Kvällsfotografering...


...är SVÅRT...! :-/

Iallafall när man inte ger sej själv tid och ro till att använda stativ, utan envisas med att försöka hålla kameran stilla (går ej!!!) ändå... Och med kompaktkameran blir det så brusigt också, och lite lustiga färger...

Därmed inte sagt att det inte är kul, för det ÄR det!!! :-D

Jag roade mej en lång stund i Älmhult igårkväll, mest kring torget och stationen.



Det syns kanske att jag har ägnat ungefär lika lång tid åt bildbehandling idag...? Färgerna blev som sagt inte så bra, så nu fick de bli "på ett annat sätt" istället! En mix mellan färg och svartvitt... :-)

Funderar på om inte vissa foton rent av gör sej bäst i 100% svartvitt...?


Eller kanske inte...?



De bladdiga "ljusfläckarna" på bilden ovan beror på att jag inte orkade kliva ur bilen när jag tog fotot - utan sköt rakt igenom sidorutan, som var nersölad med våta snöblaskflingor... <:-I

På hemvägen svängde jag förbi min arbetsplats, och där hade precis ett lag samlats för att dra igång sitt träningspass:

 

Ärligt sagt... Inte ens en konstgräsplan lockar väl så värst när det snöar!? 

Anar hur det ser ut i omklädningsrummen efter den väderleken (vått, salt och gummigranulat till förbannelse!), så det är väl lika bra att jag masar mej dit snart och sätter igång med saneringen...

Ha en bra dag!!! :-)

/AnnaKK







Kommentarer
Postat av: Malin B

Så himla kul att kunna trixa och mixtra med bilder! =) Det är kul att se samma bild på olika sätt tycker jag. Vad som är bäst är väl mest en smaksak och om bilden ska användas till något speciellt.



Här blev grusträningen inställd i går pga. allt snöande... "Attans att de inte kan skotta" sa förstås fotbollsspelaren men blev på mycket, mycket bättre humör när City slog United i går kväll. =)



Tja... Mycket klippning blir det nog om fröken ska få ihop pengar till Sälen nästa år. Bäst hon börjar på direkten. ;)

2010-01-20 @ 10:23:10
URL: http://malinbayard.blogg.se/
Postat av: Lennart O

Fina bilder från Älmhult. Ja det svartvita är nog något undervärderat i dag. Den utställningen jag såg häromåret på Hasselblad Center bestod av enbart svartvita bilder.

2010-01-20 @ 10:42:11
URL: http://leonardo34.wordpress.com
Postat av: anki

härliga bilder,, läckra färger.. :-)



jag är dålig på kvälls fotografering,, finns inte så mycket här hemma att fota i mörkret.. kanske åka till stan en kväll.. :-)



ha en skön städar dag...

2010-01-20 @ 10:49:38
URL: http://www.engstromsfoto.se
Postat av: Kerstin

Åh, det kan inte bli roligt att börja städningen idag. Du fick fina kvällsbilder, Anna. Det är inte det minsta lätt att fota utan stativ i mörker.

Ha en fin dag. (Efter städningen förstås.)

2010-01-20 @ 11:33:04
URL: http://kerstinsfoto.blogspot.com
Postat av: anki

cupcakes är skit enkelt att göra, fast mina blev sneda.. men ska testa att göra nya en annan dag.. :-)



man använder varmluftsung på 175 grader om man vill ha höga muffins, platta muffins 200 grader.. men dom blev så kompakt,, isch,, ska testa något annat recept så man får dom lite mer luftiga.. :-)



jo jag har sett eva blixtmans cupcakes och hennes bilder är helt fantastiskt vackra,, :-)

där ligger man i lä rejält och självförtroendet sjunker direkt.. :-)



ha en skön fortsättning på dagen

2010-01-20 @ 13:38:22
URL: http://www.engstromsfoto.se
Postat av: Anki N

Jo du kan du, fotografera fins även i mörker. Jag är glad om jag får bra bilder i ljus. Tycker att vissa svartvita foto kan vara redigt charmiga faktiskt. Gillar lite svartvitt, beroende på vad man ska ha fotot till. Man blir bäst själv i svartvitt för då syns inte alla åldersklemor o sånt..ler.

Du, jag steg inte upp kl 3 för jag skulle/borde, de var liksom jycken som höll mig uppe med sin oro. Men vi fick myckt gjort, så inte för det...ler

Kramiz Anki N

2010-01-20 @ 13:38:39
URL: http://anki-nilsson.blogspot.com/
Postat av: mimmi

Jag tyckte nog att du har lyckats väldigt bra med dina kvällsbilder :) så inte skall vi få höra klagomål från dig :D och det var jätte roligt att få se att du kom ut till slut och fotade lite kvällsbilder :)

2010-01-20 @ 14:22:22
URL: http://mimmisfotosida.nu/
Postat av: Lizaloop

Håller med, inte lätt att få till bra bilder när det är mörkt ute, men som de andra redan sagt, tycker att du lyckades rätt bra ändå!

2010-01-20 @ 15:46:48
URL: http://lizaloop.blogg.se/
Postat av: annette

Visst är kvällsfotografering svärt men oerhört svårt, med tanke på att Du inte hade stativ, tycker jag Du lyckats oerhört bra, inte alls så "fladdriga" som en del bilder kan bli.

Bilden över stionsområdet som Du även gjort i s/v där tycker jag den s/v är klart överlägsen, ser mkt "renare" ut på ng sätt. Har själv räddat många kvällsbilder genom att göra dem s/v.

Tack för Dina ord hos mej, brukar ofta göra som Du, men när jag som nu inte hunnit/orkat fota på nästan 14 dgr i dagsljus så kännde jag att i år ror jag inte detta iland, även en tävlingsmänniska kan tydligen känna gränser ibland;)Började känna att jag måste jaga motiv istället för att sitta och klura och då känns det fel för mej, glädjen försvinner då!

Ha en skön kväll, hoppas dom skitar ner rejält i omklädningsrummen så Du får många timmar;)



anette

2010-01-20 @ 18:50:42
URL: http://anesas-bildblogg.blogspot.com/
Postat av: Ingrid

Älmhult by night.. Vi har ett litet Elmhult inte så långt bort, förr hände det att lastbilar kom o frågade efter Ikea.. Lite lätt fel..

2010-01-20 @ 18:54:04
URL: http://farmoringrids.blogg.se/
Postat av: elena cn

Jag tror att jag gillar färgbilderna bäst ändå. Man får en helt annan känsla med det gulaktiga skenet.



Stackers fotbollsspelare som utövar en UTEsport! Jag är såååå glad att vi (dottern och jag) håller oss inomhus där det är både varmt och torrt.

2010-01-20 @ 19:34:50
URL: http://elenassida.blogg.se/
Postat av: Mrs X

Men jag tycker att du lyckades riktigt bra! Jag gör som du och chansar alltid på att det ska bli bra trots skakiga händer och tänker alltid att NÄSTA gång SKA jag ta med mig stativet - utan att göra det....s

2010-01-20 @ 20:12:40
URL: http://homeupnorth.blogspot.com
Postat av: Anne-Lie

Svartvitt har helt klart en härlig charm! Gillar den där det står välkommen!

2010-01-20 @ 20:44:06
URL: http://anne-lie-fotorian.blogspot.com/
Postat av: Mötley Annika

hej lizaloops syster här rattmuffen e köpt på jula och den var inte dyr , så du kan nog tipsa sonen ! fina kort mvh Annika

2010-01-20 @ 21:45:25
URL: http://motleycrue.blogg.se/
Postat av: Ulla

Jag håller med dig. Kvällsfotografering ÄR svårt. Hur stilla man än tror sig stå med kameran så skakar den. Och visst gör sig vissa bilder som svartvita. Enligt en av (alla) mina fotoböcker så bör det helst vara ett foto som är dramatiskt.

Ha det gott!

2010-01-21 @ 06:35:46
URL: http://ulla67.blogg.se/
Postat av: Therése

väldigt fina bilder! jag ska minsann försöka mig på att fotografera en sväng efter jobbet imorgon. Det blir visserligen i dagsljus, men det var länge sedan kameran fick frisk luft så det är ju ett framsteg i alla fall :-)

2010-01-21 @ 19:07:49
URL: http://www.vilja-vara-med.blogspot.se
Postat av: Nollan

Jag tycker du lyckats riktigt bra och är imponerad av att du lyckats så bra utan stativ. Lite brus och rubbad vitbalans tycker jag inte gör något. Bidrar oftast till det lite effektfulla och själva känslan i kvälls/nattbilder tycker jag. Och jag föredrar de i färg... de s/v blir lite väl kalla för min smak.

2010-01-24 @ 15:25:14
URL: http://absolutanollpunkten.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback