Uppdatering! :-)

Nu finns det ett nytt, och förhoppningsvis lite mer informativt,  inlägg i julkalendern - om julkalendern! :-)

Hade egentligen tänkt vänta med att publicera det tills lite senare idag - men vad tusan! Tittar man ut genom fönsterna är det minsann lika mörkt som om det redan vore kväll, och dessutom ska jag åka iväg en sväng på julskyltning, och därefter får vi gäster som förväntar sej att äta kvällsmat här, och... <:-) Och ska ni hinna med att plugga in läxan tills imorgon kan ni nog behöva börja redan nu!?

Tsss! ;-)


 
(Klicka på bilden så kommer du till kalendern!)

/AnnaKK
När första ljuset brinner... :-)

(Sen kommer jag tyvärr inte ihåg mer av denna vers, som ofta brukar läsas i samband med luciafirande...).

Ja, ja... Hur som helst! :-)


Den börjar ta form på allvar nu - julkalendern! :-) Och från och med nu så har den en egen kategori, så den som vill göra en direktlänk kan använda denna adress: http://handerblandander.blogg.se/category/julkalender.html

(Öh... Borde jag ha en speciell julkalender-logga också, förresten???).

Framåt kvällen kommer även en liten uppdatering här! Så...

På återseende! :-)

/AnnaKK
Rätt svar!

Vad BRA ni gissade i min  bildgåta igår!!! :-)Massagebänk, cykelramp och skidbacke till exempel... Underbara förslag!!! :-D

Sen finns det en och annan som även gissade RÄTT!

Tror faktiskt att jag dömer Malin B som den som kom allra närmast sanningen, och därmed också vann den STORA äran:

M a l i n B. om Tummen upp...:

Jag gissar på att bilden visar något som den unge herr´n i huset har fått över vid sin bilrenovering. =)

Men det måste ju bli stilpoäng till Susanne som gissade på karossdel - och till Dysnomias, förstås, för denna kommentar:

Det ser ut som ett "tak" till flaket på en pickup? Inte kåpa, utan bara..."tak".

För när sonen och hans kompis skar av taket över kombiutrymmet så blev det ju faktiskt en pick-up!? ;-)

Återstår att se om det rent av blir en A-traktor också vart det lider - det är det som är tanken iallafall! :-)

/AnnaKKTummen upp...

...för Canons demoteam!!! :-D

Det var verkligen en jättebra möjlighet att både få titta ordentligt på kameror och objektiv, och att få BRA info!!! Så jag säger bara: KAN VERKLIGEN REKOMMENDERAS!!! :-) Håll utkik efter annonser i reklamblad och lokaltidningar mm, för inte kan det vara så att detta demoteam bara kom hit!? Nä, de turnerar säkert landet runt nu inför julen!?

Det var nästan som att vara på fotomässa, fast inte alls lika mycket folk att trängas med i montern! Helt perfekt!!!

Dessutom visade de inte bara modellerna 450D och 1000D, utan även 40D och... Ta-dam!!! Den nya 50D!

Öh... Behöver jag säga mer än att jag vet precis vilken kamera jag skulle köpa i morgon dag, förutsatt att jag vinner på lotto (som jag inte ens deltar i) i kväll!?! 8-D

Ja, ja... <:-)

En hel hög med objektiv fanns det också att titta på, och det var ju egentligen det jag främst skulle göra på den här visningen - hade jag tänkt, iallafall... Men jag blev visst lite förblindad av den där 50D:n istället... <:-) Prislappen förträngde jag däremot genast - 17 300 spänn har en viss respekt med sej... Hm! (Paketpris för hus och kitobjektiv).

Nähä! Nu ska jag (äntligen!) börja adventspynta! :-)Staketet är visst redan färdigt... Kanske lägger dit några färgglada kulor också, fast lite närmare jul...? Host!

Förresten!!! Jag hittade en underlig sak ute på gårdsplanen för en stund sen...Gissa om ni vill - det kan vara en bra träning inför julkalendern sen! ;-)

Trevlig lördagkväll!!! :-)

/AnnaKKNu åker jag snart iväg och träffar...

...demoteamet från Canon (som jag skrev lite om häromdagen)! :-)

Tror jag, iallafall!?! Ska åtminstone åka och handla - och det är väl inte så troligt att jag kan låta bli att gå in i den där Audio & Video-butiken också...!? ;-)Senare idag ska jag och maken bland annat ägna oss åt lammkött... Har nämligen beställt sådant av vänner som har en liten fåruppfödning, och i veckan har de slaktat. Så det blir väl ett par timmar med finputsning, färsmalning, paketering och infrysning efter att vi har hämtat köttet. En del jobb, men jättegott att ha i boxen sen, iallafall! :-)

Nån gång innan kvällen SKA dessutom adventsljusstakarna och fönsterstjärnorna ställas/hängas upp!!!

Ha en jättefin lördag allihopa! :-)

/AnnaKKFreaky Friday Foto!

Jaha... Så typiskt att man köper just det som är temat i Mumaris fotoutmaning när man egentligen bara ska ha tag i något rosa & vitt till Fredagsfärger!?! 8-[

Nåja... Det får bli en skum tomte då! :-)Fast jag vet inte om jag tycker han ser så himla skum ut...? Mer som om han har frusit in i isen, eller nåt!?

Stackarn! ;-)

Men till julafton har han förhoppningsvis töat upp!?

/AnnaKK
Fredagsfärger!

Idag är det återigen ett tvåfärgat tema, nämligen rosa & vitt. :-)

Jag skulle varken klä mej eller inreda mitt hem i de färgerna, men däremot dominerar de i trädgården under sommaren. Men nu är det förstås inte sommar, och gamla foton är ju lite trist...

Däremot fick den här typen posera utomhus - i en buxbombuske närmare bestämt! :-)Andras Fredagsfärger-bilder hittas här! :-)

/AnnaKKTACK!!! :-)

För alla lyckönskningar angående julkalendern! Jag drömmer mardrömmar om den på nätterna! ;-)

Nädå... Det gör jag inte! Men... Jag funderar fortfarande på hur den ska vara upplagd. :-)

Bilder och bildgåtor har jag förstått att ni vill ha... Men ska det vara något mer??? Julens favoritrecept, kanske...? Julklappstips? Pysseltips?

Alla förslag mottages med stor TACKSAMHET! Posta dem jättegärna i detta inlägg (så har jag dem tillgängliga i kalendern, som alltså är en "underblogg" till denna).


Ha en jättefin dag allihopa! :-)


/AnnaKKOm det verkar som om jag inte är hemma...

...så stämmer inte det! ;-)

Men jag har fullt upp med det där jag lovade i nåt svagt ögonblick häromdagen... Host!

