Innan hararna börjar beta i träden...

...eller äpplena själva kliver ner på marken och försvinner... Är det nog dags att skörda!? :-)Snacka om låg frigång, va´!? Kan det vara två centimeter - max!!! :-)

Det är så mycket äpplen på våra två äppelträd att vissa grenar har tyngts ner ända till marken... Dessvärre är det sena sorter, så de är knappt riktigt mogna ännu, men fåglarna verkar inte tycka att det gör nåt... Vid ett tillfälle igår när jag passerade det ena trädet, flög det upp en hel svärm med koltrastar som satt på marken under det och pickade på nedfallna äpplen... Så antingen skörda nu och hoppas att äpplena mognar i efterhand - eller också bygga fågelskrämmor och hoppas att grenarna inte knäcks eller att hararna inte tar de äpplen som hänger lägst...? <:-)

/AnnaKKKommentarer
Postat av: Ansi

Nu har jag varit iväg en sväng på ett ärende och är hemma igen, men nu vill jag ju inte alls åka till jobbet. :) En fördel med att kasta sig från sängen till bilen är att man inte hinner tänka efter så mycket, nu har jag istället hunnit känna vad skönt det är att vara hemma. :DDet roligaste man kan göra med överfulla äppelträd är att ruska dem och se hur många äpplen som faller ner. Mindre kul att stå under trädet om det är många som sitter löst dock.. :)

2008-09-17 @ 09:34:46
URL: http://ansiskrypin.se
Postat av: anki

Hooppssann,, lite tungt på den grenen, är mycket äpplen här med men vi har inga äppelträd men grannen har desto mer, tar längre tid att ta reda på fallfrukten än att klippa gräset. :-)

men äpplet ser gott ut på bilden,..blir riktigt sugen på att stoppa in handen och palla......

ha en skön dag... och lyckos dej som har sol.. den har vi inte sett på ett par veckor här tror jag...

ha en skön dag

2008-09-17 @ 10:40:59
URL: http://www.coffeebreak.se
Postat av: Inger Maryissa

Mysigt foto med text.

Ja, äpplena har nog en tendens att själva kliva ner på marken och försvinna om ingen förbarmar sig över dem medan de fortfarande finns uppe på träden ;-)

Det verkar ha varit ett riktigt äppel-år iår, efter vad många berättat om alla äppelskördar och äppel-recept i de olika bloggarna.

Ja, det vore nog trist om fåglarna och hararna hinner norpa eller äta på dem, innan de mognar och tas om hand.

Kanske en fågelskrämma hjälper.

Ha en bra fortsatt dag.

Kram

2008-09-17 @ 14:58:24
URL: http://ingermaryissa1.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback