Ett foto från i tisdags morse... :-)

Det hade regnat lite under natten och var fortfarande mulet.

Men det kändes tydligt att:



Och visst! Redan igår såg det ut så här i toppen av vårt körsbärsträd:



Och nu har jag precis varit ute och fotograferat blommorna på plommonträden - fast de bilderna är kvar i kameran ännu så länge.

Det är så FINT med blommande fruktträd!!! :-)

Det är inte så pjåkigt med eldsflammor heller, så ikväll vankas det besök vid någon brasa.

Vad hittar Du på när det är valborgsmässoafton? :-)

/AnnaKK





Gula blommor... :-)

Här kommer de utlovade kabbeleka-bilderna i färg:





Sen hittade jag något annat gult vid staketet... Kommer inte ihåg nu vad den heter, men det är en perenn trädgårdsväxt iallafall. Sprider sej duktigt med revor! :-)



Söt, eller hur!? :-)

/AnnaKK





Vad rädd jag (nästan...) blev! ;-)



Inte för den lilla söta spindeln på detta foto - den behöver man knappast få skrämselhicka av, för den är ju så liten att den knappt syns ens! :-)

Nä, det var ett annat djur som jag blev lite skrämd av när jag höll på att fotografera dessa blommor, som är kabbeleka, och som växer precis i strandkanten vid vår damm...

Jag ska visa fler foton på kabbelekan senare - i färg! De ska inte vara i svartvitt, tycker jag - de ska verkligen lysa starkt och klart i gulaste gult. Som små solar! :-) Men för spindelns skull gjorde jag just detta foto svartvitt...

Hur som helst! :-)

Där satt jag på huk i godan ro vid strandkanten, med ögat i kameran och linsen kanske en halvmeter från vattnet - och med de vackra blommorna mellan mej och "sjöodjuret" som plötsligt PLASKADE till i ytan precis framför mej!

Huj, vad jag snabbt for upp och tog två-tre stora steg baklänges!!! ;-)

Tror faktiskt att jag vet vem det var som försökte få hjärtat att stanna på mej!? Det måste ha varit gräskarpen som jag räddade förra våren från en annan damm som blivit torrlagd... :-)



/AnnaKK





365 Foton 2009 - Hoppa, studsa, hoppa över...



Just som jag skulle ta en bild på sädesärlan som spatserade fram på bryggan gjorde den ett hopp rätt upp i luften, och en slags piruett också! Förmodligen fångade den en fluga eller nåt som råkade flyga förbi!? Det såg rätt kul ut, fast jag trodde mitt foto hade blivit helt suddigt eller nåt sånt... Men slutartiden har varit så kort att fågeln blev fusen mitt i sin rörelse - och reslutatet blev denna helknasiga pose! :-)

Det ser väl lite grann ut som den studsar fram också förrsten, och defintivt så har den hoppat över att använda vingarna...



/AnnaKK





Tisdag morgon...

Sitter här och funderar på hur jag ska lägga upp dagen... :-) Om jag ska jobba nu vid halvniotiden, eller skjuta arbetspasset framför mej till middagstid istället!? Väljer jag det senare alternativet kan jag passa på att sopa och torka golven i klubbstugan också, vilket var rätt länge sen jag gjorde... Föredrar att göra det när kanslisten inte är på plats, och hon jobbar förmiddagar 8-12. Inte för att jag har något emot att träffa henne eller så, men hon går på månadslön och tycker väl att hon kan kosta på sej att prata bort en halvtimme eller så ibland. Medans jag som går på timlön inte är fullt lika intresserad av en massa snack som jag knappast kan sätta upp som arbetstid! <:-)

Rabarberkakan blev förresten lite sur iallafall - borde nog ha tagit ett par sockerbitar till!?



Dekorerade den ändå med pärlsocker också...

Nåja - den är så gott som uppäten iallafall, så! :-)

Vill någon testa att baka den, så ser receptet ut så här:



Man smälter alltså smör (och eventuella sockerbitar) i en kastrull, hivar ner skivad rabarber och låter detta småputtra ett par minuter. Sedan tar man av kastrullen från värmen och rör ner alla de andra ingredienserna i nämnd ordning. Formen man gräddar kakan i behöver inte nödvändigtvis smöras och bröas, om man inte tvunget vill. :-)

Fick receptet av en kompis nån gång på 90-talet, och det lär ha varit publicerat i tidningen Allt Om Mat.

/AnnaKK



PS! Det har regnat lite här i natt. Det gör gott vad det gäller att minska besvären av pollenallergin! :-) DS!





Hur många bitar är 2½ deciliter...?



Det händer att jag får för mej att baka. Fast betydligt oftare händer det att jag bakar för att

a) någon har inspirerat mej! (Som tex Elena! Eller Jen! För att bara nämna ett par exempel... Det finns många fler!!!).

eller

b) någon har helt enkelt bett mej att fixa en kaka... (Vilket hände ikväll - och det var maken som bad mej i samband med att han fick syn på rabarberna, som har blivit riktigt stora nu).

Nu hör det till saken att nämnda make själv bakade igår - sockerkaka, närmare bestämt - och gjorde då slut på nästan allt strösocker... Och skrev dessutom INTE upp det på inköpslistan...!

Men! >:-)



Kakan som jag tänkte göra rör man nämligen ihop direkt i grytan, och man börjar med att smälta smör. Och i varmt smör smälter ju faktiskt socker... :-)

Däremot är jag väldigt osäker på hur många sockerbitar som motsvarar 2½ dl strösocker...?

Men efter avsmakning på smeten, bestämde jag mej för att jag faktiskt hade tagit precis lagom många! :-)~ 

Och nu står kakan i ugnen, noggrannt övervakad av ingen mindre än;



/AnnaKK & And-Marie



UPPDATERING:

Kakan blev åtminstone ätlig, och receptet finns nu upplagt här! :-)




Hej... :-)



Mår mycket bättre idag än igår - men så höll jag mej mest inomhus under gårdagen, och utsatte mej inte för så mycket pollen som i lördags. :-)

Fast jag följde så klart med på fotbollsmatchen på eftermiddagen, och angenämt nog slutade den med en komfortabel 3-0 seger för dottern & Co.

Ska till jobbet nu närmast - och sedan till Apoteket, banken, mataffären, biblioteket... Var det inte nåt mer också...? Hm!? Ja, det kommer jag väl på så småningom isåfall! 
 
Ha en fin dag allihopa! :-)

/AnnaKK




Söndag...

Isch... X-(



Vaknade nån gång mitt i natten och kände mej fullständigt vrålförkyld...

Och det är inte så värst mycket bättre nu heller - fast jag tror inte jag är förkyld... Inte egentligen!?

Snarare är det min pollenallergi som har slagit till igen... :-(~ Den har hållt sej lugn ett tag nu sedan hassel och al var på tapeten, men nu är det väl dags för björkpollen - det som är allra värst... Irk!!!

Och tror ni jag har varit förutseende och köpt hem några medikamenter...? Naturligtvis inte...

Det står i och för sej en halv flaska ögondroppar i kylen, men jag har för mej att man inte ska använda dem mer än ca 14 dagar efter att flaskan har öppnats. Vill ogärna hälla något ofräscht i ögonen, ju! <:-/

Det enda som är bra just nu är att jag fixade mitt arbetspass redan igårkväll, så jag kan vara hemma och enbart ta det lugnt nu på förmiddagen! I eftermiddag ska jag försöka hänga med på fotbollsmatch, och se dottern & Co spela. :-)

Och i morgon kommer jag att ha som punkt nummer ett på Att Göra-listan: Uppsöka ett Apotek!!

/AnnaKK




Lördag kväll... :-)

Kikar in en snabbis här och säger HEJ till er som har lämnat kommentarer (och till alla andra som också läser detta, så klart!).

Har inte haft tid med datorn idag, och ska inte stanna vid den nu heller... :-) Det är alldeles för fint väder ute för att sitta här!



I förmiddags var jag i Hässleholm och förlustade mej lite grann. Förutom att det var Lång-Lördag var det även Vårmarknad. Riktigt trevligt! :-) 

I eftermiddag har jag för det första planterat ut en låda penséer (24 st) lite här och var i trädgården - både i krukor och i rabatter. Blev riktigt fint! Hoppas de fröar av sej så det kommer upp såna lite här och var "av sej själv" till nästa vår/sommar. :-)

För det andra städade maken och jag ur uterummet; sopade golvet, dammade av och rev ner spindelväv. Så blev det ganska fint där också! :-)

För det tredje har jag jobbat en stund - kom ganska nyss hem!

Och nu närmast väntar en flaska rosévin på att bli provsmakat! Blev så sugen på det när jag igår hälsade på i Pia-Lottas blogg! :-)~

I morgon hälsar jag på i era bloggar!

Ha en toppenfin vårkväll nu allihopa!!! :-)

/AnnaKK




Bi-zy... :-)








Det var på tiden! :-)

I mer än 20 år har jag regelbundet handlat i Älmhult, och allt som oftast ställt min bil på en viss parkering i centrum... Men aldrig förr har jag sett de japanska körsbärsträden!? 8-)

Kanske hade jag inte gjort det idag heller, förresten - om det inte hade varit så att jag råkade ha kameran med mej...? :-)



Tyvärr blåste det lite, så de underbara blomklasarna var inte stilla mer än några sekunder i taget... Men det var kanske bara tur, för annars hade jag väl stått kvar där än - och snabbt ökat på bildstatistiken till 10 000 tagna foton!?! ;-)

Innan jag åkte och handlade fotograferade jag förresten ekorren genom köksfönstret. Trodde jag hade fått parkinson eller nåt, för det skakade som bara den i objektivet - och varenda bild blev suddig! :-/ Men det visade sej inte vara så farligt... :-) Jag hade bara råkat komma åt knappen för bildstabiliseringen, och stängt av den! Något som faktiskt aldrig har hänt tidigare, så därför tog det en stund innan jag kom på att det kunde vara det som var problemet...

Skönt med enkla fel! :-)

Och ni som gissade på den här bilden i förra inlägget...



...fixade också ganska enkelt att det är häggen som är på gång! :-)

/AnnaKK





Fredag! :-)



Lite jobb idag, och sedan är det helg! Och faktiskt inget jobb alls i morgon. Najs!! :-)

Då ska det vara rally här, och en av sträckorna går genom byn. Alla ska vara där och titta - utom jag! Jag har aldrig tyckt om att titta på rally - ska det vara sånt, så ska det vara jag som sitter bakom ratten också! ;-)

Nä, jag skippar det och ska hitta på nånting helt annat... Vad får jag väl tänka ut under dagens gång. :-)

Titta vad jag hittade igår:



Små blomknoppar på syrenen - redan!? :-)

Och lika dant här, fast det var mera väntat:



Nån som vet vad det här är för något, som snart slår ut i blom?

Ha en underbar dag allihopa! :-)

/AnnaKK





Jubileumsfoto... :-)



9000:de bilden med systemkameran blev ju faktiskt visningsbar, så... :-)

Har snart haft 450D:n i ett halvår, så jag har egentligen inte tagit så-å-å många foton med den. Ca 1500 i månaden - eller si så där 50 om dagen, om man hellre vill se det så. :-)

Maken kom hem från jobbet här innan, och meddelade så där lite i förbifarten att han har köpt nåt himla jordbruksredskap (en strängläggare) idag för 6000 spänn.

Hallå...! Jag som tänkte att JAG (eventuellt möjligtvis kanske...) skulle köpa ett macroobjektiv SNART!? Hm...

/AnnaKK




Som på beställning!?

Igår morse, strax efter att jag hade insett att det var tvunget att införskaffa lite nytt bildmaterial till bloggen, gick jag ut i trädgården med hunden - och tog kameran med mej...

Tänk vad det faktiskt finns mycket att avbilda alldeles i närheten!? :-)



Mina närmaste grannar (fyra meter nordväst om ytterdörren och två meter upp...) hälsar att de snart blir fler... ;-)

Fluffigaste heminredningen hittade jag hos flugan i videbusken;



Mysigt, eller hur!? :-)

Men en annan grannes hus var däremot alldeles tomt... 



/AnnaKK





365 Foton 2009 - Sunt Förnuft!





Efter morgonens insikt, så är det ungefär det jag har varit idag... På mitt värsta kamerahumör! ;-)

Så nu finns det bilder till iallafall ett par ytterligare dagars bloggande... Halleluja!!!

/AnnaKK :-)





Uttömt lager...!



Bilderna i min mapp för "sådant som eventuellt kan publiceras på bloggen" är slut!!

Så kommer jag inte ut på kryptur tillsammans med kameran i vegetationen idag, är det här kanske mitt sista blogginlägg!?! 8-X

/AnnaKK




365 Foton 2009 - Barnvisa!

Jag hamrar och spikar

Jag hamrar och spikar, jag bygger en bil.
Jag sågar och gnider och drar med min fil.
Jag målar och målar med tjockt och med tunt
Jag startar min motor och bilen kör runt.
Tut tut


Och här har vi illustrationen till momentet "gnider"... :-)



Sonen har nu kommit så långt med sitt A-traktorbygge att det snart börjar bli dags att tänka på lackering. :-)

Här finslipar han spacklade rostlagningar.

När ytan är bra nog ska rostskyddsfärgen på, och sen får lackeraren ta över!



/AnnaKK







Tisdagstema!



Prima holk av trä!

Made in Sweden, förstås. Homemade, närmre bestämt. Brädorna är t o m sågade av träd som en gång växte på vår tomt... :-)

Titta noga på bilden så ser du även vem som, åtminstone tillfälligt ibland, bor i holken!

Andra bidrag på temat trä hittar du här.

/AnnaKK





Go´morron Tisdag! :-)

Väcktes mer eller mindre i morse av att telefonen ringde...

Ja, vi var vakna, i och för sej - dock var det bara maken som hade fått ändan ur sängen. Jag försökte sova lite till - men det gick inte, och efter att telefonen hade ringt så gick det inte alls! Men då var det ju å andra sidan hög tid att stiga upp, så...

Hur som helst! Det var en pappa till en av de unga spelarna i fotbollslaget (jag skrev några ord om det igår!) som undrade om vi möjligtvis kunde ta hans körning till matchen i kväll... Det är avfärd klockan 17, så han skulle visst inte ens vara hemma från jobbet vid den tiden - och så var det något annat också, som han tvunget måste göra just i kväll. :-)

Ja, ja... Man kan väl säga som så att de andra föräldrarna har rätt bra koll på vem de ska fråga när de inte själva kan (eller vill...) köra till bortamatcherna! ;-)

Klart vi kör! Vare sej det står på schemat eller inte. :-)

-------------------------------

En annan trevlig nyhet möttes jag av när jag loggade in här på bloggen. Jag har fått en utmärkelse av Elena!



Tusen varma och hjärtliga tack för den! :-)

Den där gula blomman är kanske en kabbeleka, Elena!? ;-)

Och blomsterna i högra delen av bilden liknar blåsippor, tycker jag...?

Om jag ska ta fler foton på min blåsippsplanta i trädgården får jag nog göra det idag, för nu börjar den se tämligen överblommad ut. Detta foto är däremot några dagar gammalt:



/AnnaKK




365 Foton 2009 - Reflektion!

Det finns alltid något att reflektera över - till och med för en dörrstopp! ;-)





/AnnaKK





Go´morron!

Ny måndag, ny vecka, nya tag! :-)



Såg igår att påskliljorna har fått sällskap av ytterligare en gul blomma nu - nämligen kabbelekan. Får väl försöka inta ett magläge vid åkanten nån av de närmaste dagarna, och föreviga dem också på bild. Om det alls går utan att blöta ner sej, vill säga... De växer ju precis i vattenbrynet, och tycks dessutom alltid ha sina blommor riktade ut mot vattnet... :-)

Mer igår så hade dotterns fotbollslag seriepremiär med hemmamatch på eftermiddagen. 2-2 blev det, och dottern gjorde ett av målen. Roligt - roligt! :-)

Nu när fotbollssäsongen drar igång på allvar lär man inte ha några fritidsproblem precis (om man nu hade det innan...). Snarare är det så att fotbollen stjäl mycket tid från annat man också skulle vilja göra nu under sommarhalvåret, både på helger och vardagkvällar. Men i år tror jag inte vi kommer att känna oss tvungna att skjutsa lika mycket till bortamatcherna som tidigare. Då var ju dottern typ den enda i laget som inte hade körkort och kunde köra själv, men nu har ett helt gäng tidigare flicklagsspelare flyttats upp i damlaget så de är åtminstone 10-12 stycken som är under 18 år nu. Och då får ju även deras föräldrar ställa upp med skjuts då och då, menar jag. Om den tesen håller lär vi få se redan i morgon, för då är det dags för en bortamatch... Men sen är ju frågan också om jag och maken verkligen kan hålla oss borta från den!? ;-)

/AnnaKK






365 Foton 2009 - What´s Inside?



Det är onekligen lite spännande att kika in genom fönster... :-) Här var det dock inte lätt att se så mycket av det som dolde sej inne i huset. Rutan var immig på insidan och det t o m rann små strilar av fukt längs den, och utvändigt var den nerkladdad med vit färg... Sen var gardinerna fördragna dessutom - men jag fick iallafall ett ganska bra foto på det intresanta (eh?) blomsterarrangemanget på fönsterbrädan!



/AnnaKK





Fotoutmaningar...

Tendensen har varit klart och tydligt sviktande för min del, vad det gäller deltagande i sådana på sistone.

Men idag känner jag mej lite inspirerad, och tänker fixa tre stycken - minst! :-D

Fast... Upptäckte just att Fototriss har tagit mammaledigt den här veckan...

Men det har inte WTFDC! :-) Där är temat djur den här gången, och här är mitt bidrag:



Snacka om att vara välkamouflerad!? Ser ni djuret över huvudtaget, förresten??? 8-)

Kan bjuda på ett till kreatur i samma färgskala:



Inte lika svårt att få syn på... :-)

/AnnaKK





Oj...!?

Klockan är ett, och halva dagen har gått utan att jag ens har varit inne på bloggen... Håller jag på att göra mej av med ett beroende, eller!? ;-)

Nä... Jag gör av med pengar istället, kan jag berätta.

Har nämligen varit i på Outlet under förmiddagen. Det är utförsäljning i var och varann butik och fabrik den här helgen, och himmel vad mycket folk och bilar och släpvagnar det var överallt!

Ett årligen återkommande jippo som är betydligt roligare (och med bättre väder!) än till exempel en julskyltning! :-D

Men tusan vad mycket pengar det går åt när man faller för frestelsen att köpa en massa krafs som man egentligen inte behöver...!



Nåja... Krasst sett så jobbade jag tidigare i morse ihop till ungefär samma summa, som jag sedan satte sprätt på... Och det är väl så man ska göra för att hålla finanskrisen stången!? ;-)

/AnnaKK, som fyndad t-shirt, halsband, blomkrukor, ljusslinga och parfym...





Går det rykten!?

Fick en kommentar från Lizaloop:

Hoppas ni har fint väder, höde att folk BADAR i skåne, jätte kul, verkligen jättekul för er.....

;)

Lisa

-----------------------

Då måste jag ju genast få säga att det iallafall INTE är jag som badar!!!

Och det är inte heller mina fotspår som syns på denna bild:



Om nån nu över huvudtaget ser fotspåren på sandbottnen nere i vattnet...?

Bilden blev inte riktigt så som jag hade tänkt mej den när jag tog den... Hm! Och allra svårast är det nog förresten, att se att det är vatten!? Men det är det. :-)

Jag står uppe på stenarna och fotograferar ner i havet, där någon människa uppenbarligen åtminstone har vadat omkring i det våta, troligen också ganska så iskalla... Brrrr!!!!

Tog fotot i Sölvesborg för några helger sedan. :-)

I både Åhus och Ängelholm har man förresten en tradition att folk massbadar i havet på nyårsdagen - men det har jag också hållt mej borta ifrån... Är nämligen världens badkruka!!! Det blir ta mej sjutton aldrig så varmt i vattnet ens här i Skåne, som vad jag vill att det ska vara om jag ska bada!? <:-)

/AnnaKK





Funderar på om...

...inte mer mat till ekorren egentligen betyder...
 


...att jag än en gång måste investera 250 spänn i en 20-kilos säck med solrosfröer!? 8-X

Jag som hade tänkt fylla bagegeutrymmet på bilen med jordsäckar idag - så jag kan fixa till mina odlingskärl i trädgården i helgen - men det är nog viktigare att ekorren inte svälter ihjäl...? <:-)

Det var tre grader kallt här när vi steg upp för en dryg timme sen. Brrr... Men nu är solen redan framme, så temperaturen stiger snabbt. Frågan är om det ska vara lika kalla vindar idag som igår...? Hoppas inte!! Om eftermiddagen/kvällen blir åtminstone vindstilla, lutar det åt grillning på altanen. :-)

Trevlig fredag på er allihopa!!

/AnnaKK






365 Foton 2009 - Vår!

Har knatat omkring en del med kameran idag - så ovanligt! ;-)

Kom att tänka på den här 365-utmaningen, och på att jag inte har lagt upp alls många bilder till den under de senaste veckorna. Så nu måste jag åtminstone bidra med min tolkning av det 299:nde temat, innan det hux-flux faktiskt inte är vår längre utan sommar!? :-)



Jag tog ganska många foton på några tussilagor som växer bakom huset, men det var bara detta som jag gillade när jag tittade på dem i datorn sen. Vet inte riktigt varför...? Kanske för att grässtråna på något vis ser ut att försöka hålla blomman tillbaka, eller rent av stänga in den, men att den faktiskt är ganska oberörd av det och lyser precis lika starkt och gul ändå!? Ungefär som vintern kan tyckas försöka hålla tillbaka våren, men hittills heller aldrig i längden nånsin har lyckats med den saken. :-)



/AnnaKK





Torsdag, minsann!?