Och skulle det vara så att jag inte syns till så mycket här de kommande dagarna, så beror det bara på att jag istället befinner mej här! :-)Eller kanske snarare: Jag håller förmodligen på att greja med sånt som ska synas där så småningom...

Önska mej väldigt gärna lycka till - det känns som om det kan behövas!!! <:-)

/AnnaKK
Det är nog inte regn som...

...faller ner från himlen idag...? Utan såna här!!! 8-DTusen TACK säger jag till Bella och Jen!

Kika in i deras respektive blogg och njut av bland annat slottsspöken hos Bella och av till exempel härliga hundar hos Jen. Inte en dag utan att jag hälsar på hos dem! :-)

/AnnaKKSpeciellt för...

...Monkan! :-) Som gillade det här fotot:Men ännu hellre vill se det som jätteposter i svartvitt... :-) Storleken kan jag dessvärre inte göra så mycket åt, men tar jag bort färgen så ser fotot ut så här:Vad säger du, Monkan?

Själv tycker jag bättre om färgvarianten, men det stora problemet för mej är att skärpan ligger lite för långt bak... Har dock försökt fixa till det på den svartvita bilden... :-)

Vad tycker ni andra??? Färg eller svartvitt?? Stör det mycket att skärpan ligger fel?

/AnnaKKEn utmärkelse från...

...superhärliga Whatthefuckdotcom! TACK!!! :-) <3Hjälp henne att hjälpa Bella (som också är en av mina goa bloggvänner!) att vinna en tävling!!!

Går det vägen (Bella behöver vinna eller bli tvåa i en röstning) får nämligen alla snart se hur Whatthefuckdotcom ser ut - för hon har lovat att lägga ut ett foto på sej själv i bloggen då! :-D

Klicka här för mer info om hur du gör för att lägga en röst på Bella! Eller förresten... Lägg inte bara en röst - lägg flera!!!

/AnnaKK
En-astående... :-)


Duggregn igår och duggregn idag... Och då har det svårt för att bli några nya foton tagna, så dessa är nån dryg vecka gamla... :-)

Vet inte riktigt vad jag ska göra idag. Åka till jobbet en sväng - mest bara för att konstatera att där knappast lär finnas något att göra? Handla??

Tittade förresten i en massa olika reklamutskick medan jag åt frukost... Man vet ju aldrig om man kan få lite inspiration till julklappar i dem!? :-) I alla fall så såg jag att Canons så kallade demoteam besöker en butik här på lördag. Mellan klockan 10 och 14 kan de som är intresserade komma dit och prova EOS 450D och EOS 1000D, samt diskutera systemkameror och foto mm med detta demoteam. Enligt annonsen får man verkligen PROVA (och alltså inte bara "peta på"), så det låter ju jättebra. Det ska tydligen finnas möjlighet att testa lite olika objektiv också, och jag kan tänka mej att gå dit och göra det. :-)

Så om någon som går i systemkameraköpartankar läser detta (Elena t ex!): Håll utkik efter demoteam!!! För det är ju säkert inte bara här de är och hälsar på, utan de kör säkert nån slags julhandelsturné genom hela landet! Och att träffa dem är ju ett enastående tillfälle att få riktigt BRA info... Det kanske finns demoteam från Nikon och andra kameratillverkare också - det borde det väl göra!? :-)

/AnnaKKAlla är faktiskt inte...

...nere på grund av vädret idag! :-)/En som fortfarande håller sej uppe!
Ingen risk idag...

...att någon ljuvlig morgonsol skiner på några vackra frostnupna blad, så det gnistrar och skimrar så där underbart om dem...Nä! Idag får man nog vara sitt eget lilla ljus i höstmörkret igen!? Tur jag har femtielva olika pysselprojekt att ta tag i, superskitiga fönster att putsa och en hund som behöver snyggas till i största allmänhet.../AnnaKKEn award...

...från Dysnomia´s! TACK goa-goa Du!!! :-)/AnnaKK

Den 26/11...

Jasså?

Ska det bli töväder och regn idag då, eller...?

... :-(

Förresten... Har ni tänkt på att idag om en månad är julen så gott som slut!?

Men vi ska säkert hinna stressa oss halvt fördärvade många gånger om innan dess - det kan vi säkert vara alldeles lugna över! Hm... ;-)

/AnnaKK
Idag har jag funderat...

...och fotograferat... :-)

Det kan nog bli nån slags "julkalender"  här i bloggen - tror jag!?

Eller rättare sagt: Hoppas jag!!! :-D

Fotografiskan i mej nappar lite väl lätt ibland på utlagda krokar! ;-) Men utmaningen i det hela tilltalar mej!!!Ska fundera lite till på det hela! :-)

/AnnaKK
Tisdag förmiddag...

Det var snabba ryck hos tandläkaren - ryck ut av tand, dessutom!!!

Vilket dottern enbart var glad över, ska tilläggas. :-) Fast...

...då blev det förstås ingen guldplomb... Vilket JAG hade föredragit - för då hade ju dagens Tisdagstema varit löst!

Men jag hittade en bild där det åtminstone är ett härligt skimmer i bakgrunden, så... :-)

Den får det bli till temat guld!/AnnaKK
Gomorron! :-)

Det är så här morgonkvisten ser ut, förresten... ;-)(Fast jag har för mej att jag tog fotot på kvällskvisten...?).

Ska strax bege mej iväg till tandläkaren med dottern...

Så min sedvanliga lilla "gryningsbloggrunda" får skjutas upp till lite längre fram på dagen. Men då hälsar jag på hos er och svarar på kommentarer osv! :-)

/AnnaKKSnömängden har under dagens gång ökat...

...till si så där tre millimeter! :-DSå nu är det väl bara till att brassa på med allt som kan bringa lite extra julstämning!?

Lite musik också kanske...? :-)

/AnnaKK
Minus sex grader...

Brrrr!

Men det där snökaoset, som har dragit fram på andra håll i landet under natten, är vi förskonade från här. Vi har fortfarande bara några korn snö på marken... :-)Om en månad är det julafton! :-)

/AnnaKK


Det där...

...söndags-projektet fortskrider... :-)

Det är sonen som har fått idéer den här gången (INTE jag!!! Och inte ens maken! Eller för all del dottern... Eller ens hunden!).

Därför är det också sonen som sitter bakom spakarna - så han får "tillbygget" exakt som han vill ha det! :-)


Han säger att han ska föda upp änder här till våren... :-)

Och DET gillar i alla fall JAG!!! :-D

/AnnaKKFototriss!

Har roat mej en stund idag med betrakta marken under fågelfröautomaten genom kameran - så att jag skulle kunna vara med i Fototriss på temat ovanifrån! :-)Nötväckan var uppenbarligen den ende som var sugen på både frön och publicitet!? :-) De andra fåglarna (blåmesar, talgoxar och nån slags tita...) föredrog enbart frön, och kom bara fram om jag avlägsnade mej...

Fler foton ur detta perspektiv hittas här!

/AnnaKK
Nu är det något på G igen...Dammen har fått is på sej, och marken runt omkring är lagom hård för grävare (och traktor) att köra på... Och ingen djup tjäle, utan det går jättebra att gräva.

Vad månne bliva...? :-)

Fortsättning följer!

/AnnaKKHar på känn......att det blir en TOPPENFIN dag idag!!! :-D

Och det önskar jag att alla ni andra också får!!!

Kram på er! :-)

/AnnaKKJag har fått...

...en award från goaste Lizaloop! TACK!!! :-D/AnnaKK
Freaky Friday Foto!

Den här gången är temat i Mumaris fotoutmaning nysnö - något som jag inte har i någon större utsträckning!

Men... Igår kom iallafall några snökorn, så... :-)/AnnaKKFaktiskt...

...så blev det sol här kring middagstid och framåt! :-)


Men man ska ju aldrig få vara nöjd... Hm!?

De där kalla ISHAVS-vindarna har då inte jag beställt!!! Brrrrrr! 

/AnnaKKLördag...


Men vi har fortfarande nån millimeter snö på marken - och li-i-ite lyser den ju allt upp. :-) Hade dock önskat mej en stor härlig sol också, på en klarblå himmel... Men man kan ju inte få allt... <:-)


Idag är jag fullt nöjd bara med att ha internetuppkoppling igen, så!!!


/AnnaKK
För kännedom...

/AnnaKK

PS! Himmel vad SKÖNT att vara uppkopplad mot världen igen!!! 8-) DS!Fredagsfärger!

Den här gången ska det vara en kombination av gult och grönt i Fredagsfärger.

Kanske passar det då med årets sista (?) smörblomma!? :-)

Den fick lite extra vitt på sej också dagen till ära...
Se andra gulgröna foton här! :-)

/AnnaKKEn vit värld! :-D

Marken är täckt av ett snudd på mikroskopiskt tunt - men ändock - snölager!!!

Så härligt efter allt sabla regnande de senaste två veckorna! :-)Undrar om det vita ligger kvar ens till förmiddagskaffet...?

Men hur som helst... Mycket mer än så här behövs faktiskt inte för att man ska få lite "snart är det jul"-vibbar!

Mysigt! :-D

/AnnaKKDet finns förresten...

...en och annan sån här också, fortfarande...

Om "Intresseklubben" antecknar och noterar!? :-D/AnnaKKTydligen...

...har det varit väder för spindlar idag!? :-)Men för Fotografiskor var det egentligen lite för skumt... 

Fast jag gjorde några tappra försök iallafall!!Vilket nog även sonen lär få göra - tappra försök, alltså - om han ska ha den här skrothögen till att gå igen!?

Gamla Volvo-bilar tycks yngla av sej nästan lika rikligt som insekterna på denna tomt... <:-)

Och värsta sorten brukar vara de som det växer "grönt" på.../AnnaKKFörvisso inget regn, men...
Jag VILL verkligen ha en HEL dag med FINT väder - snart!!! <:-)

Snälla SMHI!?

Snälla, snälla Tomten...?

/AnnaKK

PS! Har ni börjat skriva önskelistor inför jul än??? :-) DS!Foton från igår...

Det var roligare än på länge att knåpa med foton i bildbehandlingsprogrammet igår. Varför vet jag inte - det bara var det!?!

Tror jag ska försöka ta mej ännu mer tid för det framöver, för det finns ju så oändligt mycket jag skulle kunna utveckla i efterbehandlingen av mina foton... Framförallt finns det en hel massa mer jag vill lära mej, och/eller bli mycket bättre på! :-D

/AnnaKKTio grader varmare än igår morse...

Och inget regn!?!

Okej, jag har ju inte kunnat SE än att det INTE regnar - men det HÖRS inget skval utifrån, och hunden var TORR i pälsen när han kom in från sin lilla morgonpink-runda!

Måtte detta hålla i sej även när det ljusnar sen!!! :-D


/AnnaKK


Det hinner nätt och jämt ljusna......förrän det är mörkt igen!?! :-/

Hur obehagligt det regnar och blåser ute tänker jag inte ens nämna... IRK!!!

Men det är ju lite småtrevligt att sitta inne vid datorn och uggla! :-) Har lite olika projekt för mej i bildbehandlingsprogrammet... Men det blir nog morgondagens material till bloggen!

Ha en skön kväll!!! :-)

/AnnaKK
Som svart/vitt fast i färg...

Och dessa bilder tillägnar jag speciellt Bella, som är så förtjust i just svart/vitt! :-)Jag hann vara ute i sammanlagt ungefär en timme (fick gå in en gång och värma upp fingrarna en stund... Brrrr!), innan de förbaskade dimmolnen drog fram på himlen och tog bort både solen och det härliga ljuset...

Men det var iallafall en givande timme! :-) Inte bara för att det blev rätt många foton, utan framförallt för att jag känner att jag äntligen börjar få kläm på hur autofokusen ska skötas. Har ju klagat en del på skärpan, men nu tror jag att jag vet orsaken... Man måste helt enkelt vara extremt noggrann! På den här kameran finns det ju massor med punkter som sköter fokuseringen - och de ska inte bara ligga "nånstans på huvudmotivet", inte om man förväntar sej exemplarisk skärpa iallafall, utan på exakt rätt ställe... :-) Märkte tydligt nu när jag var ute, att jag börjar få med mej mina egna korpgluggar mycket bättre än tidigare, just vad det gäller att ha koll på var de där fokuseringspunkterna faktiskt mäter.

/AnnaKKGo´morron! :-)

Utetermometern visar ett par minusgrader = Upplagt för frostfotografering igen, om ett par timmar!?

Hoppas det!!! :-)Mitt senaste tillskott i fotoutrustningen: Tunna, smidiga OCH varma (ganska iallafall!) handskar! :-) Som egentligen är dotterns, som hon har på utomhusträningarna (fotboll) under vintern/tidiga våren.

Jag har aldrig kunnat använda handskar i samband med fotografering innan, för jag har inte tyckt att jag har kunnat känna knapparna/rattarna ordentligt genom sådana. Och fy för tusan vad jag ibland har frusit om fingrarna då!!! Men systemkameran är ju lite större och rejälare att hantera än t ex den lilla IXUS-en som jag använde förra vintern - så det går hur bra som helst att göra inställningar och knapptryckningar med dessa handskar på. :-)

/AnnaKKPå begäran!

Annies Fotoblogg om Det blev en hel del...:

Vill se dina frostbilder sen, fast de blev "sådär" enligt dig :P

.........................................

Okej, Annie! :-)
De här svamparna är jag dock ganska nöjd med... 

De växte på en sten eller stubbe, eller nånting... Gammal och stel i kroppen som man är, föredrar man ju en någorlunda bekväm arbetshöjd... <:-) Och för att inte få solen rakt in i kameran behövde jag ta fotona lite lätt från ovan också...

Frosten blev inte så jättekrispig, men ljuset är ju läckert! :-) 

Jämför med detta asplöv, t ex, som ju formligen skriker om att få bli fotograferat från en riktigt låg kameravinkel!!!!Men jag hade ingen som helst lust att lägga mej platt ner på mage i gräset... :-/

Kröp istället ner så långt jag mäktade med på huk. Men i den ställningen var det var omöjligt att hålla kameran i rät vinkel mot lövet och samtidigt titta i sökaren, så därför hamnade skärpan inte över hela lövet utan bara i dess ovankant. Vilket i och för sej blev snyggt vad det gäller frosten... Men det är ändå inte så man vill ha en sån här bild! Men, men...

Man kan ju fuska! ;-)

Och flytta motiven till ställen där det blir enklare att avbilda dem så som man önskar... :-)Fast... Var skärpan hamnade den här gången vet i fåglarna!? <:-/

/AnnaKKTisdagstema!

Veckans uppgift är att fånga mörker på bild. Men för att det mörka ska göra sej, behövs det något ljust också...

Månskensbilden jag visade här i bloggen igår, kunde ha passat så-å-å bra! Men jag kör ytterst sällan repriser, så det blev till att leta upp en annan bild på ett annat månsken - men månen är förhoppningsvis densamma!? :-)Denna fullmåne uppenbarade sej den 20/2-08. :-)

Övriga Tisdagstema-deltagare hittas här!

/AnnaKK
Go´morron!

Idag är det fotoutmaningar som gäller - tror jag!? :-)

Ligger ju än en gång efter med Fototriss, där temat den här gången är Skräp & Sopor. Fast jag hade det lite i tankarna igår, faktiskt...

Hittade en bit gammal "vågig takplast" som låg slängd intill vägen, och den var så snygg (!?) där den låg i morgonsolen och glittrande under sitt täcke av frost! :-)Andra deltagares bidrag hittar man här!

/AnnaKK, som nu ska leta upp mörker till veckans omgång av Tisdagstema!
Hittade ett foto...

...från i torsdags! Det var ju fullmåne då... Och av nån outgrundlig anledning var jag ute och traskade i halvmörkret, och hade faktiskt kompaktkameran med mej.

Det var ju så snyggt med en jättestor måne på  väg upp! :-D Natti!!!

/AnnaKKHäromdagen...

...påbörjade jag ju ett litet sånt här:


Tanken är ju att det så småningom ska bli julkort...

Och dit är vägen kanske inte så lång, men dock lite krokig! Ähum... <:-)

Just nu är ju typ allt fel; färgen, bilderna, storleken... Och inte minst den trista framsidan!

Men kartong i lite juligare färger är ju en baggis att skaffa - och datorn är full med bilder! :-)

Krångligast blir nog att hitta ett format som blir bra!? Vill helst ha korten i A6, men frågan är om bilderna blir så små då att eventuella pratbubblor inte går att läsa...? Korten ska vara som en liten "bok" alltså, med ett par sidor bilder inuti...

Infästningen av dessa bildsidor hade jag lite huvudbry med, förresten! Men det ska nog (??) funka enligt prototypen på bilden här ovan...

Roligast blir förstås att dekorera kortens framsidor! :-) Men hur det kommer att göras tänker jag inte avslöja nu...

Förresten... Var tusan är min tumme på bilden ovan???

/AnnaKK

Det blev en hel del...

...fotograferat idag! :-)

Iallafall i morse, när solen var på väg upp och det fortfarande var ett lätt frosttäcke över allting...

Ska genast erkänna att mina frostbilder bara blev "sådär", men jag har några andra foton som jag kan visa upp...

Morgonljuset ger så himla läckra färger! Det närmast brann i den här lilla boken, t ex! :-)

Och när solen står lågt är det ju tacksamt att leka med motljuset också... :-)Längre fram på förmiddagen blev det molnigt, och inte hade jag tid att fotografera mer då heller för sonen ställde till det för sej genom att lyckas låsa in sina nycklar i bilen! Så jag letade efter hans reservnyckel till bilen på femtioelva olika ställen här i huset - och hittade den slutligen precis där den faktiskt borde vara, men där sonen direkt hade sagt att den inte var...

Ja, ja... <:-)

Efter att jag hade varit på hans praktikplats och lämnat nyckeln, åkte jag och jobbade en timme... Och sen var klockan bortåt två, och det kändes redan som skymning... Hm!?

Men det blev en liten sväng till med kameran trots det, men fotona jag tog då är inte redigerade ännu.

Trevlig kväll på er!!! :-)

/AnnaKKMåndag - redan!?!


Vardagarna går förvisso (iallafall för det mesta) väldigt fort... Men vad ska man säga om helgerna!? De hinner ju knappt börja förrän de är slut...?

Fast jag har riktigt längtat till idag, faktiskt! :-) Såg en väderleksprognos innan helgen där SMHI visade upp stora, stora solar över hela södra Sverige under just måndagen - idag, alltså!

Så nu spanar jag ivrigt bort mot skogen, och hoppas att solarna (ja, det räcker i och för sej med en - bara den är STOR!!!) snart ska kika fram över trädtopparna... :-)

Hoppas det är vackert väder även där ni befinner er!?! Ha det TOPPEN!!!

/AnnaKKMätt! Mätt!! Mätt!!!

Oj, vad vi har frossat hela långa eftermiddagen!!!

Det var jättetrevligt och jättebra på alla sätt och vis - men man blir onekligen ganska däst...!

Så jag ska faktiskt släpa mej ut på en liten (och förhoppningsvis välgörande) promenad nu... I beckmörkret! Vi får se om jag hittar hem igen!?! ;-)


/AnnaKK


 


Skräp & Sopor...

...är temat för veckans omgång av Fototriss! :-)

SKIT också att jag inte hinner fixa det idag - för det är ett tema helt i min smak! Idéerna far omkring som värsta pingpongbollarna inne i skallen just nu. 8-D

Så vid närmare eftertanke är det kanske bara BRA att jag får avvakta lite med detta...? Den BÄSTA IDÉN hinner kanske landa då!?  <:-)Anledningen till att jag inte hinner med Fototriss idag är att vi ska bort och äta middag med några släktingar. Vilket brukar kunna ta åtminstone halva dagen! Men det ska bli både gott och trevligt, så! :-)~

På återhörande!!!

/AnnaKKHögt ställda förväntningar???

Malin B om Nä...:

Det väntas en himla mysig advents- och jultid i denna blogg tror jag! =)

.........................................................
Jag har inte julpyntat bloggen heller än... <:-/

/AnnaKK
Nä...

...någon storstädning har det INTE blivit idag! :-)

Istället började jag pyssla med ett julkortsprojekt! Samlade ihop en del bilder som jag vill använda, redigerade om dem delvis - och nästa steg ska bli att göra utskrifter.

Dock blev jag fruktansvärt irriterad på min gamla kära stationära dator! Maken och ungarna klagar ju jämt och ständigt på den, men jag brukar tycka att den är helt okej att använda bara man har lite tålamod att vänta medans den "tuggar & segar"...

Men just nu är även jag beredd att skriva under svart på vitt att den verkligen är jättetrög och jättedum och borde bytas ut jättefort!!!

Inte sjutton ska det behöva ta fem minuter att spara ner en liten sketans bild på hårddisken!?!

Så det här projektet, som borde ha gått på en timme, har tagit hela förmiddagen och lite till...

Men det kan nog bli rätt okej julkort, iallafall!!! :-) Fast jag visar inget förrän de är klara...

Därför blir det en gul ros igen!Har snart inga foton kvar i lagret som avser bilder till bloggen...

Sabla regnande!!! Vill ju inte blöta ner systemkameran, och kompaktkameran är det plötsligt inte längre särskilt kul att fotografera med... Hm!?

/AnnaKK
Lördagsmorgon...

Sitter här och knappar på datorn och funderar på vad jag ska hitta på idag... :-)Maken är iväg på sitt håll, och ungarna sover som stockar - dem lär man nog inte se ännu på ett par timmar!?

Ute hänger regnet i luften, så man kan nog utgå från att det blir ungefär lika svinigt väder som vad det har varit hela veckan innan. Suck - suck!!!

Visst vore det jättelämpligt att STORSTÄDA hela huset!?! 8-D


/AnnaKK
En liten väderleksrapport:

Ungefär så här mycket...


...regnar det ute just nu! X-(

/AnnaKKFredagsfärger - Blå!


Jag vet inte om det är så att blå är hoppets färg - kanske!? :-)


Det är iallafall blått som gäller i veckans omgång av Fredagsfärger, och jag vill delta med denna bild just för att den inger ett visst hopp...


Den är nämligen tagen i slutet av januari, och även om det var svinkallt så var det ändå som vår i luften den dagen!

Så... Våren behöver inte vara mycket mer än två månader bort!! :-D

/AnnaKK
Freaky Friday Foto!

Saknade att inte vara med på förra veckans omgång av Mumaris fotoutmaning! ;-) Vilket i och för sej var helt självförvållat, för först letade jag lite väl länge efter lämpliga bilder och sen kunde jag inte bestämma mej för vilken av dem - och rätt vad det var så var det ju fredag igen, så!

Den här gången är temat Instängd, och det fixade jag (kors i taket!) hela tre foton till på direkten!Se fler "instängda" här - eller varför inte själv delta, förresten!? :-)

/AnnaKKSå var det fredag igen!Det var som katten!! ;-)

Ja, själv får jag nog ägna mej åt helt andra saker - både i kväll och under dagen... <:-) Men lite ute-liv hoppas förstås jag också på - den här veckan har man ju mest ugglat inne medan regnskurarna har avlöst varandra...

Behöver jag förresten ens säga att det regnar ute nu!? Blä...

Men nån gång ska det väl hålla uppe även idag... :-) Åtminstone i några minuter!?

/AnnaKKDessa långrandiga novemberdagar...
/AnnaKKPå tal om...

...stormen "Gudrun", som jag nämnde i förra inlägget, så kan jag ju visa dessa bilder som jag tog en liten bit härifrån nån dag i förra veckan...

För fyra år sedan växte alltså storskogen här, ståtlig och pampig som bara den... Sen kom "Gudrun"  - och två år senare även stormen "Per" - och idag ser det verkligen inte för roligt ut, även om det är ny skog på gång. De plantorna är dock fortfarande så små att de inte syns på fotona...

/AnnaKK
Poff!!! Sa det...

Och så slockande datorn, och lamporna och allt annat som går på el! Strömavbrott i tre timmar...

Men nu är strömmen tillbaka igen, som väl är.

När den går nu för tiden känns det lixom alltid som att man ska vara strömlös i minst en vecka!?! Även om jag givetvis inser att så naturligtvis inte kommer att vara fallet. Det  är nåt som sitter i sen efter stormen "Gudrun" i januari 2005 då vi var utan ström i nästan fyra veckor...


Hur som helst! Precis innan strömmen gick hade jag lekt lite med ett foto...
Det är ju hög tid att börja tänka på julkort! :-)

Dissar nog detta - julkort ska inte vara rosa!? Och kanske har inte vita kaniner heller så mycket på ett julkort att göra...

Men det är ju alltid kul att testa lite idéer! :-)

/AnnaKK
Torsdag...Äntligen en dag med lite bättre väder - så här långt iallafall! :-)

Men... Då ska bilen på service, så jag har bara apostlahästarna att transportera mej med idag... Vilka man inte kommer så långt med - iallafall inte så långt som jag helst hade velat... <:-/

Så med andra ord: Det blir nog inget besök det här året heller på Huseby Bruk där det är julmarknad... Ja, det finns ju en chans i morgon också, men sen till helgen är det väl så många andra som ska dit... Och jag är måttligt förtjust i att trängas med tusentals andra.

Well, well...

Men jag ska väl alltid kunna hitta på något annat att förströ mej med idag!? :-)

/AnnaKK

PS! Angående bilden i detta inlägg... Ett rådjur (tror jag att det måste vara!?) har bitit i äpplet så att fruktköttet syns i form av ett hjärta. Det såg så gulligt ut, så jag tvunget måste föreviga det! :-) Fotot blev dock lite överexponerat, så det är kanske inte så lätt att se att hjärtat...? Så jag ritade dit några till... DS!Man går ut för att fotografera...

...si så där mellan klockan tolv och ett... För att man tänker sej att det måste vara då det är som ljusast!?

Och det är det kanske - men att säga att det är ljust, är isåfall en rejäl överdrift...Man får leta efter de ljusa motiven, så går det trots allt hyfsat att fota iallafall! :-)/AnnaKK
Ska man behöva...

...stå ut med sånt här nu också? Mitt i november??? 8-/


Hade bara fattats att det var flugbaggar...!

Den här rosen borde förresten inte heller få hålla på - att blomma på det här viset, alltså...

 

Men det bär emot att bryta ner den, så... <:-)

/AnnaKK
Go´morron!Så ovant att vakna, och upptäcka att det INTE regnar!? ;-)

Ganska ovant också att se tistlar som på bilden ovan... Iallafall hade jag inte funderat nåt på innan hur de ser ut vid den här årstiden. Att de har gröna stickiga blad på sommaren, vet man ju, och lila ganska fina blommor...

Det kanske inte är en tistel!? Jag kanske bara inbillar mej!? :-) Fast i så fall kan jag inte komma på vad det annars är för växt... Nån som vet???

/AnnaKK
Mitt spännande liv...

...förde mej idag (återigen...) till denna så-å-å intressanta parkeringsplats utanför sonens skola... :-)

Där satt jag och glodde på registreringsskyltar och regndroppar i bortåt 20 minuter innan han dök upp.I morgonkväll ska jag följa med dottern och titta på en gymnasieskola som hon funderar på att söka till... Ska hon gå på den från och med nästa hösttermin kan jag nog bosätta mej i bilen, för då lär jag inte få göra annat än att köra härsan och tvärsan (över tre kommungränser!) för att lämna och hämta ungar på respektive skola.

Jubla!!! ;-)

/AnnaKK

PS! Natti-Natti! DS!
Tisdagstema!

"Fågel, fisk eller mitt emellan" ska man utgå från den här gången!

Har letat hela dagen efter ett visst foto, men det verkar inte som om det finns kvar här i datorn längre...?

Men det fanns ju 25 000 andra foton, så jag tror att t ex det här också kan funka till temat!Nån stans mitt emellan den drabbade allmänheten och Polisväsendet agerade visst ett vredgat "medborgargarde"...?

Det bet på bilen, men inte på tjuvarna... <:-/

Se de andra Tisdagstema-deltagarnas bidrag här!

/AnnaKK
Idag...

...regnar det ta mej tusan ännu värre än igår förmiddags!? :-(

Och absolut ingenting tyder på att det tänker sluta heller...Min första bild i veckans Fototriss tyckte många såg ut som en grind - vilket jag fullkomligt håller med om! Eller som ett spjälstaket...? Eller som något som man egentligen borde ha stoppat i braskaminen för länge sen... <:-)

Detta gamla uthus, som den skralitga dörren alltså hänger på, står ensamt och övergivet och förfaller mer och mer för varje år som går.

Men jag undrar om det faktiskt inte bor någon inne i det!? Det är brädgolv i ena halvan av huset, och typ stampat jordgolv i den andra... Och in under brädgolvet har någon grävt en gång, och hur lång den är och vart den leder hän har jag inte ens funderat på att försöka ta reda på!!! Men jag TROR...

...att det kan finnas ett grävlingsgryt där nere nånstans!?! :-)

Och då är det väl bra att dörren inte är bättre än vad den är, för om någon skulle få för sej att stänga den så lär ju grävlingen kunna ta sej ut iallafall!

/AnnaKKHastar strax iväg...

...till jobbet en liten stund... Men först:

Och frukost, så klart!!! :-)


Tack så hjärtligt för alla kommentarer - svar kommer under dagen!

/AnnaKKTro det eller ej, men.../En som håller reda på räkningen... ;-)
Det finns frukt kvar! :-)


Skulle tro att man får ont i magen, snarare än håller doktorn borta från den, ifall man äter dessa... För det är vildäpplen som förmodligen är surare än sura!!!

Inte ens skogens djur verkar vilja ha dem... <:-)Men de får ligga kvar tills det blir snö och kallt - då kanske de duger till rådjuren och fåglarna iallafall!?

/AnnaKKFototriss!

Jag var lite sen till startgroparna i veckans omgång av Fototriss - men jag skyller fullständigt på vädret i det här fallet!

Uppgiften är nämligen att i tre foton skildra hur det ser ut där man befinner sej idag...

Så jag fick vänta tills det slutade regna, innan jag......kunde glänta lite på dörren och kika ut! 8-)

Det var nästan så att solen sken! :-)

/AnnaKK 


Planer för dagen...

...finns inte i någon större utsträckning. Men jag ska vara "taxiverksamhet" åt sonen, så därmed är valfriheten något begränsad... Så när jag då ändå ska ut med bilen, så får det bli en sväng till jobbet också (där KAN vara något att fixa!?!) samt ett litet besök i någon mataffär...

Spännande liv man har! ;-)


/AnnaKK
Former...

...kan man hitta överallt även i november! :-)Färger är det väl däremot lite sämre med... <:-)

Visset gräs kan man roa sej en lång stund med - inte minst i bildbehandlingsprogrammet!

/AnnaKKDet är ju Fars Dag idag, så...


Själv ska jag fjäska lite för mina barns pappa genom att bjuda på detta till middag:
Tänkte först göra köttfärssås (och spagetti), men är det nu BÅDE söndag OCH Fars Dag så bör man kanske anstränga sej li-i-ite mer...?

I eftermiddag ska vi förresten "festa vidare" hos mina svärföräldrar, som har lovat att bjuda på eftermiddagskaffe. :-)

/AnnaKK
Den VAR svår!! <:-)

Frågan om vad rosorna var placerade på, alltså...Här syns hålen lite bättre... :-) Borde förstås ha en bild på hela "plåtgrunkan", men det har jag inte, så ni får snällt tro mej på mitt ord angående vad det är för något...!

Det är trumman till en skrotad tvättmaskin. :-)

Och en sådan kan man använda till att förvara exempelvis småfisk (betesfisk/agn) i, eller vad som är mera vanligt för vår del: kräftor. Fast trumman måste vara från en toppmatad tvättmaskin, för att den ska gå att använda till detta - och såna maskiner tror jag inte är så vanliga nu för tiden...? Har själv aldrig haft nån iallafall...

Go´morron allihopa, förresten! :-)

/AnnaKKDet händer nåt...

...i verkstaden!?


Skymtade maken genom det sunkiga fönstret... Bilvård av nåt slag...? :-)Och sonen var också där inne, och snickrade på en låda...Kanske har han faktiskt något stort på gång den här gången!? ;-)

/AnnaKK


En liten promenad...

...resulterade i några fotografier...

Ungefär som vanligt, med andra ord! <:-)

Men jag tycker det blir svårare och svårare att hitta något att försöka fånga på bild...? Tror det börjar bli hög tid att försöka se nya motiv, eller i varjefall nya vinklar och perspektiv!? Jag är inte så jättebra på den sortens kreativitet, men jag tror ju absolut att det är något man åtminstone kan öva sej i, och bli iallafall li-i-ite bättre på! :-)

Detta foto tog jag igår:Ett gammalt motiv på ett nytt sätt, kan man kanske säga om det!? :-)

Förresten... Nån som kan gissa vad rosorna ligger på???

/AnnaKK


Go´morron!

Kan man inte få en gul sol så får man väl nöja sej med en smörblomma... :-)Dessvärre är de inte många kvar nu, och snart inte heller så gula längre...

Men så länge de finns piggar de upp i höstdiset, de små sötingarna! :-)

/AnnaKKFredag kväll...

Vi slipper visst sitta själva hemma och uggla i kväll, maken och jag!? :-)

I stället ska vi förlusta oss hos en av makens arbetskamrater + fru - äta pizza till och med, sägs det!  Låter inte alls dumt!

Men det var ju lite dumt förstås, att jag nyss glufsade i mej en stor portion potatismos och stek... <:-) Trots att jag alltså visste att vi ska bort och äta - men det var ju för höge farao DÅ jag var HUNGRIG...!

Ja, ja...


Tack för alla kommentarer! Svar kommer i morgon! Önskar er alla en jättefin kväll! :-)


/AnnaKK


Vinröd...

...är kulören idag, hos Fredagsfärger!

Inte en färg som finns i någon större utsträckning i mitt bildarkiv, har jag just kunnat konstatera... Men...


Om man tänker på vad denna kasse skulle kunna innehålla (för att inte säga; vad den enligt mej borde innehålla!), så ändrar den väl faktiskt nyans från "något lilaaktig" till "helt klart vinröd"!?!

Åtminstone lite??? <:-)

/AnnaKK
November...

...i skogen är lite dystert.Men inte helt dött iallafall!

Go´morron på er, allihopa!!! :-)

/AnnaKK
Pröva dina vingar! :-)


Det är säkert ingen som vill veta hur svårt det var att ta detta foto, antar jag...? ;-)


Men kanske att det rent av skulle gå att få skärpa på pippin också, iallafall om man hade en liten assistent som hjälpte en lite grann!?!

Nu slutade det hela med att pippin sa att jag skulle skärpa mej - och sluta med det här tramset att gång på gång kasta den högt upp i luften och sen försöka att både hinna hitta den i sökaren och trycka av kameran innan den damp i backen...

Så att...! <:-)


/AnnaKK
Sikta mot stjärnorna...

...så når du kanske trädtopparna!? :-)


/AnnaKKTorsdag...


Vad göra denna dag, tro!? :-)


Får väl börja med att invänta gryningsljuset - och hålla en tumme (eller två) för vackert väder!!

/AnnaKKMinsann...

...så tittade solen fram en liten stund för nån timme sen! :-)

Gissa vem som snabbt var ute med kameran då!? ;-)Tänkte att jag skulle vara med i Cerabus fotoutmaning den här veckan, och den har visst bytt namn och heter numera Monday Passion.

Temat den här gången är värme/kärlek - och nog fick de här båda fotona en hel del varm färg åtminstone... :-) Dessutom tror jag att nyponsoppa är en slags kärleksdryck - åtminstone älskar jag sådan! ;-)


/AnnaKK
Hittade några småkryp...

...i bildarkivet! :-)
Det är nog inte mer än tre veckor sen jag tog dessa foton, men det känns mycket-mycket längre sen...?


Saknar de vackra höstfärgerna som fanns då! <:-)

/AnnaKK

TACK...

...Lill-Paula för denna fina, söta:GLAD!!! :-)

/AnnaKKDenna dag är redan historisk...Vita Huset har just fått en barack... :-) Och USA har fått en ung och snygg president! ;-)

Undrar om han inte känner sej (iallafall lite grann) som ett litet ensamt löv som har mellanlandat en stund på en stickig grangren, men ändå mitt i solskenet för en stund, på sin väg mot evigheten...?

/AnnaKKNovember...Jo... Fast...

Behövs verkligen såna här mörka höstdagar...?

/AnnaKKFotostudio - Del II

Det är så himla tråkigt väder här idag, så det är i stort sett bara inomhusaktiviteter som lockar...

Därför har jag "lekt" vidare med detta idag! :-D

Hittade några lampor i källaren som ingen tycks vilja ha längre, så jag testade hur mycket ljus de kunde leverera...


Det är inte tillräckligt, men jag kan ju visa upp det iallafall. Om man inte har så stora krav funkar det faktiskt hyfsat med helt vanliga lampor. Fast jag har inte vanliga glödlampor i dem, utan energilampor - som jag tror har ett vitare ljus. (Visst är det så??).


Eftersom jag aldrig hinner pyssla nu för tiden så har jag till exempel mängder av scrapbooking-papper liggandes, och nu kom de till nytta igen i form av golv och tapeter till min "interiör".

Kaninskrutten fick än en gång agera modell... :-)Det blev inte så bra, men det blev iallafall... :-)

Hade jag sen haft tre armar så hade jag kunnat rikta lamporna ännu lite bättre, och kanske rent av sluppit alla skuggor... Men det får komma så småningom! (Ja, helst inte tre armar då förstås, men nåt stativ att fästa lamporna på kanske...?).

Och så vill jag ha halogenlampor! :-)

/AnnaKK

Tisdag...


Jag har varit uppe i en timme, och nu ska jag gå och "skälla" lite på ungarna som inte tycks ha vaknat än... :-)


Tack för alla goa kommentarer - svar kommer under dagens gång! :-)


Kram på er!!!


/AnnaKK


Dagens Bild!


Det blev inte så jättemånga foton tagna idag, och det mesta i naturen är ju så visset och tråkigt nu.

Man kan ju inte säga att de här blommorna är knallgula längre, som de "ska" vara - men de var ändå li-i-ite fina fortfarande! :-)

Natti-natti!

/AnnaKKFotostudio - Del IBörjan till en mini-fotostudio kan se ut så här...

Inbillar jag mej iallafall! ;-)

De tre vita skåpluckorna är inte ihopsatta, utan en ligger som synes på ett bord och de andra två har bara stöd mot väggen. Om nån flyttar på bordet kommer de att braka i golvet... <:-) (Men jag förväntar mej naturligtvis att ingen annan ens andas på den här konstruktionen! He!). Den blir ju så mycket enklare att plocka undan och förvara mm, ifall den inte är ihopskruvad, menar jag...

Denna "studio" kommer ju bara funka till mindre prylar eftersom luckorna inte är mer än ca 60 x 60 centimeter stora - men om den nu överhuvudtaget fungerar, så kan man ju skaffa större skivor senare. :-)

Nästa steg i projektet blir att fixa en vettig belysning. Tror jag behöver åtminstone två lampor, som bör vara av halogentyp... Inget gulaktigt glödlampesken, iallafall, utan det ska vara ett så vitt ljus som möjligt!

Eftersom jag inte har någon lös blixt till kameran, och ännu mindre några riktiga studioblixtar, så hopps jag att jag ska kunna få till en så pass bra belysning att jag kan fotografera utan blixt. (Önska mej gärna lycka till med den saken! Ähum...).

/AnnaKK
Hej & Hå!

Nu har jag precis varit och shoppat loss - IGEN...!


Fast det blev inte så dyrt den här gången, så! :-)


Jag har faktiskt varit på IKEA och hämtat lite bra & ha-grejer på deras fynd-avdelning. Vita skåpluckor, närmare bestämt tre stycken... Stommen till min planerade lilla mini-fotostudio. :-)

Det här är ju bara ett experiment, men jag tror nog man kan ha ganska kul för dessa investerade 45 kronor!? Dessvärre fanns det inte en enda lampa på "fyndet", så ljussättningen har jag inte löst ännu... Men det lär ge sej med den saken också så småningom!

Visar efter hand hur "bygget" framskrider och blir! :-)

/AnnaKKEn till sådan här......har trillat in från Elena! :-)

TUSEN TACK!!! Och missa inte att besöka hennes kreativa och roliga blogg! :-)

/AnnaKKMåndag!


Idag är det inga minusgrader och därför heller ingen frost - så detta foto är från i lördags... :-)


Och nu är höstlovet slut och ungarna ska tillbaka till skolan igen.

Själv ska jag jobba en stund i förmiddag, och i övrigt får vädret bestämma. Det är väldigt grått och mulet just nu, så det lockar inte så värst att vara utomhus... Å andra sidan var det länge sen jag städade ordentligt här inne, så! <:-)

Funderar förresten på att fixa till en liten fotostudio i ett hörn av ett rum som ändå bara används som "förråd"... Kanske får det bli veckans projekt!?

/AnnaKKTrött...

Trodde jag skulle hinna svara på kommentarer och besöka bloggar nu, men det får nog bli ett fall för morgondagen... <:-)

Så jag återkommer igen då - utsövd, pigg och jättealert! ;-)


Natti!!! :-)


/AnnaKK
Testar vidare...

Ändrade till ett annat autofokusläge idag - tror det blev lite vassare skärpa med det!?

Däremot finns det inte mycket kul att rikta objektivet mot här hemmavid nu... Hoppas jag kan ta med mej kameran på en utfärd till intressantare "jaktmarker" nån gång i veckan som kommer! :-)

En en... :-)

Ser ni nyckelpigan, förresten!? Den var väldigt trött... <:-) Borde kanske krypa ner i marken istället, och "sova vinter" - eller hur nu nyckelpigor gör när de övervintrar...?

/AnnaKKHemma...!

Har tillbringat förmiddagen på hårda träbänkar i en idrottshall - har varit och tittat på en inomhus-cup i fotboll... :-)

Kändes nästan lite motigt att gå in i den där hallen när det var så himmelens fint väder ute. När vi körde dit vid halvåttatsnåret steg solen upp över skogen, och den var helt makalöst stor och alldeles gyllengul... Och ingen kamera hade jag - fast det var väl ändå inte direkt läge att stanna och fotgrafera just då och just där... Men, men!

Nu är jag iallafall hemma igen, och det fina vädret är kvar. Härligt! :-)
Foto från igår - som blev alldeles för mörkt, för jag hade glömt att ändra tillbaka en inställning som jag hade micklat lite med. Fast det blev rätt okej ändå... :-)

Nu ska jag strax traska ut på en ny fotosession. Hoppas det finns lite frost kvar i skuggan!? :-)

/AnnaKKNu är de testade av ett par till!

Ragnvi har nämligen lagat enchiladas efter mitt recept! :-D


Om någon i hennes familj får ont i magen nu, så beror det på att de åt för mycket!!! Jag rekommenderade klart och tydligt två var - inte tre! Fniss!! ;-)


/AnnaKK
Freaky Friday Foto!

Lite halloween skulle det vara över veckans omgång av Freaky Friday Foto... :-)

Okej, mitt spöke är väl inte så läskigt precis...


Men änderna nästan dog av skräck!!! ;-)


/AnnaKK

 


Testili-test...

Några foton tagna idag med Canon EOS 450D:


Det känns BRA att fotografera med den nya kameran!

Fast jag har svårare för att hålla den stilla, så det krävs kortare slutartider än vad jag brukar ha på kompakten.  De flesta fotona idag har jag tagit med kameran inställd på "Tv", vilket betyder att jag har bestämt slutartiden och kameran har valt bländare. Och överlag tycker jag att kameran har gjort alldeles utmärkta bländarval, så det blir nog så här jag kommer att ha "programratten" inställd för det mesta. (På kompaktkameran gjorde jag tvärtom; jag bestämde bländaren och så fick kameran bestämma slutartiden, eftersom det inte gjorde något på den om slutartiderna blev ganska långa).

Vad ska jag mer säga...? Tja! Jag tycker färgerna blir fantastiskt fina - och detaljrikedomen är ju bättre än i kompakten. Sen verkar fotona generellt inte kräva lika mycket efterbehandling i datorn, utan är i princip färdiga när de kommer ur kameran. RAW har jag inte ställt in, utan kör tills vidare med bara JPEG. (Har inte en aning om hur man bildbehandlar RAW-filer, så det måste jag forska lite i innan jag ger mej på det). 

En sak till! Kitobjektivet "18-55" funkar faktiskt på ganska nära håll - iallfall närmare än vad jag trodde! Och även när det står på 55 - vilket var en mycket positiv överraskning! Så jag tänker inte skena iväg och införskaffa något macroobjektiv just nu iallafall, utan tror jag klarar mej med detta över vintern åtminstone.

Det finns ju ändå inte så många insekter att fota just nu, så... ;-)

/AnnaKK
Hej!

Om jag inte syns till så mycket här idag kan det bero på att jag är ute och leker med... :-)Ja, ni fattar!? Frestelsen blev till slut allt för stor - och då var det ju lika bra att falla för den också! ;-)

Har just varit ute en sväng och försökt mej på att fånga den vackra frosten på bild - men höll samtidigt på att frysa fingrarna av mej också. Brrr! Minus fem grader så här på en gång känns definitivt KALLT!!!

Men det är hiskeligt vackert med frost! :-)

Fotot ovan tog jag igår. Fick väl inte till skärpan till hundra, och var ganska nära att trilla baklänges ner för trappan också! Det krävs onekligen en viss vigör för att fotografera med en systemkamera jämfört  med en kompakt - för man får ju nästan krypa in i kameran för att kunna se ordentligt i sökaren!? 8-)

/AnnaKK