Oväder...

Vaknade till dånet av ösregn utanför sovrumsfönstret i morse, som sedan även övergick till dundret av åska - dock inte speciellt nära. Men det känns i luften nu, att det nog kommer mer av den varan innan dagen är över. Så-å-å klibbigt och kvavt! Irk... :-(~

Och regnat mer har det gjort titt som tätt hela dagen, men jag och maken hade bestämt redan igår att vi skulle koppla av lite idag och bland annat åka tåg till Hässleholm och shoppa lite där under förmiddagen.

Sagt och gjort, men jag kan inte påstå att det var så kul i regnet - men det gick inte heller åt speciellt mycket pengar då, och det var ju faktiskt bara bra!

Vi räknar ju snarare semesterkassan detta år i kvadratmeter laminatgolv än i impulsiva klädinköp på rea och/eller fikor på stan !!! ;-)

- - -

Nu ska jag visa vad vi gjorde igår!



Faktiskt INTE en ny entré eller så, utan dessa brädor på härsan och tvärsan ska föreställa början till en (provisorisk) byggställning...

Efter elektrikern (som besökte oss häromdagen) fanns det bland annat ett litet hål rakt genom köksväggen:



Om man kikade genom det lite på snedden, så kunde man faktiskt se ekorrarnas restaurang! ;-) Men igår fanns det inte en ekorre i världen som vågade sej fram till den!!! Det sågades och hamrades friskt i åtskilliga timmar, och så småningom hade hålet vuxit till sej en hel del:



Kommentar från Anki N:


Ja vad ska ni göra under köksfönstret. Jag gissar på att ni ska öppna upp, antingen ska det dit en altandörr eller ett modernt stort fönster nästan från golv till tak. Ja de blir min gissning för jag måste ju bara gissa..hihi

Ja, något dera av det som du gissade på var det, som skulle dit där det tidigare alltså satt ett helt vanligt köksfönster av standardmodell!

Fortsättning följer! ;-)

/AnnaKK

PS! Eftersom det alltså regnar och är allmänt osomrigt väder, så avbröt vi vår "dag för semesterslöande" efter att vi ätit middag vid 14-tiden. Och i detta nu är maken och dottern i full gång med att lägga nytt golv i hennes rum... :-) DS!





Kommentarer
Postat av: mimmi

då blir det tydligen ingen vila idag ändå ser jag:)

här är det inte regn...än...och inte har man varit ute och fota heller...jag ligger däckat under täcket just nu ned en liten dator i knäet..ja ja.. jag vet ,,men jag måste ju ha lite koll ..även om jag är sjuk ju:)

kram

2009-07-18 @ 17:51:32
URL: http://mimmi-antikrundan.blogspot.com/
Postat av: Gärdsmygen

Wow jag blir så imponerad av allt jobb på olika ställen och den kunskap ni har att fixa. Spännande att se vad som händer i köket!

2009-07-18 @ 18:15:56
URL: http://litenfagel.blogspot.com
Postat av: Jenny

Huj, va Ni grejar på!

Jag tippar nog på att det blir en altandörr...och utanför en sån där mysig inglasad altan/matplats där Ni kan sitta hela långa vintern sen och kika ut på ekorrarna!



Och inne blir det nog en köks-ö med en sån där liten käck skiva på som hänger ut lite, där du kan sitta och surfa på laptopen med ditt morgonkaffe...



Jaja...för man fick väl gissa och klura lite?

För det är väldigt bekvämt att följa ANDRAS jobb när man inte själv får något gjort här hemma...Hahaha!



Kram på dej och hela din strävsamma familj! Ha en najs lördagkväll! //Jenny

2009-07-18 @ 18:54:42
URL: http://itsmylife-j.blogspot.com/
Postat av: Photos by Storm

Vilken energi ni har. Och så mycket ni får gjort. Skulle verkligen behöva låna dig och din familj några veckor. Ska bli kul att se resultatet/Lis

2009-07-18 @ 19:04:22
URL: http://photobystorm.blogspot.com/
Postat av: annette

Så spännande det är med en "följetong" att följa hos Er, så mkt som händer och så enormt duktiga Ni är, tror det blir en altandärr och så ett en inglasad altan som Ni kan sitta och njuta i större delen av året;) Ser fram mot nästa avsnitt;)

Ha det gott!



annette

2009-07-18 @ 20:30:59
URL: http://anesas-bildblogg.blogspot.com/
Postat av: anki

Härligt det ser ut,, jisses så himla fint ni kommer att få när det är klart.. SÅ nyfiken på resultatet!!!! :-)



har inte haft så mycket tid här idag, fick främmande igår men har nu gjort ett snabbt inlägg :-)



här har det varit ca 25 grader och sol hela dagen men imorgon kommer regnet, ca 22 mm ska vi få då.. hm, får väl se om vi behöver sätta på oss flytvästarna, tur huset står på en kulle... :-)



ha det skönt,tjejen...



2009-07-18 @ 20:40:51
URL: http://www.engstromsfoto.se
Postat av: Ingrid

spännande!! Blir säkert kanonbra! Fick en liten ide själv, hmmm -men maken svarade inte... ;)men vem vet om det får mogna lite.. kram

2009-07-18 @ 22:16:52
URL: http://farmoringrids.blogg.se/
Postat av: Lisa - InkyWings

Och hur är det att ha ett stort hål i köket när det ösregnar??? garv Är kanske inte helt avundsjuk på det då.... fniss.



Här torkas det fortfarande badrum - inte en byggjobbare i sikte, men det var inte väntat heller så länge det är semester....

2009-07-19 @ 08:04:44
URL: http://lisainkywings.blogg.se/
Postat av: Anki N

Haha, ja det ska märkas att man varit i bygg- och renoveringstagen i 1½ år nu, man lär sig en hel del o får ideér och knäcker ideér.

Kramiz Anki N

2009-07-19 @ 18:00:23
URL: http://herrnilssonsfru.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback