Om skrot och bilar...


Någon undrade vad den svarta folkrace-bilen, som sonen kom hem med häromdagen, är för sort.

Om man ska tro vad som står på skärmen......så är det en Volvo...

Och det stämmer faktiskt, men tur att inte min Volvo har såna här ruskiga sidor!!! 8-XVilket SKROT, säger jag bara...!

Men sonen ser så nöjd ut så - här i en professionell pose... ...som man tydligen kan använda när man lossar bromskolvar som har fastnat...?

-------------

Någon annan frågade vad som har hänt med det andra bilbygget, så jag får väl visa några foton på det också då! :-) Peuschaab-en...Så många timmar som sonen har lagt ner på plåtarbetet på den, så kan jag förstå att han inte vill ta ut den på någon folkrace-bana där den får "kela" med andra bilar - typ såna otäckingar som Volvon här ovan...

Titta bara vilket pussel av plåtbitar, som de nya och bredare skärmarna består av:Sånt här plåt & svets-pyssel kan sonen hålla på och trixa med hur länge som helst... :-)

Mindre roligt var det ju däremot att reda ut härvan av elektriska sladdar tillhörande motorn... Att bara komma på tanken att stoppa en Saab 9000-motor i en Peugeot 205, förresten - och dessutom få allt att fungera!? Men!! Det han aldrig nånsin kommer att lära sej om bilelektronik i skolan, kan han iallafall nu - och motorn spinner som en...galen tiger!?!

Ett rörbockningsverktyg står förresten på önskelistan, men det här sättet fungerar ju faktiskt också:Här näst är det väl sånt där tråkigt jobb, typ spackling och slipning, som är aktuellt... Och sedan lackering... Inget dera är något som sonen tycker är speciellt kul, så jag vågar nästan säga att projektet inte blir klart... Just nu, iallafall! <:-)/AnnaKK


Kommentarer
Postat av: Gärdsmygen

Vad duktigt han är!! Att dessutom få möjlighet att utöva sitt intresse är ju jättebra, och ni verkar ha bra med utrymme för det där.

2010-03-11 @ 13:01:48
URL: http://litenfagel.blogspot.com
Postat av: Lennart O

God middag! Ett imponerande plåtarbete som J utfört. Vilka bilbyggartalanger där finns! Om några år finns han kanske bland utställarna på ELMIA.

2010-03-11 @ 13:15:04
URL: http://leonardo34.wordpress.com
Postat av: Yvonne

Jamen det är väl känt att gatukorsningar är bättre än renrasingar! Det borde gälla bilar också! ;) Jag är imponerad av människor som kan meka sådär! Men jag kan byta däck på min cykel! :)

2010-03-11 @ 14:10:11
URL: http://yvonneeblogg.blogspot.com
Postat av: anki

vad kul att se :-) och vilket jobb han lägger ner.. ha ha ha 9000 motor i en liten Peugot,, är det en turbo också? då lär den gå som en skållad råtta och risk att flyga sin kos ....Duktig är han grabben eran.. :)ha en skön dag

2010-03-11 @ 14:51:31
URL: http://engstromsfoto.se
Postat av: Ingrid

Härligt när de har intressen de där barnen, även om det är ett "skitigt" sådant.. Kunskaper de alltid har nytta av. Ser det på mina fd krabbenissar, nu fixar de mycket själva även som vuxna.

2010-03-11 @ 15:36:06
URL: http://farmoringrids.blogg.se/
Postat av: mimmi

Det är ju jätte duktigt gjort att han kan få sådana bilar att köra på 4 hjul igen ..det kan an ju inte tro när man ser dom förste gången :)

Nu blir det promenad .. solen kom fram nu :)

2010-03-11 @ 15:38:29
URL: http://mimmisfotosida.nu/
Postat av: SqZ

Grillen på bilen ser riktigt cool ut :-)

2010-03-11 @ 16:03:56
URL: http://mysmurklan.blogspot.com/
Postat av: Malin B

Vilken talang - att få ihop två bilar till en. I mina öron låter det nästan som det använts en "Push up". ;)

2010-03-11 @ 19:35:19
URL: http://malinbayard.blogg.se/
Postat av: Pialotta

Underbart att ungarna har intressen som de brinner för.. sen får det ta den tid det tar.. härliga bilder på din fine grabb.. lite skit under naglarna, det är bra de:)))

2010-03-11 @ 19:50:54
URL: http://caffepaus.blogg.se/
Postat av: Ninna

Vad målmedveten han ser ut:) "Plåt- och svetspysslet" ser komplicerat ut.

2010-03-11 @ 20:39:25
URL: http://persiljeland.blogg.se/
Postat av: annette

Vilken härlig och målmedveten son Du har, så härligt att han har möjlighet att utöva sitt stora intresse hemma, tror sjutton att han inte vill köra sitt fina hemmabygge på folkrace, där blir den ju förstörd, bättre då att ta den risiga volvon, då kan han oxå utan att tveka "buffa" på dom stora "grabbarna";)Ha en skön fredag!annette

2010-03-11 @ 21:14:41
URL: http://anesas-bildblogg.blogspot.com/
Postat av: Jen

Han är ju riktigt konstnärlig din son!

Fascinerande vad man kan göra med lite plåtbitar. :DÅhh, klart du ska försöka vårda orkidén. :)

Om rötterna torkat av för lite vatten eller om de ruttnat av för mycket, så kan man alltid använda sig av vitmossan för att den ska kunna skapa nya.Att veta om man ger för mycket eller för lite vatten kan vara kruxigt.

Men om man har brudorkidén planterad i en genomskinlig plastkruka, en glaskruka eller helt enkelt utan bark och bara hängande i en vas så vet man att det är dags att vattna när rötterna blivit "gråa". Är de fortfarande gröna eller om det finns kondens kvar på krukan, så väntar man ett par dagar till.

:)

2010-03-11 @ 21:38:42
URL: http://pansky.blogg.se/
Postat av: Jane

Vilket jobb sonen har lagt ned på bilen! Härligt med ett sådant intresse och när han dessutom har möjlighet att få hålla på :)

2010-03-11 @ 22:12:23
URL: http://janesmax.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback