Ett bloggtips!!! :-)


Infing Funderar är en ljuvlig blogg med MASSOR av härliga foton!!! :-)

Den som gömmer sej bakom kameran i denna blogg är helt suveränt duktig på att lägga märke till saker och ting i sin omgivning, och även på att fånga dem med kameran!

Inte bara motiven, utan även bildvinklarna och kompositionen överraskar ofta - och är dessutom alltid så himla BRA!!!

Jag blir hur GLAD som helst när jag ser dessa foton, och läser de underfundiga bildtexterna! :-)

/AnnaKK





Hå-hå-ja-ja... ;-)


/AnnaKK, den grubbliga - eller...? Kanske inte nu längre!? ;-)



Höst, hemska höst...



Var ute i trädgården för en stund sen och tittade till blommorna i rabatterna... Överlag en sorglig syn...

Bakom huset hittade jag däremot en liten gnutta snö! :-)



Eller is, ska jag nog hellre säga, förresten... Och den gnistrade mycket mer i verkligheten. :-)

/AnnaKK




Fredagsfärger - Vit!

Det snöblaskade ju rätt duktigt här igårkväll, men ingen snö blev ju liggandes tills idag... Så där sprack ett tänkbart motiv till färgen vit som är aktuell i veckans omgång hos Fredagsfärger. <:-)

Men det finns ju mycket trevligare saker än snö som är vita - eller hur!? ;-) "Ärtor", tex!!!



(Klicka här för att se hela blomkrabbspindel-samlingen!).

Apropå det halvtaskiga vädret och så där, så har jag faktiskt ett foto med iallafall en liten gnutta snö på... Det kan få bli dagens bonusbild! :-)



/AnnaKK



Tack gode gud för internet...!

Eller rättare sagt; för alla praktiska och smarta on line-tjänster!

Har precis räknat ut lutningen på vårt hustak med hjälp av en sådan. :-)

Har inte en aning om hur vi skulle räknat fram den annars - vi som inte ens har en gradskiva i huset!? Men nu räckte det med en tumstock, tre mått och en färdig tabell på nätet. Suveränt!

Firman som ska leverera vår nya kamin och skorsten behövde veta taklutningen - så nu ska vi bara meddela den uppgiften, och sen invänta leveransen! :-) Har fått tag i en snickare också, som ska hjälpa oss att installera härligheten sen.



IKEA i Älmhult fyller 50 år nu i dagarna, och det firas för fullt! Det är dock inte denna byggnad som jubilerar, utan varuhuset. :-)

Hela Älmhult är fullt av olika IKEA-byggnader, men när jag hittade den här för ett tag sen blev jag faktiskt lite förvånad. Detta är ingen byggnad som hör ihop med det gigantiska centrallagret eller så, utan det är ett ridhus! :-) Tror jag åtminstone!? Kikade i och för sej aldrig in i det, men det ligger på ridklubbens område iallafall... Ingvar Kamprad kanske gillar hästar!? :-)



Fotbollsföreningen i Älmhult vill ha konstgräs, men det har aldrig hörts nåt om att IKEA skulle ge dem det...? Å andra sidan lär de inte ens ha kunnat komma överens ännu, inom föreningen alltså, var detta konstgräs i så fall ska ligga... Och sånt tjafs går nog inte hem hos IKEA-grundaren!? ;-)

Jag har inte varit på IKEA på jättelänge, men nu har jag samlat på mej en tämligen lång lista över grejer jag skulle behöva där ifrån... Men det känns inte som rätt tid att åka dit under ett pågående 50-årskalas, och så är det ju höstlovsvecka dessutom. Passerade varuhuset i tisdags, och då hade de till och med parkeringsvakter på plats!

Nä, det där får jag fixa i nästa vecka istället... :-)

Idag ska jag nog göra så lite som möjligt!?!

/AnnaKK







PS!!!

Jag har fått den här:



...av Whatthefuckdotcom - TACK SÅ JÄTTEMYCKET!!! :-D

Eftersom jag är så tråkig, tar jag bara glatt emot utan att ge vidare... <:-) Hm...

Men jag borde snart rekommendera någon blogg igen - det är jag ruggigt medveten om!!!  Jag har ju till och med redan tänkt ur vilken blogg det ska bli... Så det här får jag absolut ta tag i igen imorgon!!!

Men nu: SOVA! :-)

/AnnaKK



Snart läggdags... :-)





/AnnaKK

PS! Det ska förresten bli jättekul att kolla i morgonbitti hur Mumari ser ut då! ;-)  DS!




Idag har jag...

...inte köpt någon systemkamera! :-)



Och inte heller någon kanin... Men däremot en kamin!!! :-)

Inklusive 5-6 meter skorsten modell plåttub... Nån här som är duktig på att sätta upp sådana!? ;-)

Ja, det lär väl lösa sej... Hoppas att vi kan ha allt på plats innan första advent eller nåt sånt! Så det blir en extra mys-pysig december och jul! :-)

Vi har förresten redan en kamin, placerad i gillestugan i vår källare. Den här nya ska stå i köket, och inte bara ge värme utan även spä på den allmänna trivselfaktorn.

Som om det nu inte räckte med detta shoppande så har jag även införskaffat ca 9 kilo gås (till det hutlösa priset av 95 kronor kilot - som vi i och för sej är tre familjer att dela på, så hushållskassan ska nog överleva ändå), samt en vinterjacka!

Den - jackan alltså - är jag riktigt himla GLAD över att jag hittade! :-D Brukar nämligen ha jättesvårt för att hitta just tjocka, varma, goa jackor som jag verkligen trivs i - men den här (från Kappahl) kändes helt rätt så fort jag krängde den på mej. Dessutom var priset nersatt med 50%, så jag bara betalade 349:50... Perfekt!

Sen ska jag väl erkänna att jag även varit och tittat på kameror - men bara det! Jo, petat lite också - men bara på en Sony... Vad nu det skulle vara bra för, för nu komplicerade ju det naturligtvis allting ytterligare minst ett snäpp!?! Hm... Trodde att jag bara skulle välja mellan några olika modeller från Canon och Nikon, men nu blev jag ju påtagligt påmind om att det minsann finns många andra märken också...

Ja, ja... Just idag är det iallafall inköpsstopp från och med nu!!! ;-)

/AnnaKK

PS! Nu har den första snön kommit till norra Skåne! Det snöblaskade som bara den för en stund sen, och gör så fortfarande om än i lite mindre omfattning... DS!




Idag blir det nog...

...inte så många inlägg här... :-) Ska ut på lite olika äventyr, har jag tänkt. Titta på kaminer (!), eventuellt också på kameror, och så ska jag hämta några djupfrusna fåglar också... Det går nämligen fort till Mårten Gås nu, något som vi i denna landsända fortfarande gärna firar! :-)~



Ha en fin-fin dag allihopa!!! :-)

/AnnaKK



Tusen varma TACK...

...goa Monkan för denna underbara utmärkelse:



Bortsett från papiljotterna och morgonrocken skulle det där absolut kunna vara jag! ;-D

Och jag är jätteglad över att ha fått den!!! TACK & KRAM, vännen! :-)

/AnnaKK



Dagens Rätt!!! :-)

Nu har jag testlagat enchiladas - enligt eget minne och varvat med en hel del fri improvisation!

Och det blev... Tja!?!

Eftersom ungarna tyckte det var GOTT, så blev det nog rätt bra, faktiskt!? :-D



Denna förfärliga bildserie ska enbart ses som en rent pedagogisk handledning... Så jag slipper förklara så ingående i text! ;-)

Man bryner alltså köttfärs (400 gram) och smaksätter den med en påse taco-kryddmix.


Medans färsen svalnar lite kan man joxa ihop såsen. Den tycker jag att jag var lite för snål med - hade bara en liten burk (2 dl) creme fraiche. Nästa gång ska jag ta det dubbla, eller iallafall 3 dl... :-)

Creme fraichen smaksätter man med en större klick tomatpuré (så den får trevlig färg!) och en liten burk green chili. Jag rörde även ut en halv buljongtärning i lite vatten och tillsatte detta. Någon vitlök hade jag inte i, men vill man ha det så går det bra att pressa i ett par klyftor. Och vill man ha ännu mera smak och sting får man krydda vidare efter egna smaklökar!! :-)~

Åtta tortillabröd blir lagom till fyra personer! På vart och ett av dessa bröd lägger man ett par matskedar köttfärs, och så viker man dem till "paket" och lägger dessa med skarven nedåt i en ugnsform. (Min form rymde bara sju, som synes...).

Över "paketen" häller man sedan såsen, och ovanpå den lägger man några skivor ost (eller om man hellre vill riva osten).

Sen ställer man formen i ugnen i 200 grader i ca 20 minuter.



Till detta passar det bra med en grönsallad, och gärna lite såna där mumsiga taco-chips också (med ostsmak)... :-)~

/AnnaKK




Ingen fara på taket...?

Har varit iväg en sväng och inspekterat ett pågående takbyte... :-)

Dagens underligaste foto!? Snickaren ville tydligen inte vara med på bild, och försvann mycket lägligt bakom brädorna just som jag skulle till att trycka av ett "dokumentärt porträtt"... Så taskigt!?!



Nåja... Jag fick fler tillfällen till att trycka av... Man snickrar antagligen bättre om man har fräcka kallingar!? ;-)





Tycker det ser ut att ryka om spikpistolen... Ska det verkligen göra det??? 8-/


/AnnaKK



Precis som det brukar vara!?


Någon åtgärdar ett miljöproblem - men orsakar i förlängningen bara ett ännu värre...! :-/

/AnnaKK




Har nyss rullat ur sängen, så... :-)



Planer för dagen:

Jobba en liten stund, skjutsa dottern till frisören, laga middag samt försöka komma ut en stund med kameran...

Det känns precis lagom ansträngade!? ;-)

Vidare så uppskattar jag oerhört all in put angående mina systemkameraköpfunderingar! Har tyvärr ingen i den närmaste bekantskapskretsen som äger en sådan manick, som jag i så fall kanske hade kunnat fått prova... Men det är oerhöret värdefullt att bara få läsa några rader om era erfarenheter osv! Tack för att ni delar med er!!! :-)

/AnnaKK





Hemma igen!


Har "flugit & farit" mest hela dagen idag - utan att egentligen få så himla mycket uträttat... Men vad tusan - det är ju höstlov!? :-D

Alla som har kommenterat min Tisdagstema-bild: Tusen varma tack för era goa ord om den!!! :-)

Jag har fundrat lite grann till idag på ett eventuellt systemkamerainköp, men känner att jag måste titta på fler modeller innan jag bestämmer mej slutgiltligt. Ska försöka komma iväg till nån större stad, med större utbud, nån av de resterande dagarna den här veckan.

/AnnaKK






Tisdagstema - Grå!

Snabbt, innan jag ska iväg, kastar jag in mitt bidrag till veckans omgång av Tisdagstema! :-)

Bara för att jag har en grå bild till hands... :-)


Som i och för sej inte föreställer en grå höstdag utan en grå vårvinterdag... Men det är ju ungefär lika ruggigt, så! <:-)


/AnnaKK






Idag ska jag...

...inte vara hemma så mycket. Ska alldeles strax ge mej iväg, och sedan är jag nog inte hemma igen förrän i kväll.

Hinner därför inte svara på några kommentarer nu, men jag hälsar på er i era bloggar så fort jag får tillfälle till det! :-)

Ha en jättefin dag!!! :-)


/AnnaKK





 


Rätt svar!

Elena CN om Inget att göra...? :-):

En brandsläckare tror jag att det är!



Visst är det brandsläckare som är svaret på bildgåtan! :-)

Det var visst inte så lätt som jag trodde...? Och jag hade förmodligen själv inte kunnat det, så...

Men Elena hade koll! GRATTIS!!! Du vann den STORA äran! :-) Och vi andra får försöka hålla oss i närheten av dej ifall det skulle börja brinna! ;-)

/AnnaKK



Inget att göra...? :-)



Slänger in den här bilden, mest för skojs skull - för det är nog inte så svårt att räkna ut det rätta svaret??? :-)

Själv dividerar jag hitan och ditan om något som är betydligt krångligare... Och som stavas S-Y-S-T-E-M-K-A-M-E-R-A!!! Uttala inte ordet högt i min närvaro - jag gör just nu allt vad jag kan för att förtränga det! ;-D

Det var nämligen så i förmiddags, att jag slank in en stund i en butik som säljer diverse teknikprylar - mest för att fördriva en kvart i väntan på att biblioteket skulle öppna... Givetvis drogs jag till montern med kameror och givetvis kom den underbare försäljaren M och gav mej en mycket bra demonstration av en Nikon D60. :-)

Så till och från under resten av dagen har jag letat fakta om denna kamera på nätet...

Men den stora och avgörande frågan är ju; Vad ska jag med en sån till???

Hm!?

Den som tyckte bildgåtan var för enkel kan ju göra det lite mer komplicerat för sej (och för mej!!!), genom att försöka besvara den frågan också!?! :-)

/AnnaKK

PS! Ni har väl inte missat Maria Ulmefors fotoblogg!? Hon vann ju priset för "bästa foto" i Veckorevyns blogg-gala härom veckan, och fram till slutet av maj i år fotograferade hon med en Nikon D40 och med (vad jag begriper) kitobjektiven till den. DS!







Grått väder...

...och gråa foton... :-)

(Som inte är tagna idag, utan i förra veckan).





Visst är det en häftig brygga!? :-)



Dimma är faktiskt mysigt... :-)

/AnnaKK



Go´morron!



Undrar om man ska fungera som nån slags serviceanläggning den här veckan...?

Barnen har nämligen höstlov!

Ett tänkbart alternativ är förmodligen att jag knappt ens kommer att se röken av dem...? <:-) Sova till middag, iväg till kompisar och pojk-/flickvännen, hemma igen sent och sedan tv (plus MSN och SMS) halva natten... Ja, ja...

Själv har jag femtielva ärenden att uträtta idag. På något vis har det till exempel gått och blivit "slutet av månaden", och plötsligt ska en massa räkningar betalas!? Hm... (Eller snarare: HU...!). Böcker ska tillbaka till biblioteket, bilen behöver en ny glödlampa och kylskåpet gapar lika tomt som vanligt efter en helg...

En trevlig sak, iallafall! Det regnar inte alls lika mycket idag som igår! :-D

/AnnaKK




Väder för blötdjur...


Blä-hä, vad det regnar och regnar och regnar... Åkte och jobbade en timme - det var bättre än att sitta här hemma och antingen stirra in i datorskärmen eller ut genom fönstret...


Fotot ovan tog jag igår - då var det lite sol emellanåt! :-)

Denna lilla söta varelse tyckte inte om att jag var närgången med kameran... Ett foto fick jag ta, sen drog han/hon resolut in hornen och vägrade samarbeta mer... <:-)

/AnnaKK





En slags fortsättning...

...på det förra inlägget! :-)

Av kommentarerna att döma bör jag utveckla det här med enchiladas lite till!?! :-) (Hoppas att jag stavar rätten rätt, förresten!?).

När jag surfade efter recept på det fick jag fram till exempel detta... Och detta...

Men inget som liknade det som A & R bjöd på!?

Men de hade iallafall också tortillasbröd, och köttfärs som var smaksatt med Taco-kryddmix. Men istället för att rulla in färsen i bröden så hade de vikit fyrkantiga paket av bröden, men ca 2 msk köttfärsröra i vart och ett. Dessa paket var sedan lagda i en ungsform, och över dem hade de hällt en sås där basen var creme fraiche, och så riven ost över det. Och sedan hade allt gratinerats i ugnen i ca 20 minuter. Det såg ut som lasagne - men luktade taco!? :-D

Vad jag inte riktigt har kläm på är allt som var i den där creme fraiche-såsen... Men jag minns iallafall att de nämnde vitlök och chili. :-) Det var inte jätte-hot, men det kan man ju välja själv om man vill ha eller inte.

Så jag kan ju få nytta av en eller ett par av mina såna här...



...när jag ska ge mej på att experimentera fram denna rätt!!!

Såsen var förresten ganska ljus i färgen, så jag tror inte det var en massa tomat- eller salsasås i den... Kanske lite!?

Nån som har lust att försöka komplettera innehållet ytterligare??? :-)

Lovar att jag gör ett inlägg sen när jag själv har testat - dock vet jag inte när det blir... Men eventuellt nån dag i den kommande veckan!

/AnnaKK




God middag!? :-)


Det här fotot är tyvärr gammal (minst en vecka! ;-D), så någon sådan står inte i ugnen nu. Det kunde det gärna ha fått gjort! Jag har nämligen noll inspiration till matlagning denna dag, och har ingen middag på gång ens i tanken...


Vad det är för nåt??? Ja, jag kallar det pizza - fast när den ligger i en form på det där viset så ser den ju mer ut som en paj, eller nåt... <:-)

Igårkväll var vi ju bjudna till ett par vänner, och då bjöd de på en maträtt som jag bara kände till namnet på innan, nämligen enchiladas! Men åh, vad GOTT det var!!! :-)~

Dumt nog frågade jag inte om något exakt recept (utan bara lite löst om vad det var i), men jag trodde ju att jag enkelt skulle hitta recept på nätet. Och det har jag i och för sej gjort, men så-å-å hade inte dom lagat sina enchiladas!?! Typiskt! <:-)

Men å andra sidan gillar jag att improvisera i köket, och jag kommer faktiskt ihåg ungefär vilka ingredienser A & R berättade att de hade haft i - så jag tror nog att jag ska kunna göra en skaplig kopia iallafall vid något tillfälle!?!

Men om någon som läser detta brukar göra enchiladas som ser ut som lasagne (!) så får du jättegärna tipsa mej om exakta ingredienser, mått och så där! :-)


/AnnaKK






TEMA - Häst (VIII)

Ska avsluta det här häst-temat här och nu, tänkte jag.

Med en knäpp häst... Eller om man hellre så vill; Med en käpp-häst! :-)



/AnnaKK



Tillbaka till det normala...

Känns inte alls som att man har fått sova en timme längre i natt!? Underligt nog, för det blev inte speciellt sent igår kväll, och inte heller någon särskilt tidigt uppstigning idag... Ett snabbt överslag säger att jag har sovit åtminstone 7 timmar - och vid närmare eftertanke så ÄR det för lite... För mej iallafall! <:-)

Säger ni förresten att "vi har ställt om klockorna till vintertid"?

Häromdagen fick jag lära mej i nåt radioprogram (som jag råkade ha på i bilen när jag var ute och körde nånstans...) att det inte alls heter vintertid. Sommartid heter det, men det vi allmänt kallar för vintertid heter egentligen normaltid. :-)


Och apropå ingenting... Isch, vad det regnar ute! :-(

/AnnaKK



Freaky Friday Foto!

Som vanligt lite sen med mitt bidrag till denna fotoutmaning - eller egentligen inte, för man har ju en hel vecka på sej, så...

Mumaris teman är ofta lite klurigare än andras, så jag brukar få kämpa lite extra med att hitta passande foton till dem! Fast det är bara kul - det ska inte vara för lätt!!! :-)

Temat den här gången är sjuk, och en av de mest krassliga varelser jag har fotograferat det senaste året måste nog vara denna:



Denna karp hade förlorat (nästan) allt sitt vatten, och sprattlade omkring i en dypöl på botten av en damm...


Jag evakuerade den till en annan damm - och jag hoppas innerligt att den piggade på sej där, och att den fortfarande lever och har det bra! :-)

/AnnaKK



TEMA - Häst (VII)

Som sagt var:


Allt som är roligt är förbjudet... :-/

/AnnaKK



Det var ju så kul tema...

...i Fototriss den här veckan - Skyltar... :-)

Så det har faktiskt blivit en triss till:






Jag lägger förstås inte upp dessa på Fototriss sida, men jag stoppar in dem i min kategori Fototriss... :-)

Fortsätter jag "samla" på skyltar får jag väl göra en speciell kategori för sådana sen...

/AnnaKK



Lördag!


Morgonens väder har varit av den typen där man verkligen kan gå in i dimman... Hoppas det lättar upp längre fram på dagen!? :-)

Har inga speciella planer - det blir nog mest bara slöa & slappa! Och i kväll är vi bjudna hem till ett par vänner. Ska bli trevligt! :-)

Drömde i natt att jag var i nån fotoaffär och tittade på systemkameror... Vad får man såna drömmar ifrån, tro!? ;-) Men något köp blev det inte - bara en himmelens massa förvirring...! Precis som det brukar bli i verkligheten också, när jag då och då besöker dylika butiker... Hm!

/AnnaKK




Åker strax bort...

...och blir iväg resten av dagen! :-)

Tack för alla goa kommentarer - jag svarar på dem sent ikväll eller i morgon!


Kram på er!!! :-)


/AnnaKK






Fredagsfärger: Svart!

Två svarta figurer undersöker snödjupet...






Fler svarta bilder finns här!

/AnnaKK





TEMA - Häst (VI)


I samband med denna bild vill jag rekommendera ett besök hos fotografen Tim Flach - HAN kan det här med att fotografera HÄSTAR! Kika på hans EQUUS-bilder!!! :-)

/AnnaKK



Temavecka svartvitt - Ansikte

Min sista bild till Tankebubblors svartvita tema får bli detta ko-ansikte... Jag lägger helt enkelt ogärna ut närbilder på människor... <:-)



/AnnaKK



TEMA - Häst (V)

Fotade ju en massa skyltar i söndags... :-)

Undrar hur de tänkte när de satte upp en sån här skylt inne i hästhagen???



/AnnaKK



Dimhöljd soluppgång...



Ovant att fotografera dimma!? Har fortfarande inte kommit på hur jag ska ha kameran inställd för att "få till det"... Detta foto har fått en rejäl uppsträckning i bildbehandlingsprogrammet - det såg inte ut riktigt så där i verkligheten... <:-)

Får öva vidare en annan dag!

/AnnaKK



Hm...?



Det här skulle nästan kunna kallas för ett strandfynd! :-) Det ljusa i bakgrunden är nämligen vatten (med en tjock dimma över sej).

Friluftslivet är verkligen varierande!? :-)

/AnnaKK



Tror bestämt att...

...jag har fått svartvitt på hjärnan!? :-)



Det finns fortfarande en och annan blomma att hitta, men de är ju lite färglösa jämfört med i somras...

Ha en fin dag allihopa!!! :-)

/AnnaKK



TEMA - Häst (IV)

Stentuff:



Någons ögonsten:



/AnnaKK



Temavecka Svartvitt - Människor



Dags att lägga upp ännu en bild till Tankebubblors fotoutmaning som pågår den här veckan. :-)

Att det skulle bli just den här bilden till "människor" bestämde jag nog redan i måndags!? Den är lite speciell, och ryckt ur sitt sammanhang är den nog rent av konstig!? Vad gör alla? Vart är de på väg?? Vad tittar de efter???

Om jag ska ge detta foto ett namn så blir det "15 karlar och en 15-årig tjej"... Vilket väl låter fullständigt sjukt!? Inte minst om bilden dessutom  får tillägget  "i älgskogen"!?! (Var noga med uttalet där, dock!!! ;-D).

Men det är precis DET som bilden föreställer! Ca 15 älgjägare står på ett hygge där en älgtjur har mött sitt öde en stund tidigare under morgonen denna årets första älgjaktsdag. Borta i skogskanten (ej synlig på bilden) närmar sej en traktor som ska hämta kroppen, och det är alltså den som jägarna tittar mot. Den 15-åriga tjejen (till höger närmast i bild) är min dotter som denna dag var sjuk och därför hemma från skolan, men hon ville så klart följa med mej när jag skulle åka ut i skogen och fotografera den stora älgen... :-)

/AnnaKK



Mulet...

Det var på gränsen i förmiddags att det hade klarnat upp - men icke... Tjocka gråa moln tornade snabbt upp sej igen på himlen... :-(

Fast jag är glad att det inte regnar! ;-)


/AnnaKK






Temavecka svartvitt...

...hos Tankebubblor handlar idag om prylar. :-)

Jag som knappt har några prylar - mer än min kamera och datorn, typ, samt en faslig massa böcker och tidningar... - fick fundera ett tag på hur jag skulle lösa detta. Fotot måste ju funka i svartvitt också, dessutom!

Nå... Långt om länge har jag bestämt mej för att lägga upp detta:



Kvalitetsmässigt är fotot inte så bra (taget utan blixt i skumrasket en marknadskväll i somras, och därför ganska brusigt...) men nog är det prylar på det iallafall - och så gillar jag verkligen föräljarens minst sagt uttråkade attityd. Sålde han överhuvudtaget ihop till sin hyra för platsen, kan man fråga sej!? ;-)

/AnnaKK



Om det inte är...

...bättre väder idag än vad det var igår, så...!!! >:-[



Suck-suck!

/AnnaKK



TEMA-Häst (III)

På den här bilden har uppskattningsvis tusen hästkrafter fastnat...



Men det är bara en av dem som...



...kan DANSA!!! :-D

(Klickar du på länken kan du höra en svängig danslåt från det glada 80-talet! En och annan häst figurerar också i videon!)

/AnnaKK




Idag går det riktigt BRA...

...i köket! ;-)

Har middagen på G just nu, faktiskt... Och snart resten av familjen hemma och till bords! :-)


Kan meddela att det kommer att serveras TOMATER som tillbehör - det var det "grönaste" som fanns att uppbåda i kylskåpet denna dag...

Däremot hände det en liten katastrof på kaminens platta för en stund sen:



En kompis till sonen la ifrån sej sina handskar på den...! 17-åringar tänker inte så mycket, och drar inte heller några slutsatser av att det brinner för fullt i kaminen och att den utstrålar rejält med värme!? 8-S

Antagligen ska jag vara glad att han tog ut händerna ur handskarna innan ha la dem där - annars hade jag väl varit på sjukhusets akutmottagning/brännskadeavdelning i detta nu...!? Handskarna smälte lixom - och rök och luktade ganska illa... Ja, kort sagt: Det var dom handskarna det! ;-)

Över kaminen - i den lite mer "lagoma" värmen - hänger dessa fortfarande på tork:



Men snart, Jen! Snart är de (nog!?) klara!!! :-D

/AnnaKK



Tisdagstema - Tid!

Det fanns en tid när ölburkarna var av plåt, och pant på dem ännu var ett ouppfunnet fenomen...


Om jag hade hittat denna för 30 år sen hade den varit en skatt! Då samlade jag nämligen på öl- och läskburkar... :-)

den tiden var inte "allt" öl från Tyskland eller Danmark - åtminstone fanns det en och annan som föredrog Engelskt Fatöl! :-)



Ser ni klockan till höger om plommonstopet!? Den saknar visare... Måste betyda att det alltid finns all tid i världen för en öl!?! Eller att en öl passar bäst vilken tid på dygnet det än är...? :-)



Så, alla kära vänner, medans vår bästa tid ännu är: SKÅL!!! :-D

/AnnaKK

PS! Fler tidstolkningar hittas hos Tisdagstema! DS!





I den svartvita temaveckan hos...

...Tankebubblor, är det idag ett foto på vatten som gäller.


Sjön Möckeln, Älmhult. :-)

Stenhögarna i förgrunden är förmodligen utfyllnadsmaterial, som ska läggas ut i strandkanten som kompensation för den sand som verkar ha "ätits upp" av vattnet.  Jag gillar inte steniga stränder så värst, men en stenig strand är väl i och för sej bättre än ingen strand alls...? <:-) Kanske lägger de dit ny sand också sen förresten, över stenarna.

Framförallt passade detta foto väldigt bra att göra om till svartvitt, med de mörka stenarna och siluettliknande trädgrenarna i förgrunden som  "ramar in", och med en mörk linje av öar och bortre stränder tvärs genom hela fotot. Även himlens skiftningar och molnformationer var tacksamma i svartvitt. Medans vattnet "bara är" där... :-)

/AnnaKK



TEMA - Häst (II)

Detta inlägg tillägnas min dotter, 15 år, vars naturliga hårfärg jag inte längre minns hur den ser ut, och som just i denna stund brummar på för fullt med hårtorken. Snart ska hon bränna de stackars testarna med plattången också... <:-)




/AnnaKK




 


En liten fika på kvällskvisten...

...är inte så dumt - ibland! :-)~

Däremot är det lite dumt när fikan inte blir som man har tänkt sej... :-/


Fast ska man ändå inte bjuda några gäster på sockerkakan, så spelar det ju inte så stor roll hur den ser ut... Den SMAKAR ju faktiskt helt underbart GOTT iallafall!!! :-D

Just den här ätes bäst med sked... ;-)

/AnnaKK





En annan sorts fotoutmaning... :-)

Bestämde mej för att hoppa över Cerabus den här veckan, eftersom temat var djur/djuriskt... Det får faktiskt vara en viss (om än liten!) måtta på kreatur i den här bloggen...! >:-)

Men jag hittade en annan fotoutmaning, hos Tankebubblor, som pågår hela veckan - och den känns ju helt perfekt att parallellköra med mitt häst-tema! :-D

Här finns reglerna till Tankebubblors fotoutmaning Temavecka: Svartvitt.

Och här kommer mitt foto till Måndag: Natur!


Som föreställer tre nypon.  :-)

Det är från början en färgbild som jag har konverterat till svartvitt i datorn. Helst skulle man ju fotografera med kameran inställd på svartvitt, men jag gör inte det eftersom jag gärna vill ha mina bilder i färg också. :-)

/AnnaKK



TEMA - Häst (I)


Jag kan inte påminna mej om att det i detta hus finns någon "My Little Pony"...? Ändå känns det som att dottern "väl ändå måste ha haft iallafall en sådan någongång"... Det hade väl alla småtjejer för 10 år sen, typ???


Men denna gyllene "Pony" finns iallafall!!! :-) Dock inte i mitt hus (fast jag hade gärna haft en liten flock sådana i trädgården, måste jag säga!), utan vid badplatsen/campingen i Älmhult. (Ja, det finns t o m två stycken där).

/AnnaKK







Ny kategori! :-)

Kul med lite positiv respons på gårdagens hästfoton! :-) Som denna kommentar, t ex:

M a l i n B.
om Jag blev lite inspirerad av...:

Jag ser fram emot hästtemat! =)


------------

Ja, men... Självklart att det ska bli häst-tema!!! :-D Eller TEMA - Häst, som min (alldeles just nu) nyinstiftade kategori heter!

Tänkte att temat kan pågå den här veckan, och att det ska innebära ett eller annat inlägg per dag med tonvikt på häst/hästar... Ofta är det ju ni läsare som "gör" den här bloggen, så det är (precis som vanligt!!!) fritt fram att komma med in-put! :-)



/AnnaKK, som gick på ridskola mellan 8 och 12 års ålder... Och senast satt på en häst år nittonhundranittio-nånting...!






 


Måndag...

Fortfarande beckmörkt ute - men jag ÖNSKAR iallafall att det är fint väder sen när det ljusnar om en stund!

Ska inte jobba något idag, så vida det inte räknas som jobb att vara taxiverksamhet åt ungarna...? ;-)


Och ha semester är det inte tal om... När jag städar borta städar jag (nästan...) inte hemma - så med andra ord; det finns lite skit i hörnen att ta hand om!!!

/AnnaKK



Jag blev lite inspirerad av...

...en  artikel i lokalblaskan igår, faktiskt! :-)

Så det är därför jag har plåtat hästar idag!


Har ju ingen häst själv längre, och det är kanske lika bra det... För den jag hade var svart - och därmed precis lika hopplös att få till bra foton på som vad min svarta hund är! ;-)

Natti!!! :-)

/AnnaKK



I jakten på skyltar...

...till Fototriss, hittade jag den här:


Och eftersom det var hopptävling på gång, så stannade jag till en stund och tittade på dem som värmde upp utanför ridhuset... Det är KUL att plåta hästar! :-)





/AnnaKK


Fototriss - Skyltar!







Fler skyltar i veckans omgång av Fototriss finns här!

/AnnaKK




Apropå skyltar...

Kom att tänka på den här:


Den som inte har nåt speciellt för sej kan ju alltid fördriva en liten stund på seriesidan! :-)

Jag har varit urusel på att lägga upp något nytt där de sista månaderna, men det finns ju ganska mycket gammalt iallafall...

NU ger jag mej ut på skyltjakt!!! :-)

/AnnaKK




Go´morron!

Spindeln som vävde detta nät...



...lyckades visst bara fånga ett litet löv... <:-)

Maken är förresten ute på nya jaktäventyr idag, och den här gången är det inte älg som är målet utan vildsvin! Återstår att se hur det går...

Satt här nyss och funderade på vad jag ska göra idag, och det tror jag löste sej i samband med att jag för en minut sen  kollade in vad som är temat för Fototriss den här gången. Jag ska så klart ut och jaga jag också! Skyltar!!! :-D

Och det var ju precis vad jag hade på kornet inför Tisdagstema innan i veckan, fast... Nja!? Inte dom (privata...) skyltarna till detta, tror jag... Finns säkert bättre nån annan stans!? :-)

Nu drar jag!!!

/AnnaKK




Freaky Friday Foto!

Den här gången är temat i Mumaris fotoutmaning "oförutsägbar".

Vilket också kan tolkas som "oberäknerlig" - vilket jag verkligen tycker att Marta är på denna bild!!! ;-)



/AnnaKK




Här kan man också bo!?


Och det ingår - inte direkt ett bubbelbad - men iallafall ett ganska lyxigt:




/AnnaKK



Jag vill bo vid en sjö!

Med bästa läge, helst... :-)


I det där huset har det varit ett matställe - och är kanske fortfarande!? Har inte riktigt koll... Men isåfall borde det vara MITT matställe! ;-)



Bortanför träden skymtar dotterns skola.

Med, kanske, Sveriges mest sjönära skolgård!?



Tog dessa foton igår - då när det var så fint väder. :-) Idag var det i och för sej soligt och fint till 11-tiden, men nu har det blivit grått-grått-grått ute...

/AnnaKK




Lördag!



Idag blir det nog en dag utomhus... :-) Trädgården pockar på uppmärksamhet!

/AnnaKK



Speciellt till Whatthefuckdotcom...

...och er som ryser av:


Och - naturligtvis!!!  - till alla andra också!!! :-)

Sov gott & dröm sött!!!

/AnnaKK




Åh, vilken HÄRLIG dag!!! :-)

Har fotograferat MASSOR - men så fanns det en del att ta igen efter de senaste "öspisseregn"-dagarna...!

Dock har jag inte hunnit redigera så mycket än, så det får bli ett par äldre bilder i detta inlägg.





Äldre och äldre, förresten!? De är nog inte ens tio dagar gamla - men å andra sidan så har ju det mesta här i cybern ett "bäst före" på max en vecka!!! ;-)

Trevlig kväll allesammans! :-)

/AnnaKK



Fredagsfärger!

Veckans färg är lila, vilket jag hittade lämpliga objekt till på jobbet... :-)


Andra deltagares lila bidrag finns här!


/AnnaKK







Inlägg nummer 700!

Det ter sej inte alldeles omöjligt att jag nån gång ska kunna komma upp i hela 1000 inlägg!!! :-)

Kanske...

Om jag har något att blogga om i 300 inlägg till!? Frågan är väl inte alldeles obefogad, faktiskt... Vi får se!!! ;-)



Förresten! Det ÄR verkligen SOL idag - iallafall nu!!! Underbart!!! Sticker strax ut med kameran! :-)

/AnnaKK



Mörkt där ute...

...men jag HÖR faktiskt INGET regn!? 8-)

Hoppas-hoppas-hoppas att det blir FINT väder idag!?!


Tittade nyss till chilisarna. De har börjar "rynka till sej" litegrann, men är långt ifrån torra än. Så jag får väl sätta en liten brasa igen... :-) Hade naturligtvis varit snabbare att torkat dem i ugnen (50 grader) under natten... Men så-å-å bråttom har jag sällan! ;-) Äh...

/AnnaKK




Hett tips från:

Jen  Ang chilin:

Vi torkar våra hela, med skaft och kärnor, på en plåt i ugnen på 50 grader i 12 timmar.
Därefter bryter vi av skaftet och mortlar ner dem hela till pulver.
Vi har kärnorna kvar som även de blir pulveriserade.
Men självklart kan man ta bort dem, för mindre hetta.
Tänk bara på att använda plsthanskar om du ska börja pilla med chilin och skrapa ur kärnorna.
Annars har du en enorm hetta på fingrarna i en evighet framåt.
Det är ett hel-ete att få bort!
Lycka till!


----------

Sagt och gjort - här har nyss "Projekt Torka Chilisarna" tagit sin början! :-)



Jag har trätt upp dem på tråd och nu hänger de över vår braskamin och (förhoppningsvis) torkar ihop till små "russin" som sedan ska gå att mortla... :-)

Spännande - spännande!!!



/AnnaKK

PS! Här finns några bilder också på färdigt chilipulver från Jen! DS!







Var sak har sin tid!


/AnnaKK




När vingarna inte längre bär...

Lite sorgliga bilder det här - tog dem häromdagen...

Och det är förmodligen det deprimerande vädret som får mej till att lägga in dem här i bloggen nu...?


Denna vackra fjärils vingar är ungefär lika ihopkrullade i kanterna som bladet den sitter på... Varför vet jag inte - har aldrig sett något sådant tidigare. Om det är en skada kan man ju tro att den har bränt vingarna på något!? Eller kan den ha förfrusit dem???




Tråkigt nog kunde den inte flyga längre... :-(

Och det kan inte den här heller:





Men vinden ska viska dess namn för evigt, för evigt, för evigt...

/AnnaKK




1000 TACK, Whatthefuckdotcom...

...för ett superbra TIPS!!! :-D

whatthefuckdotcom om Det blir svårare för var dag som går...:
;) Här är något vackert att ta in ;)

http://lisenj.blogg.se/2008/october/i-looov-it.html



Plötsligt ser jag inte alla myriader av lönnlöv, som har drösslat ner från träden de senaste dagarna, som ett växande problem - de är ju för sjutton en fantastisk tillgång!!!

Nu ska de inte ligga kvar ute längre, och bli till nån blöt sörja som långsamt med säkert kväver mitt stackars gräs till döds...! Nä, in med allihopa i stugvärmen - här ska pysslas!!!  8-D

/AnnaKK



Det blir svårare för var dag som går...

...att hitta något vackert att plocka in och sätta i vas! <:-)


Nu brukar jag i och för sej inte göra det annars under sommarhalvåret heller - det var mest bara ett konstaterande...


Men jag tycker vissnande blommor ofta är riktigt vackra!? :-)




/AnnaKK




Det var då själva...

Ska det verkligen behöva regna idag också!?! >:-[



En bra regnfördelning, enligt mej, är att det är vackert väder sex av veckans sju dagar - och sen kan det dessutom få regna hur mycket det vill om nätterna!

Vädergudarna håller uppenbarligen inte med mej...

/AnnaKK




Regn, regn, regn...

Vad tråkigt väder det blev - hux flux!?

I och för sej kan det ju vara roligt att försöka fotografera regndroppar på växtligheten - men det var ju alldeles för mörkt!? Varenda bild jag tog blev oskarp... Så då var det lika bra att rista lite till på kameran, och försöka "måla" istället. :-)

Det här blev nog det mest spännande resultatet...


Det är taget rakt ner i en spireabuske, och under exponeringen (tror den var en femtondels sekund lång) så rörde jag kameran lätt i en båge.

Själv tröttnar jag snabbt på det här sättet att fotografera, och gör det ytterst sällan - men ibland ( t ex när inget annat funkar...) kan det vara kul!!! :-)

/AnnaKK




En eller två...?


Dessa små söta (fast de smakar inte sött!) chilifrukter har vi fått av vänner som har odlat dem själv... :-)

Fick lite vaga instruktioner angående hur vi ska använda dem - men fem var tydligen lite i mesta laget för en chili con carne! (Som jag dock inte vet hur många personer den var beräknad till...?).

Hur som helst! Jag testade med två i en köttfärssås till fyra personer för nån vecka sen - och sjutton vet om det inte också var för mycket!?! Definitivt på gränsen iallafall...

Idag har jag gjort korv stroganof på en (nästan) hel falukorvsring, och fundrade länge och väl på om jag skulle våga ta två igen...?

Och! Man vill ju inte vara nån mes, så det blev två! Men jag tänkte heller inte ens tanken på att ta tre...! (Så rätt mesig är jag nog iallafall... Hm! <:-) Men man får tänka lite på smaklökarna också, och barnen klagar så mycket ändå på min mat...! >:-( Så att!!!).

/AnnaKK

PS! Säg inget om min slev!!! Den ser verkligen jättehemsk ut, och förmodligen läcker den ut förfärliga gifter till maten också - men jag gillar den bättre än någon annan!!! Har inte ens någon annan... Host!? DS!



Uppdatering:

Nu har härligheten stått och dragit en stund, och jag har precis provsmakat... Perfekt!!! ;-)




Hå-hå-ja-ja...

Nu har sotaren varit här... Och han var inte direkt på nåt lek-humör! ;-)

Han skulle nämligen till vår granne först - han vars kor allt som oftast bryter sej ut ur hagen, och bland annat hälsar på i vår trädgård. Men det har grannen rått bot på nu, kan jag (och även sotaren!) tala om...! Tvärs över vägen som leder fram till gården har grannen nämligen satt upp ett stängsel, och det tycks ju faktiskt hålla hans kossor hemma!? Men det höll ju nästan lika effektivt sotaren ute...!

Den stackarn kände ju sej ändå tvungen att utföra sitt uppdrag, varför han parkerade vid avstängningen, lyfte sina tunga redskap (inklusive sej själv...) över stängslet och gick de sista hundra meterna fram till grannens hus. Bara för att konstatera att grannen inte var hemma, och förmodligen inte heller hade en aning om att sotaren skulle komma just idag just vid denna tid...

Så han var väl lite grinig redan när han kom hit därefter - och sen jävlades dessutom hans dammsugare (det var väl nåt skit som fastnade i slangen...), och när han micklade med den så yrde han ju sot omkring sej i hela vår gillestuga (där vi har objektet för denna sotning: kaminen!), och det la sej ett svart sottäcke över både golv och möbler och... Gaaahhh!!!

Så nu har jag precis storstädat här hemma, och det ingick verkligen inte i mina planer för dagen!!! >:-/

Och nu ska jag åka till jobbet och göra ungefär detsamma... Men där finns ju iallafall något som jag kan sparka på!!! Hm...



Ha en fin dag allihopa! :-)

/AnnaKK





Får se...



...vad jag ska spåra upp för motiv idag... :-)



Och vem jag ska leka med!?

/AnnaKK, som önskar alla en riktigt God Morgon! :-)

PS! Sotaren ska komma hit idag, förresten! Tänk om man skulle...!? 8-D Njäe-e-e-e... DS!




Ska alldeles strax...

...släcka ner datorn för idag - det börjar gå mot läggdags, ju!



Men innan jag gör det bara måste jag få tacka lite extra för alla kommentarer! :-) Det är så himla KUL att få all denna positiva respons - och den inspirerar ju så klart massor till att fortsätta fotografera, och lägga upp nya bilder här.

Först och främst gör jag ju bilderna för mitt eget höga nöjes skull, men det är faktiskt väldigt roligt att kunna dela dem med andra också.

Delad glädje är dubbel glädje, sägs det ju. Och tänk, jag tror faktiskt att det är alldeles sant!!! :-)

Natti!!!

/AnnaKK




Fler spindlar...

Tänk, vad snäll jag är, som skriver ut redan i rubriken vad ni kan förvänta er nu! ;-)

Och det ÄR tillåtet för känsliga att hoppa över detta inlägg - men det är faktiskt inget våldsamt eller otäckt alls, så... Själv tycker jag att de är söta - och det är så dåligt med insekter ute nu så... <:-)





/AnnaKK



Cerabus...

...har nu nytt tema i sin fotoutmaning! :-)

Nämligen vatten:


/AnnaKK




Tisdagstema!

På temat privat hade jag egentligen tänkt fotografera några skyltar en bit upp i skogen med just det budskapet - men eftersom hela naturen i dessa dagar förefaller vara älgjägarnas privata område (!?!) så har jag bestämt mej för att skippa det projektet... Riskera livet för en Tisdagstema-bild är nästan för mycket till och med för mej! ;-)

Så jag deltar med denna bild istället!



Tveksamt om snäckan fick nåt kaffe, men jag tror inte heller att spindeln fick nån snäcka!?! :-)

Fler Tisdagstema-bidrag hittar Du här!

/AnnaKK






Tisdag...



Familjens älgjägare har precis gett sej iväg ut i skogen - får väl se så småningom ifall det händer något intressant där idag också!? :-)

Såg att det är något privat som ska förevigas till veckans omgång av Tisdagstema, och jag vet precis var jag kan hitta ett bra motiv till det. Men...! Jag är ganska säker på att det sitter minst två tyska älgjägare på pass i närheten av det jag tänker på, så dit vågar jag absolut inte gå förrän tidigast i eftermiddag nångång...!

/AnnaKK



Tänkte att jag skulle visa er...

...en e(l)korre, som jag träffade på igår!

Ja, vi har ju faktiskt tyckt att elräkningarna har rusat iväg de sista månaderna... Men inte fattat riktigt varför...

Här har vi nog svaret!?!


Titta bara! Här swoschar den lilla rackaren upp för elstolpen som står mitt på vår tomt, strax intill elskåpet där mätaren alltså närmast skenar!



Och här är han uppenbarligen i full färd med att koppla in sej på elnätet... (Jädrans vilken blick jag fick, förresten, när han märkte att jag hade sett vad han höll på med!!!).

Och en bit ner på den här elstolpen hänger det en fågelholk, och ni kan ju gissa vem som bor i den - och som säkert har det varmt och skönt nu, och ingen elräkning!?!



/AnnaKK





Så var älgjakten...

...redan över!?

Åtminstone för maken och hans jaktlag - och åtminstone för idag!


Jag blev utkallad för att fotografera vid åtta-halvniotiden. En fin tjur, med fem taggar på ena sidan men bara tre (och en halv!) på andra. :-)

De har en kalv också på sin licens, men den får bero tills vidare.

Nu ska den här bjässen flås, och så ska det festas - förstås!! Hm...

/AnnaKK

PS! Det var inte maken som sköt! DS!



Fototriss...


Temat "spetsigt" är ju egentligen inget svårt tema - men jag har misslyckats med att få till en riktigt enhetlig triss den här gången...


Hunden visar ju ofta och gärna upp sitt "spetsiga garnityr", men tre bra bilder på det har jag inte fått fram... (Har väl knappt ens tre bra bilder på hunden över huvud taget!? Han är INTE fotogenisk! ;-) Eller om det är jag som helt enkelt inte kan fotografera svarta hundar...?).

Så istället har jag samlat ihop tre andra foton, högst varierande, där man med lite god vilja i alla tre ändock kan urskilja både spetsiga kroppsdelar och spetsiga blad... :-)





Andra deltagares tillspetsade foton finns här!

/AnnaKK



Nytt hopp om bloggandet! ;-)

Idag verkar allt här på Blogg.se fungera precis som man vill att det alltid ska fungera! SKÖNT!!!

Och ni som undrade om blåklockan...



Det finns fortfarande några kvar! :-)


Idag börjar älgjakten på dessa breddgrader (längre upp i landet började den redan för en månad sen, eller nåt sånt), så jag tror inte jag ska gå ut med kameran i skogen, precis, under de närmaste dagarna...!? Men lite botaniserande i vägkanterna och så där, ska väl inte behöva vara rent livsfarligt att syssla med iallafall - hoppas jag!!! Hm...?

/AnnaKK



Bloggproblem...

Idag har det varit alldeles hopplöst att logga in här på bloggen!? Och när jag ändå lyckas, så brukar det iallafall inte gå att göra några inlägg... >:-/

Gör ett sista försök nu! Mest för att ni ska veta att jag lever!!! ;-)



Och min fototriss får väl bero tills i morgon... <:-/

AnnaKK



Hej!



Blir nog inte mycket datortid idag, men hinner jag ska jag vara med i Fototriss! :-)

Önskar alla en trevlig söndag!

/AnnaKK



Dagens Kommentar:

Monkan om Lönnlöv...:

Jisses vad liten du är! Var rädd om de där 0,3 cm, kanske kan vara det som gör att man kan skilja på dig och änderna ;-) 



/Vän Av Ordning



Så där ja!

Nu har jag dragit mitt strå till stacken, beträffande att hålla snurr på världsekonomin! ;-)

Fast jag får väl erkänna att jag inte är någon stor-shoppare, precis... Men 250 spänn har jag gjort av med, och bara på sådant som jag egentligen inte behövde och gott kunde ha avstått från.

Så med andra ord har jag väl snarare bidragit till att öka de globala miljöproblemen, än till att lösa finanskrisen...?

Fast en bra sak gjorde jag, förresten! Jag köpte en lott som var kopplad till Rosa Bandet-kampanjen. Och eftersom jag inte vann, så gick väl pengarna (åtminstone någon liten ynka krona?) till cancerfonden! :-)



Vet inte varför jag inte har gjort någon pratbubbla till bilden här ovan - tycker det saknas en sådan, faktiskt... Den där coolingen borde ju kunna ha en hel del att säga!?

Men just nu sitter han (eller är det en hon?) där i eftermiddagssolens goa sken och bara njuter av lugnet och stillheten i den fria naturen... :-)

/AnnaKK

PS! Ska på fest ikväll. En tråkig fest... (Jo, det VET jag redan i förväg, för det är nämligen typ 25:e gången jag går på den... Och deltagandet är tyvärr inte styrt av den fria viljan i detta fall, för då hade jag INTE gått!!! Ähum...). Vill mycket hellre vara hemma och titta på fotbollslandskampen på TV!!! <:-) DS!



Är lite på språng idag...!

Ska till "stora staden" och förlusta mej i några timmar nu under förmiddagen - någon måste ju shoppa loss, och åtminstone försöka hålla igång marknaden, i rådande orostider! ;-)

Jag hälsar på i bloggar och svarar på kommentarer i eftermiddag! :-)



Ha en underbar lördag allihopa!!! :-)

/AnnaKK



Ett Guld-kort...



...från goa Lena! TACK så hjärtans mycket för det, vännen!!! :-)

Nu önskar jag både dej och alla andra läsare go´natt!

På återhörande i morgon! :-)

/AnnaKK



Freaky Friday Foto!


Se fler bidrag här - eller varför inte delta du också!? :-)

/AnnaKK


Lönnlöv...

...i vatten:



Och i ris:



/AnnaKK



Det hade jag inte en a-a-a-aning om!?

Att 63 tum är nästan exakt 160 cm!? :-)



Det var faktiskt lite krångligt att mäta sej själv...! Fick tejpa fast tumstocken på väggen, och sen gällde det att både räta ut den ordentligt plus se till att den nådde ända ner till golvet... Men till sist så!

Sen skulle jag ju själv stå mot väggen också, och hålla en stor bok i 90 graders vinkel mot vägg och huvud... Samt hålla kvar boken i sin position, samtidigt som jag flyttade mej ett litet steg åt sidan för att kunna dra ett streck med blyertspenna under boken...

Ja, ni får ha en viss förståelse för att jag faktiskt INTE kunde fotodokumentera samtidigt också!?! ;-D

Däremot mätte jag tre gånger, och två av dem gav detta resultat - varför det knappast är strikt vetenskapligt bevisat att jag är så här lång (kort!?), men att det åtminstone inte är helt osannolikt... :-)

Och vad måttet är??? Ja, det får nästan var och en tolka själv!? Men jag tycker iallafall att det ser ut att vara 160,30 cm som är min längd... :-)

Ingen gissade på det, men närmast var:

Cicci  ([email protected]) om I kvällssolen...:

Jag gissar på 159:)

Och ganska nära var:

Elena CN om I kvällssolen...:

163!


Tack för visat intresse!!! ;-D

/AnnaKK

PS! I mitt pass står det förresten "161 cm", så jag har alltså krympt sen jag var 15-16 år... Inte alls oväntat, för sen jag började fotografera en viss sorts fåglar har jag absolut fått ännu plattare (och bredare!) fötter än vad jag hade förr!? Väntar bara på att de ska börja anta en orange färgnyans också... Host! ;-) DS!




Fredagsfärger - Silver!

Ingen frost idag, så jag fick leta efter något annat silvrigt... Aluminiumfolie, t ex!



Och en stektermometer... :-)



Temperaturen i "nasse" skulle stiga ytterligare ca 20 grader innan maten kunde serveras... :-)

Fler silvriga bidrag hittas hos Fredagsfärger!

/AnnaKK




Go´morron!!! :-)

Det är så kul att läsa alla längdförslag i kommentarerna till förra inlägget, så jag ska nog vänta lite till med att avslöja det rätta svaret. Förresten tänker jag göra en kontrollmätning - kanske har jag inte bara vuxit på bredden, utan även på längden, sen jag skaffade mitt första pass 1983...!? 8-D



/AnnaKK



 


I kvällssolen...

...blir skuggorna lå-å-å-ånga! :-)



Tills vi hörs igen i morgon nångång, kan ni ju få klura lite på hur lång jag är i verkligheten!? ;-)

Ha en skön kväll!!!

/AnnaKK



Det här är nog...

...årets sista prästkrage - iallafall i min trädgård...



Fast kanske att det finns någon till - om man letar ordentligt!?

Så här års får man leva mycket på hoppet! ;-)



/AnnaKK




Äntligen!!!

Ska jag lägga ut mitt första tips om en blogg man inte ska missa! :-)

Tanken är att det ska bli många fler efter hand, men med mitt tempo kan det ta sin lilla tid... Ja, ni vet säkert vid det här laget!? <:-)



Rubinara är en helt ljuvlig fotoblogg som jag hälsar på i lite då och då. Annika tar oerhört proffsiga foton, och hennes känsla för både motivval och bildtext är i en klass för sej. En blogg man blir GLAD av!!! :-)

/AnnaKK



Höstastrar...







/AnnaKK, som väntar på att solen ska titta fram - vilket dock känns lite osäkert, för det är ganska molnigt just nu... Kanske får ägna mej åt helt andra saker än fotografering idag!? Dammsugning finns det till exempel något som heter... Hm!



Idag blir det inga spindlar! ;-)

Inte ens några spindelnät - tror jag inte, iallafall!?

Nä, idag ska det bara bli gulliga djur här!!! :-)

..............................

Träffades nästan i skallen av några nedfallande sådana här...



...när jag höll på att fotografera vackra höstlöv i måndags! Och så hördes det "konstiga ljud" uppifrån trädet också!?!

Tittade upp, och... Minsann!





Det är nog ett riktigt ekorr-år i år, förresten! Åtminstone är det väldigt gott om sådana här sötnosar!

/AnnaKK



Nog för att...

...folk ofta slänger lite vad som helst i skog och mark... Men...

Till och med sina soptunnor!?



...

Och hunden har förresten fått ny "smuts" i pälsen...



Ha en fin kväll allihopa!!! :-)

/AnnaKK



Spindelnät - Hur gör man?



Annies Fotoblogg
om Höstmorgon!:

Men jag tycker om mittenbilden också för den blev så skarp. Nu fick jag en stor lust till att gå och fota spindelnät... Det tycker jag är så svårt.. Hur gör man? :P


---------------------------

Det viktigaste är nog att spindelnätet är vått, för det är ju snarare de små-små vattendropparna än själva trådarna som avtecknar sej på bild. Så på morgonen/förmiddagen, innan daggen har torkat, är en bra tid för spindelnätsfotograferande! :-)

Vidare så syns näten absolut bäst i motljus, och då kan man behöva ställa in kameran så den underexponerar bilden. Ett kort skärpedjup är också att föredra, så nätet framträder så tydligt som möjligt gentemot bakgrunden. Använd gärna lite tele/zoom!





Vid första anblicken ser nog ovanstående två foton helt identiska ut, men tittar man lite noggrannare så är det nedre lätt bildbehandlat.

Jag har ökat kontrasten en liten aning, samt mörkat ner bilden ungefär lika lite - för att få spindelnätet att framträda ännu lite-lite tydligare. :-)

/AnnaKK






Höstmorgon!

Har inte behövt ge mej iväg till jobbet än idag, och ska nog inte göra det förrän efter klockan 10... :-)

Så istället har jag suttit här vid datorn och redigerat några foton som jag tog under tidiga förmiddagen igår .

Det är en hel del spindelväv, men inga synliga spindlar (inte vad jag har kunnat upptäcka, iallafall). Så alla ni som har lite spindelfobi kan nog lugnt titta här och nu, utan att riskera sätta kaffet i vrångstrupen eller så! ;-)





Den här sista bilden gillar jag själv bäst... Ser ju nästan ut som en liten julgran med både kulor och glitter!? :-)

/AnnaKK



Go´morron! :-)



Det är frost ute nu, så jag undrar om det här lilla hallonet som jag hittade igår är djupfryst nu...?

Så dumt att jag inte åt upp det på en gång!? ;-)

Anar och hoppas att det kan bli ännu en underbar brittsommardag idag! (Visst får man väl kalla de senaste dagarnas väder för brittsommar även om det inte är direkt "t-shirtvarmt"!?).

/AnnaKK



Nu är jag redo för FFF!!!

Uj, vad jag hade problem med temat i Freaky Friday Foto den här gången!!!

Men idag hittade jag äntligen ett lämpligt objekt, som har hängt på väggen bak ett uthus sen i somras nån gång... Hon (?) har alltså haft gott om tid att reta upp sej till vansinne på...! ;-)



Fler "vansinniga" finnes här! :-)

/AnnaKK



Här är förresten...

...sommarstugan som hör ihop med grinden i förra inlägget! :-)



Tänk... Jag hade verkligen ingen aning om att det är så KUL att fotografera höstlöv!?! Nästan lika kul som spindlar! ;-D







Och NU ska jag gå ut igen!!!

/AnnaKK




Tisdagstema!


En stängd grind... :-)

Fler "stängda" foton finns här!

Och nu kilar jag nog ut en stund till med kameran - det är verkligen TOPPENVÄDER idag också!!! Helt ljuvligt! :-D

/AnnaKK



Det ser BRA ut...

...angående det fina fotoväder jag har önskat mej idag (också!). Så nu försvinner jag nog snart ut i skog och mark (igen!) med kameran... :-D





/AnnaKK




Cerabus Fotoutmaning

Det var ju i senste laget som jag fick in mitt bidrag till hösttemat, så nu har jag tagit fram ett till det nya temat smuts istället. :-)



Så kan det gå när hunden ska vara med överallt - till exempel på en byggarbetsplats... Det är hyvelspån han har i pälsen... <:-)

De andra deltagarnas bidrag hittar man genom att följa länkarna från Cerabus sida!

/AnnaKK




Får se...

...vart hän man ska styra kosan med kameran idag... :-)

Grannen har förresten fortfarande ingen styr på sina kossor! >:-/ Vår gräsmatta ser nu ut som jag vet inte vad... Rejält söndertrampad är den! Morr...

Man kanske skulle asfaltera istället för att försöka laga gräset!?



/AnnaKK, som vill ha lika fint fotoväder idag som det var igår! :-)~



Dagens spindlar... :-)






Och nu ska jag inte "terrorisera" er mer med mina foton från idag - iallafall inte förrän tidigast i morgon igen! ;-)

Ha en fin kväll!!!

/AnnaKK



Fotoutmaning!

(Reklam - Reklam - Reklam!!! ;-D)

Efter följande kommentar...

whatthefuckdotcom om Några foton från nyss... :-):

Underbara höstbilder... det finns en fotoutmaning som passar dessa på
http://cerabusfotoutmaning.blogg.se/ :)


...har jag nu letat upp ett foto från idag som passar denna fotoutmanings höst-tema!  :-)



Det här är hösten när den är som bäst!!! Det vill säga: soligt och skönt väder (varken för varmt eller för kallt - utan precis lagom!!!) och fina färger!

/AnnaKK



Uppdatering:

Hoppsan... Nu när jag la in det här bidraget upptäckte jag att det precis hade blivit ett nytt tema - för den här veckan, alltså! <:-) Så nu får jag väl leta upp nåt smuts, så jag kan lägga in en bild till! ;-)





Några foton från nyss... :-)

Var ute med kameran i kanske en timme eller nåt.

Tänkte att jag kan visa ett par bilder som redan är klara, eftersom de just inte behövde något "fix" i bildbehandlingsprogrammet... :-)




Det fastnar ju fallna höstlöv lite var och stans, och när solen lyser på dem blir de såna läckra fotoobjekt! :-)



Ljung... :-)

/AnnaKK, som nu övergår till (att åtminstone fundera på...) middagsmaten!



Pigga måndag!! :-)

Jo, faktiskt!!! Känner mej riktigt på G idag igen - iallafall jämfört med igår! ;-D

Och solen skiner från en blå himmel och dagens jobb är avklarat, så nu ska jag definitivt strax ta chansen att gå ut en lång runda tillsammans med kameran! :-)



En härlig "vitamininjektion" igårkväll var förresten att äntligen få se Mamma Mia på bio!!! :-)

Jag var inte något ABBA-fan när jag var ung, men musiken har ju ändå alltid funnits runt omkring mej och jag kan låtarna ungefär lika bra som alla andra. Och jag tycker att de är BRA!!! Och filmen var HÄFTIG!!! En sån där historia som man rent ut sagt bara blir så himla GLAD och totalt UPPRYMD av!!! :-D

/AnnaKK



Har väntat hela dagen...

...på att det ska sluta regna!!! Men det verkar det inte vilja göra, och nu har det nog redan blivit i skummaste laget för att kunna ta några bra foton... Så det blir inget nytt idag!

De här tog jag häromdagen, när solen kikade fram en stund... :-)





/AnnaKK



Fototriss!

Temat den här gången är energi - något som känns som en bristvara idag!? Hm... Var det verkligen så våldsamt igår - eller börjar jag helt enkelt bli gammal...!? Det sista verkar tyvärr mest sannolikt - för det blev ju inte ens särskilt sent!? Hå-hå-ja-ja...

Det här är iallafall en av de mest postiva energiformer jag vet! Värmeutvecklingen i en växande blomma som får snön att smälta! :-)


När energin inte längre kommer fram i elledningarna, t ex efter en storm, får man skaffa sej ljus och värme med hjälp av bland annat stearinljus...



Personligen tycker jag att en brasa utomhus har mycket högre mysighetsfaktor än ett tänt ljus inomhus. I denna eld tillverkade vi "grillkol" till grisen igår! :-D



Fler Fototrissbidrag på energi-temat hittar du här! :-)

/AnnaKK





Grisfest...

Det visade sej att det inte hade tagits så många foton under festen igårkväll... Varken av mej, eller av ungarna som lånade kameran mesta tiden!

Men jag kan bjuda på de här, iallafall - mest för att visa upp lokalen!  Vi dukade nämligen långbord i verkstaden - och det blev riktigt BRA! Ett par värmefläktar höll temperaturen på en behaglig nivå. :-)





Fick denna fråga efter mitt förra inlägg:

Wickan  ([email protected]) om När det rökta fläsket blev stekt... :-):
Häftigt!! Äldste sonen har lust med helstekt gris när jag fyller år nästa sommar! Här får vi lite tips senare idag, kanske?
Har ätit helstekt en gång o DET var gott!
Hur stor gris hade ni o till hur många räckte det?

Jag var ju inte så jätteinblandad i grillningen (höll egentligen bara i kameran!), men jag kan absolut rekommendera detta!

Har man bara tillgång till en sån här special-grill, så är det ingen större konst att lyckas bra! :-) Och vill man inte grilla själv, kan man säkert hyra in en grillmästare som fixar hela rubbet...?

Man utgår ju från en griskropp som redan är saltad och varmrökt, så det man ska åstadkomma under grillningen är att få upp köttet i rätt tillagningstemperatur (70-75 grader, tror jag!?) samt ge det en vacker stekyta. :-) Pensla då och då med grillolja! Och skydda med folie om stekytan tenderar att bli lite väl bra här och var...

Den här grisen vägde nånstans mellan 20 och 25 kilo, och räckte med mycket gott mått till oss 20 personer (varav några var barn) - det blev en hel del över!

/AnnaKK




När det rökta fläsket blev stekt... :-)

Nedan följer en liten bildkavalkad över gårdagens grillningsexperiment.

Jag har ännu inte tittat igenom fotona från själva festen, men OM det skulle finnas några bilder bland dem som passar sej för publicering (vilket långt ifrån är säkert! ;-D) så kommer de i ett annat inlägg senare idag eller imorgon.

Maten blev hur som helst god, och festen mycket trevlig! :-)

Själva grillningsproceduren tog ungefär 6 timmar. Och vi hade verkligen TUR med vädret!

















/AnnaKK



Hej Alla!!! :-)



I dag glöder det vid husknuten, eller vad jag ska säga! Den stora grillen för helstekt gris är just uppmonterad, och kvällsmaten har även spänts fast på den... :-)

Ungefär 20 personer ska (förhoppningsvis) äta sej mätta här i kväll. Vi har aldrig grillat på detta avancerade vis förr, så det ska bli oerhört spännande... Kameran kommer att vara med under hela dagen!

Nu kommer jag inte att höras av här mer idag, så jag önskar alla en jättefin lördag! Jag hälsar på er i era bloggar i morgon! Och då har jag säkert också lite kul bilder att visa upp här!

Kram på er!!! :-)

/AnnaKK



Bråttom!!!


Ska strax iväg på ett födelsedagskalas!! :-)


Har inte hunnit med Freaky Friday Foto!!! <:-/ Och kommer nog inte att hinna blogga speciellt mycket i morgon...

Men...! Tills vi hörs igen: Ha det TOPPEN, allihopa!!! :-)

/AnnaKK



Försvår-and-e fotografering... :-/




Hå-hå-ja-ja... <:-)

/AnnaKK



Fredagsfärger - Beige!



Fler beigefärgade foton finns att hitta här!

/AnnaKK




Färg...?



Eller lite mindre färg?



Var så rackarns trött igårkväll att jag just inte orkade mer än att pilla lite i bildbehandlingsprogrammet. Att dra i färgmättnadsinstrumentet var precis lagom ansträngande! ;-)

Ska strax iväg till jobbet, men där är nog inte så mycket att göra idag. I helgen spelas de sista seriematcherna (två pojklag) och sen tränas det bara lite på halvfart bland en del av lagen - och mellan mitten av november och nyår bör det vara uppehåll för alla. Så då får jag mer eller mindre semester! :-)

/AnnaKK



Hur gick det här till???



Natti-Natti! :-)

/AnnaKK





En liten regndroppe...



..på ett litet bär - är bättre än de miljoners miljoner regndroppar som just nu störtar ner från himlen utanför fönsterna!!!

Skönt att ha en dator att kunna sitta inne och kura tillsammans med! ;-)

/AnnaKK



Det stack upp en kroppsdel...




Dotterns docka från förr har återvänt från...? De Underjordiska!?

Själv har jag just återkommit från jobbet.  :-)

/AnnaKK



Go´morron!! :-)



Jag har varit så gnällig på vädret på sistone - ska lägga av med att vara det!

Går man upp vid 6 (eller tidigare), som jag har gjort idag, så behöver man inte bekymra sej. Det är så mörkt ute att det inte finns något väder!?! 8-)

Och om man inte tydligt hör att det regnar, så kan man utgå från att vädret är helt okej - och jag lyssnade inte speciellt noga när jag gläntade på ytterdörren för hunden nyss! ;-)

Ha en fin dag, allihopa! Särskilt Elena som fyller år idag! Grattis!!! :-)

/AnnaKK



Värst vad det är svarta prickar...



...på nästan alla blad!

Brukar det vara det när det är höst??? 8-/

Jag har aldrig fotograferat speciellt mycket om höstarna tidigare, faktiskt, och inte särskilt många höstlöv... Så jag har noll koll!?

/AnnaKK



Idag gick det iallafall...

...att både gå ut och knäppa några foton, innan spöregnet kom! Ja, jag hann till och med in igen också, så jag slapp att bli blöt!

Inte illa... :-)

Och det här är dagens höst-träd:



Fotograferat genom... Ja, kan ni se det???



-----------------------



Nä, den här gången ska ni faktiskt  få slippa att vara med i nån himla bild-gissningstävling!

Så, rätt svar kommer här direkt:



Kanske bäst att jag även tillägger att denna "cabriolet" INTE är vår - det är grannens... ;-)



Jag antar att dörren är öppen för att regnet som kommer in genom taket ska rinna ut lika snabbt igen...?

/AnnaKK




Uppdatering, vid 18-tiden:

Dörren är öppen för att grannens kossor ska kunna gå ut och in som de vill!?

För en stund sen var koflocken i vår trädgård och gjorde stora kratrar i gräsmattan samt snodde några äpplen...



Förträng! Förträng!! Förträng!!!

Jag vill inte riktigt ta till mej att HÖSTEN är här nu - på allvar!?!

Den första oktober... Rena rama domedagen...

Nu har man mest bara ruskväder, vintertid och en massa mörker att vänta sej under de kommande månaderna.

Fast... :-)


Än finns det rosor!!!

/AnnaKK






Det är ju TOPPEN...!!!

Här hade jag en himla massa tid till inget annat än att blogga mellan si så där klockan åtta och tio... Och då (just då, naturligtvis!?) gör Blogg.se driftunderhåll så det inte går att logga in här!?!  GAAAHHH!!!

Hå-hå-ja-ja... Vilka bekymmer man kan ha - eller hur!?! ;-)

Läste i tidningen innan i morse att nu är hela Skåne spärrat angående kreatursjukdomen blåtunga... Undrar om svidknotten (som lär vara smittspridarna, åtminstone i det här första skedet) också har informerats om det??? 8-/



Hörde igår att en lantbrukande bekant, som hade tänkt avveckla djurhållningen lite successivt, nu har anmält hela sin nötbestättning till slakt... Kan inte säga annat än att jag förstår honom. Undrar om jag inte känner minst en till som kommer att göra lika dant...? Kanske ännu fler...? :-(

/AnnaKK