) på kvällen den 23:e. Lille-julafton, alltså... Mysigt! :-)

Och då ska "allt" finnas på bordet; skinka, jansson, köttbullar, prinskorvar, sill, ägg, rödbetssallad, lax osv, osv! Så den dagen blir det en del matlagning, kan jag säga... :-)

Idag har jag bara provat ett godisrecept som jag tipsade om i julkal-änder-n igår...Marknadsnougat! :-) (Klicka på länken så kommer du till receptet!)

Blev inte alls pjåkigt - kan absolut rekommenderas!!!

/AnnaKK
Ännu en lucka att klicka upp! :-)Fast... Hur är det möjligt att det redan är den artonde december??? 8-0 Inte alls många dagar kvar till jul nu, ju...

Panik!?! ;-D

/AnnaKK
Utmanades...

...av Dysnomias häromdagen, och nu har jag äntligen fått tummarna loss!

Det handlar om önskningar inför jul... :-)


Jag utmanar ingen speciell - är nån sugen så häng på, bara!

Och man behöver givetvis inte göra en bild, utan det räcker att skriva... :-)

/AnnaKK

Lucköppningsdax!!! :-)Hej & Hå!

Blev lite sen med kal-änder-n idag, på grund av att sonen krävde skjuts till skolbussen... <:-)

Har en känsla av att det kan bli så här resten av veckan också. Hm!?

/AnnaKKTisdagstema - Röd!


Fler tisdagstema-bidrag finns här! :-)


/AnnaKK

PS! Ytterligare ett rött hjärta (fast krossat...) finns förresten i dagens avsnitt av julsagan......i julkal-änder-n! ;-)Lucka till, Tomten...

Ja, nu har vi tränat stenhårt på att räkna tio till tjugofyra, min första lucköppnar-tomte och jag! ;-) Jag hoppas och tror han ska fixa det nu!? Iallafall idag...?


Klicka på bilden, så kommer du (nog...) till julkal-änder-n! :-)

/AnnaKK
Halleluja...! ;-)

Tror knappt det är sant!? Jag har fixat tre julklappar idag!!! 8-D

Återstår förstås si så där femtielva stycken, men va´ sjutton! Jag är ju på gång, iallafall!!/AnnaKK

...Julkal-änder... Bah, vilka fjanterier...

/Hustomten
Fototriss!

Temat den här gången är Naturligt Runda Former.

Mest naturligt för mej är förstås att kika lite bland fåglarna i bildarkivet, för där vet jag att det ska det finnas några rundalagda typer... :-)

Hittade den här:Och de här:Samt denna lilla filur:Fler runda foton finns här!

/AnnaKK(Klicka på bilden för att komma till min julkal-änder!)


Bakar... :-)Gjorde lussekatter förra söndagkvällen också. Tror dagens blir godare, för nu har vi varit lite mer sparsamma med mjölet - då blir de förhoppningsvis lite saftigare!?

Egentligen hade jag velat prova receptet som finns i detta inlägg, men jag hade inte alla ingredienser hemma... Men en annan gång så - när jag har planerat lite bättre! :-)

/AnnaKKEn sån här......från Veronica - TUSEN TACK!!! :-)

/AnnaKK
Ä-N-T-L-I-G-E-N!!!

Kan nån begripa vad man ska ut i affärer och göra (slåss med folk!?) en sån har dag - när man skulle kunna sitta hemma i goa stugvärmen och ha det lugnt och skönt och pilla med sin kal-änder...? <:-)

Men nu är det iallafall hög tid att öppna dagens lucka!!!(Och mina julklappsinköp, förresten... Den lär jag få fortsätta med under veckan som kommer... Hittade just ingenting!!! Eller om jag säger så här: En person i detta hushåll kan vara helt säker på att få en julklapp av mej - nämligen jag själv! Ähum... )

/AnnaKK
Söndag...
/De Skumma Budbärarna
Lucia-dagen 2008... :-)Kan väl inte påstå att jag direkt har firat Lucia idag - inte så som man "tvingades" göra när ungarna var små och skulle vara med i olika lussetåg än här och än där, iallafall. Och DET tycker jag enbart är skönt! Ett luciafirande är helt okej, men fem-sex stycken blir verkligen en överdos... <:-)

Bortsett från Lucian på tv i morse har jag inte sett någon sådan alls idag - och inga tärnor heller. Men desto fler tomtar och stjärngossar som lussade i en veteran-MC-cortege! De var riktigt häftiga! :-)

Nu vankas det strax glögg och pepparkakor här... Ha det så jättemysigt ni andra också ikväll!!! :-)

Jag svarar på kommentarer och går bloggrunda i morgon!

Kramar till er alla!!! :-)

/AnnaKK

Lucka nummer 13...

...i julkal-änder-n är nu möjlig att försiktigt peta upp... :-)/AnnaKK
Fredagsfärger!

Rött och vitt - det är nästan svårt så här i december att låta bli att välja ett foto med något slags julmotiv till dessa färger!? :-)

Men ni ska iallafall få slippa se en tomte...

Det blir en lite annorlunda ljusdekoration istället! :-)Sommartid sprutar den här skapelsen vatten, men så här års är "sprutet" avstängt - men den lyser väldigt fint istället.

Med ett ganska så vitt sken... Och mitt i "konstruktionen" hänger ett lysande hjärta - som tyvärr har vridit sidan mot kameran, så det syns inte så bra att det är ett hjärta - men alla ser väl att det är nåt rött iallafall!? :-)

Andra deltagares bidrag till veckans omgång i Fredagsfärger finns här!

/AnnaKK(Klicka på bilden för att komma till min julkal-änder med saga, tävlingar, pyssel och lite av varje!)
 


Äntligen ström igen!!! :-)

Jo, jo... Tre timmar kan vara en hel evighet - och nu är klockan snart ett dessutom... Phu!

Hög tid att riva upp lucka nummer 12 i julkal-änder-n!!! :-D/AnnaKK

PS! Fatta hur struligt allt blev när jag så här hux-flux mitt i kal-änder-n måste försöka hitta en ny lucköppnare!? Ja, en som kan räkna längre än till 10, alltså... :-(~

Nissen här ovan är provanställd idag! DS!
För kännedom...


/Hustomten

 


Jag har fått något... :-)

Den här kommer från Elena - TACK, snälla!!! :-)

Undrar vad det står...? 8-)Nu har jag varit hos Elena och hämtat en bit av informationstexten:

Denna bloggen byggs och fylls av NÄRHET - närhet i rum, tid og forhold!

Dessa bloggarna är osedvanligt charmerande och söta, och syftet är att finna och att vara vänner.

/AnnaKK :-)
Rugg - Rugg - Brrr!!!Usch, så KALLT det är ute...!

Har precis varit ute och gått med hunden, och det var inte det minsta skönt!!!

Fast välbehövligt - för oss båda - i och för sej! <:-)


Hittade några lite mer höstlika foton i en mapp, som jag tänkte att jag skulle pigga upp dagens för övrigt minst sagt gråa blogginlägg med! :-)


/AnnaKK
...Klicka på bilden för att komma till Fotografiskans julkal-änder...

/Hustomten
Vilket väder... :-(~


Kunde konstatera snö på marken när det ljusnade i morse - samt snöblask i luften..

Under förmiddagen fortsatte det att falla ömsom snö och ömsom regn - för att övergå till enbart regn efter middag...

Visst är det jättekul!? 8-X

Fast det är nog rätt länge sen det var så här mycket snöande en decembermånad på dessa breddgrader, faktiskt!?!

Nya istiden är över oss!? ;-)

/AnnaKK, som helst sitter inne denna dag - och pillar med bilder till julkal-änder-n...
Lucköppningsdax! :-)Ett litet klick på bilden, och du hamnar i min julkal-änder... :-)

/AnnaKK
Tisdagstema!

Uppmärksamhet...


...är så klart det enda butikerna är ute efter, när de skyltar sina fönster till jul... :-)Och visst är det vackert! :-)Men varför är det man helst vill ha i fönsterna aldrig till salu!?! <:-)

Se fler "uppmärksamma" tolkningar här!

/AnnaKKKlicka på luckan (bilden!) för att komma till julens underligaste kal-änder... ;-)
Lucka nummer...


