Tävling!
Idag blir det en lite annorlunda tävling om stilpoängen, där husmorskunskaperna kommer att sättas på prov! ;-)
Jag har nämligen problem... <:-)
Allt går perfekt ända tills det är dags att hälla upp smeten för avsvalning och uppskärning... Då börjar kolorna plötsligt att trilskas, och blir så här skrynkliga och rynkiga och...! Gaaahhh!!!!!!!!
Hjälp mej!? Vad är felet??? De smakar i och för sej underbart ändå, men man blir ju tvungen att äta upp dem själv, eftersom de är för fula för att bjuda på! X-[
Jag brukar värma upp formen som jag häller smeten i, så att den håller kolasmeten varm någon extra sekund och inte hinner börja stelna innan jag skurit klart. Står så nära spisplattan jag kan, så luften är varm (annars stelnar det ovanifrån trots varm form).
Sedan skär jag med en varm pizzaslicer, då blir kanterna mycket snyggare än med en kniv... :-)
Läste inte receptet innan jag gav mitt tips. På receptet nedan funkar inte mitt tips, det går det bara på "riktig" kola. Sån som verkligen blir hård-seg.
På fudgen gäller det att kyla den snabbt, sedan tar jag iskall pizzaslicer och skär med. Se till att inget fudge fastnar på slicern, där körvar det sig nämligen i nästa drag.. :-)
Hm.... kola är alltid svårt att lyckas me!
Men frågan är, som de skriver i alla recept följ det noga!
Sen kan jag tänka mig att du kanske har den lite lite för mjuk, prova koka den lite lite till och låt den vara isandes kall när du skär upp den.
Lägger du den på smörpapper?
=)
Ju fulare destå bättre för då måste man ju liksom äta själv. ;)
Bästa tipset för dig som är så himla pysslig är ju att förpacka dem i söta små papper, så ser alla så himla tilltalande ut och så tittar den som ska äta bara på pappret medans han/hon känner den ljuvliga smaken. ;)
Hmm...Här i huset görs inte mycket kola men ett tips för att få dem snygga har jag i alla fall...Sätt på dem en luva! Allt blir vackrare med en tomteluva!
Eller kanske inte....
KRAM!
Den här hjälpen kan jag inte ge dig,för det är inte jag som håller i kolorna här, men kulorna får bara jag röra:)Kramis lena.
Tyvärr kan jag inte hjälpa dig här, är urusel själv på att göra kolor! ;)
Hej hopp!
Hade lämnat ett inlägg här men det bara försvann så som kolorna brukar göra!
Sorry!!!
=)
Av receptbilden att döma ska kolorna bli lite högre (=mindre form)...då hinner smeten inte kallna så fort (kanske?) och kniven kan du kanske spola varmt vatten på så att det går lättare att skära...
Har inte testat själv men jag inbillar mig att det skulle fungera:)
Idag är det helkört som vanligt, tänkte ringa frugan men det är fusk,när tävlingen är över så ska jag ge dig svar på detta fenomen,kan inte förstå hur du knåpar ihop allt så jäkla bra,är helt "impregnerad" av din bländande kalender.får se om det blir nåt om murning snart så kanske jag kan nåt.ha de bra.
Det finns ett "galler" man kan köpa, jag hade det när jag hade mitt konditori... ser ungefär ut så här; http://www.andersin.se/lembit/images/Galler%20stora.jpg
eller så slår du in dom i bakblåtspapper innan dom svalnat...
Men jag tycker inte du behöver det, dom ja jätte fina, och dom ka ju ändå tuggas ;)
Vad spelar det för roll om de är "fula"? De ser alla likadana ut i magen...he he he :)
KRAM!