Hur läser man denna julkal-änder i efterhand???

Svar: Det vet jag knappt!? ;-)

Den är lindrigt sagt rörig...! Och var man inte med i tävlingsmomenten redan från början, är det nog lika bra att hoppa över dem helt och hållet nu när ändå både de och julen är över och slut...? <:-)

Vad man däremot kan ha behållning av även efter jul är julsagan! :-)

Sen finns det även en del  pysseltips och lite olika recept, som finns samlade i egna kategorier.

Vill man ändå titta igenom hela kalendern så bör man läsa den bakifrån - observera dock att varje dag har 3-4-5 stycken inlägg som också bör läsas i kronologisk följd! :-) Den första december finns långt-långt-långt ner här... :-)
/AnnaKK, vanligtvis hemmahörande på bloggen Vad Händer Bland Änder? ... :-)
 Titta gärna in i min Bildvild-blogg också!Den tjugofjärde december...

Äntligen är det julafton! :-)

Äntligen ska jag få skicka hem änderna till sin sjö igen!

De får nämligen fira julen där, kan jag meddela!!! Iallafall definitivt INTE i mitt hus!!!

Kan ni ens ana vilket liv det har varit här ända sedan det i går morse stor klart att det hade blivit oavgjort i And-gelicas tävling - och att ett par stilpoäng eventuellt hamnat hos fel personer dessutom...!? And-Marie och And-gelica har fajtats på så gott som liv och död över detta!!!
Ja, sent-sent i gårkväll enades de äntligen. :-)

Bella och Elena fick tillbaka de poäng som deras respektive vid ett svagt ögonblick tilldelades, och det innebar också att Lena och Dysnomias nu får dela första platsen med Bella.
Och And-gelica har suttit uppe vid datorn hela natten och ritat om sin award...

Som alltså inte blev EN (som det från början var tänkt) utan TRE. :-)

Och därmed kanske inte fullt så superduper-unik, som det ju också var tänkt från början att det skulle vara att vinna den... The one and only, typ... Ja, det sprack alltså... Men...

När har egentligen något i denna julkal-änder blivit som man har förväntat sej!? ;-)

Så här är de nu;Utöver er tre kommer iallafall INGEN ANNAN NÅGONSIN att få möjlighet att vinna en sådan här award, så vad som än händer kommer ni ALLTID att vara ensamma om ert eget exemplar!!! :-)

OM jag nånsin gör en julkalender igen så ska det nämligen vara DAGGMASKAR i huvudrollerna - eller i varje fall några andra SMÅ kryp som inte bråkar och slåss och oavbrutet för en massa OVÄSEN!!! Och som minst av allt bryr sej om det här med sti-i-i-il...! ;-)

Så slit nu awarderna med hälsan, pryd gärna era bloggar med dem, bär alltid en kopia av dem i era plånböcker och ha ytterligare en i säkert förvar inlåst i ett bankfack... Notera gärna i "Vita Arkivet" att ni en dag långt-långt in i framtiden också ska begravas tillsammans med dem... :-) 

Och glöm framför allt aldrig bort att alltid ha med en rejäl bit riktigt gott bröd till And-gelica och hennes vänner, när ni besöker en strand eller park där det kan tänkas finnas änder. :-D

Alla ni andra som också vunnit stilpoäng - om än inte 15 stycken... :-) Jag vill säga mitt allra största och hjärtligaste TACK till var och en av ER!!! Utan ert deltagande hade det inte blivit vare sej någon spänning eller ens en ordentlig tävling av detta!!! Ni har varit helt fantastiska!!!Titta gärna in i min Bildvild-blogg också!En sista julklapp...

...har det jämfört med awarderna gått desto smidigare att lotta ut! :-)

Om vi nu hade trippelvinnare i stilighets-tävlan, så är det kanske inte så konstigt att vi plötsligt också har fått en dubbelvinnare i julklappslotteriet!? Samma person som vann den allra första julklappen hade nämligen turen med sej en gång till, tack vare denna kommentar:

På fråga 1. svarar JAG Massey-Fergusson.
På fråga 2: svarar JAG VOLVO
På fråga 3: gissar JAG Ford (Capri?)!

Tada! Alla rätt eller hur:)

Nä, det var inte alla rätt - hälsa svärfar det, Elena! ;-) (Eller vem det nu var som hjälpte dej med svaren!? He!).Din julklapp kommer på posten i mellandagarna nångång  - GRATTIS!!! :-)

Och nu... Nu får det vara sluttjafsat en gång för alla om både stilpoäng och julklappslotteri... För NU vill vi ju veta vad som händer i...


 

Titta gärna in i min Bildvild-blogg också!Det allra sista avsnittet av...

...julsagan!

/AnnaKK, And-gelica, And-Marie, Tomten mfl!!!Titta gärna in i min Bildvild-blogg också!Den tjugotredje december...


(Hela julsagan bild för bild finns här!)


Titta gärna in i min Bildvild-blogg också!Tävlingen är avslutad...

...och ni var än en gång riktigt duktiga på att vaska fram svaren!

Ett snabbfacit ser ut så här:

1. New Holland

2. Volvo (245)

3. Ford (Escort)

Dysnomias och Bella smaskade in tre rätt var, och fick därmed också tre stilpoäng var. BRA GJORT!!!

Två stilpoäng var drog Lena, Elena, Malin B och Veronica in. GRATTIS!!!
Titta gärna in i min Bildvild-blogg också!Stilpoäng-ligan är avgjord!

Eller inte alls!?! 8-X Hm...


Att Lena och Dysnomias har samma poäng och därmed delar första platsen kan vi säkert alla vara överens om. :-)


Men... Bella och Elena har ju "råkat" tala om att de tog hjälp av sina karlar, och vips förlorade de varsitt stilpoäng till dem! Men det har ju faktiskt aldrig stått i regelverket att man INTE får ta hjälp av någon att lösa frågorna... Och om Bella får tillbaka poängen som hennes andra hälft fick, ja, då har ju faktiskt hon också 15 poäng!

På nåt vis tycker ju JAG - AnnaKK - att det låter stiligare med trippelseger än dubbelseger...?

And-gelica däremot hade ju tänkt sej en enda segrare...Ja, ja...

And-gelica och And-Marie får helt enkelt försöka lösa det här under dagen, tycker jag! Och i morgon bara SKA vinnaren både vara klar OCH få sitt pris!!! (Eller vinnarna!? ;-) Tsss!).

Njut nu av denna dag, och ha framförallt en underbart mysig kväll - i morgon är det verkligen JULAFTON!!! 8-)

/AnnaKK

Titta gärna in i min Bildvild-blogg också!Den tjugoandra december...


(Hela julsagan bild för bild finns här!)Titta gärna in i min Bildvild-blogg också!Rätt svar!

De tre frågorna från i förrgår krävde ju en viss arbetsinsats för att få fram svaren på - men det var inte omöjligt, och tre fullpoängare blev det - nämare bestämt till Bella, Elena och Lena. Dysnomias vände nog kartan fel, och hamnade i sjön söder ut... Och Björne nöjde sej med att leta upp idrottsföreningens namn.

De rätta svaren är alltså:

1. TREBY IF

2. LINDVALLEN


3. MÖCKELN


Nya stilpoäng har delats ut enligt följande:


Titta gärna in i min Bildvild-blogg också!Men det är förstås mer intressant med...

...den totala ställningen i stilpoäng-ligan!? ;-)

And-Marie har dock inte hunnit göra en helt ny, men hon har gjort små noteringar efter namnen som synes...Så i nuläget har Lena H kopplat ett visst grepp i toppen - men Dysnomias hänger i tätt efter, och Bella är också där och nosar... :-) Elenas 3-poängare gjorde att hon tog ett skutt uppåt - hur långt kan det räcka, tro!? Och kan Björne och Veronica fortfarande lägga sej i tätstriden...? Och tänker WTFDC försöka få ihop några fler...?

Spännande-spännande är vad det är! :-DTitta gärna in i min Bildvild-blogg också!Dagens tävling...

...blir återigen en trepoängs-chans!

Och inte nog med det... Det är julkal-änder-ns allra sista frågor - i morgon är det nämligen klart! Då vet vi vem som blev julkal-änder-stiligast 2008!!! :-)

Så nu gäller det på allvar, alltså...!

Fråga nummer ett kommer att handla om traktorn som sprängdes i början av julsagan.I sagan blev den en Fård, men i verkligheten är den av ett annat märke (som dock inte är alldeles opåverkat av just Ford).

Vad heter traktormärket?

Fråga nummer två handlar också om traktorer, närmare bestämt om de A-traktorer som AnnaKK´s son och hans kompis kör omkring i. De finns på bild i min vanliga blogg, och frågan lyder;

Vad är de byggda av för bilar? (Det räcker med märket!).

Även den tredje frågan handlar om fordon, och svaret går INTE att hitta i bloggen! Nu är det en ren chansning som vill till, och då ska jag vara snäll och ge er tre alternativ att välja mellan.

AnnaKK´s första bil var av årsmodell 1975, och orangeröd med svart vinyltak...

Var den bilen en Saab, en Mazda eller rent av en Ford???

LYCKA TILL!!!

/AnnaKKTitta gärna in i min Bildvild-blogg också!Den tjugoförsta december...
(Hela julsagan bild för bild finns här!)Titta gärna in i min Bildvild-blogg också!Tävlingen...

...från igår pågår ju idag också! :-)

Och så här lyder alltså frågorna, som var och en är värd ett stilpoäng om svaret är rätt:

--------------------

Vad heter idrottsföreningen som And-Mamsen sponsrade genom att köpa en konstgräslott?

Trogna läsare av Vad Händer Bland Änder-bloggen känner förmodligen till att AnnaKK har jobb som lokalvårdare på just denna idrottsförening, och den andra frågan lyder följdaktligen;

Vad heter idrottsplatsen?

En knapp mil norr om orten som idrottsplatsen är belägen i, ligger en annan ort alldeles intill en sjö - och det är vid denna sjö som AnnaKK oftast brukar fotografera änder;

Vad heter sjön?

------------------------------------------

Malin B  "svarade" så här:

Jag tycker att det är fusk-and-e om jag skulle svara här så jag passar och "grämer" lite för den där ekorren istället. ;)

Nu tycker i och för sej inte jag att det skulle vara något problem om du svarade ändå - men det kan förstås onekligen vara så att "ärlighet varar längst" och "lönar sej i långa loppet"...

Du får ett e-julkort omedelbums! :-D


Titta gärna in i min Bildvild-blogg också!Dagens julklapp går...

...till den person som skrev denna kommentar:

Tror det är And-gelica som varit på julbord... *Nickar intygande*GRATTIS, Dysnomias!!! :-)

Nu finns det bara en julklapp kvar - och vinnaren av den dras på julafton! Alla kommentarer från och med idag till och med tisdag klockan 23.59 kommer att vara "lotter" i den dragningen.Titta gärna in i min Bildvild-blogg också!And-gelicas personliga pris...

...till veckans alla stilpoäng-vinnare! :-)

Var så goda!!!
Er utmärkelse kan ni antingen ladda ner direkt här, eller beställa via epost (om in vill ha den som en något större fil) på  annakk@live.se.

Och ni får dem för att ni fortfarande (efter tre veckor!) inte bara står ut med, utan till och med troget följer denna julkal-änder!!! Och för att ni alltid tar er an alla tävlingar med sprudlande glädje och smittsam energi, och verkligen anstränger er för att försöka vinna stilpoäng!

Ni är helt underbara!!! :-)

Och på tisdag ska den slutgiltiga stilpoängvinnaren koras...

/And-gelica & AnnaKKTitta gärna in i min Bildvild-blogg också!RSS 2.0