Gla´ Morsda´!!! :-)


Visst är det faktiskt roligare att ge än att få!? :-D

Nån som ser vad det är som restaurangen har byggts till med??? Den ska det nog rätt mycket till för att ekorren ska kunna knapra sönder, iallafall! >:-)

Själv har jag fått en nyutslagen blomma i trädgården just på denna dag:Färgen är jag väl inte så-å-å förtjust i, men formen!!! :-)

Till alla mammor: GRATTIS på Våran Dag!!!

Till alla andra: Puss & Kram! :-D

/AnnaKK
Lördag! :-)

Idag funderar jag på att ha en trädgårdsdag!

Rensa lite ogräs, kanske flytta på några perenner och eventuellt dela dem samtidigt så de blir fler... Sånt är rätt kul! Fast det har ibland en förmåga att bli fler växter än vad jag egentligen har plats för... Nån som behöver en syrenhäck/-berså!? Jag har plantorna, men vet inte var jag ska ha dem... <:-)Och snart kan jag skörda sallad - en gång till! :-D Planterade nämligen ut en sån där krukodlad sallad som jag köpt i mataffären, om minsann så fortsatte den att växa.

Trevlig pingsthelg!!! :-)

/AnnaKK
Vad ekorrar egentligen tycker om...

...knäckebröd!

Det har jag försökt ta reda på genom att spionera lite i köksfönstret... :-)Jaha...? :-/

Men en stund senare lät det plötsligt helt annorlunda!!!Så-å-å rackarns äckligt var det alltså inte, när det väl kom till kritan!!!  >:-)

Och om någon undrar vad som har hänt med taket till restaurangen, så kanske följande bild kan ge en aning om den saken...Det är nämligen snart inte nån botten heller, kvar i min stackars restaurang!!!

"Korren" gnagde i plasten så flisorna yrde runt munnen på den...! 8-X

/AnnaKK

PS! Fotona är gryniga och lite skruvade i färgerna, men batterierna till systemkameran hade hux-flux laddats ur så jag blev tvungen att använda kompaktkameran... <:-) DS!

Go´morron!! :-)

Tro det eller ej, men nu är det faktiskt fredag - igen!!!

Hur är det möjligt att en vecka kan gå så-å-å fort...? 8-X

I den här takten kommer semestern antagligen att vara över när vi bara är halvvägs inne i den, och sommaren slut omkring den 25:e juli... Känns det som!?

Tror det gäller att sätta ner foten och BROMSA rejält nu...!?

Hm...

En som har en stor och stadig fot, och som dessutom aldrig har speciellt bråttom:Vilken utmärkt förebild! :-)

/AnnaKK
Nu var det ett tag sen jag hade med...

...de här filurerna i bloggen! :-)Senast var i samband med att restaurangen hade vandaliserats...

Men så klart slog jag ju inte bara igen den så där pang-bom! <:-) Nädå! Det serverades faktiskt solrosfröer ända tills häromdagen. Sen var 10-kilossäcken slut - och nu finns det inga fler säckar att köpa i affären förrän till hösten nångång... <:-/

Men det är lugnt! Jag har fixat en ny meny!!!

Det är den som "korrarna" är lite frågande till på bilden ovan... :-) Ni kanske rent av ser (eller kan gissa!?) vad det är för något jag har serverat dem???

/AnnaKK

(Scrolla ner en bit så får ni veta svaret med en gång! ;-) He...)
Hm!? :-(
Go´dagens!!! :-)

När kvällen kom igår var jag faktiskt lite sliten... Så det blev inte så mycket sitta vid datorn av, faktiskt... Men det ska jag ta igen idag istället! :-)

Tandläkarbesöket gick bra - och sonen fixade själv att köra iväg med lackeringsobjektet:Jag har i och för sej inga som helt problem att köra framåt med bilsläpen kopplad. Det har jag t o m gjort i si så där 100 knyck, och även lyckats fickparkera helt korrekt under samma tripp - enda problemet då var att jag inte hade märkt att släpen hängde efter bilen!!! Fråga inte mej vad jag har backspeglarna till... Host! (Och jag talar om det nu, eftersom det är så länge sen det hände att brottet vid det här laget förmodligen är preskriberat!) Men visst var det en himla tur att gatan jag fickparkerade på var helt tom på andra bilar... Annars vet i fåglarna hur det kunde ha slutat...! 8-X

Det jag egentligen skulle säga var att jag inte kan backa så bra med släp! <:-) Inte alls, egentligen - för allt bara knyter sej när jag försöker... Visserligen vet jag att jag då bara ska göra precis tvärtom - men det klarar jag uppenbarligen inte av!? Därför kör jag helst inte med släp. Punkt och slut! :-)

Dotterns skolarbete i form av inlämningsarbete om religion var hur som helst gårdagens stora pärs! Phu och pust!!! Men till sist kunde skrivaren spotta ur sej 18 (!!!) sidor, och det var nätt och jämt att häftapparaten mäktade med att fästa samman dem sen...!

Och därefter var det så SKÖNT att bara gå ut en stund i trädgården och ANDAS...! :-) Det hade kommit en regnskur tidigare på kvällen, och ni vet väl hur gott syrener luktar just en kväll efter regn!? Helt ljuvligt... Mmmmmm!!!!

Sen fick jag syn på en massa små sniglar (egentligen snäckor!) som regnet också hade lockat fram. Kunde inte låta bli att gå in och hämta kameran, och testa några motiv som jag sett bland annat här. Det är ju så fi-i-i-int med såna här små sniglar som kryper över blommor och andra söta saker!!!

Fast jag och min fotomodell fick så klart inte till det riktigt lika bra... <:-/
/AnnaKK...
Idag lär det bara bli...

...en massa jäkt och stress... Phu! <:-/

Så fort jag hinner ska jag reda undan dagens arbetspass, för att sedan direkt flänga vidare till min tandläkare. (En bit lagning som han satte dit för en dryg månad sen har redan trillat bort igen... :-( Garantireparation???).

Jag kommer förhoppningsvis hem igen ungefär samtidigt som dottern slutar skolan, och då vill hon ha hjälp med sitt inlämningsarbete i religion som måste vara klart i morgon. (Gode Gud, gör så att hon hinner...!! <:-) Kan man få be om att det blir MVG också!? Host...).

Senare i eftermiddag ska sonens A-traktorbygge på något vis transporteras till en billackerare... (Hoppas att det inte är JAG som ska köra dit den på den stora åbäkiga släpvagnen!?!).

Om det blir någon ledig stund ikväll, så tänker jag göra absolut ingenting då! :-) (Förutom att gå på bloggpromenad, svara på kommentarer och så där!).Med önskningar om en jättefin dag till er alla! :-)

/AnnaKK
"I Afton Dans" - eller???

Ja, vad ska man egentligen tro när småkrypen helt uppenbart står i kö för att hamna i spindelns famn???Åtminstone två små flugor står iallafall tålmodigt och väntar på att det äntligen ska bli deras tur, när hon väl har jazzat färdigt med myran... Och nästa myra väntar bakom pionknoppen. Pudrar den månne näsan där, eller tvättar händerna kanske!?

Aldrig i livet att JAG ska gå på dansrestaurang nån mer gång, säger jag bara! 8-X

/AnnaKK

365 Foton 2009 - Sju!Lite krystad tolkning kanske, men inte desto mindre är det just sju hjärtan (som syns på bilden iallafall) på blomstjälken... :-)

Och eftersom jag ligger så risigt långt efter med bilder till denna fotoutmaning......så kommer det en hel skock till här! :-)

Närmare bestämt sju stycken! ;-)
Tema 325 - Saker med vingar


Tema 322 - Vilda djurJa, insekter har uppenbarligen ofta vingar - som lite allt som oftast dessutom ser ut som rena rama trasselhärvan... <:-)

Och vilda är de också - den saken blir man övertygad om inte minst när man tar extrema närbilder av deras ansikten!!! (Vilket jag inte vågar göra! ;-) Tsss... Nä, sanningen är att jag inte kan - har tyvärr inget så vasst objektiv...).

De fem följande fotona är alla från havet i Blekinge:

Tema 35 - Bro


Tema 123 - Fiska


Tema 353 - Strandkant


Tema 288 - Rök


Tema 282 - Siluett/AnnaKK

Blann blommer å blader...

Blir man så glader!? ;-)Hm!? 8-X De har en pakt!? Jag, och många med mej, är iallafall vid det här laget ganska så övertygade om den saken!!! Vart man än riktar kameran så håller de nämligen på och föröka sej, insekterna...

Till sist igår eftermiddags fick jag faktiskt nog av de där sexgalningarna - eller sexbeningarna, menar jag...! Och skruvade av närbildslinsen från objektivet, och började spana efter trädgårdens småfåglar istället.

Den på bilderna här nedan bor i en holk bara ett par meter från vår ytterdörr. :-)
Den är åtminstone inte porrig - äsch, jag menar parig, förstås!! - just nu... Jagar istället insekter dagarna i ända, som den stoppar ner i gapet på alla sina hungriga små... :-)
Undrar hur många ungar den har??? :-)

/AnnaKK
Mulet och grått idag...

Men sådant råder man snabbt bot på med hjälp av några riktigt färgstarka bilder! :-DBeträffande den översta, vill jag sortera in den i ett fack kallat "färgen är motivet"! :-)

Hoppas att solen skiner åtminstone någon stans i vårt avlånga land!?

/AnnaKK

Lite frånvarande här idag... :-)

Och det beror till stor del på ett helt underbart fint och somrigt väder!!

Gissa vem som har krupit runt i gröngräset med kameran i högsta hugg i flera timmar!?! 8-)

Men jag har inte hunnit kolla igen alla fotona än, så de här nedan är från i morse respektive igår...

Har inte heller hunnit svara på kommentarer, men det gör jag så fort jag hinner - om inte idag, så imorgon! :-)

Tack för all härlig respons på inlägg och bilder!!!

Och nu: Ut igen!!! :-)

/AnnaKK

Nytt tema...

...i WTFDC´s fotoutmaning! :-)

Vi som gärna fotograferar insekter vet precis hur irriterande det är när vi precis ska till att trycka av kameran och föreviga det lilla gulliga krypet på den vackra, vackra blomman... Vi ska bara ändra li-i-ite, li-i-ite till på bildvinkeln och skärpan -  och exponeringsjustera ett halv steg eller två... Sen kommer det att bli en så-å-å bra bild!!! :-D

Men... :-//AnnaKK

Go´morron!

Vaknade till dånande (!) regn utanför sovrumsfönstret. Hu...! Tur man inte föll för frestelsen att åka iväg med husvagnen denna helg - vädret är alldeles för instabilt för campingliv. Tycker jag iallafall... <:-)

Nu har det dessbättre slutat regna, och jag hoppas verkligen att det tänker vara uppehållsväder i kväll!? Vi har nämligen bjudit hit ett par personer då, och ska grilla... Man kan ju i och för sej hålla ett paraply över grillen - men det blir ändå inte riktigt samma sak (eller ens smak...) som när solen skiner och fåglarna kvittrar! Ja, ja...

Snälla Kerstin, som är en flitig fotobloggare, har delat ut en award till bland annat mej. GLAD!!!

Tack så jättemycket!!! :-)Om ni inte har något speciellt för er just nu, så tycker jag att ni kan avsätta en stund till att kika in en vända hos dem jag delar awarden med - massor av härliga foton!!! Verkligen sevärt - och mycket inspirerande!!! :-)

/AnnaKK

Underligt...

...att man inte hinner göra blogginlägg när man faktiskt har en ledig dag!?

Men det tycks vara med denna dag som med hela våren så här långt: Den bara rusar förbi...!

Jag upptäckte innan att jag har en del opublicerade foton på blommor, som vid det här laget är så gott som överblommade - så det är väl bäst att jag slänger in några av dem här och nu genast! :-D

Av någon anledning tycker jag att det är rent ut sagt skitsvårt att få till liljekonvaljer på bild!?

Men när förgätmigejen har slagit ut sina små blommor i hjärtform, kan man knappt misslyckas med den iallafall. :-)

Det har regnat en del de senaste dagarna, så äppelblommorna sjunger verkligen på sista versen nu... Men medans de var som vackrast tog jag en hel del foton på dem. :-)Fast det var egentligen inte så många som blev bra... <:-) Men ljuset i det här ovan gillar jag iallafall jättemycket! :-)

Och ljuset i dessa båda:

Ni vet väl att fotografera betyder "måla med ljus"...? :-)

Jag vet däremot inte vad den rödblommiga busken heter... Rosenkvitten, möjligtvis!?

Ha en jättefin fortsättning på dagen!

/AnnaKKLördag - är det INTE idag...

Men känns det inte lite så ändå!? :-)

Helgdag är det iallafall - och det är ju ganska ofta en arbetsdag för min del, och mycket riktigt har jag varit iväg en stund nu på morgonkvisten och röjt upp efter gårdagkvällens match och träningar.

Nu är jag ledig tills på måndag morgon - tror jag iallafall!?! :-D (Får väl kolla upp så det inte är något lag som har bortamatch imorgon eller på lördag, så jag missar att ta hand om deras tvätt... För isåfall vill ni inte veta hur den LUKTAR på måndag! ;-) Hm...).

Ska inte rabbla upp i detalj vad jag hade för mej igår, men dagen började iallafall med att möblesnickaren var hit och tog sej en titt på vårt kök och mätte upp väggar, fönster osv... Men när det gäller duktiga hantverkare är det ju alltid lång väntetid, så det lär nog dröja innan det händer så mycket mer. Och i första skedet ska det ju dessutom bara ritas upp ett förslag till ny inredning...På dessa få metrar av skåpinredning (vilket inte är riktigt sant, för den ska faktiskt förlängas med 60 cm) har jag bland annat tänkt mej att få in två rejäla arbetsytor. Nån som ens kan föreställa sej hur det ska gå till!? <:-) (Alltså utan att bygga för dörren in till sovrummet och montera kattlucka i den...).

Fotona är förresten tagna med min kompaktkamera - så det händer faktiskt att jag använder den fortfarande, om än inte särskilt ofta. Hade den med mej i måndags också, när jag gick en sväng längs med sjön under tiden som däckverkstaden bytte "sulor" på min bil. Trodde att det kanske var änder jag såg en bra bit bort på vattnet, och tog några bilder...Men när jag kom hem och fick upp fotona i stort format på datorskärmen, kunde jag konstatera (trots den dåliga kvaliteten...) att det ju var grågäss med ungar. :-)

Önskar Er alla en jättefin kristihimmelsfärdsdag!

Kram!!! :-)

/AnnaKK

Hur man än vänder sej......har man ändan bak! :-)

/AnnaKK, lätt stressad på grund av MASSOR att göra idag - igen...! Phu!
Tisdag!

Hm... Jag som trodde att det skulle bli en lugn dag igår - särskilt på eftermiddagen!?

Vilken missbedömning! ;-)

Istället blev det en massa stim både hit och dit. Åka till en däckverkstad och få pålagt nya däck på bilen, t ex! Maken hade ringt dit vid middagstid, och det fanns däck hemma för omgående montering - så det var ju lika bra att få det gjort med en gång då.

Sen fick jag veta att en möbelsnickare kommer hit imorgonbitti för att ta sej en titt på vårt kök och mäta lite grann mm. Så då blev det rysligans aktuellt att börja skissa på kökslösningar igen... :-) Och idag ska jag städa, så killen överhuvudtaget ser något kök när han kommer! Host...


Slutligen hade jag och maken i uppgift att sitta i entrén på gårdagkvällens A-lagsmatch (herrar), och sälja inträdesbiljetter och lotter... Inte så roligt, men vi gör det ett par gånger per säsong iallafall - för vi är ju så snälla! ;-) Matchen tittade jag så lite som möjligt på, för de spelar verkligen en usel fotboll... Jag blir bara frustrerad av att se det... :-/ Och gästerna vann ganska enkelt med 3-0... Vet i sjutton om vårt lag ens hade en enda ordentlig målchans på hela matchen!? Känns onekligen som om det kommer att bli spel i en lägre division nästa år...

Tur vi har vårt damlag också! :-D Även om det väl knappast blir någon serieseger för deras del heller... Men de spelar en betydligt publikvänligare fotboll iallafall, och både vinner och får oavgjort emellanåt. :-)Just nu kommer jag inte på vad den här blomman heter, men den växer i skogen och är söt - även bladen är söta! :-)

/AnnaKK, som har slirat efter med att svara på kommentarer men som ska försöka rätta till den saken under dagens gång!

Tillfälligt avbrott i sommaren!?

Har inte hört eller sett några väderleksprognoser på hela helgen, men just nu både hör och ser jag iallafall att det regnar ymnigt utanför fönsterna. Hela altangolvet flyter, och det smattrar våldsamt mot både uterumstaket och nån plåt vid skorstenen... Tur man inte har några ambitioner att vara trädgårdsmästare idag!? <:-)

Nä, idag blir det lite jobb istället - och lite handla mat... Sen får vi se om det har slutat regna tills i eftermiddag, och om det isåfall lockar att gå ut en sväng då. Tillsammans med kameran, kanske!? :-)Fågeln som byggde detta bo har förresten verkligen tagit vårt oberäknerliga svenska sommarväder i beaktande, och isolerat rejält med värmande mossa. :-) Extra stadigt tak och bakre vägg har den också - det är nämligen vårt ena garage som den har valt ut som häckningsplats!

Om den förväntar sej att lampan ska vara tänd nattetid sen, för eventuellt mörkrädda barns skull eller så, vet jag inte... Jag är faktiskt lite osäker på om lysröret överhuvudtaget fungerar? Men jag hoppas iallafall att boplatsen fungerar, och att det blir en kull med små söta gärdsmygar där så småningom! :-)

Har inte lyckats få något foto på gärdsmygen ännu, så vill du veta hur en sådan ser ut kan du kika här tex!

Jag lyckades förresten inget vidare med mitt fågelfotograferande igår... Det VAR sådan trafik kring nästan alla holkarna - ända tills jag hade hämtat kameran! Varenda fågel flyttade (på sej) då... :-/Kan ni hitta en talgoxe, en koltrast samt en bofink i dessa bilder!? 8-X

/AnnaKK

Det här är ingen trädgårdsblogg...

Men jag har fotograferat en massa i trädgården idag, så! :-)/AnnaKK

För kännedom... :-)Rosorna är i jorden nu. :-)

Och lite solskydd har de också fått - av allehanda slag...

Hoppas nu att det är lite livskraft kvar i dem, och att de snabbt kommer igång med att växa! Har en känsla av att det är en stor fördel om de hinner etablera sej ordentligt innan hösten, för jag är rätt dålig på att sköta det där med vintertäckning... Men jag ska verkligen försöka komma ihåg att göra det i tid den här gången!!! <:-)

Ska kanske följa rosornas tillväxt med kameran lite då och då under sommaren...?

Men någon trädgårdsblogg ska detta INTE bli - ni kan vara alldeles lugna! :-D

/AnnaKK

Om man inte redan har...

...problem - så kan man ju alltid skaffa sej! ;-)

Hamnade nämligen på en plantskola igår eftermiddags...Famnen full, typ!

Och inte en aning om var jag ska få plats med dem... <:-)

Ena sorten blir visst 5-6 meter hög, dessutom!? 8-X

Så det är bara till att greppa spaden nu, och UTÖKA trädgården!!!

Ha en fin-fin söndag allihopa! :-)

/AnnaKK

Lördag!Eller om det borde heta "Go´förmiddag" istället, kanske!? :-)

Jag har nyss kommit hem från jobbet, och nu är jag ledig resten av helgen. Skönt! Fast jag har inte planerat att göra något speciellt... Vilket också är rätt skönt, vid närmare eftertanke! :-)Fast det är nog inte helt osannolikt att jag tar mej en sväng med kameran... Det är jättefint väder här idag!

Men än en gång var det frost på morgonen... :-/ Äppelblommorna var alldeles blåfrusna...Eller!? 8-)

/AnnaKK

Uppdatering av...

...föregående inlägg:

(För jag gick ju ut en sväng i trädgården med kameran... :-) Så klart!).Brrrrr!

Fast några timmar senare så såg den helt okej ut igen! :-) Skönt nog...Även löjtnantshjärtat såg vid middagstid ut att ha klarat köldknäppen utan bestående men.

Men min vinranka (misslyckades med fotona jag tog på den...) förfrös inte helt oväntat bladen... Suck! :-(

Hoppas dock att blomknopparna klarade sej, så det ändå kan bli en liten druvskörd framåt höstkanten!? <:-)

/AnnaKK

Ajdå...! :-/

Den frosten som är här just nu denna (i övrigt mycket vackra) morgon, har inte ens jag kunnat undgå att se...

Misstänker att den har gått illa åt framförallt min vinranka - men t o m penséerna ser härjade ut!!! :-(

Hur pass äppelblommorna tål frost vet jag faktiskt inte, men det lär väl ge sej framåt dagen...Gräslök är iallafall härdiga grönsaker - den är jag inte det minsta orolig över! <:-)

Och om det blir skit med allt annat, så kan jag åtminstone från och med nu se klart och tydligt genom fönsterna hur det gröna gräset i trädgården växer och växer och växer - och formligen vrålar efter att få bli klippt...!

Trevlig fredag!!! :-)

/AnnaKK
Torsdag...

Idag ska vi få vårt ut-seende fixat! :-D

Om några timmar kommer glasmästaren och byter två fönsterrutor i vardagsrummet, som har varit trasiga nästan sen dinosauriernas tid. Rotar man runt lite bland dammet som har samlat sej mellan de trasiga och hela rutorna kan man antagligen göra ganska intressanta fynd av sedan länge (kanske inte utdöda men väl) döda insekter och andra småkryp...

Men som sagt; det här med att kunna se bra ut igen - det har jag längtat efter! Har ju nästan glömt vilken vacker utsikt vi egentligen har genom dessa fönster... Eller hade, innan den där ödestigra handbollsmatchen inomhus mellan maken och ungarna för X antal år sedan! Hm... Men innan kvällen ska jag kunna beundra bland annat mitt blommande äppelträd igen - genom verkligt glasklara rutor! :-)/AnnaKK
Go´kväll! :-)Öh...?

Men det var nog bara lite lätt markfrost isåfall, för vad jag kan se så har inget tagit skada i trädgården!

Fast... Har jag egentligen sett några fjärilar idag!? Hoppas innerligt att inte de har frusit ihjäl???

Och hoppas att det blir varmt på skolavslutningen, för det var en rätt liten klänning som dottern slog till på när vi var och shoppade innan idag! Fast den har en het färg iallafall - ceriserosa.

:-)

/AnnaKK

Onsdag!Idag har dottern studiedag, vilket knappast betyder att hon tänker studera... :-) Iallafall inget mer än prislappar i klädbutiker!

Det går ju fort nu till skolavslutningen, så hon vill passa på att åka och inhandla något fint att ha på sej den dagen. Så lite längre fram på förmiddagen, när jag har gjort mitt arbetspass och så där, drar vi väl iväg mot någon lämplig stad.

Själv ska jag inte köpa nånting - inte ens ett litet extra linslock eller så! ;-)

De senaste dagarna har trädgården haft besök av åtskilliga fjärilar av det här slaget:Aurorafjäril heter den, fick jag lära mej i förrgår - och den på bilden är en hona.

Jag trodde att jag hade en till vit fjärilsart i trädgården - lite mindre och med orangea inslag på vingarna. Men det visade sej att det var hanen av aurorafjärilarna. :-)

Igår hade jag smugit mej på en hona som satt stilla på en maskros, och skulle just knäppa ett foto när något vit-oranget plötsligt också kom infladddrandes i sökaren.Hann ta tre foton (fast ett blev suddigt...) under några få sekunder, innan de fladdrade iväg tillsammans och försvann bakom en buske...

Läste senare igårkväll om fjärilars parning i en bok, och där stod det att när honan gör som på den första bilden - böjer sin bakkropp i en båge uppåt - så betyder det att hon INTE är beredd att para sej!

Med tanke på den andra bilden, så borde kanske aurorahanen också läsa på lite grann i den boken!? För han verkade då inte alls fatta den gesten... <:-)

Eller så stod det fel i boken!?

Vad vet jag... :-)
 
/AnnaKK
Tisdagstema!Fler Tisdagstema-bidrag finns här! :-)

/AnnaKKPS! Ärligt sagt så fuskar jag idag... <:-/ Ormen är ju bara en snok, och den är dessutom ingen leksak, utan riktig och levande (på originalfotot, iallafall!)...

Men! Medge att ni ändå är några stycken som ser denna bild, som önskar att den faktiskt hade varit gjord av GUMMI!?! ;-) DS!
Det är mycket nu...

...som är "snart"! :-)

Bäst att vara beredd, och ute med kameran hela dagen, så man inte missar något... ;-)

/AnnaKKJaha... Det var det!? Eller...?

Inte nog med att någon har skitit på taket i helgen... Någon med skarpa tänder har dessutom försökt göra inbrott i restaurangen i natt!!!

Gaaah...!

/AnnaKK, plötsligt aningen tveksam till småfåglars och ekorrars egentliga trevlighetsfaktor...?

Fjärilar... :-)

Go´morron, förresten, alla goa bloggvänner! :-)

/AnnaKK

Canon Närbildslins (Macrolins, Close-up lens)

Då ska vi se... :-) Om jag kan berätta lite sakligheter om min närbildslins!?

För det första heter den 500D, vilket bara det kan upplevas lite förvirrande eftersom Canons senaste systemkameramodell också heter så... (Och jag lyckas ta mej sjutton inte hitta nån bra bild på en sådan här lins på nätet, så vid tillfälle får jag väl kanske ta och fotografera av min egen!?! Hm...).

Hur som helst!

Linsen är ca 12 mm bred, och man skruvar fast den framför sitt vanliga objektiv precis som man gör med ett filter. Vill minnas att linserna finns i diametrarna 58, 72 och 77 mm. Om inte någon av dessa storlekar passar så kan man använda nån slags adepter mellan objektivet och linsen, men vad det är för något är inget jag har behövt forska i eftersom 72:an passar på mitt objektiv (Canon EFS 18-200 IS).

Nedanstående foto är taget för ett par veckor sedan:Så nära kom jag med objektivet inställt på 200 mm...

Nu har jag dessvärre ingen snäcka att jämföra med, men å andra sidan är väl en humla ungefär lika stor!? ;-) Den blir så här pass stor med närbildslinsen monterad och objektivet fortfarande inställt på 200 mm:Ytterligare ett exempel:

Originalbilderna är ju i och för sej inte jättenära, trots linsen... Men det går ju att beskära fotona så man i sista änden får ordentliga närbilder iallafall! :-)

Men för att man ska kunna göra stora bilder av små delar av ett foto, så vill det till att det är bra kvalitet på originalet... Och DET tycker jag att den här linsen ger!!! :-)

Jag kan inte upptäcka att den på något vis försämrar bildkvaliteten!!! Skärpan är tex mycket bra - och om den inte är det på något foto, så beror det inte på linsen utan på att jag inte har varit noga när jag har fokuserat alternativt inte har hållt kameran ordentligt stilla!

Sen går det att få väldigt fina mjuka, diffusa bakgrunder också med linsen på. :-)Färgerna kan man inte heller klaga på, förresten! Av fotona i detta inlägget är inget färgjusterat i bildbehandlingsprogrammet, utan de var så här direkt i kameran.

Tyvärr kan jag inte säga något närmare om hur linsen fungerar på andra objektiv, men att den ger förbättrade närbildsegenskaper på de flesta teleobjektiv är nog rätt klart. Enligt Cyberphoto fungerar de bäst mellan 75 och 300 mm. (Om du klickade på länken såg du en bild på en lins som heter Canon 250D 58 mm... Vilket jag tror är en äldre modell).

Kan även tillägga att jag beställde min lins från Foto Video, och betalade 1300:- för linsen inkl frakt och postförskottsavgift. Tydligen var det för billigt, för nu har de höjt priset...? <:-) 

Så nu är jag dubbelt nöjd med min lins - för att inte säga tredubbelt nöjd!!! :-D

/AnnaKK

PS! Man behöver INTE ha Canonkamera/Canonobjektiv för att kunna använda en sån här lins - de passar på allt som har normal filtergänga! Men när man väl har fått på en sån här lins, så får man nöja sej med att fotografera på nära håll - kameran kan inte fokusera rätt på långa håll med den framför objektivet... Men å andra sidan är det ju snabbt gjort att skruva väck den om behovet skulle uppstå! :-) DS!

Fototriss!

Temat är fåglar. :-)

Som det är så-å-å roligt att försöka fånga på bild - men dessvärre inte alltid så lätt att etablera ett förtroendefullt samarbete med...Jag smyger och smyger, så försiktigt så försiktigt, för att komma nära med mitt 200 mm´s... Men inte kommer jag närmare fåglarna för det... :-/


Men ibland så! :-)

Fast...?Förhoppningsvis kan ni se några betydligt mer lyckade fågelporträtt hos någon av de andra fototriss-deltagarna. Kika här! :-)

/AnnaKK

WTFDC´s fotoutmaning...

...har temat Gul den här gången, och då bara måste jag få vara med med den här bilden:Använde närbildslinsen till den, och jag gillar den så mycket att den numera även pryder skrivbordet här på datorn! :-)

(Ja, det är väl mitt sätt att hedra en bild lite extra, för jag blir ju sällan eller aldrig färdig till att göra några fototavlor att hänga upp på väggen...).

/AnnaKK

Övat och övat...

...och övat... Har jag gjort idag! :-)

Med mitt nya kameratillbehör......som hjälper närbilderna att bli ännu närmare! :-)

Jag har införskaffat mej en närbildslins (Canon 500D) som man smidigt och enkelt bara skruvar på i framänden av sitt vanliga objektiv - och vips, så har man ett "nästan-macro"! :-D

Måste säga att den funkar bättre än vad jag trodde att den skulle göra... Okej, fotot här ovan är inte helt perfekt - men det tog jag med enhandsgrepp om kameran, som synes... Hittade denna lilla söta fjäril på marken och undrade om det var nåt fel på den eftersom den var så stilla... Men det tror jag inte att det var - kanske var den bara nyss utkommen ur sin puppa, och satt och väntade på att vingarna skulle torka!? Den var så himla fin och klar i färgerna - och såg lixom alldeles ny ut!? :-)

Idag träffade jag förresten på en annan fjäril:Foton tagna med tvåhandsgrepp kommer troligtvis i morgon! :-)

/AnnaKK

Go´morron!I dag blir det en symbolisk bild... :-)

Som först och främst får representera att vi nu under förmiddagen ska frakta si så där 30 meter gammalt stängsel till återvinningsgården. Vi har plockat ner ett par inhängnader från den tiden då vi hade höns och andra fjäderfän - framöver blir det på sin höjd potatisodling på den platsen, eller ännu mera troligt; bara gräs. 

Sen känns det även lite grann som om jag har stängsel virat ett par varv runt skallen också... :-( Antingen är det pollenallergin som spökar, eller så har jag åkt på en vårförkylning. Huvudet känns iallafall för trångt för det som är inuti det - och idag är det inte bara bomull utan en sabla massa snor också! Irk!!!

/AnnaKK
Tusen maskrosor i gräsmattan...

Och en humla... :-)

Jag jagade den med kameran från blomma till blomma... Men det hade den förhoppningsvis inte så ont av!? Jag däremot, vrickade nästan ena knäet när jag skulle försöka krångla mej ner så nära marken som möjligt men fortfarande stå på fötterna. Hm...Det lär förresten finnas ca 40 arter av svenska humlor!

Fast jag kan inte en enda...

Men vill man lära sej, så kan man kika här till exempel... :-)

/AnnaKK

Foton från förra helgen...

Då var det betydligt trevligare väder än nu!

Och så vackert det var på stranden om kvällarna, strax innan solen gick ner... :-)
 


Vill tillbaka dit!!! :-)

(De här tre fotona kommer jag nog att visa igen sen, för vart och ett passar in på olika teman i 365-utmaningen).

Igår kväll var jag på fotbollsmatch igen. DamB-laget spelade, och dottern skulle bara göra ett inhopp "om det behövdes". Hon har så ont av sina söndertrampade stortånaglar, och borde egentligen inte spela alls. (Men hon VILL ju, och då går det ju inte att förbjuda henne precis... <:-/).

Inhoppet "behövdes" när det var en kvart kvar av matchen, och som den måltjuv hon är skulle hon spela på topp och förhoppningsvis kvittera bortalagets 1-0-ledning. Men det gick inte så bra... Istället gjorde motståndarna ett mål till, och dotterns högertå fick sej ännu en smäll. Suck! :-( Men det var droppen, tror jag, för efter matchen sa hon till tränaren att hon inte vill spela fler matcher förrän tån är okej igen - och eventuellt står hon över träningarna i nästa vecka.

En betydligt roligare sporthändelse var att Tre Kronor besegrade tjeckerna i hockey-VM senare igårkväll. Jag lyssnade på slutet av matchen på radion, efter att vi hade gått och lagt oss. :-)

/AnnaKK

Regn eller inte regn?

Jag var inte riktigt vaken när det var väderleksrapport i lokalradioprogrammet för en stund sen... Lite typiskt när man stannar kvar en extra stund i sängen just för att man vill höra nyheterna och vädret innan man stiger upp - så man vet om det alls är lönt att stiga upp, eller om man lika gärna kan dra täcket över skallen igen! ;-)

Å andra sidan är ju alltid den tveklöst säkraste metoden att bestämma vädret, den där man själv tittar ut genom ytterdörren - och när jag gjorde det (i samband med att hunden skulle släppas ut i trädgården för att morgonpinka...) så kunde jag konstatera att här är rejält mulet idag, men inget regn för tillfället iallafall.

Jag passade på att gå ut och fylla på fröautomaten också, förresten! :-)

Och jag vet en som nog t o m blir gladare än jag, om det inte blir nåt regn idag! ;-)


/AnnaKK
 


365 Foton 2009 - Grön!

Den som har skarpa ögon kan här se:

En grön fink bland gröna blad... :-)Tack så mycket för hjälpen med att artbestämma fågeln! Det är alltså grönfinkar jag har fått som nya stammisar vid fröautomaterna. :-)

Och om någon undrar vad det egentligen var för "orangutanger" i samma inlägg, så kan jag berätta att de jobbar för Banverket och håller på att stormsäkra södra stambanan.(En ganska så grön bild det här också, förresten! :-D).

För att inga träd nånsin mer ska kunna blåsa ner över järnvägen ska alla träd som står närmare spåren än 20 meter huggas ner... Fatta vilken gigantiskt projekt det är!? Dessutom blir det väl både Sveriges till ytan största OCH fulaste kalhygge innan allt är klart... :-(

/AnnaKK

Nykomlingar! :-)

Igår upptäckte jag en fågel vid fröautomaten som jag inte sett här innan.Nån som kan hjälpa mej att artbestämma den "grågrönspräckliga" pippin? Den kraftiga näbben tyder väl på att det är en fink av nåt slag...?

Och kolla här vad jag fick syn på när jag slängde ett öga ut genom ett annat av husets fönster:

Orangea primater som klänger omkring i träden... Det måste väl vara orangutanger!? 8-D

Kan det vara det plötsliga väderomslaget som har lockat fram dessa nya djur, tro??? Regn igår, och regn nu med...

Undrar om det ska dyka upp något nytt spännande fotomotiv idag också!? Hoppas det! :-)~

/AnnaKK

365 Foton 2009 - Mjuk, len!

Inte alla blommor är mjuka och lena, men nog är den här det!?Backsippan. :-)

/AnnaKK
Tisdagstema!

Flytta är temat för dagen. Ett ord som med all säkerhet kan tolkas på en lång rad olika sätt i bild.

Men om man väver samman orden flytta och bild, dras iallafall mina associationer tveklöst och direkt till det eviga dilemmat för oss hobbyfotografer:

När vi äntligen kommer till skott med kameran, så är våra utvalda (och ack så tjusiga) motiv plötsligt inte längre kvar där de nyss var!?! 

Eftersom de plötsligt har fått för sej att flytta till en mera lugn och ostörd plats... <:-)Ser ni måsens vingspetsar som sticker fram bakom broräcket!? Alltid något...! :-)

Och häromdagen lyckades jag faktiskt få en skarp bild på skuggan av en i all hast flyttande nyckelpiga...Se andra deltagares bidrag här! :-)

/AnnaKK

Bloggen har fyllt 1 år! :-)Egentligen är det ju dessutom så att det var i fredags som 1-årsdagen inföll, så att...! ;-)

Men det första "riktiga" blogginlägget kom alltså den 4/5-08... Och det såg ut så här...

Och det är väl ungefär i den andan som den här bloggen har levt sitt liv under det här året!? Även om jag egentligen hade tänkt mej den betydligt mer inriktad på seriöst fotograferande... Som ett komplement till min andra blogg! :-)Men det blev snart pratbubblorna som tog överhanden här också! <:-)

Fotona (utom det översta!) är från olika inlägg publicerade i maj -08. Och i slutet av samma månad dök även And-gelica upp... Som inte bara fick blogga i en egen katagori, utan dessutom bland annat axlade ansvaret att se till så att det blev lite stil på julkal-änder-n... :-)

Det är lätt att se änderna, och de pratande djuren överhuvudtaget, som den här bloggens röda tråd. Men! Jag är inte så säker på att det är sant - iallafall inte hela sanningen! :-) För den röda tråden - så som JAG ser den - är ju NI som läser och kommenterar mina inlägg! Utan er positiva och synnerligen inspirerande respons, hade den här bloggen säkert inte överlevt ens maj 2008... Så det så!!! :-)

Kramar och tack till er ALLA! Ni är bara så TOPPEN!!! :-D

/AnnaKK, oundvikligen på väg in i år två som blogg.se-are!


Hemma igen! :-)Har haft en helt underbar helg vid havet!

Tänk att man kan bo med sån här utsikt:Det borde man ju göra jämt, alltså!? :-)Fast det vet i sjutton om husvagn är det mest optimala boendet...? Men i brist på sommarstuga så duger det absolut! Och nästa år kanske vi t o m ska prova på att ha säsongsplats. :-)

Vädret har varit jättefint, naturen lika så, och små fotopromenader har det så klart blivit åtskilliga av!Visar fler foton under de kommande dagarna! :-)

/AnnaKK

Första Maj! :-)

Idag är det precis ett år sedan jag registrerade den här bloggen...

Fast det första "riktiga" blogginlägget kom inte förrän den 4/5 - så jag tror jag väntar med ett-årsjubileumet tills på måndag! :-)

Men sedan den dagen har jag iallafall gjort minst ett (oftast flera) inlägg varje dag.

Hur galen är man egentligen!? Eller bloggberoende, heter det kanske!? ;-)

Nå... Det får vara slut med det nu! >:-)

Jag ska nämligen ta BLOGGPAUS från och med idag!Jupp... Det är faktiskt alldeles sant...!

Fast... Jag är tillbaka här på bloggen igen på måndag, alltså! :-)

Och helgen ska jag och maken tillbringa i husvagnen, på någon trevlig camping ute vid kusten. Ska bli riktigt SKÖNT att komma iväg ett par dagar - det var länge sen sist!

Hur avkopplande det nu blir med tanke på att barnen ska vara hemma själva...? Men det fixar de säkert! Förhoppningsvis... Ähum!? (Jorå!!!). Och så får vi ju se hur jag klarar det här med att vara ifrån datorn och internet i en hel massa dagar! Det kan eventuellt bli en ännu värre pärs!? ;-) (Närå... Så-å-å illa kan det väl ändå inte vara... Eller???).

Jag hinner inte göra någon bloggrunda nu - för här ska packas!!! - men tack så hjärtligt för alla kommentarer. Hälsar på er i era bloggar så fort jag är hemma igen! :-)

Ha nu en underbart fin och härlig helg, allihopa!!! :-)

Kramar!!!

/AnnaKK