Slisk-slaskvädret fortsätter...




Men redan framemot kvällen kan man förvänta sej att det blir kallare - och kanske även snö!

Jämfört med regnet som strilar ner just nu låter det riktigt bra... :-)

Håller mej förresten inomhus idag. Har städat en gadrob och sorterat ut en massa kläder som jag aldrig använder, och nu funderar jag på att städa vidare i mina fotomappar här på datorn...



Konstaterade igår att jag har ca 17000 sparade foton från 2009, och att de upptar nästan 46 GB på hårddisken!

I mappen för foton från 2008 finns det ca 12000 foton, men de upptar inte mer än 21 GB... Filerna blir så klart större med systemkamera, men det är nog bäst att jag fortsätter med att inte fota i RAW-format också...!

Har faktiskt aldrig ens provat att fota i RAW... Gör ni andra det???

/AnnaKK






Kommentarer
Postat av: Ingrid

Samma trista väder här, har mest suttit och gjort fler armband.. Får väl börja sälja , fniss för hinner nog inte använda alla... Kul är det iallafall.

2009-12-28 @ 13:28:18
URL: http://farmoringrids.blogg.se/
Postat av: Lennart

När det gäller tagna foton så känner jag att jag ligger minst sagt i lä. Kanske har jag under hela mitt rätt så långa liv tagit högst ett par hundra foton. Vilket antyder att jag inte varit någon större fotoentusiast. Men med dagens teknik kanske det hade blivit åstskilliga fler. Men jag saknar nog dessvärre den känslan för motivet som du har i stort mått.

2009-12-28 @ 13:50:39
URL: http://leonardo34.wordpress.com
Postat av: Yvonne

Jag kan skicka lite snö till dig!! Här har vi alldeles för mycket... :( Sån fin humla på blomman...! Eller? Det är en humlebagge, eller hur? Tror att mimmi har fotat i RAW...jag har det inte, så kunnig är jag inte!

2009-12-28 @ 13:52:01
URL: http://yvonneeblogg.blogspot.com
Postat av: mimmi

Jag har testat att fota i raw och de blev jätte stora .. vissa bilder kanske blev i bättre kvalitet ..men andra blev ..enligt mitt tycke likadan som jpg ..men det kan ju bero på vad och hur och vilket väder det är när man ta r bilden :D

Här har vi så mycket snö . jag skickar något av det iväg till dig ..men inte allt .. för lite vill jag behålla här :) Jag satt och kollade nu .. jag har 300G med bilder på mina hårdiskar :) Kanske dags att köpa en disk till så jag är säker på att få plats med 2010 års bilder ;)

ha en fin dag

kram :)

2009-12-28 @ 14:29:16
URL: http://mimmisfotosida.nu/
Postat av: Jen

Att städa bland fotomapparna var pecis min tanke för dagen...

men istället har jag slappat och surfat runt på nätet.

:/

Jag gnäller lätt på att det inte blir något gjort här hemma när jag jobbar,

men är jag ledig så händer ändå ingenting.

:(



Snö däremot har vi mängder av! :)

Det bara fortsätter och fortsätter att rasa ner från himlen.

Hoppas det sprider sig lite till er med. :)

2009-12-28 @ 15:56:02
URL: http://pansky.blogg.se/
Postat av: annette

Borde städa både garderober och bland foton, men inget av det gör jag, men foton måste jag rensa någon regnig dag så det så;)

Fotade ett tag alla motiv i jpg och raw, slutade med raw då minneskortet inte räckte till så mkt då, och jag tyckte inte att kvalitén alltid heller var så överlägsen.

Gillar Dina bilder på löven, skulle jag kunna tänka mej att ha som små tavlor!

Ha en fortsatt bra vecka!

annette

2009-12-28 @ 20:48:25
URL: http://anesas-bildblogg.blogspot.com/
Postat av: Anki N

...här är isbeläggning, man liksom snubblar omkring när man går ut....oh snön finns kvar men den är hård. Städa ja, jo jag röjde lite i pannrummet ja, som nu mera är någon blanding av sadelkammare o verktygsförråd ...hummm..hur kunde de bli så???

God fortsättning på dig, hoppas du inte känner dig klämd så här mellan helgerna....snart är de nytt år ..ja minsann, minsann.Om någon tyckt jag hade mycket foto i datorn, typ min gubbe, ska jag nu tillrättavisa honom...jag ligger så att säga i lä mot dig.

Kramiz Anki N

2009-12-28 @ 21:41:38
URL: http://herrnilssonsfru.blogg.se/
Postat av: Malin B

Milda tider vad foton!!! =)

Inte konstigt att "träning ger färdighet"!

2009-12-28 @ 23:54:01
URL: http://malinbayard.blogg.se/
Postat av: anki

ja du, kan säga att jag har betydligt fler foton från 2009 på min externa, många som ska rensas bort, ligger efter.. :-)



jag har fotat i RAW, dom måste man öppna i speciellt program har jag för mej, program varan som följde med kameran.. man kan ändra vitbalans etc och få bilden i det närmaste perfekt tekniskt :-) men inget för mej, tror jag..



härliga bilder, den sista är på en humlebagge, snyggt i svart/vitt.. :-)



ha det skönt

2009-12-29 @ 10:26:05
URL: http://www.engstromsfoto.se
Postat av: Kerstin

Nej, jag fotar inte i RAW men har funderat på det. Fördelen är ju att man kan redigera bilderna på ett bättre sätt än i JPEG. Men jag får se om jag ger mig i kast med det.

Ha det gott.

2009-12-29 @ 21:24:27
URL: http://kerstinsfoto.blogspot.com
Postat av: Camillasfoto.se

Har precis hittat till din sida via 365 foton 2010. De här bilderna på dina rosblad gillar jag verkligen. Skitsnyggt. Till din fråga om RAW så fotar jag BARA i RAW. Visst blir filerna större och om du någon dag vill göra något stort av dina bilder så är det att föredra att fota i RAW. De här rosbladen tex skulle göra sig skitsnygga i stort format. Tricket att få plats i datorn är att ha externa hårddiskar och att inte spara allt. Tog en hel hög med foton idag. Ett motiv i 120 bilder. Men jag sparar max 5 som blev riktigt bra.

2010-01-01 @ 19:52:43
URL: http://www.camillasfoto.se
Postat av: Camillasfoto.se

Jo jag skulle ju fråga det. Har du fotatbladen ute på marken eller har du fotat inne på ett ljusbord eller vad har du gjort?

2010-01-01 @ 19:53:42
URL: http://www.camillasfoto.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback