Problem att lösa...

Nummer ETT:

Gul har blivit ful... :-/

Sonen fick påhälsning i sidan när han var ute och körde - av ett svart helvete framfört av någon som möjligen kan köra rally på avlysta vägar men inte vanlig bil i vanlig trafik... MORR!!!Någon som vet hur mycket bevismaterial som krävs för att självrisken ska bekostas av den person som verkligen är skyldig till en olycka???Att "rallybilen" framfördes i en helt horribel hastighet, och att föraren av den faktiskt också direkt tog på sej skulden för smällen, räcker inte enligt försäkringsbolaget. Så jag undrar om ens ovanstående foto är bevis nog...? SUCK!!! Det finns nämligen en praxis när det gäller olyckor på grusvägar, att man delar skulden 50-50, men OM vi kan bevisa att "rallybilen var över på a-traktorns väghalva så KANSKE...

Skönt iallafall att sonen var uppmärksam, och kastade ut a-traktorn i vägkanten så mycket det bara gick - annars hade det här slutat med en frontalkollision... HUA!

---

Problem nummer TVÅ:

En systemkamera (och ett teleobjektiv!) är förmodligen inte nog längre i denna familj! ;-)

Maken lånade fotoutrustningen en stund i gårkväll, och kom hem med bland annat denna bildserie:
Jag har knappt fått tillbaka grejerna än! ;-)

---

Problem nummer TRE:

Var ligger "Specialistkliniken Ortodonti" i Kristianstad???

Ska infinna mej där tillsammans med dottern om tre timmar, så det är nog hög tid att börja söka på Hitta.se...

Förresten... Varför kan stället inte heta något som man vet hur det uttalas!? Jag menar... Vad är det för fel på ordet tandreglering...? ;-)

/AnnaKKKommentarer
Postat av: Yvonne

1.:( Synd om lilla Gul...

2. Att min sambo skulle låna min kamera är ingen risk... :)

3. Ortodontologi? Eller hur var det? Haha! Så jäkla dumt namn...hoppas ni kom rätt.

Hejhej!

2009-08-31 @ 09:02:35
URL: http://yvonneeblogg.blogspot.com
Postat av: Anki N

Opps...de där var inte kul för gulingen. Visst de säger så där om 50/50 för min yngsta smällde sin gamla bil lika dant. Men de bilarna blev helt dementerade o gick till skrot, men försäkringsfrågan var de aldig snack om. Fifti, fifti sa de bara. Man får vara glad att de inte skadar sig själva. Hoppas han får sin guling i ordning!!! ((men nog blir man lite irriterad när man har rätt o de inte hjälper)) lika dant när de repar bilen o man inte ser vem det är....ja då får man ta självrisken själv...pust

Ja du de döper saker o ting till de mest otroliga saker nu för tiden. Hoppas Ni hittar rätt.

Ha en skön dag, även om Ni är hos tandläkare...

Kramiz Anki N

2009-08-31 @ 09:49:55
URL: http://herrnilssonsfru.blogg.se/
Postat av: anki

Så himla tråkigt med a-traktorn, tror inte ni kommer så långt med de bevis ni har, polis skulle ha kallats till platsen. Tycker så synd om sonen eran, som han har jobbat med bilen och kostat på lackering och sen är det idioter ute efter vägarna och inte kan bedöma avstånd samt att gasen måste vara helt i golvet.. grrrr lider med er, vi var själv utsatta efter att ha lagat och lackat en gammal volvo, dagarna efter vi fått den från lackeringen var det en traktorskopa som knölade till en av dörraran... suckha ha ha, han fick ju riktigt bra bilder.. farligt att låna ut kamera och objektiv så där.. :-) såg att 500D kamerahuset har sjunkit i pris nu..här uppe heter det tandreglering och är i samma lokaler som folktandvården.. :-)förresten,, såg du att vi hittat bil åt dottern? yeahh som vi har letat.. gäller vara snabb på småbilarna här uppe.. :-)ha en skön dag

2009-08-31 @ 10:12:04
URL: http://www.engstromsfoto.se
Postat av: Lizaloop

Men nej, attans, han som precis hade fixat bilen fin.. Hoppas att ni får rätt mot försäkringsbolaget, men det kan vara rätt struligt det där tyvärr!

Vi är iallafall hemma nu och har överlevt resan. 250 mil blev det, sverige är långt!!

Peter hade en klasskompis på folkhögskolan som var från skåne någonstans, och hon sa att det var precis lika långt till Vindeln (som är vår centralort) som till Rom... haha!

2009-08-31 @ 10:33:43
URL: http://lizaloop.blogg.se/
Postat av: Kerstin

Men stackars eran grabb. Så trist när det kommer ett riktigt nöt bakom ratten på en bil och förstör hans ögonsten. Vilken tur att det inte blev personskador.

Att maken har blivit fotointresserad kan bara betyda en sak: ni måste köpa en ny kamera och den blir ju din, eller hur? ;)

Lycka till med karta och kompass idag.

2009-08-31 @ 10:45:27
URL: http://kerstinsfoto.blogspot.com/
Postat av: mimmi

Men vilken otur.. han hade ju precis blivit klar med bilen ..tänk att man aldrig får vara glad länge utan det skall hända något som förstör

Ja där ser man:) det får nog bli en kamera till i familjen..vilka kanon bilder han fick:)

Har du inga GPS i bilen;) jag har hört att de skall vara bra:) hoppas ni hittar dit i alla fall:)

kram

2009-08-31 @ 11:37:34
URL: http://mimmi-antikrundan.blogspot.com/
Postat av: matte

Bara ingen skadades.. det kunde gått värre ju.

Wow vilka bilder på älg! Han fick inte älgfrossa då när han var så nära... de är gigantiska!

2009-08-31 @ 11:53:09
URL: http://femtinio.blogg.se/
Postat av: Lena

När jag krockade -85 på en liten smal grusväg ansåg den andre föraren att vi skulle ha delad skuld. Det gjorde inte jag och inte heller polisen. Motparten var allt för nära min sida på en skymdkurva och dessutom var vägen privat (vet inte om det hade någon betydelse då det var min farbrorsväg) Jag vet att motparten en äldre man hade krockat tidigare och ansågs av många som en farlig förare...iaf han blev vållande till olyckan och tyvärr gick det inte lika bra för mig, men livet går vidare. Trist för din son om han ska behöva betala självrisk om han höll sig på sin sida, verkar konstigt men han kan vara glad ändå! Han klarade sig utan personskador, det är det viktigaste :)Ha en fin, fin dag!

2009-08-31 @ 13:58:35
URL: http://lenakald.blogg.se/
Postat av: Ingrid

Ja, älgen var ju verkligen trevlig att se, bilskadan mindre trevlig.. Usch, så fort olyckan kan vara framme. Min kompis blev påkörd av en moppe med en 14åring på fel sida om vägen dessutom. Hon satt ju skyddad men mopedisten fick en dyr läxa (och hans mamma...)

2009-08-31 @ 14:47:16
URL: http://farmoringrids.blogg.se/
Postat av: Lisa - InkyWings

Duh - räcker det inte att rallyföraren tar på sig skulden???

Hur tänkte dom då då???

Man blir matt i hjärncellerna för mindre!Ang. kameraincidenten så betyder det ju bara att det är dags att uppgradera och skänka efter den andra till maken.

SJÄLVKLART betalar han för den nya kameran men får tillhandahålla den gamla.

Sånt är praxis! :-DD

2009-08-31 @ 16:49:10
URL: http://lisainkywings.blogg.se/
Postat av: annette

Det var många problem på en och samma dag, kameraproblemet är ju det minsta, se till att maken köper en ny till Dej och ge honom den gamla,tandgrejen har Du säkert fixat vid det här laget.

Sonens trafikolycka var ju värre, skönt att han klarade sig oskadd, en bekant till mej råkade ut för en liknande olycka och krockade med en postbil som gav järnet på vägen.

Han skickade in liknande foton till försäkringsbolaget, och trots att postchaufören försökte bråka så vann min bekant striden till slut, behövde inte betala sin självrisk.

Så ge Er inte allrahelst med tanke på att den andre föraren erkänner själv.

Hoppas det löser sig!annette

2009-08-31 @ 18:26:54
URL: http://anesas-bildblogg.blogspot.com/
Postat av: Yvonne

Sorry, du vann inte...det var en SQUASCH (eller hur det stavas) Och kopparödlorna får levande ungar på hösten, som klarar sig själva med en gång! Fast inte de jag såg :(

2009-08-31 @ 20:02:43
URL: http://yvonneeblogg.blogspot.com
Postat av: paula

Så synd om sonen som han lagt ner så mkt tid och fått den sååå fin. Hoppas det löser sig.

Dax att åka och köpa en kamera till... hihi

2009-08-31 @ 20:16:32
URL: http://www.lill-paula.blogspot.com
Postat av: mimmi

Hej igen:)

om du skall fota vatten droppar .. måste du ha live wiev på . då blir det så mycket lättare.. märkte jag nu:)

Det är inte så svårt... bara att få rätt fokus där droppen skall landa och så klicka så fort droppen lämnar kranen:)

2009-08-31 @ 21:13:23
URL: http://mimmi-antikrundan.blogspot.com/
Postat av: engelsson

Rackarns elände med hans bil..han som fått den så fint i ordning.. Jahadu..så maken har fått upp ögona för fotograferande..köp ögonaböj bums honom egen utrustning..för husafridens skull..

2009-09-01 @ 16:13:05
URL: http://engelsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback