Påskpynt!?


Det är väl ändå helt överflödigt...?

Särskilt när man fortfarande har julpynt kvar... <:-)Tittar man lite snabbt bara, så ser väl orkidéerna (nästan...) ut som påskris!? 8-)

/AnnaKK


Den sista mars...


Och även om jag har räknat hela mars som en vårmånad, så måste jag nog ändå säga att:

 NU är det verkligen dags att PÅ ALLVAR begrava den här vintern!! >:-)(Obs! Jag har INTE varit på nån kyrkogård och ofredad de döda - det här fotot är faktiskt taget utanför en blomsteraffär i Hässleholm för ett tag sen, där man hade dekorerat snödrivorna med tulpanbuketter. :-) Fint, eller hur!?).

Första april i morgon - en bra dag att inleda ett nytt fotoprojekt på, kanske!?

/AnnaKKEn gatuhund...

...i Kristianstad! :-)Ser ni den inte??? Titta noga! ;-)

Mer nyupplagt gatuliv finns i Bildvild-bloggen.

/AnnaKK


På väg hem från jobbet...

...stannade jag till vid vår:Det är ett fritidshus, så jag var inte säker på att ägarna ens var där nu - men det var de tydligen, och de lär nog få stanna tills ån har dragit sej tillbaka till sin vanliga fåra igen!? 8-X

Och medans de väntar på att den ska göra det, kan de antagligen roa sej med att försöka tömma sitt hus på vatten... Jag skulle iallafall tro att det har runnit in en del eftersom tomten är lägre än vägen, och vägen nu som synes är helt översvämmad... Stackare! :-(

Här kommer några foton från vår tomt, tagna igår förmiddags:

I vanliga fall är detta en liten snäll och beskedlig å, där vattnet flyter lugnt och stilla... Man brukar oftast se mer stenar än vatten när man tittar ner från bron.Och istället för ett kärr, hade vi igår rena rama sjöutsikten från köksfönstret:I makens kamera såg det ut så här, när han dokumenterade vattennivån i sonens 9000:Så sent som i lördagskväll stod den på torra land, alltså...

Men som väl är så finns det ingenting i den bilen, utan det är i princip bara ett tomt plåtskal. Ingen motor eller så finns kvar, som skulle kunna läcka ut en massa skit och förorena vattnet.

Däremot flöt ju en massa annan bråte (som stod eller låg löst på samma ställe) iväg, så när det torkar upp igen får vi väl ge oss ut på en insamlingsrunda nedströms... <:-)

/AnnaKK

Man kan ju alltid hoppas...

...att det för en gångs skull inte är översvämning på jobbet...För just nu tycker jag det räcker mer än väl med allt vatten som flyter kring vårt hus!!! :-/ Även om det tack och lov är mycket mindre idag än igår.

Kanske visar lite foton senare idag på hur det såg ut då. Ännu så länge är de bilderna kvar i kameran, och nu närmast ska jag till jobbet - och risken att där ser ut som på bilden ovan är väl ungefär 80%.

Hå-hå-ja-ja... <:-)

/AnnaKK


Dagens Outfit: Paraply...!


HERRE GUD som det regnade igår eftermiddags och på kvällen - och förmodligen hela natten också, plus att det fortfarande stänker lite grann...!!! 8-X

Om all denna nederbörd hade kommit i form av snö, så hade vi garanterat varit tillbaka vid 50-60 centimeter sådan nu!!

Det åskade med, förresten. Så sommaren har kommit ovanligt tidigt i år...!?Ni har väl kommit ihåg att ställa fram klockorna!?! :-)

/AnnaKKDagens Outfit: Huvudsaken är huvudsaken...?

Mode brukar jag emellanåt ha lite svårt för att förstå... <:-)Men jag förstår ju att den här mannen......har förstått precis!! :-)

Och rep är i ropet, antar jag. Men...När/var/hur kom tygkassen in i bilden...?

/AnnaKK, något förbryllad trendspanare...Lördag!

Och nyss hemkommen från dagens första arbetspass. (Ja, jag TROR iallafall att jag tar ett till sent i kväll, för det lockar inte så värst och stiga upp jättetidigt imorgonbitti, när det har blivit sommartid dessutom... <:-) Gäsp...).

Idag är det lite småregnigt, precis som jag önskade (med tanke på att skölja bort pollen som jag inte tål)...

Men igår - då var det typ SOMMAR!!! 8-D Termometern visade hela 17,6 grader vid nåt tillfälle när jag tittade på den!