Inte långt kvar tills det är helg igen, då... :-)



(De gula påskliljorna har fått sällskap av en vit... :-) Fast brukar inte pingstliljor ha orange "trumpet"??).

Planer för helgen har jag inga ännu - och knappt ens för denna dagen. Ska jobba förstås, men i övrigt är det lugnt. SKÖNT!!! :-)

Mitt tangentbord var helt knasigt igårkväll, så det gick knappt att skriva kommentarer! >:-[ Ena stunden blev det inga bokstäver alls när jag tryckte på dem, och i nästa stund kunde det bli tio-tolv stycken likadana i en lång rad! Gaaah!!!

Det tog "evigheter" att skriva en kommentar när tangenterna krånglade som mest, så därför hann jag inte hälsa på hos er alla då - det räckte helt enkelt vare sej tiden eller mitt tålamod till för... <:-/ Men! Nu verkar det som om tangenterna fungerar alldeles utmärkt igen (och eventuella stavfel kan bara skyllas på mej).

De bästa datafelen är dem man löser genom att rycka ut strömsladden, och de nästbästa är dem som repararerar sej själva över natten. ;-)

/AnnaKK







Om ni inte har något speciellt för er ikväll...

Och om ni har kvällssol... :-)

Då kan ni gå ut i naturen (eller i trädgården - den duger gott den också!) och leta efter små vackra motiv i de sista solstrålarnas glöd. Som den här vitsippan som jag hittade igårkväll:



/AnnaKK






Onsdag...

Veckodagarna fortsätter att ila förbi i ett nästan onödigt högt tempo...!

Ilningarna i min trasiga tand är det däremot slut med nu! :-) Jag trodde det var dags för åtminstone en rejäl rotfyllning den här gången, men min tandläkare fixade tanden på mindre än tio minuter med några stift, spackel och "nåt mer" vad det nu var för nåt.

Det borrars inte så mycket i tandläkarstolen numera, tycker jag, utan det används mer nån slags konstiga "lampor"...? Jag är inte så insatt i proceduren, men "lamporna" används väl till att härda den moderna tidens lagningsmaterial. Amalgan används nog inte alls nu längre? :-)

Vad kalaset kostar vet jag inte ännu - det kommer en faktura så småningom. Men jämfört med en rotfyllning så tror jag faktiskt att det kan bli några kronor över till att spendera exempelvis på något kul fotomaterial istället! :-)

Är det någon som läser här som har koll på så kallade närbildslinser???

Såna som man skruvar fast framför objektivet, och som ger en viss förstoringseffekt - alltså lite åt macrohållet, om än betydligt enklare (och billigare). Jag funderar på om sådana kan vara något för mej!? Jag är ju lite "allergisk" mot att ha många olika objektiv som jag måste byta mellan inför olika fototillfällen, motiv osv... Vill helst inte bära med mej en massa packning (läs stor fotoväska fullproppad med objektiv) ut i skogen - och helst ingen annan stans heller. Så om såna här närbildslinser ger ett någorlunda bra fotoresultat, ser jag dem som klippt och skurna för mej. :-)

Tips, råd och erfarenhet av sådana linser mottages med stor tacksamhet!!!



Det fantastiskt fina vårvädret ser förresten ut att fortsätta här även idag! :-)

Och jag hoppas att solen nu har börjat kika fram även där ni befinner er!?

Ha en toppenfin dag!

/AnnaKK





Önskas: En STOR gul sol... :-)



Undrar vad jag tänkte på igårkväll, när jag såg en lugn och vilsam dag framför mej idag...!? Glömde nog bort ett och annat då! Hm... <:-)

Nu blir det istället så att jag 1: Ska skjutsa dottern till skolan nu på morgonen, eftersom hon ska ha en STOR kartong kläder med sej (hon har hållt i inköpet av joggingdressar inför skolavslutningen - såna där med klassens namn och lite annat skojigt tryck på, ni vet). 2: Jobba några timmar. 3: Få besök av pappa i eftermiddag. 4: Överleva ett tandläkarbesök i kväll... Nån stans i schemat ska jag även klämma in handla och laga middag, förresten...

Nå, det blir nog bra med allt sammans - och vila upp mej efter påsken får jag väl göra i morgon istället, kanske!? Och blir det bara soligt och vackert väder så kommer t o m tandläkarbesöket att gå som en dans! ;-)

Ha en fin dag allihopa! :-)

/AnnaKK





Kväll...

Efter många timmars grävande så ser tomten verkligen annorlunda ut!!! 8-)

Och maken har börjat drömma om en åkgräsklippare! Precis det fordon som kommer att behövas nu när vi fortsättningsvis kommer att ha en massa stora, fria och plana gräsytor kring huset... Hm!?

Jag misstänker att det återstår många-många timmars handarbete med räfsor och stenplockning innan det är tillräckligt jämt för att klippa med något annat än vår nuvarande motorgräsklippare, där knivarna redan är förstörda av alla stenar som alltid har stuckit upp här och där ur marken...

Är det något vi är här, så är det stenrika...! :-D

Det finns bergis fler stenar än grässtrån i vår nuvarande gräsmatta, och något säger mej att det nog inte kommer att bli någon större skillnad angående de nyanlagda ytorna... <:-) Men det kommer att bli tjusigt på lite håll iallafall!



Mina såna här blomsterlökar, som växer lite här och var, har jag lyckats hålla grävmaskinen borta ifrån. Däremot åkte det upp en faslig massa påsklikjor, men de är återplanterade igen på andra ställen. Förhoppningsvis överlever de flytten!?

Gissa vem som också har varit med och grävt, förresten!? Och som har blivit skitigare än skitigast, och därför precis har fått bada...? Jo;



/AnnaKK






Go´morron! :-)

Maken tyckte det var så roligt att trädgårdsarbeta igår, så han är redan ute och gräver igen!

Jag börjar nästan befara att de delar av vår tomt som fortfarande är vild natur, snart förvandlas till något helt annat...



Om jag inte också går ut, vill säga, och hejdar honom lite grann! ;-)

/AnnaKK




Ett litet trädgårdsprojekt... :-)

Det blev bättre och bättre väder ju längre dagen led, och vid 14-tiden så där tyckte maken och jag att det var dags att börja gräva i täppan.

Och varför nöja sej med teskedar när det finns typ soppslevar!? ;-)



Makens föräldrar är inte hemma i helgen, så därför kunde vi passa på att låna lilla grävmaskinen... Perfekt!

Och så himla SKÖNT att äntligen få bort det gamla skruttiga växthuset och allt ogräs + förvildade växer runt omkring det!!! Endast några bärbuskar fick bli kvar... Och nästa steg blir att så gräsfrön!

Nu tror jag faktiskt att jag kommer att sova riktigt himla gott i natt...! :-)

/AnnaKK






Go´morron! :-)

Idag ska jag inte stressa ett dugg - och absolut inte kalasa! :-D

Men... Var är nu solen??? Hade tänkt mej lite stilla pyssel i trädgården nu på förmiddagen, men då skulle det ju vara soligt, varmt och skönt som det har varit de andra dagarna i påsk!? Men det är alldeles igenmulet, och går jag ut så börjar det bergis regna också...

Kanske en väderlek som lockar fram paddor och grodor, förresten!?

Ifjol träffade jag på massor av sådana vid den här tiden, som var ute och krälade både här och där... Men i år verkar det nästan som om de undviker mej...? :-/



/AnnaKK


----------


Ur bildarkivet:





(Klicka på bilderna för att se dem större!)





Nu har jag...

lugnat ner mej igen! ;-)

När jag kom till jobbet så visade det sej att de båda matcher som skulle ha spelats igår hade blivit inställda, så det enda jag behövde göra var att ta hand om tvätten efter A-laget (som spelat bortamatch). Så jag kom ifatt mej själv tidsmässigt ganska snabbt på det viset - SKÖNT!!! :-)

Handlat har jag också gjort, och lite längre fram i eftermiddag ska jag fixa till en Janssons Frestelse, som vi ska ha med oss till det påskkalas som vi ska på i kväll (hos en granne).

Sen får det baske mej räcka med kalas! Tre stycken på tre dagar är i maffigaste laget - även om det så klart är både trevlig, kul och gott! :-)



Äntligen har knopparna på min blåsippa i trädgården börjat öppna sej. :-)



Och det här är väl en scilla, eller nåt...? Plus ett bi! :-)

Och tro det eller ej, men för bara nån timme sen kom det in lite björkris och videkvistar som sattes i en vas på köksbordet - så nu finns det faktiskt t o m ett par stycken påskkycklingar här! :-)



En riktigt SKÖN och TREVLIG påskafton önskar jag er ALLA!!! :-)

/AnnaKK





Gaaah...!

Jag har försovit mej!?! X-( Eller inte egentligen - men det känns så!!!

Om jag hade varit uppe vid sex-tiden idag också, så hade jag varit klar med jobbet nu och LEDIG resten av helgen... Men när man ligger och trynar tills klockan nästan är åtta, så har ju halva förmiddagen gått innan man ens har kommit iväg till jobbet... <:-)

Hade tänkt att jag skulle hinna så mycket mer än att bara jobba denna förmiddag - och faktum är att jag åtminstone måste hinna handla också... Men det löser sej på ett eller annat vis! :-)

Någon bloggrunda hinner jag dessvärre inte med nu, men jag kikar in hos er lite senare - antingen idag eller imorgon!

GLA´ PÅSK!!! Och ni har väl fått era påskägg!? :-)~

Hur det går med de andra påskäggen ska vi kolla nu... Hönan har visst fått herrbesök!?





/AnnaKK





Undrar just om...

...långfredagen verkligen är längre än julafton...?

Fast det beror väl på vem man frågar, kanske!? ;-)



Ja, den som väntar på nåt gott väntar aldrig för länge, heter det ju!

Vi får väl se om påskafton möjligvis blir en lite mer spännande dag för vår lilla höna! :-D

Tack för kommentarer på gårdagens inlägg - inte minst för dem som var lite riktade åt min pappa också, som ju fyllde år. Han har läst dem, och tyckte det var roligt att bli uppvaktad på det viset också. :-)

Kalaset blev förresten hur lyckat och trevligt som helst!

Ska på ett mera traditionellt påskkalas i kväll, så innan dess vill det nog till att rasta sej ordentligt på nåt vis - så man orkar äta ordentligt med ägg och sill...! <:-) Funderar på att ta ett rejält tag med min trädgård idag - fast egentligen borde jag akta mej för det, för sådana idéer har en förmåga att lätt slira iväg till att bli rena rama nyanläggningsprojekt! Host...! För när jag väl har fått fram redskapen så brukar jag tycka det är rätt kul att gräva och vända på jorden, och då blir det lätt en eller ett par nya rabatter av bara farten. :-)

/AnnaKK




Skärtorsdag!

Hej & Hå!

Hemkommen från ett tidigt morgonpass på jobbet, samt duschad och kammad... :-)

Snart på språng igen - mot faderskapet och det stundande kalaset.

GRATTIS PAPPA!!! :-)



------------------

Till alla er andra säger jag:



Ni som eventuellt ska ut i trafiken idag får förresten ta det lite extra lugnt, för särskilt framåt kvällen lär det väl öka på med en massa risiga fordon (åtminstone i flygtrafiken...)!? ;-)

Jag är tillbaka här igen i morgon! :-)

--------------------

Förresten... Undrar ni hur det går med påskäggen!?

Bäst vi kollar...



Ha nu en jättefin dag allihopa!!! Det ska jag ha! :-)

/AnnaKK





Fixat & Klart! :-)

Iallafall allt som har varit på min lott att ordna idag, inför morgondagens födelsedagskalas för pappa. :-)

Resten tar syrran och jag tillsammans, och på plats, i morgon förmiddag!!!

Nu återstår bara att besluta mej för om jag ska jobba sent ikväll eller tidigt i morgonbitti...? Får väl se hur pigg jag känner mej vid 22-tiden ikväll! Hm... <:-) (Fria arbetstider är inte alltid det samma som bra arbetstider!! Men, men...).



Jag trodde igår att mina krokusar var överblommade, men jag hittade minsann ett par till på en lite skuggigare plats.

By the way...

Jag har fått en gullig award nu igen - denna gång från Anki N:



Tack så hjärtligt mycket för den!!! :-)

/AnnaKK






Helgen närmar sej... :-)





Innan i morse var det inte läge till att ligga och dra sej i sängen innan uppstigningen... Pang-bom så kom det nämligen några åskknallar, och då var det bara till att rusa upp och slita ur kontakter ur eluttagen. Man slarvar ju lite med det där under vinterhalvåret - men nu är det ju nästan sommar igen, så! Dags att skärpa sej på åtminstone den fronten, alltså!

Enligt SMHI hänger åskvarningen kvar för resten av dagen också (tyckte jag iallafall att de sa på radion för en stund sen), men just nu är det lugnt så då ska jag passa på att göra dagens första (men förhoppningsvis inte sista) inlägg + svara på kommentarerna jag fick igår. Hörs jag inte av just nu beror det antagligen på att åskan har kommit tillbaka - men så fort jag kan hälsar jag på hos er alla! :-)

/AnnaKK




Smart!! ;-)

Jag har kommit på hur jag ska komma närmare ekorrarna!

I söndags skulle jag parkera bilen intill fröautomaterna, och när jag kom körandes så satt det en ekorre vid den ena och åt. Jag trodde den skulle bli skrämd av bilen och sticka bums, men den drog sej faktiskt högst motvilligt därifrån... Och efter ett par meter så ångrade den sej och kom tillbaka. :-) Vilken tur att jag satt kvar i bilen - och att jag hade kameran med mej! Fast jag vågade mej inte på att försöka veva ner sidorutan, så detta foto är taget genom glaset.



Ni ser väl den lilla musen också, förresten!? :-)

----------------------------------------

Smartare...



Smartast!?



/AnnaKK





Underbart är kort...



Krokusarna stod inte i många dagar denna vår... Men jag tycker de vissnar ner på ett ganska vackert sätt. :-)

Hoppas påskliljorna åtminstone står sej över påsk!?



/AnnaKK








Äntligen har de slagit ut... :-)



Vitsipporna, alltså! :-)

/AnnaKK




Påskveckan är här!

Dottern har lov, men sonen ska gå i skolan den här veckan också - och istället vara ledig nästa vecka...

Fast på tordag ska han vara fri, för då är det kalas-tajm i släkten! Min pappa fyller år - så där lite jämt, fast udda ändå. Och det ska så klart firas!! :-)

Påsken brukar bestå av en lång rad kalas för vår del, och vad vi vet nu så vankas det ett även på fredag. Sen är det mera osäkert beträffande påskafton och påskdagen - men blir det inte det ena då, så blir det väl det andra!? :-)

Annandag påsk brukar behövas till att bara ta det lugnt på, och vila upp sej efter dagarna som varit dessförinnan...

Det där med att äta en miljon ägg i timmen på påskafton har faktiskt ingen större effekt på orken, tycker jag!?

Å andra sidan vet jag inte om jag hellre skulle vilja få dem kastade på mej - även om jag garanterat hade sprungit snabbare då!? Vissa som får ovala kulor över sej kan ju dessutom inte ens springa sin väg...



(Det har varit en nödig älg i trädgården!!! 8-X Dock inte i min trädgård!).

/AnnaKK





Söndag kväll...

Helgerna går ännu fortare än vardagarna - fast så är de ju kortare rent fysiskt också... Så det är väl som sej bör, antar jag - fast nog hade det gärna fått vara helg li-i-ite längre än så här.

