En dag försenad...

...men nu är det faktiskt fullt möjligt att tända det första ljuset i adventsljusstaken!

Fast jag har inte gjort det än, men lite senare ikväll så... :-) Mysigt!!!

Har stimmat omkring både här och där idag, och försökt fixa allt som inte blev gjort i helgen eftersom vi hade annat för oss då... (Läs kaklade köket).

Rivit fram en del befintligt julpynt, slängt bort sådant som visade sej vara trasigt (läs allt som hade belysning), samt varit och köpt en del nytt. Bland annat har jag jagat runt i flera stycken butiker efter något trevligt att dekorera köksfönstret med - och efter ljuslyktor att ha ute på balkongen! Till slut lyckades jag hitta både det ena och det andra - kanske visar foton så småningom, ifall nån vill se... :-)



Den här tomten/vätten köpte jag nångång efter jul ifjol, vill jag minnas, så den var inte ens uppackad ur sin påse - men nu har den äntligen kommit på sin rätta (?) plats!

Tänk att det är den första december imorgon... :-)

/AnnaKK






Tillbax! :-)

Det blev visst "bloggfri söndag"!? Mest beroende på att det inte var "jobbfri lördag", och att den där kakeluppsättningen i köket tog aningens (...) längre tid än vad vi hade trott att den skulle göra. Så nu vet vi det till en annan gång!! :-)

Nån av de närmaste dagarna ska elektrikern komma och fixa det sista med elen, och därefter återstår "bara" att välja tapeter till både kök och hall samt smaska upp dem - sen ska vi fira jul!!! :-D

Tills vidare kan jag fira att jag har fått en award. :-) Den kommer från Anki N, och här kan ni läsa motiveringen om ni vill. Tusen tack, goa Anki!!! :-)

Och nu - ÄNTLIGEN - ska jag gå på bloggpromenad, och kolla upp vad ni har haft för er sedan sist!!!

Ha en fin måndag!!! :-)

Kramar!!

/AnnaKK






Idag är det ka(c)kel i köket!


Så det är inte säkert jag hinner med någon bloggpromenad... <:-)

Men tids nog kikar jag så klart in hos er igen!!! Tack för alla goa kommentarer!!! :-)

-------------------

Vi började kakla lite grann redan igårkväll:



Och har tänkt bli klara idag - helst i god tid innan klockan 18, för då ska vi befinna oss på en fest!

Om inget strular till sej alldeles förfärligt, så ska det nog gå fint att hålla den tiden. :-)

Lite småstruligt är det däremot i krukan som jag odlade en tomatplanta i ute i uterummet i somras... Jag menar... Sorkar i gräsmattan är ju vanligt förekommande, men i en kruka???



Ja, vid det här laget har jag förstått. :-) Det är alltså så här att... Eller ja, förresten... Om jag säger så här istället:

Ni var ju några stycken som hajjade till inför ekorren i gårdagens inlägg!



Och några trodde till och med att det var en manipulerad bild...

Vilket jag har full förståelse för, men... :-)



/AnnaKK







Så var det fredag - igen... :-)




Snart dags att bege sej till stormarknaden för att veckohandla. Eller iallafall för att handla inför helgen!

Småhandlar/kompletteringshandlar gör jag ju mest varje dag annars också...

Inte konstigt att pengarna alltid är slut - desto mer märkligt att det ändå alltid är "tomt" i kylskåpet!? <:-)

/AnnaKK






Hej!!!


Fick fara iväg till jobbet tidigt idag - men det innebar i sin tur att jag fick se att julbelysningen redan har tänts i tätorten. :-)



Fast den var släckt igen när jag for hem för en stund sen, så det var ju tur att jag fotade på ditvägen...

Visst är det väl nästan precis så som på bilden, förresten: Att julen har fartränder!?! 8-)



--------------------------



Igår slog jag in den första julklappen... Kändes rätt bra faktiskt!

I och för sej bryr sej nog mottagaren av denna klapp inte så värst... Den är nämligen till hunden - för jag tycker att han trots allt ska ha något han också. :-) Fast han skulle antagligen gärna avstå den, om han visste vad som låg i! Det går nämligen INTE att äta, utan är mer av det slaget som luggas i pälsen... <:-)

Ja, ja... Hur många är det egentligen som blir riktigt nöjda med sina julklappar!?! ;-)

/AnnaKK







06.52...

Jag var ju inte helt säker på att jag skulle vara "arbetsför" mer den här veckan efter gårdagens influensavaccination, men jag känner bara en lätt ömhet i armen. Dottern däremot blev SJUK av sprutan! Har både mått illa och fått huvudvärk... <:-I

Hur som helst... Innan besöket på vårdcentralen var jag och inhandlade lite attiraljer inför advent. Så igårkväll pyntade jag till köket en del. :-)



Ny vit vaxduk, långstjälkad julblomma i kruka (som jag tror blir rosa och vit när - om? - knoppen slår ut) och så en svart tomte!

Jag är inte så-å-å förtjust i rött julpynt - i så fall bara till själva julhelgen... :-)

Fast röda grytlappar har jag året runt! ;-) Och kaffet förvaras i en röd burk...



Här syns också lite grann av nya bänkskivan. Men framförallt hur jag har agerat inför valet av kakel! Host... "Kaklade" helt enkelt väggen med lite olika papper, för att få lite bättre grepp om hur det skulle kunna tänkas se ut med "den eller den sorten"...

Och det ser ju rätt jävligt ut, så därför ska vi inte ha kakel av den typen alls! :-D

Utan ett sånt här:



Och nu har klockan blivit 07.14 - bäst att jag publicerar detta inlägg innan hela dagen har gått!!!

Hm...

/AnnaKK







Ojdå...!

Lät jag så besvärlig i morse, att nån t o m trodde att jag är på dåligt humör idag!?

Inte då! :-) Eller rättare sagt: Jag är inte på ett dugg sämre humör än vad jag brukar vara!  Sen är det förstås upp till var och en att tolka den uppgiften helt fritt! ;-)

Och bilen som var med i morgonens inlägg är faktiskt jätterolig! :-) Hittade den i Älmhult för nån vecka sen...



Om nån skulle ha missat det där med rosten, så står det alltså t o m på den... :-D

Fast taket är ju faktiskt tipp-topp, och skidorna är som synes lastade, så jag antar att den här bilen vid det här laget befinner sej nånstans i fjällvärlden - eller kanske rent av i Alperna! :-)

-----------------------

Dottern ska till fjällen några dagar i januari, så det är framförallt därför som hon vill ha svininfluensavaccinet - så hon i bästa fall inte grymtar (mer än vanligt...) just den veckan! :-)

Läste på en tidningslöpsedel innan idag att stackars Anders Bagge i Idol-juryn varit så dålig i flunsan att han hade hostat blod... Man kan ju alltid hoppas att han måste vila en fredag till - jag ser iallafall gärna Martin Stenmarck som vikarie en gång till!! Så vida jag nu inte blir den första till att dö av vaccinet, för då kan det ju kvitta... X-(~ Om si så där 1½ timme ska vi vara på vårdcentralen... Urk!

Innan dess ska jag förresten slinka inom färghandeln och beställa kakel till köket - för nu har vi hittat ett som vi tror kommer att bli kanonbra! :-D (Så med andra ord har jag verkligen inte tid att vare sej avlida eller bli sjuk i svininfluensa den här veckan, och inte i nästa eller nästnästa heller för den delen!)

Ha en fortsatt trevlig dag allihopa! :-)

/AnnaKK









Go´morron!



Ungefär som figuren ovan känner jag mej! ;-) Kanske inte lika rostig, men absolut med samma rynkor i pannan! Och det gnisslar lite i käklederna - och i alla andra leder också, förresten...

Till råga på allt så ser det ut som om jag måste gå och vaccinera mej mot svininfluensa ikväll!? 8-X För att dottern vill ha sprutan, men av någon outgrundlig anledning inte får den på sin skola... Så när det kom "inbjudan till vaccination" till mej och maken häromdagen, så ringde jag till vårdcentralen och frågade om de även kan skicka en sådan till dottern. "Åh, det behövs inte - ta bara med henne också när ni kommer för att ta sprutan!".

Jaha... Jag som egentligen hade tänkt stå över det där... <:-X

Kanske har jag "tur", så att vaccinet är slut!? ;-)

/AnnaKK







Snart är det...

...jul igen!?! 8-X



Iallafall så är det onekligen julafton imorgon om en månad!

Och hur fort en månad går, det vet väl alla som har passerat åtminstone 35-årsdagen!? Eller är det vid 40, kanske, som tiden verkligen börjar accelerera. Vid 50 lägger tidsuppfattnignen visst i överväxeln också, har jag hört...

Tid, för att inte tala om väntan, som var så drygt när man var liten - den tiden finns lixom inte numera!? För det mesta är man istället snarare för sent ute... Allt händer, men man hinner inte ens märka det - eller nåt sånt...

Men nu har jag iallafall märkt att det redan är jul i affärerna! (Vilket det förmodligen har varit länge, men jag har satt på mej skygglappar + tagit stora omvägar kring julavdelningarna, för jag har inte velat se - inte förrän nu!). Släpade t o m med mej julkalkonen hem från ICA Maxi igårkväll - så den ska jag åtminstone inte vara för sen med! :-D

Kan det vara första advent redan nu på söndag - eller är det möjligen en vecka till dit???

Halleluja - jag vill minnas att inte en enda en av mina adventsljusstakar fungerade ifjol, så det är väl högst troligt att de inte gör det i år heller...



Fast jag tycker det är snyggare med lysande stjärnor i fönsterna, så det gör inte så mycket...

:-)

/AnnaKK

 




PS! Har fått frågan om det blir en julkalÄNDER i år också.

Svar: Det har jag inte en aning om!?! Det beror väl på om någon gör en sådan??? :-) Och i det här fallet kan det mycket väl tänkas att någon INTE är jag... ;-) Så med andra ord: Anta utmaningen, den som vill!!! (Och har tid!). DS!







Plötsligt händer det...!




/AnnaKK





(Det går alltså inte så våldsamt snabbt framåt med det där... Två i månaden bara, eller nåt sånt!? Fattar fortfarande inte varför jag inte la det på hyllan när jag hade chansen!? Hm...).







De nya bänkskivorna i köket blev som en...




Gudars vad BLANKA de är!!! 8-) För att vara svarta så måste jag säga att de känns riktigt ljusa!? Och det är ingen nackdel - var faktiskt lite rädd att de skulle bli i mörkaste laget, men det är alltså ingen fara! Reflekterar massor av ljus från både fönster och lampor in i själva rummet. :-)

Just för att köket inte skulle bli för mörkt, var jag så inne på att kaklet skulle vara vitt. Men efter att ha stått i butiken igår och bläddrat bland hundratals och åter hundratals kakelprover så vet i sjutton... Eller rättare sagt; jag vet ta mej tusan inte alls längre!? 8-X Det finns verkligen alldeles för mycket att välja mellan! Phu...

Tror faktiskt att jag ska vila mej helt och hållet från den saken i dag, och "bara vara" istället!

Ha en underbar lördag allihopa! :-)

/AnnaKK








Fredag!


Idag har jag inte tid med bloggen - egentligen! :-) Men jag TAR mej tid - en liten stund just nu bara...

Det har nämligen hänt saker i vårt kök igen nu - äntligen!!! :-)

Renoveringen stannade ju av när vi hade fått de nya skåpen och lårdhurtsarna på plats, och sen tog det sin lilla tid innan vi hade bestämt oss slutgiltligt angående bänkskivorna. Men nu är det klart med dem också! Firman som har gjort dem var här och mätte i tisdags, och redan igår levererades de!

Så nu är det bara till att kasta sej över kakelutbudet, och försöka välja matchande sådant! KUL!!! Och sen tapeter! Och sen - kanske - gardiner också! Och nytt köksbord...? 8-D

Vitt, ljust och lantligt vill jag ha det - och gärna så där lite charmigt slitet också. Precis som i den där boken jag lånade på bibblan tidigare i veckan:





Ha en jättefin dag allihopa! Så fort jag hinner hälsar jag på i era bloggar! :-)

Kramar!!!

/AnnaKK







Inte ett kråkslott...

...men ett slott (?) för hungriga små krakar!

Jag har shoppat till småfåglarna, alltså... Hoppas de blir glada!?! :-)




- - - - - - - - - - - - - - -



- - - - - - - - - - -

Varför måste ALLTING alltid vara precis SOM VANLIGT för??? :-/

/AnnaKK







I vanlig oordning så är det fel med det mesta! ;-)


Upptäckte t ex att fotbollsmatchen igårkväll inte alls började vid 20.00, som jag hade fått för mej, utan vid 20.50. Vilket fick till följd att jag bara orkade se första halvlek - sen var det läggdags. Å andra sidan så kom ju matchens enda mål i första, men dessvärre var det italienarna som gjorde det... <:-) Ja, ja...

Det här fotot är det också nåt fel på...



Men jag gillar det ändå! :-)

Har inte gjort nånting med det, utan det kommer direkt ur kameran. Motivet är ett belyst träd (en bok, tror jag, eftersom löven fortfarande sitter kvar på det), och jag tog fotot häromkvällen på frihand med en ganska lång exponeringstid (där av skakningsoskärpan). Påminner väl nästan mer om en eldsvåda än om ett träd!? :-)

Kanske skulle det platsa i den här samlingen, förresten!? (En sida för foton som är så dåliga så att de är bra, typ!).

Jag var förresten på biblioteket härmodagen. Och lånade ljudböcker till maken - han gillar att emellanåt lyssna på såna samtidigt som han jobbar. För egen del så slank det med två "riktiga böcker" hem i lånekassen, bland annat en - Inred och dekorera ljust & lantligt av Anna Örnberg - som jag tydligen inte får ha alldeles för mej själv...?




Hm...? Försöker hon säga nåt, eller har hon bara värpt ett ägg...???

/AnnaKK






Nu inte bara öspisse-regnar det ute...

Det blåser halv storm också!!! X-(~

Men igår - då var det faktiskt FINT väder!!! :-) Har just kikat igenom fotona som jag tog då, och här är några...



Förresten...

Fotboll är somrigt!? Och visst kan Sverige spöa Italien!!! :-D

Om en timme är det avspark! :-)

/AnnaKK








Go´morron!

Onsdag, och absolut ingenting intressant tycks vara på gång idag - men grundvattennivån i marker och brunnar fylls iallafall på. Jag antar att man ska se det som nånting BRA!? <:-)



Öh...? Nu när jag tittar lite närmare på detta foto... Har jag inte vänt det upp-och-ner???

STÖN!

/AnnaKK, eventuellt på väg tillbaka till sängen... 








Tisdagstema - Accessoar!

En ny "trand"???


Se fler accessoarer här! :-)

/AnnaKK







Det är visst inte så grått ute ändå!? :-)


Så vida man inte tar till svart/vitt, förstås!



Men... Nä tack... Färg ska det va´!!!



Härlig färg på papperskorgen, tycker jag! :-)

Och rönnbären är förresten rödare än nånsin just nu! (Fast det syns inte så bra på denna bilden...).



Tog den mest för flugans skull! :-)

Men andra flugor - såna som finns i mitt kök till exempel...

Vad är det för fel på dem egentligen??? 8-X



Får se om jag får ha mitt eftermiddagskaffe ifred för alla självmordskandidater nu då!? ;-)

/AnnaKK







Idag är det väldigt mycket:




Grått, vått och trist...

Men! Jag har varit inne på Mimmis blogg och tankat positivitet! :-)

Här ska ut och fotas!!!

/AnnaKK






En liten förklaring...

...till min fototriss! :-)



Vraket på gräsmattan var den där Peugeoten som sonen drog hem häromdagen... Varför den nödvändigtvis måste ut och rulla, kan jag inte svara på - men det har väl helt enkelt nåt med sinnelaget på tonårsgrabbar att göra!? ;-)

Hur som helst - den har rullat in i verkstaden igen nu. Och det har även den där Saaben gjort, som ska ingå i "värsting-bygget"...





Inspektion av den åtråvärda motorn...

...som nu har stoppats ner i Peugeoten!!!



Den passar inte riktigt, kan jag säga... Men det ska väl sonen snart ha rått bot på - kanske!?

Svetslopporna sprutar iallafall ifrån verkstaden!!! 8-)

/AnnaKK







Fototriss - Fult!


Skönheten sitter i betraktarens ögon, heter det ju... Men ett bilvrak i trädgården kan nog ändå aldrig vara annat än rätt och slätt jätte-fult!? Sin leende uppsyn till trots...



Tro det eller ej, men denna syn mötte faktiskt maken och mej när vi kikade ut genom fönstret igår morse. Och vi bara undrade...


Andra "fula" fototrissar hittar du här! :-)


/AnnaKK








Inlägg nummer 1500...

...är det minsann dags för nu! :-)

Innan jag hade kommit upp till tusen så brukade jag säga att jag skulle sluta blogga då, men det gjorde jag ju inte... Men vi får väl se vad som händer när det börjar närma sej 2000 istället - det borde väl bli framåt sommmaren eller så, och då kanske det lockar med en LÅNG semester!? ;-)

Funderade iallafall på om jag skulle fira det här med 1500 på nåt sätt... Men eftersom jag inte är så mycket för stora tillställningar och andra balunser, så skippar jag det...

Dock ska jag avslöja ett fototrick! :-) Det som jag använder mej av för att fixa de svåraste tagningarna, som exempelvis att plåta småfåglar med 50 mm´s objektiv på mindre än en meters håll:

















Ja, varför tror ni egentligen att jag har en fågelhund!? ;-D

/AnnaKK






(Rätt svar: Det hade helt enkelt aldrig funkat med en katt...)



Detta verkar vara en god idé...

...när det är fredagen den 13:e!



Och det är det antagligen alla andra dagar också!! :-D

Trevlig helg på er allihopa!

/AnnaKK






På sin (rätta) plats! :-)

Här är den nu, den nya fågelrestaurangen:



Och det dröjde inte länge förrän matgästerna hade hittat den. :-)



Nötväckan sprätter ut mer på marken än vad den tar med sej, kan jag konstatera - men jag ska stå ut med det, förutsatt att jag får ta lite bilder då och då! :-)

Verkar som sagt som att fåglarna mest tar med sej fröerna!? Och gömmer dem än här och än där, inte minst i olika träd runt omkring...

Ekorren lägger väl också upp vinterförråd nånstans, kan jag tro. Om det nu behövs, sedan den har fått ensamrätten till den gamla restaurangen!? >:-)



/AnnaKK






Inomhus-göra... :-)


Tyvärr är jag lite småseg idag också... Men man ska inte klaga så länge det inte är några allvarliga fel - jag vet!! Men det är ändå irriterande när man har tänkt sej att göra ett och annat, och så är inte kroppen riktigt med på det... :-/

Nå, jag får vila lite nu på förmiddagen (vid datorn!), och sen får jag ta mej till jobbet i eftermiddag istället - man har ju flextid, så! :-)



Alster från igår. :-) När man är sjuk så går man inte så långt ifrån ytterdörren, men det behövdes inte heller för att hitta denna lilla tusensköna som faktiskt fortfarande blommade!

Den hade jag skoj med i bildbehandlingsprogrammet hela halva kvällen sen igår! :-D (Är man lättroad, eller???).

Har även roat mej det senaste dryga dygnet åt att samla ihop bilder som är lämpliga att anväda som texturer. På bilderna här ovan är det en textur på den vänsta och två på den högra... Blev kanske lite för mycket med två, faktiskt - men man måste ju testa och se vad som händer när man gör si eller så! :-)

Fota ekorren går också bra att göra inomhus - bara till att skjuta rakt genom köksfönsterrutorna! Och med tanke på hur oputsade de är, så får man med sej en textur där också av bara farten... Hm...!




Följande foto har jag däremot tagit utifrån och in - i förra veckan, eller när det var...


Det är ett modellbygge + en liten plastfigur som är utställda i en monter. :-)

Det finns tydligen en hel del fotografer som håller på med nånting i den här vägen, så ni som gillar macro kan ju först kika exempelvis här - och sedan plocka fram era gamla dockskåp och smådockor mm, och göra nånting liknande med dem. :-)

/AnnaKK








Hej!


Mår bättre igen idag, fast ligger lite lågt.

Kikar in i era bloggar så småningom! :-)



Sonen har förresten dragit hem ett nytt elände... Om jag är sjuk, så är det nog ändå ingenting mot vad detta projektet kommer att bli - eller se ut som!?

Det är nån slags Peugeot (stavas det så??) han har fått tag i, och den ska "korsas med" en Saab 9000.

Om jag förstod det rätt så ska sonen skära av den på mitten och behålla bakänden, och så ska Saabens framände (och viktigast är så klart motorn på 150 hk!) svetsas på den - och vips så kommer han att ha en folkrace-värsting som han kan sopa banorna med nästa säsong!

Ja, det verkar ju inte så svårt!? <:-)

Fast som väl är har han ingen Saab 9000 ännu! ;-) 

/AnnaKK






Trettioåttakommafyra... X-(~



Gaaah! Jag har fått feber!?


Har legat i soffan framför tv:n hela eftermiddagen, och det kommer jag troligtvis att fortsätta med en stund till... Åtminstone till Alvedonet har verkat - någon måste ju ta hem dottern från tågstationen vid fem-tiden...

Har jag sagt att jag verkligen ogillar ALLT som kan kopplas samman med NOVEMBER-höstrusk???

Suck... <:-X


/AnnaKK






Den är väl inte så inbjudande längre...

...min fågelrestaurang! <:-/

Inte sen ekorrvandalerna gick loss på den nån gång i våras och gnagde sönder både taket och själva matkoppen, så jag blev tvungen att leta upp lite mer rustika saker (typ den gamla höns-vattenatomaten av plåt) att servera fröerna i... Talgbollarna hänger numera i en gammal klädgalge, och det ser verkligen inte heller speciellt trevligt ut, men är iallafall hyfsat funktionellt! <:-)



Men nu har jag en plan! Jag ska skilja på fåglarnas respektive ekorrarnas matplats. :-) Vilket enkelt innebär att ekorrarna får ha det precis som de själva har ställt till det, och så ska fåglarna få en ny utfodringsplats på andra sidan huset - dit ekorrarna förhoppningsvis inte hittar!? :-D

/AnnaKK






Alla dessa färglösa novemberdagar...

De här bilderna är färgförändrade i datorn, men vilken tror du är mest likt originalet???



Faktiskt är det den nedre! :-) Men så är originalfotot taget för ungefär en månad sen, när naturen fortfarande hade vackra sprakande höstfärger.

Häromdagen fångade jag en blå cykel på bild...



Men i sin gråa omgivning blev den inte så blå som jag ville att den skulle vara, förrän den hade åkt fram och tillbaka i bildbehandlingsprogrammet Picnik några gånger!

Det kan jag förresten rekommendera alla som känner sej uttråkade på dessa långrandiga novemberdagar: Gå på picknick!!! Surfa in här och lek loss med era foton! :-D

/AnnaKK








Fototriss!

Temat porträtt kom som på beställning - för jag hade några sådana foton i kameran från igår!

Det är sonen under en motorhuv, så klart. Fast jag fick honom faktiskt till att titta upp iallafall en liten stund också!
 


Tredje fotot är mest ett bildbehandlingsexperiment, som gick ut på att försöka lösa ett tema i 365-utmaningen som heter "Grunge"... Möjligen är jag på rätt väg...? Men nu åker den bilden hur som helst med här i stället - för att detta ska bli en triss! :-)

Fler porträtt-trissar finns här!

/AnnaKK







Celebert söndagsbesök! :-)


Vi åt frukost tillsammans med en ekorre idag, minsann - det var inte igår!!

Maken och jag satt i köket och mumsade på våra mackor, och ekorren satt (efter att ha konstaterat att småfåglarna hade tömt fröautomaten...) i avenboken utanför köksfönstret. Och där tuggade den förtjust i sej nånting... Avenboksfrön - eller heter det ollon, kanske!? Gott verkade det vara iallafall! :-)

Det var förresten maken som höll i kameran när dessa foton togs! Är det nu farsdag och allting, så ska han så klart åtminstone få lite mer än bara peta på den! ;-)

Ha en fin dag allihopa! :-)

/AnnaKK







Typiskt...


Tolvslaget var passerat...

...och jag befann mej framför värsta hemska motivet: BLOOD... 8-0

Men Halloween inföll ju förra helgen, så...! <:-)

Fast det kanske kan vara lite läskigt i affärerna idag, faktiskt - åtminstone lite klaustrofobiskt!? För ALLA ska väl ut och ha fatt i en eller flera farsdagspresenter tills imorgon - som en julhandel fast på en dag, typ!? Sånt tycker iallafall jag är lite skrämmande...! <:-X

Trevlig lördag på er! :-)

/AnnaKK








Baka - baka...


Det sura brödet är klart - och det blev faktiskt INTE degigt i mitten den här gången!

Så jag är så NÖJD så!!! :-D



Och vad det gäller receptet på själva surdegen, så hittade jag det på en påse Grovt Rågmjöl från Kungsörnen...




Sen när man bakar, så tror jag att man kan använda i stort sett vilket brödrecept som helst!? Surdegen är ju inte själva degen, utan istället för jäst! :-)

Till en liter degvätska ska man ha minst 1½ deciliter surdeg, enligt samma mjölpåse.

Skulle kunna tänka mej att man hittar en hel del bra recept, inklusive handfasta tips och råd från mer erfarna bagare än mej, om man Googlar lite på surdegsbröd! :-)


                       


/AnnaKK







Fredag!

Städandet inför helgen är redan avklarat (på jobbet, vill säga). Och nu ska här BAKAS!!! (Så kan jag städa resten av dagen här hemma sen... Host! Mjöl har en synnerligen oförutsägbar färdbana...).

Jag har förresten börjat baka med surdeg! Sådan verkar också lite... Ja, jag vet inte vad!? Ohygieniskt, är ju inte rätta ordet... Men det LUKTAR skumt om den - och så skummar den en del också!



Jag kommer INTE att våga smaka på degen, kan jag säga...!

Men brödet blir förhoppningsvis gott! :-)~

På väderleksfronten har det stabiliserat sej nu. Istället för ömsom snö och ömsom regn är det nu enbart regn - och i rikliga mängder dessutom. Jippi... (Eller inte! :-/).

Kvällsbild från gatan utanför stationen, där jag väntade i bilen i förrgårkväll på att dotterns tåg skulle anlända:



(Herr Gårman dyker visst upp på vart och varannat av mina foton nu!?).

Det ser kanske ut som att det snöar på fotot, men det är regndroppar på vindrutan... Gillar förresten att det blev som stjärnor kring gatlamporna! :-)

En annan gatuscen från middagstid igår, när det faktiskt INTE regnade (eller snöade...) på en stund:

Det finns iallafall en stor fördel med regniga dagar; man behöver INTE fundera på att putsa fönsterna!

Ha en fin dag allihopa!!! :-)
 
/AnnaKK









God morgon!




Om det nu är en sådan...??

Tveksamt sett ur ett klimatperspektiv iallafall!!! Irk, vad det snöar och regnblaskar om vart annat... :-(~ Jag avskyr, och då menar jag verkligen AVSKYR, sånt här väder!!!

Och ingen juice har man att pigga upp sej med - inte ens en apelsin eller klementin... Kanske en bra dag att åka och veckohandla på, förresten!?

Men först: KAFFE!!! :-)

/AnnaKK








Här går man (igen)...



Undrar om även rullskidåkare ska stanna vid övergångsställen, och släppa fram fotgängare som vill över vägen...? Antagligen! :-) Men, eeeh... Har de ens broms på de där fortskaffningsmedlen???

Vad lagen säger om att fotografera när man kör bil, har jag däremot stenkoll på! Det är att betrakta som distraherande, och därför verkligen inte tillåtet...! <:-)

Jag har även hyfsat bra koll på personuppgiftslagen som instiftades 1998. Den som bland annat säger att man inte får lägga ut foton på människor på Internet utan att först ha frågat dem om lov... 

Insåg dock igår (hej pappa! ;-)) att jag var tvungen att repetera lagtexten lite för mej själv - för det kan ju onekligen vara bra att veta vilka risker man faktiskt tar, när man knatar runt med kameran överallt och knäpper bilder till både höger och vänster på "vem som helst som råkar komma i vägen" SAMT lägger ut vissa av dem här i bloggen... UTAN att ha frågat personerna på bilderna om lov! :-X

Här är en artikel från 1999 som ganska bra beskriver hur personuppgiftslagen fungerade då...

Trevligt nog (tycker iallafall jag!) så kom det ett tillägg till den 2007, och hur lagen fungerar idag för oss hobbyfotogafer och bloggare är bra och utförligt beskrivet här!

Så med gott samvete publicerar jag nu detta inlägg och denna bild - och skulle jag nu bli åtalad för att jag uppebarligen körde bil och fotograferade samtidigt, så önskar jag bara åklagaren lycka till... Tror iallafall inte att Herr Gårman tänker vittna mot mej!? ;-) Och kanske stod även jag på ett par rullskidor, förresten - och hade kameran tryggt och säkert monterad på hjälmen med fjärrstyrd avtryckare!? Ja, vid närmare eftertanke så... Precis exakt så var det!! :-D

/AnnaKK



PS! NU kommer det verkligen något VITT i luften utanför fönsterna!!! 8-X Skulle inte det vara förbjudet??? DS!







Här går man, och...


Så klart och koncist! Gillas... :-)

/AnnaKK, i en för övrigt ganska förvirrad värld... Ska det verkligen bli SNÖ här idag, till exempel??? Förbjud - förbjud - förbjud!!! X-(~

 

 

 

 


Tisdagstema!

När jag åkte för att handla för ett par timmar sedan, hade jag en liten baktanke om att i samma veva försöka fixa ett foto till dagens Tisdagstema som är belysning.

Gatufoto och gatubelysning, lixom!? Hur svårt kan det va´!? ;-)

Jo, det var tydligen överkurs - för mej iallafall... Eller var det bara så att det faktiskt inte var så många lampor och neonskyltar tända i byn klockan 10 en helt vanlig novemberförmiddag mitt i veckan!? Hm... <:-X

Nåja... Det finns ju andra platser där det lyser dygnet runt, särskilt så här i början av november. Så jag slank in på kyrkogården...



Så tryggt med den tända lyktans varma sken, både för liten hund och för husse nere i jorden...

----

När jag kom hem och tömde kameran på bilder så hittade jag minsann en till som kan passa till det här temat, nämligen denna:




Klagar ofta på hur mörkt det är här ute i skogen så här års, men ibland (som klockan sju i går morse till exempel) kan det se ut så här utanför köksfönstret. :-) Inte direkt ljust förstås, men det är iallafall solen som är på väg upp bortanför skogen. Visst är det vackra färger på himlen!? Under några få minuter så badade hela hemannet i ett alldeles rosa ljus - riktigt magiskt! 8-) Solen är den bästa belysningen av alla!!!

Fast lamporna i vår nya köksfläkt är inte heller så dumma - de är faktiskt bättre än själva fläkten! Ähum... (Den är vi inte riktigt nöjda med, nämligen... Vet i sjutton om den är dålig för att den var billig eller om det är nåt fel på den!? Men garantitiden är iallafall fem år, så vi har god tid på oss att utröna den saken ordentligt...). Fortfarande inget kakel på väggarna, förresten, och bara provisoriska bänkskivor - men i nästa veckan bör det börja hända lite grann igen! Åtminstone om hela köksrenoveringsprojektet ska bli klart innan jul... <:-) Host!!

Gardiner, förresten... Behövs verkligen det??? 8-)

/AnnaKK






Hittade några "gatufoton" till...

...i min kompaktkamera. 

Att skjuta från bilen är ju inte alls lika skämmigt som att ränna omkring med kameran i centrum mitt bland allt folk. :-)



Fast när det gäller de här två fotona (tagna när jag var och shoppade förra lördagen), så var det faktiskt regnet på vindrutan och de fastsmetade lönnlöven, som var den största anledningen till att kameran åkte upp ur handväskan. Men visst blir bilderna något mer intressanta med lite människor på också!?

Synd att det inte går att läsa det finstilta på parkeringslappen, förresten - den som speglar sej i rutan! Det är ta mej tusan en SKANDAL att det ska kosta SJU SPÄNN i timmen att parkera i centrala Hässleholm!!!

/AnnaKK






365 Foton 2009 - Tema nr 309, 222 och 320



Om man som jag vill börja med gatufotografering, så är det inte så dumt att börja öva sej på en söndag (bild 1, tema nr 309) när butikerna är stängda och affärsgatan ligger tom och öde... :-)

Jag fotade gatan både högt och lågt, men rätt vad det var så kom det ett äldre par (bild 2, tema nr 222) gåendes på trottoaren... Tror faktiskt inte att de såg mej, jag var ju ändå 10-talet meter bort... Så då vågade jag fotografera dem också!

Och tänka sej... De gick in på konditoriet...? För precis som på den gamla goda tiden (bild 3, tema nr 320), har det tydligen öppet även på söndagar! :-)

/AnnaKK










Några foton från igår...

...när vi firade makens farmors 90-årsdag. :-)


Ska inte säga så mycket mer om dessa bilder än att det var superGOTT och jätteTREVLIGT, samt att ålderskillnaden mellan Lisa och hennes yngsta barnbarnsbarn är 89 år, 2 månader och 3 dagar. Men det kan man väl knappt tro!? :-)

/AnnaKK






Det är kanske lite ocoolt...



...med en gammal hederlig bilradio nu för tiden!? <:-)

Jag menar... Den där lilla fnutten!! Jösses... Syns ju knappt!?

När man öppnar bagageluckan i min sons bil, så ser man över huvudtaget inte bagageutrymmet - bara en ENORM baslåda!! Möjligen kan man få in ett mycket platt brev mellan den och slutsteget...? Ljudet sen, ja, det är så stort att det inte ens får plats i bilen - när han drar upp volymen är det så plåten buktar sej utåt! (Samtidigt som åtminstone mina öron krullar sej inåt...)

Hå-hå-ja-ja... <:-)

Fast igår morse önskade jag att moderna mobiltelefoner också var STORA - åtminstone i stil med de första modellerna på 80-talet, om ni minns dem!? Tegelstenar, brukade man kalla dem för... Idag är de ju så små och tunna att man utan större problem kan tappa bort dem i dagstidningen, ifall man har både den och mobilen på bordet samtidigt... <:-X

Så jag är GLAD att dotterns pojkväns mobil faktiskt återfanns ganska lätt igår!!! :-)

- - -

Idag är det, tro det eller ej, den första november! (Vart sjutton tog oktober vägen???)

Om ett par timmar vankas det middag tillsammans med närmsta släkten på makens sida. Hans farmors 90-årsdag, som inföll förra söndagen, ska firas ordentligt! :-)

/AnnaKK