Och värmen väckte upp både den ena och den andra vinterdvalaren... :-) Den här snäckan, till exempel:Kontakten med snön gillade den dock inte så värst... Kan man ju förstå! <:-)

Bina hade lättare för att hålla sej borta från den:

Jag och maken gick en kvällspromenad vid 19-tiden, och då mötte vi flera stycken grodor eller paddor (svårt att i mörkret se exakt vilken sort det var!) på vägen. Så dem får man kanske ut och spana efter idag!? Fast dammen där de brukar ha sin lek är fortfarande isbelagd... :-/

Ha en fin dag!!! :-)

/AnnaKK


Så kan det gå... <:-)


Det blev den varmaste dagen så här lång i år igår! :-DOch kaffet intogs givetvis ute på balkongen. :-)Jag såg både forsärlan och rödhaken.Och lyckades dessutom för första gången göra någon ganska ARG med mitt gatufotograferande... :-0Det blommar lite var och stans! :-)Och hux-flux var luften full av pollen, och jag fick kli i ögonen och rinn i näsan... SUCK!!!

Hoppas det blir en regnig dag snart igen!? ;-)

Hm...

/AnnaKK, allergisk mot vissa delar av våren... :-/Litet men mesigt... :-)
Sorry, Korren... Men det är faktiskt INTE du som ska bo där!

/AnnaKK
PS! Visst var det en stjärtmes som "gömde" sej på bilden i förra inläggetDet var till och med två såna i trädet... :-) DS!Syntest... :-)


Ser du fågeln?Alla (utom Charlotta! ;-) He...!) får dessutom gärna försöka gissa vad det är för sorts fågel. :-)

----------------------

Undrar om jag hörde rätt på (klock-)radion för en stund sen, förresten... Jag var inte riktigt vaken, men jag tyckte verkligen att de sa att det skulle bli nånstans mellan 10 och 14 grader VARMT idag!?! 8-) Och dessutom: Ännu varmare i morgon!! WOW, isåfall!!!

Och gissa om det var lätt att skutta ur bingen efter den informationen!? :-D

/AnnaKKNu är det tekniskt bevisat också...

...att våren verkligen är här! :-D

Denna landsända har nämligen haft en medeldygnstemperatur på över noll grader sju dagar i sträck - och då ÄR det vår! Punkt och slut. :-)/AnnaKK


Nån som minns...

...den här!?Den har fått en gladare färg nu iallafall...Och ett par kompisar också! :-)Men jag hade fortfarande föredragit att sonen hade ägnat sej åt någon annan sport... Vad är det för fel på shack till exempel!?/AnnaKK, lite lätt matt... <:-)


365 Foton 2010...


Tema nr 67 - Fruktig:
...är ju precis vad den här affischen/reklamskylten i fönstret till en (tyvärr) nerlagd affär är!Tema nr 112 - Husdjur:...kan även utläsas som en rebus i form av stall + häst =... :-)Tema nr 122 - Innanför väggarna:...finns det ingenting - iallafall inte i den här väggen i en väntkur på en järnvägsstation... (Inte undra på att man brukar frysa när man står i dem, när de uppenbarligen inte är isolerade...!).

/AnnaKK

Tisdag...
Känns som om det kommer att bli minimalt med tid här vid datorn idag... Jobb och vardagliga hemmasysslor på förmiddagen, maken kommer hem strax efter 12 och då ska vi äta. Sen i eftermiddag ska vi följa med hans föräldrar på ett slags "invecklingssamtal" nånstans... Och hur lång tid det tar vet jag inte, men det får väl bli typ denna dagen till detta!

Kanske är jag tillbaka med ett inlägg ikväll igen - annars imorgon! :-)

/AnnaKK

Det går inte så fort...

...att plocka ut godbitarna, och redigera dem, från lördagens fotosession i Kristianstad. Phu!

Men nu kan jag iallafall presentera bilder som kanske avdramatiserar det här med gatufoto lite grann...

Det är ju något som "jättemånga" håller på med! :-)Det kan nog faktiskt kännas MYCKET MERA skämmigt att vara offret för en möhippa, än att bara fota lite grann i största allmänhet på stan...? :-)

/AnnaKK


PS! Jag har under dagens gång både sett en ekorre på "fel" sida ån, och kunna konstatera att någon (högst sannolikt en ekorre) har ätit i ekorrmatsautomaten. Så det är nog inget problem för den/dem att ta sej över vattnet med språng i stället för spång! :-) DS!Ekorren har eventuellt fått problem...

...att ta sej fram till maten!? :-/

Inte nog med att det är vårflod i ån som rinner här förbi - medans jag var och förlustade mej i stan i lördags, städade maken tomten från nedhuggna trädstockar (som ska bli till ved att hålla stugvärmen med nästa vinter).

En av dessa stockar låg som en spång tvärs över ån, och där har jag sett ekorren kila över vattnet många gånger - jag tror till och med att den bor i en gran på andra sidan ån. Och givetvis städade maken bort den stocken också...

Så idag ska jag hålla lite extra utkik efter ekorren. Kommer den så är det bra - kommer den inte får maken kanske fälla ett nytt träd över ån i kväll!? ;-)Jag har lagt upp fler ekorrporträtt i Bildvild-bloggen, förresten... :-)

/AnnaKKKoll på vårkläderna... :-)


Fantastiskt!! Jag hittade en butik igår som jag aldrig sett förr; Stil & Smak!
 


Och eftersom jag saknar både det ena och det andra i butikens namn, så har den alldeles säkert nåt som passar mej!? Får gå in i den nästa gång jag är i Kristianstad... :-)

I ett annat skyltfönster såg jag detta, som jag tycker är riktigt fint:(Så alldeles smaklös är jag kanske inte ändå, då!?)...

Dock är det allra härligast med dem som har en helt egen stil:Här är det minsann inga sunkiga synliga kallingar, utan en ren och snygg skjorta mellan tröjan och byxlinningen. :-)  Och den som har en sån värmande mössa, kan absolut vara förlåten att halsduken är nerstucken i bakfickan istället för välknuten kring halsen. 

Och tänk att man kan bli så här jättefin när man sveper in benen i typ skräcködla:Bootsen skulle jag vilja ha, förresten! :-)

Och så vill jag ha fler såna här låga stolpar......så mina utvalda fotooffer syns på bild, fast att stolpen är emellan! :-)

Visst har damerna söta vårhattar!? Den vänstra med blomsterapplikation... Mmmm!

/AnnaKK


Det blev till Kristianstad...

...bilhjulen drog (eller jag styrde kosan...) igår! :-)

Det var nästan så solen sken när jag kom dit, men tyvärr mulnade det på efter en stund och vid middagstid (eller nåt sånt) började det även regna... Så det var ju lite synd! Men nu har jag iallafall gjort det jag var sugen på; Gatufotograferat i en hyfsat stor stad med ett åtminstone lite myllrande folkliv på gator och torg. :-D

Ingen verkade lägga speciellt märke till mej, och folk klev in i bild lite hur som helst mest hela tiden...

Och ju större stad, desto fler stolpar (verkar det finnas!?) att ta skydd bakom för dem som trots allt är lite kameraskygga... <:-)Men jag känner mej iallafall snart (fast tid är ett relativt begrepp, kom ihåg det! Fniss...) redo för att konfrontera gatulivet i en riktigt stor stad (som Malmö till exempel). Och då ska jag inte smyga med kompaktkameran, utan använda systemkameran! :-)

Ett löfte (eller hot!?) till mej själv inför sommaren... Typ! <:-) Man kan inte gå runt hela livet och knappt synas, och dessutom vara en fegis...

/AnnaKK


Lördag! :-)

Har precis avverkat ett arbetspass, så nu blir nog resten av dagen lite sån här:Kanske det blir du och jag som möts genom linsen idag!? ;-) Dock tänker jag inte tala om (just nu iallafall) var jag och kameran kommer att befinna oss...

För jag har faktiskt inte bestämt det riktigt till hundra ännu! Får se lite vart hjulen på bilen drar också! He... Ibland vill de hellre rulla rakt fram än svänga...!? :-)

Och var ni än befinner er, så önskar jag er en riktigt skön dag!!!

/AnnaKK

I största allmänhet...

...ogillar jag telefonförsäljare, som har en förmåga att väldigt ofta ringa och störa mej mitt i matlagningen - eller ännu värre; när jag sitter till bords och äter.

Men i synnerhet ogillar jag den sortens telefonförsäljare som ockuperar butiksentréer, och antastar mej med mobiltelefoniabonnemang när jag enbart är i just den affären och just då för att jag vill handla min middagsmat...

Därför har aldrig stannat upp för dem - förrän nu:Så här i efterhand, och med denna  bildserie med mej hem, får jag erkänna att jag var taskig som inte lyssnade åtminstone en liten kort sekund på deras fantastiska erbjudanden också... <:-)

Ha en härlig fredag allihopa!!! :-)

/AnnaKK

Vad ska jag ha till middag?? Vad ska jag ha...

...till middag??? STÖN...

Idag var det trögare än vanligt att komma på något att servera på bordet framåt kvällskvisten... Tills jag slank in på Mimmis blogg och fick syn på en gädda! :-)

Då slog det mej att jag inte har fiskpinnar i frysen, men väl en fiskpinne på datorn!Och sen bestämde jag mej raskt för att det får bli spagetti och köttfärssås till middag! Det är ändå bara jag som gillar fiskpinnar i det här hushållet... <:-I

/AnnaKK

PS! Gäddskulpturen är gjord av Sven-Ingvar Johansson. DS!

Snart...

...lär de äntligen vara borta, alla hiskeliga snövallar som inte minst de tappra rollatorförarna har fått kämpa sej fram mellan och över hela vintern...Det är så skönt att snömängden nu krymper så mycket och fort, att man faktiskt ser en rejäl skillnad från dag till dag! :-) Lite synd bara att den ska försvinna på ett så skitigt vis... Snön är ju inte så vit längre, menar jag, utan mer åt det smutsgråbruna hållet...

Man kanske skulle önska sej bara lite-lite-lite till av sån där riktigt vit och fluffig nysnö!? Ja, alltså bara för att dölja det fula medans det försvinner helt och hållet!? Och leka lite i, förstås - en sista gång innan sommaren... :-)Dessutom:

Tappade (och av mej upphittade) röda vantar gör sej väl tveklöst bäst mot en vit bakgrund...?Eller??By the way...

Jag har fått några postorderkataloger i brevlådan på sistone - med vår- och sommarkläder i... Det slog mej att jag faktiskt gillar höst- och vinterkläder mycket mer!?Inget sommarlinne och inga sandaler i världen, slår en snövit teddypäls och ett par knallröda allvädersstövlar!! :-)

/AnnaKK


Onsdag...
Bild tagen för drygt en månad sen. Hoppas att det inte blir SÅNT väder idag...!?

Men mulet och grått blir det nog - så då kanske jag kan få tid över till att redigera fler ekorrfoton från i lördags!? :-)

/AnnaKK


Och snart är det dags för Beach 2010...!
En balkong i lä och med söderläge hade inte varit helt fel idag. :-)

Däremot är det fel på dessa blommor:De växer nämligen inte i min trädgård... :-/ Utan i ett gynnsamt söderläge hos någon annan...

Men jag tog med mej dem hem i form av några foton iallafall! :-)Det lär dröja ett bra tag till innan mina krokusar hittar upp ur snödrivorna...

Något annat som kommer fram igen i takt med att snön försvinner är förresten såna här:Knappt lönt att plocka ner dem, kanske, för det är ju faktiskt inte mer än cirka 8-9 månader tills de ska upp igen... ;-)

Hur många tappade eller bortkastade vantar jag har sett på sistone vet jag knappt... Men här är iallafall några:

Och så har jag hittat flaggviftarens hem - kanske!? :-DIallafall så ser det ju li-i-i-ite misstänkt ut!? ;-)

Så vida han inte bor här:Den saken har jag dock inte tänkt utforska närmare...

Go´kväll!!! :-)

/AnnaKKHundliv...
Idag är det ännu kallare än igår morse - närmare minus tio... Hutter!! :-I

Men eftersom vi aldrig blir färdiga till att klippa hundens tassar kort-kort, så är det väldigt praktiskt att ta långpromenaden nu på iskalla morgonkvisten när marken är frusen och inget klet från någon dagsmeja på grusvägen kan fastna i "fot-pälsen" och följa med in på golven. Så strax går vi! :-)


Nu går vi!! :-)

/AnnaKK & Pälsmonstret


Titta va´ ja´ hitta´...! :-)
Under ett äppelträd i trädgården, på marken närmast stammen, är snön äntligen borttöad! Och där - där blommar nu plötsligt ett helt litet fång med de allra ljuvligaste små snödroppar!!! :-)

Det gick från ena dagen till den andra, ungefär. Härligt!!!

/AnnaKKGo´morron!Himlen bakom träden utanför köksfönstret, en morgon för ungefär en veckan sedan. Inte riktigt lika vacker himmel idag, men inte heller fullständigt igenmulen - så det finns kanske hopp om solsken så småningom!? :-)

Mindre kul att läsa av utomhustermometern... Minus åtta grader... Brrr!!!

/AnnaKK


Ekorrfotografering utomhus...


...har det minsann äntligen blivit igen! :-) Med lite blandat resultat...Oftast får de ju så bråttom iväg när de får syn på en... <:-)

Men en av dem har kanske dålig syn???

Den fick jag nämligen stå på bara ett par meters håll, och ta nästan hur många "porträttbilder" av som helst, utan att den brydde sej ett smack! 8-DAnnat att glädjas över; Nollan har tilldelat mej denna:Tusen varma TACK!!! :-)

/AnnaKK


Fototriss...


Och temat är den här veckan "fullt". :-)

------------

Fullt med små vattendroppar på tallgrenar i fullt solljus......ger fullt med reflexer på foton tagna i motljus. :-)

/AnnaKK


TACK, alla ni...

...som skickade solsken hitåt också!!! :-) Det har varit jättefint här hela eftermiddagen, och blivit en hel del fotat.

Soldyrkare på altanen till exempel:Och årets första småkryp utomhus:

Mys-mys!!! :-D

/AnnaKK


Bonusbild:
Lördag...


Att ladda solenergi nån stans idag, är väl antagligen inte att tänka på... Grått, grått, grått - och fruktansvärt rått också - är vad det är. :-/ Fryser till och med inomhus, trots att det eldas i båda kaminerna... Brrrr!Kommer nog inte att göra något särskilt alls idag. Slöa i kubik!?

/AnnaKK


Rättelse...

Bilden i förra inlägget föreställer inte alls röda skott och knoppar på en asp... :-/Utan röda skott och knoppar på en lönn! <:-)

Och vad det rödaktiga djuret i bakgrunden beträffar... Så fastnade det lite bättre på nästa foto jag tog!För en stund sen tänkte jag att jag skulle gå ut och fota snöflingor... Men jag ångrade mej!

Det är ju trots allt VÅR nu, och kan jag inte rå på vädret ute så kan jag åtminstone bojkotta snö här i bloggen! >:-D

/AnnaKKVisst är det snygga...

...röda skott på aspen!? :-)/AnnaKK


Om skrot och bilar...


Någon undrade vad den svarta folkrace-bilen, som sonen kom hem med häromdagen, är för sort.

Om man ska tro vad som står på skärmen......så är det en Volvo...

Och det stämmer faktiskt, men tur att inte min Volvo har såna här ruskiga sidor!!! 8-XVilket SKROT, säger jag bara...!

Men sonen ser så nöjd ut så - här i en professionell pose... ...som man tydligen kan använda när man lossar bromskolvar som har fastnat...?

-------------

Någon annan frågade vad som har hänt med det andra bilbygget, så jag får väl visa några foton på det också då! :-) Peuschaab-en...Så många timmar som sonen har lagt ner på plåtarbetet på den, så kan jag förstå att han inte vill ta ut den på någon folkrace-bana där den får "kela" med andra bilar - typ såna otäckingar som Volvon här ovan...

Titta bara vilket pussel av plåtbitar, som de nya och bredare skärmarna består av:Sånt här plåt & svets-pyssel kan sonen hålla på och trixa med hur länge som helst... :-)

Mindre roligt var det ju däremot att reda ut härvan av elektriska sladdar tillhörande motorn... Att bara komma på tanken att stoppa en Saab 9000-motor i en Peugeot 205, förresten - och dessutom få allt att fungera!? Men!! Det han aldrig nånsin kommer att lära sej om bilelektronik i skolan, kan han iallafall nu - och motorn spinner som en...galen tiger!?!

Ett rörbockningsverktyg står förresten på önskelistan, men det här sättet fungerar ju faktiskt också:Här näst är det väl sånt där tråkigt jobb, typ spackling och slipning, som är aktuellt... Och sedan lackering... Inget dera är något som sonen tycker är speciellt kul, så jag vågar nästan säga att projektet inte blir klart... Just nu, iallafall! <:-)/AnnaKK


Torsdag...
Ser ni snöflingorna? Inte så lätt att urskilja dem, kanske, men de finns där. Eller FANNS - för fotot är från igår morse.

Idag är det egentligen ännu värre väder, för nu REGNAR det istället...! :-(~ Och om regn tycker jag INTE!

Mera syntest; Ser ni fågeln??? :-DOch så över till något helt annat, som är sprakande färgglatt och som man dessutom blir så härligt uppiggad av att få - en award!TACK så hjärtligt för den, Kerstin!!! :-)

/AnnaKK
Idag räknar jag (suck...!) snöflingor...


Men igår sken iallafall solen på eftermiddagen, och då var jag i Älmhult på spaning efter vårtecken!Visst är det väl vår-jackan han skjutsar runt på i rollatorkorgen!? :-)

Och man ska ju faktiskt inte ha så bråttom med att lägga av sej vinterkläderna, eller hur!?En vår-förkylning kommer nämligen snabbare än ett brev på posten... <:-)

Ett tämligen långsamtgående projekt, är däremot att plocka ner "julgransbelysningen" ur alléträden i centrum... Men igår kom iallafall parkförvaltningskillarna en bit till med den saken!Eftersom det kanske har blivit hög tid för vår-beskärningen av grenarna nu? :-)

Och tjocka tumvantar kan man bara kasta bort på gatan!För nu vill man ju ha tunna färgglada vår-fingervantar istället - och helst inga vantar alls!!!

Fast jag och maken vill ännu hellre ha en sportbil... :-) Kanske en sån här!?Men vår Pontiac, ska i såfall aldrig nånsin behöva sitta fast i en snödriva på det här viset! :-X

/AnnaKK

PS! Det verkar faktiskt som om det slutade snöa under tiden som jag skrev detta inlägg!? DS!Nu är det visst dax igen... :-/
Det här åbäket kom sonen hemdragandes med igårkväll, och i eftermiddag har det bland annat hörts en massa bankande utifrån verkstaden... Så snart ska den väl se som nystruken ut!? Innan det är dags att knöla till den på nytt, på någon folkracebana...

Hå-hå-ja-ja... Jag som hade hoppats att den sortens "räjsande" var ett avslutat kapitel... Så fel jag tydligen hade... <:-I

Sinnesförvirring är kanske ett slags vårtecken, förresten!? ;-)

/AnnaKK365 Foton 2010...


Bakom galler (tema nr 80)......och iförd randig (tema nr 232) - fångdräkt!?

/AnnaKK


När jag kom i hem i lördags...

...efter min lilla fotoutflykt, eller vad man ska kalla det... :-) Så möttes jag av detta på min datorskärm:Maken hade alldeles själv lyckats lägga in ett av sej nytaget foto på skrivbordet! :-D Han hade suttit ute på balkongen vid 12-tiden, och gottat sej i solskenet med både sillmacka och kall öl... :-)

Tyvärr har det inte varit någon sol på förmiddagarna vare sej igår eller idag, men så fort det blir det igen ska jag nog börja dricka förmiddagskaffet där. :-) (Och inte sitta och slabba med det här vid datorn, som jag har gjort hela vintern...).

På tal om fotoutflykt, så fick jag häromdagen ögonen på en kvinna som stod lite avsides vid stationen i "byn", och siktade än här och än där med en kamera... Eftersom hon hade två väskor och en kasse, så tror jag förresten att hon inte bara var på en "helt vanlig fotoutflykt", utan snarare skulle resa nånstans - antagligen med tåget. Och i så fall blev det nog en väldokumenterad resa. :-)Åh, vad jag längtar tills det blir ännu fler turister, och andra kameraförsedda människor, ute på stan - så man lixom kan "försvinna i mängden" bland dem! Har femtielva idéer, minst, om både var och vad jag vill fånga på bild då!! :-)

/AnnaKK


Go´morron!! :-)

Som sagt var så blev det en hel del foton tagna i lördags, och ännu fler igår - men jag tror jag väntar lite med att visa något av dem... Har ju så mycket opublicerat från dagarna/veckorna dessförinnan. Som ett foto på nya ekorrmats-automaten, till exempel! :-)Det var nån dag förra helgen som maken och jag slog våra kloka (?) huvuden samman och konstruerade denna mojäng, som i princip är kopierad från bild i Vivaras nätbutik. Funkar alldeles utmärkt! :-)

Iallafall bra mycket bättre än föregångaren, som kan ses i bilden nedan; receptboxen...Detta foto:...togs förförra lördagen när det var som allra mest snö här. Det är maken och hunden som letar efter marken. Borde förstås ha mätt snödjupet också när de ändå höll på, men det glömdes visst bort... Snön nådde iallafall över hundens rygg, kan vi ju konstatera, men hur hög han är vet jag faktiskt inte!? Och sen stod han knappast nere på marken heller, när jag tog fotot.

Som väl är så är det betydligt mindre snö nu - SKÖNT!!! :-)Och studsmattan som jag trodde skulle braka ihop, ser ut att ha klarat sej! Det är bara en knapp decimeter snö kvar på den idag. Men jag skulle tro att den får följa med till återvinningsgården iallafall, nästa gång vi ska dit...

Vilket INTE blir idag! För idag ska jag fara & flänga omkring på femtielva andra ställen!! Skjutsa dottern till tåget vid halvelva, handla, gå på biblioteket, köra hem igen, köra och jobba, köra och hämta dottern vid tåget - och antagligen ytterligare något...!

Ha en fin dag!!! :-)

/AnnaKK

Vasalopps-söndag...


Känner inte minsta lilla saknad över att jag inte stod på nån startlinje i Sälen klockan 8 i morse - men jag vet en som faktiskt gjorde det för 40:e gången! Hejja Lars Persson, som kör för "våran" idrottsförening!!! :-D

Klockan 8 befann jag mej förresten på idrottsplatsen, och var så gott som klar med röjandet efter gårdagens alla träningsmatcher. Då var det riktigt råkallt och igenmulet, men nu kämpar solen tappert med att försöka bryta igenom molnen. Den har lycktas lite här och var, för man kan se en och annan fläck blått på himlen. :-)

Jag jobbade ju igår morse också, och passade på att ta några foton när solen gick upp över skogsdungen bortanför A-planen.

Mina planer för resten av dagen inskränker sej ännu så länge till att sitta kvar här vid datorn! Måste först och främst skriva ihop min tidrapport så jag får lön den här månaden också... (Så-å-å tråkigt att göra det, bara!!!). Sen ska jag svara på kommentarer jag har fått här i bloggen (mycket-mycket roligare!!!), och sen har jag ett hundratal foton från igår att kika igenom (vilket också ska bli kul). :-)

/AnnaKK


Dagens vårtecken!?

Köra med nervevad bilruta i flera kilometer, och vifta med en flagga... 8-XVisserligen var det "bara" minus två grader, och tjommen hade faktiskt handske på handen... Men det såg ändå  så fullständigt totalt OCOOLT ut - och att dessutom göra detta från en gubbig Volvo!?

Kärringen som satt i Volvon som blev omkörd, var väl mycket coolare som fotade spektaklet!? ;-)

/AnnaKKVilken är den bästa bilen??

En Porsche vill väl en och annan ha...Men just det här exemplaret såg faktiskt inte alls speciellt lockande ut i snögloppet som rådde i måndags... Och så blev den ju till på köpet omkörd av en cyklist!?

Nä, några gator bort hittade jag något mycket intressantare! :-) Jag säger inte att Buick är bäst, men Buick-en själv garanterar att den iallafall är:Men å andra sidan... Vilka skavanker som helst är ju alltid enkelt avhjälpta med rätt tillbehör:Nu skuttar jag snart i min egen bil (i den mån jag nu alls har en sådan - jag står inte som registrerad ägare till den iallafall...), och fräser iväg till nåt spännande ställe - självklart med kameraväskan i sätet bredvid mej! :-)

Ha en toppenfin lördag allihopa!!!

/AnnaKK


365 Foton 2010...


En himmel som är blå (tema nr 21):Dessutom är det faktiskt inte bara fåglar som håller till ovan takåsarna (tema nr 211):
 


...även om det är betydligt fler människor som står i (tema nr 154) vid fiskbilen...:

Ytterligare några gatufoton från de senaste dagarna finns i min andra blogg... :-)

/AnnaKK


Hej-hopp!! :-)

Lite omkastningar i programmet idag... :-)

Redan vid halvsju var jag på jobbet - lika bra att vänja sej, för nu är det den tiden som kommer att gälla lördagar och söndag några veckor fram över, på grund av massor med träningsmatcher. Dessa ligger inbokade på fredagkvällar och från bittida till sent på lördagar och söndagar... Phu!

Foton från häromdagen:Det är en klar fördel att promenixa hunden innan nattfrosten släpper, och vägen blir kletig och geggig av solens värmande strålar... :-)Vita semlor i en lång rad!?Jag brukar faktiskt INTE ha med mej kameran på hundpromenaderna! Så det så... :-)

Rävpisset däremot... Det följer till och med med oss hem - väl ingnuggat i "håret" på hunden... Suck!!! Men när det inte finns så värst många revirmarkeringar av andra hanhundar att läsa av här omkring och där vi brukar gå, så får man ju förstå att han tycker det är lite intressant med rävens istället... <:-)

Och nu får det vara hur kletigt det vill på grusvägen, för jag och hunden ska ut i solskenet en sväng i vilket fall som helst!!!

Trevlig fredag!! :-)

/AnnaKK


Lite fågelskådning... :-)

En liten gynnare hemma i trädgården som jag har jagat med kameran i några dar nu - utan någon större framgång... Trädkryparen:Den är helt ointresserad av att smajla upp sej framför linsen - och inte stilla i mer än en halv sekund åt gången... Max!? :-/

Då var det betydligt lättare att få en bild av den här duvan i Älmhult:Fast det blev ett tämligen tråkigt foto... Men det är okej - bara solen skiner!!! :-D

/AnnaKK
PS! Jag har beställt solsken imorgon också - och hela helgen med! ;-) DS!


365 Foton 2010 - Tema nr 94...


Dagsfärsk bild på en......gryning! :-)

Önskar alla som kikar in här en underbar dag!

Kramar!!

/AnnaKK


Nu börjar man kunna se nåt igen! :-)


Dagsmejan igår tog duktigt på den enorma snöhögen, som på sistone har skymt sikten från köket till ekorr-restaurangen. Idag kunde jag åter igen se när ekorren kom och åt frukost!Och "grönsakerna" i trädgården börjar minsann också bli synliga igen.

Härligt!!! :-)Och här......ska det snart planteras penséer!!

För nu ÄR det VÅR!!! :-D

/AnnaKK


Bildbevis på att vintern är slut! ;-)


Dokumenterat i närmsta större tätord igår eftermiddags... :-)

/AnnaKKPS! Har lagt upp en söt liten soldyrkare i Bildvild-bloggen också... :-) DS!Go´morron!! :-)


För cirka två timmar sedan i "byn":

Hade inte så bråttom hem när jag hade lämnat av dottern vid tåget, utan passade på att njuta av en jättefin soluppgång vid sjön tillsammans med kompaktkameran. :-)

På vägen hem:Till och med en betongstation blir vacker i morgonsolens första strålar!? :-)

Önskar alla en underbar dag - och nu ger jag mej ut på nytt, denna gång "beväpnad" med systemkameran!!

/AnnaKK

Kategorin 365 Foton 2010...

...har jag som bekant varit lite slö med att publicera inlägg i så här långt i år... Men! Nu ska det bli bättring!! :-D

För jag HAR faktiskt fotat en hel del just med tanke på att bilderna ska användas till denna utmaningen. Och de flesta är så mycket "vinter", så nu är det verkligen hög tid att jag visar dem innan de hux-flux kanske känns helt inaktuella... :-)Till vänster substantivet is (tema nr 124) och till höger verbet droppar (tema nr 47)... :-)Och här har vi spår (tema nr 276).

Och eftersom jag hittade dem på landsvägen si så där fem minuter efter att sonen hade kört hemifrån, så har jag mina (synnerligen starka) misstankar om vem det är som har lekt fram dem!!! (Han fick en skarp upplysning om vad bilförsäkringen täcker och inte täcker vid framförallt singelolyckor, när jag träffade honom senast därefter! Hm...)Dottern, utsmyckad (tema nr 329) med en liten snöflinga i håret... :-)

Samt dotterns drömyrke:Frisör (tema nr 65)!

/AnnaKKÄntligen MARS!!! :-D


Även om det är en precis lika grå morgon idag som igår (men inte riktigt lika regnigt), så är det ändå "vår på riktigt" idag!!! Och det känns BRA! :-)

Med lite tur så blir det kanske en lika fin eftermiddag som igår!?/AnnaKKPS! Sista OS-dagen inbringade baske mej en till medalj!!! Johan Olssons magnifika avslutning av femmilen gav honom en bronspeng, och jag är bara så-å-å-å imponerad av skidlandslagets samlade prestationer!!! DS!

UPPDATERING EN KVART SENARE:

Men va´f-n...!?! Nu SNÖAR det ute!!! X-/ Det ska vara VÅR nu - INTE vinter... Suck!!!

Vårvinter är förstås det rätta ordet att använda om månaden mars... <:-I