Och det blir det ju faktiskt nästa helg, när det är påsk! :-)

Jag hittade förresten en utslagen sån här idag:



Mer som kan tillföras pluskontot: Dotterns fotbollslag vann eftermiddagens träningsmatch med 4-0. Fin-fint! Snart börjar ju seriespelet!!! :-)

Rätt svar beträffande fågeln i förra inlägget har förresten inkommit. Anki tycker det ser ut som en stjärtmes, och visst är det det.

Igår träffade jag förresten en svan som inte heller var så där överdrivet intresserad av att posera;



Inte en blick åt kamerans håll, och ganska snart gled den dessutom in i skydd bakom vassen... <:-)

/AnnaKK






Var är solen??? :-/

Här jobbade man ett kvällspass igår igen, för att få ännu en helledig söndag - och då är det plötsligt inget fint vårväder längre!? Fnys...!

Det beror givetvis på att dottern ska spela fotbollsmatch i eftermiddag...? <:-(

Men det var ju en himmelens tur att maken och jag unnade oss en sväng ut till Blekingekusten igår eftermiddags, när der verkligen var fint väder! :-) Tror det var nästan 20 grader varmt!? Gräsmattorna var gröna - utom de som var blåa (på grund av massor av blommande scillor!).

En del folk gick t o m i t-shirt och shorts... :-) Och själv var jag givetvis iklädd kamerautrustningen! :-D

Så på ett vis kommer ju det här lite tråkigare gråvädret som är idag ganska lägligt! För jag har ju hundratals med foton att gå igenom, och redigera för publicering. :-)

Bilden här nedan är från sjön jag var vid tidigare i veckan. Nån som ser vad det är för fågel, som absolut inte ville le in i kameran...? :-)



/AnnaKK





365 Foton 2009 - Hörn!



Den här bilden hade jag egentligen tänkt använda till Fredagsfärgers röd-vita tema igår - men så blev det visst inte... <:-)

Men den kan ju funka till tema 66 i denna fotoutmaning istället:



Dels för att burken ligger längst in i ett hörn, men också för att dess ursprungliga rundade form har fått sej ett och annat hörn efter omild behandling... :-)


/AnnaKK







 


Lördag morgon...



...

Har ni saknat ekorrarna!? :-)

Jag ser iallafall två om morgnarna nu också, men det blir liksom samma foton på dem hela tiden...?

Eller inte, förresten! För nu står solen annorlunda än tidigare, och jag får mer och mer problem med att den lyser rakt in i kameran... Så snart kommer väl ekorrarna bara att vara siluetter - iallafall om jag ska fortsätta envisas med att fotografera dem från köksfönstret. <:-) Och om solen tänker fortsätta envisas med att  skina på det här viset vareviga dag!! ;-)

Nu ska jag strax jobba ett ryck, och ekorren SKA få nya fröer när jag kommer hem igen om ett par timmar...

/AnnaKK






Fredag!

Numera blir jag alltid lika överraskad när jag inser att det plötsligt har blivit fredag - igen!?!

Vardagarna går ruggigt fort... 8-X

Nåväl... Jag nämnde som hastigast i ett inlägg i förrgår att jag hade varit vid sjön en sväng, men jag har ju inte visat några bilder därifrån ännu. Lite grann beroende på att de kan uppfattas som kränkande...

Dvs, JAG känner mej kränkt! För vet ni vad som hände när jag i godan ro satt ute på badbryggan, och snattrade med ett par änder som simmade runt i vattnet nedanför...?

Jo, rätt som det var så kom det en kille;



"Släng dej i sjön, typ, Fotografiskan!!!" X-(

Jag vet inte om ni riktigt kan se på bilden, för den är ju både liten och ganska oskarp... Men om jag säger så här; OM det var JAG som hade haft det objektivet som sitter på hans kamera - DÅ hade den här bilden varit både stor OCH knivskarp!!!

Suck...! Vad tillvaron är orättvis, eller!? <:-)

Fast det gladde mej att de måsar (som satt på ett par stenar en liten bit ut i vattnet) som han verkade försöka smyga sej på, upptäckte honom och flög iväg till andra sidan sjön innan han hann få upp sin värstingkamera! ;-)

Dessvärre fick jag inte heller några pangbilder, för plötsligt lyfte änderna också...


Ha en jättefin dag! :-)

/AnnaKK





Go´morron! :-)

Baksidan med att det är underbart fint vårväder och fullt med små roliga fotomodeller över allt, är att man tar alldeles för många foton...!? Och att man inte hinner redigera dem i samma takt som man tar dem... <:-)

Och blir det nu lika fint väder idag som det var igår, så lär problemet byggas på ytterligare! Hm...

Tur jag har ett litet lager "gamla" bilder att slänga in här i bloggen... ;-)

Som dessa från i förrgår tex:







/AnnaKK





Som sagt, det är en viss dag idag...


/Fotografiskan AnnaKK...






Det är första april idag, men...

...jag luras INTE nu!!! :-)

Här har varit 15-16 grader varmt och en hel del sol.

Jag har sett myror, flugor, bin, en humla och flera stycken fjärilar. Plus femton olika fågelarter, var av denna var den absolut "viktigaste":



Jag är otroligt förtjust i "våra" forsärlor, som kommer tillbaka hit och häckar år efter år efter år. :-)

Dessutom har jag varit vid sjön och snattrat lite med änderna!

/AnnaKK




Vissa dagar är mer ovissa än andra... ;-)



Ha en jättefin dag allihopa! Och några simpla aprilskämt är det väl ingen av er som tänker gå på!? :-)

/AnnaKK