Men innan den går att öppna så måste vi gratulera en person som eventuellt läser detta och som fyller år idag - nämligen min syster!!! :-)
Grattis så jättemycket, Mia! Och lycka till på tentan, som du tydligen ska skriva just idag!?! :-)

/AnnaKKPS! Och nu går det (äntligen!!) att komma in på julkal-änder-n! ;-) DS!
Hemma hos-reportage!!! ;-)

Whatthefuckdotcom vann såna här...


...på stilpoäng i julkal-änder-n - och nu sitter de så tjusigt på hennes kylskåp! :-D

/AnnaKK
Jag var uppe tidigt idag!

Redan strax efter klockan 6 hivade jag in dagens middag i ugnen - en lammstek! :-)

Som är färdig nu - tror jag iallafall... Åtminstone har jag tagit ut den ur ugnen, men jag har inte provskurit i den eller smakat... Det borde jag kanske göra!?

Ja, ja...


Lite överblivet material från lammslakten blev godis för fåglarna... Inget ska förfaras! :-)


/AnnaKK

 


Har fått den här......av Monkan på Pyssla och Syssla! TACK snälla goa du!!! :-)

Monkan har även bloggen Fotobunten, som också är väl värd ett besök!

/AnnaKK
Idag öppnar vi lucka nummer......i julkal-änder-n! :-)

/AnnaKK
Nu är det avgjort!

Vem som vann julklappen i julkal-änder-n, alltså! :-)/AnnaKK
Fototriss!

Idag är det siffror som är temat i Fototriss - så därför kunde jag inte låta bli att fotografera en skylt vid affären där jag var och handlade för en stund sedan... "Galna människa som inte kan hålla öppet-tiderna i huvudet, utan måste ta bild på dem", tänkte väl andra kunder på parkeringen... ;-)


Ja, ja... Det bjuder jag på! :-)


Dessutom har jag en massa siffror i bloggen om dagarna nu, som jag också gärna bjuder på för den som vill och vågar! Och då tänker jag förstås på de numrerade luckorna till min julkal-änder...
/AnnaKK
Lucköppning söndagen den Andra Advent... :-)Tänk att det REDAN har gått en hel vecka av julkal-ändern!? 8-D

/AnnaKKLördag...Kan just undra om det händer något spännande här idag...? :-)

/AnnaKK
Lucköppning med...

...en helgvikarierande tomte! ;-)Tror ni han klarar av att leda er till dagens avsnitt av julkal-änder-n...?

/AnnaKKFörra inlägget...

...med sommarbilder tarvar genast ett nytt inlägg med vinterbilder - för att säkert bibehålla den rätta julstämningen! ;-)

Var ju ute och fotograferade i snön igår... :-)

/AnnaKKFredagsfärger!

Idag blir det en jättesomrig bild (eller t o m två) i fotoutmaningen Fredagsfärger:


Mixen av gult och svart blir nämligen helt enkelt nånting åt det här hållet när jag ska tolka... :-) Blomman är ett dagöga och insekten är en blomfluga...

Lite mer vinter- och julstämning finns det här för den som så önskar! (Klicka på bilden!):/AnnaKK

Så är det dax igen att...

...öppna lucka! :-)


/AnnaKK
Torsdag...

Sitter här och funderar på om jag har missat någon fotoutmaning eller dylikt den här veckan!? Men jag var ju med på Tisdagstema, och det är inte Fredagsfärger och Freaky Friday Foto förrän i morgon... Och Fototriss var ju i förra veckan! (Och det är väl i så fall den utmaningen jag har missat - men det är medvetet, för jag har just inga trappor att delta med...).

Hur som helst! Jag är lite uppslukad av annat just nu! ;-) Bara 20 luckor kvar att fixa - en baggis, eller visst!?! Host! (Vad har jag bara gett mej i på??? 8-D Men det är faktiskt himla KUL också, så!).

Förresten... :-)/AnnaKKLucköppningsdax! :-)Ett litet klick på bilden bara... :-)

/AnnaKKDet går lite på skruvar......beträffande den här bloggen för tillfället. Fast det beror ju förstås på att jag lägger krutet på julkal-ÄNDER-n istället!

Förmodar att ni har all förståelse för det... :-)

Sen har det varit så himla regnigt och trist väder ett tag, så lusten till att gå ut med kameran har varit noll. Fram tills idag! För kan man tänka sej - solen har skinit i säkert en hel halvtimme!!! WOW! :-D

Så jag har knäppt ett par bilder iallafall, men de är fortfarande kvar i kameran... :-)

Vidare så har jag fått en två till såna här:Tackar och bockar så hjärtligt och jättemycket för dem, Kurator Pia och Annie! :-)

/AnnaKK


Dags för lucka nummer 3! :-)


Klicka på bilden för att öppna... :-)

/AnnaKKDet har blivit lite fe-e-e-el...

...i julkalendern! <:-)

Många fler skulle ju ha stilpoäng, så klart! Alla som gissade rätt i gårdagens bildgåta, närmare bestämt!

Så snart kommer det att finnas en uppdaterad stilpoäng-lista i kalendern!Dessutom ska Monkan och Lena också skrivas in i listan, för de hade också svarat rätt, men lagt svaren i ett annat inlägg... :-) Har jag glömt någon får ni skrika till!

/AnnaKK

Utmärkelse!


Denna har jag fått från Veronica - I Fokus. Tusen TACK goa du!!! :-) Hälsa på i hennes fina fotoblogg!!!

/AnnaKKTisdagstema!

Idag är det "nära" som är temat i denna fotoutmaning.

Jag tycker att den här bilden kan passa bra i det sammanhanget... :-)


/AnnaKK


PS! Har ni kikat in i min julkalender??? Klicka på loggan så kommer ni dit... :-) DS!Elena har en tävling!

Titta här!

Och jag vill vinna dessa härliga underbara superfina:(Bild lånad av Elena).

/AnnaKK
Äntligen!!! Är det dags att...

...öppna lucka igen!!!


Klicka på bilden så kommer du till julkalendern... :-)

/AnnaKKDet trögar... >:-[

Blogg.se har gjort systemunderhåll i natt, och det brukar ju alltid innebära att allt bara blir sämre - fast förhoppningsvis bara för stunden!? Hm...

Tidigare i morse kunde jag inte ens logga in på bloggen, men nu går ju iallafall det... Men det tycks inte gå att publicera inlägg, och därmed inte heller fortsättningen på julkalendern...

Ja, ja... Det löser sej nog snart - hoppas jag! <:-)/AnnaKK
Kväll... :-)

Ska nog gå och lägga mej tidigt idag - så det snart är morgon igen! ;-)/AnnaKK
Go´förmiddag! :-)Nu är julkalendern alltså i full gång - och kommentarerna strömmar in! Vad goa ni är som hänger på och verkligen försöker lösa uppgifterna osv! :-)

Eftersom det ju är lite tävling över det hela så avvaktar jag lite med att publicera kommentarerna - så var och en får tänka och klura lite grann själv till att börja med... Iallafall nu under förmiddagen! :-)

I och för sej vinner man bara stilpoäng på att gissa rätt i tävlingen, men å andra sidan kan ni ju inte veta vad stilpoäng innebär den här gången, så...! ;-)

Hur som helst...

Det är så himla inspirerande att få ett sånt här gensvar på det man gör, ska ni veta. Och jag uppskattar hur mycket som helst varenda bokstav ni skriver i kommentarfälten!!! :-)Nu ska jag strax åka iväg en sväng till jobbet - eventuellt var det ett gäng "nissar" och lekte (tränade är nog lite väl ambitiöst att säga i deras fall!) igårkväll. Om de inte var där, så skadar det ändå inte att jag tittar till stället lite grann... Man vet aldrig vilka lampor som står tända, vilka kranar som droppar eller om värmesystemet har fått fnatt... <:-)Julskyltningen igårkväll var förresten riktigt trevlig, trots att det duggregnade och var ganska trist väder... Folk hade hittat ut på byn iallafall, och de flesta affärerna hade öppet. Jag passade på att slinka in i flera stycken som jag faktiskt aldrig varit i tidigare. Bland annat i en helt nyöppnad delikatessbutik, som verkligen hade spännande varor att erbjuda. Men jag får återkomma till den en dag när börsen är lite mer välfylld än vad den var igår... <:-)

Ha en jättefin dag! :-)

/AnnaKK
Den första december... :-)

Då var det äntligen dags, då...

Att pilla upp den allra första luckan i julkalÄNDERN... :-)Den öppnas när du klickar på bilden... :-)

/AnnaKK