Fototips!!! :-)

Goa Marie F har gett lite tips i sin blogg, om hur man lyckas med en svart hund i vit snö - något som jag ofta har gått bet på i vinter. :-)

Det har för det mesta sett ut så här:En svart päls i det vita, kort och gott - där man i bästa fall har kunna urskilja en något mindre svart nos. I övrigt bara som en svart gröt. Till och med när "luggen" har legat åt sidan (vilket den INTE gör här... Host!) har ögonen knappt gått att urskilja... Och just inga andra detaljer heller, som exempelvis pälshårens struktur... Och ingen bildbehandling i världen (inte utförd av mej iallafall) räddar ett sånt här foto...

Visst har jag funderat på varför det ska vara så "omöjligt" att få till det, men fram tills i förrgår hade jag inte klurat ut vad problemet skulle kunna ligga. Men! :-)

Efter att ha tagit del av Maries "kurs", så har poletten (åtminstone börjat) trilla ner! :-)

Jag har haft kontrasten alldeles för högt uppskruvad i kameran för den här sortens motiv, så igår förmiddags vred jag ner den rejält och gick ut en sväng med hunden för testtagning...

Nu var det bara det att det var absolut värsta sortens snö - ett sånt där riktigt klibbigt elände, som smetade sej fast i pälsen innan vi knappt ens hade hunnit börja fotosessionen... :-/

Så det blev bara några få "klick"... Sen ville hunden gå in igen... <:-I(Stackarn! <:-) Vad ska man bara behöva utstå med en fotointresserad matte...!?).

Men visst verkar det ha hjälpt att ändra på kontrasten!!! Och en annan dag (snart, hoppas jag!) ska vi testa vidare!!! :-)

/AnnaKKKommentarer
Postat av: Yvonne

Nu syns nosen bra iaf! :D Har ingen svart hund...bara en massa vit snö. Och den ska jag inte fota mer i vinter har jag tänkt... ;)

2010-02-18 @ 14:23:59
URL: http://yvonneeblogg.blogspot.com
Postat av: Camilla- Bilder Av Livets Lust

Nu syns ju vovvsingen riktigt bra....

Snyggt fotat!

2010-02-18 @ 14:38:50
URL: http://livetslust.blogspot.com
Postat av: Lizaloop

ja du lucas cocker som ser ut så där, kolsvart är INTE lätt att fota, oftast blir det bara en stor svart fläck på fotot ;)

Men som sagt...snö verkar fungera!

2010-02-18 @ 15:07:32
URL: http://lizaloop.blogg.se/
Postat av: anki

se där ja,, där har vi det.. jag har också stora problem med Irma,, ska gå in och läsa hennes tips :-)här har det snöat idag,, men det har inte kommit så mycket som tur är :)ha en skön kväll

2010-02-18 @ 18:02:15
URL: http://www.engstromsfoto.se
Postat av: annette

Helt klart skillnad, hade Du kammat snedlugg så hade vi med all säkerhet kunnat ursklilja två ögon klart och tydligt. Detta med kontrast tycker jag är väldigt spännade att leka med, speciellt i s/v foton.Tack för tips om att titta på datorn vad gäller OS, men jag tror jag avstår från att se Anjas störtlopp!

Stackars tjej!!Ha en skön kväll!annette

2010-02-18 @ 18:10:21
URL: http://anesas-bildblogg.blogspot.com/
Postat av: Jenny

Hmmmm...undrar om jag kan ändra kontrasten direkt i kameran jag med? (har ju ingen sån där fin kamera precis....)Jag brukar alltid öppna mina bilder i "Windows live photo gallery" och där inne drar jag ner kontrasten lite och grejar lite med skuggan.

Busenkelt program för "såna som mej" som inte orkar lära sej photoshop. (eller har råd till det..):Och du....TACK SNÄLLA för alla rara ord inne på min nya fotoblogg!

Jag blev både rörd och glad över dina fina kommentarer!Ha det kanon och pussa "snögubben på nosen"!!

Kram, Jenny

2010-02-18 @ 18:15:21
URL: http://varietasdelectat-jenny.blogspot.com/
Postat av: Nollan

Haha, ja vad man ska behöva utstå som fyrbening till fototokig matte. Men söt var h*n ju :)Jo, det är nog enklare att smälta in som gatufotograf under sommarhalvåret bland alla turister. Inte minst här i Götet där det ju finns en och annan - turist då alltså. Själv brukar jag tänka att andra nog ser mig som en japansk turist, liten människa med asiatiskt utseende och stor systemkamera runt magen som beter sig lite konstigt. Och hoppas att de har lite extra överseende med sådan ;)

2010-02-18 @ 18:39:15
URL: http://absolutanollpunkten.wordpress.com
Postat av: Kerstin

Men tack för tipset, Anna. Jag har ju lovat att fota en kompis hund som är helsvart. Har redan lagt ut en bild på 365fotobloggen men det blir ju inte bra. Men nu ska jag försöka. :)

Din bild blev mer levande. Snyggt!

Ha en fin kväll.

2010-02-18 @ 20:28:19
URL: http://kerstinsfoto.blogspot.com
Postat av: Ninna

Tålmodig hund, men fotot blev bättre.

2010-02-18 @ 21:47:37
URL: http://persiljeland.blogg.se/
Postat av: Malin B

Jag gillar din fotomodell och jag gillar dina foton!!!

2010-02-18 @ 21:54:05
URL: http://malinbayard.blogg.se/
Postat av: Ingrid

Hmm, det är nog därför jag lagt upp mer bilder på Mindi det sista.. Och HON har tvärtröttnat igår gömde hon sig under bordet så snart jag rörde kameran.. (gillar nog inte blixten inomhus)

2010-02-19 @ 10:22:15
URL: http://farmoringrids.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback