Den är väl inte så inbjudande längre...

...min fågelrestaurang! <:-/

Inte sen ekorrvandalerna gick loss på den nån gång i våras och gnagde sönder både taket och själva matkoppen, så jag blev tvungen att leta upp lite mer rustika saker (typ den gamla höns-vattenatomaten av plåt) att servera fröerna i... Talgbollarna hänger numera i en gammal klädgalge, och det ser verkligen inte heller speciellt trevligt ut, men är iallafall hyfsat funktionellt! <:-)Men nu har jag en plan! Jag ska skilja på fåglarnas respektive ekorrarnas matplats. :-) Vilket enkelt innebär att ekorrarna får ha det precis som de själva har ställt till det, och så ska fåglarna få en ny utfodringsplats på andra sidan huset - dit ekorrarna förhoppningsvis inte hittar!? :-D

/AnnaKK


Kommentarer
Postat av: Malin B

Snälla människor är snälla mot djuren!

Det blir nog allra bäst att ha dem separerade, matplatserna alltså. Då får du njuta av sällskapet från båda sorterna.

2009-11-10 @ 07:59:46
URL: http://malinbayard.blogg.se/
Postat av: Yvonne

Du får väl sätta upp en skylt att ekorrar hänvisas till annan plats! Om de inte kan läsa, så går det väl att rita en pil och en ekorre ;) Kul med fågel/ekorrmatning...här får man inte :( Men jag tror jag ska smyghänga ut en boll nånstans i ett träd nära mig ;)

2009-11-10 @ 09:17:05
URL: http://yvonneeblogg.blogspot.com
Postat av: Anki N

Bra lösning - alla får matplats o matro, förhoppningsvis. Oh vi får följa med o se vad som händer de e kanon!!!!!

Hoppas du haft en trevlig helg, trevlig start på veckan och får en trevlig fortsättning på ditt färglösa november..ler, nja kanske håller jag med lite där..om färglösheten. Man får ta på sig färgglada kläder så man själv lyser upp både november och tillvaron!!!!

Kramiz Anki N

2009-11-10 @ 10:23:34
URL: http://herrnilssonsfru.blogg.se/
Postat av: Lizaloop

smart att ta hönsgrejern!

Tror dock att ekorrarna kansnoka rätt på den andra resturangen, du vet gräset är ju alltid grönare på andra sidan, så kanske kan de byta tillbaka platsen se!

2009-11-10 @ 10:25:28
URL: http://lizaloop.blogg.se/
Postat av: anki

ekorrarna har en förmåga att förstöra matare, men här har dom inte förstört någon ännu, dom sitter på marken och äter fröna i stället.. :-) nu har jag en speciell ekorrmatare som jag hoppas dom ska hitta så småningom. :-)ja jag matar mina på tre olika ställen här hemma, tar sin tid att fylla på allt. :-)ingen sol här, grått och mörkt.... isch,, möjilgen städning av sovrummet idag, har fått "nackspärr" igen, den sitter inte i nacken utan lite ovanför och emellan skulderbladen så det hugger som f.n när jag vrider på skallen.. suck och skit väder på det,,,,,, bläääääää :-)

ha de skönt

2009-11-10 @ 10:28:27
URL: http://www.engstromsfoto.se
Postat av: annette

Hi hi ser fram emot att följa denna planering under vintern, helt plötsligt blev det ngt roligt att se fram emot även under denna tråkiga årstid;)Hoppas Du kryar på Dej snabbt och att det inte är "svinis" som kommit för att hälsa på Dej!Kram //annette

2009-11-10 @ 10:43:14
URL: http://anesas-bildblogg.blogspot.com/
Postat av: ingrid

Här får man gömma maten för katterna istället.. De är inte lätta att lura tyvärr. Sen är det ju tyvärr mer fåglarna de är ute efter så många gånger matar vi inte fåglarna på grund av det.

2009-11-10 @ 13:01:05
URL: http://farmoringrids.blogg.se/
Postat av: Kerstin

Det är bra tänkt men tror du inte ekorrarna överlistar dig? ;) Härliga bilder. Gillar det där med galgbacken. Det är kanske galghumor? ;)

Ha en fin dag.

2009-11-10 @ 13:35:17
URL: http://kerstinsfoto.blogspot.com/
Postat av: mimmi

Det låter som en utmärkt lösning :) men jag tror nog att de små lurviga varelser ändå hittar dit ..men man kan ha tur/otur .. här har jag inte sett till en ekorre alls och ändå har jag en massa mat här .. jag får nog kolla lite mer på dina bilder på din ekorre matplats och se om jag kan åstadkomma något liknande :)

2009-11-10 @ 13:41:35
URL: http://mimmisfotosida.nu/
Postat av: mimmi

Ps: Glömde ju att tala om att det var kanon fina bilder ju :)

kram

2009-11-10 @ 13:42:25
URL: http://mimmisfotosida.nu/
Postat av: Ulla

Svärfar är en man som tänker på alla och när han upptäckte att min man och jag INTE brukar mata småfåglarna så var han snabb på att fixa in allt som behövdes.

2009-11-10 @ 14:02:38
URL: http://ulla67.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback