Jag skarvar INTE nu...!

Men det kom typ "ett UFO" över hustaket när jag var ute med hunden i förmiddags!!!

Och sen kraschlandade "det" i ett träd intill vårt gamla hönshus! 8-X Och jag såg hur en stor svart fågel föll genom grenvarv efter grenvarv ner mot marken - och försvann ner i snön nånstans!

Och eftersom jag inte hunnit se vad det var för "pippi" fick jag ju rysligt bråttom att kila ditåt, men hejdade mej när jag såg en lång svart hals skymta fram mellan grenarna i syrenen. Måste ju ha tag i kameran!

Så snabbt in efter den, och sedan smyga-smyga-smyga genom snön (i lågskor förstås... Hm!) och försiktigt kika upp över staketet... Autofokusen ville först inte hitta den svarte, för syrenen var mellan den och kameran... Men till sist så! Klick - klick - klick!!! 8-D



Snacka om oväntat besök - men tyvärr ville den inte stanna på en kopp Gevalia... För jag lyckades så klart skrämma den, när jag ville försöka ta mej närmare och få bättre bilder... <:-)

Visst har jag både sett och fotat en skarv förr - men inte så här långt från kusten, och framför allt inte i min egen trädgård på 10-15 meters håll!!!

Tyvärr tror jag inte den var helt okej, för då hade den väl inte landat här, (och defintivt inte på ett så klumpigt sätt...), men att den överhuvudtaget orkade flyga sin väg får väl ändå ses som ett positivt tecken!? Kanske att den lyckades ta sej in till ankdammen i "byn", där chansen att överleva är åtminstone lite större än här ute i skogen! 

/AnnaKK








Kommentarer
Postat av: Yvonne

Från UFO till IFO då! Skarvar ser jag ofta här, men nu var det ett tag sen...de vill väl ha lite öppet vatten kan jag tänka! Tur den klarade sig! Men de är nog rätt tåliga...

2010-02-04 @ 15:18:15
URL: http://yvonneeblogg.blogspot.com
Postat av: Anne-Lie

Snacka om att skarva till det hela;-))

2010-02-04 @ 15:32:03
URL: http://anne-lie-fotorian.blogspot.com
Postat av: Ingrid

Vad duktig du är på fågel"raser".. jag är kass trots min uppväxt på landet.. Riktigt fin var den, klart bättre än ett UFO... Nu har jag faktiskt tagit helg!! Tjohoo!! Vad det var välbehövligt har varit sliten denna veckan. Några timmar extra gör alltid att jag "ryker" lite i slutet på veckan tyvärr..

2010-02-04 @ 15:55:22
URL: http://farmoringrids.blogg.se/
Postat av: SqZ

Oj, det var då en pippi man inte förväntar sig att träffa på i skogen. Innan jag såg bilden tänkte jag att du lyckats fånga en svart svan :-)

2010-02-04 @ 16:18:04
URL: http://mysmurklan.blogspot.com/
Postat av: Gärdsmygen

Men hallå!! Vilken syn!

Sånt där är ändå rätt roligt och man kan ju fundera mycket över hur och varför den hamnade i drivan vid ditt hönshus :)

2010-02-04 @ 16:38:38
URL: http://litenfagel.blogspot.com
Postat av: mimmi

Men herregud vilken fågel du har fått bild på :) ja det är nog nästan lika osannolikt att få bild på en skarv i trädgården som det är att få bild på ett ufo :) Hoppas att det går bra för den och att den hittar ett ställe så den kan klara sig över vintern :)

Det blev i alla fall en jätte fin bild på den :)

2010-02-04 @ 16:43:21
URL: http://mimmisfotosida.nu/
Postat av: annette

Sicken jäkla tur att Du hann in efter kameran så Du slapp att "skarva"detta inlägg;)

Mkt ovanligt med en skarv i trädgårdar tror jag, men i år är ju inget som vanligt, en del fåglar jag fotade i strömmen här i helgen brukar inte finnas så långt in i stan utan vara ute i Bråviken, men kanske är det så att dom letar efter föda och så navigerar dom lite fel då ju allt är vitt;)



Snygg bild, hoppas den klarar sig!



annette

2010-02-04 @ 18:13:55
URL: http://anesas-bildblogg.blogspot.com/
Postat av: anki

wow, gud vad kul att du fick några bilder på den,, läser lite om den i min fågelbok och det är maffiga fåglar.. pelikanfåglar hör dom till och det kan man se lite på den... :-) hade kunnat ge mycket för att fått tillfället att fota den..... synd att den inte stannade på en kopp gevalia.. härlig upplevelse..trots att du hade lågskorna på dej, men såna tillfällen kan man gå barfota om det behövs :-)



ha en skön kväll

2010-02-04 @ 18:52:45
URL: http://www.engstromsfoto.se
Postat av: Jane

Wow, vilken himla tur du hade som hann fota UFO´t :)Skarvar är väl inte så populära ute i skärgården, trots det är det en riktigt ståtlig "jogel"!

2010-02-04 @ 20:58:08
URL: http://janesmax.blogspot.com
Postat av: Jen

Spännande! :D Jag har då aldrig sett eller hört talas om dessa. :0

Är de stora eller ser det bara så ut på bilden?



Vilka roliga dagar du har! Alltid händer något. :)

2010-02-04 @ 21:56:51
URL: http://pansky.blogg.se/
Postat av: Fotograf Annie

Åh fy de där hemska fåglarna. Visst är de läckra men de bajsar ju sönder naturen.



Men vad oväntat och konstigt att han hälsade på sådär, de brukar väl som du skrev vara långt ut vid kusten :O :P



Köldknäpp? ;)

2010-02-04 @ 22:31:12
URL: http://anniesfotografier.blogg.se/
Postat av: Nollan

Ja, det måste ha varit ett oväntat besök! Och även om de inte är vackra, skarvarna, fick du till ett riktigt bra foto. Syrenbusken som softar bilden lite men samtidigt så sitter skärpan klockrent!

2010-02-05 @ 00:06:10
URL: http://absolutanollpunkten.wordpress.com
Postat av: Jenny

Näääää.....nu "blommar asfalten"!!!

Grattis till det fotot!!



Så himla märkligt!!! Jag MÅSTE bara berätta!!



En dag (närmare bestämt den 29 december 2009) så var jag och Guben min ner till havet här (Bohuslän ju) för att tända litet ljus på klipporna för min mamma som gått bort.

Då fick vi syn på en fågel vi inte sett "live" förut och jag fick endast en suddig bild när jag zoomat in den där den låg och guppade i vattnet.



Guben min sa att han trodde att det var en sk "ÅLE-KRÅKA" ( annat ord för skarven tydligen) och vi jämförde bilden vi fick, med bilder på nätet och jodå....det stämde.

Vi läste på lite om den inne på Wikipedia och var lite stolta att vi fått syn på en.



Och i förrgår när jag och Dottern står inne på PANDURO inne på vårt stora köpcentrum här i närheten, så berättar kvinnan i kassa om en märklig händelse i deras butik för ett par veckor sedan.



Plötsligt hade dom hört ett flaxande och sett något stort "leopardfärgat svart" som hon sa, flaxa in genom dörrarna (Panduro ligger INNE i köpcentrat UNDER tak!!).

Dom trodde först att det var någon "exotisk fågel" från zoobutiken som ligger nästan mitt emot, men det var det inte....

När hon sedan berättade hur stor den var och sa att den hade "gulaktiga" kinder och lång näbb, så började det gå upp ett "litet ljus" hos oss....



Jodå! Det var minsann en skarv (ålekråka) hon fått in i butiken och dom hade tydligen haft ett elände innan dom till sist fick fångat den i en stor håv och satt den i en kartong, och sedan burit ut den och öppnat locket.



Dagen efter var den borta....



Och så nu din berättelse!???



En sak är säker....dom är nog inte så vanliga varken i en trädgård i ditt område så här års, och DEFINITIVT inte så vanliga på Pandurobutikerna heller!



Ja, jag var bara tvungen att berätta. För KONSTIGT är det, i alla fall för mej, som ALDRIG tidigare varken sett eller hört om dessa fåglar...!?!???



Dom är nog fruktansvärt vilsna pga "något" som inte längre "stämmer i deras naturliga miljö"...

(klimatet, smälta isar vid polerna...vem vet?)



Stort Grattis i alla fall till din KANONBILD!

FÅR JAG "snatta bilden" och naturligtvis endast ha den i mitt eget album??



Kram, Jenny



2010-02-05 @ 01:11:41
URL: http://kackeltillkaffet.blogspot.com/
Postat av: Ulla

hahaha Vad gör man inte för ett fototillfället!!!

Jag har skrattat gott åt våra skarvar nere vid hamnen. De dök ner på ett ställe för att dyka upp på ett helt annat. Ju mer jag log desto mer verkade de "toka" sig. Ha en go fredag!

2010-02-05 @ 09:05:44
URL: http://ulla67.blogg.se/
Postat av: Lisa - InkyWings

Gud vad häftigt! (ok, kanske inte för stora pippin då, men för dig!)

Har aldrig sett en sån däringa förut vad jag vet, skoj att du lyckades fota den oxå! ;-)



Flockar med snöflingor däremot har vi sett många här uppe i vinter. ;-D Har tyvärr varit lite dålig på att fota bara när dom flugit omkring. Har mest foton när dom lagt sig. hehe... Grämer mig att jag inte kunde gå ut igår för då busade hästarna i hagen mitt i snöyran. ;-)



KRAM!

2010-02-05 @ 10:35:19
URL: http://lisainkywings.blogg.se/
Postat av: Sickan

Jisses vilket fräckt foto!! Förstår att du blev paff att hitta den grannlåten i din trädgård!

Grattis till den bilden!

Ha det bra!

Keram

2010-02-05 @ 22:16:18
URL: http://sickanochalltomkring.blogspot.com
Postat av: Kerstin

Men vilket finbesök du haft. Tänk att den ville stanna så länge att du fick ETT foto i alla fall.

Snyggt fotat, synd bara att du hade lågskor på dig. :)

Ha det gott.

2010-02-06 @ 00:11:03
URL: http://kerstinsfoto.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback