Tjo-Ho!

I kväll blev det av att gå på fotbollsmatch igen - och se dottern & Co håva in tre fin-fina poäng!

Förstår bara inte varför det alltid ska vara så onödigt spännande...!? De har spelet, de har chanserna, men har så förtvivlat svårt att få in bollen i mål...! Den slinker utanför, över, studsar i stolparna och i ribban - det är väl egentligen bara under den inte går!? Hm... 

Eftersom dottern har varit förkyld i några dar så spelade hon bara sista kvarten, och det var nog ganska lagom för hennes del... Resultatet? 2-0. (Så riktigt alla målchanser brände de ju inte!). Men det stod länge "bara" 1-0, och då var det bitvis mycket nervöst att titta på... Detta var dessutom en måste-match att vinna, för att inte åka ur serien...

Ja, ja... Fotboll är väl inte allt här i livet, men GANSKA viktigt är det! ;-)Tack vare denna match har jag t ex två timmars arbete i morgon bitti!

Go´natt!!!

/AnnaKKJubileum... :-)


/Vän Av Ordning

Fototriss!

Den här veckan är det jubileum - tionde gången för Fototriss, som har blivit en succé (tycker jag nog att man kan säga!?). KUL!!! :-)

Temat är valfritt bland de teman som redan har förekommit - och jag har bestämt mej för att göra en ny version av "rörelse". Jag var ju på Liseberg för snart två veckor sen, och då blev det några foton på radiobilarna med massor av rörelseoskärpa (läs gärna fart & fläkt! ;-D).Nu ska det bli roligt att se vad de andra deltagarna har valt för tema!! :-)

/AnnaKK


Fest, någon??? ;-)


Ha nu en riktigt HÄRLIG lördagkväll - det ska jag ha!!! :-)


/AnnaKK

Har varit i svampskogen...

...och traskat idag! Med kameran som sällskap, förstås! :-)

Hittade en och annan svamp, men jag är inte så bra på sådana så jag plockade inga... Men de följde ju med hem på bild iallafall! Som de här båda bjässarna - fast det syns inte på bilden hur stora de faktiskt är, men 30 cm höga är nog bara en lätt överdrift... :-) Garanterat är de iallafall 20-25 cm från topp till tå!Hade inget stativ med mej, så för att få vettiga slutartider har jag fått använda mej av soljuset - med den följden att vissa delar i bilderna kan vara utfrätta medans andra är lite väl mörka... Men det blev ganska trevliga bilder ändå, tycker jag, och precis så där är det ju i skogen en solig dag!? Ömsom djup skugga, och ömsom solstrålar som silar ner mellan grenverk och blad... :-)Och människan lämnar spår efter sej - fast just den här burken blev ju en alldeles utmärkt barrhållare... Eller??? <:-/

/AnnaKKSolskenet lockade fram en.../AnnaKKLördag!

Har jobbat ett ryck nu på morgonen - och nu är resten av helgen LEDIG!!! :-)~

Vackert väder är det också, och bättre med förkylningen - så det här verkar ju riktigt lovande!? :-)

/AnnaKK


Detta intogs i trädgården...

...för en stund sen!Mmmm... :-)~

/AnnaKK


Förra veckan...

...var det ju orange som var Fredags-färgen! Mitt bidrag till den omgången var väl inte så färgstarkt egentligen...

Jag skulle haft den här bilden istället då - men det gick ju inte, eftersom jag tog den igår! <:-)
Förmodligen kommer jag att ha en mycket mera turkos bild om en vecka eller nåt! ;-)

/AnnaKKFredagsfärger - Turkos


Fler bidrag finns här! :-)


/AnnaKKGo´morron!!

Nu har den första höstförkylningen jobbat sej igenom hela familjen... Det började ju med maken för en vecka sen, och nu snörvlar och nyser vi andra också...

Jag gick aldrig på fotbollsmatchen igårkväll, eftersom jag kände mej lite ruggig då - men nu ska jag snart släpa mej till Lindvallen och röja upp efter den. Phu...Vädret ser faktiskt ganska lovande ut så här långt!? Hoppas det blir SOL idag!!! :-)

/AnnaKK


På-fåglar!?


/AnnaKK, som vill ha gatubelysning... :-)

Så här såg det INTE ut......vid sjön! Jag har lekt lite med en bild jag tog innan i eftermiddags. :-)

Eller rättare sagt: jag lekte med kameran redan när jag tog den! Ställde in "färger" på sepiatonat. Men det blev inte så snyggt, så här i datorn har jag sedan tryckt på auto level-knappen och därefter mixtrat ytterligare lite med ljuset, kontrasten och färgerna. La även på "sudd" runt omkring...


Nu menar jag absolut inte att jag har åtsdkommit ett mästerverk - knappast! ;-D Men se det gärna som ett inspirationstips; att LEKA med både kameran och fotona!!! :-)


Här är ytterligare ett par bilder från min lilla (snabba!?) fotorunda...


Jösses... En kundvagn långt ute i ödemarken!? Undrar om den nånsin hittar tillbaka till centrum, och till vilken affär den nu tillhör...?

Trevlig kväll!!! :-)

/AnnaKK


Jag hade iallafall tur med vädret! ;-)

Som jag nämnde i ett tidigare inlägg så skulle jag skjutsa sonen både till och från skolan i eftermiddag. Han skulle ha en ca 1½ timme lång lektion, och under tiden tänkte jag gå en promenad... Kanske rent av fotografera nåt skoj som kunde tänkas dyka upp på vägen! :-)

Nu är det så att jag egentligen bara har transporterat mej per bil i Älmhult - och jag tycker att jag hittar bra i större delen av orten! Men gång- och cykelvägarna har jag egentligen aldrig utforskat närmare...

Men nu så! Parkerade bilen vid MAXI och sedan traskade jag iväg - mot sjön! :-)~

Den hittade jag, fast det var minsann längre att gå dit än vad jag hade trott...? Phu!

Sen tog jag inte samma väg tillbaka, utan en annan som kändes som att den också var i rätt riktning. :-) Det var den visst inte!? Hm... :-/

Fast det var väldigt fint där jag gick - lantligt och idylliskt med gärdsgårdar kring hagar och ängar. Ett riktigt fint strövområde! :-)

Men jag kom alltså inte tillbaka till civilisationen där jag trodde att jag skulle komma tillbaka, utan mycket längre bort! Och ungefär då ringde sonen och sa att jag kunde komma och hämta honom för klassen har fått sluta en halvtimme tidigare... Gaaah!!!

Det blev en synnerligen rask promenad tillbaka till bilen, kanjag säga - undrar hur långt det var egentligen??? Minst två kilometer, skulle jag tro... Och jag kom till skolan typ fem minuter innan vi från början hade bestämt att jag skulle hämta sonen...

Ja, ja...


/AnnaKKGo´dagens!!!Idag blir det nog ännu en sån där dag då jag mest bara irrar omkring än här och än där, utan att egentligen få så värst mycket uträttat... Hm!? (Det KÄNNS så, fast förhoppningsvis är det ju inte fullt så illa! He!? Men fotorunda kan jag nog bara GLÖMMA...?).

Fast två timmars jobb är iallafall ordningsamt och noggrannt utfört nu - alltid något! ;-)

Sonen ringde från skolan och sa att han kommer hem igen nu snart - har håltimmar ända till klockan 14.30! Och då får jag väl skjutsa honom tillbaka till skolan, antar jag, om den lektionen ska bli av för hans del... Stön!!! Men jag kan för all del kombinera den trippen med att veckohandla på MAXI... Det ska ju också göras nån gång innan helgen...

I kväll är det fotbollsmatch (hemma) - så jag åker nog och tittar, även om dottern inte ska vara med. :-)

/AnnaKK


Utom tävlan - Fototriss! ;-)


Jag trodde ju inte anden hade hajjat det här med att det skulle vara tre bilder till en triss...


/AnnaKK


PS! Rätt svar finns en bit ner! Scrolla!!! DS!

Nickelbacks Rock Star! :-)


Det går knackigt med mitt bidrag till...

...veckans omgång av Fototriss. Eller rättare sagt: Det går inte alls!?! Temat är "en låt"... Med hjälp av tre foton ska man på nåt vis illustrera titeln eller texten...  


Öhhh???

Nån som fattar vilken låt hon menar???

/AnnaKK, som misstänker att anden inte vet vad en triss är för nåt!! ;-)Ytterligare foton från igårkväll...

/AnnaKK


Ännu en regnig dag att vänta...

Det skvalar friskt utanför fönstret just nu - lite för friskt för kameran, om man nu ska mäta regnintensitet i vad jag tror är mängden väta min kamera tål!? <:-)

Vill att det ska vara så här istället!!!


Och att man kan dricka "livselexiret" utomhus i solsken...Den här bilden påminner mej förresten också om allt höstgöra i trädgården. Krukade småplantor som måste komma i jorden alternativt få bättre skydd inför vintern, förvuxna perenner som behöver ansas och/eller delas, växter som behöver bindas upp eller på annat vis få stöd, ogräs som måste bort... Och denna höst SKA jag köpa (och plantera!) nya tulpanlökar!!!

Men höstgörat får defintivt bero till en dag när det INTE regnar...

Förmiddagens planer är att jobba och handla - samt hämta sonen på skolan, eftersom han slutar redan klockan 12 idag och det tydligen inte går någon buss hem vid den tiden. :-)

/AnnaKKFler regnvåta bilder från ikväll...

Det är faktiskt ganska mysigt att fotografera i (dugg-)regn!!! :-)

(Säger jag, som inte riktigt är typen som kurar framför öppna spisen eller tänder en massa stearinljus när höstrusket tränger på...).Inte har jag några bra regnkläder heller, förresten - men flera paraplyer! Paraply är jättemysigt - bara det inte blåser så mycket att de krängs ut och in! ;-)Go´natt! :-)

/AnnaKK
Det har regnat...

Fast sen slutade det (nästan iallafall... Lite duggregn får allt kameran tåla!?) - och DÅ tassade jag förstås ut i trädgården och tog några foton! :-)
Vet inte om ni får ihop det, men ni ska slippa få de här fotona som en ny bildgåta! ;-)Det är helt enkelt speglingar i studsmattan! :-) Vattnet stod kvar en liten stund på väven... Eller rättare sagt: det hade väl regnat lite mer än vad väven hann att släppa igenom, så det tog en stund innan allt vattnet hade sipprat igenom. Lagom lång stund för att jag skulle hinna ta dessa bilder, som jag tycker blev lite mysiga. Och ganska surrealistiska!? :-)

/AnnaKK


Ett blötdjur i blötan...

/AnnaKK


Nån som känner igen sej...? <:-/Just nu pausar jag lite, alltså... :-)

Undrar om det verkligen kan vara nödvändigt att dammsuga sen också !?

Jo, det är det nog...?

SUCK!!!

/AnnaKK


I farten...

Känns som att jag inte kommer att hinna med datorn så mycket mer idag...? (Jo, ikväll igen - om det går att bryta loss ungarna här ifrån en stund då!? Det kan man förstås inte vara helt säker på...! ;-D).

Ligger efter med Fototriss den här veckan (och tvivlar starkt på att jag kommer att få till den utmaningen denna gången...), och idag är det ju dags för Tisdagstema också... Phu! Eventuellt hoppar jag över den fotoutmaningen också!? När ska jag få tid med min fotorunda som jag har babblat om, jag vet inte hur länge??? 

Det är så mycket annat som också behöver få tid - särskilt idag... <:-)

Så snart väntar jobbet, och sen har jag en massa städbehov här hemma också (men dem kanske jag blundar för ytterligare nån dag!? ;-) Man ska inte överdriva allt för mycket!!!)... Plus en bekant som fyller 40 imorgon, och som säkert skulle uppskatta en liten gratulation (som isåfall ska levereras skriftligt via brevbäraren).

Det slog mej när jag åt frukost innan, att jag alldeles har glömt att skriva ihop månadens bankgiro, så det måste jag också göra (och få skickat) idag. Dessutom gapar kylskåpet tämligen tomt...Ha en fin dag!!! :-)

/AnnaKK


Rätt svar!

Ni är så goa som orkar med mina knäppa bildgåtor! :-)

Tror de här två svaren kom närmast sanningen:


Monkan om 10 000...:
Javisst, leopardmönstrad scarf som flyter i en flod av te! ?

Ansi  (info@ansiskrypin.se) om 10 000...:

Hmm.. det första jag tänkte på var flytande honung och en uggla (det prickiga i bakgrunden), fast jag vet inte riktigt hur jag ska få ihop det. :)
Det blir stilpoäng i mängd och parti till er - och lite ära också, förstås!!! :-)

Jag hade helt enkelt tänkt att jag skulle ta ett foto på den där andens fot, som syntes så tydligt strax under vattenytan... Men det blev ju inte så bra! ;-D

/AnnaKKSkymningsbilder

Som en liten påminnelse om att sommarkvällarna fortfarande finns - vissa dagar, åtminstone! :-)

Iallafall fanns den här speciella skymningen en sensommarkväll för en dryg vecka sedan...

Himlen var riktigt fin då! Så här såg den ut om man tittade åt väster......och när man vände sej 180 grader såg den ut så här:

Vackert, eller hur!? :-)

/AnnaKK10 000...

Kameran överlevde även det tiotusende fotot! ;-)

Men räknevärket fixade inte så många nuffror, så bild 10 000 heter enligt det 0001... Så trist!?!

Fotot var inte mycket roligare än så det heller, förresten!!Nån som ser vad det är??? :-)

/AnnaKK


En hälsning från norra delen av trädgården!


Glömmer då och då nästan bort att vi har ett litet Victoria-plommonträd i ena änden av trädgården... :-)

Eller om man kanske ska säga att det växer på vår tomt, men på gränsen till vildmarken...? Vildvuxet är det iallafall där det står - så det är väl därför som man knappt ser det, kanske!? Ähum...

Häromdagen såg jag iallafall att det fanns några plommon på det - och igår var det ett par som var mogna. MUMS!!! :-)~

Jag är inte mycket för att plocka för att lagra, och defintivt inte för att sylta, safta och konservera och sånt där - men ibland händer det att det blir nåt bakverk, till exempel äppelkaka. Men oftast inte det heller...

Nä, frukt avnjutes bäst direkt från grenen, tycker jag! :-)

/AnnaKK

Om igår...

Jag funderar lite på vart gårdagen egentligen tog vägen!?

Och det är väl bara till att konstatera att man först och främst ska undvika långa sovmorgnar om man vill slippa det där med att det hux-flux är både eftermiddag och sen kväll...! ;-)

Lagade middag mer eller mindre direkt efter frukost, och sen var det plötsligt dags att åka iväg med dottern som skulle spela fotbollsmatch. (Eländes, elände att det blev förlust med uddamålet... De hade både spelövertag och en massa bra chanser i slutet av matchen, och borde verkligen ha kvitterat åtminstone! Men det var som förgjort - den här gången också... Så nu luktar det kvalplats neråt...).

Den där fotorundan jag hade tänkt mej mellan middag och match blev det inte mycket med, kan jag bara konstatera.


Men den här gullegrisen träffade jag iallafall på här hemma i trädgården! :-)

Och idag är det ju en ny dag - och en ny chans att komma ut en sväng med kameran!!!

/AnnaKK


Jag fick fria händer med...

...bilder tagna av Vivan! :-)


/AnnaKK, som eventuellt ska på kräftskiva på lördag!?Söndag...Klockan blev rätt mycket innan vi fick ändan ur sängen idag... Inte för att det blev vare sej sent eller särskilt hårt på firmafesten igårkväll, utan mer för att "nån gång bara måste man få sova ut"!? :-)

Maken är förresten vrålförkyld...

Så idag blir det mest bara LUGNT!

Fast om det inte börjar regna så kanske jag går ut en vända med kameran efter middag. Och så ska dottern spela fotbollsmatch ikväll, och den ska jag så klart följa med och titta på. Men annars så: LUGNT!!! :-)

/AnnaKK


En snabbis... :-)

Var ju bara tvungen att kika in i bloggen och läsa kommentarer och så där. Trevligt! :-)~

Fast egentligen borde jag stå framför nån spelgel och bråka med håret eller nåt nu - ska alldeles strax iväg på en firmafest (med makens jobb och arbetskompisar). Så det får bli mer ordat i morgon istället... Och då ska jag även hälsa på i era bloggar, vilket jag absolut inte hinner nu... <:-/

Men... Ha det så toppen i kväll allihopa!!! :-)


/AnnaKKDet här visste ni inte!?
Storken ser även till att karlarna gör sitt jobb, samt kontrollerar säden!!! ;-D

Tidigast i kväll är jag tillbaka här... :-) (Är det väl bäst att jag också skriver ut - så ingen får för sej att efterlysa mej hos Interpol eller nåt...! Tsss!)

Ha en fin dag!!! :-)

/AnnaKK
Hittade en till bild...

...i arkivet, som eventuellt hade kunnat funka till Fredagsfärger med tanke på de orange fötterna... :-)

Men jag gjorde en sån här av den istället! ;-)"Dagens Humla" är det nog för övrigt dags att bomma igen som kategori nu - för den här sommaren, alltså... Har inte sett nån humla på ett par dar!? Var är dom???

/AnnaKKHur gick det sedan???

Känner att jag har en massa lösa trådar här och var i bloggen, och det är lite otillfredsställande... :-)

Tänkte jag skulle ta och knyta ihop ett par här och nu!!!

Minns ni Dunungarna???


Man kan ju undra vad som hände sen när de hade folkrejsat klart på Harabackens Motorstadion i Hästveda...?


Ja, jag har inte hört så mycket mer än att de på nåt vis gillade själva Hästveda, och därför blev kvar där!? På ridskolan, närmare bestämt! Så uppenbarligen har de sadlat om!?!

Ja, men då så!!! :-)

GRATTIS Rolf-Göran Bengtsson, till din silvermedalj i hoppning i Peking-OS!!!

Och LYCKA TILL med er satsning, Dunungarna! :-)

/AnnaKK


Fredagsfärger!

Idag är det orange... Lätt som en plätt - det finns nämligen ett mycket dominerande inslag av orange här, i form av sonens A-traktor. :-)

Som ser ut så här:Mitt bidrag till Fredagsfärger blir följdaktligen denna bild, som jag tycker är lite kul faktiskt... :-) 
 


"Spöktaxin" heter den, men det är inget spöke förstås, utan bara passagerarsätet modell sportstol! "Ögonen" är helt enkelt hål för fyrpunktsbältena... :-) Och sonen är på väg ut ur bilen eftersom han har kört fast  - han ska putta loss den från en isfläck som inte de slitna sommardäcken ville få grepp mot!

Men en pratbubbla (eller tankebubbla, som det ju är i det här fallet) kan onekligen förändra hela situationen! ;-)

Andra deltagares orange bidrag hittas här!

/AnnaKK


Tack så jättemycket...

...Monkan - för att du ger dennasuperfina utmärkelse till mej! GLAD!!! :-)

Man ska alltså nominera minst 7 andra bloggar - det där med minst 7 gillar jag!!! :-) Ska göra det - men inte just nu... En annan dag ska jag nämligen skriva ett långt inlägg om bloggar och bloggare som ligger mej varmt om hjärtat, har jag tänkt, och då passar det ju superbra att kombinera det med denna utmärkelse! :-)

/AnnaKK

Rätt svar:Minsann... Det VAR hårbjäfs som var rätt svar på bildgåtan... :-)

Lite kul att följa resonemanget genom kommentarerna, måste jag säga!

Postat av: Dysnomia's

Det där är nåt "hårbjäfs" (visste inte att det hette så.. ;-) )som är fotograferat på nån mörkhårig donna.

Postat av: paula

HÅRBJÄFS, med dom tror jag att man kan likna någon som kan skutta och äta morötter...:)

Postat av: Dysnomia's

Hmm.. Skuttar "den" och äter morötter"? Jag tror h*n går på nåt tyngre än så med den färgen.. ;-)

Postat av: LottaM

Gissar på Lisebergs kaninens hårbjäfs!

Tänk vad rätt det blev till slut, va´!? :-) Diadem med Liseberg-kaninöron... I håret på en mörkhårig donna (som jag inte känner och därför inte fullt ut kan garantera att hon inte är huligan - men det är hon säkert inte, och i vilket fall som helst kan väl knappast ett par kaninöron vara huligan!? Möjligtvis vegan isåfall... ;-) Hm...).

Dysnomia´s, Paula och LottaM får dela på den stora ÄRAN... Grattis!!! :-)

Fast jag funderar på en sak... Var inte Liseberg-kaninen rosa förr i tiden??? När blev den grön??? 2000-talets miljömedvetna Liseberg-kanin, kanske...? Och isåfall... Återvinning är ju trenden nu för tiden!!! Så när man har sprungit runt en hel dag på Liseberg med detta bjäfs i håret (jo, visst heter det väl hårbjäfs!? Annars ska det ordet in i SAO snarast möjligt, tycker jag! He!), så tar man av sej det när man kommer hem... River loss öronen från själva diademet, sprättar upp dem lite grann, och (vips!) så har man ett par alldeles prima morgontofflor!!! :-)

Så stilpoäng till er som gissade på det!!! :-)

/AnnaKK


Bildgåta, någon!? :-)

Jag har plötsligt fått för lite att göra, tror jag!? Lustigt... För några timmar sen kändes det ju precis tvärt om...!? 8-I

Ja, ja... Omväxling förnöjer, heter det ju! Så bara därför:

En bildgåta!!! ;-)Ni ska till och med få svarsalternativ den här gången... :-)

1: Mina morgontofflor

X: Nåt hårbjäfs

2: En huligan

(Och som vanligt är det ÄRAN som står på spel! :-) Önskas det stilpoäng får ni gärna väva ut svaret lite grann också!).

/AnnaKKFunderar på...

...om jag ska ha någon "Dagens Höst-tecken"-bild idag, eller inte...? Vädret kan lixom inte riktigt ta och bestämma sej!? Rätt som solen skiner så kommer det en skur, typ!!!

Nåja... Så var det ju i Göteborg och på Liseberg i tisdags också! :-)Vid 17.30-tiden si så där kom regnet och skrämde iväg en hel del Lisebergs-besökare. Jag och maken stod under tak vid radiobilarna i en halvtimme då, och väntade på att dottern och hennes kompis skulle bli klara: "Vi ska bara åka Flume Ride två gånger till, sen kan vi köra hem". :-)Hoppas att den gule inte blev våt - men det såg faktiskt ut som att de gick hem innan regnet kom...

Förresten... Vilken sabla otur att vinna ett sånt där bautastort gosedjur det första man gör när man kommer till en nöjespark, och sen ha det åbäket att släpa på resten av dagen!?! ;-D

Nu har jag förresten bestämt mej! Det blir ett höst-tecken:Även det från Liseberg... :-)

/AnnaKKDagens sjörapport!!!


Först fattade jag ingenting...!? Alla änderna tycktes fly upp ur vattnet, och sedan drog de sej bara längre och längre upp på land...

Sen föll poletten ner! Jakttiden på änder har ju inletts idag!!! :-/Jag kände att det inte riktigt var läge att berätta för dem att jag råkar vara gift med en jägare...

Men till er bloggläsare kan jag iallafall säga att jag inte tycker att gräsand är särskilt gott - eller åtminstone inte alla de där blyhaglen som man får räkna med att man också får mellan tänderna i samband med en sådan måltid... Hu!

Och nu mera ska  ju änderna dessutom helst vara skjuta med stålhagel - till alla tandläkares stora förtjusning...!

Jag kommer aldrig mer i hela mitt liv att äta gräsand, det svär jag på!!! :-)

Håller sej nu bara "mina" änder kvar i närheten av badplatsen och campingen, så är det nog ingen större risk att de blir någon annan stackars jägarhustrus middagsbekymmer framöver...?

Hoppas jag innerligt!!!

/AnnaKKHej!!!

Eländiga skola och sabla skit att bo långt ute i skogen!?! Ähum... <:-)

Anas det en viss frustration...? Ja, det är väl ungefär som vanligt i samband med att sommarlovet tar slut och ungarna börjar skolan igen... Även jag har problem med den omställningen!!!

Dotterns skolbuss funkar förresten helt oklanderligt. Nära till hållplatsen och bra tider. Men när det gäller sonens skolbuss är det precis tvärtom... Långt till hållplatsen (så jag funkar vanligen som taxi däremellan) samt urusla tider... :-(~

Jag vill ju gärna ha fria tider för min egen del, och kunna styra min dag och mina sysslor lite som jag vill - men nu får jag snällt inrätta mej efter sonens busstidtabell... (Stackars, stackars mej!? ;-D).

Sen vill jag dessutom väldigt gärna hinna med en stund vid datorn om morgnarna, innan jag far iväg till den där busshållplatsen och jobbet. Men det har inte funkat de senaste dagarna - i och för sej beroende på att jag inte har stigit upp tillräckligt tidigt för att hinna med det också. Men vaddå!? Kvart över sex är ju redan det alldeles för tidigt att behöva stiga upp!!!


(Och nu vet jag precis vad Malin B kommer att säga, så jag säger bara: TYST på dej!!! ;-DDD).

Nåväl... När jag då äntligen kom hem idag, efter skjutsande och jobbande och handlande och allt vad det var - tror bestämt att jag hamnade en stund vid en sjöstrand också, där det fanns en massa befjädrade varelser!? ;-D 

Hur som helst... När jag då äntligen kom hem, och kunde sätta på datorn och logga in här på bloggen... Då visade det sej att jag hade fått en award av Paula. Där gjorde du allt min förmiddag - TUSEN VARMA HJÄRTLIGA TACK!!! :-)Denna award har jag nu möjlighet att ge vidare till sju favvisbloggar... :-)

(Fundra, fundera... Får nog be om att få återkomma med den saken...!?)...

/AnnaKK


Liseberg IIIDet är många som jobbar på Liseberg... Trädgårdsmästare där - det skulle jag nog kunna tänka mej att vara!? :-)Glassförsäljare kanske också skulle kunna vara nåt att jobba som...? :-)

Eller varför inte det här:Undrar just hur hårt en annan hade fått jobba för att lyckas med den uppgiften!? ;-D

Nä... Jag fortsätter nog med mitt gamla vanliga jobb ett tag till! :-)

Trevlig kväll!!!

/AnnaKK
Liseberg II

Har fixat klart några bilder till... :-)

Snabbt, högt, långt, läskigt, nervkittlande... Det mesta på Liseberg är alldeles för våldsamt för mej! ;-)

Men det är SEVÄRT!!! :-D

/AnnaKKLiseberg I

Tror jag får dela upp fotona från Liseberg i ett par omgångar...

Av någon outgrundlig anledning var de ganska många!? ;-DVarsitt åkband kring handlederna och knappt nåt folk! Dottern och hennes kompis travade snabbt iväg... :-)

Maken och jag tog det betydligt lugnare. Strosade omkring och tittade på allt, slappade på parkbänkar, kollade in folk, fotograferade, åt glass, drack kaffe - och hade det bra och trevligt vi också! :-)

Fortsättning följer... :-)

Nu är det hög tid att jag loggar in på Bloggkoll mm och kollar upp vad ni andra bloggade om igår... :-)

/AnnaKKKul att vara saknad! ;-)

Men uj-uj-uj så stressigt allt blir när man ska vara ledig och bortrest en dag. Och då tänker jag inte enbart på bloggen! He... :-)

Värst är ju att ingen annan fixar mitt jobb, men nu har jag städat järnet i tre timmar och är i fatt igen... Phu!

Och apropå järn... Såg att det var "metall" som var ämnet för veckans Tisdagstema. Hann inte lägga in nån bild till det igårkväll, men nu kommer det en här:Nu ska jag alldeles strax - äntligen!!! - tömma kameran på de bilder jag tog på Liseberg igår. Hoppas några blev bra, så jag kan visa upp dem här senare idag! :-)

/AnnaKKHär är jag! :-)

Har ju varit på resande fot idag - till stora staden Göteborg!

Och det var bara bra! Ösregn på vägen dit, förvisso - men vi körde rakt in i P-huset vid Nordstan, och så gick vi några timmar där medans det regnade över. När det blev dags för Liseberg sken solen! :-)

Men mer om detta i morgon...


/AnnaKK
 


Fortsättning...

Det var ju egentligen inte alls meningen att mina hästfoton från i lördags skulle användas till Fototriss... Men när blir saker och ting som man har tänkt sej!? ;-)

Fast den här kommentaren:


trivago
 (helena.eriksson@trivago.com) om Fototriss!:
Väldigt vackra foton! Tala inte om det för han som blev bortretuscherad bara.. han (eller hon) kanske blir stött ;o)


 ...gör ju att jag måste visa fotona som de trots allt var menade att visas... :-)Så här kommer först och främst det oretuscherade fotot - så den fjärde hästkraken också får vara med på bild i bloggen! (Sina fotoobjekt ska man INTE stöta sej med!!! ;-D).Men... Trots allt vad det det här motivet som var målet för hela fotosekvensen - den ensamma fuxen, där längst uppe på kullen under den lätt dramatiska himlen:

De här fotona är förresten inga urklipp ur andra foton, utan de är helt i original och alltså obeskurna.

Jag är rätt kass på avståndsbedömning, men det är ju helt klart ganska långt mellan mej och hästen - men inte längre än att kamerans zoom ändå räckte till! :-) Kunde inte tro att skärpan skulle bli så bra som den blev heller... Men den satt ju perfekt!?

Så de här båda fotona är jag helt enkelt väldigt, väldigt NÖJD med! :-)

/AnnaKK
På bryggan...
Ha en fin dag allihopa!! :-)

/AnnaKK


Måndag...

Sonens sommarlov är slut - idag börjar han andra året på gymnasiets fordonsprogram.

Och dottern börjar nian på onsdag...

Henne lovade vi (i början av sommaren!) en dag i Göteborg med shopping och Liseberg och hela spelet. Börjar bli hög tid nu, om det ska hinnas med under lovet! ;-)

Bara därför ska jag jobba två pass idag (ja, det sista blir väl typ sent-sent i kväll), så jag kan vara ledig i morgon. Maken tar en semesterdag... Och så åker vi till Göteborg då! Ska faktiskt bli riktigt roligt!!! :-)/AnnaKK
Apropå röda saker i mitt kök...Jag fick en fråga kopplad till mitt bidrag till fotoutmaningen Fredagsfärger:


Susanne om Hur svårt kan det vara att hitta något rött!?:

Förresten, äter du verkligen så mycket russin? Eller du ger dem till änderna och humlorna som muta för att de ska låta sig fotograferas? :)

..............................

Ja, jag äter KOPIÖSA mängder russin - du skulle inte tro dina ögon om du såg det! ;-D

Eller inte...! :-) Russinburken i mitten är faktiskt tom... Men så småningom (när jag öppnar de båda pappförpackningarna med russin) så kommer den att bli full - den är helt enkelt så bra att förvara dem i!? :-)

Men okej då... Ganska mycket russin äter vi - jag OCH dottern! Det är nyttigare än smågodis (hoppas vi iallafall!?), och godare också! :-)~

Vad man för övrigt kan göra av MÅNGA russin kan du se här!

(Jag såg denna utställning på vårt bibliotek i våras, och den var verkligen något utöver det vanliga!!! :-) Oerhört charmig!!!).

/AnnaKKOch hur blev det med älgen?

Jodå! :-) Innan den lufsade in i skogen igen igårkväll, så hann jag ta några foton. Men det blev inga pang-bilder - det var det lite för skumt för... Men det kvittar - det är alltid roligt att få se en älg! T o m bara en ensam liten kviga... Som det här alltså var. :-)


Så många andra djur fick vi däremot inte se den här gången...


Jo, några hundra gräsänder vid ett viltvatten, förstås! (Men såna räknar jag knappt som djur - de är ju som folk är mest, eller hur!? ;-D).


Här kommer några av dem flygandes... Eller okej då... Flyendes!!! <:-/

Vi skrämde dem när vi skulle ta oss fram till det där viltvattnet... Och de som inte flög, simmade snabbt så långt bort ifrån oss som de bara kunde komma... Hm!/AnnaKKFoto i farten... :-)

Tänk, så här använde man minsann inte kameran förr!? (När det bara fanns 24 eller 36 bilder på en filmrulle, som dessutom skulle framkallas, och det tog bortåt en veckan innan man fick se resultatet... Och så fick man betala dyrt för sina misslyckande, dessutom! ;-D).


Jag har alltså fotograferat landskapet, som vi körde igenom igår, rakt genom vindrutan medans vi åker. :-)

En och annan insekt som mosats mot glaset får ni stå ut med - de syns som lite "sudd" och färgskiftningar bara... (Det ingår helt enkelt i det här fotokonceptet! He!).En korsvirkeslänga i Skåne, så klart! :-)


Alléerna var däremot bättre förr... :-(

Många av de gamla träden dör nu av olika sjukdomar... Almsjuka och ask-"nånting" tar hårt... Men det planteras nya träd på många ställen (fast jag vet inte vilken sort?), fast det dröjer ju bra många år innan de blir så här stora.../AnnaKKFototriss!

Veckans tema är Tre Detaljer.

Ett tema som säkert kan bli väldigt spännande och intressant! Se här hur andra Fototriss-deltagare har tolkat det. :-)

Själv kom jag att tänka på några foton som jag tog igår - de skulle kunna passa bra i det här sammanhanget...

Jag tycker hästar är så vackra djur! :-) Så när vi kom förbi en hage, under vår bilutflykt igår, där en häst gick och betade högt uppe på en kulle med hela himlen som fond... Ja, då fick minsann maken tvärnita! ;-)

De här tre fotona är alltså tagna från samma ställe, och med några sekunders mellanrum. Ska jag vara uppriktig så har jag retuscherat bort en häst från det tredje, för att det ska stämma med Tre Detaljer... :-)

Så med andra ord - varje häst är EN detalj, och tillsammans blir de TRE!/AnnaKKEtt par glimtar...
Mera (och bättre..) kommer i morgon! :-)


/AnnaKK

Svejs!!! :-)

Har haft en JÄTTEFIN eftermiddag - det blev dock inte havet, utan en biltur neråt Skåne. Kommer att berätta mer om den lite längre fram. Nu är jag bara inne här för en liten snabbkoll... ;-)

TACK för alla goa kommentarer - några av dem ska jag också återkomma till snart! Finns inget bättre än kommentarer som man kan spinna vidare på!!! :-)

Här kommer ett av dagens foton - taget genom bilens framruta i farten...


Ska alldeles strax iväg på en liten biltur till, faktiskt. Maken vet ett ställe inte så långt här ifrån där det brukar vara älg, rådjur och t o m vildsvin synliga så här på kvällskvisten. Så vi hoppas att vi får se nåt spännande! Kameran åker förstås också med, men frågan är om det kommer att vara tillräckligt ljust för bra foton...?


Trevlig kväll!!!


/AnnaKK
 


Dags för en dag vid havet igen!?

Ja, man blir ju onekligen sugen eftersom vädret är bättre än på bra länge! Soligt och varmt! :-)

Och jobbat klart för idag, har jag precis gjort... Så det tål att fundera på en resa ut till kusten!!!


/AnnaKK

Hur svårt kan det vara att hitta något rött!?

Ja, inte fanns det nån röd blomma i trädgården iallafall - vilket jag i min enfald faktiskt trodde att det skulle göra! ;-)

Men istället för att kasta in handduken i veckans omgång av Fredagsfärger, så slängde jag upp handduken (en rödrutig, alltså!) på spisen... Och dukade fram en massa röda viktigheter från kylen och skafferiet... :-)~Så det löste sej iallafall med mitt deltagande! Och för att få se andra röda fotografier, av deltagare i fotoutmaningen Fredagsfärger, följer du bara denna länk... :-)

/AnnaKKHar fått en fråga:

Monkan om Sagostunden!:

   

Alltså jag undrar... har du en zuperzoom eller är du zupermodig och har gått fram nos mot nos (objektiv mot nos) och tagit de här äckliga ;-) bilderna. Hjälp! Jag tycker inte om småkryp! Ja de är JÄTTEfarliga!

......................................................Svar:  

Ja, Monkan, jag har superzoom... :-) Men när det handlar om att fotografera insekter är det "nos mot nos" som gäller! 1-3 centimeter mellan objektivglas och insekt är det vanligaste. (Men jag har långa armar och håller kameran en bra bit ifrån mej! ;-D He!).

Med (så gott som) maxat zoom kan jag ta bilder som den här nedan till exempel - som är tagen på 30-40 meters håll.

Han såg ju att jag fotograferade åt hans håll till, men jag tror inte han insåg att jag kunde komma så här nära på det avståndet!? ;-)/AnnaKKHur är det möjligt...

...att det redan är fredag - igen!?! 8-I

Det är ju helt otroligt vad både dagarna och veckorna går fort!?!Idag regnar det inte här, så jag hoppas det blir lika fint längre fram på dagen som i förrgår (då fotot ovan togs). Solsken, hög, klar, frisk luft och lagom temperatur - det är höstväder i min smak! :-)

Eller okej då - "sensommarväder i min smak", kan man väl också säga! ;-)

Konstigt nog regnade det inte igårkväll när jag var på fotbollsmatch, och trevligt nog så vann dottern och hennes lagkompisar även denna gång - även om det satt ganska långt inne. :-)

Det är alltid tufft att möta lagen från kommunens huvudort, men därför är det också extra kul att vinna över dem. 3-2 blev det, och dottern gjorde ett av målen. En ny blå stortånagel får väl också räknas in i matchstatistiken för hennes del, dessvärre... Hon blev rejält stämplad av  någon av motståndarna... SUCK! (Fotbollsspelare borde man, i förebyggande syfte, rycka loss tånaglarna på redan när de är små knattar!? För att bespara dem en massa lidande senare i karriären... Hm!).

/AnnaKKSagostunden!

En bra grej med hösten, tycker jag, är att det brukar bli lite mer tid över för läsning. :-) 

Jag brukar kalla mej litterär allätare, men det ska ändå erkännas att helst läser jag deckare. Eller nåt som iallafall är både spännande och lite otäckt!Barnkammarskräckis:

Vem är det som trippar på min bro???Vem är det som trampar på min bro???Vem är det som klampar på min bro???Nu sticker jag till biblioteket! :-)

Ha en fin dag allihopa!

/AnnaKK


Dagens klädsel - paraply...?Grått på himlen, vått på marken, femton grader och blåsigt...

Regnet kommer med all säkerhet tillbaka senast klockan 19.00 - då det är avspark i den dam-derbymatch som jag ska titta på i kväll. <:-)

Fast troligtvis kommer regnet långt innan dess...? Hm...
 
Det ÄR höst!?!

Och om det inte är höst först, så kan det inte heller bli brittsommar sen... Det är så man får tänka nu! ;-)

/AnnaKK


Kan det bli för mycket sport!?

Det tror inte jag! ;-)

Men jag kan variera innehållet här lite iallafall...Det är förstås en viss sport i detta också - att smussla in inlägget i kategorin "Dagens Humla" utan att någon märker det, vill säga... Tssss!

/AnnaKK


Upphittad!

Han är tillbaka i sin ankdamm! :-)

Den vita lunsen som flög till Kina, alltså! Han som höll på att sluta som pekinganka på damlandslagets middagsbord igårkväll, ni vet!?

Ja, jisses!!! ;-D ???

/AnnaKK
 


Fler nyheter från Kina???


???


/AnnaKK


Har börjat dagen...

...med att ligga kvar en lång-lång stund i sängen och lyssna på klockradion. Sportradion - OS, med bla simning.

Det sätts ju det ena makalösa världsrekordet efter det andra - och varenda (?) deltagare slår sina egna personbästa-tider så det bara stänker om det... Med tanke på att kineserna INTE kan anlägga fotbollsplaner (ni har väl inte missat hur de ser ut???) så börjar jag undra om de inte har tabbat sej med simbassängerna också...? Är de verkligen så långa som de ska vara??? Hm...!? >:-I

En gång i tiden var det simmande kineser som stod för sättandet av en massa nya fantastiska världsrekord. Men då var det bara kineser som gjorde bra tider - nu är det ju alla!? Antingen är alla dopade i detta OS, eller så är det nåt speciellt med bassängerna... Eller???

Amerikanen Phelps är förresten uppe i fem guldmedaljer nu.../AnnaKK


Idel segrar för mina lag... :-)

Det gick ju vägen för svenska damfotbollslandslaget i eftermiddags! 2-1 mot Cananda. Mindre bra, däremot, med fler skador i truppen - och illa värre att det redan i nästa match är dags att möta Tyskland...

Vet i tusan vad som hände med pekingankan, förresten!? Men jag ska försöka ta reda på det tills i morgon... :-)

Beskådade ännu en fotbollsmatch nu ikväll. Egentligen rena rama parodin... Dotterns lag vann med 11-0, och till slut var det sån lekstuga på planen att det faktiskt inte var speciellt kul att titta på... Dottern gjorde tre mål, motståndarna ett självmål - och resterande sju mål gjordes av dotterns forward-kollega! Man bara undrar lite vad motståndarnas backlinje egentligen sysslade med...? Ja, ja...

Det blir andra bullar på torsdag, skulle jag tro! Då väntar värsta lokalderbyt i reservlagsserien!!! ;-)Go´natt!!! :-)

/AnnaKK
På plats...

...är han nu! Eller i varjefall innanför Kinesiska Muren... :-)
Jag hoppas att det går bra för honom!?!

Och kan samtidigt meddela att Sverige i detta nu leder matchen med 1-0. :-)

/AnnaKK


Matchen har precis börjat!
Men 90 minuter är ju gott om tid! :-) Han hinner säkert... Till efterfesten!?

/AnnaKKEn ny kategori...

...känns vara på sin plats i bloggen nu igen!?

Så därför har jag precis skapat en, som jag kallar "Höst"... Låter kanske lite dystert och vemodigt - men är det inte just precis vad hösten är!?

Eller inte! :-)

Bitvis är ju hösten faktiskt alldeles underbar!!!/AnnaKKTisdagstema!

Den här bilden får representera min tolkning av ordet fridfullt... :-)


Denna idyll hade vi precis utanför husvagnsdörren på Tingsryds camping nån gång i maj/juni 2005.


Något mer fridfullt än en vacker försommarmorgon vid en svensk insjö... Finns det??? :-)

Titta här för att få veta om andra deltagare tycker lika dant, eller om de förknippar fridfullt med nånting helt annat!

/AnnaKKJag ska förresten...

...inte glömma att få med Dagens Ända i bloggen idag - har ju varit lite slarvig med det till och från på sistone! :-)Mer idag... Hoppas att jag inte redan har glömt någon viktig OS-sändning!? Har noll koll på vad som är på tapeten nu, eller på vad som komma ska längre fram under dagen...

Men om det inte är någon OS-fotboll idag, så är det iallafall fotbollsmatch ikväll mellan dotterns lag och Hästveda. :-)

Nu är det kaffe - sedan jobb!!!

/AnnaKK
UPPDATERING:

Så klart det är OS-fotboll (damer) idag! Sverige och Canada möts ju nångång i eftermiddag!

Vidare så har jag även "kommit på" att det är tisdag... Tisdagstema, med andra ord!!! Uppgiften är att visa ett foto av något fridfullt... Så jag ska kika runt lite i bildarkivet medans jag intar mitt kaffe...Rätt svar...

...kom - men med tvekan!?


josephzohn
 (josephzohn@gmail.com) om Det verkar som om...:

Kräftbur?

.............................................

Fast... Visst är det en kräftbur! :-)

Som kan ses så här också...Eller så här:Grattis, Josephzohn! Du har vunnit den stora ÄRAN!!! :-)

/AnnaKKDet verkar som om...

...det behövs lite ledtrådar till bildgåtan!? :-)

Okej!!!
Föll poletten ner nu då!? :-)

/AnnaKK


Länge sen jag hade en sån här...


Bildgåta, alltså! :-)


Fick för mej att detta foto kunde passa som sådan... Ser ni vad det är???


/AnnaKK

Humlor!

Dem kan man iallafall aldrig misslyckas med!!!

Samarbetsvilliga, rara, söta - och alltid redo att flyga in framför linsen... :-)  <3 <3 <3

/AnnaKK
Det går så bra med allting...

Eller inte!? :-/Men jag får väl göra som jag brukar då!?!

Gå ut i trädgården och leta upp en humla... :-)

/AnnaKKDen här veckan står det högt på önskelistan att...

...fotografera änder igen!!!

Kanske tar mej en sväng till sjön redan idag!? Eller senast i morgon iallafall! :-)/AnnaKKNy vecka - nya möjligheter!

Ska sluta gnälla så mycket om vädret - om jag kan! ;-)

Det är nåt djupt inrotat agg till regn och rusk jag har... Samtidigt som jag gärna beklagar mej när det blir för mycket sol och värme också!? Lagom är bäst - det är bara det att lagom är en ganska vag definition!?

Ja, ja... Det är iallafall väldigt bra när fotbollsklubbar ser till att bli sponsrade av Länstrafiken, och får stora rejäla busskurer av dem att ha som avbytarbås. Ännu bättre är det när ett sådant bås inte används av ena laget, så att publiken kan sätta sej där och slippa stå ute i regn och blåst. :-)

Så var det på idrottsplatsen i Vä igår, och i denna trevliga busskur med välputsade plexiglasväggar och helt klotterbefriad bänk satt jag med flera och njöt i fulla drag av att se vårt lag vinna över Wä-tjejerna med 2-0. Plötsligt anar vi en kvalplats uppåt istället för en kvalplats nedåt!?!/AnnaKKGrattis Emma Johansson!!!

Plötsligt har vi (Sverige!) tagit en medalj i OS!!!

En tjej på cykel, som jag aldrig har hört tals om innan, spurtar in på andra plats!?!

SILVER - UNDERBART!!! :-)~Sonen kan också cykla... Men inte så fort!?

/AnnaKKFototriss!

Regnet har tilltagit, så nu är det helt uteslutet att jag går ut och tar nya bilder till Fototriss...!

Det hade väl ändå bara blivit foton på olika vatten i rörelse!? Och såna har jag redan en uppsjö av i datorn, så! ;-)

Ett tag var nämligen ett litet vattenfall, som finns alldeles här i närheten, mitt absoluta favorit-fotoobjekt... Men det var egentligen alldeles hopplöst att få till fotona på det så som jag ville ha dem, eftersom jag på den tiden hade en kamera som jag själv inte kunde ställa slutartiden på. Därför var det mer eller mindre upp till kameran, om det skulle bli "frusna" vattenstänk eller "mjukt utdragna" rännilar...! 

Här nedan följer helt enkelt ett urval av både ock! :-)För att se de andra Fototriss-deltagarnas tolkningar av rörelse, klicka här!

Jag tror inte att det är någon djärv gissning att fler än jag har valt att utgå från vatten denhär veckan!? :-)

/AnnaKKRegn, regn, regn...

Idag undrar jag om jag kommer att få se solen alls? Det är totlat igenmulet, och regnar gör det...

Sannolikheten för solsken minskar dessutom ytterligare, med tanke på att jag ska vara publik på en fotbollsmatch i eftermiddag! ;-)

Igår regnade det också vid något tillfälle, men det var även en hel del sol - och då passade jag på att vara ute lite med kameran.Idag blir det förmodligen inte något fotograferat - så vida jag inte ska ta helt nya bilder till veckans omgång av Fototriss, där temat är rörelse!? :-)

/AnnaKKREKLAM!!!

Det var någon som tyckte att jag har äpplen som inte ser ut som äpplen, utan som någonting helt annat!? :-)

Och då kan jag förstås inte låta bli att.../AnnaKKInget riktigt flyt...

Mer än på regnet, då och då!!!

Irriterar mej allra mest på att de svenska fotbollsdamerna inte kan "ta tag" i sina matcher, och avgöra dem när de har chansen!?!  Dennerby (om man nu utgår från att det är han som bestämmer hur de ska spela och vilka som ska spela osv) bör tänka om rejält inför fortsättningen...

Ja, ja... Vidare! :-)

Näst mest irriterar jag mej på vädret - tänk om det skulle kunna ta och bestämma sej för om det ska vara sol eller regn!?

Lite grann irriterar jag mej på mej själv som inte passar på att hitta på nåt KUL nu när jag har en så gott som ledig helg...! :-/ Ovan: En "Ärta", minsann... :-)

/AnnaKK


Till min systerdotter... :-)/AnnaKK


Vad göra idag!?

Jobba? Ja, men bara ett kort pass.

Titta på OS? Nä...?

Shoppa? Absolut inte! ;-)

Fotografera? Gärna!!! :-)~/AnnaKK


Apropå mina äpplen...

Roligt att så många har tyckt om bilderna på dem! (Här och här!) :-)

Faktum är att det aldrig har blivit särkilt många äpplen på våra två träd - förrän i år! Det är så mycket äpplen på dem nu, att jag börjar befara att grenarna inte ska orka bära upp dem!? Vi lär iallafall få sätta dit stöttor inom det snaraste, om de ska klara tyngden...

Sen ger det sej om skörden blir så bra ändå...? Jag kan inte så mycket om skadeinsekter på frukt, eller sjukdomar, men jag misstänker att ett och annat äpple inte ens kommer att duga till att koka mos på... <:-)

/AnnaKK, som med ett halvt öga följer OS-invigningen på tv... :-)Magiska tal...

Idag är det ju den 8/8-08... Och klockan är nu 8! :-)Inte för att jag tycker det är viktigt på något vis, men lite kul är det allt! :-)

En gång i tiden hade jag en hund som var född den 7/8-88 - nog borde hans mamma ha väntat ett dygn till med att valpa!?

-----------

Uppdatering:

Nu är klockan 08.08! ;-)

/AnnaKK, som härmed önskar alla bloggkompisarna en fin dag!!!Fredagsfärger!

Det visade sej att grön är veckans färg, så då tror jag minsann att jag fortsätter serien med mitt lilla gröna äpple (från igår) i samband med denna fotoutmaning... :-)Se hur andra deltagare har tolkat grön här! :-)

/AnnaKKGrå morgon...

Men den kan man ju snabbt råda bot på med lite vacker blomsterfägring! :-)Förresten ska jag inte klaga, för något av det åsk- och regnoväder som SMHI varnade för igår, och som skulle komma under natten, har vi inte märkt av här. Skönt nog! Men grått i luften är det som sagt var ute, och lite duggregn, och dessutom så där klibbigt och kvavt som det ju ofta är innan åska... Så än är nog inte faran för oväder över!? <:-)

Men, men!

För övrigt så är det ju fredag igen, så faller andan på ska jag vara med i fotoutmaningen Fredagsfärger. :-)

Och jag ska jobba och handla och fixa nåt gott till middag i kväll... Vågar man förresten chansa på att det kommer att gå att grilla!?

Och så är det ju OS-invigning nån gång i eftermiddag, fast den är det inte alldeles säkert att jag kommer att titta på - iallafall inte minutiöst, men kanske lite iallafall... :-)

/AnnaKKÄppel, päppel.../AnnaKK


Jubileum igen!?

Häromdagen "firade" jag 400 inlägg... :-)

Och nu har jag varit ute och fotat en sväng, och upptäckte att jag hade tagit mitt niotusende (9000!) foto med Powershoten!

Eftersom det inte blev fullständigt misslyckat iallafall, så lägger jag in det här... :-)


Blommande höstanemoner...  Kanske är de 9000 de också!? :-)

Nu börjar det bli intressant att ta reda på hur många avtryck en sån här kamera står pall för!?! Sett till "ett års garanti" så ska den ju hålla ett bra tag till (fram till mars nästa år!), men frågan är när den i säljarens ögon börjar betraktas som utsliten och därmed inte kan omfattas av några garantier längre!? Nån som vet???

Hur som helst... Hittills har jag verkligen ingenting att klaga på vad det gäller denna kamera - och alla knappar och rattar och inställningar fungerar lika bra efter alla dessa foton som när den var ny! :-)

Och mitt bästa fototips är förresten fortfarande detta:

Ta kopiöst, massvisst, JÄTTEMÅNGA foton - så blir förhoppningsvis ett eller annat riktigt bra!!! ;-D

/AnnaKKDet dagliga surret kommer här...

/AnnaKKHur gick det sedan?

För ett tag sedan gjorde jag ett "reportage" om fallfärdiga byggnader på tomten...

Igår hittade jag den där holken som hade börjat släppa från sin uppfästningsanordning... På marken så klart! :-/ Kanske att den blåste ner redan i måndags, när det (så gott som) stormade...?/AnnaKKHösttecken...Såg i går att det finns mogna lingon nu. Fast att plocka sådana är inte min grej - då skulle jag ju, hemska tanke, behöva koka lingonsylt eller nåt!? Och DET befattar jag mej INTE med!!! Större katastrofer i köket har aldrig hänt, än i samband med att jag har fått för mej att safta och sylta...

Tur man är en person som lär sej av sina misstag! ;-) Eller åtminstone med tiden har blivit klok nog att låta bli att försätta mej i dylika risksituationer...

Nä, då är jag mer intresserad av att plocka svamp! Fast det har nog varit lite för torrt för sådana innan, tror jag. Åtminstone har inte jag sett en enda gul kantarell så här långt denna sommar... Men de kanske kommer nu - vi har ju fått en del regn under de senaste dagarna iallafall. :-)

/AnnaKKEn humla också, så klart... :-)


Och nu är det tydligen läggdags igen...? (Vart tar bara dagarna vägen???)


Go´ natt!! :-)


/AnnaKK
Apforskare har hittat...

...125 000 nya gorillor i nån djungel i Kongo. Si så där 8 mil rakt in i vildmarken - typ tre dagsvandringar från all civilisation. :-)

Själv gick jag måttliga 800 meter (eller nåt) på en hyfsat bra grusväg... Och hittade baske mej en apa jag också! ;-DMen bara en...

Det räcker! :-)

/AnnaKK
Äsch... :-/


Så gick det med det...


/AnnaKK

Fotboll!

Kollar givetvis på OS-matchen mellan Sverige och Kina. Det var ju rätt snöpligt att kineserskorna (öh... Heter det verkligen så!? Jo, det gör det nog...?) skulle få ett mål efter si så där bara sex minuter, men som väl är kunde svenskorna (så heter det defintivt! ;-D) få in en kvittering i slutet av första halvlek...

Så nu är det match igen!!!

Efter pausen, alltså! :-)

Har förresten sällskap vid tv:n av den här figuren. :-)/AnnaKKSnart på språng!

Jobbet väntar - men kan vänta lite till!!! ;-)

Fast nu vill det faktiskt till att få lite struktur på dagarna, så jag hinner med både jobb, blogg och OS...! Det kan bli tufft!? Ähum...

Nu är jag väl i och för sej inte så-å-å himla sportnördig, att jag tvunget måste se varenda sekund som SVT sänder från OS - men fotbollsdamernas match i eftermiddag vill jag iallafall inte missa! :-)


Den här bilden har jag väntat med att lägga in i bloggen. Då innan, när det var så fint väder och jättevarmt, så tyckte jag att den såg alldeles för höstig ut!?


Men nu när vi har haft lite höstlikt väder i ett par dagar, så känns den plötsligt som ett solsken!? :-)

/AnnaKK


Tisdagstema!

Jo, men visst! Så klart att det är kärlek som är dagens tema! :-)

Här kan man se hur andra deltagare har tolkat det i bild...

Och denna bild, som heter "AND I love you", får bli mitt bidrag:För det var ju genom min (för)kärlek till att fotografera just dessa fåglar, som allt det här med Händer Bland Änder tog sin början. Vilket så småningom också ledde till denna blogg... :-)

/AnnaKKJag har inte så bra koll på...

...statistiken, vad det gäller min blogg!? <:-)

Det enda jag lyckas hitta säkra (!?!)  "nuffror" över, är antalet inlägg jag gör - och enligt dem, så blir detta mitt 400:de inlägg!!!

Jag kan också se att det allra första inlägget i den här bloggen gjordes den första maj klockan 08.44... :-)

Nå... Hur fira detta med 400 inlägg!? 8-)

Jo, genom att slänga in några avfotograferingar från en tid som ligger betydligt längre bort än tre månader...!

Här handlar det istället om minst 25 år tillbaka i tiden!? Jag vet tyvärr inte det exakta årtalet, men tidigt 80-tal är det iallafall! Jag var gissningsvis 14 år... :-)

Nu har jag dock bara ritat en av följande reklamannonser (den första - korvpiffaren!)  - de andra har min kompis gjort! Men visst är de (iallafall hennes!!!) helt underbara!?! :-)De för framtiden bevarade originalannonserna är, som ni nog kan se på fotona, samlade i ett häfte - som  i mina och kompisens ögon förstås var en riktig TIDNING - och mellan annonssidorna är det insprängt en massa mer eller mindre helknäppa "reportage"  - som jag har rattat ihop...!

Dem ska ni få slippa läsa!!! ;-D

/AnnaKK, som varken blev reklamtecknare eller journalist - men som faktiskt har varit tidningsredaktör (!) under en kortare period i livet... ;-DTisdag...

Var ju på fotbollsmatch igårkväll, och det var halv storm och regnet vräkte ner - eller rättare sagt så regnade det på tvären, från söder mot norr!? Och det gick närmast vågor på asfalten kring planen... För att inte tala om klafset kring spelarnas fötter, eftersom vattnet inte hann rinna undan från planen i samma takt som det föll ner på den!

Världens grisväder, med andra ord, och en hel del grisfotboll också...

Men dotterns lag vann iallafall matchen med 4-3! Så då var det ändå värt att stå där och frysa. Blöt blev jag faktiskt inte, för jag tog skydd vid kiosken - med den i ryggen hade jag bra lä, och paraplyet gick därmed att ha uppfällt så jag kunde freda mej från regnet också. :-)

Däremot är det säkert blött i passagerarsätet i bilen!? Tränaren var ju fullständigt dränkt efter matchen, frös som en hund, och skulle GÅ hem... Maken förbarmade sej över honom och skjutsade hem honom... Snacka om våt fläck i sätet sedan, alltså! Men det torkar väl nån gång igen!? Ähum...Allt väder är bättre än det som var igårkväll!!! :-) Så idag hoppas jag att det ska bli lite fotograferat igen.

Det är ju förresten dags för ett nytt Tisdagstema idag! Vågar man sätta en slant på att det är "kärlek" den här gången, eftersom det har varit "tro" respektive "hopp" de två senaste omgångerna!? ;-)

/AnnaKKInte ens...

...såna här foton......har det gått att ta idag!

För om det nån gång inte har regnat, så har det blåst för mycket! Jag har visserligen inte försökt, men erfarenheten säger mej att det inte går - att det bara blir sudd och oskärpa...

Fotot ovan är från igår - eller om det rent av var i förrgår jag tog det!? Strunt samma... 

För nu vankas det snart ännu mera elände!!!

Dottern ska spela träningsmatch (fotboll med damlaget) ikväll. Och jag ska givetvis vara publik, och bli både dyngsur och genomfrusen - måtte de iallafall vinna matchen!!! ;-)

/AnnaKKDet är inte mycket till fotoväder idag...

Eller kanske jag ska säga så här istället: JAG tycker inte speciellt mycket om att fotografera när det är sånt här SKITVÄDER!!! <:-)

Så idag blir det nog inget nytt från kameran här...

Men som det redan har varit en del fjäderfän här idag, så kanske den här krabaten kan passa in!? Den fick jag syn på i trädgården häromdagen... Söt! :-)


Inte så söt, men onekligen intressant, var denna ståtliga herre som jag och maken fick framför oss på vägen igårkväll när vi var ute och körde en sväng med bilen.


Bilden blev inte så bra, (den är tagen genom vindrutan), men med lite god vilja går det ju iallafall att se att det är en tjädertupp! :-)Tyvärr smet han in i skogen innan jag hann ta fler foton... Ett tag så det ut som om han tänkte hoppa upp på stubben (som syns på bilden, i ovankant till höger...) - men så ändrade han sej tydligen... Synd!

/AnnaKK


Regniga måndag...


I morse ville jag knappt stiga upp ur sängen, och nu vill jag ännu mindre gå ut med hunden... Minst av allt vill jag åka och jobba! ;-)


Ha en bra dag (under paraplyerna!?) allesammans!


/AnnaKK


PS! Kristina!!! Jag vet VISST att du fyller år! GRATTIS och KRAM på dej!!! :-) DS!Måndagen den fjärde augusti...


/And-Marie & And-gelica
Fototriss!

Jag fick den stora äran att välja temat för veckans omgång av Fototriss! :-)

Efter en hel del funderande så bestämde jag mej för genom/igenom - och vad jag har sett idag, när jag har "smugit runt" bland de andra deltagarnas bidrag, så blev det riktigt bra!?! Det bjuds på många spännande, vackra och kreativa foton, vill jag lova! :-)

Här kommer min egen triss, som jag kallar "Vägen till Himlen går genom taket"... :-)/AnnaKKFlygande fjäril...

...har på sistone varit ett mål att få till på bild...

Igår provade jag ett nytt grepp! Ställde in kameran på ett vis som inte såg så lovande ut i dispalyen, men som jag tänkte att "det kanske går att fixa till i datorn sen"...

Trevligt nog blev fotona inte alls så mörka som jag befarade, och jag är ganska nöjd med resultaten! :-)


Den här tror jag går inför landning - eller om den möjligen precis lyfter från växten...


Men på dessa båda bilder här nedan flyger fjärilen defintivt! :-)

Men det borde gå att få till ännu bättre foton än de här!? Jag kommer iallafall att experimentera vidare med det som målsättning... :-)

/AnnaKKLäges- (läger-!?!)rapport!

Han, Josephzohn, tvivlar!?!

Det gör INTE jag!!!

För det går verkligen FRAMÅT för dem!!! :-)(Fast ibland gick det lite bakåt också, eller rakt in i räcket - och en gång nästan upp på läktaren...).

Men vaddå!?! Alla är vi barn i början, och de med attityd kommer att gå långt!!!Det är ju dessutom inte folkrace de ska hålla på med, Dunungarna! Utan detta!!! :-)

Tidigare under träningslägret testade de förresten fyrhjuling (50 cc) på vinterväglag......och nu väntar de bara på att Josephzohn ska sponsra med ett par potenta speddvaj-hojjar... SEDAN...!!! :-)~

/AnnaKK, inte ett dugg bekymrad över den fortsatta utvecklingen!Söndag!

Surfade in på Fototriss - och idag är det minsann "mitt" tema! :-D (Redan, Helena!?! Tyckte du sa nåt om att det inte skulle bli förrän "lite längre fram"!? Så nu sitter jag här och är faktiskt lika oförberedd som alla andra - och det är ju mest rättvist! ;-) Ha-Ha!!).

I och för sej har jag en liten idé... Men just nu spricker den på grund av vädret - jag behöver lite blå himmel, vita moln och vackert solljus!? (Eller så får jag tänka om...!?).

Förresten är det så himla kul att bara kolla runt hos andra Fototriss-deltagare idag, och se hur de har tolkat temat... Jag njuter i fulla drag av alla vackra, roliga, kreativa bilder och tilltag!!! :-)


Detta är ju förresten en liten padda, som banar sej väg genom gräs och mossa... :-)

För övrigt kan jag säga att jag och familjen mot alla odds (!?) kunde ha en jättetrevlig liten grillfest tillsammans med några vänner + barn på altanen (respektive i uterummet) igårkväll. Förmiddagen var mulen och bitvis lite regnig, men på eftermiddagen och kvällen blev det hur fint väder som helst! :-)

Hoppas att det blir lika dant med vädret idag!?

/AnnaKKJAG gillar iallafall lite regn!/Snigel-Snäckan


Nu är det ännu mer mulet ute...

...och regnet hänger tungt, tungt, tungt i luften...

Men vi har glatt varit och handlat ett par kilo kött, och räknar iskallt med att det ska gå jättebra att grilla ikväll! ;-)

Någon åska, med långt strömavbrott som följd, ingår naturligtvis inte heller i planerna för kvällen, utan ugnen ska självklart gå att använda till både klyftpotatis och baguetter.

Det kommer att bli TOPPEN!!! :-)~

Smäcker in den mest kvällssoliga bild jag har i lagret:Nu kan INGET gå fel!!! ;-D

/AnnaKKÄr sommaren slut nu...?

Vaknade till ljudet av regn utanför det öppna sovrumsfönstret...

Nåja! Mina ökentorra rabatter gläder sej nog!? :-)

Och lite blöta tar säkert inte kål på:/AnnaKKVad hade jag egentligen trott...???

Att And-Marie och And-gelica skulle hänga på låset i morse, och vara supersugna på att börja jobba respektive blogga???

Visst inte...

Men jag har faktiskt letat upp dem idag, och frågat hur de har det och hur sommarn har varit - och när de tänker komma tillbaka!?! :-)

Fast...

Så här lät det om den saken:Nu tyckte jag i och för sej att jag hörde nåt om att det här är sista helgen som stockholmarna är på campingen för den här sommaren, så vi får väl se hur läget är på måndag... Det låter kanske annorlunda då!? :-)

And-gelica låter däremot som hon alltid har gjort!
/AnnaKKFler blå alternativ...

Men vid en närmare granskning så är ju inte de här blåklockorna så himla blå faktiskt, utan snarare lila!?!

(Så därför fick de inte vara med i Fredagsfärger! ;-) Hm!).

Fast egentligen tror jag att det är den tidiga sommarkvällens solljus, som förändrar den blå färgen på dessa båda bilder!? För mitt på dagen brukar väl ändå blåklockor se just blåa ut???

Här är förresten ett till foto, taget vid samma tillfälle, som också helt naturligt har fått en lite extra varm och mjuk färgställning... :-)/AnnaKKFredagsfärger!

Idag ska jag iallafall se till att hänga med på denna fotoutmaning på "rätt" dag! :-)

Och idag är det färgen blå som ska gestaltas...

De första bilderna jag kom att tänka på då, var så klart dessa!

 

Men dem har jag ju redan publicerat under veckan... Så NIX-PIX!!!

Det får faktiskt bli den här bilden istället! :-)En underbart blå sommarhimmel och en svensk liten vimpel i (gult och) blått...

Byggnadsverket är faktiskt en badbrygga - så hade jag varit vidare med bildvinkeln, så hade det nog kommit med lite blått havsvatten också på fotot! :-)

/AnnaKKKlockan 05.53...

Kommentar från:

Susanne
om Man ska lära sej minst en sak varje dag...:

Förresten, har du verkligen tid att blogga så mycket fast du börjat jobba igen? Jag tycker fortfarande det kryllar av inlägg från dig på min google reader. Morgonbloggning, lunchbloggning, eftermiddagsbloggning, kvällsbloggning. Blir det någon nattbloggning också? :)

..........................................

Nja, nattbloggning tror jag väl inte att detta inlägg kan sortera under - men tidig-tidig morgon, kanske!? ;-)

Idag ska jag förresten inte jobba alls, så din Google Reader ligger eventuellt lite risigt till igen, Susanne...? <:-)Undrar om det är så mycket dagg om morgnarna nu, att man kan ta fina spindelnätsfoton?

Detta foto tog jag häromkvällen, men då var det fastnat vägdamm i det som gjorde att det syntes...

/AnnaKK, timanställd "allt-i-allo" på idrottsföreningen... :-)