Å´ var är regnet!? >:-]

Här stannade man hemma idag för att SMHI hade lovat sämre väder, men istället är det en kvalmig hetta som gör att man faktiskt inte orkar engagera sej i nånting - iallafall inget som kan höja pulsen minsta lilla!?! Stön...

Med andra ord så har det vare sej blivit ut och resa eller riva tapeter...

Hå-hå-ja-ja... :-/

Men imorgon! Då!!! :-D


Foto från - faktiskt - idag...

Så det var väl inte riktigt sant då, att jag typ inte har orkat göra nånting. ;-)

Följande foton är däremot minst ett par dagar gamla!/AnnaKK
Snart...

...tar jag semester!!!

Ska troligtvis bara jobba en liten stund i morgon också - och riva ytterligare några tapetbitar här hemma...

Sedan LEDIG!!! :-D Spackla, putsa och förbereda inför tapetseringen får minsann nån annan göra!?!

Jag måste ju för böveln ut och resa! ;-)/AnnaKK


Söndag...

Idag kan man väl säga att det är präst(krag)ens dag!? :-)

/AnnaKK, som även ägnar söndagen åt att riva tapeter - så ingen vilodag här inte...
Hej!

Kan meddela att vi sliter med tapet-jä-ln ännu... Maken och jag - för dottern har flytt fältet, och tillbringar dagen med sin pojkvän. Kan inte säga annat än att jag förstår henne! Hm...

Förresten! Ser ni älgen???Och några äl(g)skogar ska vi då rakt inte ha på dotterns väggar - så det är bara till att pilla vidare, och försöka få väck varenda liten pappersremsa...

Vi tog faktiskt en paus i arbetet innan middag, och åkte in till "byn" och konsulterade personalen i färgaffären. Fick lite tips och goda råd, så nu känns det iallafall li-i-i-ite mer inspirerande att ta tag i eländet igen. :-)

Och så samlade jag på mej en liten hög broschyrer också. Vill ju så gärna göra något åt hallen också innan sommaren är över!Blir nog svårt att välja färgkulörer...8-X Hur många nyanser finns det inte bara av "vitt" till exempel!?!

Betydligt enklare är det att avslöja vilka som gissade rätt skostorlek! :-) Det gjorde nämligen Lis och Anki N!39, alltså! Hoppas det syns, annars får ni helt enkelt tro mej på mitt ord... :-)

/AnnaKK


PS! Attan, att det ändå inte gick vägen för vårt härliga U21-landslag igårkväll! De ägde ju förlängningen, och Marcus Bergs nick i ribban kunde väl ändå ha fått gå in!? <:-) Men, men... Viktigast är ändå att få se att det FINNS ett alternativ till vårt nuvarande A-landslag, som jag tycker spelar en så-å-å tråkig och seg fotboll, och dessutom lägger alldeles för stor vikt vid Zlatan... U21-grabbarna är rena rama motsatsen - nära på som 11 stycken Henke Larsson på plan på en och samma gång! :-D En ren fröjd att se dem spela!! DS!
Har haft en helt...

...fotofri dag idag...

Kom jag plötsligt på - och gjorde genast något åt saken! ;-)


Ni anar, va´!? Jag har shoppat loss lite grann nu igen! Det är ju rea i så gott som varenda butik, och då kan man göra ett och annat fynd. Som dessa rödrutiga för hundringen jämt... :-)


Och vad som är ännu bättre! När jag gick ifrån tv:n för att ta detta foto istället för att se Sverige förlora U21-matchen mot England, så hände ett mirakel!? 8-D Sverige, som nyss låg under med 0-3, har precis klämt in 3-3!!! Så nu är det MATCH igen! TJO-HO!!!

Ni som inte bryr er så mycket om fotbollen kan ju alltid klura lite på vilken skostorlek jag har!? ;-)

/AnnaKK
Så var det fredag - nu igen!?!

Och denna morgon vaknade man upp till nyheten att Michael Jackson är död...

Jag tillhör inte de närmast sörjande, eller vad jag ska säga, men jag tycker iallafall att det är för himla tragiskt hur den killen blev... Först i takt med sin framgång, men framförallt de senaste 10 åren (eller nåt sånt) när det mest bara har gått utför med honom... Jag har svårt för hans musik, för när det gäller Jackson har det varit rättså omöjligt att hålla isär musiken från Jacksons personliga image. Och DEN har jag haft VÄLDIGT SVÅRT för!! Alla hans underligheter och rent ut sagt sjuka böjelser... IRK!!! Han gick säkert inte själv, utan leddes in i fördärvet av någon eller något - men han betalade iallafall själv! Och ett alldeles för högt pris, tycker jag... Stackare!!!

Här flyger "Michael" till himlen:Eller inte, kanske!? <:-)

Det är snarare ett lika dant kryp som på denna bild:Jag förstår att ingen såg att det är en bärfis! :-) Det är inte så tydligt här ovan heller, ska erkännas... Men det ÄR en sådan iallafall!

Och det här är vad de roar sej med om dagarna just nu:Ha en jättefin dag allihopa! :-)

/AnnaKK
Måla går ju an...Men fy F-N vad jag verkligen HATAR gamla tapeter!!!

Har ägnat TIMMAR av denna dag åt att försöka pilla bort dem från väggarna i dotterns rum - och har inte lyckats så där övertygande bra med den saken... :-/ Helvetestapeten nummer ett sitter givetvis underst. Lagren över den är inga större problem att få väck, men jag har nästan en känsla av att väggen släpper förr än den där tapeten...!? Hm! Borde nog ha satsat på nya gipsskivor jämt över, men det är ju lätt att vara efterklok... <:-)

"Piggade upp" mej med ett besök hos tandhygienisten, och är ganska så nyss hemkommen därifrån. Funderar på att kyla ner mitt stackars tandkött med lite glass nu... Får man äta en timme efter putsning, tro???

Känns förresten nära på lite dragit mellan gaddarna, nu när tandstenen är väckpillad för den här gången! ;-) Men jag undrar om det inte är med sån som med mossa i gräsmattan: Ju mer man river i den desto mer blir det...? Hm!?

Svarar på kommentarer lite senare ikväll - efter glassintaget vill nämligen hunden gå ut och gå en sväng!Den här filuren fick för sej att den skulle flyga iväg just som jag knäppte av kameran. Ser ni vad det är för kryp???

Ha en jätteskön kväll! :-)

/AnnaKK


Nu vet jag vad jag ska göra...

...resten av sommaren!!!Jag har investerat i resor med Skånetrafikens bussar och tåg! :-D

För mindre än en femhundring kan jag nu ut och fara i hela Skåne (och faktiskt lite till) fram till och med den 15/8, och vid hela 50 tillfällen. (Eller 25 då, för man får väl förstås räkna med att resa både bort OCH hem igen...). :-)

Är lite (mycket!!) sugen på att testa redan idag - men jag ska till min tandhygienist klockan 17, så det känns som om det blir snålt med tiden att åka iväg nånstans i eftermiddag... Och nu på förmiddagen har jag lite annat som måste göras.

Men SENAST i morgon SKA jag iväg!!! :-)/AnnaKK

...


/Fotografiskan
Go´morron!

Sveriges seger över Serbien i gårdagkvällens U21-fotbollsmatch satt fint! Har sovit gott på den - nästan för gott...! Hm... Tur man har flextid på jobbet, för idag lär jag inte vara där förrän tidigast vid nio, tror jag... <:-)

Och när det arbetet är avklarat väntar lite målning här hemma. Det sista i taket på dotterns rum ska stykas, och när det blir en regnig dag igen härnäst så vet i sjutton om jag inte använder färgskvätten som lär bli över till taket på toaletten!? Det är lagom stort (eller litet, snarare) för att jag ska palla med att måla det själv. :-) Ska ge mej på hallen nångång i sommar också, men den får vänta tills maken har semester och kan hjälpa till... Där är det inte bara taket som ska målas, utan även panelen på väggarna. Dessutom har jag inte bestämt än vilken färg det ska vara på den sistnämnda...
 
Fullt så färgstarkt som på den lilla söta bilden här nedan blir det iallafall inte! :-)Detta är en gullig award som jag har fått från Gärdsmygen.  :-) TACK så hjärtligt mycket, goa Du!!! Kika gärna in på bloggarna jag delar den med också, för de är verkligen godis för oss som uppskattar bra foto!

/AnnaKK
Att förverkliga sina drömmar...

...är min svåger S inte så dum på!! :-)

Familjelivet och rock´n rollen fanns redan på plats i livets pussel - och igår föll även en tredje viktig bit på plats, nämligen motorcykel!

Hans 50-årspresent till sej själv!!!

GRATTIS!!!!!!!Visst är det härligt med människor som tar tag i sina drömmar och önskningar och faktiskt gör dem sanna!?!

/AnnaKK
Dagens bild! :-)

Ja, jag kan ju bara inte gå och lägga mej utan att ha publicerat en riktig bild idag, eller hur?!

Hade funderingar på att göra bilder utifrån ett midsommartema, men "sju sorters blommor" sprack eftersom det var blåsigt... Inte alls kul att fota blommor när de vajar hitan och ditan, och skärpan inte vill hamna rätt bland alla ståndare och pistiller... <:-)

Tänkte istället göra "sju sorters insekter", men det var ungefär lika besvärligt det i blåsten...

Men det blev tre "skärpta" kryp iallafall! :-)Och nu ska jag strax krypa till kojs...

I morgon slipper ni antagligen både mej och mina bilder hela dagen, förresten! Jag ska jobba lite, och sen far jag iväg en stund innan middag och återkommer förmodligen inte förrän sent på kvällen. Min svåger fyller jämt, och ska så klart uppvaktas och firas ordentligt! :-)

Så ha det så jättefint, tills vi hörs igen på tisdag! :-)

Kramar!!!

/AnnaKK
Annandag Midsommar...

...heter det inte - men helt klart är den en annan dag idag! :-) Inga fester, inget fixande och donande, inget passande på barn som är av på egna tillställningar, ingen sill och inte ens grill!

Gu´, så skönt!!! :-D

Bild till detta inlägg får nog också bli en annan dag, för rummet där jag har stationära datorn + bildarkivet fungerar just nu som gästrum - en kompis till ungarna sover över i soffan där... :-) Men en liten "handritad" ros kan jag förstås bjuda på:

@-----}--------}--------------

Midsommarvädret har hittills varit så där här... Fast igår kväll regnade det inte en droppe, och jag tror inte att det har gjort det i natt heller. Om det nu fortsätter att vara uppehållsväder, så blir det hö (eller egentligen ensilage) här näst!

Trevlig fortsättning på helgen allihopa! :-)

/AnnaKK
Fre-e-e-edag!!! :-)Just det, det var ju det det var!!! En blivande midsommarstång... :-)

Och faktiskt så regnar det INTE här idag! (Inte ännu iallafall...). Vågar man duka upp till kalas utomhus, tro...? Får nog fundera lite till på den saken... :-)

Gla´ Midsommar, allihopa!!! :-)

/AnnaKK
Å regnet det bara öser ner... :-/

Kul - kul - cykelhjul, typ!!!

Kan det förresten vara cykelhjul (utan däck i såfall - och dåligt med ekrar är det visst också...) som har hamnat här???De senaste dagarna har det faktiskt varit en intensiv trafik till och från solrosfröerna. Minst två olika ekorrar har jag sett, och åtskilliga fåglar. Sonen sa att det t o m var hackspettar där i förrgår, men själv har jag inte sett dem.

Ekorrarna och de grå flugsnapparna har förresten lite svårt för att komma överens! Ja, det är väl t o m så att flugsnapparna helst inte vill ha ekorrarna i sin närhet över huvdtaget!? <:-/ Så fort de ser en ekorre gör de utfall emot den, och försöker skrämma bort den. Fast ekorrarna är rätt tuffa de också, och pararerar i regel anfallen snabbt och smidigt genom att gömma sej bakom stolpen som restaurangen är upphängd på. :-) Har försökt att fotografera dramat, men ännu så länge har det bara blivit suddiga och ovisbara bilder... Men nån gång kanske jag lyckas!? Vi får väl se...

Tillbaka till inläggets rubrik!

Som ni förstår så har det underbara midsommarvädret redan börjat här... :-(

Men oavsett hur mycket det regnar i morgon så kommer det att bli sill och nypotatis och jordgubbar och diverse skojiga festligheter! :-) Så klart!!!

Idag är det storstädning av hela huset som gäller...

Ha det så fint allihopa! :-)

/AnnaKK
Delmålsrapport från byggarbetsplatsen!Som synes i förra inlägget kom motorsågen fram igårkväll... :-)

Och hastigt och lustigt hade det blivit ett hål i väggen - dvs ett blivande valv - mellan dotterns nuvarande rum och ett rum som hon hade tidigare (och som numera mest har fungerat som ett slags förråd).

Detta "förråd" har nu ikväll försetts med en mellanvägg, och meningen är att dottern ska få den delen med fönster och jag och maken den delen som har ingång från vårt sovrum...Tanken var att min och makens del skulle bli klädkammare, men...Ja, så här får det faktiskt vara ett tag nu! :-)

Och dotterns rum (som alltså är två nu...) får nog också vila över midsommarhelgen, innan vi kör vidare med målning, tapetsering och golvläggning. Hoppas åtminstone kunna införskaffa materialen under nästa vecka - förutsatt att dottern kommer fram till vad hon vill ha! :-)

Imorgon är jag nog tillbaka här med lite mer "vanliga AnnaKK-foton/-inlägg"!? :-D

Ha det så fint!!!

/AnnaKK

Go´morron! :-)

Vaknade med en viss känning av nackspärr... Sviterna efter att ha stirrat upp i taket ett antal timmar igår, kan jag tro!?Dock tycks nacken ha ledat till sej lite nu, så snart ska vi väl ge oss i kast med målandet en gång till. När dottern har vaknat, vill säga... Vilket hon förmodligen inte gör av sej själv, så jag ska väcka henne om en stund. Men först lite blogg!!! :-D

Kanske bäst att tillägga att vi INTE har målat hela taket med den där lilla penseln som dottern arbetar med på fotona här ovan! ;-) Men för att komma åt in under taklisterna, fick jag lov att offra en av mina akvarellpenslar... <:-)

...

Syns det på nåt vis i denna bild:...att maken/fadern så småningom kom hem från jobbet, och också började "lägga sej i" vad jag och dottern höll på med?!?

Själv drog jag mej då undan i köket en stund, och testade receptet på hallonfudge... :-)Fast jag hade ingen hallonchoklad... Men det gick väldigt bra med jordgubbschoklad också, kan jag meddela!

Himmelskt god fudge blev det!!! :-)~

/AnnaKK

Rapport från en byggarbetsplats...

Go´kväll! :-)

Några foton från eftermiddagens övningar:Dottern rev ju ner sina gamla tapeter redan igår, så det fanns just ingen återvändo... Och vi var alltså i färgaffären i förmiddags, och shoppade det vi behövde till att börja med... Dvs några penslar, lite målartvätt och en pyts med vit takfärg! :-)

För det svåra med att tapetsera är ju inte att räkna ut hur mycket tapeter man behöver, utan vilka tapeter man ska ha!!! Och dottern försökte i och för sej med den saken också i färgaffären, men fick ge sej eftersom det fanns alldeles för mycket att välja mellan.

Hem och fundera lite till på vad hon vill ha! :-)Och medans tapetvalet förhoppningsvis mognade fram, så gav vi oss alltså i kast med taket. Den gamla obehandlade panelen ska bli vit! Fast det höll på att slå slint med de planerna också, för:Det finns ta mej sjutton inte en enda skruvmejsel åtkomlig för oss kvinnor i detta hushåll! ALLA verktyg är nämligen ordentligt inlåsta i verkstaden, dit vi inte har betrotts med någon nyckel...! >:-/

Men vi hästtjejer (ja, själv är jag visserligen bara före detta hästtjej...) har ju våra egna prylar, så!!!Till sist fick vi upp locket och kunde sätta igång...! ;-)

Men hur det gick med målningen får ni se först i morgon! :-)

/AnnaKK
Liten som ett knappnålshuvud... :-)Men ni ser den nog!? Den lilla blomkrabbspindeln som sitter på prästkragskronbladet och mumsar på en ännu mindre fluga... :-)

Ni som har följt den här bloggen sen förra sommaren eller så,  minns säkert vilka blomkrabbspindlar jag hittade då - och som för enkelhetens skull alla fick samma namn, nämligen "Ärtan". :-)

Jag tycks ha en viss förkärlek till att fotografera kryp på just prästkragar!? :-) Och eftersom ni var några stycken som undrade lite kring gårdagens bild......så är det väl lika bra att jag genast erkänner att den är arrangerad! <:-) Jag har själv lyft upp snäckan från marken och placerat den i blomman.

Men relativt ofta hittar man dessa snäckor uppkrypna på andra växter, så de kan ta sej upp högt här i livet om de vill! Fast antagligen bara på växter som de anser är goda att äta - och dit hör förmodligen inte prästkragar!? :-)

Den lilla spindeln här ovan satt däremot av egen fri vilja på sin prästkrage!!!

Önskar er alla en jättefin tisdag - och för egen del ska jag strax hjälpa dottern att mäta upp väggar och golv i hennes rum. Projekt omtapetsering står på tröskeln!!! Och drar som vanligt med sej en himla massa annat också, tex nytt golv... Och taket ska målas, och förmodligen fönster och lister också. Phu! Fast det blir ju fint när det är klart - får man hoppas iallafall! :-D

/AnnaKK
Men ÄSCH...! >:-(

Nu regnar det här också... Lite grann...

Igår hade jag ju tankar på att fotografera en massa, men det blev inte så lyckat med den saken eftersom det blåste rejält. Men en filur satt faktiskt stadigt kvar framför linsen......och har säkert inget emot dagens väderlek heller!? :-)

Dessutom tillägnar jag denna bild till inte mindre än två närstående personer som fyller år just idag!

Grattis kusin E-L, och grattis Svärfar!!! :-)

/AnnaKKUppdatering:

Solen kom tillbaka efter ett par timmar... :-)

Så NU är det sommar! (Eller åtminstone somrigt! :-D) Precis som man vill att det ska vara!!!Sommarmorgon...

...är det här idag igen! :-)

Ja, inte jättevarmt och inte jättemycket sol - men så där "lite lagom" iallafall!

Och INGET regn!! :-)

Men det verkade ju nästan alla andra haft igår, så om det är lika illa idag med så har jag ett tips på vad ni kan göra... Hittade nämligen ett recept häromdagen som verkar så-å-å spännande, och som jag ska testa så fort det blir en regnig dag här.

Hallonfudge!!! :-)~

Om nån vill hinna före mej att prova det så har ni det här:/AnnaKK
 


Vad gör man uppe klockan åtta...

...en ledig söndag, efter att ha varit på fest kvällen innan och inte gått och lagt sej förrän vid halvtvå...???

Gäsp...

Jo, eftersom man hade glömt att dra ner rullgardinen så fick man solen rakt i ansiktet vid halvåtta - och kunde konstatera att det efter allt regnande de senaste dagarna ser ut att kunna bli en riktigt fin söndagsförmiddag!!! :-)

Här ska gås ut med kameran alldeles strax!!! :-DHoppas att solen kikar fram lite var och stans på andra håll i landet också!?

/AnnaKK

Det är ju hur kul...

...som helst att fota porträtt!? :-D

Jag har faktiskt inte gjort det innan med systemkameran - och knappt med någon annan kamera heller. Men nu har jag fått mersmak!!! Framförallt är det ju superkul att redigera porträttbilder! :-)Attans att man ska ha såna ovilliga fotomodeller omkring sej bara! ;-) Dottern tyckte inte att det var särskilt kul när jag tvingade mej till vår lilla fotosession igår - men förhoppningsvis så gillar hon bilderna iallafall!? <:-)

/AnnaKK
Grattis Gumman!!! :-)

Nian är avklarad, och betygen fixade med råge för att komma in på frisörprogrammet!Du är bara bäst!!! :-)

/Mamma


Snart, snart, snart!!! :-D

Eller i varjefall när jag vaknar upp igen imorgonbitti... Då är det äntligen SOMMARLOV!!!

Men idag är det skolavslutningsdag hela dagen lång. :-)

Klockan kommer till och med att vara förbi midnatt innan dottern är klar med sin avslutningsfest. Men visst ska det vara lite speciellt att sluta nian också - även om det så klart alltid läggs mest fokus och glim & glam på dem som tar studenten.

Själv satte jag mej på ett flygplan samma kväll som jag slutade nian (1983...). Hela klassen och några lärare och föräldrar var med, och destinationen var Bulgarien. En vecka i solen - och (f)jädrar vad vi hade sålt grejer och jobbat för att få ihop pengar till det! Tror inte ens nån verkligen trodde att vi skulle lyckas när vi började spara, men det gjorde vi alltså! :-)

Nähä... Jag har inte tid med bloggande idag.

Tillbax imorgon!!! :-)(Symbolisk sol!! ;-) Här regnar det - förstås...).

Men med eller utan vackert väder, så önskar jag alla - särskilt er som slutar skolan eller ska följa med på någon skolavslutning - en underbar dag!!! :-)

Kramar!!!

/AnnaKK

Blommor...?

Go´morron också, förresten!!! :-)Som sagt var... Blommor!?!

För det är väl sådana man ger sina lärare när man slutar skolan - och särskilt när man slutar nian?

Men VAD FÖR blommor??? Och går det över huvudtaget att få fatt i några fina arrangemang utan att ha beställt i förväg, så här i examenstider...?

Igår eftermiddags kom dottern hem från skolan och tömde ut 800 spänn i tjugor och tior och femmor på köksbordet, och meddelade att hon har åtagit sej att fixa presenterna som klassföreståndarna ska få på avslutningsdagen - som är imorgon... Underförstått: MAMMA, du kan väl fixa detta...? För att inte säga: MAMMA du ska fixa detta!! 8-X

Ja, ja... Det löser sej på något vis... :-)

Varsin ploj-present ska lärarna också få, förresten - men dem var faktiskt dottern själv med och inhandlade redan igårkväll. Samtidigt som hon köpte sej en jacka, eftersom väderprognosen inför morgondagen inte ser allt för ljus ut. Ja, det blir väl ungefär så som det brukar vara på skolavslutningsdagar!? Något varmare än i ett kylskåp samt mer eller mindre fuktdrypande... Hua! :-/ Fast de studenter som samlades utanför kommunhuset i Älmhult vid 16-tiden igår, inför sin bal, hade minsann inga jackor! Men de såg allt lite frusna ut, tjejerna iallafall... Men balklänningar ska man givetvis inte gömma under några andra kläder! :-)Utöver att jaga blommor (och jobba ett litet pass), ska jag förmodligen inte göra något särskilt alls idag!

Ha det så fint allihopa! :-)

/AnnaKK


365 Foton 2009 - Rostig!Vad gör en kedja i äppelträdet...? Tja, rostar gör den iallafall! <:-)/AnnaKK
Insekters personlighet...

...har jag funderat lite grann på! :-)

Om de alls har någon sådan!? Och om det isåfall går att fånga den på bild...

Jag menar; Här kryper ju en liten svart bagge med huvudet före ner för ett grässtrå...Men säger den oss egentligen nånting? Den är ju tämligen ljudlös, och ansiktsuttrycket är svårt att uppfatta. Vet i sjutton om den ens har ett kroppsspråk som går att tyda på nåt speciellt vis...?

Jag säger inte att baggen är trist, men jag är inte så förtjust i fotot på den - det är trist!? Lite iallafall... <:-)

Samma sak här... En söt men charmlös skalbagge, som inte verkar ha nåt speciellt på gång:(Okej då, den hade ju en aning kaxig attityd trots allt!)

Andra kryp är istället så fruktansvärt blyga... Som den här lilla sländan, som försökte gömma sej bakom blomstjälken:Sen har vi de totalt oblyga - och de är verkligen många så här års!!! Man rodnar ju nästan dessutom, varje gång man "råkar" få in dem i fokus... <:-XÄndå undrar jag om de verkligen är såna "sex-gladingar" som det ser ut som!? För visst drivs de väl bara av sin instinkt att föröka sej så mycket som möjligt, och inte av nån het och passionerad kärlek till sin partner...?

Fast...

Jag ska baske mej ha som målsättning i sommar att försöka fotografera en sexig insekt!!!
:-D

/AnnaKK

- Allt ljus på oss!!!

Ropar två akrobatiska maskrosfrön... :-)Och får därmed vara med i dagens Tisdagstema, som är just ljus.

/AnnaKK
Är det möjligt!?

Att det är bättre väder på gång??? 8-)Just nu skiner iallafall solen. Så jag passar nog på att ta mej en liten sväng med kameran i trädgården nu på morgonkvisten... :-)

Om några timmar regnar det kanske igen...?Jag försöker lära mej ta snygga regndroppsfoton - och då är det i och för sej en fördel med lite regn då och då. Men sen vill det till skarpt solljus också, för att få dropparna att gnistra likt diamanter... Än är jag inte helt nöjd med hur fotona blir - vet inte riktigt hur jag ska ställa in kameran för att få fram de önskade effekterna som mest och bäst - men övning ger iallafall en viss färdighet! :-)

Snäckor har förresten aldrig något emot en regnskur titt som tätt...!Ha en bra dag allihopa! :-)

/AnnaKK


Men kolla!!Visste ni att lupiner har hjärtan??? 8-)

Det har jag aldrig sett förr... Så gulligt! :-)

/AnnaKK
Måndag...Det var länge sen jag var så trögstartad en ny vecka som idag!? 8-(~

GÄSP...!!!

Just nu är jag hur seg som helst - det är bara datorn som är ännu segare, tror jag... <:-)

...

Detta är ungarnas sista skolvecka innan sommarlovet, och det är inte bara dom som tycker att det ska bli oerhört skönt när den är över, utan jag också! Dotterns år i nian har verkligen varit MYCKET...! Phu...

Sviterna efter hennes och klassens paddling i slutet av förra veckan, kan förresten summeras nu i en hyfsad förkylning - men inte värre än att hon ska gå till skolan ändå. Det händer väl en hel del roligt den här sista veckan, så det ska allt mer till än hosta och en rinnande näsa för att hålla henne borta från det. :-)

En nöt vi måste knäcka innan fredag är att få tag i ett par skor som passar till klänningen hon ska ha på sej på avslutningen. Smart att inte ha fixat det för länge sen - för hur utplockat är det inte i skoaffärerna nu??? Stånk...

Vad sonen ska ha på sej på fredag vet jag inte, men det är nog inte aktuellt för hans del att vara speciellt uppklädd då. Får väl se nästa år istället - om han rent av ska ha kostym då, när han tar studenten!? :-) (När han förhoppningsvis tar studenten, bör jag kanske skriva förresten... Men på sistone har det faktiskt verkat som om skoltröttheten har minskat - iallafall lite!?).

Go´morron!!! :-)

/AnnaKK
Söndagsnöje för stenrika... :-)

Vi har ett överflöd på en viss sorts naturtillgång på vår tomt...
 
Så nu har vi börjat bygga en stenmur! :-)

Tre varv runt tomten är ingen omöjlighet - men det får nog räcka med ett... Eller kanske lite kortare...?

Får se vad mina byggarbetare mäktar med!! ;-)

/AnnaKK
Glöm - glöm - glöm!!!

Usch och fy, vilken bedrövlig fotbollsmatch...! :-(

Men OM Zlatan hade slagit straffen istället för Kim Källström... DÅ hade det nog blivit nånting helt annat av den!? Vill jag väldigt gärna tro iallafall... <:-)

Ja, ja...

Idag är det visst söndag - vad hittar man på då???Har förresten inte sett till ekorren på tre dagar... Och solen är också borta... Trist!!! :-(

/AnnaKK
Det närmar sej...! :-)Men det visade ju sej förstås att Sverige mot Danmark-matchen går i en kanal som vi inte har...

Löser sej dock, eftersom svärföräldrarna har den! :-) Så snart åker vi dit...

Jag förväntar mej vinst - och mål av Zlatan!! :-D

/AnnaKK
Den 6/6...Om någon frågar mej vad jag tycker om nationaldagen, så svarar jag iallafall inte sexig... :-)

Och inte har den nån känsla av helgdag heller - jag har iallafall jobbat precis som vanligt tidigare i morse...

Men det är ju iallafall fotbollslandskamp mellan Sverige och Danmark idag - den ska jag se!

/AnnaKK
De är hemma igen nu...

..., äventyrarna! :-)

Det enda dottern har blivit av med till sjöss är rösten - hon kan nätt och jämt kraxa lite grann...?

Maken har hittat roligheter på Elmia som han vill ha - ett litet sågverk till exempel! Hå-hå-ja-ja...För egen del så går det fortsatt dåligt med att hitta insekter att rikta kameran mot, för det blåser idag också. Och regnar en skur då och då... Så fotona här ovan är sen tidigare i veckan, eller nåt sånt. :-)

Det är visst fredag nu igen, förresten! Obegripligt...? <:-)

Ha en fin eftermiddag och kväll allihopa!

/AnnaKK
Var är alla insekter???

Jag hittade en (1...) enda i trädgården, när jag var ute en sväng med kameran här innan - som dessutom blåste bort när jag skulle fånga den på bild... :-/ 

Och här nedan försvinner ytterligare ett av mina potentiella fotomotiv!Man kan ju undra hur många småkryp småfåglarna stoppar i sina ungar om dagarna nu!?!

Trots att det återigen finns solrosfrön till självservering i ekorrarnas restaurang... >:-)För det är ju inte he-e-ela tiden som det är nån ekorre där och äter, inte.  :-) Snarare bara en stund lite då och då - mest under morgonen och förmiddagen. Övrig tid är det minsann fåglar som äter där! Mycket...!!

Kanske borde fundera på att beställa hem en hel lastbil med solrosfrön till nästa säsong???

/AnnaKK

PS! Har inte hört ett ljud från kanotisten, och det får väl tolkas som ett gott tecken!? Dock har det kommit några skvättar regn... DS!

Hej & Hå!

Vilket stim det var större delen av eftermiddagen och kvällen igår...! Maken packade väska och dottern packade väskor... Och jag handlade campingutrustning och förberedde matsäck...

Men nu är allt klart, och maken for alldeles nyss iväg mot Jönköping och Elmia Skog-mässan.

Dottern försvinner om en timme - hon och hennes klass ska paddla kanot i dagarna två. Övernattning ute i buschen, alltså! Och all mat de anser sej behöva, ska de ha med sej själva. Kanske tur då att det inte är så varmt längre, med tanke på att en kylväska knappast ersätter ett kylskåp...? Å andra sidan kommer de kanske att önska sej just ett kylskåp tidigt i morgonbitti - att krypa in och värma sej i!?! (För det var visst bara fyra-fem grader plus vid fyratiden i morse... Hutter!!!).

Ja, ja... Bara det inte ska regna en massa, så kan det säkert bli en jättekul paddling för dem! :-)

För egen del ser jag fram emot en lugn eftermiddag och kväll idag, då jag kan ägna mej åt precis vad jag själv vill! Skulle kunna tänka mej att det blir en hel del sittande här vid datorn då. :-)

Och så gärna en stund ute i trädgården i skymningen, för att lukta på syrenerna... De har snart blommat över för i år, så det gäller att passa på! :-)Nu närmast ska jag hjälpa dottern att få ner det absolut sista i väskorna - och sedan väntar jobbet!

/AnnaKKUppdatering:

Dottern orkar knappt bära sina väskor (två stycken stora) - de är minst sagt tunga!!! 8-X Så vida nu inte kanoten sjunker som en sten redan när hon lastar i dem, så undrar jag bara var paddelkompisen ska ha sin packning nånstans...?
Man borde ha en dräng!?

Att delegera saker och ting som inte vill fungera - exempelvis kommentarfunktioner! >:-) - till...

Eller varför inte en piga!?Kan undra om det går att kommentera detta inlägg...?

/AnnaKK

Har väntat hela dagen...

...på regnet.

Det kom NU! :-XSå i morgon lär det vara en bad hair day för varenda maskrosboll i hela trädgården... <:-)

Själv ska jag sova gott till droppet utanför fönstret, och intala mej själv att regnet behövs. Nu kanske vår plätt med nysådd gräsmatta faktiskt snart blir grön!? :-)Natti-Natti!

/AnnaKKUppdatering, onsdag morgon:

Det går tydligen inte att kommentera detta inlägg. :-/ Jag jobbar på att lösa problemet... Plan A var att göra om inlägget, men det gick fortfarande inte att kommentera efter att jag hade gjort det - så nu klurar jag på någon lämplig Plan B! <:-)
Vildsvin i trädgården...?

Det var visst lite tveksamheter om vad detta egentligen var för ett djur!?

Får dock säga att jag är glad över att ingen verkade tro att det var jag iallafall... :-D

Rätt svar:Och ärligt sagt så är skillnaden mellan otrimmad cockerspaniel och smutsgris inte så-å-å stor... Speciellt inte om cockerspanieln har gjort några ruscher tvärsöver en ljunghed, samtidigt som den var lite daggvåt i pälsen...! Den som inte själv har varit med om det, kan nog inte ens föreställa sej hur mycket smådelar en ljungplanta släpper ifrån sej, och hur långt in i underullen de dessutom letar sej...

Usch och fy, vad vi fick kamma hund efter den promenaden, säger jag bara!!! <:-)

Jag har förresten inte berättat än här i bloggen vad ekorrarnas nya gnagsäkra restaurang har för historisk bakgrund...

Så här ser mojängen ut i en annan vinkel:Det är helt enkelt en äldre modell av vattenautomat för fjäderfän. :-)

För tio år sen, eller nåt sånt, hade jag en hel massa höns av diverse olika sorter, färger och storlekar - och även myskankor och gäss, och till och med några små vaktlar. Och det ligger kvar lite utrustning från den tiden här och var i gömmorna, eftersom jag gärna sparar på sånt som kan vara "bra å ha". :-) Men...

Har jag nånsin ens antytt att detta skulle bli en femstjärnig restaurang!?!

/AnnaKK

Sommar!!! :-D/AnnaKK, den första juni 2009